Brojcana cuda Kur'ana, diskusije, analize

Rasprave o vjerskim temama.
Locked
Smrcak15

#851 Re: Brojcana cuda Kur'ana, diskusije, analize

Post by Smrcak15 »

Image

znaci u serijskom brojevima gdje je broj par ili neparan, median je prosjek uvijek

dok kad u neserijskim brojevima, median nije prosjek

razumijes li sad ovo, ovdje je doslo do zabune jer neznate differencirati kad se median ponasa kao prosjek a kad kao srednji broj u totalnom skupu neserijskih brojeva.
shbc

#852 Re: Brojcana cuda Kur'ana, diskusije, analize

Post by shbc »

Smrcak15 wrote:

da ali je i prosjek cjelokupnog broja

evo ti i dokaz

racunanje prosjeka
http://www.mathsisfun.com/mean.html

racunanje prosjeka
https://en.wikipedia.org/wiki/Arithmetic_mean

For example, let us consider the monthly salary of 10 employees of a firm: 2500, 2700, 2400, 2300, 2550, 2650, 2750, 2450, 2600, 2400. The arithmetic mean is
Image

racunanje mediana u parnim
https://www.mathway.com/popular-problem ... ath/632000

isti rezultat se dobije od racunanje mediana i prosjeka u serijskim brojevima sa totalnim parnim brojem

razumijes li to, da je median i prosjek isto ako trazimo prosjek ili median u serijski brojevima od 1 do 10, dobit ces uvijek isti rezultat.
Kao prvo u primjeru koji si postavio medijan nije isti kao aritmeticka sredina. Aritmeticka je 2530, medijan (sredina, srednji broj) je 2525.

Drugo, to sto ovo dvoje ima istu vrijednost u rasponu od 1 do 10, ne znaci da nisu u pitanju dva razlicita pojma. To zapravo nikad niko nije ni tvrdio. Samo si ti zapeo za aritmeticku bez ikakvog povoda osim toga sto POJMA NEMAS o matematici i statistici.

p.s. 2+2 i 2×2 imaju isti rezultat, pa to ne znaci da su proizvod i zbir isti pojmovi.
Smrcak15

#853 Re: Brojcana cuda Kur'ana, diskusije, analize

Post by Smrcak15 »

shbc wrote:
Smrcak15 wrote:

da ali je i prosjek cjelokupnog broja

evo ti i dokaz

racunanje prosjeka
http://www.mathsisfun.com/mean.html

racunanje prosjeka
https://en.wikipedia.org/wiki/Arithmetic_mean

For example, let us consider the monthly salary of 10 employees of a firm: 2500, 2700, 2400, 2300, 2550, 2650, 2750, 2450, 2600, 2400. The arithmetic mean is
Image

racunanje mediana u parnim
https://www.mathway.com/popular-problem ... ath/632000

isti rezultat se dobije od racunanje mediana i prosjeka u serijskim brojevima sa totalnim parnim brojem

razumijes li to, da je median i prosjek isto ako trazimo prosjek ili median u serijski brojevima od 1 do 10, dobit ces uvijek isti rezultat.
Kao prvo u primjeru koji si postavio medijan nije isti kao aritmeticka sredina. Aritmeticka je 2530, medijan (sredina, srednji broj) je 2525.

Drugo, to sto ovo dvoje ima istu vrijednost u rasponu od 1 do 10, ne znaci da nisu u pitanju dva razlicita pojma. To zapravo nikad niko nije ni tvrdio. Samo si ti zapeo za aritmeticku bez ikakvog povoda osim toga sto POJMA NEMAS o matematici i statistici.
opisao sam bolje sa serijskim brojem racunanja mediana i prosjeka, jer se uvijek median pojavljuje kao prosjek u serijskim parnim i neparnim brojevima

dok median nije isto kao prosjek ako cifre nisu serijski poredane
shbc

#854 Re: Brojcana cuda Kur'ana, diskusije, analize

Post by shbc »

Smrcak15 wrote:
opisao sam bolje sa serijskim brojem racunanja mediana i prosjeka, jer se uvijek median pojavljuje kao prosjek u serijskim parnim i neparnim brojevima

Ja i?

Znaci prvo si tvrdio da medijan nije sredina, pa ti je dokazano suprotno.
Onda si odbacivao formulu, sad odjednom i nju priznajes.
Pa si tvrdio da se medijan ne primjenjuje na raspon od 1 do 10, pa sam ti i to dokazao suprotno.

Sta sad tvrdis? Opet da medijan nije sredina? Samo zato sto igrom slucaja ima istu vrijednost kao aritmeticka sredina?

