Žele li Srbi nezavisnu Republiku Srpsku ili ujedinjenu sa Srbijom?

Locked

Kakvu RS žele Srbi?

Ujedinjenu sa Srbijom
83
50%
Nezavisnu Republiku Srpsku
20
12%
Pojma nemam
62
38%

Total votes: 165

klosar pravi

#851 Re: Žele li Srbi nezavisnu Republiku Srpsku ili ujedinjenu sa Srbijom?

Post by klosar pravi »

Lik vam je izdominirao psihu samo tako sa sve pažljivim odabirom rijeci da ne bi išao u Banoviće. :D

Ja mislim da lik kad bi došao u Sarajevo i prošetao u usporedbi s RS bi mislio da je Amsterdam.

Odo se raznjet alkoholom, poyy.
Last edited by klosar pravi on 31/07/2018 20:35, edited 1 time in total.
PM72

#852 Re: Žele li Srbi nezavisnu Republiku Srpsku ili ujedinjenu sa Srbijom?

Post by PM72 »

klosar pravi wrote:Lik vam je izdominirao psihu samo tako sa sve pažljivim odabirom rijeci da ne bi išao u Banoviće. :D
:lol:
Jebo njegove ARGUMENTE.Ja idem stalno u manji BH entitet i znam kakva je to bijeda i fukaraština.Bar 10 ljudi me pitalo imal ikakvog posla u Sarajevu...a da ne pominjem kako ih pola nesmije prohodat Čaršijom.Aferimi...
klosar pravi

#853 Re: Žele li Srbi nezavisnu Republiku Srpsku ili ujedinjenu sa Srbijom?

Post by klosar pravi »

PM72 wrote:
klosar pravi wrote:Lik vam je izdominirao psihu samo tako sa sve pažljivim odabirom rijeci da ne bi išao u Banoviće. :D
Jebo njegove ARGUMENTE.Ja idem stalno u manji BH entitet i znam kakva je to bijeda i fukaraština.Bar 10 ljudi me pitalo imal ikakvog posla u Sarajevu...a da ne pominjem kako ih pola nesmije prohodat Čaršijom.Aferimi...

Pa koliko je samo biznisa preselilo vamo.. :-)

Imate pozdrav.
Ima Bosne_Bice Bosne
Location: The field “Location” is too short, a minimum of 2 characters is required.

#854 Re: Žele li Srbi nezavisnu Republiku Srpsku ili ujedinjenu sa Srbijom?

Post by Ima Bosne_Bice Bosne »

General War wrote:
Ima Bosne_Bice Bosne wrote:
General War wrote:
Isimijavanje zena, djece i staraca koji bjeze od pogubljenja....je bolest.
A de ti nama reci sto su te zene, djeca i starci bjezali odakle su bjezali, a nisu bjezali, recimo iz Zagreba ili tamo nije bilo Srba. Istu to mantru koriste i za Blajburg: zene , djeca , starci...ma, daj...
Ko kaze da nisu napustali i zagreb, a bilo je i ubistava..

http://balkans.aljazeera.net/vijesti/ce ... -u-zagrebu

...to sto to je tebi radar usmjeren na jednu stranu upravo i cini sliku nepotpunom.
A de ti nama reci isto, kad je tako HV dobra, sto se ono desi u hercegovini i centralnoj bosni Bosnjacima (haj da izostavim srbe iz te price)?

Citajuci forum, davno je meni jasan taj pogled rata kroz vizuru Munire.
Sam kazes "napustali i Zagreb", to znam- bilo je i ubistava, ni to ne sporim, ali to se ne moze porediti sa bjezanijom iz Krajine i dogadjajima koji su uslijedili dolaskom HV.

Moj radar je usmjeren na obje strane i dao mi je potpunu sliku o njima-iste su obje.

Nigdje nisam rekao da je HV dobra, niti opravdavam njihove zlocine.

I ko ti je ta Munira?
halo_ba

#855 Re: Žele li Srbi nezavisnu Republiku Srpsku ili ujedinjenu sa Srbijom?

Post by halo_ba »

duh_sa_sjekirom wrote::lol:
Još hranite ovog kloniranog (ranije banovanog) trolla?
:-)
Uozbiljite se...
Za koji klik(s) vise.
razuman_covjek

#856 Re: Žele li Srbi nezavisnu Republiku Srpsku ili ujedinjenu sa Srbijom?

