Kruzni tok

Automobili, pitanja, pomoć, savjeti...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

Post Reply
Travnički Noćni Šetač

#851 Re: Kruzni tok

Post by Travnički Noćni Šetač »

To je normalna procedura...
bitanga_sa_otesa
Grijem se na: drva
Vozim: pezejca
Horoskop: ne vjerujem

#852 Re: Kruzni tok

Post by bitanga_sa_otesa »

Travnički Noćni Šetač wrote:To je normalna procedura...
jeste,svaki dan me najmanje 20 takvih govnara zaustavi negdje,bez potrebe, da oni puste nekoga :run:
escobar__

#853 Re: Kruzni tok

Post by escobar__ »

bitanga_sa_otesa wrote:
Travnički Noćni Šetač wrote:nije problem pustiti nekoga ali jeste problem kada radi tog puštanja ugrožavaš sve ostale...
meni je problem kad imam pravo prvenstva da pustam nekoga ili ako sam na magistralnoj cesti da stajem i pustam nekog da se ukljucuje s makadama ili sporedne ceste.nek ceka, i ja cekam kad se ukljucujem u saobracaj...
Nije mi problem stati ako je iza mene kolona automobila i ako se saobraćaj generalno kreće sporo nebitno koja je kategorija ceste u pitanju. Svi ostali nek čekaju.
Travnički Noćni Šetač

#854 Re: Kruzni tok

bitanga_sa_otesa wrote:
Travnički Noćni Šetač wrote:To je normalna procedura...
jeste,svaki dan me najmanje 20 takvih govnara zaustavi negdje,bez potrebe, da oni puste nekoga :run:
Nis me shvatio.... za tvoje misljenje sam rekao da je normalna procedura .... sa makadama ili sporedne ceste u normalnom saobracaju neka cekaju.

za ovo:
bitanga_sa_otesa wrote: meni je problem kad imam pravo prvenstva da pustam nekoga ili ako sam na magistralnoj cesti da stajem i pustam nekog da se ukljucuje s makadama ili sporedne ceste.nek ceka, i ja cekam kad se ukljucujem u saobracaj...
amar1994

#855 Re: Kruzni tok

Post by amar1994 »

B6Redhell wrote:Tu je problem do vozaca, mnogi se plaše kruznog, a neki se i ne susrecu cesto... kad je onaj na ilidzi napravljen, pa jos tramvaji presijecaju, ajj belaja... ljudi ginuli.....
Prije bi rekao da su mnogi glupi i ne mogu skontat osnovne radnje i znakove :D
Bakir1

#856 Re: Kruzni tok

Post by Bakir1 »

Polaganje vozačkih ispita nako, sistem vrijednosti u društvu, zakon jacega, pravnici raznorazni, sve to plus kruzni tok = katanga.
Najbolje je vozati smece od par stoja, ja sto sam bjezao od raznoraznih situacija bjezao, sad samo pun :mrgreen:
mk ultra
Grijem se na: Ugalj
Vozim: Bahato
Horoskop: Maćak

#857 Re: Kruzni tok

Post by mk ultra »

Kakav kratki Y60 :lol:
Bakir1

#858 Re: Kruzni tok

Post by Bakir1 »

Fiat dobro godiste skupi dijelovi :oops:
Skup je patrol :mrgreen:
sime_cipol
Location: Jedan grad, dva kluba. Jedan osnovala raja, drugi UDBA.
Grijem se na: Zdrvima
Vozim: Clio 1.2 43kw

#859 Re: Kruzni tok

Post by sime_cipol »

Danas kroz kruzni tok u Vogosci iz pravca Semizovca budala proleti brat bratu 80 km/h :shock:
Bice dobro da ne bude kakav opasan sudar dok se budale naviknu da dolaze na kruzni :roll:
amar1994

#860 Re: Kruzni tok

Post by amar1994 »

O tome sam pricao,smrdljive prigradske seljacine ce to raditi redovno,samo betonska barijera sto neko rece :thumbup:
530i

