Šale na račun feministkinja i ljevičara

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Bloo
Globalna šefica

#851 Re: Šale na račun feministkinja i ljevičara

Post by Bloo »

arzuhal wrote:
Ka'e radile dvije snaše nešto u bašti, kad jedna iščupa oveću šargarepu, otrese zemlju s nje i veli drugoj:

- E vidiš, 'vaki ti je u mog Milojka...
- Taki velik!?
- Nije, vaki prljav...

:pisnuo:
Idi operi usta safunom
:twisted:
i prste
i tastaturu

fuj Arzoooooooooooooooooooo
arzuhal

#852 Re: Šale na račun feministkinja i ljevičara

Post by arzuhal »

:lol: :lol: :lol: :lol:
mad_max_ba

#853 Re: Šale na račun feministkinja i ljevičara

Post by mad_max_ba »

Bloo wrote:
Idi operi usta safunom
i prste
i tastaturu

:pisnuo: :pisnuo: :pisnuo: :pisnuo: :pisnuo: :pisnuo: :pisnuo: :pisnuo: :pisnuo: :pisnuo: :pisnuo: :pisnuo: :pisnuo: :pisnuo: :pisnuo: :pisnuo: :pisnuo:
triconja

#854 Re: Šale na račun feministkinja i ljevičara

Post by triconja »

Bloo wrote:
triconja wrote:Znaci po vasim pisanjima zena treba da bude i seksualni i fizicki rob i to je ustvari protiv cega se feminazi bore?
neko me zvao :D?
:lol:
Citam ovo i upijam ko spuzva i priupitivam da malo bolje neke stvari skontam :D
triconja

#855 Re: Šale na račun feministkinja i ljevičara

Post by triconja »

Bloo wrote:
arzuhal wrote:
Ka'e radile dvije snaše nešto u bašti, kad jedna iščupa oveću šargarepu, otrese zemlju s nje i veli drugoj:

- E vidiš, 'vaki ti je u mog Milojka...
- Taki velik!?
- Nije, vaki prljav...

:pisnuo:
Idi operi usta safunom
i prste
i tastaturu

Moze li neko da objasni vic posto vidim da se shvata na vise nacina?
sheilak

#856 Re: Šale na račun feministkinja i ljevičara

Post by sheilak »

triconja wrote: Moze li neko da objasni vic posto vidim da se shvata na vise nacina?
pa evo i ja se pitam kako je dosao na pomisao prljavog penisa :D al barem vidimo o cemu arzuhal razmislja...:D

@arzuhal

jesul‘ te to u mejtefu ucili? :D
Bloo
Globalna šefica

#857 Re: Šale na račun feministkinja i ljevičara

Post by Bloo »

Iz nekog razloga, gdje kod se arzi ukaže počnu verbalne orgije i kinky aluzije.................a nije LJ&S

hmmm
triconja

#858 Re: Šale na račun feministkinja i ljevičara

Post by triconja »

sheilak wrote:
triconja wrote: Moze li neko da objasni vic posto vidim da se shvata na vise nacina?
pa evo i ja se pitam kako je dosao na pomisao prljavog penisa :D al barem vidimo o cemu arzuhal razmislja...:D

@arzuhal

jesul‘ te to u mejtefu ucili? :D
Sta se sve u mejtefu uci to ti je mila majka :izet: :lol: :lol: :lol:
John Cleese

#859 Re: Šale na račun feministkinja i ljevičara

Post by John Cleese »

sheilak wrote:na mom avataru? sta pise na ledjima? :lol:
Ti mene pitas sta pise?
Stvarno ne znam kako vi, ljudi moji, birate te avatare... :|

https://i.imgur.com/SEEDf1N.jpg
Heller

#860 Re: Šale na račun feministkinja i ljevičara

Post by Heller »

triconja wrote:Ja kad sam ucio iz historije bilo je da su prvobitne zajednice vodile zene i da su se pitale za nesto. Samo mi nije jasno kako se to promijeni ili je prava istina da tako nesto nikad nije ni bilo istina?
Promijenilo se jer nije funkcionisalo
sheilak

#861 Re: Šale na račun feministkinja i ljevičara

Post by sheilak »