Post by razuman_covjek »

“BDP - RS vs. FBiH

Koliko Republika Srpska u poslednjih nekoliko godina počinje značajno zaostajati za Federacijom BiH najbolje je prikazano u dokumentu gdje su prikazane vrijednosti entitetskih BDP-a izraženi u tekućim cijenama.

Privreda Federacije BiH jeste veća u apsolutnom izrazu od privrede RS mjereno veličinom godišnjeg BDP-a, ali problematično je što BDP Federacije u odnosu na BDP RS iz godine u godinu pravi sve veću razliku. Iz uporednih podataka uočljivo je da je BDP RS za BDP Federacije u 2006. godini zaostajao za 6 milijardi KM, a da na kraju 2015. godine zaostaje preko 9,5 milijardi KM.

Logično je da se u apsolutnom izrazu povećava razlika između BDP-a RS i BDP-a Republike, jer rast na veću osnovicu daje veću apsolutnu veličinu, ali ovo zaostajanje se sve više povećava i u relativnom izrazu koje bi ovdje bilo pravilnije analizirati!

Ono što je karakteristično jeste da je BDP Federacije u 2006. i 2007. godini bio za oko 91% veći od BDP-a Republike, a da je na kraju 2015. godine za koju postoje konačni podaci o vrijednostima BDP-a entiteta, BDP Federacije za čak 104,3% veći u odnosu na BDP Republike ili za 13 procentnih poena više nego u 2007. godini!”

Eto brojeva :)
славянин

#857 Re: Žele li Srbi nezavisnu Republiku Srpsku ili ujedinjenu sa Srbijom?

Post by славянин »

razuman_covjek wrote:“BDP - RS vs. FBiH

Koliko Republika Srpska u poslednjih nekoliko godina počinje značajno zaostajati za Federacijom BiH najbolje je prikazano u dokumentu gdje su prikazane vrijednosti entitetskih BDP-a izraženi u tekućim cijenama.

Privreda Federacije BiH jeste veća u apsolutnom izrazu od privrede RS mjereno veličinom godišnjeg BDP-a, ali problematično je što BDP Federacije u odnosu na BDP RS iz godine u godinu pravi sve veću razliku. Iz uporednih podataka uočljivo je da je BDP RS za BDP Federacije u 2006. godini zaostajao za 6 milijardi KM, a da na kraju 2015. godine zaostaje preko 9,5 milijardi KM.

Logično je da se u apsolutnom izrazu povećava razlika između BDP-a RS i BDP-a Republike, jer rast na veću osnovicu daje veću apsolutnu veličinu, ali ovo zaostajanje se sve više povećava i u relativnom izrazu koje bi ovdje bilo pravilnije analizirati!

Ono što je karakteristično jeste da je BDP Federacije u 2006. i 2007. godini bio za oko 91% veći od BDP-a Republike, a da je na kraju 2015. godine za koju postoje konačni podaci o vrijednostima BDP-a entiteta, BDP Federacije za čak 104,3% veći u odnosu na BDP Republike ili za 13 procentnih poena više nego u 2007. godini!”

Ima i federacija duplo vise stanovnika...
asker

#858 Re: Žele li Srbi nezavisnu Republiku Srpsku ili ujedinjenu sa Srbijom?

Post by asker »

bisao wrote:
Strancima je odavno jasno sve ovo što sam naveo. Njihov kurs je promijenjen. To se najbolje vidi u poslednje četiri godine. Nizom svojih odluka narušili su nacionalne interese srpskog naroda. Radili blokade, smjene, udarali direkt na Dejtonski sporazum, 23 godine slušali kako Srbi ne rade u interesu države, a svi ostali rade isključivo u interesu države i shvatili ljudi da ih levatite. Pa sad saopštenja više i ne pišu. A i kad se to radi, rade kafe kuvarice da imaju šta upisati u radnu listu.
I kao rezultat te jasnoce stranaca, prvi covjek genocidne tvorevine na crnoj listi SAD-a, nit kud ide nit mu ko dolazi, niko ga ne hebe ni za suhu sljivu a premijerka Biserka ko prostitutka obija bjelosvjetske spajzove i hodnike u nadi za cool selfijem sa kakvom kafe kuharicom.

Nema sta, pobeda!
razuman_covjek

#859 Re: Žele li Srbi nezavisnu Republiku Srpsku ili ujedinjenu sa Srbijom?

