Druze problem je sto ce vise ljudi odgovarati za to nego za Ahmice.kakavdanakneiskustvu wrote:pa zar nije pokolj kad ubijes vojnike koji su se predali i kad ubijes dvije zene ,plus im odsjeceni dijelovi tijela?
Ugroženost Hrvata - istine i zablude
-
vernes81
#851 Re: Ugroženost Hrvata - istine i zablude
-
vernes81
#852 Re: Ugroženost Hrvata - istine i zablude
Cista poentaNeDirajSirotinju wrote:Ne, muha, od toga se mora praviti mit, shvataš, to je svježi ideološki otrov za hrvatske naraštaje kojeg će katolički popovi ubrizgavati i stvarati duhovnu platformu za sljedeće ratove. Pripreme ne staju, žuri im se, samo ih jebe brojka, ko će u rovove.muha_sa wrote:Zlocin je ako se ubije i jedan zarobljenik
ko god je to pocinio nek se procesuira i odgovara za to i vozdra
-
zrakomlat
#853 Re: Ugroženost Hrvata - istine i zablude
Ovo o Briševu sam pročitao i saznao prvi put nekada ove godine i to mislim baš ovdje na forumu pa potražio to na Google. Jbt, živim u Hercegovini, imam raje svugdje pa i u kamenjaru, poznajem dosta Hrvata, pratim i razne medije pa zalutam i na uzp portale, povirim na fb profile raznih hrhb influensera, i da nikad nigdje nisam čuo o tome je nevjeroJatno. Kao da se nije ni desilo.horkesh wrote:..........
Ipak, to i dalje nije "najveće stratište Hrvata u BiH", kako to ovih dana ponavljaju Poskok, Kamenjar, Dnevnik i slični portali. Najveće stratište Hrvata u BiH je i dalje Briševo. No, o tome nije zgodno govoriti. Remeti današnju idiličnu sliku.
- horkesh
#854 Re: Ugroženost Hrvata - istine i zablude
Usmjerena propaganda koja traje decenijama.zrakomlat wrote:Ovo o Briševu sam pročitao i saznao prvi put nekada ove godine i to mislim baš ovdje na forumu pa potražio to na Google. Jbt, živim u Hercegovini, imam raje svugdje pa i u kamenjaru, poznajem dosta Hrvata, pratim i razne medije pa zalutam i na uzp portale, povirim na fb profile raznih hrhb influensera, i da nikad nigdje nisam čuo o tome je nevjeroJatno. Kao da se nije ni desilo.horkesh wrote:..........
Ipak, to i dalje nije "najveće stratište Hrvata u BiH", kako to ovih dana ponavljaju Poskok, Kamenjar, Dnevnik i slični portali. Najveće stratište Hrvata u BiH je i dalje Briševo. No, o tome nije zgodno govoriti. Remeti današnju idiličnu sliku.
Pitaj tu istu raju znaju li i ko je bio Slavko Ećimović, šta je uradio i kako je završio. Njegova djeca su, recimo, izbjegla i pokolj u Briševu.
-
Novak20
#855 Re: Ugroženost Hrvata - istine i zablude
Otrov je to što krivci za zločin nisu kažnjeni, a kako je krenulo, neće ni biti.NeDirajSirotinju wrote:Ne, muha, od toga se mora praviti mit, shvataš, to je svježi ideološki otrov za hrvatske naraštaje kojeg će katolički popovi ubrizgavati i stvarati duhovnu platformu za sljedeće ratove. Pripreme ne staju, žuri im se, samo ih jebe brojka, ko će u rovove.muha_sa wrote:Zlocin je ako se ubije i jedan zarobljenik
-
zrakomlat
#856 Re: Ugroženost Hrvata - istine i zablude
Mislio sam više na facebook obilježavanja i dijeljenje vijesti, obilježavanje godišnjica i objave istih na portalima ali razumijemo se. A ima još toga, Tomašica i to područje Krajine stradali su dosta, Bošnjaci se ponegdje i vratili a oni nestali skroz. I to se nigdje ne spominje.horkesh wrote:Usmjerena propaganda koja traje decenijama.zrakomlat wrote:Ovo o Briševu sam pročitao i saznao prvi put nekada ove godine i to mislim baš ovdje na forumu pa potražio to na Google. Jbt, živim u Hercegovini, imam raje svugdje pa i u kamenjaru, poznajem dosta Hrvata, pratim i razne medije pa zalutam i na uzp portale, povirim na fb profile raznih hrhb influensera, i da nikad nigdje nisam čuo o tome je nevjeroJatno. Kao da se nije ni desilo.horkesh wrote:..........
