Boriša Falatar - predsjednik?

Sve o općim izborima, strankama, kandidatima...
Locked
kmirsad

#851 Re: Boriša Falatar - predsjednik

Post by kmirsad »

Smrcak15 wrote:Ovaj Falatar djeluje skroz normalna osoba i pametan covjek, definitivno on i Hadzikadic da budu u predsjednistvu da nam sjasu Bake i Covic sa vrata vise.
:thumbup: U tom sličaju bi i Ivanić bio prihvatljiv svakom Bosancu...
Dodik bi kraj te dvojice izgledao, ćak i četama kao klaun...
kiligonzales

#852 Re: Boriša Falatar - predsjednik

Post by kiligonzales »

kmirsad wrote:
kiligonzales wrote:opet nam razvlace pamet kakvim hanonimcima :D

samo glasat za Becirovica i Komsica :)
Tu ću anketu postaviti nakon što izađu kandidature... :-D
Odvalice... :)

Ovi su mi krvavi sto kazu ovakvi nam hanonimci trebaju. Trebaju, ali imaju privatni sektor, pa nek se dokazuju da su znalci svog posla.
Sto se tice politike pojeli bi ih ovdje, pogotovo ove furace fine gradske furke koja je pregazena ko plitak potok godinama unazad. :D
kiligonzales

#853 Re: Boriša Falatar - predsjednik

Post by kiligonzales »

Smrcak15 wrote:Ovaj Falatar djeluje skroz normalna osoba i pametan covjek, definitivno on i Hadzikadic da budu u predsjednistvu da nam sjasu Bake i Covic sa vrata vise.
Pudlice pustis sa vukovima. Mrtvi vukovi.

To samo na SFI filmovima ima. :lol:
Smrcak15

#854 Re: Boriša Falatar - predsjednik

Post by Smrcak15 »

kmirsad wrote:
najidealnije bi bilo sarovic, hadzikadic i falatar

ako ova trojica ne bi unaprijedili Bosnu da to krene sve naprijed onda niko nece.
512MB

#855 Re: Boriša Falatar - predsjednik

Post by 512MB »

kmirsad wrote:
Dodik bi ih razvalio ko beba zvecku, jos uvjek ne kontate da narod u BiH drugcije funkcionise neg u normalnom svijetu, sto si veci krkan to bolje. zato ova dvojica nemaju ama nikakve sanse.
kmirsad

#856 Re: Boriša Falatar - predsjednik

Post by kmirsad »

kiligonzales wrote:

kiligonzales wrote:
kmirsad wrote:
kiligonzales wrote:opet nam razvlace pamet kakvim hanonimcima :D

samo glasat za Becirovica i Komsica :)
Tu ću anketu postaviti nakon što izađu kandidature... :-D

Ovi su mi krvavi sto kazu ovakvi nam hanonimci trebaju. Trebaju, ali imaju privatni sektor, pa nek se dokazuju da su znalci svog posla.
Sto se tice politike pojeli bi ih ovdje, pogotovo ove furace fine gradske furke koja je pregazena ko plitak potok godinama unazad. :D
Jes, jes... pudlicu su mazili izraelci, palestici, etiopljani, eritrejci, palestinci, Južno Sudanci, Libijci, Sirijici, Iranci... pit bulovi iz UNESCO-a i Irina Bokova, naivci iz UN-a.
Pudlicu Falatara svi redom mazili tamo i češkali po glavi...
Nema on pojma koje smo mi gorapadi i zvijeri u odnosu na one uljudne aristokrate s kojima je do sada imao posla... eto, pojest će ga u jednom zalogaju, Čović i Komšić...nama on pojma kakvi su to kapaciteti i krvožderne zvijeri...
Roccohljup

#857 Re: Boriša Falatar - predsjednik

Post by Roccohljup »

eh nek su nam se ovi dosadašnji dokazali u privatnom sektoru...... :-) :-) :-)
kmirsad

#858 Re: Boriša Falatar - predsjednik

Post by kmirsad »

512MB wrote:
kmirsad wrote:
Dodik bi ih razvalio ko beba zvecku, jos uvjek ne kontate da narod u BiH drugcije funkcionise neg u normalnom svijetu, sto si veci krkan to bolje. zato ova dvojica nemaju ama nikakve sanse.
Dodika će razvaliti prvi, srednje rangirani inspektor SIPE i gentoš OSE... ćim amerika da zeleno svetlo... i pridoda još koji dokaz iz prašnjave ladice... :-D
kmirsad

#859 Re: Boriša Falatar - predsjednik

Post by kmirsad »

