Izbori 2018 - Kanton Sarajevo - Anketa
- zanimljiv
#851 Re: Izbori 2018 - Kanton Sarajevo - Anketa
U Novom Gradu ostalo 33 neobrađena biračka mjesta, Ilijaš 6, Novo Sarajevo 3 i Stari Grad 1. Ostalo je procesuirano.
Djeluje kao da će SDA jos malo pojačati vodstvo, također u većini tih jedinica je Naša stranka druga, uz poneke iznimke gdje je to NiP ili SDP.
Mogu li se preokrenuti mandati NiP i NS jedino je pitanje, ne vjerujem da će SDA doći do jedanaestog.
Djeluje kao da će SDA jos malo pojačati vodstvo, također u većini tih jedinica je Naša stranka druga, uz poneke iznimke gdje je to NiP ili SDP.
Mogu li se preokrenuti mandati NiP i NS jedino je pitanje, ne vjerujem da će SDA doći do jedanaestog.
- Control panel
#852 Re: Izbori 2018 - Kanton Sarajevo - Anketa
Stipsasaravara wrote:slabo bizon plaćao...hahaakluz franjo wrote:Najlakše mu je preko Plehe. Bježi mu 60 preferencijalnih glasova.baxus wrote:Ovdje se izgleda radi da se navuče Bizonu mandat.
Koliko mu fali?
Teško do drugog mandata za BOSS - i ovaj jedan je kvalitetan prikaz naše "demokratije".
Kako sada stvari stoje (po CIK-u) prije će NS možda do dodatnog mandata...
Ali još se broji... i broji... i broji...
Damir Nikšić se pojačao iznad 20%
ludiloooo..
- video
#853 Re: Izbori 2018 - Kanton Sarajevo - Anketa
A samo kako jadan rezultat sdp-a u NG
Peta stranka sa bjednih 4302 glasova kod 78,71 obradjenog materijala.
Nekada je NG bio gotovo ko Tuzla, bastion sdp-a
Sta uradise damir i njegovi ahbabi
-
MUNAFIK
#854 Re: Izbori 2018 - Kanton Sarajevo - Anketa
Moze li kako DF pasti na 2 mandata? Sa obzirom da se vec prica da je Komsic sa SDA u koaliciji...
- Pandakonda
#855 Re: Izbori 2018 - Kanton Sarajevo - Anketa
Jedina šansa da SDA uđe u vlast je sa DF, SBB i BOSS-om (10+3+3+2). SBB je već najavila da nema koalicije sa SDA, a BOSS-u je upitan taj drugi mandat. Naravno tu je Hadžibajrić ali on dobro zna da mu je to politički suicid ako krene sa SDAMUNAFIK wrote:Moze li kako DF pasti na 2 mandata? Sa obzirom da se vec prica da je Komsic sa SDA u koaliciji...
-
kluz franjo
#856 Re: Izbori 2018 - Kanton Sarajevo - Anketa
Izgleda ostade Harki, Harke (kako mu je već nadimak) bez mandata na Hadžibajrićevoj listi.
Zato će Pecikoza da "umaršira"...
Zato će Pecikoza da "umaršira"...
-
mrjasmin
#857 Re: Izbori 2018 - Kanton Sarajevo - Anketa
Iskreno ja ne znam skim to SDA moze praviti koaliciju? Radoncic je rekao da ne dolazi u obzir. DF isto tako sumnjam da ce istu gresku napraviti 2 puta to bi im bilo politicko samoubistvo. Ostaje im jedino BOSS i eventualni "preletaci".
-
baxus
#858 Re: Izbori 2018 - Kanton Sarajevo - Anketa
S ljudima koji su dobili mandate ispred tih stranaka.mrjasmin wrote:Iskreno ja ne znam skim to SDA moze praviti koaliciju? Radoncic je rekao da ne dolazi u obzir. DF isto tako sumnjam da ce istu gresku napraviti 2 puta to bi im bilo politicko samoubistvo. Ostaje im jedino BOSS i eventualni "preletaci".