Onda po tebi 4 nije proizvod od 2×2, jer ima istu vrijednost kao i zbir 2 i 2 (odnosno 2+2). O cemu pricas ba vise? Odustani i priznaj da veze nemas, da si se obrukao vise puta, da si potucen argumentima.
r_faruk

#855 Re: Brojcana cuda Kur'ana, diskusije, analize

Post by r_faruk »

A zatim se Bog zainati pa kaže, e sad ću vam poslati knjigu koju nećete iskriviti i malo ću se poigravati brojkama da vidite da sam to JA! I još ću vam dati naslutiti buduća naučna otkrića, ali nećete ih vi Arapi otkriti, nego hriśćani i jevreji. A knjigu vam šaljem na arapskom jeziku i ona se ne može dobro prevesti na druge jezike.
ni ovo ne kaze, odnosno ne pise....
zato je najlogicnije uzeti 5 od 10 kao sredinu, iako je to aproximativno ali jer najblize istini.
nije najlogicnije, onda bi apsolutno istu vaznost imao i broj 6 jer ti je ostalo 4999m a to ti je aproksimativno pet hiljada ako napravis paralelu sa brojevima.

ja imam osjecaj da si ti pobrkao aritmeticku sredinu i polovinu.

da se nadovezem i na tvoje objasnjenje o evoluciji i ostatku onog posta, upravo si rekao isto sto i ja, izvlacis vlastite zakljucke i tvrdnje koje su potpuno netacne i nisu nigdje zapisane te ih predstavljas i imputiras (uvijek se sjetim nadrealista kada cujem ovu rijec) nam ih tako da se na kraju cini da i mi dijelimo to misljenje!!!
Last edited by r_faruk on 08/11/2017 10:36, edited 1 time in total.
tlr

#856 Re: Brojcana cuda Kur'ana, diskusije, analize

Post by tlr »

Smrle, ako ima tog boga, ja se kladim da ćeš zbog vrijeđanja zdravog razuma i logike (matematike) završiti u paklu.
Samo što za tebe nije vatra dovoljno dobra, za tebe bi ovo najveća džehenemska kazna
Image

a zbog uvlačenja mačaka u nebuloze kojej pišeš ... ja bih te pretvorio u mačku.

Image

I dao ti zadatak da vječno brišeš tablu, a koja bi se stalno ispisivala novim jednačinama. :D
Last edited by tlr on 08/11/2017 10:35, edited 1 time in total.
Smrcak15

#857 Re: Brojcana cuda Kur'ana, diskusije, analize

Post by Smrcak15 »

shbc wrote:
Smrcak15 wrote:

Ja i?

Pa si tvrdio da se medijan ne primjenjuje na raspon od 1 do 10, pa sam ti i to dokazao suprotno.

Sta sad tvrdis? Opet da medijan nije sredina? Samo zato sto igrom slucaja ima istu vrijednost kao aritmeticka sredina?

Onda po tebi 4 nije proizvod od 2×2, jer ima istu vrijednost kao i zbir 2 i 2 (odnosno 2+2). O cemu pricas ba vise? Odustani i priznaj da veze nemas, da si se obrukao vise puta, da si potucen argumentima.

median je sredina u skupu neserijskih brojeva, jeli razumijes ovo sto pisem

median nije sredina u skupu serijskih brojeva, nego prosjek

ti meni hoces da poturis median kao sredinu na mjestu gdje nesmijes to raditi tj. medju serijskim brojevima, ali nikako to da shvatis i zato dodjemo do ove zbunjujece situacije za tebe.

Onda po tebi 4 nije proizvod od 2×2, jer ima istu vrijednost kao i zbir 2 i 2 (odnosno 2+2). O cemu pricas ba vise? Odustani i priznaj da veze nemas, da si se obrukao vise puta, da si potucen argumentima
nije to nikako isto, jer median je je prosjek dobiva se isto kao racunanje prosjeka sa svim serijskim brojeva

dok ova situacija 2x2 =2+2 je samo na ovom mjestu i nigdje vise, ovo je izuzetak

dok median je prosjek na svim serijskim brojevima bez izuzetka.
Smrcak15

#858 Re: Brojcana cuda Kur'ana, diskusije, analize

Post by Smrcak15 »

r_faruk wrote:
A zatim se Bog zainati pa kaže, e sad ću vam poslati knjigu koju nećete iskriviti i malo ću se poigravati brojkama da vidite da sam to JA! I još ću vam dati naslutiti buduća naučna otkrića, ali nećete ih vi Arapi otkriti, nego hriśćani i jevreji. A knjigu vam šaljem na arapskom jeziku i ona se ne može dobro prevesti na druge jezike.
ni ovo ne kaze, odnosno ne pise....
zato je najlogicnije uzeti 5 od 10 kao sredinu, iako je to aproximativno ali jer najblize istini.
nije najlogicnije, onda bi apsolutno istu vaznost imao i broj 6 jer ti je ostalo 4999m a to ti je aproksimativno pet hiljada ako napravis paralelu sa brojevima.

