Neka zakidaju Hrvate i Srbe, Hrvatska i Srbija i dalje. Evo vidite koliko su ih na ovim elektranama do danas zakinuli. Svake godine njima 100 miliona eura, a ovima sica nazad od pola miliona do milion.Vizionar 1985 wrote:Ja sam rekao svoje. Nek se elite ugrade u 357 miliona eura i ko zna u koliko jos, a nek ga Neumljani d......
Pelješki most - ko koga zeza
- Sanjarko
#851 Re: Pelješki most - ko koga zeza
-
Hafis
#852 Re: Pelješki most - ko koga zeza
https://www.klix.ba/vijesti/bih/kristo- ... /170907100
Evo ga. Kao što rekoh jučer, neće proći ni 24 sata i doći će još jedno pismo od ''strane BiH'', kako rekoše za ono jučerašnje, samo ovaj put od predsjedavajućih.
Stvarno, koliko smo komplicirana država, to nema nigdje na svijetu. Liban je za nas stara parlamentarna demokracija engleskog stila.
Evo ga. Kao što rekoh jučer, neće proći ni 24 sata i doći će još jedno pismo od ''strane BiH'', kako rekoše za ono jučerašnje, samo ovaj put od predsjedavajućih.
Stvarno, koliko smo komplicirana država, to nema nigdje na svijetu. Liban je za nas stara parlamentarna demokracija engleskog stila.
- pici
- Grijem se na: Ženske gHuzove
- Vozim: Trajvan
- Horoskop: Djevac
#853 Re: Pelješki most - ko koga zeza
PARLAMENT BIH
Žestoka rasprava o izgradnji Pelješkog mosta: HDZ tvrdi da se građanima BiH brani da vole svoje susjede

-
Hafis
#854 Re: Pelješki most - ko koga zeza
Stvarno, mogu misliti kako se smiju u onoj EU administraciji koja ima tu nesreću da prima ova svakodnevna pisma od naših raznoraznih političara.
E jest za nas država u p.m.
Bušmani su za nas izmislili upravljanje državom.
E jest za nas država u p.m.
Bušmani su za nas izmislili upravljanje državom.
- Grean
#855 Re: Pelješki most - ko koga zeza
Ova drzava ima strane elemente koji zastupaju interese susjednih drzava prije interesa drzave u kojoj zive.
Sjetimo se kamiona jugoslovenskih dinara uvezenih 91' u Hercegovinu. Monetarni udar na BiH.
Sjetimo se kamiona jugoslovenskih dinara uvezenih 91' u Hercegovinu. Monetarni udar na BiH.
-
amko761
#856 Re: Pelješki most - ko koga zeza
A sad pisma predsjedavajućih domova parlamenta nisu odgovor BiH?
Bošnjački novinari...
Bošnjački novinari...
- pici
- Grijem se na: Ženske gHuzove
- Vozim: Trajvan
- Horoskop: Djevac
#857 Re: Pelješki most - ko koga zeza
ovaj metalostrugar su travnickom fakultetskom diplomom povijesnitcara ode u mentalne cinbenikeŠef Kluba zastupnika HDZ-a BiH Nikola Lovrinović rekao je da BiH brani prava građana da poštuju svoje susjede i da ih vole ističući kako su to naši najbolji prijatelji. Optužio je opoziciju da je BiH zavadila sa svima i da će državu zavaditi i sa Evropskom unijom.

-
Hafis
#858 Re: Pelješki most - ko koga zeza
Stvarno koji idiotluk.
Oni delegati, tj. zamjenici predsjedavajućih na svoju ruku jučer pišu pismo Eu i onda ''objektivni'' mediji to proprate s naslovom ''BiH uputila pismo EU u kojem bla bla bla''.
Ja objektivno vjerujem da je minimum 70% ciljene populacije progutalo udicu i to prihvatilo kao ''državni stav''.
Normalno, slijedi kontra po lijevom krilu u obliku današnjeg pisma, i opet vjerojatno 70% one iste ciljane populacije, uz malu pomoć objektivnih medija to shvate kao separatizam, fašizam, ustašluk, treći i ostale uobičajene derivate kojim ih filuju.
Ono što jebe kratkoročno bošnjačku političku filozofiju je to što nemaju nacionalnu državu u kojoj mogu bez ikakvih problema nametnuti svoj nacionalni politički cilj. I onda dolazi do ovakve smijurije i nepotrebnih gafova.
