Ne idem nigdje iz BiH

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
uglavnomja

#851 Re: Ne idem nigdje iz BiH

Post by uglavnomja »

paladinka wrote:Kafu i pivu si svugdje mozes priustiti . Ali nigdje ne mozes povazdan hodati i piti ni u Bosni ni na zapadu.
kafa i piva u oslu cca 5 + 12 eur :zzzz:
paladinka

#852 Re: Ne idem nigdje iz BiH

Post by paladinka »

uglavnomja wrote:
paladinka wrote:Kafu i pivu si svugdje mozes priustiti . Ali nigdje ne mozes povazdan hodati i piti ni u Bosni ni na zapadu.
Pa i plate su vece, cuj , ovdje u Zürichu je slicno tako, ok pivo malo malo jeftinije , kava je isto tako 4-5 eura , i opet se moze i na kafu otici i dva tri-puta mjesecno izadji, naravno ne mozes ti svaki dan izlaziti i po pivama tuci , ali ne mozes to ni u Bosni . Barovi svaku vecer puni , restorani nema sanse da bez rezervacije negdje mjesto dobijes . Jednostavno , ne moze se gledati na takav nacin , jer se mora uzeti u obzir da se vise zaradi.
mousstapha

#853 Re: Ne idem nigdje iz BiH

Post by mousstapha »

Ko vam je kriv kad ste digli akcize na pivu
triconja

#854 Re: Ne idem nigdje iz BiH

Post by triconja »

U japanu odes all you can drink (dva sata) 10 darra i naloces se ko hajvan :izet: :izet: :izet:
mousstapha

#855 Re: Ne idem nigdje iz BiH

Post by mousstapha »

U Bosni se naloces koliko god mozes i kazes de upisi me u teku do prvog
DearJohn

#856 Re: Ne idem nigdje iz BiH

Post by DearJohn »

Evo, zahvaljujući jednom drugu s foruma. 92 krune je mislim 18-20 marona, dvije kafe i neki vitaminski sok ala Cedevita ili Jana vitamin.

Image
insomnia78

#857 Re: Ne idem nigdje iz BiH

Post by insomnia78 »

mousstapha wrote:U Bosni se naloces koliko god mozes i kazes de upisi me u teku do prvog
Ja znam apoteku dje mogu trodoni na dodjems
kloniran

#858 Re: Ne idem nigdje iz BiH

Post by kloniran »

DearJohn wrote:Evo, zahvaljujući jednom drugu s foruma. 92 krune je mislim 18-20 marona, dvije kafe i neki vitaminski sok ala Cedevita ili Jana vitamin.

Image
pa tamam ekvivalent 6 nasih maraka :mrgreen:
uglavnomja

#859 Re: Ne idem nigdje iz BiH

Post by uglavnomja »

DearJohn wrote:Evo, zahvaljujući jednom drugu s foruma. 92 krune je mislim 18-20 marona, dvije kafe i neki vitaminski sok ala Cedevita ili Jana vitamin.

Image
sveCka je jeftinija od norveske i danske, ne znam za finsku i island
Seyfo

#860 Re: Ne idem nigdje iz BiH

Post by Seyfo »

Ja cuo u Sveckoj problemi zdravo. No go zone, kriminal, silovanja,ubistva, policija nemocna. Ne mozes hodat cestom. Puca se. Iz Malmea bjeze Svedi, pali su ispod 50
berenice

#861 Re: Ne idem nigdje iz BiH

Post by berenice »

paladinka wrote:
uglavnomja wrote:
Pa i plate su vece, cuj , ovdje u Zürichu je slicno tako, ok pivo malo malo jeftinije , kava je isto tako 4-5 eura , i opet se moze i na kafu otici i dva tri-puta mjesecno izadji, naravno ne mozes ti svaki dan izlaziti i po pivama tuci , ali ne mozes to ni u Bosni . Barovi svaku vecer puni , restorani nema sanse da bez rezervacije negdje mjesto dobijes . Jednostavno , ne moze se gledati na takav nacin , jer se mora uzeti u obzir da se vise zaradi.