ja imam osjecaj da si ti pobrkao aritmeticku sredinu i polovinu.

da se nadovezem i na tvoje objasnjenje o evoluciji i ostatku onog posta, upravo si rekao isto sto i ja, izvlacis vlastite zakljucke i tvrdnje koje su potpuno netacne i nisu nigdje zapisane te ih predstavljas i imputiras (uvijek se sjetim nadrealista kada cujem ovu rijec) nam ih tako da se na kraju cini da i mi dijelimo to misljenje!!!

ja imam osjecaj da si ti pobrkao aritmeticku sredinu i polovinu
ne, broj 6 je tek kada dodje na 6000m, a kad stane na 5001m to je znaci samo 1/1000 dio od broja 6 sto je u matematici zanemarivo i prislanja se na blizi broj tj. 5.

mada neznam sta si napisao , pokusao sam da procijenim sta hoces da kazes.
r_faruk

#859 Re: Brojcana cuda Kur'ana, diskusije, analize

Post by r_faruk »

Medijan (mediana, centralna vrijednost) je pojam iz statistike koji određuje sredinu distribucije. Pola vrijednosti skupa (distribucije) nalazi se iznad mediane, a pola ispod.
http://hr.wikipedia.org/wiki/Medijan

smrle napravio svoju definiciju....
The median is the value separating the higher half of a data sample, a population, or a probability distribution, from the lower half.
http://en.wikipedia.org/wiki/Median

de zivota ti i alaha i svega ostalog, sta ti ovdje nije jasno?
Smrcak15

#860 Re: Brojcana cuda Kur'ana, diskusije, analize

Post by Smrcak15 »

TLR wrote:Smrle, ako ima tog boga, ja se kladim da ćeš zbog vrijeđanja zdravog razuma i logike (matematike) završiti u paklu.
Samo što za tebe nije vatra dovoljno dobra, za tebe bi ovo najveća džehenemska kazna
Image
uvijek sam volio te matematicke skrabotine i vidio neku ljepotu u njima, dok su se neki tresli i mucnina im se pojavljivala samim pogledom na to, mene je to zadivljavalo, neznam sto jednostavno sam volio matematiku uvijek :D
shbc

#861 Re: Brojcana cuda Kur'ana, diskusije, analize

Post by shbc »

Smrcak15 wrote:
shbc wrote:
Smrcak15 wrote:

Ja i?

median je sredina u skupu neserijskih brojeva, jeli razumijes ovo sto pisem

median nije sredina u skupu serijskih brojeva, nego prosjek

ti meni hoces da poturis median kao sredinu na mjestu gdje nesmijes to raditi tj. medju serijskim brojevima, ali nikako to da shvatis i zato dodjemo do ove zbunjujece situacije za tebe.

Onda po tebi 4 nije proizvod od 2×2, jer ima istu vrijednost kao i zbir 2 i 2 (odnosno 2+2). O cemu pricas ba vise? Odustani i priznaj da veze nemas, da si se obrukao vise puta, da si potucen argumentima
nije to nikako isto, jer median je je prosjek dobiva se isto kao racunanje prosjeka sa svim serijskim brojeva

dok ova situacija 2x2 =2+2 je samo na ovom mjestu i nigdje vise, ovo je izuzetak

dok median je prosjek na svim serijskim brojevima bez izuzetka.
Nije medijan prosjek nego u tom konkretnom slucaju ima istu vrijednost kao prosjek. Sto se tebi kao laiku cini kao jedno te isto, ali u matematici je ogromna razlika izmedju ta dva objasnjenja. Opet te izazivam (obzirom da matematika ima jasna pravila) da nadjes pravilo koje potvrdjuje tvoju tezu da medijan u tom slucaju nije sredina nego prosjek. Tvoje zakljucivanje se ne racuna jer nisi kapacitet da bilo sta zakljucis.
Smrcak15