Pitaj tu istu raju znaju li i ko je bio Slavko Ećimović, šta je uradio i kako je završio. Njegova djeca su, recimo, izbjegla i pokolj u Briševu.
Dobro kažeš, usmjerena propaganda.
- NeDirajSirotinju
#857 Re: Ugroženost Hrvata - istine i zablude
Nema pravde koja bi zadovoljila nacističke apetite za komadanjem ove napaćene zemlje. Sad kad bi se ustašama dao treći entitet, izmišljeni bi bili drugi razlozi za dalje komadanje, podjelu, mržnju, sabotažu i sl. Nema tog Boga i djeda Božićnjaka koji bi mogao urazumiti bezumne naciste i ustaše.Novak20 wrote:Otrov je to što krivci za zločin nisu kažnjeni, a kako je krenulo, neće ni biti.NeDirajSirotinju wrote:Ne, muha, od toga se mora praviti mit, shvataš, to je svježi ideološki otrov za hrvatske naraštaje kojeg će katolički popovi ubrizgavati i stvarati duhovnu platformu za sljedeće ratove. Pripreme ne staju, žuri im se, samo ih jebe brojka, ko će u rovove.muha_sa wrote:Zlocin je ako se ubije i jedan zarobljenik
-
Novak20
#858 Re: Ugroženost Hrvata - istine i zablude
Jako doprinosiš suživotu, pomirenju i povjerenju svojim riječnikom koji odiše ljubavlju prema sugrađanima i zemljacima druge nacije i vjere. Samo nastavi.NeDirajSirotinju wrote:Nema pravde koja bi zadovoljila nacističke apetite za komadanjem ove napaćene zemlje. Sad kad bi se ustašama dao treći entitet, izmišljeni bi bili drugi razlozi za dalje komadanje, podjelu, mržnju, sabotažu i sl. Nema tog Boga i djeda Božićnjaka koji bi mogao urazumiti bezumne naciste i ustaše.Novak20 wrote:Otrov je to što krivci za zločin nisu kažnjeni, a kako je krenulo, neće ni biti.NeDirajSirotinju wrote:
Ne, muha, od toga se mora praviti mit, shvataš, to je svježi ideološki otrov za hrvatske naraštaje kojeg će katolički popovi ubrizgavati i stvarati duhovnu platformu za sljedeće ratove. Pripreme ne staju, žuri im se, samo ih jebe brojka, ko će u rovove.
p.s. Dakle, nema potrebe kažnjavati zločince jer će se naći neki drugi razlozi za podjelu, mržnju i sabotažu.
- NeDirajSirotinju
#859 Re: Ugroženost Hrvata - istine i zablude
Novak, koliko god se trudio da lijepim i biranim riječima opravdavaš i racionaliziraš UZP, to je i dalje UZP. I nemoj bogati izigravati uvrijeđenu hanumu, pomirdba, ugrozdba i to. Više cijenim one ustaše kao što je Pehar koji kaže mrzimo vas, preziremo, ne želimo ništa sa vama, Srbi su nam draži i prirodni saveznici, želimo treći entitet, podjelu zemlje pa po cijenu rata, nego ovo izvijanje i farbanje.
-
Novak20
#860 Re: Ugroženost Hrvata - istine i zablude
Pa naravno da cijeniš ustaše i njihove stavove kad si i sam takav samo sa druge strane. Problem je što tebi ustaše nisu par ljudi ili par stotina ili tisuća, nego svi Hrvati. Pa i oni koji gledaju svoja posla i vole BiH ali nisu ludi da svoju sudbinu stavljaju u ruke takvih kao ti.NeDirajSirotinju wrote:Novak, koliko god se trudio da lijepim i biranim riječima opravdavaš i racionaliziraš UZP, to je i dalje UZP. I nemoj bogati izigravati uvrijeđenu hanumu, pomirdba, ugrozdba i to. Više cijenim one ustaše kao što je Pehar koji kaže mrzimo vas, preziremo, ne želimo ništa sa vama, Srbi su nam draži i prirodni saveznici, želimo treći entitet, podjelu zemlje pa po cijenu rata, nego ovo izvijanje i farbanje.
