Nova agresija na BIH?
-
markomilanov
#851 Re: Nova agresija na BIH?
Mene čudi kako kako je kod bošnjaka mali broj ljudi koji bi ratom zauzeli rs,bošnjaci su dokazali da su hrabri borci,nema više tenkova,haubica ,topova na drugoj strani,potreban je mala pomoć medjunarodne zajednice,sve srbe u vojsci poslati na godišnji odmor,zatvoriti granicu prema srbiji,koja ne bi pomislila da se miješa,zauzeti polcijske stanice,vladu rs,sve je to moguće i bez egzodusa srba,srbi nemaju oružje ne bi se suprostavljali,ako to nije izvodljivo,uz pomoć medjunardone zajednice uhapsiti dodika.Da bošnjaci od uloge žrtve postanu osvjači,kako su hrvati iskoristili trenutak,pa posle nek se žale medjunarodnjoj zajednici o ugroženim pravima.
- horkesh
#852 Re: Nova agresija na BIH?
markomilanov wrote:Mene čudi kako kako je kod bošnjaka mali broj ljudi koji bi ratom zauzeli rs,bošnjaci su dokazali da su hrabri borci,nema više tenkova,haubica ,topova na drugoj strani,potreban je mala pomoć medjunarodne zajednice,sve srbe u vojsci poslati na godišnji odmor,zatvoriti granicu prema srbiji,koja ne bi pomislila da se miješa,zauzeti polcijske stanice,vladu rs,sve je to moguće i bez egzodusa srba,srbi nemaju oružje ne bi se suprostavljali,ako to nije izvodljivo,uz pomoć medjunardone zajednice uhapsiti dodika.Da bošnjaci od uloge žrtve postanu osvjači,kako su hrvati iskoristili trenutak,pa posle nek se žale medjunarodnjoj zajednici o ugroženim pravima.
Kakve su ovo naivne navlakuše
- Maraschino
#853 Re: Nova agresija na BIH?
...i da nije 8000 nego u vr'glave 265 do zuba naoruzan borac ubijen u borbama.markomilanov wrote:Ima Bosne_Bice Bosne
I šta kažeš za Jasenovac,srpska propaganda,meni ovi djikani iz rs kažu,da u srebrenici ima imena koja žive u holandiji.
http://www.srBska-propaganda.cccc
-
otac_makarije
#854 Re: Nova agresija na BIH?
Zasto SBBKBB evo okreni se oko sebe pa reci jel neko poklao narod po sandzaku, jel se zaratilo sa crnogorcima ili makedoncima... Cinjenica je da su vas hrvati koristili dok ste bili korisni, rezultate mozes pogledati, ne moras daleko, samo odes na kafu do stoca recimoarzuhal wrote:Da su Bošnjaci - odnosno Muslimani, ne bi bilo smisla pored Srba sebi uzimati ime "Bošnjak" i izmišljati nešto - ostali sa Srbima, o kako bi razvalili Hrvatsku maaaaajko mila! Hrvati bi - odnosno ustaše, nema smisla da se drukčije zovu pored zločina zbog kojih su krivi do 12-tog koljena - gaće držali i udaralli se nogama u guzicu sve do Kanade, ono što bi ih ostalo živo!
-
markomilanov
#855 Re: Nova agresija na BIH?
Pa kažu da mi palamudimo po forumu,,kako je Dodik promenio ploču,ovo je rezultat naše konstruktivne diskuije.
https://www.klix.ba/vijesti/bih/dodik-r ... /180114029
- arzuhal
#856 Re: Nova agresija na BIH?
Pa ja inače i govorim to: nisu velikosrpskom projektu, oličenom tada u Miloševiću i njegovoj politici, primarno i suštinski smetali Bošnjaci kao narod (koji se tada, da su ostali u više-ne-Jugoslaviji, vjerovatno tako ne bi zvali) - dokaz tome su i Bošnjaci u Sandžaku recimo, ta šaka Bošnjaka koja svojom brojnošću ne može dramatično i bitno uticati na kreiranje srpske politike u Beogradu - nego im je smetalo postojanje Republike Bosne i Hercegovine kao nezavisne i suverene republike (odvojene od Srbije) s građanskim konceptom gdje Srbi ne bi mogli imati ključnu i odlučujuću ulogu nego bi morali pristajati na kompromise, ne biti uvijek glavni, vođe i sl. A to je bilo neshvatljivo, poražavajuće, ponižavajuće i neprihvatlivo srpskoj mainstream školi političke filozofije.otac_makarije wrote:
Zasto SBBKBB evo okreni se oko sebe pa reci jel neko poklao narod po sandzaku, jel se zaratilo sa crnogorcima ili makedoncima... Cinjenica je da su vas hrvati koristili dok ste bili korisni, rezultate mozes pogledati, ne moras daleko, samo odes na kafu do stoca recimoarzuhal wrote:Da su Bošnjaci - odnosno Muslimani, ne bi bilo smisla pored Srba sebi uzimati ime "Bošnjak" i izmišljati nešto - ostali sa Srbima, o kako bi razvalili Hrvatsku maaaaajko mila! Hrvati bi - odnosno ustaše, nema smisla da se drukčije zovu pored zločina zbog kojih su krivi do 12-tog koljena - gaće držali i udaralli se nogama u guzicu sve do Kanade, ono što bi ih ostalo živo!