#862 Re: Brojcana cuda Kur'ana, diskusije, analize

Post by Smrcak15 »

r_faruk wrote:
Medijan (mediana, centralna vrijednost) je pojam iz statistike koji određuje sredinu distribucije. Pola vrijednosti skupa (distribucije) nalazi se iznad mediane, a pola ispod.
http://hr.wikipedia.org/wiki/Medijan

smrle napravio svoju definiciju....
The median is the value separating the higher half of a data sample, a population, or a probability distribution, from the lower half.
http://en.wikipedia.org/wiki/Median

de zivota ti i alaha i svega ostalog, sta ti ovdje nije jasno?
ne mijesaj babe i zabe
Dozer

#863 Re: Brojcana cuda Kur'ana, diskusije, analize

Post by Dozer »

Smrcak15 wrote: ovo se nemoze nikako ukopiti u tekst Kurana, evo da kazemo da su manipulatori pisali Kuran, zar bi podmukli prevaranti naredjivali dobro a zabranjivali zlo, zar bi oni naredjivali pomaganje sirocadi, siromaha, oslobadjanje robova, da covjek bude iskren i ne laze, da bude pravedan, da ne bude licemjer itd, da zabranjivaju bludnicenje, alkohol, kocku, kamate itd

kakvi su ti tvoji manipulatori fini boze dragi, ve nesto fino propagiraju i zabranjuju. a to sto manipulatori govore o stavrima van svog vremena, nagovjestavaju buduce dogadjaje itd to po strani....
Prethodno necu ni komentarisati jer je gomila nebuloza. A ovo ovdje samo pokazuje nivo tvojih mentalnih kapaciteta, kao i totalno nepoznavanje pojma "manipulacija". O nacinima manipulacije necemo ni govoriti, jer je ocigledno da to ne kontas ni u osnovama.

Reci cu ti samo ovo - Upravo ovo sto si nabrojao bi neka vladajuca manjina sugerisala vecini, pri cemu bi ta manjina nastavila kriomice raditi sve to, dok bi vecina poslusno i iskreno sve to zaobilazila. Onda ta manjina kroz to kreira zakone, pa tu vecinu tlaci s tim zakonima, dok isti ne vaze za tu manjinu.
kakvih likova, pokazatelj cega??? tvoje nagadjacko palamudjenje nema granica, uopste nemogu da vidim granicu tvom nagadjanju, a nista da potkrijepis, nevjerovatan si lik :-)

i Mara gatara bi ti pozavidjela na nagadjanju, granice ludjackog nagadjanja se ne naziru :lol:

znaci tvoje objasnjenje je da su muhammeda drogirali, ako ovo nije najveci dokaz da nagadjas do besvijesti bez imalo pokrica onda neznam sta je jaci dokaz :-)
To sto ti nisi sposoban postojeca znanja, saznanja i ljudska ponasanja ni djelimicno preslikati na ondasnja - do tebe je, ne do mene.
jesi li ti ikad ista procitao o njegovom zivotu, malo na detaljnom nivou, ako vec hoces da nagadjas, onda nagadjaj mudro i pametno, nesto procitas pa na osnovu toga pocnes nagadjati, jer bi vec onda djelovao ozbiljnije nego ovako na suho nagadjanje bez da znas ista, ama covjce ti aposlutno nista neznas i onda lutas sa nagadjanjima , van svake pameti.
Zato imam tebe da me prosvijetlis, ooo, ti, sveznajuci Smrle koji si s Muhammedom ovce cuv'o :D

P.S. Koliko treba biti nepismen, a uz to i nafuran na svoju pamet, pa da se u samo 3-4 recenice "nagadjati" ponovi 8 puta :D
to je moja modifikovana recenica bazirana na teoriji evolucije, nisam je iz naftalina izvukao, nego sam kreirao recenicu koja oslikava apsurd evolucijskog vjerovanja kod ateista.
Smrle... Odakle nam dlake na tijelu i koja je njihova svrha :D
Zasto imamo toliko slican DNK svemu zivom na planeti?
Ako su Adem i Hava prvi ljudi - kako su izgledali, koje su boje bili, i odakle iz incesta njihove djece razne rase, jezici, pisma....?

Naravno, nisi mi odgovorio ni na ono prethodno, ultimativno pitanje - zasto je svemocnom i sveznajucem bogu potrebno da nekakva mikro vrsta, nastanjenja na jednom svemirskom zrncu pijeska, vjeruje u njegovo postojanje? Sta je poenta?

