21. svjetsko prvenstvo Rusija 2018.
Moderators: Charuga, Tomahawk11
- AmiĐa_Idriz
#851 Re: 21. svjetsko prvenstvo Rusija 2018.
Izgleda da se moj najdraži mladi fudbaler trenutno povrijedio
izdrži Kyliane, mlade su to kosti šta ih tek čeka.
- AmiĐa_Idriz
#852 Re: 21. svjetsko prvenstvo Rusija 2018.

Eh eto, da ne bude da je ovo smeće Adila džaba zvao
- AmiĐa_Idriz
#853 Re: 21. svjetsko prvenstvo Rusija 2018.
Youngest players going to the 2018 FIFA World Cup - ages as of June 14th:
19y, 5m, 10d • Daniel Arzani (Australia)
19y, 5m, 25d • Kylian Mbappé (France)
19y, 7m, 10d • Achraf Hakimi (Morocco)
19y, 7m, 17d • Francis Uzoho (Nigeria)
19y, 8m, 07d • Trent Alexander-Arnold (England)
- ljevoruki
#854 Re: 21. svjetsko prvenstvo Rusija 2018.
@ Amidza,
O tome ja i pricam, ako cemo gledati prema individualnoj kvaliteti igraca onda Brazil, Belgija, Francuska i Argentina imaju prednost nad Njemackom ali u pitanju je trener i ekipa bez zvijezde kojoj mora biti sve podredjeno, svi su u sluzbi tima i cilja. Kad je Sane otpao sa spiska onda se vidjelo da je rijec o ozbiljnoj ekipi i posebno treneru/selektoru.
Ove ostale ekipe nemaju trenere koji se mogu i znaju nositi sa njihovom zvijezdama i masirati njihov ego da bi postigli rezultat.
Uostalom, vidjecemo svasta je moguce, ovi stariji i iskusniji igraci su umorni i zasiceni, dolaze mladji zeljni slave, uspjeha i para, na svokom SP se pojavi jedan novi igrac i bljesne jedna ekipa kojoj se nije davalo puno sanse.
O tome ja i pricam, ako cemo gledati prema individualnoj kvaliteti igraca onda Brazil, Belgija, Francuska i Argentina imaju prednost nad Njemackom ali u pitanju je trener i ekipa bez zvijezde kojoj mora biti sve podredjeno, svi su u sluzbi tima i cilja. Kad je Sane otpao sa spiska onda se vidjelo da je rijec o ozbiljnoj ekipi i posebno treneru/selektoru.
Ove ostale ekipe nemaju trenere koji se mogu i znaju nositi sa njihovom zvijezdama i masirati njihov ego da bi postigli rezultat.
Uostalom, vidjecemo svasta je moguce, ovi stariji i iskusniji igraci su umorni i zasiceni, dolaze mladji zeljni slave, uspjeha i para, na svokom SP se pojavi jedan novi igrac i bljesne jedna ekipa kojoj se nije davalo puno sanse.
- AmiĐa_Idriz
#855 Re: 21. svjetsko prvenstvo Rusija 2018.
Tu se oko Sanea slažem.
Naravno da je kolektiv važniji od pojedinaca, ali ti je u današnje vrijeme potreban ne jedan već više pojedinaca koji će povući kada zapne u sistemu igre koji se forsira a da se naravno utope u kolektiv. Zato vidim Francuze ili Brazilce u samom krugu favorita za razliku od Njemačke (mada je i Dešamp Teletabis
ali ne mogu da ne priznam da Francuzi igraju baš dobar fudbal). Ja kod Švaba vidim jedino Reusa u toj ulozi, a sistem igre Njemačke kao da se izgubio poslije Ria 14-te. I u Francuskoj se to dobro vidjelo da nešto ne štima, ne ide.
Naravno da je kolektiv važniji od pojedinaca, ali ti je u današnje vrijeme potreban ne jedan već više pojedinaca koji će povući kada zapne u sistemu igre koji se forsira a da se naravno utope u kolektiv. Zato vidim Francuze ili Brazilce u samom krugu favorita za razliku od Njemačke (mada je i Dešamp Teletabis
-
Korovjev
#856 Re: 21. svjetsko prvenstvo Rusija 2018.
Ako može pojašnjenje zašto Sane ne ide? Jer jedan od razloga što gledam svjetsko su ti mladi nedovoljno afirmisani ili igrači za koje nisam čuo a oni odigraju čudo. Nešto kao James na prošlom. Dobro Sane nije neafirmisan ali je mlad i baš sam mislio da Njemcima treba svježe krvi. Slično gotivim i pratim nekim tim koji nije favorit a igra dobro i ode daleko, ala Urugvaj u JAR.