Hrvatska politika je, također, ima svoje svakojake zamisli, ali to je druga priča...
Last edited by arzuhal on 14/01/2018 13:24, edited 1 time in total.
-
megaman4
#857 Re: Nova agresija na BIH?
Kukavica. Ne smije od Amera ni prnuti. Ma on je proslost. Najveci mu je grijeh uvlacenje rusije u bh. problem. Tu je presao crvenu liniju.markomilanov wrote:Pa kažu da mi palamudimo po forumu,,kako je Dodik promenio ploču,ovo je rezultat naše konstruktivne diskuije.
-
markomilanov
#858 Re: Nova agresija na BIH?
''Ako BiH ne moze biti svacija i zajednicka - ako mora bas mora biti necija - onda radije bosnjacka. Hebiga.''horkesh wrote:markomilanov wrote:Mene čudi kako kako je kod bošnjaka mali broj ljudi koji bi ratom zauzeli rs,bošnjaci su dokazali da su hrabri borci,nema više tenkova,haubica ,topova na drugoj strani,potreban je mala pomoć medjunarodne zajednice,sve srbe u vojsci poslati na godišnji odmor,zatvoriti granicu prema srbiji,koja ne bi pomislila da se miješa,zauzeti polcijske stanice,vladu rs,sve je to moguće i bez egzodusa srba,srbi nemaju oružje ne bi se suprostavljali,ako to nije izvodljivo,uz pomoć medjunardone zajednice uhapsiti dodika.Da bošnjaci od uloge žrtve postanu osvjači,kako su hrvati iskoristili trenutak,pa posle nek se žale medjunarodnjoj zajednici o ugroženim pravima.![]()
Jebi ga,ja što god kažem,ne valja,a više imam razumevanja prema bošnjacima, nego prema srbima,kako bi se šta dogovorio sa djikanom iz rs.
Nije navlakuša,to je izvodljiva opcija,zašto da zavisiš od tudje volje i terora,preuzmi stvar u svoje ruke,obezbedi budućnost svog deteta,da znaš da sutra neće bit ugrožen od nekog djikana,koji živi kilometar od njega.
-
markomilanov
#859 Re: Nova agresija na BIH?
Hrvatima je jedini cilj bio da otrgnu bih iz jugoslavije,koliko su bili za gradjansku bih,o tome govori mostar ,ahmići,zapadna bosna,i u današnje vreme 90% hrvata bi izašlo iz bosne,zato kažem da su bošnjaci bili najsigurniji u jugolsaviji,svi bošnjaci u jednoj državi.
-
markomilanov
#860 Re: Nova agresija na BIH?
[quote="markomilanov"]Hrvatima je jedini cilj bio da otrgnu bih iz jugoslavije,koliko su bili za gradjansku bih,o tome govori mostar ,ahmići,zapadna bosna,i u današnje vreme 90% hrvata bi izašlo iz bosne,zato kažem da su bošnjaci bili najsigurniji u jugolsaviji,svi bošnjaci u jednoj državi.Bili bi regionalan sila,zamajac napretka na balkanu,članica eu.
-
otac_makarije
#861 Re: Nova agresija na BIH?
