Kruzni tok
Moderators: _BataZiv_0809, anex
- Travnički Noćni Šetač
#851 Re: Kruzni tok
To je normalna procedura...
- bitanga_sa_otesa
- Grijem se na: drva
- Vozim: pezejca
- Horoskop: ne vjerujem
#852 Re: Kruzni tok
jeste,svaki dan me najmanje 20 takvih govnara zaustavi negdje,bez potrebe, da oni puste nekogaTravnički Noćni Šetač wrote:To je normalna procedura...
- escobar__
#853 Re: Kruzni tok
Nije mi problem stati ako je iza mene kolona automobila i ako se saobraćaj generalno kreće sporo nebitno koja je kategorija ceste u pitanju. Svi ostali nek čekaju.bitanga_sa_otesa wrote:meni je problem kad imam pravo prvenstva da pustam nekoga ili ako sam na magistralnoj cesti da stajem i pustam nekog da se ukljucuje s makadama ili sporedne ceste.nek ceka, i ja cekam kad se ukljucujem u saobracaj...Travnički Noćni Šetač wrote:nije problem pustiti nekoga ali jeste problem kada radi tog puštanja ugrožavaš sve ostale...
- Travnički Noćni Šetač
#854 Re: Kruzni tok
Nis me shvatio.... za tvoje misljenje sam rekao da je normalna procedura .... sa makadama ili sporedne ceste u normalnom saobracaju neka cekaju.bitanga_sa_otesa wrote:jeste,svaki dan me najmanje 20 takvih govnara zaustavi negdje,bez potrebe, da oni puste nekogaTravnički Noćni Šetač wrote:To je normalna procedura...
za ovo:
bitanga_sa_otesa wrote: meni je problem kad imam pravo prvenstva da pustam nekoga ili ako sam na magistralnoj cesti da stajem i pustam nekog da se ukljucuje s makadama ili sporedne ceste.nek ceka, i ja cekam kad se ukljucujem u saobracaj...
- amar1994
#855 Re: Kruzni tok
Prije bi rekao da su mnogi glupi i ne mogu skontat osnovne radnje i znakoveB6Redhell wrote:Tu je problem do vozaca, mnogi se plaše kruznog, a neki se i ne susrecu cesto... kad je onaj na ilidzi napravljen, pa jos tramvaji presijecaju, ajj belaja... ljudi ginuli.....
- Bakir1
#856 Re: Kruzni tok
Polaganje vozačkih ispita nako, sistem vrijednosti u društvu, zakon jacega, pravnici raznorazni, sve to plus kruzni tok = katanga.
Najbolje je vozati smece od par stoja, ja sto sam bjezao od raznoraznih situacija bjezao, sad samo pun
Najbolje je vozati smece od par stoja, ja sto sam bjezao od raznoraznih situacija bjezao, sad samo pun
- mk ultra
- Grijem se na: Ugalj
- Vozim: Bahato
- Horoskop: Maćak
#857 Re: Kruzni tok
Kakav kratki Y60 
- Bakir1
#858 Re: Kruzni tok
Fiat dobro godiste skupi dijelovi
Skup je patrol
Skup je patrol
- sime_cipol
- Location: Jedan grad, dva kluba. Jedan osnovala raja, drugi UDBA.