Doduse, kod tebe je vrlo tesko izvuci bilo kakvu poentu za bilo sta, sto je vise nego ocigledno iz nerazumijevanja ove rasprave o matematici, gdje ti ljudi 100% argumentovano dokazuju da grijesis, a ti se drzis neke svoje logike i pokusavas je na svaki nacin nametnuti definitivnim pravilima. A to ne ide, ne ide...pa stane :D
Smrcak15

#864 Re: Brojcana cuda Kur'ana, diskusije, analize

Post by Smrcak15 »

shbc wrote: Nije medijan prosjek nego u tom konkretnom slucaju ima istu vrijednost kao prosjek. Sto se tebi kao laiku cini kao jedno te isto, ali u matematici je ogromna razlika izmedju ta dva objasnjenja. Opet te izazivam (obzirom da matematika ima jasna pravila) da nadjes pravilo koje potvrdjuje tvoju tezu da medijan u tom slucaju nije sredina nego prosjek. Tvoje zakljucivanje se ne racuna jer nisi kapacitet da bilo sta zakljucis.
Nije medijan prosjek nego u tom konkretnom slucaju ima istu vrijednost kao prosjek.
pa to i govorim u konretnom slucaju ,a ti konkretni slucajevi su serijski brojevi, a ne neserijski.
Sto se tebi kao laiku cini kao jedno te isto,
isto je kada su serijski brojevi u pitanju

nije isto kada nisu , jeli ti ovo tesko razumjeti pobogu si brate??

Opet te izazivam (obzirom da matematika ima jasna pravila) da nadjes pravilo koje potvrdjuje tvoju tezu da medijan u tom slucaju nije sredina nego prosjek
kada imamo serijske brojeve

onda medijan se ponasa Ovako

median u parnom skupu serijski brojeva 1,2,3...8,9,10
se ponasa kao prosjek

Median u neparnom skupu serijskih brojeva 1,2,3....6....9,10,11
razdvaja vece brojeve od manji brojeva, znaci srednji broj je 6 u ovom slucaju jer imamo 5 sa desne strane i 5 sa lijeve, plus sto je 6 prosjek od 11 serijskih cifri.

ali ako imamo neserijske brojeve 1,3, 6, 10, 18
onda srednji broj 6 razdvaja jer ima 2 broja sa desne , i 2 broja sa lijeve. ovo vise nije prosjek jer nisu serijski brojevi, nego median dodje kao separator izmedju dva dijela, znaci srednji broj.
r_faruk

#865 Re: Brojcana cuda Kur'ana, diskusije, analize

Post by r_faruk »

ne, broj 6 je tek kada dodje na 6000m, a kad stane na 5001m to je znaci samo 1/1000 dio od broja 6 sto je u matematici zanemarivo i prislanja se na blizi broj tj. 5.

kada predjes 5000 metara i dodjes na 5001 metar, ostalo ti je 4999 metara. zasto smatras da je 4999 metara manje tacno od 5001 metar?

4999 je 99.98% od 5000
5001 je vece za 0.02 % od 5000
tlr

#866 Re: Brojcana cuda Kur'ana, diskusije, analize

Post by tlr »

Smrcak15 wrote:
uvijek sam volio te matematicke skrabotine i vidio neku ljepotu u njima, dok su se neki tresli i mucnina im se pojavljivala samim pogledom na to, mene je to zadivljavalo, neznam sto jednostavno sam volio matematiku uvijek :D
Kontam. Za sve je kriva neuzvraćena ljubav prema "matematici" :lol: Mogu misliti kakve si predstave priređivao drugarima i nastavnicima u osnovnoj školi, a kada bi izlazio na tablu... :lol: Ako ništa ... osevapio si se tako što si ih sve nasmijavao.

Nije ti lako. Šta god da ti uradiš matematici, muntaš je, laskaš joj - ona (matematika) nikako da se povinuje tvojim pravilima. Ne benda te 2%.

Hladna i bezosjećajna. Stvarno je bezobrazna...

Šta ćeš, tako ti grah pao... ljubav ne pita za jednačine.
Smrcak15

#867 Re: Brojcana cuda Kur'ana, diskusije, analize

Post by Smrcak15 »

ono gore nije vrijedno koomentara nego cu ti Dozeru samo ovo prokomemntarisat

Dozer wrote: Smrle... Odakle nam dlake na tijelu i koja je njihova svrha :D
Ako su Adem i Hava prvi ljudi - kako su izgledali, koje su boje bili, i odakle iz incesta njihove djece razne rase, jezici, pisma....?

Naravno, nisi mi odgovorio ni na ono prethodno, ultimativno pitanje - zasto je svemocnom i sveznajucem bogu potrebno da nekakva mikro vrsta, nastanjenja na jednom svemirskom zrncu pijeska, vjeruje u njegovo postojanje? Sta je poenta?

