Tebe cekamo svi da se krene na Beograd, ponesi koju sablju ekstra ako ti se istupi prva.Vilajet_Bosna wrote:
evo bujrum: https://upload.wikimedia.org/wikipedia/ ... hr.svg.png
SDA pokreće proceduru, želi promjenu imena entiteta Republika Srpska
- славянин
#851 Re: SDA pokreće proceduru, želi promjenu imena entiteta Republika Srpska
- tandmand
#852 Re: SDA pokreće proceduru, želi promjenu imena entiteta Republika Srpska
Njemu uglavnom smetaju Bošnjaci.славянин wrote:Znaci ko kaze da nam politicari se*u po glavi taj je izdajica.. stari dobro oproban recept.tandmand wrote:Zašto ne preseliš u RS?Alfa_i_Omega wrote:Pravi kataloški "papci". Samo pogledati predizborne politicke emisije. Red smijeha, red suza ko sve hoce da uđe u politiku. Go čoban, ne znaju dvije recenice sastaviti, ponavljaju naucene fraze ko' papagaji. Stoka.
Da im je kakve livade naci pa fino podijelit oruzje i neka se kolju do sutra, a nas koji bi zivjeli normalno i odgajali djecu da ostave na miru.
Ovako smo taoci papaka koji misle da je ovo normalno stanje i da ovako treba biti.
- animus
#853 Re: SDA pokreće proceduru, želi promjenu imena entiteta Republika Srpska
Nije to tema. Ima drugih topica pa nek tamo trulji o politicarima.славянин wrote:Znaci ko kaze da nam politicari se*u po glavi taj je izdajica.. stari dobro oproban recept.tandmand wrote:Zašto ne preseliš u RS?Alfa_i_Omega wrote:Pravi kataloški "papci". Samo pogledati predizborne politicke emisije. Red smijeha, red suza ko sve hoce da uđe u politiku. Go čoban, ne znaju dvije recenice sastaviti, ponavljaju naucene fraze ko' papagaji. Stoka.
Da im je kakve livade naci pa fino podijelit oruzje i neka se kolju do sutra, a nas koji bi zivjeli normalno i odgajali djecu da ostave na miru.
Ovako smo taoci papaka koji misle da je ovo normalno stanje i da ovako treba biti.
- animus
#854 Re: SDA pokreće proceduru, želi promjenu imena entiteta Republika Srpska
Moderacijo javi se. Ubi nas lik.
-
Vilajet_Bosna
#855 Re: SDA pokreće proceduru, želi promjenu imena entiteta Republika Srpska
ja odavno nisam u Bosni na birou rada, i nikom ne zauzimam radno mjesto. jbg li ga, moram li to u svakom postu napominjat.Alfa_i_Omega wrote:Vilajet_Bosna wrote:ne znam kako ti negiranjem Bošnjaka kao naroda sve to može nadoknaditi?Alfa_i_Omega wrote:Sutra da mogu otisao bi, ne radi sebe nego radi svog djeteta. Da ovde odrasta, da ga Vi ucite sta je dobro?
Sve dobro u ovoj lijepoj zemlji ste unistili. Prodali. Pravite bijedu od nas, građane treceg reda. Dičite se vjerom a lazete, varate, kradete.
Samo demagogije da mazete narodu oči, kako bi lakse mogli da kradete i sebe obezbijedite.
i ko vi ? mi Bošnjaci? mi Bošnjaci razvaljujemo državu dok je vi bosanci ili kako se već izjašnjavaš gradite? gdje je gradiš ? u Fortinom uredu?
na sve probleme koji nas okružuju i stiskaju ti skačeš ko opržen na Bošnjake? kako da se izjasnimo da ugodimo neprijateljima ? bosancima koji idu sa fenjerom u halu? imaš neki prijedlog?
Imam prijedlog. Za pocetak napravite koje radno mjesto gdje plata nije samo za sto kila graha i riže mjesecno. Skinite se malo sa grbace naroda sa nametima, kozu ste nam ogulili.
Zapravo, zapalite se, javno.
ne objasni mi opet kako to svo negiranje Bošnjaka kao naroda će tebe nahranit?
