Platforma za progres - Mirsad Hadžikadić

Sve o općim izborima, strankama, kandidatima...
Locked
Kikibombona

#851 Re: Prof.dr. Mirsad Hadzikadic-kandidat za clana Predjednistva

Post by Kikibombona »

SimkeA wrote:I ja bih bio presretan kada bi ljudi kao Mirsad imali sansu, ali realnost je ipak drugacija. Bez obzira na tu tuznu cinjenicu, ima moj glas.
https://m.youtube.com/watch?v=EOFOItUkE48
Kome je mrsko da odgleda cijelo izlaganje, nek pogleda zadnih 5 min, Jezik kojim govori profesor i konstrukcije recenica su jednostavno nerazumljive vecininasig gradjana (i seljaka).

Samo hevtu ranije za istim hastlom je besjedio Bakir I. i koristio mnogo jednostavnije pojmove, poput "magare" i sl. sto je mnogo blize percepciji naseg prosjecnog dobrog Bosnjanina.
Ne moze nista preko noci, potrebno je mijenjati mentalitet naroda, ici korak po korak. Ako Hadzikadic ostvari zapazen rezultat, a vjerujem da hoce, na tom temelju moze graditi kampanju za naredne izbore. Nadam se da nije dosao odigrati jednu utakmicu.

SDP ili DF nisu nikakva alternativa SDA i SDP. Svi oni su dio istog sistema, identican nacin razmisljanja.

Svakako je izazov pridobiti bosanskog seljaka. A tesko je bez jake infrastrukture obici svako selo.

U mom gradu, u njegovom urbanom jezgru, SDA uzima 15-20% glasova. U okolnim selima 70-80-90% i tako odnesu pobjedu. Sela su male i zatvorene sredine, pod velikim utjecajem vjerske zajednice i lokalnih politickih predstavnika. Za te ljude drugi misle. Zalosna istina.

Takvo stanje moramo mijenjati a to ne ide preko noci.
bob marley

#852 Re: Prof.dr. Mirsad Hadzikadic-kandidat za clana Predjednistva

Post by bob marley »

Kikibombona wrote:
SimkeA wrote:I ja bih bio presretan kada bi ljudi kao Mirsad imali sansu, ali realnost je ipak drugacija. Bez obzira na tu tuznu cinjenicu, ima moj glas.
https://m.youtube.com/watch?v=EOFOItUkE48
Kome je mrsko da odgleda cijelo izlaganje, nek pogleda zadnih 5 min, Jezik kojim govori profesor i konstrukcije recenica su jednostavno nerazumljive vecininasig gradjana (i seljaka).

Samo hevtu ranije za istim hastlom je besjedio Bakir I. i koristio mnogo jednostavnije pojmove, poput "magare" i sl. sto je mnogo blize percepciji naseg prosjecnog dobrog Bosnjanina.
Ne moze nista preko noci, potrebno je mijenjati mentalitet naroda, ici korak po korak. Ako Hadzikadic ostvari zapazen rezultat, a vjerujem da hoce, na tom temelju moze graditi kampanju za naredne izbore. Nadam se da nije dosao odigrati jednu utakmicu.

SDP ili DF nisu nikakva alternativa SDA i SDP. Svi oni su dio istog sistema, identican nacin razmisljanja.

Svakako je izazov pridobiti bosanskog seljaka. A tesko je bez jake infrastrukture obici svako selo.

U mom gradu, u njegovom urbanom jezgru, SDA uzima 15-20% glasova. U okolnim selima 70-80-90% i tako odnesu pobjedu. Sela su male i zatvorene sredine, pod velikim utjecajem vjerske zajednice i lokalnih politickih predstavnika. Za te ljude drugi misle. Zalosna istina.