Doduse, kod tebe je vrlo tesko izvuci bilo kakvu poentu za bilo sta, sto je vise nego ocigledno iz nerazumijevanja ove rasprave o matematici, gdje ti ljudi 100% argumentovano dokazuju da grijesis, a ti se drzis neke svoje logike i pokusavas je na svaki nacin nametnuti definitivnim pravilima. A to ne ide, ne ide...pa stane :D
Smrle... Odakle nam dlake na tijelu i koja je njihova svrha :D
mozemo nagadjati

dlake Bog stvorio da stite pojedine dijelove tijela od UV zracenja, da bude ukras na musku i zensku ako su na pravm mjestima, i da bude nacin diferenciranja muska od zenska, ima li jos , vjerovatno da ima ali to je ono sto mi prodje kroz glavu sad.

zato sto smo stvoreni od istog materijala.

to sto se koristi isti materijal neznaci da je jedno iz drugo nastalo, nego smao da je koristen slican ili isti materijal.

recimo ja napravim kod, sa neki program, pa sad pravim neki drugim program, ali pojedine dielove tog programa kopiram i ubacim u novi program, pa kad sporedimo, vidimo iste dijelove,

Program1
123,789,313233

Program 2
-6-5-4,789, 654

to sto kopira iz programa1 789 i ubacim u program2, 789, neznaci da je program 2 evolvirao iz programa 1 nego samo je koristeno vec nesto sto je potrebno za rad programa 2.

dok vi te gledate na ovaj nacin, aha, 789 u obadva mora onda da je program 2 evolvirao od programa 1

izgledali savrseno

taj incest medju njihovom djecom se dogodio kroz neka pravila ukrstavanja u tom vremenu,

prvi par
blizanac Xzensko i Ymusko

drugi par

Ymusko iz prvog para se pario sa Xzenskom iz drugog para

Ymusko iz drugo para se pario sa Xzenskom iz prvog para.

znaci bila su neka pravila, dok se nisu namnozili i onda dosla zabrana stupanja u odnos izmedju krvnih srodnika.
nije mu potrebno, moze on i bez toga.

ali je to potrebno za nas, jer smo pod testom.

Poenta je test, ko vjeruje na svoju korist vjeruje ko nevjeruje na svoju stetu nevjeruje.
Doduse, kod tebe je vrlo tesko izvuci bilo kakvu poentu za bilo sta, sto je vise nego ocigledno iz nerazumijevanja ove rasprave o matematici, gdje ti ljudi 100% argumentovano dokazuju da grijesis, a ti se drzis neke svoje logike i pokusavas je na svaki nacin nametnuti definitivnim pravilima. A to ne ide, ne ide...pa stane

vidim kako im ide, sto im ti ne pomognes :D mozda sa tvojim nagadjanjima i dospiju donekle

kazes 100% arguemntovano :lol: nisi u toku, argumenti im nisu valjani, a izgleda zbog tvog nepoznavanja matematike tebi se cine kao 100% valjani :lol:

ako su 100% valjani argumenti, de nam ti onda objasni kako je 5500m sredina od 10 km :D ako je jos ostalo 4500m metara
Smrcak15

#868 Re: Brojcana cuda Kur'ana, diskusije, analize

Post by Smrcak15 »

r_faruk wrote:

kada predjes 5000 metara i dodjes na 5001 metar, ostalo ti je 4999 metara. zasto smatras da je 4999 metara manje tacno od 5001 metar?

4999 je 99.98% od 5000
5001 je vece za 0.02 % od 5000
zato sto tezimo simetriji

simetrija je 5000 na jednoj 5000m na drugoj strani,

nepravedno je to sto ti zagovaras

sta mislis ovako dogovorimo se da cemo podijeliti po pola 10 000 zlatnika,

pa ti kazem, ja cu uzeti sebi 5001 a ti uzmi 4999, jesmo li podijelili simetricno
zasto smatras da je 4999 metara manje tacno od 5001 metar?
zato sto si preskocio sredinu i presao si vise nego sto ti je ostalo da predjes, pa makar se radilo o jednom metru, eto zasto
r_faruk

#869 Re: Brojcana cuda Kur'ana, diskusije, analize

Post by r_faruk »

ako ces ti brojati 10000 zlatnika, ja bih ti dao taj jedan, uzmi.