John Cleese wrote:
sheilak wrote:na mom avataru? sta pise na ledjima? :lol:
Ti mene pitas sta pise?
Stvarno ne znam kako vi, ljudi moji, birate te avatare... :|

https://i.imgur.com/SEEDf1N.jpg
hahahaha pa uzas

izabrala ga negdje 1453., ne sjecam se vise. po figuri lici na mene, zato sam izabrala, urezano nisam ni gledala :D
medvjed23

#862 Re: Šale na račun feministkinja i ljevičara

Post by medvjed23 »

današnja omladina
triconja

#863 Re: Šale na račun feministkinja i ljevičara

Post by triconja »

Bloo wrote:Iz nekog razloga, gdje kod se arzi ukaže počnu verbalne orgije i kinky aluzije.................a nije LJ&S

hmmm
Cekaj malo, zar i ti nemas nekih fetisa i kinky aluzija? Ali nadam se da to za sebe cuvas da te kasnije ljudi ne gledaju ko da si naograjsala :lol: .
Bloo
Globalna šefica

#864 Re: Šale na račun feministkinja i ljevičara

Post by Bloo »

triconja wrote:
Bloo wrote:Iz nekog razloga, gdje kod se arzi ukaže počnu verbalne orgije i kinky aluzije.................a nije LJ&S

hmmm
Cekaj malo, zar i ti nemas nekih fetisa i kinky aluzija? Ali nadam se da to za sebe cuvas da te kasnije ljudi ne gledaju ko da si naograjsala :lol: .
Ne znam ja ništa, ja samo perem suđe.
triconja

#865 Re: Šale na račun feministkinja i ljevičara

Post by triconja »

Bloo wrote:
triconja wrote:

hmmm
Ne znam ja ništa, ja samo perem suđe.
Stani bona ne valja ti to nista, zensko je i za druge stvari, ne samo za pranje sudja. Ne mislim za samo one stvari nego za sve sta musko radi moze i zensko raditi. Pa ima cak i pešest zenskih naucnika koji su poznati a ti tako.
Bloo
Globalna šefica

#866 Re: Šale na račun feministkinja i ljevičara

Post by Bloo »

medvjed23 wrote:današnja omladina
jesi vidio moj medo...
hem golotinja
hem nake tetovaze
hem se to reze
hem okreće leđa starijima
hem to zoomira šta piše na leđima................
statixx

#867 Re: Šale na račun feministkinja i ljevičara

Post by statixx »

@arzo :thumbup:

Ima i onaj kad su deda i baba pozelili da osvjeze brak i vrate ljubav iz mladjih dana. I jedan dan mu baba veli da se nadju u parku na klupi gdje su se nekada sastajali. I dodje baba, a dede nigdje. Kad je dosla kuci, pita ga:

- Sto bolan ne dodje na sastanak?
- Nije mi dala mama. :lol:
medvjed23

#868 Re: Šale na račun feministkinja i ljevičara

Post by medvjed23 »

Bloo wrote:
jesi vidio moj medo...
hem golotinja
hem nake tetovaze
hem se to reze
hem šejtansku muziku slušaju
hem sjede na hladnom betonu

u moje vrijeme se znao neki red.. a ovo danas, da te bog sačuva, nije nikako dobro..
triconja

#869 Re: Šale na račun feministkinja i ljevičara

Post by triconja »

medvjed23 wrote:
Bloo wrote:
jesi vidio moj medo...
hem golotinja
hem nake tetovaze
hem se to reze
hem šejtansku muziku slušaju
hem sjede na hladnom betonu

u moje vrijeme se znao neki red.. a ovo danas, da te bog sačuva, nije nikako dobro..