Takvo stanje moramo mijenjati a to ne ide preko noci.
Hadzikadic je dosao ovdje da bude na duge staze. Tako da beobzira na moguci izborni poraz on ce ostati i dalje u BiH i djelovat ce preko politickog pokreta. Potrebno je da svi budemo emisari u svom mjestu a svako ko do sad nije glasao sigurno ce dati glas. Mislim da je ovo univerzalna dobra poruka. Kampanja gdje nije pomenuo ni jednog kandidata poimence, nije isao nekom naciolistickom retorikom je unikat u politickom zivotu u BiH.
Kikibombona

#853 Re: Prof.dr. Mirsad Hadzikadic-kandidat za clana Predjednistva

Post by Kikibombona »

zrakomlat wrote:
kudrilo wrote:Mislim da sam ovo već jednom pisao.

Ovaj lik ima dovoljan broj ljudi koji bi glasali za njega, ali je mnoge strah da njihov glas ne bude bačen glas.

Njegov zadatak treba biti da ubijedi ljude da ima podršku, svi već znaju da je kvalitetan.
Isto razmišljam, jedan sam od tih.
Ovo je pogresan nacin razmisljanja. Problem Bosanaca i Hercegovaca je sto hoce sve i to sve odmah. Ako je moguce, da pri tome qrcom ne mrdnu.

Ako Hadzikadic dobije 100 000 glasova, bice ogroman uspjeh, taman da ne pobijedi na izborima. To ce biti temelj za naredne izbore.

Glas je bacen ako ga damo nekom od pipaka partokratijske hobotnice a to su: SDA, SNSD, HDZ, HDZ90, SDP, DF, SDS, DNS, SBB, SzBiH, BPS, SPS, Radom za starog Lijana itd itd.

Kada je u pitanju ekonomija, razvoj drustva u bilo kojem pogledu, za mene su od navedenih svi isti. Boli me kita sta su po naciji i vjeri, jedino znam da su kao ljudi najgori olos. Dokazano nebrojeno puta.

Ljudi poput Hadzikadica i Falatara bude nadu... Da smo takve ljude doveli na vlast prije 20 godina, sada bi situacija bila znatno drugacija. Vrijeme prolazi, ljudi odlaze, a rata sve veca.

Ako nam ode ovih malo progresivnih ljudi, ostanu samo krkani, SDA, SDP, HDZ, HDZ90, SNSD i SDS ce zauvijek vladati, tj. do bankrota i konacne propasti.
neon-x

#854 Re: Prof.dr. Mirsad Hadzikadic-kandidat za clana Predjednistva

Post by neon-x »

Samo jedan prijateljski bump da podsjetim napacene Bosnjake da iz svoga naroda napokon imaju kandidata za Predsjednistvo na kojeg bi mogli biti ponosni da ih predstavlja u svijetu. Cisto prijedlog teme da se malo odmori od presudnih pitanja poput svjetskih zavjera u vjecitim bliskoistocnim ratovima i kulturalnih ratova u SAD kao i lokalnih gorucih pitanja bosnjackih mornara.
NeDirajSirotinju

#855 Re: Prof.dr. Mirsad Hadzikadic-kandidat za clana Predjednistva

Post by NeDirajSirotinju »

Glasao bih za ovog čovjeka da ne moram glasati za Komšića jer mi je preče da dušmanin ove zemlje ne bude u predsjedništvu.
Kikibombona

#856 Re: Prof.dr. Mirsad Hadzikadic-kandidat za clana Predjednistva

Post by Kikibombona »

NeDirajSirotinju wrote:Glasao bih za ovog čovjeka da ne moram glasati za Komšića jer mi je preče da dušmanin ove zemlje ne bude u predsjedništvu.
Covic i Komsic su dusmani ove zemlje. I jedan i drugi su bili u predsjednistvu. Razlika izmedju njih, iz perspektive bosanskog covjeka, je nikakva. Nista pozitivno nisu uradili, samo steta. Ljudi masovno odlaze iz BiH, sva tri copora + Bosanci.

Izetbegovic, Dodik, Ivanic, Covic i Komsic = osovina zla. Zive jedni od drugih. Covic donosi glasove Komsicu - Komsic donosi Covicu. Spirala zla i ludila. Normalni ljudi to vise ne mogu podnijeti i masovno odlaze. Ostat ce samo debili, pa ce se i oni uhvatiti noge kada bankrotiramo, kada rate budu neotplative, kada se urusi penzioni sistem, kada ne bude novca za budzetske korisnike itd.