Izadju iz stranke, postanu nezavisni i glasaju sa SDA
- Dr. Kuca
#859 Re: Izbori 2018 - Kanton Sarajevo - Anketa
Ma kakav politicki sucid. Cuj politicki sucid a sda dobila 50% glasova, daj ba prica za malu djecu. 4 godine vlasti su 4 godine. Budjet, direktori, komisije, nadzorni itd.
- Opetja033
#860 Re: Izbori 2018 - Kanton Sarajevo - Anketa
A_A_AKCIJA wrote:Mani se scenarija, nego pitaj u centrali da provjere ko je NiPu javio gdje se sprema krađa i brojanje glasova. Guzice uz zidcriticos wrote:Kada pričamo o koalicijama, po meni je najvažnija ona na nivou FBiH.
Kantoni su nivo između FBiH i općina sa isprepletenim ovlastima.
Ako SDA zadrži FBiH što je izgledno, ne zaboravite da vlast u kantonima bez SDA je prve dvije godine (do općinskih izbora 2020) osuđena na rovovsku borbu i pakao zbog finansija, federalnog budžeta i preraspodjele sredstava ka kantonima i svih drugih ministarstva bez kojih kantoni teško šta mogu u segmentu gdje se isprepliću nadležnosti. Ista priča je i sa općinama pod kontrolom SDA, gdje kanton može dodatno da bude zagušen i prigušen zbog općinskih podapinjanja oko nadležnosti i dozvola, jer SDA načelnici itekako mogu zagorčati život. Najbolji primjer je Kanton Sarajevo, gdje dodatno i Grad Sarajevo može da usporava nakane vlasti kantona bez SDA.![]()
Sleepers jači od preletača.
Velkoski wrote:Iz NiP-a niko neće u SDA 100%, okupio je Dino lojalnu ekipu.
-
kluz franjo
#861 Re: Izbori 2018 - Kanton Sarajevo - Anketa
Po trenutnim rezultatima CIK-a sastav Skupštine KS je sljedeći:
SDA 10 mandata: Semir Efendić, Aljoša Čampara, Jasmina Bišćević-Tokić, Mirza Čelik, Amra Hasagić, Mahir Dević, Sabahudin Delalić, Admela Hodžić, Smiljana Viteškić, Hamed Aljović (u rezervi čekaju: Samra Ćosović-Hajdarević, Hazim Bahtanović, Senija Milišić)
NiP 6 mandata: Dino Konaković, Arijana Memić, Elvedin Okerić, Vedran Jakupović, Danijela Kristić, Amel Mekić (u rezervi čekaju: Ibrahim Dervišević, Mersiha Mehmedagić)
NS 5 mandata: Damir Marjanović, Vildana Bešlija, Edin Forto, Vibor Handžić, Neira Dizdarević (u rezervi čekaju: Elvis Vreto, Mario Vukasović)
SDP 4 mandata: Segmedina Srna-Bajramović, Damir Nikšić, Samir Suljević, Igor Stojanović (u rezervi: Ana Sokolović, Damir Filipović)
SBB 4 mandata: Mirvad Kurić, Jasna Duraković, Zvonko Marić, Dževad Poturak (u rezervi čekaju: Bilsena Šahman, Samir Čajić)
DF 3 mandata: Sead Milavica, Bibija Kerla, Senad Hasanović (u rezervi: Srđan Sužnjević)
NBL 2 mandata: Ibrahim Hadžibajrić, Amra Junuzović-Kaljić (u rezervi: Fahrudin Pecikoza)
BOSS 1 mandat: Haris Pleho (u rezervi: Rasim Smajić)
Igra se zove "pronađi uljeza". Tačnije njih 18.