Post by razuman_covjek »

славянин wrote:
razuman_covjek wrote:“BDP - RS vs. FBiH

Ima i federacija duplo vise stanovnika...
Zato postoji BDP po glavi stanovnika. Sada ce nam kolega postaviti neumoljive brojeve glede toga.
General War

#860 Re: Žele li Srbi nezavisnu Republiku Srpsku ili ujedinjenu sa Srbijom?

Post by General War »

General War wrote:
A de ti nama reci sto su te zene, djeca i starci bjezali odakle su bjezali, a nisu bjezali, recimo iz Zagreba ili tamo nije bilo Srba. Istu to mantru koriste i za Blajburg: zene , djeca , starci...ma, daj...
Ko kaze da nisu napustali i zagreb, a bilo je i ubistava..

http://balkans.aljazeera.net/vijesti/ce ... -u-zagrebu

...to sto to je tebi radar usmjeren na jednu stranu upravo i cini sliku nepotpunom.
A de ti nama reci isto, kad je tako HV dobra, sto se ono desi u hercegovini i centralnoj bosni Bosnjacima (haj da izostavim srbe iz te price)?

Citajuci forum, davno je meni jasan taj pogled rata kroz vizuru Munire.
Sam kazes "napustali i Zagreb", to znam- bilo je i ubistava, ni to ne sporim, ali to se ne moze porediti sa bjezanijom iz Krajine i dogadjajima koji su uslijedili dolaskom HV.

Moj radar je usmjeren na obje strane i dao mi je potpunu sliku o njima-iste su obje.

Nigdje nisam rekao da je HV dobra, niti opravdavam njihove zlocine.

I ko ti je ta Munira?
Ok, tako onda reci...
Mada si zaboravio si bjezaniju iz Posavine '92 sto se tice traktora.
A sto se tice Munire, to je ova;

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=DkMAAIdLQgw&t=49s[/youtube]
RepublikanskaGarda

#861 Re: Žele li Srbi nezavisnu Republiku Srpsku ili ujedinjenu sa Srbijom?

Post by RepublikanskaGarda »

Kao neutralna osoba(Iz Zagreba sam), koja je poslom obisla BIH uzduz i poprijeko mogu reci da je Federalni dio zapadna europa za RS, Banja Luka je prekrasan grad, Trebinje, Bijelinja su isto lijepi gradovi ali ovo ostalo kao da je stalo u vremenu i prostoru....jos ako se uzme u obzir da je Federalni dio stradao daleko vise u ovom nesretnom ratu te da u federaciji dosta toga koci prepucavanja hrvatske i bosnjacke elite i gdje ljudi (prvenstveno hrvati) glasaju po nacionalnom a ne racionalnom kljucu, ali opet gledajuci ekonomski.....sav turisticki i industrijski potencijal je u federalnom dijelu, ima i srpska prostora za razvoj turizma ali gledajuci prostim okom to je poljoprivredni kraj....tesko samoodrziv, a pripajanjem srbiji postali bi zadnja rupa na sviralu, kao i da se hercegovina pripoji RH, pa imotska krajina je u gorem polozaju od hercegovine, vecina hercegovaca je i svijesna toga i to i priznaju kad udjes malo u raspravu sa njima, BIH ima perspektivu...nadam se da ce hrvati i srbi to shvatiti..., nece im bit bolje niti sa beogradom niti sa zagrebom.....nego sto bi im bilo sa sarajevom :)
General War

#862 Re: Žele li Srbi nezavisnu Republiku Srpsku ili ujedinjenu sa Srbijom?

Post by General War »

RepublikanskaGarda wrote:Kao neutralna osoba(Iz Zagreba sam), koja je poslom obisla BIH uzduz i poprijeko mogu reci da je Federalni dio zapadna europa za RS, Banja Luka je prekrasan grad, Trebinje, Bijelinja su isto lijepi gradovi ali ovo ostalo kao da je stalo u vremenu i prostoru....jos ako se uzme u obzir da je Federalni dio stradao daleko vise u ovom nesretnom ratu te da u federaciji dosta toga koci prepucavanja hrvatske i bosnjacke elite i gdje ljudi (prvenstveno hrvati) glasaju po nacionalnom a ne racionalnom kljucu, ali opet gledajuci ekonomski.....sav turisticki i industrijski potencijal je u federalnom dijelu, ima i srpska prostora za razvoj turizma ali gledajuci prostim okom to je poljoprivredni kraj....tesko samoodrziv, a pripajanjem srbiji postali bi zadnja rupa na sviralu, kao i da se hercegovina pripoji RH, pa imotska krajina je u gorem polozaju od hercegovine, vecina hercegovaca je i svijesna toga i to i priznaju kad udjes malo u raspravu sa njima, BIH ima perspektivu...nadam se da ce hrvati i srbi to shvatiti..., nece im bit bolje niti sa beogradom niti sa zagrebom.....nego sto bi im bilo sa sarajevom :)
:thumbup:
Toga su svi svjesni, stvar je da (etno nacionalni) cobani su prekrojili sistem kako bi umjesto drzave koja bi trebala stici i ici u korak sa svijetom pretvorili u koloniju koristeci paradrzavne sisteme sa 100% kontrolom raspodjele plijena.
Ima Bosne_Bice Bosne
Location: The field “Location” is too short, a minimum of 2 characters is required.