- Grijem se na: Zdrvima
- Vozim: Clio 1.2 43kw
#859 Re: Kruzni tok
Danas kroz kruzni tok u Vogosci iz pravca Semizovca budala proleti brat bratu 80 km/h
Bice dobro da ne bude kakav opasan sudar dok se budale naviknu da dolaze na kruzni
Bice dobro da ne bude kakav opasan sudar dok se budale naviknu da dolaze na kruzni
- amar1994
#860 Re: Kruzni tok
O tome sam pricao,smrdljive prigradske seljacine ce to raditi redovno,samo betonska barijera sto neko rece 
-
530i
#861 Re: Kruzni tok
Idealno mjesto za jednu kamericu 40 kmh 
-
noviclan
#862 Re: Kruzni tok
Jooj jucer situacije na kruznom toku hrasno, gdje su oni sto tvrde da vozila iz unutarnje trake imaju prednost, vozi trolejbus vanjskom i to onaj zglobni i hoce za zeljin stadion stize ga golf cetvorka unutarnjom i daje zmigavac i on hoce za zeljin stadion stao i ceka kad dodje trolin zglob pobjeze ko oprzen
- Ramzess Veliki
#863 Re: Kruzni tok
A ti mislis da vozila sa desne strane imaju prednost?noviclan wrote:Jooj jucer situacije na kruznom toku hrasno, gdje su oni sto tvrde da vozila iz unutarnje trake imaju prednost, vozi trolejbus vanjskom i to onaj zglobni i hoce za zeljin stadion stize ga golf cetvorka unutarnjom i daje zmigavac i on hoce za zeljin stadion stao i ceka kad dodje trolin zglob pobjeze ko oprzen
Nemojte da vas popisujem za ponovno polaganje vozackog ispita, vozila sa lijeve strane u kruznom toku imaju prednost, da ne ponavljam svako malo.
- Ramzess Veliki
#864 Re: Kruzni tok
Tako sam i ja dok sam vozio staru Opel Omegu A, poslije kad sam kupio skoro novu Alfu 159 i ja sam pustao sve redom.sime_cipol wrote:Danas kroz kruzni tok u Vogosci iz pravca Semizovca budala proleti brat bratu 80 km/h![]()
- Laertes
#865 Re: Kruzni tok
Čovjek piše o unutrašnjoj i vanjskoj traci u KT, ne uključivanju i pravilu desne strane.Ramzess Veliki wrote:A ti mislis da vozila sa desne strane imaju prednost?noviclan wrote:Jooj jucer situacije na kruznom toku hrasno, gdje su oni sto tvrde da vozila iz unutarnje trake imaju prednost, vozi trolejbus vanjskom i to onaj zglobni i hoce za zeljin stadion stize ga golf cetvorka unutarnjom i daje zmigavac i on hoce za zeljin stadion stao i ceka kad dodje trolin zglob pobjeze ko oprzen![]()
Nemojte da vas popisujem za ponovno polaganje vozackog ispita, vozila sa lijeve strane u kruznom toku imaju prednost, da ne ponavljam svako malo.
- Ramzess Veliki
#866 Re: Kruzni tok
Ne, pise o pravu jaceg u kruznom toku sa cim se apsolutno slazem, i pita gdje smo mi koji tvrdimo (???) da vozila iz unutrasnje trake imaju prednost ...Laertes wrote:Čovjek piše o unutrašnjoj i vanjskoj traci u KT, ne uključivanju i pravilu desne strane.noviclan wrote:Jooj jucer situacije na kruznom toku hrasno, gdje su oni sto tvrde da vozila iz unutarnje trake imaju prednost, vozi trolejbus vanjskom i to onaj zglobni i hoce za zeljin stadion stize ga golf cetvorka unutarnjom i daje zmigavac i on hoce za zeljin stadion stao i ceka kad dodje trolin zglob pobjeze ko oprzen
Kako ce pisati o unutrasnjoj i vanjskoj traci bez ikakvih tehnickih podataka, kao na koje saobracajno opterecenje su dimenzionirane, kolika im je propusna moc u najopterecenijem casu, koji je radijus krivine, da li zadovoljava propusnost vozila i bezbijednost ... mislim ono gdje su detalji ???
-
mrgreen
- JavierBosnia
#868 Re: Kruzni tok
Marisala bi ti k moj.. suti i vozi, ne kurci semrgreen wrote:Likovi koji ulijecu u kružni tok hladno pored označenog trokuta i ono nešto maše rukama, pravilo desne strane, kaže nauči pravila. Da sam muško bila bih lola koji stoji na kružnom i mariše ovakve bahate idiote.