P'da!
DearJohn

#862 Re: Ne idem nigdje iz BiH

Post by DearJohn »

kloniran wrote:

Image
Pa eto ako je plata u SWE otprilike oko 4 000 KM neto onda ispada samo da piješ ove kafe 20 dana od 30 u mjesecu i da uz to nikom ne zovneš ništa, samo je to možda 400 KM mjesečno a gdje je sve ostalo i troškovi?
kloniran

#863 Re: Ne idem nigdje iz BiH

Post by kloniran »

DearJohn wrote:
kloniran wrote:

Image
Pa eto ako je plata u SWE otprilike oko 4 000 KM neto onda ispada samo da piješ ove kafe 20 dana od 30 u mjesecu i da uz to nikom ne zovneš ništa, samo je to možda 400 KM mjesečno a gdje je sve ostalo i troškovi?
ja tom gazdi ne bih za 4 milje mjesecno svako jutro selam alejk nazivao a ne sta drugo :mrgreen:

to imam i ovdje al u kunama :oops:
mali jomu

#864 Re: Ne idem nigdje iz BiH

Post by mali jomu »

Good morning.

Ulazite, ne gudacite mi ovako rano. :mrgreen:
Bluemore

#865 Re: Ne idem nigdje iz BiH

Post by Bluemore »

Seyfo wrote:Ja cuo u Sveckoj problemi zdravo. No go zone, kriminal, silovanja,ubistva, policija nemocna. Ne mozes hodat cestom. Puca se. Iz Malmea bjeze Svedi, pali su ispod 50
Nije to sve
Nema original cedevita vec neki njihov dupljak haos skup
muha_sa

#866 Re: Ne idem nigdje iz BiH

Post by muha_sa »

Bluemore wrote:
Seyfo wrote:Ja cuo u Sveckoj problemi zdravo. No go zone, kriminal, silovanja,ubistva, policija nemocna. Ne mozes hodat cestom. Puca se. Iz Malmea bjeze Svedi, pali su ispod 50
Nije to sve
Nema original cedevita vec neki njihov dupljak haos skup
:kiss: :kiss:
lajkujMe

#867 Re: Ne idem nigdje iz BiH

Post by lajkujMe »

lajkujMe wrote:Jbg ja sam jedan od onih sretnih u BIH :run:
Plata milja, radim u privatnoj firmi s raznim bonusima, radi se istina nekad i po 10 sati (ali sam od sebe bez pritiska poslodavca) imam sva prava po zakonu o radu 3 sedmice godisnjeg 2 sedmice ljeti 1 zimi.
Stabilan, imam stan i zemlju s nekom kucom (istina nasljedjenu).
Sta ce meni jedna Njemacka ponuditi?
Iste uvjete istina veca plata (naspram nase) ali cu imati slicne luksuze malo vise ali u pet deka. Minus stan i kuca.
Moze bolje uvijek ali sad zasad nemam namjere bjegati a mlad sam 27 god.... radim non stop od svoje 20 godine sve u realnom sektoru zasluzio radno mjesto trudom i radom a ne familijarno/novcane veze.
Moze se uspjeti ali moras imati pameti i srece.
A uskoro razmisljam da otvorim svoje nesto ideja postoji, sredstva se skupljaju, ucim se nekim stvarima e sad hocu uspjeti necu uspjeti ne znam ali hocu da pokusam pa sta bude bude uglavnom necu pozaliti kasnije da nisam pokusao.

Sta mi stvarno smeta u BIH? Nepravda, nepotizam, korupcija i nacionalizam (doduse izolirao se od nacionalizma druzim se ljudima bez predrasuda svih nacionalnosti).

Moram sam sebe da demantujem.
Bio u Svedi, vidio kako rade, kakvi su im uvjeti, vidio drzavu uredjenu, znaci progledao ocima.
Bjezim odavde sto prije, mi se s zapadom ne mozemo porediti ni po prirodnim ljepotama a kamoli s ekonomsko socijalnog dijela.
Narode bjegaj zivimo u iluziji.
muha_sa