Meni je svejedno koje zlo ce pobijediti, koja personifikacija proslosti, Komsic ili Covic.

Mirsad Hadzikadic predstavlja nesto novo, covjek govori o buducnosti. On bi bio pocetak necega. Da se izvucemo iz govana treba dosta Mirsada i dosta vremena.

Ako izaberemo Bakira, Zeljka ili Draga, potonut cemo jos dublje u govna. Izgubit cemo jos nekoliko dragocjenih godina, povecati zaduzenost, ostati mentalno u devedesetim, otjerati desetine hiljada produktivnih Bosanaca itd.

20 godina biramo dusmane i nije nam dosta. Izgleda da cemo dusmane do smrti birati, samo da napakostimo ANAMO onim. Jebo takav zivot. Hvatat se Njemacke.
NeDirajSirotinju

#857 Re: Prof.dr. Mirsad Hadzikadic-kandidat za clana Predjednistva

Post by NeDirajSirotinju »

Mnogo je bitnije da Čović ne bude član predsjedništva od toga da li će član predsjedništva iz bošnjačkog naroda biti Mirsad, Šefik ili Denis.

Gdje porediš Komšića i Čovića. Pa to je van pameti.
Kikibombona

#858 Re: Prof.dr. Mirsad Hadzikadic-kandidat za clana Predjednistva

Post by Kikibombona »

NeDirajSirotinju wrote:Mnogo je bitnije da Čović ne bude član predsjedništva od toga da li će član predsjedništva iz bošnjačkog naroda biti Mirsad, Šefik ili Denis.

Ne poredim, isto smece. Povraca mi se od jednog i drugog.

A zasto je mnogo bitnije?

Imali smo u predsjednistvu jednog i drugog. Sta je bilo bolje kada smo imali Komsica i sta je bilo gore kada smo imali Covica? Ako moze konkretno, neki statisticki pokazatelj umjesto demagogije.
Smrcak15

#859 Re: Prof.dr. Mirsad Hadzikadic-kandidat za clana Predjednistva

Post by Smrcak15 »

Kikibombona wrote:
NeDirajSirotinju wrote:Glasao bih za ovog čovjeka da ne moram glasati za Komšića jer mi je preče da dušmanin ove zemlje ne bude u predsjedništvu.
Covic i Komsic su dusmani ove zemlje. I jedan i drugi su bili u predsjednistvu. Razlika izmedju njih, iz perspektive bosanskog covjeka, je nikakva. Nista pozitivno nisu uradili, samo steta. Ljudi masovno odlaze iz BiH, sva tri copora + Bosanci.

Izetbegovic, Dodik, Ivanic, Covic i Komsic = osovina zla. Zive jedni od drugih. Covic donosi glasove Komsicu - Komsic donosi Covicu. Spirala zla i ludila. Normalni ljudi to vise ne mogu podnijeti i masovno odlaze. Ostat ce samo debili, pa ce se i oni uhvatiti noge kada bankrotiramo, kada rate budu neotplative, kada se urusi penzioni sistem, kada ne bude novca za budzetske korisnike itd.

Meni je svejedno koje zlo ce pobijediti, koja personifikacija proslosti, Komsic ili Covic.

Mirsad Hadzikadic predstavlja nesto novo, covjek govori o buducnosti. On bi bio pocetak necega. Da se izvucemo iz govana treba dosta Mirsada i dosta vremena.

Ako izaberemo Bakira, Zeljka ili Draga, potonut cemo jos dublje u govna. Izgubit cemo jos nekoliko dragocjenih godina, povecati zaduzenost, ostati mentalno u devedesetim, otjerati desetine hiljada produktivnih Bosanaca itd.