Image
Heller

#871 Re: Šale na račun feministkinja i ljevičara

Post by Heller »

Mohamad Sissoko wrote:Image
De nam sliku nekog SDA proizvoda, ne mora biti Auto.
Cherry-Cherry

#873 Re: Šale na račun feministkinja i ljevičara

Post by Cherry-Cherry »

Što je najgore, nekome su ove "šale" smiješne. :| :roll:
medvjed23

#874 Re: Šale na račun feministkinja i ljevičara

Post by medvjed23 »

ma bude to ponekad i smiješno, što i ne čudi, jer se temelji na ranijem, dobro urađenom poslu.. uzmeš sličice koje su već odavno prisutne na 9gagu i sličnim stranicama, ubaciš domaće riječi i nekad ubodeš, nekad ne.. da je smiješno, ponekad jeste, da je originalno, nije..
seln

#875 Re: Šale na račun feministkinja i ljevičara

Post by seln »

sheilak wrote:
seln wrote:Ne treba padati u zamku "muske solidarnosi" samo zato jer je nekoliko nedojebanih krava nasralo svoje "misljenje" u socijalnim medijima.
Ova Valenti je toliko luda da je napisala knjigu u kojoj kritikuje majcinstvo i pita se zasto uopste treba radjati djecu.
Ako krava ne konta da bi bez toga ljudska vrsta nestala za stotinjak godina, onda joj nema pomoci. Mogu samo zaliti njenog muza (da, neko je ozenio OVO).
Ima sasvim dovoljno zena koje daju i primaju komplimente, ljubav, njeznost, radjaju novi zivot... i takve zene su vrijedne paznje i zastite. Njih treba zastititi od uvreda, dosadjivanja, prisile i ostalih gadosti koje neki muskarci cine.
A ovoj budali je dovoljna kazna ako je ostavimo sa njenim iluzijama.
wow, pa ovo je u rangu MRA-ovca, nesto agresivnijeg. :lol:

cemu tolila agresivnost? na stranu jessica valenti, iako se slazem s njom po pitanju majcinstva, nije to za svakog. ali ovaj stav selnov daje uvid u srz muskog razmisljanja i pokroviteljskog stava prema zenama. cuj, one njezne, podatne, koje daju ljubav i radjaju, trebamo stititi kao najnjeznije drago kamenje...:D njih treba stititi od dosadjivanja, uvreda, gadosti, prisile, etc, a sa ostalima cemo na ovakav nacin:
Ona bi da se jebe a da joj ne uđe. Iskreno i pristavio bi ga lujki :skoljka:
by heller (komentar na kolumnisticu the guardiana jessicu valenti)

a ovo pisu muskarci koji su navodno progresivni i koji se snebivaju nad MRA-ovcima, koji brane zene i koji se smiju ovima sto ismijavaju ljevicare i feministkinje. :D

nemojte vi nikoga stititi vec sebe i vase kontrolirajte da ne rade prisilu i gadosti, ne vrijedjaju, ne nazivaju droljom i kurvom ako ih odbijes, da ne budu agresivni, itd. onda se niko nece morati stititi.
Izvinjavam se, do sada nisam stigao odgovoriti... bio sam na sluzbenom putu u Kinshasi.
To, naravno, stavlja ostale sagovornike u udoban polozaj, jer mogu da opletu po meni do mile volje, bez moguceg odgovora sa moje strane.
Dakle, da vidimo: cura me naziva ovakvim i onakvim, te neki MRA (sta god to bilo), te joj je moj muhabet smijesan, ali nije bezazlen, pa me na kraju jos i zove bolesnikom...
sve to zacini arogancijom znajuceg koji govori neznalicma, ubaci malo engleskog, da se vidi da je cura od svijeta (MRA, funny, mommy issues) i jos me pita
cemu tolila agresivnost?
Praznici su, produzeni vikend, ali fakat danas nisam nista pio... ali, mora da sam pijan, jer mi se ucinilo da me cura naruzila na pasja preskakala, nazvala me ovakvim i onakvim, ono, ne bi mi oraha iz ruke uzela... i onda me pita
cemu tolila agresivnost?
Tu je odmah priletio i @dale cooper, da i on malo cipelari lika koji lezi na podu, a i da pokaze kako je on moderan momak, za razliku od uhljupa, kojima cura ne bi ni oraha iz ruke uzela
Ovo je tipično viđenje žena kroz prizmu patrijarhata. Svi su za zaštitu žena dokle god se žena ponaša u skladu sa zamislima
i normama patrijarhata. Čim se izađe iz ovog okvira možeš je zlostavljati i vrijeđati, jer ne predstavlja ženu kako su je oni
po svojim uskim okvirima zamislili.
Ispostavilo se da je simpatija obostrana, jer je i cura njega uzela u zastitu (iako misli da nikome ne treba zastita)
a patrijarhat je i stvorio sliku muskarca kakav treba biti, snazan, visok, provider, zastitnik, mocan, autoritet..sta sad, svim koji ne spadaju u tu skupinu trebamo pristavljati nesto? tuci ih? :D cuskati, omalovazavati? nazivati pogrdnim imenima? ne stititi ih? :D
Najbolje od svega, ja nista od toga nisam spomenuo... kakva siroka ramena, mommy issue (sta god to bilo), kurci-palci... jednostavno sam rekao
Ima sasvim dovoljno zena koje daju i primaju komplimente, ljubav, njeznost, radjaju novi zivot.
Curi se to nije svidjelo, jer je to suprotno onome sto misle ona i njezina licna pejgamberica, ona Valenti, ili kako se vec zove.