#861 Re: Kruzni tok

Post by 530i »

Idealno mjesto za jednu kamericu 40 kmh :D
noviclan

#862 Re: Kruzni tok

Post by noviclan »

Jooj jucer situacije na kruznom toku hrasno, gdje su oni sto tvrde da vozila iz unutarnje trake imaju prednost, vozi trolejbus vanjskom i to onaj zglobni i hoce za zeljin stadion stize ga golf cetvorka unutarnjom i daje zmigavac i on hoce za zeljin stadion stao i ceka kad dodje trolin zglob pobjeze ko oprzen
Ramzess Veliki

#863 Re: Kruzni tok

Post by Ramzess Veliki »

noviclan wrote:Jooj jucer situacije na kruznom toku hrasno, gdje su oni sto tvrde da vozila iz unutarnje trake imaju prednost, vozi trolejbus vanjskom i to onaj zglobni i hoce za zeljin stadion stize ga golf cetvorka unutarnjom i daje zmigavac i on hoce za zeljin stadion stao i ceka kad dodje trolin zglob pobjeze ko oprzen
A ti mislis da vozila sa desne strane imaju prednost? :lol:

Nemojte da vas popisujem za ponovno polaganje vozackog ispita, vozila sa lijeve strane u kruznom toku imaju prednost, da ne ponavljam svako malo. :thumbup:
Ramzess Veliki

#864 Re: Kruzni tok

Post by Ramzess Veliki »

sime_cipol wrote:Danas kroz kruzni tok u Vogosci iz pravca Semizovca budala proleti brat bratu 80 km/h :shock:
Bice dobro da ne bude kakav opasan sudar dok se budale naviknu da dolaze na kruzni :roll:
Tako sam i ja dok sam vozio staru Opel Omegu A, poslije kad sam kupio skoro novu Alfu 159 i ja sam pustao sve redom.
Laertes

#865 Re: Kruzni tok

Post by Laertes »

Ramzess Veliki wrote:
noviclan wrote:Jooj jucer situacije na kruznom toku hrasno, gdje su oni sto tvrde da vozila iz unutarnje trake imaju prednost, vozi trolejbus vanjskom i to onaj zglobni i hoce za zeljin stadion stize ga golf cetvorka unutarnjom i daje zmigavac i on hoce za zeljin stadion stao i ceka kad dodje trolin zglob pobjeze ko oprzen

Nemojte da vas popisujem za ponovno polaganje vozackog ispita, vozila sa lijeve strane u kruznom toku imaju prednost, da ne ponavljam svako malo. :thumbup:
Čovjek piše o unutrašnjoj i vanjskoj traci u KT, ne uključivanju i pravilu desne strane.
Ramzess Veliki

#866 Re: Kruzni tok

Post by Ramzess Veliki »

Laertes wrote:
Čovjek piše o unutrašnjoj i vanjskoj traci u KT, ne uključivanju i pravilu desne strane.
Ne, pise o pravu jaceg u kruznom toku sa cim se apsolutno slazem, i pita gdje smo mi koji tvrdimo (???) da vozila iz unutrasnje trake imaju prednost ... :roll:
Kako ce pisati o unutrasnjoj i vanjskoj traci bez ikakvih tehnickih podataka, kao na koje saobracajno opterecenje su dimenzionirane, kolika im je propusna moc u najopterecenijem casu, koji je radijus krivine, da li zadovoljava propusnost vozila i bezbijednost ... mislim ono gdje su detalji ??? :roll:
mrgreen

#867 Re: Kruzni tok

Post by mrgreen »

....
Last edited by mrgreen on 10/01/2021 19:15, edited 1 time in total.
JavierBosnia

#868 Re: Kruzni tok

Post by JavierBosnia »

mrgreen wrote:Likovi koji ulijecu u kružni tok hladno pored označenog trokuta i ono nešto maše rukama, pravilo desne strane, kaže nauči pravila. Da sam muško bila bih lola koji stoji na kružnom i mariše ovakve bahate idiote. :skoljka:
Marisala bi ti k moj.. suti i vozi, ne kurci se
JavierBosnia

