LGBT parada

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
KatarinaKosaca
Location: Izmedju kurvinih sinova i pokvarenih kurvinih sinova

#851 Re: LGBT parada

Post by KatarinaKosaca »

:zjev:
Idemedosumom wrote:Konstruktivan doprinos temi :-D
:D :wink:
S4mpion

#852 Re: LGBT parada

Post by S4mpion »

Hakiz wrote:
S4mpion wrote: Previše predrasuda, mnogo govoriš u ime drugih ljudi, a malo ih slušaš. Oni su iznijeli mnogo dobrih i racionalnih razloga za svoje neslaganje, samo treba slušat.
Svi ti razlozi se u suštini svode na problem mijenjanja definicija, šta je porodica u tom slučaju itd.

Zoya je, recimo, kao argument govorila da djeca iz porodica kojima su roditelji istog spola imaju probleme u školi od vršnjaka koji ih zbog toga provociraju. Ali uzrok problema nije takva porodice, to je problem društva koje djecu uči tome da nije normalno imati roditelje istog spola. Pa se zadrtost društva želi predstavit ikao problem LGBT osoba, a ne da se liječi zadrtost društva.

To je isto kao reći da crnci ili Romi imaju problem u školi u kojoj su većina bijelci. Imaju problem, ali bijelci razlog problema, oni su ti koje treba mijenjati i prevaspitavati, ne crnci ili Romi.
To nije jedini problem koji mogu imati takva djeca. Miješaš porodični i društveni uticaj na odgoj djeteta. Postoji nešto što se zove direktni uticaj odgajatelja, a to nije zanemariv faktor kad su djeca u pitanju.

Da biste dokazali da odsustvo oca ili majke nema ozbiljnih negativnih efekata na dijete, neophodna je kolosalna argumentacija.
omar little

#853 Re: LGBT parada

Post by omar little »

:lol:

i ovo je,kao, ta konstruktivna rasprava? :lol: lik trola iz posta u post, razbacuje se trazenjem argumentacije i ukazivanjem na manjak iste a jednu jedinu cinjenicu i argument za svoje tlapnje nije iznio. smijesno.
Sara03

#854 Re: LGBT parada

Post by Sara03 »

S4mpion wrote: To nije jedini problem koji mogu imati takva djeca. Miješaš porodični i društveni uticaj na odgoj djeteta. Postoji nešto što se zove direktni uticaj odgajatelja, a to nije zanemariv faktor kad su djeca u pitanju.

Da biste dokazali da odsustvo oca ili majke nema ozbiljnih negativnih efekata na dijete, neophodna je kolosalna argumentacija.
A de nam molim te reci šta je sa djecom koja su ostala bez jednog roditelja (oca ili majke) usred određenih okolonosti, kao što su bolest ili ratna dešavanja?
Idemedosumom

#855 Re: LGBT parada

Post by Idemedosumom »

Šteta pa udovcima i udovicama nije dopuštena ponovna ženidba/udaja :-D
Sara03

#856 Re: LGBT parada

Post by Sara03 »

Gojeni H wrote: Cuke nemaju izbora nego da budu - cuke. Kakogod, mene jos vise cudi da niko od vas "branitelja ljudskih prava" niste spremni braniti pravo bosnjackog naroda na svoj jezik, niste odrzali visednevne proteste prilikom otkrivanja Tomasice (da kazete tim poluljudima da su gmizavci zato sto su zivjeli pored masovne grobnice), i mnogo stosta drugog. Licemjeri!

A za sva sam prava pedera osim usvajanja djece. Sam akt je neprirodan. Ukoliko si ipak odlucio da ides tim putem, onda snosi posljedicu tog cina i zivi svoj zivot ... bez djece, naravno.

I neka im se daju vec jednom prava ... nek se zna ko je bosanski gorstak, a ko je ono drugo. :D
Jah, nek ti znaš šta mi radimo i šta smo spremni braniti. Svevišnji, kakvo je vrijeme sutra?