SDA 10 mandata: Semir Efendić, Aljoša Čampara, Jasmina Bišćević-Tokić, Mirza Čelik, Amra Hasagić, Mahir Dević, Sabahudin Delalić, Admela Hodžić, Smiljana Viteškić, Hamed Aljović (u rezervi čekaju: Samra Ćosović-Hajdarević, Hazim Bahtanović, Senija Milišić)
NiP 6 mandata: Dino Konaković, Arijana Memić, Elvedin Okerić, Vedran Jakupović, Danijela Kristić, Amel Mekić (u rezervi čekaju: Ibrahim Dervišević, Mersiha Mehmedagić)
NS 5 mandata: Damir Marjanović, Vildana Bešlija, Edin Forto, Vibor Handžić, Neira Dizdarević (u rezervi čekaju: Elvis Vreto, Mario Vukasović)
SDP 4 mandata: Segmedina Srna-Bajramović, Damir Nikšić, Samir Suljević, Igor Stojanović (u rezervi: Ana Sokolović, Damir Filipović)
SBB 4 mandata: Mirvad Kurić, Jasna Duraković, Zvonko Marić, Dževad Poturak (u rezervi čekaju: Bilsena Šahman, Samir Čajić)
DF 3 mandata: Sead Milavica, Bibija Kerla, Senad Hasanović (u rezervi: Srđan Sužnjević)
NBL 2 mandata: Ibrahim Hadžibajrić, Amra Junuzović-Kaljić (u rezervi: Fahrudin Pecikoza)
- cyprus
#862 Re: Izbori 2018 - Kanton Sarajevo - Anketa
Pa Novi Grad i jeste bio bastion zbog Damira, dok je isti bio popularan... On je bio nosilac tog bastiona... Kako je on propo, propo i SDP, ne samo u NG, nego u čitavom kantonu...video wrote:A samo kako jadan rezultat sdp-a u NG![]()
-
baxus
#863 Re: Izbori 2018 - Kanton Sarajevo - Anketa
Jel Kerla Biblija glasala da se smijeni Dino ljetos?
- mirsek
#864 Re: Izbori 2018 - Kanton Sarajevo - Anketa
Mekic lojalan ? Samo dok mu se isplati, bukvalno.Opetja033 wrote:Velkoski wrote:Iz NiP-a niko neće u SDA 100%, okupio je Dino lojalnu ekipu.
-
kudrilo
#865 Re: Izbori 2018 - Kanton Sarajevo - Anketa
Ko se proda talibanima treba im slike po gradu lijepiti, da narod zapamti dobro.
- cyprus
#866 Re: Izbori 2018 - Kanton Sarajevo - Anketa
Ako se DIF-ovci neće držat zajedno, ko će?mirsek wrote:Mekic lojalan ? Samo dok mu se isplati, bukvalno.Opetja033 wrote:Velkoski wrote:Iz NiP-a niko neće u SDA 100%, okupio je Dino lojalnu ekipu.
Doduše, ostade im Kazazović vamo
- AmiĐa_Idriz
#867 Re: Izbori 2018 - Kanton Sarajevo - Anketa
Opet uredno smještene patriote na Zapadu bolje znaju kako je ovdje nego mi sami.
- JThomas
#868 Re: Izbori 2018 - Kanton Sarajevo - Anketa
udariti im na obraz. dobro si.kudrilo wrote:Ko se proda talibanima treba im slike po gradu lijepiti, da narod zapamti dobro.
- cyprus
#869 Re: Izbori 2018 - Kanton Sarajevo - Anketa
Ma dobra stvar sa ovim podizanjem unutarstranačkog praga je to što ne bi trebalo biti toliko preletača kao prije... Ovi ljudi pri vrhu liste bi ipak valjda trebali biti lojalniji stranci... Može se desiti tu i tamo neko, ali čisto sumnjam da npr. SDA može povući baš 5-6 preletača... Pogotovo odjednom, sad na početku...
- ultima_palabra
#870 Re: Izbori 2018 - Kanton Sarajevo - Anketa
U teoriji, NP+NS+SDP+DF+NBL mogu do "stabilne" većine (šta znači stabilno kad je SDA u opoziciji vidjeli smo 2012). U praksi, DF-ovci su pod posebnom lupom.kluz franjo wrote:Po trenutnim rezultatima CIK-a sastav Skupštine KS je sljedeći:
-
Trebam te
#871 Re: Izbori 2018 - Kanton Sarajevo - Anketa
kluz franjo wrote:Po trenutnim rezultatima CIK-a sastav Skupštine KS je sljedeći:
Ponovo Berilov sura na listi Hamed Aljović !???