Za razliku od tebe ne cijenim ni ustaše ni tebe jer ti ustaša i nacista ne izlaze iz usta otkako si se netom prije izbora pojavio na forumu. Valjda si za svoj opus adekvatno, partizanski i komunistički nagrađen.
Za UZP je sudio međunarodni sud. Krivci zapakovani, suđeno im za zločine, imaju lice i odgovaraju za počinjeno. Bošnjacima ostavljeno da sami kazne svoje zločince i tu se ne pravdaj UZP-om.
- BHCluster
#861 Re: Ugroženost Hrvata - istine i zablude
Prisjetimo se samo harange na Bosnjake kad su bili uhapseni pripadnici HVO-a iz Orasja. Kako tada tako i sada, Bosnjaci se krive za neprocesuiranje zlocina a u Tuzilastvu sjedi (t)ko, a ministar pravde je (t)ko? Vazno je samo da se Bosnjaci kao narod demoniziraju.
Hrvatska politika danas podsjeca na onu srBsku iz 90.Šef splitskog HDZ-a tvrdi da su zločini nad Hrvatima u BiH sustavno zataškavani
SABORSKI zastupnik i šef splitskog HDZ-a Petar Škorić izjavio je u intervju za mostarski portal Dnevnik kako su brojni zločini nad Hrvatima u Bosni i Hercegovini sustavno zataškavani, o čemu najbolje svjedoče žrtve i stradanja u središnjoj Bosni.
- BHCluster
#862 Re: Ugroženost Hrvata - istine i zablude
Usporediti nevinu slobodnu osobu sa osudjenim ratnim zlocincem, ja goru stvar na forumu jos nisam procitao a bilo ih je. Fuj.Humljanin wrote:Zašto imaš potrebu opravdavati jedan zločin sa drugim.
To je uzgleda ustaljena matrica bošnjačke viktimizacijske ideologije.
Uopće me ne interesira ta slika. Taj je čovjek osuđen. Kaznu izvršio. Sada je slobodan čovjek kao i ti.
Za razliku od nekih drugih koji nisu nikada ni osuđeni.
Upravo o tome govori ovaj tekst koji sam zalijepio.
Masakri, silovanja, zvjerska iživljavanja na civilima i predanim vojnicima. A odgovornih i osuđenih nema.
A to novinari podržavaju u svom novinarskom džihadu relativizirajući zločine počinjene nad Hrvatima.
Kao da su neki ljudi manje vrijedni ?
Ti možeš nastaviti opravdavati ovo relativiziranje monstruoznih zločina , od tebe se i ne očekuje ništa civilizirano
-
kakavdanakneiskustvu
#863 Re: Ugroženost Hrvata - istine i zablude
vernes81 wrote:Druze problem je sto ce vise ljudi odgovarati za to nego za Ahmice.kakavdanakneiskustvu wrote:pa zar nije pokolj kad ubijes vojnike koji su se predali i kad ubijes dvije zene ,plus im odsjeceni dijelovi tijela?
mozda,amozda i ne
- Humljanin
#864 Re: Ugroženost Hrvata - istine i zablude
BHCluster wrote:Usporediti nevinu slobodnu osobu sa osudjenim ratnim zlocincem, ja goru stvar na forumu jos nisam procitao a bilo ih je. Fuj.Humljanin wrote:Zašto imaš potrebu opravdavati jedan zločin sa drugim.
To je uzgleda ustaljena matrica bošnjačke viktimizacijske ideologije.
Uopće me ne interesira ta slika. Taj je čovjek osuđen. Kaznu izvršio. Sada je slobodan čovjek kao i ti.
Za razliku od nekih drugih koji nisu nikada ni osuđeni.
Upravo o tome govori ovaj tekst koji sam zalijepio.