#863 Re: Žele li Srbi nezavisnu Republiku Srpsku ili ujedinjenu sa Srbijom?

bisao wrote:Vremena se mijenjaju, igrači se mijenjaju, prioriteti takođe.
Ako se u Ruse uzdas, kopaj sebi grob. :D
razuman_covjek

#864 Re: Žele li Srbi nezavisnu Republiku Srpsku ili ujedinjenu sa Srbijom?

Post by razuman_covjek »

Zasto? Pa jesi vidio kako Trump prvi pruza ruku Putinu? Iz same te situacije se moze zakljuciti da je neovisnost RS-a vec iza coska. :izet:
Ima Bosne_Bice Bosne

#865 Re: Žele li Srbi nezavisnu Republiku Srpsku ili ujedinjenu sa Srbijom?

razuman_covjek wrote:
Zasto? Pa jesi vidio kako Trump prvi pruza ruku Putinu? Iz same te situacije se moze zakljuciti da je neovisnost RS-a vec iza coska. :izet:
Pazi, kome je slaba Rusija zastitnik jebace ga drugi, a kome je je jaka Rusije zastitnik jebace ga ona.

Ovo je tacno i moze se primjeniti za sve "zastinike" kroz vrijeme i prostor.

On je u zabludi ako vjeruje da je Rusija jaka.
bisao

#866 Re: Žele li Srbi nezavisnu Republiku Srpsku ili ujedinjenu sa Srbijom?

Post by bisao »

Veliki problem većeg dijela diskutanata ne temi je što prelaze iz jedne u drugu temu, sa jednog na drugo pitanje, po pravilu to prati digresije lažeš, izmišljaš, griješiš, nije tako. Kada upitaš da ti se obrazloži i ukaže na grešku, pogrešan podatak koji izneseš, pri tome navedeš i izvor za tvrdju, ne srpski već državni, ne dobiješ odgovor, već slijedi sledeća salva subjektivnih percepcija zasnovanih na rekla kazala, mislim.

Stoga, krajnje je degutantno imputirati nekome teze i na taj način bježati od argumentovanog "pobijanja" zvaničnih podataka.

Kontam da nas ima raznih obrazovnih profila i da je jednostavno nemoguće održati kvalitet diskusije zasnovan na faktima i zvaničnim podacima, ali s druge strane konstantno odlaziti od suštinskog pitanja...

Naglašavam, pojedinci, postavljaju teze koje su poznate djetetu predškolskog uzrasta... kako bi valjda istakli poznavanje materije. Tipa Bošnjaka ima više u BiH. Ili kako je FBIH ekonomski jača od RS. To su prosto aksiomi, ali ujedno i teze poznate svakome i najmanje pismenom u državi. Nažalost i takvih nema previše.

I onda kada ti navedeš aksiome kao što su redovne penzije, redovne invalidnine, redovno vodo i elektro snabdijevanje, osporavaju ti te teze pričom kod nas je bolje, više, jače... jer samo tako i mogu. Pri tome ide redovna salva klasifikacija koja samo pokazuje nivo kompetentnosti. Trol, bot, banovani perfex, Miletov glasač, novinar Informera... Nakon toga ide i ono wow Goražde, nije bio u Sarajevu, nije prošetao FbIh. Kao da se radi o Belgiji u najmanju ruku i kao da ne dijelimo tu i takvu državu BiH. I šta poslije takvih verbalnih manjkavosti ogledanih u predrasudama i nerezonskim spinovanjima i reći...
General War

#867 Re: Žele li Srbi nezavisnu Republiku Srpsku ili ujedinjenu sa Srbijom?