I ova prica ti je SBBKBB recimo u predratnom popisu je postojao odredjeni broj ljudi koji su se izjasnjavali kao Bosnjaci sto sada niko ne pomininje jer je u pitanju stvarno minoran broj ljudi. Jbga sad to nije zgodno za pomenuti jer toboze je bilo zabranjeno tako se deklarisati. Vi ste kao narod imali legitimno pravo preko svojih predstavnika izabrati s kim vidite svoju buducnost. Poslije cca 25 godina meni se cini da ste se debelo zajebali al to je samo moje skromno misljenjearzuhal wrote:Pa ja inače i govorim to: nisu velikosrpskom projektu, oličenom tada u Miloševiću i njegovoj politici, primarno i suštinski smetali Bošnjaci kao narod (koji se tada, da su ostali u više-ne-Jugoslaviji, vjerovatno tako ne bi zvali) - dokaz tome su i Bošnjaci u Sandžaku recimo, ta šaka Bošnjaka koja svojom brojnošću ne može dramatično i bitno uticati na kreiranje srpske politike u Beogradu - nego im je smetalo postojanje Republike Bosne i Hercegovine kao nezavisne i suverene republike (odvojene od Srbije) s građanskim konceptom gdje Srbi ne bi mogli imati ključnu i odlučujuću ulogu nego bi morali pristajati na kompromise, ne biti uvijek glavni, vođe i sl. A to je bilo neshvatljivo, poražavajuće, ponižavajuće i neprihvatlivo srpskoj mainstream školi političke filozofije.otac_makarije wrote:
Hrvatska politika je, također, ima svoje svakojake zamisli, ali to je druga priča...
- LBVIEW
#862 Re: Nova agresija na BIH?
Jah, Srbi s nama fino, sve s cijevima uperenim u glave i javno, od strane legitimno izabranog ludog Radovana, "jedan narod u nestanak", a mi tako.otac_makarije wrote:
-
markomilanov
#863 Re: Nova agresija na BIH?
Hrvati vas dočekali sa cvećem,jeste se usrećili sa njima,ne zna se ko je vam više radio o glavi,možda je i bolje biti sam,nego sa djikanima na čitavoj teritoriji.
-
otac_makarije
#864 Re: Nova agresija na BIH?
To i jeste jedan od korjena zla - MZ/ EU/ SAD nikada nece dozvoliti da budu samimarkomilanov wrote:Hrvati vas dočekali sa cvećem,jeste se usrećili sa njima,ne zna se ko je vam više radio o glavi,možda je i bolje biti sam,nego sa djikanima na čitavoj teritoriji.
-
channel10
#865 Re: Nova agresija na BIH?
Ali ima jedan problem u toj vasoj teoriji. MZ/ EU/ SAD vrlo dobro znaju ko ovdje probleme stvara. Ne stvaraju ih ovi o kojima vi govorite nego djikani i uzp-ovci sa svojim maticama. Tu je problem, jer da MZ/ EU/ SAD zele da ovdje nema muslimana, njih bi davno nestalo. Znaju oni vrlo dobro ko je ko, zato se ne sekirajte.otac_makarije wrote:To i jeste jedan od korjena zla - MZ/ EU/ SAD nikada nece dozvoliti da budu samimarkomilanov wrote:Hrvati vas dočekali sa cvećem,jeste se usrećili sa njima,ne zna se ko je vam više radio o glavi,možda je i bolje biti sam,nego sa djikanima na čitavoj teritoriji.
-
Duka Dizel
#866 Re: Nova agresija na BIH?
Jašta.arzuhal wrote: nego im je smetalo postojanje Republike Bosne i Hercegovine kao nezavisne i suverene republike (odvojene od Srbije) s građanskim konceptom gdje Srbi ne bi mogli imati ključnu i odlučujuću ulogu
- Streptokok
#867 Re: Nova agresija na BIH?
Sada je zaista tako, vidjelo sev95, no mzda nekada ne bude. A do tada strpljivo cekamo i spremamo se.otac_makarije wrote:To i jeste jedan od korjena zla - MZ/ EU/ SAD nikada nece dozvoliti da budu samimarkomilanov wrote:Hrvati vas dočekali sa cvećem,jeste se usrećili sa njima,ne zna se ko je vam više radio o glavi,možda je i bolje biti sam,nego sa djikanima na čitavoj teritoriji.
- Edin H.
#868 Re: Nova agresija na BIH?
https://www.theguardian.com/world/2018/ ... eparatistsmarkomilanov wrote:''Ako BiH ne moze biti svacija i zajednicka - ako mora bas mora biti necija - onda radije bosnjacka. Hebiga.''horkesh wrote:markomilanov wrote:Mene čudi kako kako je kod bošnjaka mali broj ljudi koji bi ratom zauzeli rs,bošnjaci su dokazali da su hrabri borci,nema više tenkova,haubica ,topova na drugoj strani,potreban je mala pomoć medjunarodne zajednice,sve srbe u vojsci poslati na godišnji odmor,zatvoriti granicu prema srbiji,koja ne bi pomislila da se miješa,zauzeti polcijske stanice,vladu rs,sve je to moguće i bez egzodusa srba,srbi nemaju oružje ne bi se suprostavljali,ako to nije izvodljivo,uz pomoć medjunardone zajednice uhapsiti dodika.Da bošnjaci od uloge žrtve postanu osvjači,kako su hrvati iskoristili trenutak,pa posle nek se žale medjunarodnjoj zajednici o ugroženim pravima.![]()
Jebi ga,ja što god kažem,ne valja,a više imam razumevanja prema bošnjacima, nego prema srbima,kako bi se šta dogovorio sa djikanom iz rs.