I ko kaže da ćemo mi ići na protest zajedno sa pripadnicima LGBT zajednice? Meni ta prava ne trebaju, stoga ja nemam potrebu ići i boriti se za njih, al' im sigurno neću osporavati tu borbu. Bar su oni, za razliku od vas forumskih bezmudaca spremni to učiniti, dok vi i dalje zavaljeni u svom komforu izlažete spiku o nekoj ugroženosti, a niko ni vama ne brani da se borite za ona prava koja smatrate da su vam uskraćena, hipokriti jadni...
Sara03

#857 Re: LGBT parada

Post by Sara03 »

Idemedosumom wrote:Šteta pa udovcima i udovicama nije dopuštena ponovna ženidba/udaja :-D
Jeste, eto svi se oni ponovno udaju/ožene. :lol:

A ti i dalje stojiš kao eklatantan primjer da ipak ima desetogodišnjaka na forumu. :sax:
Idemedosumom

#858 Re: LGBT parada

Post by Idemedosumom »

To se, bona, kaže: "Joj Hamo vid' mu glove" :)
broj dva

#859 Re: LGBT parada

Post by broj dva »

Idemedosumom wrote:Šteta pa udovcima i udovicama nije dopuštena ponovna ženidba/udaja :-D
---
Steta pa su udovice i udovci prisiljeni na novu zenidbu/udaju inace im se oduzimaju maloljetna djeca :-D
broj dva

#860 Re: LGBT parada

Post by broj dva »

Dakle argumenti protiv LGBT se svode na :
1 - nije "normalno"
Ne moze niko svoju normalnost namecati drugima. Makar ne bi trebao. Meni nije turbo-folk normalan ali ga ne mislim zabranjivati.
Inace, "normalno" nema definiciju i mjenja se kroz vremenske periode.
2 - stetno je
Kome stetno? Kako i zasto ? Ne radi se o pedofiliji nego o osobama koje slobodne volje, po vlastitom izboru iz vlastitih nagona ulaze u homoseksualne veze i to im ocigledno ne steti. Ne steti ni drugima osim sto im remeti zeljenu sliku svjeta. "nece se meni pederi setat ulicom"
Ne setaju se tebi nego sebi. To sto tebe to iritira je tvoj problem i poradi na sebi.
3 - perverzno je
Mozda za tebe. Ali ima nas dosta kojim nije perverzno i kojima nije stalo do tvog misljenja. Nekom je oralni seks perverzan, nekom je analni seks perverzan, nekom je puno toga perverzno. Pa sta, niko te ne tjera da sam to radis ali pusti druge ljude da rade ono sto ih cini zadovoljnim.
4 - urusava instituciju porodice
Taj voz je davno napustio stanicu. 50 % razvoda, nesretni brakovi, nasilje u bliskim vezama...Zivot nije biblija/kuran, ima raznih vrsta porodica i ko moze nametatati svoju verziju idealizirane porodice drugim ljudima ? Niko. Nema uputstva za rukovanje zivotom, ljudi se snalaze i sve dok svojim djelima ne donose bol i nesrecu drugim ljudima treba ih pustiti na miru da svoju srecu traze.

Ovo stvarno nije komplikovano. Live and let live. Ne nameci svoju sliku svjeta drugima. Postoje mormoni sa 7 zena i 20 djece. Nije za mene ali eto ih nek se snalaze sve dok se adekvatno brinu o toj djeci i sve dok pri vlastitom izboru sklapaju takve familije.
Postoje "open" brakovi gdje ljudi mjenjaju partnere, idu u swing clubove i orgijaju. Nije za mene ali eto ih nek sebi ugadjaju.
Postoji i postojalo je puno toga, i neka je. Nema jedna formula za zivot koja odgovara svakom a na nama je da ljudima ne pravimo probleme radi izbora koje cine.
Idemedosumom

#861 Re: LGBT parada

Post by Idemedosumom »

Znači, radi što god hoćeš, samo mene nemoj udarat' :D
Hakiz

#862 Re: LGBT parada

Post by Hakiz »

S4mpion wrote:
Hakiz wrote:
S4mpion wrote: Previše predrasuda, mnogo govoriš u ime drugih ljudi, a malo ih slušaš. Oni su iznijeli mnogo dobrih i racionalnih razloga za svoje neslaganje, samo treba slušat.
Svi ti razlozi se u suštini svode na problem mijenjanja definicija, šta je porodica u tom slučaju itd.