Smrcak15 wrote:
kmirsad wrote:
najidealnije bi bilo sarovic, hadzikadic i falatar

ako ova trojica ne bi unaprijedili Bosnu da to krene sve naprijed onda niko nece.
:thumbup: Dobar je Šargo... najbolji ministar ikad... al jebi ga... srbin... :lol:
Imo ja nekad curu, pa je vodio neni... kasnije nena kaže... vidui ti mirso... fina ti ona cura skroz :-D ... :shock: :? a nije muslimanka... :lol: :lol:
kmirsad

#860 Re: Boriša Falatar - predsjednik

Post by kmirsad »

Roccohljup wrote:eh nek su nam se ovi dosadašnji dokazali u privatnom sektoru...... :-) :-) :-)
:? Kako bolan nisu... pa razvalili ga do temelja... :D
kiligonzales

#861 Re: Boriša Falatar - predsjednik

Post by kiligonzales »

kmirsad wrote:
kiligonzales wrote:

kiligonzales wrote:
kmirsad wrote: Tu ću anketu postaviti nakon što izađu kandidature... :-D

Jes, jes... pudlicu su mazili izraelci, palestici, etiopljani, eritrejci, palestinci, Južno Sudanci, Libijci, Sirijici, Iranci... pit bulovi iz UNESCO-a i Irina Bokova, naivci iz UN-a.
Nema on pojma koje smo mi gorapadi i zvijeri u odnosu na one uljudne aristokrate s kojima je do sada imao posla... eto, pojest će ga u jednom zalogaju, Čović i Komšić...nama on pojma kakvi su to kapaciteti i krvožderne zvijeri...
To nije politika na nivou kafane, znas kako Krleza kaze " kad se u Balkanskoj krcmi ugase svjetla, sjevaju nozevi". Izgledali ti on kao da se u toj krcmi zna snaci?

Kod nas je postala prijeka potreba da svako ko je bio vani ili je vani je bolji od onoga ko je unutra. Tako da ti s vana uvijek donose lijek, a mi ovdje samo stvaramo bolest. Dok se to razmisljanje ne promjeni nema napretka.

Jbg, nemam namjeru da serem po njemu, ni po onome Hadzikadicu, ali ima i drugih akademika, doktora porijeklom iz BiH na Zapadu, mozda i bogatijih i potentnijih sto se tice ekonomije i znanja, ali de se dokazuj na polju gdje si najbolji, mojne se fatati politike, ostavi to za ove ovdje kavgadzije. Zagovornik sam da sve promjene dolaze iz drustva, ne od vrha naprema dole.

Nek sjednu obojica i naprave program ekonomskih reformi FBIH, potaknu ideje, stvore planove za napredak, na kraju krajeva nek naprave kompaniju ili niz kompanija, organizaciju, stranku i nek guraju model koji zele kroz njih, ovako u predsjednistvu bez jakih stranaka iza sebe mogu biti samo fatamorgane i nista vise.
seln

#862 Re: Boriša Falatar - predsjednik

Post by seln »

kiligonzales wrote: Kod nas je postala prijeka potreba da svako ko je bio vani ili je vani je bolji od onoga ko je unutra. Tako da ti s vana uvijek donose lijek, a mi ovdje samo stvaramo bolest. Dok se to razmisljanje ne promjeni nema napretka.
Npr. strucnjak made in Germany, tip za cijeg je mandata "autoput" postao misaona imenica:

Image
kiligonzales

#863 Re: Boriša Falatar - predsjednik

Post by kiligonzales »

Roccohljup wrote:eh nek su nam se ovi dosadašnji dokazali u privatnom sektoru...... :-) :-) :-)
Nisu znamo sve, dokazali su se u nekim drugim stvarima, pa i zakazali, jbg ali su tu...

Ovim ovako samo treba reci, gdje si bio ti kad je bilo najteze... :D
kiligonzales

#864 Re: Boriša Falatar - predsjednik

Post by kiligonzales »

seln wrote:
kiligonzales wrote: Kod nas je postala prijeka potreba da svako ko je bio vani ili je vani je bolji od onoga ko je unutra. Tako da ti s vana uvijek donose lijek, a mi ovdje samo stvaramo bolest. Dok se to razmisljanje ne promjeni nema napretka.
Npr. strucnjak made in Germany, tip za cijeg je mandata "autoput" postao misaona imenica:

Image
Eto izmedju ostalog nekog primjera...
kmirsad

#865 Re: Boriša Falatar - predsjednik

Post by kmirsad »

kiligonzales wrote:
Nisu znamo sve, dokazali su se u nekim drugim stvarima, pa i zakazali, jbg ali su tu...