Oni delegati, tj. zamjenici predsjedavajućih na svoju ruku jučer pišu pismo Eu i onda ''objektivni'' mediji to proprate s naslovom ''BiH uputila pismo EU u kojem bla bla bla''.
Ja objektivno vjerujem da je minimum 70% ciljene populacije progutalo udicu i to prihvatilo kao ''državni stav''.
Normalno, slijedi kontra po lijevom krilu u obliku današnjeg pisma, i opet vjerojatno 70% one iste ciljane populacije, uz malu pomoć objektivnih medija to shvate kao separatizam, fašizam, ustašluk, treći i ostale uobičajene derivate kojim ih filuju.
Ono što jebe kratkoročno bošnjačku političku filozofiju je to što nemaju nacionalnu državu u kojoj mogu bez ikakvih problema nametnuti svoj nacionalni politički cilj. I onda dolazi do ovakve smijurije i nepotrebnih gafova.
-
Fudo387
#859 Re: Pelješki most - ko koga zeza
"Nedaju nam da volimo susjede" 
- jao_situacije
#860 Re: Pelješki most - ko koga zeza
zato što ovi tvoji kočeorinoco wrote:I mene zanima zašto BiH nema svoju Ratnu mornaricuNovak20 wrote:Haubica ima dovoljno, fali municije 155 mm, a vrijeme je da se razmisli o proizvodnji torpeda.155_mm wrote:jedni otvaraju ambulante, jedni javne kuhinje a jedni granicne prelaze. bakiru jedino preostaje da ode otvoriti one nove pogone za proizvodnju municije u konjicu.
-
mg
#861 Re: Pelješki most - ko koga zeza
Klasičan primjer nefunkcionalnosti BiH.
Nisu sjeli za sve ove godine i dogovorili se oko Pelješkog mosta, i sada svako iz svog šatora šalje pisma.
Najsmješnija je SDA i njeni kadrovi, koji od revizije presude kao najradikalnijeg primjera, pa evo i ovog sad sa Osmanovićem, pokazuje da ignorisanjem onog šta drugi pričaju tvrdoglavo tjeraju svoje, kao da je ovo njihova privatna država.
Izgleda da jednostavno nemaju umijeće za igranje igre, niti bilo kakvog šlifa za politiku.
Nisu sjeli za sve ove godine i dogovorili se oko Pelješkog mosta, i sada svako iz svog šatora šalje pisma.
Najsmješnija je SDA i njeni kadrovi, koji od revizije presude kao najradikalnijeg primjera, pa evo i ovog sad sa Osmanovićem, pokazuje da ignorisanjem onog šta drugi pričaju tvrdoglavo tjeraju svoje, kao da je ovo njihova privatna država.
Izgleda da jednostavno nemaju umijeće za igranje igre, niti bilo kakvog šlifa za politiku.
- volta dzontra
#862 Re: Pelješki most - ko koga zeza
predsjedavajuci domova imaju pogresna krvna zrnca ......da se posluzimo patriotsko-gradzanskom terminologijomamko761 wrote:A sad pisma predsjedavajućih domova parlamenta nisu odgovor BiH?
Bošnjački novinari...
- dječak sa šibicama
#863 Re: Pelješki most - ko koga zeza
Meni je najjace sto SDA i njihovi poltroni misle kako su u EU svi glupi pa ce nasjesti na pricu kako dva lika predstavljaju drzavu, a pola poslanika cijeli predstavnicki dom 
- volta dzontra
#864 Re: Pelješki most - ko koga zeza
Imam prijedlog. Nek se visina Peljeskog mosta podigne na visinu mosta na Bosforu. Bakir se nece buniti da se ne bi protumacilo kao nepostovanje babe Erdogana. Ako vec placa EU j.bg koji metar gore i sve ok
-
zenit dozic
#865 Re: Pelješki most - ko koga zeza
Ne,misliti ce da bih predstavlja adzdječak sa šibicama wrote:Meni je najjace sto SDA i njihovi poltroni misle kako su u EU svi glupi pa ce nasjesti na pricu kako dva lika predstavljaju drzavu, a pola poslanika cijeli predstavnicki dom
- dječak sa šibicama
#866 Re: Pelješki most - ko koga zeza
Svidjalo se to vama/tebi ili ne, ali HDZ i predstavlja BiH, jednako koliko i SDA 
-
Ci-Nick
#867 Re: Pelješki most - ko koga zeza
Zaklinju se u institucije BiH a drugi put u godini dana ne poštuju institucije.dječak sa šibicama wrote:Meni je najjace sto SDA i njihovi poltroni misle kako su u EU svi glupi pa ce nasjesti na pricu kako dva lika predstavljaju drzavu, a pola poslanika cijeli predstavnicki dom
- dječak sa šibicama
#868 Re: Pelješki most - ko koga zeza
SDA je isto sto i HDZ, i isto to su i takozvane gradjanske stranke.