Zoya je, recimo, kao argument govorila da djeca iz porodica kojima su roditelji istog spola imaju probleme u školi od vršnjaka koji ih zbog toga provociraju. Ali uzrok problema nije takva porodice, to je problem društva koje djecu uči tome da nije normalno imati roditelje istog spola. Pa se zadrtost društva želi predstavit ikao problem LGBT osoba, a ne da se liječi zadrtost društva.

To je isto kao reći da crnci ili Romi imaju problem u školi u kojoj su većina bijelci. Imaju problem, ali bijelci razlog problema, oni su ti koje treba mijenjati i prevaspitavati, ne crnci ili Romi.
To nije jedini problem koji mogu imati takva djeca. Miješaš porodični i društveni uticaj na odgoj djeteta. Postoji nešto što se zove direktni uticaj odgajatelja, a to nije zanemariv faktor kad su djeca u pitanju.

Meni je tata umro kada sam imao 5 godina. Do sada nisam pomislio na samoubistvo, niti sam postao (pretjerano) devijantan, niti sam posao monstrum itd. I nisam jedini kojeg je odgajao jedan roditelj.

Mislim da je svjetska istorija samohranih roditelja i to da djeca samohranih roditelja nisu drugačija od djece sa oba roditelja ta kolosalna argumentacija koju ti tražiš.
broj dva

#863 Re: LGBT parada

Post by broj dva »

Idemedosumom wrote:Znači, radi što god hoćeš, samo mene nemoj udarat' :D
---
Odprilike.
Radi sta hoces, samo nemoj nikog udarat' :D
Hakiz

#864 Re: LGBT parada

Post by Hakiz »

Connaisseur Karlin wrote:
Hakiz wrote: I to jeste problem. Zašto se LGBT zajednici osporava pravo na ono šta želi? Nema racionalnog razloga. Time što će pripadnici LGBT zajednice imati pravo na brak, usvajanje djece, itd neće ljudi koji nisu pripadnici LGBT zajednice izgubiti pravo na brak, usvajanje djece itd. Tako da je sve to iracionalno. A najčešći, ako ne i isključivi okidač iracionalne reakcije je strah.

Strah od dekonstrukcije zadatosti, promjene hiljadama godina okoštanih shvatanja društva, seksualnosti, porodice itd. Dakle, strah, starh od promjene. I strah da ono što su me moji stari učili, izgleda, nije tačno, da je svijet drugačiji nego što su me učili. Ruši se moj svijet, koliko god je bio pogrešan. Strah.
BiH sredina nije spreman dati jednaka prava LGBT populaciji, jer u istoj drzavi ni ostatak naroda jos nije dobio adevatana prava , znaci, u tavkoj drzavi bi trebalo prvo rijseiti jednaka prava svih gradjana, prolbem u durstvu, poboljsati zivotni standard,a ptom ce drustvo biti spremno prihvatiti i davanje prava LGBT populaciji :)
Priča o pravu LGBT zajednice na paradu ponosa je, u stvari, priča o zakonima. Dakle, grupi koja je legalna se nasiljem onemogućava ustavno pravo na okupljanje. To je suština. To je priča o svim ljudima, jer kršenje ustavnog prava jednoj grupi je priča o kršenju ustava, a to je problem svih ljudi u jednoj državi, bili pripadnici te grupe ili ne.

Kada se jednoj grupi koja legalno postoji onemogući ustavno pravo danas, sutra se može onemogućiti svakoj grupi ili pojedincu. Ako ništa drugo, ako ne zbog humanističkih razloga, zbog ovih, sebičnih, razloga bi se trebalo boriti za prava LGBT zajednice.