Post by General War »

bisao wrote:Veliki problem većeg dijela diskutanata ne temi je što prelaze iz jedne u drugu temu, sa jednog na drugo pitanje, po pravilu to prati digresije lažeš, izmišljaš, griješiš, nije tako. Kada upitaš da ti se obrazloži i ukaže na grešku, pogrešan podatak koji izneseš, pri tome navedeš i izvor za tvrdju, ne srpski već državni, ne dobiješ odgovor, već slijedi sledeća salva subjektivnih percepcija zasnovanih na rekla kazala, mislim.

Stoga, krajnje je degutantno imputirati nekome teze i na taj način bježati od argumentovanog "pobijanja" zvaničnih podataka.

Kontam da nas ima raznih obrazovnih profila i da je jednostavno nemoguće održati kvalitet diskusije zasnovan na faktima i zvaničnim podacima, ali s druge strane konstantno odlaziti od suštinskog pitanja...

Naglašavam, pojedinci, postavljaju teze koje su poznate djetetu predškolskog uzrasta... kako bi valjda istakli poznavanje materije. Tipa Bošnjaka ima više u BiH. Ili kako je FBIH ekonomski jača od RS. To su prosto aksiomi, ali ujedno i teze poznate svakome i najmanje pismenom u državi. Nažalost i takvih nema previše.

I onda kada ti navedeš aksiome kao što su redovne penzije, redovne invalidnine, redovno vodo i elektro snabdijevanje, osporavaju ti te teze pričom kod nas je bolje, više, jače... jer samo tako i mogu. Pri tome ide redovna salva klasifikacija koja samo pokazuje nivo kompetentnosti. Trol, bot, banovani perfex, Miletov glasač, novinar Informera... Nakon toga ide i ono wow Goražde, nije bio u Sarajevu, nije prošetao FbIh. Kao da se radi o Belgiji u najmanju ruku i kao da ne dijelimo tu i takvu državu BiH. I šta poslije takvih verbalnih manjkavosti ogledanih u predrasudama i nerezonskim spinovanjima i reći...
Ocigledno je da samo vec desetak i vise stranica se vrtis u krug i izmisljas...koliko god da to ponovis rezultat ti je isti...samo vise ispadas predmetom zajebancije jer smisleno ti odgovarati je beskorisno vec odavno.
General War

#868 Re: Žele li Srbi nezavisnu Republiku Srpsku ili ujedinjenu sa Srbijom?

Post by General War »

razuman_covjek wrote:
Zato je Zeljko zaduzena, i oni na to racunaju :D

Image
bisao

#869 Re: Žele li Srbi nezavisnu Republiku Srpsku ili ujedinjenu sa Srbijom?

Post by bisao »

General War wrote: :lol:
Ocigledno je da samo vec desetak i vise stranica se vrtis u krug i izmisljas...koliko god da to ponovis rezultat ti je isti...samo vise ispadas predmetom zajebancije jer smisleno ti odgovarati je beskorisno vec odavno.
Što će reći Federalni zavod za statistiku laže? Pa kako to? Da li je moguće? Laže i Republički zavod za statistiku? Pa kako to?
Svi dakle zvanični podaci nisu tačni i lažni su. Znaju forumaši bolje, preciznije, kompetentije...
Toliko o tome. Nije beskorisno ukazati nekome na grešku, beskorisno je vrijeđati i baljezgati gluposti i promovisati dječije forice kojih se svaka iole obrazovanija osobna gnuša.

Dakle, ukoliko su ZVANIČNI PODACI netačni, ispada da je cirkus od države i veći nego što sam mislio. A to mi ukazaše oni koji vole DRŽAVU, meni koji poštujem te državne podatke, a proglašen sam kako je ne volim. Jedna u nizu kontradiktornosti.
General War

#870 Re: Žele li Srbi nezavisnu Republiku Srpsku ili ujedinjenu sa Srbijom?

Post by General War »

bisao wrote:
General War wrote: :lol:
Što će reći Federalni zavod za statistiku laže? Pa kako to? Da li je moguće? Laže i Republički zavod za statistiku? Pa kako to?
Svi dakle zvanični podaci nisu tačni i lažni su. Znaju forumaši bolje, preciznije, kompetentije...
Toliko o tome. Nije beskorisno ukazati nekome na grešku, beskorisno je vrijeđati i baljezgati gluposti i promovisati dječije forice kojih se svaka iole obrazovanija osobna gnuša.