broj kao broj nije nimalo netacniji ili tacniji jedan od drugog. simetrija nije kriterij po kojem je broj tacniji. ako kazes da zelis da se priblizis broju s lijeve strane, onda ces se prije pribliziti broju 4999 nego 5001, medjutim tu opet metodologija nije dobra jer isto vazi i ako krenes s desne strane. ako brojis od 10000, prvo ces se pribliziti 5001, a ako krenes brojati od 1, prvo ces se pribliziti 4999. da ti je ovako odgovaralo ti bi vjerovatno rekao "sta ima veze 10 je 10, krenuo s lijeva ili s desna" to ti pokusavamo objasniti.
shbc

#870 Re: Brojcana cuda Kur'ana, diskusije, analize

Post by shbc »

Kada pricas o trci onda raspon vise nije od 1 do 10 vec od 0 do 10 (sto je 11 clanova distribucije, a ne 10). Jer ti trku ne pocinjes sa prvog kilometra nego od starta, odnosno od 0. Kad si vec navalio.
Dozer

#871 Re: Brojcana cuda Kur'ana, diskusije, analize

Post by Dozer »

Smrcak15 wrote: mozemo nagadjati

dlake Bog stvorio da stite pojedine dijelove tijela od UV zracenja, da bude ukras na musku i zensku ako su na pravm mjestima, i da bude nacin diferenciranja muska od zenska, ima li jos , vjerovatno da ima ali to je ono sto mi prodje kroz glavu sad.
Nije valjda da ti nesto nagadjas? :shock:
Ali, ne Smrle, ne. Necemo nagadjati jer se to vrlo dobro zna. Na tvoju zalost, bog ti to nije spomenuo u knjigama, i zato moras nagadjati, ali ni slucajno neces zraknuti sta nauka i dokazi o tome kazu :D
zato sto smo stvoreni od istog materijala.

to sto se koristi isti materijal neznaci da je jedno iz drugo nastalo, nego smao da je koristen slican ili isti materijal.

recimo ja napravim kod, sa neki program, pa sad pravim neki drugim program, ali pojedine dielove tog programa kopiram i ubacim u novi program, pa kad sporedimo, vidimo iste dijelove,

Program1
123,789,313233

Program 2
-6-5-4,789, 654

to sto kopira iz programa1 789 i ubacim u program2, 789, neznaci da je program 2 evolvirao iz programa 1 nego samo je koristeno vec nesto sto je potrebno za rad programa 2.

dok vi te gledate na ovaj nacin, aha, 789 u obadva mora onda da je program 2 evolvirao od programa 1
Lijep pokusaj, ali neprimjenjiv na ovo o cemu pricamo :D
izgledali savrseno
A to "savrseno" podrazumijeva - sta tacno?
taj incest medju njihovom djecom se dogodio kroz neka pravila ukrstavanja u tom vremenu,

prvi par

drugi par

Ymusko iz prvog para se pario sa Xzenskom iz drugog para

Ymusko iz drugo para se pario sa Xzenskom iz prvog para.

znaci bila su neka pravila, dok se nisu namnozili i onda dosla zabrana stupanja u odnos izmedju krvnih srodnika.
:-D
Cool. I sve se to desavalo tu negdje na tom arapskom poluotoku? Pretpostavljam da je onda bog za neke od tih potomaka rekao "budi", i oni odjednom postadose zuti Kinezi, crveni Indijanci, crni Afrikanci...? OK.
Imas li bar neki okvirni vremenski period kada se to desilo, tj. prije koliko godina?
nije mu potrebno, moze on i bez toga.

ali je to potrebno za nas, jer smo pod testom.

Poenta je test, ko vjeruje na svoju korist vjeruje ko nevjeruje na svoju stetu nevjeruje.
Da...ovo ima logike... Necije...
vidim kako im ide, sto im ti ne pomognes :D mozda sa tvojim nagadjanjima i dospiju donekle

kazes 100% arguemntovano :lol: nisi u toku, argumenti im nisu valjani, a izgleda zbog tvog nepoznavanja matematike tebi se cine kao 100% valjani :lol:

ako su 100% valjani argumenti, de nam ti onda objasni kako je 5500m sredina od 10 km :D ako je jos ostalo 4500m metara
E, vidis, to je ta tvoja logika, prosta i vizuelna. :D
Naravno, s obzirom na nju, kao i na sve prethodne tvoje "logike", totalno je besmisleno uopste i raspravljati s tobom o tome.