Po tome Željo Komšić kandidat broj jeda... ljudina i neustrašivi borac, svo vrijeme u BiH... nema premca... svi znamo koliko je teška 84-ka...
Ali, da li nam je bolji Komšić ili Falatar...
kiligonzales

#866 Re: Boriša Falatar - predsjednik

Post by kiligonzales »

kmirsad wrote:
kiligonzales wrote:

Po tome Željo Komšić kandidat broj jeda... ljudina i neustrašivi borac, svo vrijeme u BiH... nema premca... svi znamo koliko je teška 84-ka...
Eto odgovori ti na to pitanje... Ovaj drugi ako sabere 20 hiljada glasova bice mu za cupkanja u guzicu nogama :D
kmirsad

#867 Re: Boriša Falatar - predsjednik

Post by kmirsad »

kiligonzales wrote:
kmirsad wrote:
kiligonzales wrote: Odvalice... :)

To nije politika na nivou kafane, znas kako Krleza kaze " kad se u Balkanskoj krcmi ugase svjetla, sjevaju nozevi". Izgledali ti on kao da se u toj krcmi zna snaci?

Kod nas je postala prijeka potreba da svako ko je bio vani ili je vani je bolji od onoga ko je unutra. Tako da ti s vana uvijek donose lijek, a mi ovdje samo stvaramo bolest. Dok se to razmisljanje ne promjeni nema napretka.

Jbg, nemam namjeru da serem po njemu, ni po onome Hadzikadicu, ali ima i drugih akademika, doktora porijeklom iz BiH na Zapadu, mozda i bogatijih i potentnijih sto se tice ekonomije i znanja, ali de se dokazuj na polju gdje si najbolji, mojne se fatati politike, ostavi to za ove ovdje kavgadzije. Zagovornik sam da sve promjene dolaze iz drustva, ne od vrha naprema dole.

Nek sjednu obojica i naprave program ekonomskih reformi FBIH, potaknu ideje, stvore planove za napredak, na kraju krajeva nek naprave kompaniju ili niz kompanija, organizaciju, stranku i nek guraju model koji zele kroz njih, ovako u predsjednistvu bez jakih stranaka iza sebe mogu biti samo fatamorgane i nista vise.
Slažem se da u parlamentima poslanicima mogu biti korisne jake partije iz njih, ...iako, smatram da im je potrebnije da narod bude iza njih, mnogo je korisnije...
Članovima predsjedništva, shodno njihovim ustavnim ovlaštenjima, jaka stranka iz leđa je apsolutno nepotrebna.
I iza njih, je puno korisniji narad.
kmirsad

#868 Re: Boriša Falatar - predsjednik

Post by kmirsad »

kiligonzales wrote:
kmirsad wrote: Po tome Željo Komšić kandidat broj jeda... ljudina i neustrašivi borac, svo vrijeme u BiH... nema premca... svi znamo koliko je teška 84-ka...
Eto odgovori ti na to pitanje... Ovaj drugi ako sabere 20 hiljada glasova bice mu za cupkanja u guzicu nogama :D
Ali barem ćemo imati 20 000 birača koje neče gristi savjest... da nisu ništa uradili za svoju domovinu... :-D
kiligonzales

#869 Re: Boriša Falatar - predsjednik

Post by kiligonzales »

kmirsad wrote: Slažem se da u parlamentima poslanicima mogu biti korisne jake partije iz njih, ...iako, smatram da im je potrebnije da narod bude iza njih, mnogo je korisnije...
Članovima predsjedništva, shodno njihovim ustavnim ovlaštenjima, jaka stranka iz leđa je apsolutno nepotrebna.
Pa kako ce narod uz njih biti kad su narodu nepoznati. Banuli u kandidaturu gore nego onaj iz DF kandidat za hrvatskog clana predsjednistva prosle izbore. :D

Da su pregazili s narodom sto sta, pa stvarali nesto s njima pa kako god, pa hajde, ovako banule individue sa dobrim CV i mi zelimo biti u predsjednici BiH. Bilo bi to ok, da je u BiH predsjednik protokolarna funkcija, bude prodje i nista se ne pita, ali ovako vala sega, svi bi u predsjednistvo i to je stvar prestiza medju strankama i nasi predsjednici iz tri naroda se ko nesto i pitaju. Znaci u predsjednistvo ces tesko ko nezavisni ili sa slabom strankom.

Ok, Falatar ima stranku, ali od koga da se nada Hadzikadic glasu?

Nista nama ne znaci njihov CV, bez rezultata u ovome drustvu do sada realno.