-
asker
#856 Re: SDA pokreće proceduru, želi promjenu imena entiteta Republika Srpska
Da vidis tek pravoslavaca, oni obore bukvu, pojedu koru a od cutuka naprave gusle.Alfa_i_Omega wrote:
Imam prijedlog. Za pocetak napravite koje radno mjesto gdje plata nije samo za sto kila graha i riže mjesecno. Skinite se malo sa grbace naroda sa nametima, kozu ste nam ogulili.
Zapravo, zapalite se, javno.
Grah je dobar!
-
Alfa_i_Omega
#857 Re: SDA pokreće proceduru, želi promjenu imena entiteta Republika Srpska
Da, smetaju mi "bosnjaci". Smeta mi sto Semir Efendic zgazi pjesaka i nista, kao da ga je golub posr'o. Primjer.
Eto smeta mi i javno to kazem!
-
Vilajet_Bosna
#858 Re: SDA pokreće proceduru, želi promjenu imena entiteta Republika Srpska
gledaj samo da bude na vrijeme. jer ako zakasniš, može te snajper i od tvojih strefit. ne bi bilo prvi put. navikli ste ubijat svoje još od vožda Karađorđa.Prljave Metalike wrote:Zatvori gubicu nije vrijedna zanata
Istresi gorčinu do kraja
Na strateškim mjestima njihovi ljudi
Kurvini sinovi
Lutke od krvi bez trunke ideje
Ubice na cesti
Loša noć bježim iz grada
Oni dolaze ...
Kurvini sinovi
-
T4h
#859 Re: SDA pokreće proceduru, želi promjenu imena entiteta Republika Srpska
Samo je bitno šta će Ameri reći na sve ovo i koji je njihov stav.
-
Vilajet_Bosna
#860 Re: SDA pokreće proceduru, želi promjenu imena entiteta Republika Srpska
ahaaa.moram priznati neka si osjetljiva duša.inasan si. čojk i po.Alfa_i_Omega wrote:Da, smetaju mi "bosnjaci". Smeta mi sto Semir Efendic zgazi pjesaka i nista, kao da ga je golub posr'o. Primjer.
a ne smeta ti kad NAMJENO ubiju Murata Badića kamenom u glavu ? ni Melihu Durić? i kad skoro na mrtvo premlate Dardagana kad pođe na bajram u Zvorniku?
što ne mogu ovih licemjernih seratora.
- General War
#861 Re: SDA pokreće proceduru, želi promjenu imena entiteta Republika Srpska
Ja sam pricao protiv tvoji lafina, nisi ti " bosnjaci" ... niti ti ikoga predstavljas:mrgreen:hAZNADAR wrote:Pa i ti si pricao protiv Bosnjaka,.. ista ste raja,.. da ne spominjem ostale stvari,..General War wrote:Ja, haj sad pucaj po ljevicarima...liku se obracaj kakve veze sad ljevicari imaju sa necijim licnim stavom.hAZNADAR wrote:
Samo prosjecan profil domaceg ljevicara,.. ono Bosanac vs Bosnjak,.. I poslije kuknjava kako je narod glup sto nije prepoznao ovakvu pamet i glasao za SDA.
Naravno da je krivica domace ljevice najveca jer bez njihovih autogolova nebi ni SDA bila ovoliko dugo na vrhu i na izborima bolja opcija.
Evo i sad - Bakir javno i otvoreno izigrava najveceg dusebriznika - ljevica mu tu ulogu svecano prepusta.
-
Vilajet_Bosna
#862 Re: SDA pokreće proceduru, želi promjenu imena entiteta Republika Srpska
mani me tih đikanskih prekodrinskih beogradskih zakletviPrljave Metalike wrote:koliko ti viHlajet Himaš goHdina keve ti?
mi muslimani se zaklinjemo samo Bogom.
dvoljno da sljedeći rat učestvujem u njemu. bolje ja nego moje dijete. a činjenica je da nas to čeka. ili mene ili moje dijete. pa kad je već tako, bolje ja.
- славянин
#863 Re: SDA pokreće proceduru, želi promjenu imena entiteta Republika Srpska
Ako ima preko 16 onda ima problem...Prljave Metalike wrote:koliko ti viHlajet Himaš goHdina keve ti?