Cinjenicno, do sada si na ovih par tema nepobitno dokazao sljedece:
- Da nemas blage veze s logikom
- Da nemas blage veze s pishologijom
- Da nemas blage veze s bilo kojom naukom
- Da nemas blage veze ni s matematikom
- Da ti je pismenost slicna Muhammedovoj

Ukratko, izgledas kao tipicni zaludjenik koji ne vidi dalje od svog nosa, pri cemu mislis da je taj nos savrsen.
Last edited by Dozer on 08/11/2017 12:50, edited 1 time in total.
Smrcak15

#872 Re: Brojcana cuda Kur'ana, diskusije, analize

Post by Smrcak15 »

r_faruk wrote:ako ces ti brojati 10000 zlatnika, ja bih ti dao taj jedan, uzmi.

broj kao broj nije nimalo netacniji ili tacniji jedan od drugog. simetrija nije kriterij po kojem je broj tacniji. ako kazes da zelis da se priblizis broju s lijeve strane, onda ces se prije pribliziti broju 4999 nego 5001, medjutim tu opet metodologija nije dobra jer isto vazi i ako krenes s desne strane. ako brojis od 10000, prvo ces se pribliziti 5001, a ako krenes brojati od 1, prvo ces se pribliziti 4999. da ti je ovako odgovaralo ti bi vjerovatno rekao "sta ima veze 10 je 10, krenuo s lijeva ili s desna" to ti pokusavamo objasniti.
Pusti to sad sta bi meni odgovaralo, nego govorim da kad predjec crtu koja oznacava sredinu ti si zagazio na drugu polovicu, oduzeo si od druge polovice i prisvoji na prvi dio tako da dobijes 5001-4999

Nemogu da vjerujem da sredina 5000-5000 nije crtici izmedju a da je na crtici izmedju ova dva broja 5001-4999
Smrcak15

#873 Re: Brojcana cuda Kur'ana, diskusije, analize

Post by Smrcak15 »

shbc wrote:Kada pricas o trci onda raspon vise nije od 1 do 10 vec od 0 do 10 (sto je 11 clanova distribucije, a ne 10). Jer ti trku ne pocinjes sa prvog kilometra nego od starta, odnosno od 0. Kad si vec navalio.
Ja i sta sad??
r_faruk

#874 Re: Brojcana cuda Kur'ana, diskusije, analize

Post by r_faruk »

Nemogu da vjerujem da sredina 5000-5000 nije crtici izmedju a da je na crtici izmedju ova dva broja 5001-4999
ne postoji crtica izmedju ova dva broja, postoje samo dvije polovine, ne postoji broj koji predstavlja sredinu od 10000 onako kako si to ti zamislio. imas li excel, ako imas upisi brojeve i nadji sredinu, nadji jednu opciju koja ce ti izbaciti to sto ti tvrdis, nece niti jedna, nema nikakvih crtica, nema nista na crticama.... ovako kako si ti napisao imas 10002 metra u tih tvojih 10000 metara. 10000 nema sredinu osim medijane, ta tvoja crtica, kako si je predstavio je medijana, a crtica nije medijana, medijana je broj koji razdvaja gornju od donje polovine.... tvoja crtica radi upravo to te je onda sredina od 10000 (po tvom razmisljanju) crtica, sredina od deset je crtica, sredina od 20 je crtica i tako dobijes da je sredina=crtica ....
Smrcak15

#875 Re: Brojcana cuda Kur'ana, diskusije, analize

Post by Smrcak15 »

r_faruk wrote:
ne postoji crtica izmedju ova dva broja, postoje samo dvije polovine, ne postoji broj koji predstavlja sredinu od 10000 onako kako si to ti zamislio. imas li excel, ako imas upisi brojeve i nadji sredinu, nadji jednu opciju koja ce ti izbaciti to sto ti tvrdis, nece niti jedna, nema nikakvih crtica, nema nista na crticama.... ovako kako si ti napisao imas 10002 metra u tih tvojih 10000 metara. 10000 nema sredinu osim medijane, ta tvoja crtica, kako si je predstavio je medijana, a crtica nije medijana, medijana je broj koji razdvaja gornju od donje polovine.... tvoja crtica radi upravo to te je onda sredina od 10000 (po tvom razmisljanju) crtica, sredina od deset je crtica, sredina od 20 je crtica i tako dobijes da je sredina=crtica ....
ima crtica, fino predjes 5000m od 10000m, i kad stanes na 5000 metru, povuces liniju odmah uz vrhove prstiju, tad si nacrtao sredinu od 10 000m

nisam nikad ni tvrdio da je crtica median, odakle ti to? pusti sad median, median je ovdje nebitan, nego trazimo sredinu.

crtica predstavljas kraj prvog dijela a pocetak drugog,
Locked