A što se tiče favorita po meni su to Brazil, Nijemci, Španjolci jer imaju dobre uigrane timove sa nizom vrhunskih igrača i odličnim trenerima. Nijemci su tu po imenima najtanji, ali eno prošle godine su bili na onom kupu konfedreacija sa drugim timom i prošetali se. Ne ovise o pojedincu, mentalno su jaki i imaju taj fol da na svjetskom uvijek dobro igraju i prolaze i to svi njihovi protivnici znaju. Od Engleza do Brazilaca.
Onda ide taj drugi krug sa relativno jakim imenima u timu koji ili nemaju neku igru ili im je trener loš Argentina, Belgija, Francuska. U taj krug spadaju i igrački malo slabiji timovi koji imaju odlčne trenere i uigrani su timski kao što su Portugal ili Urugvaj.
A što se tiče favorita po meni su to Brazil, Nijemci, Španjolci jer imaju dobre uigrane timove sa nizom vrhunskih igrača i odličnim trenerima. Nijemci su tu po imenima najtanji, ali eno prošle godine su bili na onom kupu konfedreacija sa drugim timom i prošetali se. Ne ovise o pojedincu, mentalno su jaki i imaju taj fol da na svjetskom uvijek dobro igraju i prolaze i to svi njihovi protivnici znaju. Od Engleza do Brazilaca.
Onda ide taj drugi krug sa relativno jakim imenima u timu koji ili nemaju neku igru ili im je trener loš Argentina, Belgija, Francuska. U taj krug spadaju i igrački malo slabiji timovi koji imaju odlčne trenere i uigrani su timski kao što su Portugal ili Urugvaj.
- insomnia78
#857 Re: 21. svjetsko prvenstvo Rusija 2018.
Jeba mu Harap majkuAmiĐa_Idriz wrote:
Eh eto, da ne bude da je ovo smeće Adila džaba zvao
- AmiĐa_Idriz
#858 Re: 21. svjetsko prvenstvo Rusija 2018.
Prica se da se malo mali kurchio na okupljanjima, malo leti iznad ostalih, pa je to Low sasjekao odma u startu.Korovjev wrote:Ako može pojašnjenje zašto Sane ne ide? Jer jedan od razloga što gledam svjetsko su ti mladi nedovoljno afirmisani ili igrači za koje nisam čuo a oni odigraju čudo. Nešto kao James na prošlom. Dobro Sane nije neafirmisan ali je mlad i baš sam mislio da Njemcima treba svježe krvi. Slično gotivim i pratim nekim tim koji nije favorit a igra dobro i ode daleko, ala Urugvaj u JAR.
A i isfurao ga je za Kup Konfederacija.
- insomnia78
#859 Re: 21. svjetsko prvenstvo Rusija 2018.
Mediji kazu da je sve ok. Kaze više se prep’o nego što je povreda ozbiljna.AmiĐa_Idriz wrote:Izgleda da se moj najdraži mladi fudbaler trenutno povrijedioizdrži Kyliane, mlade su to kosti šta ih tek čeka.
- AmiĐa_Idriz
#860 Re: 21. svjetsko prvenstvo Rusija 2018.
Jeste, dobro je potvrdio je i saminsomnia78 wrote:Mediji kazu da je sve ok. Kaze više se prep’o nego što je povreda ozbiljna.AmiĐa_Idriz wrote:Izgleda da se moj najdraži mladi fudbaler trenutno povrijedioizdrži Kyliane, mlade su to kosti šta ih tek čeka.
- AmiĐa_Idriz
#861 Re: 21. svjetsko prvenstvo Rusija 2018.
Trebalo je to makar prije heftu otvoriti, ako se vec misli otvarat jeltezomri wrote:i mene ovo interesuje. vjerovatno će biti, ako se dobro sjećam za evropsko je na dan otvaranja otvoreno ili dan prije.omar little wrote:oce biti teme za grupe? ili ce po tekmama se praviti? kako ce se organizirati forum za svjetsko? poseban podforum da je lakse naci mozda? za par dana pocinje.
mozda ja ne vidim sa moba da ima setup vec, pardoniram na smetnji u tom slucaju.
Kako su se skupile ekipe i objavili spiskovi pocele su se ozbiljne teme razglabati
- zomri
#862 Re: 21. svjetsko prvenstvo Rusija 2018.
Amiđu za moderatora!!!

- HardcoreMX
#863 Re: 21. svjetsko prvenstvo Rusija 2018.
Sane je ostao u dobrim odnosima sa repkom i izjava je da ce i dalje biti spreman za njih, a sad je iskartan iz DFB jer mu pozicija koju igra kod Man City ne pali u mustri koju igraju u repki...a nije ni dugo nesto igro da bi pravili ekstra poziciju...slicno ko i kod Nainggolan-a u Belgiji, iako vrlo bitan u Romi, nisu mu mogli takvu poziciju naci i u belgijskoj momcadi ili Icardi kojeg je izbacila jednostavno prevelika konkurencija u napadu Argentine...
-
Nadzorna_ploca
#864 Re: 21. svjetsko prvenstvo Rusija 2018.