20 godina biramo dusmane i nije nam dosta. Izgleda da cemo dusmane do smrti birati, samo da napakostimo ANAMO onim. Jebo takav zivot. Hvatat se Njemacke.
Kada se ja i Kikibombona slazemo oko Mirsada Hadzikadica onda znaj te narode da je taj covjek pravi za Bosnu, jer smo ja i Kikibombonica suste suprotnosti. Pa nase slaganje oko toga je dokaz da je hadzikadic pravi izbor.
Smrcak15

#860 Re: Prof.dr. Mirsad Hadzikadic-kandidat za clana Predjednistva

Post by Smrcak15 »

NeDirajSirotinju wrote:Mnogo je bitnije da Čović ne bude član predsjedništva od toga da li će član predsjedništva iz bošnjačkog naroda biti Mirsad, Šefik ili Denis.

Ovo je uzasno razmisljanje, ovo je dokaz zasto Bosna ne ide naprijed, kada nam je bitnije podapeti drugome radi nekih patriotskih fazona nego izabrati kvalitetnu i kompetetnu osobu koja zna pokrenuti ekonomiju i zaposljavanje, a to je srz boljitka bosne ekonomije i zaposljavanje i jos korupciju dovesti pod kontrolu, a Hadzikadic najvise o tome prica.

Ukazala se Bosni sansa sa Hadzikadice kao sto se nikad prije nije ukazala, i ako ljudi ne glasaju za njega da bude predsjednik u ovakvom stanju bosne sa ovakvim uhljupima od politicara, onda samo stvarno opicena narod, kad u ovakvom stanju neznamo sebi bolje izabrati.

Ako cemo se furati na patriote, onda je meni izetbegovic skroz dobar, i ne bi ga mijenjao ni za koga, ali ja se osjecam da sam daleko vise evolvirao od ptosjecnog covjeka iz bosne da mi je patriotizam glavni razlog, meni je ekonomiju i zapisljavanje glavni dio pa tek onda patriotizam...poseri patriotizam koji ti ne da hljeb u ruke
sekerbay

#861 Re: Prof.dr. Mirsad Hadzikadic-kandidat za clana Predjednistva

Post by sekerbay »

Nažalost, i mirsad prođe ispod radara.
I nakon oktobra će biti - birali ste, sad gledajte.
Kikibombona

#862 Re: Prof.dr. Mirsad Hadzikadic-kandidat za clana Predjednistva

Post by Kikibombona »

sekerbay wrote:Nažalost, i mirsad prođe ispod radara.
Vidjet cemo, kampanja tek treba poceti. Bosanac obicno kupuje proizvod sa najboljom ambalazom.

Eto prilike vama, dijasporcima, da novcano pogurate Kampanju Hadzikadica. Ako se organizujete, mozete kao iz sale skupiti 2-3 miliona za kampanju i na taj nacin pomoci domovinu. Sa tim parama, imao bi ozbiljne sanse uzeti izbore. Pojavi se par puta kod Senada slicnim medijima i eto glasova. Dosta Bosanaca jos nije culo za njega. Evo, upravo sam pitao mater, nikad nije cula za njega, a kamoli da zna sta zastupa.
sekerbay

#863 Re: Prof.dr. Mirsad Hadzikadic-kandidat za clana Predjednistva

Post by sekerbay »

Kikibombona wrote:Bosanac obicno kupuje proizvod sa najboljom ambalazom.
Ma čovječe, forume većinom obilaze visokoobrazovani i opet ih ne zanima. Barem bi oni trebali znati da je čovjek s takvim obrazovanjem i vezama najbolji mogući kandidat. Al jok.
Evo, najbolji primjer je moja porodica.
Puni smo nekih doktora nauka i magistara.
I sad, okupim ih na ručku i nabacim temu o izborima i mogućim kandidatima.
Eto, spomenem i mirsada. Nikad čuli jbt.
Izgleda niko niš ne čita, kamoli da prate dnevnopolitička dešavanja.
Kako tek objasniti prosječnom mehi koji lovu zarađuje rukujuci krampom il lopatom, a kad dođe kući, glavni hepening je da otvori vopi i odigra kladaru.