Kao što rekoh, parafrazram, kada dođu po tebe, neće ostati niko da te brani.

Uskraćivanje prava LGBT zajednici je moderni rasizam. A mi u BiH jesmo rasisti, odnos prema Romima, a i drugima, to dokazuje.
Hakiz

#865 Re: LGBT parada

Post by Hakiz »

omar little wrote::lol:

i ovo je,kao, ta konstruktivna rasprava? :lol: lik trola iz posta u post, razbacuje se trazenjem argumentacije i ukazivanjem na manjak iste a jednu jedinu cinjenicu i argument za svoje tlapnje nije iznio. smijesno.
To stoji.
omar little

#866 Re: LGBT parada

Post by omar little »

Hakiz wrote:

To stoji.
pravo da ti kazem, ne znam kako ti imas strpljenja i volje raspravljati o ovakvim osnovnim, elementarnim, stvarima. :)
Hakiz

#867 Re: LGBT parada

Post by Hakiz »

omar little wrote:
Hakiz wrote:

To stoji.
pravo da ti kazem, ne znam kako ti imas strpljenja i volje raspravljati o ovakvim osnovnim, elementarnim, stvarima. :)
To ti je princip reklama. Ne moraš im vjerovati, ali kada nekoliko stotina ili hiljada puta čuješ nešto, podsvjesno utiče na tebe. Pa kada uđeš u prodavnicu i kupiš jedan proizvod misliš da je tvoj izbor, ali nisi ni svjestan koliko je ponavljanje imena tog proizvoda uticalo da baš njega kupiš.

Dovoljno puta ponovljena laž postaje istina. Zato svaki put kada se ta neistina kaže treba reagovati. Borba je svakodnevna i to na malim stvarima, ne samo na velikim.

A to znači da ja ne pokušavam da promijenim mišljenje S4mpionu, to nije moguće. Nego da njegova ne bude jedina, dovoljno puta ponovljena stvar :).
Connaisseur Karlin

#868 Re: LGBT parada

Post by Connaisseur Karlin »

Hakiz wrote:
BiH sredina nije spreman dati jednaka prava LGBT populaciji, jer u istoj drzavi ni ostatak naroda jos nije dobio adevatana prava , znaci, u tavkoj drzavi bi trebalo prvo rijseiti jednaka prava svih gradjana, prolbem u durstvu, poboljsati zivotni standard,a ptom ce drustvo biti spremno prihvatiti i davanje prava LGBT populaciji :)
Priča o pravu LGBT zajednice na paradu ponosa je, u stvari, priča o zakonima. Dakle, grupi koja je legalna se nasiljem onemogućava ustavno pravo na okupljanje. To je suština. To je priča o svim ljudima, jer kršenje ustavnog prava jednoj grupi je priča o kršenju ustava, a to je problem svih ljudi u jednoj državi, bili pripadnici te grupe ili ne.

Kada se jednoj grupi koja legalno postoji onemogući ustavno pravo danas, sutra se može onemogućiti svakoj grupi ili pojedincu. Ako ništa drugo, ako ne zbog humanističkih razloga, zbog ovih, sebičnih, razloga bi se trebalo boriti za prava LGBT zajednice.

Uskraćivanje prava LGBT zajednici je moderni rasizam. A mi u BiH jesmo rasisti, odnos prema Romima, a i drugima, to dokazuje.
Hakiz, daj mi primjere protesta u kojim nema nasilja :) nasilje je ocekivajuca reakcije bilo koje sredine, jer u drustvu psotoje razliciti sukobi, od verbanolg do fizickog obracuna; protesti su meta i mjesto fizivkog obraca , npr. cesto puta od strane policije :D

LGBT populacija, kao primjer grupe, mora ocekivati da se njihova borba treba voditi sa krojacima zakona, a ne sa pucanstvom sa ulice :D
harač