- JavierBosnia
#869 Re: Kruzni tok
Ma veze ti nemasRamzess Veliki wrote:A ti mislis da vozila sa desne strane imaju prednost?noviclan wrote:Jooj jucer situacije na kruznom toku hrasno, gdje su oni sto tvrde da vozila iz unutarnje trake imaju prednost, vozi trolejbus vanjskom i to onaj zglobni i hoce za zeljin stadion stize ga golf cetvorka unutarnjom i daje zmigavac i on hoce za zeljin stadion stao i ceka kad dodje trolin zglob pobjeze ko oprzen![]()
- Ramzess Veliki
#870 Re: Kruzni tok
Pa objasni mi da znam.JavierBosnia wrote:Ma veze ti nemasRamzess Veliki wrote: A ti mislis da vozila sa desne strane imaju prednost?![]()
- JavierBosnia
#871 Re: Kruzni tok
Vozilo iz unutrasnje trake nema prednost i tackaRamzess Veliki wrote: Pa objasni mi da znam.
- Ramzess Veliki
#872 Re: Kruzni tok
Aha ... ja sam projektant saobracajnica, sa strucnim ispitom, mr. gradjevine sa preko dvadeset godina radnog iskustva pa bih valjda trebao znati Zakon o saobracaju. Na kraju, mi inzinjeri smo i propisali te propise koji su propisani u cilju nesmetanog odvijanja saobracaja.JavierBosnia wrote:Vozilo iz unutrasnje trake nema prednost i tackaRamzess Veliki wrote: Pa objasni mi da znam.
U kruznom toku, kad se ukljucujes, moras propustiti vozilo koje se nalazi u kruznom toku u krajnjoj traci da bi sto prije napustilo kruzni tok.
Kad se ukljucis u kruzni tok, imas prednost pri napustanju kruznog toka ali se prethodno moras prestrojiti u izlaznu traku.
Osnova propisa za voznju u kruznom toku je da sva vozila sto prije napuste kruzni tok bez zadrzavanja. Znaci pravilo desne strane u kruznom toku NE POSTOJI jer bi to pravilo znacilo da vozila u kruznom toku moraju cekati da vozila koja ulaze u kruzni tok imaju prednost ... to znaci da ce se sva vozila nabiti u kruznom toku bez sanse da ga napuste.
Ovdje vam je manual gif pa ga polako pregledajte. Nadam se da sam vam pomogao.

- sime_cipol
- Location: Jedan grad, dva kluba. Jedan osnovala raja, drugi UDBA.
- Grijem se na: Zdrvima
- Vozim: Clio 1.2 43kw
#873 Re: Kruzni tok
Ja mislim da se vas dvojica niste najbolje razumjeli 
- Travnički Noćni Šetač
#874 Re: Kruzni tok
Očigledno da se u tom detalju niste razumjeli... to je tačno uz dodatak: da bi se prestrojio u izlaznu traku moraš propustiti sva vozila koja se već kreću tom trakom... o tome priča kolega Javier, pa i ja vidim da je kod vas dva samo nesporazum u pitanju...Ramzess Veliki wrote: Kad se ukljucis u kruzni tok, imas prednost pri napustanju kruznog toka ali se prethodno moras prestrojiti u izlaznu traku.
- Ramzess Veliki
#875 Re: Kruzni tok
To jeste problem ... vozila iz te trake bi morala da te propuste jer napustas kruzni tok. To je problem nasima objasniti. Sva sustina je da prednost ima onaj koji napusta kruzni tok.Travnički Noćni Šetač wrote:Očigledno da se u tom detalju niste razumjeli... to je tačno uz dodatak: da bi se prestrojio u izlaznu traku moraš propustiti sva vozila koja se već kreću tom trakom... o tome priča kolega Javier, pa i ja vidim da je kod vas dva samo nesporazum u pitanju...Ramzess Veliki wrote: Kad se ukljucis u kruzni tok, imas prednost pri napustanju kruznog toka ali se prethodno moras prestrojiti u izlaznu traku.