Masakri, silovanja, zvjerska iživljavanja na civilima i predanim vojnicima. A odgovornih i osuđenih nema.
A to novinari podržavaju u svom novinarskom džihadu relativizirajući zločine počinjene nad Hrvatima.
Kao da su neki ljudi manje vrijedni ?
Ti možeš nastaviti opravdavati ovo relativiziranje monstruoznih zločina , od tebe se i ne očekuje ništa civilizirano
Ne stoji ti glumljenje uvrijeđenosti
Da, Šešelj je isto slobodan čovjek kao i ti. Haj sad još malo plači i histeriziraj da skreneš pažnju sa stvarnih fašista na ovom forumu.
Tevi ja niti jedne jedine riječi nisam rekao. Ja, nasuprot tome, svakodnevno ovdje doživljavam komentare u kojima me se otvoreno naziva ustašom, zločincem, uzpovcem i tako dalje...
Ja to još nikome nisam rekao ni slično.
Da ja tako krenem redom sipati mržnju, fašizam, rasizam i vrijeđanje izbrisan bi bio u roku keks.
Izgleda da nisu za sve jednaka pravila. Ili što bi rekli rimljani: Quod licet Jovi non licet bovi.
- BHCluster
-
Mirza007
#866 Re: Ugroženost Hrvata - istine i zablude
Ovakve stvari se rjesavaju na sudovima a ne po forumu.. Zato sam se i suzdrzavao komentirati na ovu temu .
Last edited by Mirza007 on 24/12/2018 05:39, edited 2 times in total.
-
Mirza007
#867 Re: Ugroženost Hrvata - istine i zablude
Svaki pojedinac mora snositi odgovornost za svoje postupke. Kako u miru tako i u ratu. Svi ratni zlocini moraju biti procesuirani a zlocini privedeni pravdi. I taj generalni princip mora vaziti za sve. Inace se dolazi u situaciju da se namjerno stvaraju mitovi koji se koriste u politicke svrhe. Kao recimo onaj o 4 hiljade ubijenih Srba oko Srebrenice. Na kojem je sudu tako nesto dokazano ili bi moglo biti dokazano? Da li oni koji to najvise spominju ikada idu na sud da bi to I dokazali? Pa naravno da ne jer bi time nestao mit? Takvih primjera ima jos dosta.
Mozete li se sjetiti koliko je do sada ministara pravde na drzavnom ili federalnom nivou bilo iz HDZ-a ili kakva je nacionalna struktura sudova? O kantonalnom nivou da I ne govorimo. Ima li tu I Hrvata ili onih bliskih HDZ-u? Sta su radili i cime su se bavili? Sta je recimo Colak ili Tadicka za svoga mandata napravio/la vezano uz procesiranje slucaja Krizancevo selo? Ili je mozda bllo bitnije uciniti sve da se osigura oslobadjanje odgovornost Covica I strateskog u svim procesima gdje im se sudilo ili su bili optuzeni?
Koga briga za zrtve ili njihove obitelji I svu tu bol koja se konstantno zloupotrebljava u politicke svrhe. Nikome to na dobro doci nece.
Mozete li se sjetiti koliko je do sada ministara pravde na drzavnom ili federalnom nivou bilo iz HDZ-a ili kakva je nacionalna struktura sudova? O kantonalnom nivou da I ne govorimo. Ima li tu I Hrvata ili onih bliskih HDZ-u? Sta su radili i cime su se bavili? Sta je recimo Colak ili Tadicka za svoga mandata napravio/la vezano uz procesiranje slucaja Krizancevo selo? Ili je mozda bllo bitnije uciniti sve da se osigura oslobadjanje odgovornost Covica I strateskog u svim procesima gdje im se sudilo ili su bili optuzeni?
Koga briga za zrtve ili njihove obitelji I svu tu bol koja se konstantno zloupotrebljava u politicke svrhe. Nikome to na dobro doci nece.
- Chmoljo
- Administrativni siledžija u penziji
#868 Re: Ugroženost Hrvata - istine i zablude
Banned user for reason “kršenje pravila foruma, konstantno vrijeđanje”Mirza007 wrote:Pa reci da Bosna nije zemlja neogranicenih mogucnosti.BHCluster wrote: Cista ludost on kad Jugosloven daje certifikat avaj potvrdu za Hrvatstvo.