Zao mi je ako je to nekome uz nos, ali STVARNO postoje zene koje zele da radjaju djecu (i strasno pate ako ne mogu da radjaju), a takodje postoje i one koje zastitu ili kompliment ne gledaju kao uvredu.
Vec sam u godinama, blizi sam petici nego cetvorci... za cijeli moj zivot, nikada nisam dobacivao, zvizdao za zenama, a kamo li krenuo rukom tamo gdje ne treba. Ponekad sam trebao zastitu i ponekad sam je dobijao i od zena, i nije mi bilo ofirno. Zasto bi? Cijelo ljudsko drustvo pociva na medjusobnoj zastiti i pomoci. Sad, ne znam pristaje li to uz moju pojavu... eventualno bih mogao odsjeci noge ispod koljena, pa bih dosao na tu neku visinu koju feministkinje vole kod muskaraca, ali sta cu sa sirokim ramenima? Postoji li neka presa za to?

Izvinjavam se se ako sam cinican, ali me iritira kada zena, zeleci osloboditi druge zene iz muske "sure", te iste zene zeli ugurati u vlasitiu "suru".
Bil' moglo biti da su zene individue? Da ne zele sve biti feministkinje? Da neke vole komplimente, snazne muskarce i djecu?

Sta hocu da kazem? Pa, ovo gore su divni primjeri koliko je moderni feminizam zapravo jadan. Poceo je kao STVARNI front protiv STVARNOG ugnjetavanja zena, za pravo glasanja, za ravnopravnost, a pretvorio se u jalovo salonsko naklapanje. Mnoge feministkinje su u stanju skinuti nekome glavu za imenicu u pogresnom rodu,a istovremeno su stotine miliona zena egzistencijalno ugrozene. Svijet je pun mracnih tipova koji bi ih popili u casi vode, ali one se svadjaju oko efemernih stvari.
Sta je sa prostitucijom, prisilnom ili ekonomski uslovljenom? Sta je sa prisilnim brakovima, genitalnim sakacenjem, radom od 16 sati dnevno?
Zasto Valenti ne podigne guzicu i zastiti zene kojima su ugrozeni zivot i zdravlje? Zasto se, na kraju krajeva, ne buni u jebenoj Americi, gdje je ah tako divno regulisano sta se smije a sta ne smije reci zeni... a vecina zena je jos uvijek manje placena od muskih kolega? Sta je sa zenama u istoj toj Americi, koje par nedelja poslije porodjaja moraju raditi? Ah, da, Valenti je protiv radjanja djece...

Naravno, cura zna rjesenje za takve probleme
nemojte vi nikoga stititi vec sebe i vase kontrolirajte da ne rade prisilu i gadosti, ne vrijedjaju, ne nazivaju droljom i kurvom ako ih odbijes, da ne budu agresivni, itd. onda se niko nece morati stititi.
To je odlicna ideja. Kad vec radimo na tome, hajde da u paketu ukinemo i ratove, kriminal i glad u svijetu.
Moguce je da sam ja MRA (sta god to znacilo), da sam uhljup, da mi ne bi trebalo ni oraha iz ruke uzeti... ali Valenti i kamarila oko nje su gomila sitih i dobro obucenih licemjera, koja teoretizira u svojim udobnim kucama, o kojima vecina zena na svijetu moze samo sanjati.
I jadan je feminizam kojeg one zagovaraju.
Post Reply