Dijaspora je najgora. Malo ih glasa, al ogromna većina podržava sda.
Montana1

#864 Re: Prof.dr. Mirsad Hadzikadic-kandidat za clana Predjednistva

Post by Montana1 »

sekerbay wrote:
Ma čovječe, forume većinom obilaze visokoobrazovani i opet ih ne zanima. Barem bi oni trebali znati da je čovjek s takvim obrazovanjem i vezama najbolji mogući kandidat. Al jok.
Kako tek objasniti prosječnom mehi koji lovu zarađuje rukujuci krampom il lopatom, a kad dođe kući, glavni hepening je da otvori vopi i odigra kladaru.

Jednostavno ne vjerujem da nisu čuli. Pa kakvi su to doktori i magistri? Vjerovatno oni iz Travnika :run:
sekerbay

#865 Re: Prof.dr. Mirsad Hadzikadic-kandidat za clana Predjednistva

Post by sekerbay »

Jok jaro, titini studenti, vma specijalizacije i sl.
sinuhe

#866 Re: Prof.dr. Mirsad Hadzikadic-kandidat za clana Predjednistva

Post by sinuhe »

Odavno su ti u SDA. :D Ne smiju reci da su culi za prof.dr Hadzikadica.
The BEN10

#867 Re: Prof.dr. Mirsad Hadzikadic-kandidat za clana Predjednistva

Post by The BEN10 »

sekerbay wrote: Ma čovječe, forume većinom obilaze visokoobrazovani i opet ih ne zanima. Barem bi oni trebali znati da je čovjek s takvim obrazovanjem i vezama najbolji mogući kandidat. Al jok.

Ma ja, to je to. Boli narod briga. Ne bi guzicom mrdnuli niti ih interesuju teške teme, ali da nam je da bude bolje. Hoće, evo samo što nije.
insomnia78

#868 Re: Prof.dr. Mirsad Hadzikadic-kandidat za clana Predjednistva

Post by insomnia78 »

Kikibombona wrote:
sekerbay wrote:Nažalost, i mirsad prođe ispod radara.
Vidjet cemo, kampanja tek treba poceti. Bosanac obicno kupuje proizvod sa najboljom ambalazom.

Eto prilike vama, dijasporcima, da novcano pogurate Kampanju Hadzikadica. Ako se organizujete, mozete kao iz sale skupiti 2-3 miliona za kampanju i na taj nacin pomoci domovinu. Sa tim parama, imao bi ozbiljne sanse uzeti izbore. Pojavi se par puta kod Senada slicnim medijima i eto glasova. Dosta Bosanaca jos nije culo za njega. Evo, upravo sam pitao mater, nikad nije cula za njega, a kamoli da zna sta zastupa.
:lol: daj mu kurac da izbije oko. Cuj ja da mu skupljam pare za kampanju. More ako ce me poslije uvaliti u ambasadu
sekerbay

#869 Re: Prof.dr. Mirsad Hadzikadic-kandidat za clana Predjednistva

Post by sekerbay »

sinuhe wrote:Odavno su ti u SDA. :D Ne smiju reci da su culi za prof.dr Hadzikadica.
Ma jok, mrze ih. Iako nemamo tajni, nisam ih pitao za koga glasaju i da l uopšte glasaju.
The BEN10 wrote:. Boli narod briga. Ne bi guzicom mrdnuli niti ih interesuju teške teme, ali da nam je da bude bolje. Hoće, evo samo što nije.
Da. Kad ih pozoveš da izađu na izbore, isto ko da si im reko da skoče u vatru.
Ne razumijem.
Al evo foruma. Da se primjetiti da je većina onako ulijevo orijentisana, dakle socijalizam.
Njih ne razumijem.
Pa jbt, ima strašnih kapaciteta i bude mi drago što smo zemljaci.
Kad to uzmeš u obzir, još je teže shvatiti da će trpiti da njima vladaju razne ublehe poput kukića i sličnih papaka.
Obični ljudi nemaju kapacitet da shvate da neizlazak na izbore znači mogućnost da armija sda uhljebljenika održava tu kriminalnu hobotnicu.
Isto važi i za sdp.
Smrcak15

#870 Re: Prof.dr. Mirsad Hadzikadic-kandidat za clana Predjednistva

Post by Smrcak15 »