I fakat me mrzi to sto svako zeli da se potvrdi u politici, umjesto da radi ono sto najbolje zna.
kiligonzales

#870 Re: Boriša Falatar - predsjednik

Post by kiligonzales »

kmirsad wrote:
kiligonzales wrote:
kmirsad wrote: Po tome Željo Komšić kandidat broj jeda... ljudina i neustrašivi borac, svo vrijeme u BiH... nema premca... svi znamo koliko je teška 84-ka...
Ali barem ćemo imati 20 000 birača koje neče gristi savjest... da nisu ništa uradili za svoju domovinu... :-D
Ne zna se sta je gore, glasati za velike stranke koje te godinama zajebavaju i nesto se pitaju ili za malu stranku da se opere savjest pod izgovorom doprinosa za drzavu, a malo se ili nimalo ne pitaju. :D

Kako god i jednima i drugim kapa sa budzeta i vala da se mene pita, ko sto me se ne pita, za svaki nerad bi ih tuzio, za sve sto su obecali, a nisu ispunili, niti su pokusali ispuniti. Kod privatnika barem imas kakav takav sud, ne ide poso, ne radis dobro, kasnice ti plata ili ide otkaz, kod drzave ceses muda i kapa, cast izuzecima, ali nemoj mi izuzetaka kojima je politicki vrhunac djelovanja zasto su zastitari na Grbavici prebili navijaca. :D
kmirsad

#871 Re: Boriša Falatar - predsjednik

Post by kmirsad »

kiligonzales wrote:
kmirsad wrote: Slažem se da u parlamentima poslanicima mogu biti korisne jake partije iz njih, ...iako, smatram da im je potrebnije da narod bude iza njih, mnogo je korisnije...
Pa kako ce narod uz njih biti kad su narodu nepoznati. Banuli u kandidaturu gore nego onaj iz DF kandidat za hrvatskog clana predsjednistva prosle izbore. :D

Da su pregazili s narodom sto sta, pa stvarali nesto s njima pa kako god, pa hajde, ovako banule individue sa dobrim CV i mi zelimo biti u predsjednici BiH. Bilo bi to ok, da je u BiH predsjednik protokolarna funkcija, bude prodje i nista se ne pita, ali ovako vala sega, svi bi u predsjednistvo i to je stvar prestiza medju strankama i nasi predsjednici iz tri naroda se ko nesto i pitaju. Znaci u predsjednistvo ces tesko ko nezavisni ili sa slabom strankom.

Ok, Falatar ima stranku, ali od koga da se nada Hadzikadic glasu?

Nista nama ne znaci njihov CV, bez rezultata u ovome drustvu do sada realno.

I fakat me mrzi to sto svako zeli da se potvrdi u politici, umjesto da radi ono sto najbolje zna.
Pa kako ce narod uz njih biti kad su narodu nepoznati
Da primjenimo analogiju...
Pa kako ce narod uz njih biti kad su narodu poznati
kmirsad

#872 Re: Boriša Falatar - predsjednik

Post by kmirsad »

kiligonzales wrote:
kmirsad wrote: Ali barem ćemo imati 20 000 birača koje neče gristi savjest... da nisu ništa uradili za svoju domovinu... :-D
Ne zna se sta je gore, glasati za velike stranke koje te godinama zajebavaju i nesto se pitaju ili za malu stranku da se opere savjest pod izgovorom doprinosa za drzavu, a malo se ili nimalo ne pitaju. :D

Kako god i jednima i drugim kapa sa budzeta i vala da se mene pita, ko sto me se ne pita, za svaki nerad bi ih tuzio, za sve sto su obecali, a nisu ispunili, niti su pokusali ispuniti. Kod privatnika barem imas kakav takav sud, ne ide poso, ne radis dobro, kasnice ti plata ili ide otkaz, kod drzave ceses muda i kapa, cast izuzecima, ali nemoj mi izuzetaka kojima je politicki vrhunac djelovanja zasto su zastitari na Grbavici prebili navijaca. :D
Zna se šta je gore...
Kad bi me vodili na strijeljanje, ja bih bar pokušao pobječi... ili pokušao zadaviti bar jednog đelata...pa ako me krknu, krknu... bar imam šansu
putokaz1

#873 Re: Boriša Falatar - predsjednik

Post by putokaz1 »

Blaf i Žalosna sova bili kod Dželata i uhvaćena od Engelza,ali Mark se obukao u Dželata i spasio ih
Nama nema spasa
Koga god d aizaberemo valja za Njemačku
kmirsad

#874 Re: Boriša Falatar - predsjednik

Post by kmirsad »

putokaz1 wrote:Blaf i Žalosna sova bili kod Dželata i uhvaćena od Engelza,ali Mark se obukao u Dželata i spasio ih
Nama nema spasa
Koga god d aizaberemo valja za Njemačku
Defetisto... :twisted: :lol: širenjem defetizma i depresije bezizlaza...navijaš za SDA... :-D
Vi omladina imate kud... ali ko će mene tamo... valja ovdje ostat... da se imate đe vratiti... :-D
putokaz1

#875 Re: Boriša Falatar - predsjednik

Post by putokaz1 »

Ironija
Ja bi najviše volio da SDA ode
Ali....
Locked