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
- Vozim: Lancia na servisu
#864 Re: SDA pokreće proceduru, želi promjenu imena entiteta Republika Srpska
Haznaš krivi ljevicare i kad mu se pokvari boš pumpa
-
hAZNADAR
#865 Re: SDA pokreće proceduru, želi promjenu imena entiteta Republika Srpska
Po cemu izdajica ako neko preseli u RS?славянин wrote:Znaci ko kaze da nam politicari se*u po glavi taj je izdajica.. stari dobro oproban recept.tandmand wrote:Zašto ne preseliš u RS?Alfa_i_Omega wrote:Pravi kataloški "papci". Samo pogledati predizborne politicke emisije. Red smijeha, red suza ko sve hoce da uđe u politiku. Go čoban, ne znaju dvije recenice sastaviti, ponavljaju naucene fraze ko' papagaji. Stoka.
Tvoj udio u temi se samo svodi na spocitavanja necega sto nije napisano. Te huskanje na rat te izdaja,.. mislim jesi li klasicna fgr dijagnoza sa svojim demonima ili tek provokator koji bi minirao temu?
-
Alfa_i_Omega
#866 Re: SDA pokreće proceduru, želi promjenu imena entiteta Republika Srpska
Je li to amnestira Semira od odgovornosti sto je ubio covjeka svojim vozilom? Hajde da cujem, je li ga to amnestira ili to sto je Sda?Vilajet_Bosna wrote:ahaaa.moram priznati neka si osjetljiva duša.inasan si. čojk i po.Alfa_i_Omega wrote:Da, smetaju mi "bosnjaci". Smeta mi sto Semir Efendic zgazi pjesaka i nista, kao da ga je golub posr'o. Primjer.
a ne smeta ti kad NAMJENO ubiju Murata Badića kamenom u glavu ? ni Melihu Durić? i kad skoro na mrtvo premlate Dardagana kad pođe na bajram u Zvorniku?
što ne mogu ovih licemjernih seratora.
Mrzim vas! Bolje me zaobiđi, bljujem vatru koliko ste mi odvratni.
-
Vilajet_Bosna
#867 Re: SDA pokreće proceduru, želi promjenu imena entiteta Republika Srpska
šaban je mjesec u hidžretskoj godini, ali šta đikan zna šta je ramazan, bajram i baklava. samo gibanica i čvarciPrljave Metalike wrote:šaban nije ime već karakterna osobina
- славянин
#868 Re: SDA pokreće proceduru, želi promjenu imena entiteta Republika Srpska
Po cemu je izdajica ako za ovo stanje prije svih krivi "nase pro-bih" politicare ?hAZNADAR wrote:
Po cemu izdajica ako neko preseli u RS?
Tvoj udio u temi se samo svodi na spocitavanja necega sto nije napisano. Te huskanje na rat te izdaja,.. mislim jesi li klasicna fgr dijagnoza sa svojim demonima ili tek provokator koji bi minirao temu?
-
Vilajet_Bosna
#869 Re: SDA pokreće proceduru, želi promjenu imena entiteta Republika Srpska
ma ti si obični mali četaljčić kojemu šajkača sa kokardom kao pklopcem od tegle, kad padne preko ušiju napravi onu pravu đikansku klempavu frljavu zločinačku facu, a koji bi nam vrlo rado psovao tursku majku po logorima i tjerao nas da guslamo četničke pjesme, dok nas do smrti zatucaš kablom od pegle i vodovodnim cijevima kao u bratunačkoj školi u maju 92-ge. ali kurko. ne ide ovaj put.Prljave Metalike wrote:ma ja sam Radomir Mihajlović
-
hAZNADAR
#870 Re: SDA pokreće proceduru, želi promjenu imena entiteta Republika Srpska
Ko je rekao da je izdajica? Pa cak i za ovo sto pise za Bosnjake ne moze se reci da je izdajica - sta je izdao, kome duzan,..? Njegov hebeni izbor.славянин wrote:Po cemu je izdajica ako za ovo stanje prije svih krivi "nase pro-bih" politicare ?hAZNADAR wrote:
Po cemu izdajica ako neko preseli u RS?
Fakat si dijagnoza i ti i svi slicni sto dodjete ovdje sa svojim demonima u glavi i spocitavate nesto sto niko nije napisao.