Hermafrodit i starina-karina zaboravise navesti Opsjenicu koji je zanocio kao Hrvat a probudio se kao Srbin. Cudesa!
» Mirza007
trajno
- xoklix
#869 Re: Ugroženost Hrvata - istine i zablude
https://www.klix.ba/biznis/privreda/zas ... /181224023
Ugroženi
U svemu je ovako, kukaju non stop,a žive na račun drugog naroda. Napad je najbolja odbrana.
Ugroženi
U svemu je ovako, kukaju non stop,a žive na račun drugog naroda. Napad je najbolja odbrana.
-
kakavdanakneiskustvu
- NeDirajSirotinju
#872 Re: Ugroženost Hrvata - istine i zablude
Na prvom snimku čovjek iznosi pravašku ideologiju, ne vidim šta je ovdje za likovanje? Da, možda nekome zvuči primamljivo kada jedan ustaša govori o cjelovitoj Bosni, Hrvatima sve tri vjere, ali to je za mene kompromitacija (miniranje) jedne legalne i normalne ideje/težnje bosanskog naroda za cjelovitom i nedjeljivom Bosnom i Hercegovinom.General War wrote:
U tome leži i zamka, pravaš, ustaša, priča ti neku naizgled normalnu priču, sve djeluje normalno, fino, primamljivo, samo je problem što to dolazi iz usta naciste, i ako ga podržiš, bez obzira što ima dosta preklapanja, dobrih i naizgled normalnih stavova, ti nisi ništa bolji od njega i njegove nacističke ideologije.
- General War
#873 Re: Ugroženost Hrvata - istine i zablude
Ne, mislim na ovog drugog..ovog prvog sam samo slusao pa slucajno zalijepih obadvije.NeDirajSirotinju wrote:Na prvom snimku čovjek iznosi pravašku ideologiju, ne vidim šta je ovdje za likovanje? Da, možda nekome zvuči primamljivo kada jedan ustaša govori o cjelovitoj Bosni, Hrvatima sve tri vjere, ali to je za mene kompromitacija (miniranje) jedne legalne i normalne ideje/težnje bosanskog naroda za cjelovitom i nedjeljivom Bosnom i Hercegovinom.General War wrote:
U tome leži i zamka, pravaš, ustaša, priča ti neku naizgled normalnu priču, sve djeluje normalno, fino, primamljivo, samo je problem što to dolazi iz usta naciste, i ako ga podržiš, bez obzira što ima dosta preklapanja, dobrih i naizgled normalnih stavova, ti nisi ništa bolji od njega i njegove nacističke ideologije.
Uglavnom slazem se
-
Haman2
#874 Re: Ugroženost Hrvata - istine i zablude
Mi zivimo u mnogim zabludama. Neke od zabluda naslijedili smo iz proslog sitema a vezane su za izucavanje povjesti i knjizevnosti BiH, posebno povjesti i knjizevnosti Bosnjaka itd,itd.

Danas smo u zabludi da su Hrvati ugrozeni u BiH. Te price se majstorski lanstiraju kako bi se Bosnjaci ubijedili i doveli u sto nezavidniji polozaj. Ako pricitamo prilozeni tekst sve se da lijepo primijetiti. Oni koji zele znati neke od istina nek kliknu na link ispod.
http://www.slobodna-bosna.ba/vijest/102 ... ajevo.html

Danas smo u zabludi da su Hrvati ugrozeni u BiH. Te price se majstorski lanstiraju kako bi se Bosnjaci ubijedili i doveli u sto nezavidniji polozaj. Ako pricitamo prilozeni tekst sve se da lijepo primijetiti. Oni koji zele znati neke od istina nek kliknu na link ispod.
http://www.slobodna-bosna.ba/vijest/102 ... ajevo.html
-
Seyfo
#875 Re: Ugroženost Hrvata - istine i zablude
Uh sto bi me nesto zaboljelo da sam na Komsicevom mjestu sto ga proglasise nepozeljnim i u Dobreticu i u Neumu. Stvarno. Kmecanje level pro