Dakle, ukoliko su ZVANIČNI PODACI netačni, ispada da je cirkus od države i veći nego što sam mislio. A to mi ukazaše oni koji vole DRŽAVU, meni koji poštujem te državne podatke, a proglašen sam kako je ne volim. Jedna u nizu kontradiktornosti.
Tvoja interpretacija podataka je NETACNA tj MALICIOZNA sa jasnim ciljem...vec sam te par puta uhvatio u lafini, tako da... :novine:
Fudo387

#871 Re: Žele li Srbi nezavisnu Republiku Srpsku ili ujedinjenu sa Srbijom?

Post by Fudo387 »

General War wrote: Zato je Zeljko zaduzena, i oni na to racunaju :D

Image
E pa stvarno,
Tobejarebi :lol:
bisao

#872 Re: Žele li Srbi nezavisnu Republiku Srpsku ili ujedinjenu sa Srbijom?

Post by bisao »

Prezentacija ZVANIČNIH podataka netačna? Pa zar je i to moguće? 2266 se može prezentovati isključivo kao 2266. Nikako kao 2267 ili 2265.

Jedini podatak koji sam iznio na ovoj temi i ovih 35 stranica bio je sopstvena procjena o broju stanovnika u RS, BiH. Jasno naglasio da je sopstvena projekcija zasnovana na nizu demografskih segmenata. Sve ostalo. ZVANIČNI podaci.

To što nekima ti ZVANIČNI podaci srušiše snove i uvedoše ih u realnost nečega što se zove BiH je druga stvar. Ali zbog toga nije kriv prezenter zvaničnih podataka, može biti samo onaj statističar koji možda nije adekvatno odradio posao za koji je plaćen.
razuman_covjek

#873 Re: Žele li Srbi nezavisnu Republiku Srpsku ili ujedinjenu sa Srbijom?

Post by razuman_covjek »

bisao wrote: To što nekima ti ZVANIČNI podaci srušiše snove i uvedoše ih u realnost nečega što se zove BiH je druga stvar. Ali zbog toga nije kriv prezenter zvaničnih podataka, može biti samo onaj statističar koji možda nije adekvatno odradio posao za koji je plaćen.
Koji podaci srusise snove?
General War

#874 Re: Žele li Srbi nezavisnu Republiku Srpsku ili ujedinjenu sa Srbijom?

Post by General War »

bisao wrote:Prezentacija ZVANIČNIH podataka netačna? Pa zar je i to moguće? 2266 se može prezentovati isključivo kao 2266. Nikako kao 2267 ili 2265.

Jedini podatak koji sam iznio na ovoj temi i ovih 35 stranica bio je sopstvena procjena o broju stanovnika u RS, BiH. Jasno naglasio da je sopstvena projekcija zasnovana na nizu demografskih segmenata. Sve ostalo. ZVANIČNI podaci.

To što nekima ti ZVANIČNI podaci srušiše snove i uvedoše ih u realnost nečega što se zove BiH je druga stvar. Ali zbog toga nije kriv prezenter zvaničnih podataka, može biti samo onaj statističar koji možda nije adekvatno odradio posao za koji je plaćen.
Aha..pa ono broj ne srba i broj bosnjaka po entitetskim institucijama...tako ti to tumacis :skoljka:
bisao

#875 Re: Žele li Srbi nezavisnu Republiku Srpsku ili ujedinjenu sa Srbijom?

Post by bisao »

razuman_covjek wrote:
bisao wrote: To što nekima ti ZVANIČNI podaci srušiše snove i uvedoše ih u realnost nečega što se zove BiH je druga stvar. Ali zbog toga nije kriv prezenter zvaničnih podataka, može biti samo onaj statističar koji možda nije adekvatno odradio posao za koji je plaćen.
Koji podaci srusise snove?
One koji si bio lijen pregledati sa svega dva klika. Umjesto toga si trolovao i ustanovio kako je Bošnjaka u BiH najviše (moš misliti) i kako su najmlađi (čovječe) i kako je u RS negativan prirodni priraštaj (samo već 17 godina)...

Nije problem nešto ne znati, ja recimo pojma nemam o fizici, biologiji, o medicini. Rado saslušam one koji su u stanju da me koliko toliko dignu sa levela laik.... U tvom slučaju sam primjetio svojevrstan bezobrazluk... A iz najbolje namjere ti preporučih dva linka, tj. adrese. Umjesto da se i sam uvjeriš, krenuo si metodom otpora - navedenim opštepoznatim floskulama braniti neodbranjivo i nažalost, iskazivati da si daleko od materije, zvane DEMOGRAFIJA.
Locked