Nije navlakuša,to je izvodljiva opcija,zašto da zavisiš od tudje volje i terora,preuzmi stvar u svoje ruke,obezbedi budućnost svog deteta,da znaš da sutra neće bit ugrožen od nekog djikana,koji živi kilometar od njega.

-
markomilanov
#869 Re: Nova agresija na BIH?
Mala grupa pozera,što ne odu na kosovu,jedan običan gradjanin je vredni od njih,dovoljan je jedan tebir,razbežali bi se ko miševi
-
archi_a
#871 Re: Nova agresija na BIH?
Šta mislite, da li se već pregovara i lobira sa onima sa kojima trebaju takve stvari da se rade? Jer ipak, i u Bosni i Hercegovini se trenutno brani obraz zapada i NATO-a u odnosu na rusiju.
Ha, šta mislite šta se u ovom trenutku dešava na određenim mjestima u Sarajevu? Imal kakvih razgovora?
Ma sigurno nema!
I šta kaže dodo, spreman da se povinuje odlukama Ustavnog suda. Tek tako mu nadošlo. A mora se priznati da poneke informacije i dobije.
U svakom slučaju, hvala ovim momcima koji šire ljubav i mir na svojim slikama. Hvala im što postoje i što pomažu.
Ha, šta mislite šta se u ovom trenutku dešava na određenim mjestima u Sarajevu? Imal kakvih razgovora?
Ma sigurno nema!
I šta kaže dodo, spreman da se povinuje odlukama Ustavnog suda. Tek tako mu nadošlo. A mora se priznati da poneke informacije i dobije.
U svakom slučaju, hvala ovim momcima koji šire ljubav i mir na svojim slikama. Hvala im što postoje i što pomažu.
-
markomilanov
#872 Re: Nova agresija na BIH?
Baš bi bilo dobro za narod,da bih bude poligon za američko rusko proseravanje,od takvih prijarela nr trebaju neprijatelju.
- Streptokok
#873 Re: Nova agresija na BIH?
Dodusr, debili su odradili dobar posao protiv rs.
- horkesh
#874 Re: Nova agresija na BIH?
Je li to onaj lik što ne zna ni provocirati kako treba:

Joj, da grupa ovako obučenih Bošnjaka paradira Sarajevom, a kamoli da učestvuje u nekoj paradi ili - ne smijem ni pomisliti - da uđu u neki od parlamenata ovdje.
Informer bi imao posla idućih 15 dana.

Joj, da grupa ovako obučenih Bošnjaka paradira Sarajevom, a kamoli da učestvuje u nekoj paradi ili - ne smijem ni pomisliti - da uđu u neki od parlamenata ovdje.
Informer bi imao posla idućih 15 dana.
-
Duka Dizel
#875 Re: Nova agresija na BIH?
Najbitnije od svega.Na pitanje da li je za Republiku Srpsku rizično ako BiH postane slučaj "Mostar" zbog neusvajanja Izbornog zakona oko kog ne mogu da se dogovore Bošnjaci i Hrvati, Dodik je odgovorio da RS treba da dođe do svojih organa vlasti.
"Imat ćemo našeg člana Predsjedništva u BiH i naše zastupnike u Sarajevu. Imat ćemo Narodu skupštinu i Vladu RS-a izabranu odmah. Hoće li Bošnjaci i Hrvati doći u Sarajevo, to mene ne zanima. Nema zavrtanja ruku i `Dejtona dva` konstalacija odnosa je sasvim promijenjena", poručio je Dodik.
I ovo takodje:
"Mi smo jedan narod, uskoro ćemo napraviti aneks sporazuma o specijalnim vezama, to jest deklaraciju, i opredjeliti se kao institucije i države (?) kako ćemo ubuduće podržavati afirmaciju srpskih nacionalnih prava u različitim dijelovima regiona i svijeta. Formirat ćemo fond koji će biti podrška različitim projektima u kulturi, obrazovanju, zdravstvu, koji će biti trajna adresa za sve Srbe", objasnio je Dodik.