- vatrogasac
#871 Re: SDA pokreće proceduru, želi promjenu imena entiteta Republika Srpska
Ako je RS entitet beton i državetina, što se uvijek za jednu riječ izgovorenu u Sarajevu odmah zaziva Narodna skupština ili hitni sastanak svih srpskih stranaka da donesu nekakav zaključak u zaštitu RS-a? Koliko je puta se Dodik odvajao od Bosne na razne načine i nikada nikakve reakcije osim što ga svake druge godine spomene neko u krugu nezavisnih intelektualaca 99 i to neko čuje, a neko ne čuje.
- tandmand
#872 Re: SDA pokreće proceduru, želi promjenu imena entiteta Republika Srpska
Naime, pojavila se nova inicijativa po kojoj najjača bošnjačka stranka SDA, preko svog lidera Bakira Izetbegovića, traži provjeru ustavnosti imena Republike Srpske, jer se tim nazivom (ime nosi već 20 i kusur godina), kako kažu, diskriminiraju ostala dva konstitutivna naroda, Bošnjaci i Hrvati, piše Vlado Vurušić.
Ruski mediji, poput vladine novine Rossiskaje gazete, smatraju da se to radi na nagovor SAD-a koji želi "nasilno ugurati BiH u NATO i Srbe predstaviti remetilačkim faktorom" te da Kremlj "vrlo pomno prati situaciju u BiH". Rossiskaja gazeta u svom tekstu otvoreno kaže kako su se diplomati iz Washingtona i Bruxellesa razletjeli regijom i "peru mozgove" ovdašnjim političarima i nagovaraju ih na NATO i EU, a RS im je baš u tome smetnja jer ne žele biti "marionete u rukama globalnih igrača".
Ruski ministar vanjskih poslova Sergej Lavrov kaže kako je na djelu "puzajući pokušaju revizije Daytona" kako bi se BiH ugurala u NATO vlak, što u Moskvi smatraju " destabilizacijom ne samo te države, nego i regije". I ruski ambasador u Sarajevu Pjotr Ivancov, kaže kako je to "jasni pokušaj revizije mirovnog sporazuma, koji podriva stabilnost zemlje". Dakle, priča odmah ima i međunarodni odjek u koji su umiješani Rusi, Amerikanci i Europljani, a povezan je (isto pišu Rusi) i s nedavnim zahtjevom Ankare da se preispita Dayton, za kojeg i Rusija jamči. Dakle, u pitanju su euroatlantske integracije BiH, u kojima itekako kaska, (nisu odgovorili na "anketu" iz Bruxellesa, ali i Bijela kuća traži da se BiH izjasni o Nacionalnom godišnjem planu za prijam u NATO, dok Dodik već najavljuje da na to neće pristati).
Dodik se pohvalio na susretu s Vladimirom Putinom u Beogradu da Bošnjaci uvjetuju formiranje vlasti u BiH s približavanjem NATO-u ali da "on neće na to pristati". Želja za približavanjem BiH toj organizaciji (a za nju su i Bošnjački i Hrvatski predstavnici, pa će Čović morati oko toga dati objašnjenja Dodiku i Ivancovu) ponovno bi mogla izazvati i potaknuti "ratne prijetnje", priče o destabilizaciji regije i "raspadu zemlje". A kad je NATO u pitanju Moskva odmah stane na zadnje noge, a sada nakon što je "izgubila" Crnu Goru, a i Makedonija će uskoro tim putem, neće dozvoliti ustupak za BiH, kao zadnjim bastionom na koji Rusi na Balkanu računaju (uz Vučićevu Srbiju), te će iskoristiti Dodika na sve načine da sačuva, kako kažu, "neutralitet" BiH. Konačno, u Moskvi ne skrivaju da im je baš Milorad Dodik, čak više od Aleksandra Vučića, njihov ključni čovjek na Balkanu.
No, Milorad Dodik, koji želi razbiti BiH te ne priznaje odluke ustavnog suda, recimo u slučaju neustavnog Dana državnosti RS 9. siječnja, odmah je ljutito reagirao - Ovo je točka preko koje neću prijeći, to je rušenje ustavnog poretka BiH.(!?) To je način da se RS otjera iz BiH, kaže on jedva dočekavši i ostade živ. Ima li apsurdnije situacije u bizarnom svijetu politike koja vlada u BiH. Sve se može iskoristiti, pa koliko god to bilo u suprotnosti sa svim što je govoreno do tada. Milorad Dodik se sada predstavlja, u suludom ironičnom obratu, kao čuvar ustavnog poretka BiH, mada kaže kako oni u RS-u već "imaju pripremljene zakone da tijekom samo jedne noći uspostavimo kontrolu na granicama Republike Srpske“.