Ustav postuju samo dok im se to svidja, cim Ustav ne odgovara njihovoj politici, pocnu antiustavna djelovanja.
I onda se rugaju Dodiku, a isti ko i on.
Sve ista govna, samo sto naravno nacionalno obojeni "neutralci" jedne gledaju grdo, a druge sa smjeskom. To je vec licemjerje "neutralaca".
Ustav postuju samo dok im se to svidja, cim Ustav ne odgovara njihovoj politici, pocnu antiustavna djelovanja.
I onda se rugaju Dodiku, a isti ko i on.
Sve ista govna, samo sto naravno nacionalno obojeni "neutralci" jedne gledaju grdo, a druge sa smjeskom. To je vec licemjerje "neutralaca".
- General War
#869 Re: Pelješki most - ko koga zeza
Jos godinu dana do izbora, sta si mislio...valja dozvat ovce k nozi (i jedni i drugi..sace i treci) Nikad se "ne svadjaju" sva tri tora u isto vrijeme.Hafis wrote:Stvarno koji idiotluk.
-
Hafis
#870 Re: Pelješki most - ko koga zeza
Ma znam, samo su dobro nadodali gas. Daj Bože da izdobri.General War wrote:Jos godinu dana do izbora, sta si mislio...valja dozvat ovce k nozi (i jedni i drugi..sace i treci) Nikad se "ne svadjaju" sva tri tora u isto vrijeme.Hafis wrote:Stvarno koji idiotluk.
- dječak sa šibicama
#871 Re: Pelješki most - ko koga zeza
Ja mislim da se ovi u EU smiju kad dobiju neko pismo iz bosne.
- General War
#872 Re: Pelješki most - ko koga zeza
Sace Dodo ili Bake da zasere pa ce se fokusirat na nesto drugo...cini mi se neke demonsracije u septembru u PC-u ocekuju, tako da se mosta nece niko ni sjecat kad zatreba.Hafis wrote:Ma znam, samo su dobro nadodali gas. Daj Bože da izdobri.General War wrote:Jos godinu dana do izbora, sta si mislio...valja dozvat ovce k nozi (i jedni i drugi..sace i treci) Nikad se "ne svadjaju" sva tri tora u isto vrijeme.Hafis wrote:Stvarno koji idiotluk.
- General War
#873 Re: Pelješki most - ko koga zeza
MA smiju se oni i za hrvatsku..a i one banana drzave od ex sovjetskih saveznikadječak sa šibicama wrote:Ja mislim da se ovi u EU smiju kad dobiju neko pismo iz bosne.
-
kiligonzales
#874 Re: Pelješki most - ko koga zeza
Dejtonska kosulja je skrojila odijelo u kome stranka koja pobere 12% od ukupnih glasova u FBiH i ima 4 rezultat na listi, moze da ucjenjuje puku vecinu i pita se jednako kao dvije bosnjacke stranke na vlasti koje su imale 3 puta vise glasova. Ove druge dvije građanske stranke u opoziciji koje se jednako zalazu za neizgradnju mosta koje zajedno imase 2 puta koliko oni glasova, niko ne benda ni 2 posto.dječak sa šibicama wrote:Svidjalo se to vama/tebi ili ne, ali HDZ i predstavlja BiH, jednako koliko i SDA
- dječak sa šibicama
#875 Re: Pelješki most - ko koga zeza
E pa zato rasformirati Federaciju pa ce 12% imati svoj entitet, i mirna bosnakiligonzales wrote:Dejtonska kosulja je skrojila odijelo u kome stranka koja pobere 12% od ukupnih glasova u FBiH i ima 4 rezultat na listi, moze da ucjenjuje puku vecinu i pita se jednako kao dvije bosnjacke stranke na vlasti koje su imale 3 puta vise glasova. Ove druge dvije građanske stranke u opoziciji koje se jednako zalazu za neizgradnju mosta koje zajedno imase 2 puta koliko oni glasova, niko ne benda ni 2 posto.dječak sa šibicama wrote:Svidjalo se to vama/tebi ili ne, ali HDZ i predstavlja BiH, jednako koliko i SDA
Za sve postoji rjesenje, ali ne ono "mi cemo njih nadglasati i birati im predstavnike jer njih ima 12%"