- cyprus
#872 Re: Izbori 2018 - Kanton Sarajevo - Anketa
Da vidim šta sam ispogađo
Najveća fula mi je definitivno potcjenjivanje Konakovića... SDP me je najviše razočarao... NS je tu negdje u skladu sa širim očekivanjima... SDA sam blago potcijenio, ali mislim da su ovaj deseti mandat izvukli na krađu... BPS i GS sam na moju veliku sreću precijenio (btw, gdje je Capiscum, ka'e 4 mandata
)... Ništa ni od NB-a... Ali fucking BOSS, koji baš ne kontam (kako jbte možeš kupit 7000 glasova
)...
SBB, DF i NBL u bobucyprus wrote:Jel neko raspoložen za davanje preciznijih prognoza za sve nivoe?Da možemo kasnije uspoređivat
![]()
Evo moje predviđanje![]()
Skupština Kantona Sarajevo:
SDA 9
NS 6
SDP 6
SBB 4
DF 3
NiP 2
NBL 2
BPS 1
NB 1
GS 1
Najveća fula mi je definitivno potcjenjivanje Konakovića... SDP me je najviše razočarao... NS je tu negdje u skladu sa širim očekivanjima... SDA sam blago potcijenio, ali mislim da su ovaj deseti mandat izvukli na krađu... BPS i GS sam na moju veliku sreću precijenio (btw, gdje je Capiscum, ka'e 4 mandata
-
MUNAFIK
#873 Re: Izbori 2018 - Kanton Sarajevo - Anketa
Pa generalno glupo je sto se moze kupit neko... Ok mogu se kupiti ljudi i uvijek su se mogli ali MANDAT bi trebao ostati u stranci jer sve mimo toga je prevara sistema i zlouptreba...cyprus wrote:Ma dobra stvar sa ovim podizanjem unutarstranačkog praga je to što ne bi trebalo biti toliko preletača kao prije... Ovi ljudi pri vrhu liste bi ipak valjda trebali biti lojalniji stranci... Može se desiti tu i tamo neko, ali čisto sumnjam da npr. SDA može povući baš 5-6 preletača... Pogotovo odjednom, sad na početku...
Trebalo bi da u svakom slucaju mandat ostaje stranci...
- cyprus
#874 Re: Izbori 2018 - Kanton Sarajevo - Anketa
Prevara birača prvenstveno... Svi oni su tamo sjeli puno više zahvaljujući glasovima za stranku, nego glasovima koji su lično dobili...MUNAFIK wrote:Pa generalno glupo je sto se moze kupit neko... Ok mogu se kupiti ljudi i uvijek su se mogli ali MANDAT bi trebao ostati u stranci jer sve mimo toga je prevara sistema i zlouptreba...cyprus wrote:Ma dobra stvar sa ovim podizanjem unutarstranačkog praga je to što ne bi trebalo biti toliko preletača kao prije... Ovi ljudi pri vrhu liste bi ipak valjda trebali biti lojalniji stranci... Može se desiti tu i tamo neko, ali čisto sumnjam da npr. SDA može povući baš 5-6 preletača... Pogotovo odjednom, sad na početku...
Trebalo bi da u svakom slucaju mandat ostaje stranci...
- Haris.ba
#875 Re: Izbori 2018 - Kanton Sarajevo - Anketa
Je li ovo NS najslabija karika za javnost? Ko biva ako uđu u vlast sa Kiflom - isto ko da su sa SDA?
A ispod stola se lovi DF, SBB i ostala nejač.
Kakogod - najzanimljiviji izbori za kanton vjerovatno ikada.

Budući premijer KS.
A ispod stola se lovi DF, SBB i ostala nejač.
Kakogod - najzanimljiviji izbori za kanton vjerovatno ikada.

Budući premijer KS.