No, Bakir Izetbegović dao mu na volej, a međunarodni predstavnik, kojeg Milorad Dodik također želi maknuti i tvrdi da je nepotreban, Valentin Inzko, kaže kako je prijedlog "kontraproduktivan i neodgovoran", ali što je u BiH politici produktivno i odgovorno!? Tako da je Bakir Izetbegović, zapravo, povukao svoj prijedlog, (sada će ispasti gubitnik i omogućiti Dodiku da sada izigrava pobjednika) mada je posve jasno da taj prijedlog nije ni predstavljen zato da se stvari oko toga izvedu na čistac, nego samo zato da se uzvrati, da se još jednom, po "enti" put, pokaže prava narav Milorada Dodika, koja je već toliko jasna da je banalna.
Dragan Čović vjerojatno neće uvažiti argumente SAD o diskriminaciji Hrvata u RS-u, jer njemu do njih ionako nije stalo, dok mu Dodik pomaže oko Trećeg entiteta (što je također protivno Daytonu) koji bi obuhvaćao samo dijelove Federacije BiH. Dakle, u BiH ništa novo: bizarnost na apsurd, trivijalnost na banalnost.
-
Vilajet_Bosna
#873 Re: SDA pokreće proceduru, želi promjenu imena entiteta Republika Srpska
rekoh ne volim ni bolji život a kamoli te vaše kragujevačke pizdarije. ja slušam samo domaće:Prljave Metalike wrote:eto kad nemaš pojma ko je točak onda znam da nemaš više od 13 godina ili si dobro bolestan, blago tebi evo nešto od raše, jebo šargijuVilajet_Bosna wrote:ma ti si obični mali četaljčić koji bi nam vrlo rado psovao tursku majku po logorima i tjerao nas da guslamo četničke pjesme, dok nas do smrti zatucaš kablom od pegle i vodovodnim cijevima kao u bratunačkoj školi u maju 92-ge. ali kurko. ne ide ovaj put.Prljave Metalike wrote:ma ja sam Radomir Mihajlović
https://www.youtube.com/watch?v=4k4S22Hh25M
-
hAZNADAR
#874 Re: SDA pokreće proceduru, želi promjenu imena entiteta Republika Srpska
Postajes dosadan sa time,.. prvo poceo sa kisom, pa maglom, pa sad bos pumpa,.. hebote duhovit si ko metla iza vrata._BataZiv_0809 wrote:Haznaš krivi ljevicare i kad mu se pokvari boš pumpa
Za SDA uspjeh sam uvijek na mnogo tema uvijek sa razlogom krivio ljevicare. Da nisu dovoljno pametni nebih, ali kad jesu i imaju potencijal a okovani glupim principima - sa razlogom. I malo i licnoga posto sam sam imao iste zablude. Ne svidja ti se? Imas dvije opcije - ignorisi ili argumentovano pobijaj.
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
- Vozim: Lancia na servisu
#875 Re: SDA pokreće proceduru, želi promjenu imena entiteta Republika Srpska
Tema NISU LJEVICARI. Tema nije USPJEH SDA. Tema je inicijativa da se ukine ime RS. Zato de popusti vise sa tim ljevicarima i urbanim carsijanerima koji su ti nabili komplekse. Dobro je ba pusti kraju.hAZNADAR wrote:Postajes dosadan sa time,.. prvo poceo sa kisom, pa maglom, pa sad bos pumpa,.. hebote duhovit si ko metla iza vrata._BataZiv_0809 wrote:Haznaš krivi ljevicare i kad mu se pokvari boš pumpa
Za SDA uspjeh sam uvijek na mnogo tema uvijek sa razlogom krivio ljevicare. Da nisu dovoljno pametni nebih, ali kad jesu i imaju potencijal a okovani glupim principima - sa razlogom. I malo i licnoga posto sam sam imao iste zablude. Ne svidja ti se? Imas dvije opcije - ignorisi ili argumentovano pobijaj.