Ma presmijesna prica. Kakve pozicije? Decko je klasa, pokazao u nebrojano navrata. Mogao ga je drzati na klupi ako je ta prica. Ali nije. Ocigledno ne odgovara selektoru i to je to.
Zna se i zasto Icardi ne igra.
Zna se i zasto Icardi ne igra.
- HardcoreMX
#865 Re: 21. svjetsko prvenstvo Rusija 2018.
izjava Klose-a, trenera napadaca u DFB..decko nije jedini klasa, a i klupa puna...ali uvijek ce biti Klugscheißer koji bolje znaju i od selektora..selektora u mnozini jer to su po pravilu multi...talenti..
- AmiĐa_Idriz
#866 Re: 21. svjetsko prvenstvo Rusija 2018.
Bojim se da bi to kobno zavrsilo poslije prvog kiksa Liverpoolazomri wrote:Amiđu za moderatora!!!![]()
Glede Sanea, ne moze me niko uvjeriti da je vjeciti talenat i grijac klupe Draxler ili pak nahajpovani i samo u ocima njemacke javnosti talentovani Brandt kvalitetnije rijesenje. Nisu. Ocito je da su neke druge stvari bile presudne.
-
Nadzorna_ploca
#867 Re: 21. svjetsko prvenstvo Rusija 2018.
Klupa im je prejaka. Sakati Ozil ili jos sakatiji Reus i ovaj Brandt koji je onako bas prava svjetska klasa. Jos samo Gotze fali.
Ovdje mi jedino Goretzka lici da bi mogao nesto sa klupe, racunajuci da ce Muller igrati prvu.
Ovdje mi jedino Goretzka lici da bi mogao nesto sa klupe, racunajuci da ce Muller igrati prvu.
- Edin H.
#868 Re: 21. svjetsko prvenstvo Rusija 2018.
I to na temi o Manchester Unitedu.zomri wrote:Amiđu za moderatora!!!![]()
- HardcoreMX
#869 Re: 21. svjetsko prvenstvo Rusija 2018.
malo je to za likove kojima je malo falilo da konkuriraju za selektora DFB
...sama urota protiv njih u tome ih je omela, zato oni u svemu vide zavjere
..apropo Draxler ne igra uopce u istoj liniji sa Saneom koji je kod Gvarde iskljucivi krilni napadac bez navike da se uklopi u centralni dio jer Njemci igraju sa jednim isturenim dok Gvardi on pase u 4-3-3 formaciji...moglo se ocekivati da ce ga Low izbaciti...
-
Korovjev
#870 Re: 21. svjetsko prvenstvo Rusija 2018.
Ne znam da im ne bi valjao Sane jedan od naprodornijih igrača, i jedan od rijetkih koji ide i prolazi 1:1, 1:2 .... Jeste malo defanzivno tanak, ali dugo nisam vidio igrača koji ima takav prodor. To svakom treba naročito u ovakvim dugim takmičenjima. Tako da je vjerovatno da se mali ufurao. I onda mi je sasvim ok odluka trenera da ne ide. Niko nije veći od tima.
-
mega_mashcine
#871 Re: 21. svjetsko prvenstvo Rusija 2018.
Je li ko naisao na kakav vodic za ovo sp, ono spisak igraca svih reprezentacija, ponesto o njima, malo historije, mjesto za upisivanje rezultata i sl. ? Ja sam jucer obisao 7-8 trafika, ali nigdje nema, a pred svako sp je do sad bilo. 
- zomri
#872 Re: 21. svjetsko prvenstvo Rusija 2018.
za danas su najavljeni ti dodaci, pa eto. bio je ranije izbačen vodič sportskih novosti ali je pisalo tu na forumu da je rasprodan.mega_mashcine wrote:Je li ko naisao na kakav vodic za ovo sp, ono spisak igraca svih reprezentacija, ponesto o njima, malo historije, mjesto za upisivanje rezultata i sl. ? Ja sam jucer obisao 7-8 trafika, ali nigdje nema, a pred svako sp je do sad bilo.
-
mega_mashcine
#873 Re: 21. svjetsko prvenstvo Rusija 2018.
Je li dodju uz neke novine ili se mogu odvojeno kupiti?zomri wrote:za danas su najavljeni ti dodaci, pa eto. bio je ranije izbačen vodič sportskih novosti ali je pisalo tu na forumu da je rasprodan.mega_mashcine wrote:Je li ko naisao na kakav vodic za ovo sp, ono spisak igraca svih reprezentacija, ponesto o njima, malo historije, mjesto za upisivanje rezultata i sl. ? Ja sam jucer obisao 7-8 trafika, ali nigdje nema, a pred svako sp je do sad bilo.
- leškarenje
#874 Re: 21. svjetsko prvenstvo Rusija 2018.
Danas u Oslobođenju specijalni prilog na 80 strana 
- ellaxaz
#875 Re: 21. svjetsko prvenstvo Rusija 2018.
leškarenje wrote:Danas u Oslobođenju specijalni prilog na 80 strana