#869 Re: Kruzni tok

Post by JavierBosnia »

Ramzess Veliki wrote:

Ma veze ti nemas
Ramzess Veliki

#870 Re: Kruzni tok

Post by Ramzess Veliki »

JavierBosnia wrote:
Ramzess Veliki wrote: A ti mislis da vozila sa desne strane imaju prednost? :lol:

Ma veze ti nemas
Pa objasni mi da znam. :thumbup:
JavierBosnia

#871 Re: Kruzni tok

Post by JavierBosnia »

Ramzess Veliki wrote: Pa objasni mi da znam. :thumbup:
Vozilo iz unutrasnje trake nema prednost i tacka
Ramzess Veliki

#872 Re: Kruzni tok

Post by Ramzess Veliki »

JavierBosnia wrote:
Ramzess Veliki wrote: Pa objasni mi da znam. :thumbup:
Vozilo iz unutrasnje trake nema prednost i tacka
Aha ... ja sam projektant saobracajnica, sa strucnim ispitom, mr. gradjevine sa preko dvadeset godina radnog iskustva pa bih valjda trebao znati Zakon o saobracaju. Na kraju, mi inzinjeri smo i propisali te propise koji su propisani u cilju nesmetanog odvijanja saobracaja.

U kruznom toku, kad se ukljucujes, moras propustiti vozilo koje se nalazi u kruznom toku u krajnjoj traci da bi sto prije napustilo kruzni tok.
Kad se ukljucis u kruzni tok, imas prednost pri napustanju kruznog toka ali se prethodno moras prestrojiti u izlaznu traku.
Osnova propisa za voznju u kruznom toku je da sva vozila sto prije napuste kruzni tok bez zadrzavanja. Znaci pravilo desne strane u kruznom toku NE POSTOJI jer bi to pravilo znacilo da vozila u kruznom toku moraju cekati da vozila koja ulaze u kruzni tok imaju prednost ... to znaci da ce se sva vozila nabiti u kruznom toku bez sanse da ga napuste.

Ovdje vam je manual gif pa ga polako pregledajte. Nadam se da sam vam pomogao. :thumbup:

Image
sime_cipol
Location: Jedan grad, dva kluba. Jedan osnovala raja, drugi UDBA.
Grijem se na: Zdrvima
Vozim: Clio 1.2 43kw

#873 Re: Kruzni tok

Post by sime_cipol »

Ja mislim da se vas dvojica niste najbolje razumjeli :D
Travnički Noćni Šetač

#874 Re: Kruzni tok

Ramzess Veliki wrote: Kad se ukljucis u kruzni tok, imas prednost pri napustanju kruznog toka ali se prethodno moras prestrojiti u izlaznu traku.
Očigledno da se u tom detalju niste razumjeli... to je tačno uz dodatak: da bi se prestrojio u izlaznu traku moraš propustiti sva vozila koja se već kreću tom trakom... o tome priča kolega Javier, pa i ja vidim da je kod vas dva samo nesporazum u pitanju...
Ramzess Veliki

#875 Re: Kruzni tok

Post by Ramzess Veliki »

Travnički Noćni Šetač wrote:
Ramzess Veliki wrote: Kad se ukljucis u kruzni tok, imas prednost pri napustanju kruznog toka ali se prethodno moras prestrojiti u izlaznu traku.
Očigledno da se u tom detalju niste razumjeli... to je tačno uz dodatak: da bi se prestrojio u izlaznu traku moraš propustiti sva vozila koja se već kreću tom trakom... o tome priča kolega Javier, pa i ja vidim da je kod vas dva samo nesporazum u pitanju...
To jeste problem ... vozila iz te trake bi morala da te propuste jer napustas kruzni tok. To je problem nasima objasniti. Sva sustina je da prednost ima onaj koji napusta kruzni tok.
Post Reply