#868 Re: Ne idem nigdje iz BiH

Post by muha_sa »

lajkujMe wrote:
lajkujMe wrote:Jbg ja sam jedan od onih sretnih u BIH :run:
Plata milja, radim u privatnoj firmi s raznim bonusima, radi se istina nekad i po 10 sati (ali sam od sebe bez pritiska poslodavca) imam sva prava po zakonu o radu 3 sedmice godisnjeg 2 sedmice ljeti 1 zimi.
Stabilan, imam stan i zemlju s nekom kucom (istina nasljedjenu).
Sta ce meni jedna Njemacka ponuditi?
Iste uvjete istina veca plata (naspram nase) ali cu imati slicne luksuze malo vise ali u pet deka. Minus stan i kuca.
Moze bolje uvijek ali sad zasad nemam namjere bjegati a mlad sam 27 god.... radim non stop od svoje 20 godine sve u realnom sektoru zasluzio radno mjesto trudom i radom a ne familijarno/novcane veze.
Moze se uspjeti ali moras imati pameti i srece.
A uskoro razmisljam da otvorim svoje nesto ideja postoji, sredstva se skupljaju, ucim se nekim stvarima e sad hocu uspjeti necu uspjeti ne znam ali hocu da pokusam pa sta bude bude uglavnom necu pozaliti kasnije da nisam pokusao.

Sta mi stvarno smeta u BIH? Nepravda, nepotizam, korupcija i nacionalizam (doduse izolirao se od nacionalizma druzim se ljudima bez predrasuda svih nacionalnosti).

Moram sam sebe da demantujem.
Bio u Svedi, vidio kako rade, kakvi su im uvjeti, vidio drzavu uredjenu, znaci progledao ocima.
Bjezim odavde sto prije, mi se s zapadom ne mozemo porediti ni po prirodnim ljepotama a kamoli s ekonomsko socijalnog dijela.
Narode bjegaj zivimo u iluziji.
:thumbup:
Spartan17

#869 Re: Ne idem nigdje iz BiH

Post by Spartan17 »

Image
:D :thumbup:
Bluemore

#870 Re: Ne idem nigdje iz BiH

Post by Bluemore »

Spartan17 wrote:

Image
:D :thumbup:
Hahha dva dupla espresa
Kod nas 4+4
Cedevida ne znam tacno negdje sam vidjela 4km
Znaci ovo Kod nas jeftino 12km
A kod njih sram ih i stid bilo
Ne idite u svecku skupa kafana
stakasa

#871 Re: Ne idem nigdje iz BiH

Post by stakasa »

Ko god cjeni kafe pridaje ovoliku vaznost neka nigdje ne mice. U Svedskoj se te kafe ne stignu ispijat 20 puta u mjesecu, svejedno je li dvije ili dvadeset maraka
muha_sa

#872 Re: Ne idem nigdje iz BiH

Post by muha_sa »

da nisam ovakav mahnit kakav jesam i vezan za ovu vukojebinu sad bi se mjenjo sU nekim kome je skupo u ŠveCkoj--on vamo u ovu jeftinocu i rahatluk ja tamo u taj jad i cemer---platio bih kafenzi i 10 eura
stakasa

#873 Re: Ne idem nigdje iz BiH

Post by stakasa »

muha_sa wrote:da nisam ovakav mahnit kakav jesam i vezan za ovu vukojebinu sad bi se mjenjo sU nekim kome je skupo u ŠveCkoj--on vamo u ovu jeftinocu i rahatluk ja tamo u taj jad i cemer---platio bih kafenzi i 10 eura
I bas bi mogo bez zalivenih kolaca :D
ovo_mi_je_nick

#874 Re: Ne idem nigdje iz BiH

Post by ovo_mi_je_nick »

Platiš ti nju u Sa 2 do 3 KM ali magistar konobar napravi od jedne doze 3 kafe srednjoškolcima.
muha_sa

#875 Re: Ne idem nigdje iz BiH

Post by muha_sa »

stakasa wrote:
muha_sa wrote:da nisam ovakav mahnit kakav jesam i vezan za ovu vukojebinu sad bi se mjenjo sU nekim kome je skupo u ŠveCkoj--on vamo u ovu jeftinocu i rahatluk ja tamo u taj jad i cemer---platio bih kafenzi i 10 eura
I bas bi mogo bez zalivenih kolaca :D
mogo bi i bRez aVta--tamo bih bio zadovoljan i biciklom
Post Reply