Ko ima imalo mozga glasat ce za Hadzikadica, ako misli sebi dobro, svojoj familiji....a glasanje za druge u ovakvoj situaciji sa ovakvim politicarima je cisti mazohizam.
Smrcak15

#871 Re: Prof.dr. Mirsad Hadzikadic-kandidat za clana Predjednistva

Post by Smrcak15 »

Hadzikadic ide Bosnom i posjecuje gradove, drzi predavanja i posjecuje firme

Image
Image
Image

Image
Image

portret Hadzikadica medju portertima Tita, Pavelica, Ferdinadana, Gavrila Principa, Sultana Fatiha , Kapetana Gradascevica itd :D

Kikibombona

#872 Re: Prof.dr. Mirsad Hadzikadic-kandidat za clana Predjednistva

Post by Kikibombona »

sekerbay wrote:

Ja o tome govorim. Potrebna je ozbiljna lova za kampanju, da iskace iz pastete, da svi cuju za njega.

Na fejsbuku njegove objave imaju najvise lajkova i komentara. To znaci da radi dobar posao na drustvenim mrezama.

Sljedeci veliki korak je televizija i internet portali. Tu treba istesti veliku lovu da visi na svakoj televiziji i portalu. Potrebna je velika lova za bilborde itd.

Vidjet cemo da li je spremio pare kada se zahukta kampanja. Bez toga nema izborne pobjede.
Bloo
Globalna šefica

#873 Re: Prof.dr. Mirsad Hadzikadic-kandidat za clana Predjednistva

Post by Bloo »

Smrcak15 wrote:
Kikibombona wrote:

Kada se ja i Kikibombona slazemo oko Mirsada Hadzikadica onda znaj te narode da je taj covjek pravi za Bosnu, jer smo ja i Kikibombonica suste suprotnosti. Pa nase slaganje oko toga je dokaz da je hadzikadic pravi izbor.
Opet on siluje logiku.
Kakvo vam je misljenje oko Falatara?
neon-x

#874 Re: Prof.dr. Mirsad Hadzikadic-kandidat za clana Predjednistva

Post by neon-x »

Po mojoj nekoj internet analitici koja se korisiti za marketing istrazavanja i dosta je precizna Mirsad, Denis i Fahrudin su gotovo izjednaceni na vrhu uz minimalnu razliku Fahre nad Denisom i jos manje Denisa nad Mirsadom, zatim dolazi Sefik sa poprilicnim zaostatkom a sa ogromnim zaostatkom dolazi Sepic. Ostale kandidate analitika gotovo i ne registruje.

Analiza je radjena za proteklih 30 dana. Dakle ovim se mjeri ucestalost spominjanja na drustvenim mrezama, portalima, broj pretrazivanja na Google itd.. Koliko je ovo korisna analiza za procjenu rezultata na izborima ne znam ali govori da je barem kad je internet prisustvo u pitanju Mirsad itekako u igri.

Sigurno da ovakva analiza ima dosta manjkavosti poput toga da se kandidati ne spominju uvijek u kontekstu izbora i cesto mogu biti spominjani u negativnom kontekstu niti se moze odvojiti propagandno djelovanje. Pogotovo mislim da se ovo odnosi na Radoncica tako da bi njemu sigurno trebalo znacajno umanjiti procenat.
Smrcak15

#875 Re: Prof.dr. Mirsad Hadzikadic-kandidat za clana Predjednistva

Post by Smrcak15 »

Bloo wrote: Opet on siluje logiku.
Kakvo vam je misljenje oko Falatara?
moje misljenje je da bi Falatar i Hadzikadic u predsjednistvu bilo najveci pozitivni dogadjaj u politici od rata do sad.
Falatar kao kandidat je fenomenalan, ja evo da nemam hadzikadica ja bi glasao za Falatara da mi daju, nema veze sto je hrvat jer me interesuje kvalitet i sto mislim da je dobar za BiH.

kad se narod u BiH otarasi nacionalizma (hebo ih nacionalizam sviju redom) i pocnu se birati kandidati tipa Falatar i Hadzikadic tad ce tek BiH prodisati i gradjani mogu ocekivati bolje dane.
Locked