#869 Re: LGBT parada

Post by harač »

srbo-cetnici su nekoliko godina, bez bilo kakvog nasilja, u centru sarajeva pljuvali po zrtvama agresije. ne kazem da je trebalo biti nasilja, ali je primjer kako se moze biti "civiliziran" kad se hoce
Hakiz

#870 Re: LGBT parada

Post by Hakiz »

Hakiz wrote:

Hakiz, daj mi primjere protesta u kojim nema nasilja :) nasilje je ocekivajuca reakcije bilo koje sredine, jer u drustvu psotoje razliciti sukobi, od verbanolg do fizickog obracuna; protesti su meta i mjesto fizivkog obraca , npr. cesto puta od strane policije :D

LGBT populacija, kao primjer grupe, mora ocekivati da se njihova borba treba voditi sa krojacima zakona, a ne sa pucanstvom sa ulice :D
Nisi ti mene skontala.

Doduše, lako je tebi, živiš u zemlji u kojoj je parada ponosa normalna stvar, gdje su prava LGBT zajednice mnogo veća nego ovdje, a ne bi je dozvolila ovdje gdje nisi. Tako da je tvoja priča čista teorijska šuplja i prilično bezveze.
Connaisseur Karlin

#871 Re: LGBT parada

Post by Connaisseur Karlin »

Hakiz wrote:
Hakiz wrote:

Nisi ti mene skontala.

Doduše, lako je tebi, živiš u zemlji u kojoj je parada ponosa normalna stvar, gdje su prava LGBT zajednice mnogo veća nego ovdje, a ne bi je dozvolila ovdje gdje nisi. Tako da je tvoja priča čista teorijska šuplja i prilično bezveze.
Hakiz, nisa rekla da ne bih dozvolila, vec je u BiH protestiranje besmisleno ; koliko je protesta do sad bilo u BiH za druge jako vazne egzistencijalne probleme , i nista nije pomoglo promjenama u zakonima :D tvoja spotsvena rzava ima zakone kojim leglano diskiminira njene gradjane, ali , dzzaba, lkase je mene osuditi, nego kritizirati vlastitu nesposobnu dravu i njene lopove :lol:
S4mpion

#872 Re: LGBT parada

Post by S4mpion »

Sara03 wrote:
S4mpion wrote: To nije jedini problem koji mogu imati takva djeca. Miješaš porodični i društveni uticaj na odgoj djeteta. Postoji nešto što se zove direktni uticaj odgajatelja, a to nije zanemariv faktor kad su djeca u pitanju.

A de nam molim te reci šta je sa djecom koja su ostala bez jednog roditelja (oca ili majke) usred određenih okolonosti, kao što su bolest ili ratna dešavanja?
Pa, između ostalog, i ta grupa djece spada u kategoriju koju sam naveo. Takva djeca postoje, ali to nije standard kojem težimo, ne težimo ka tome da dijete lišimo oca ili majke, za razliku od LGBT aktivizma koji se zalaže za takvo stanje.
tranquil

#873 Re: LGBT parada

Post by tranquil »

Sara03 wrote:

Čuj šta, oduzeti djecu, dok ne prilože "kolosalnu argumentaciju" da "odsustvo oca ili majke nema ozbiljnih negativnih efekata na dijete".

Sarkazam, da ne bude zabune.
S4mpion

#874 Re: LGBT parada

Post by S4mpion »

Hakiz wrote: Meni je tata umro kada sam imao 5 godina. Do sada nisam pomislio na samoubistvo, niti sam postao (pretjerano) devijantan, niti sam posao monstrum itd. I nisam jedini kojeg je odgajao jedan roditelj.

Mislim da je svjetska istorija samohranih roditelja i to da djeca samohranih roditelja nisu drugačija od djece sa oba roditelja ta kolosalna argumentacija koju ti tražiš.
Tvrdiš da je za dijete jednako iskustvo kad ima oca i kad nema oca, dakle, što implicira da otac nema nikakav uticaj na dijete. To se mora argumentovat, a teško je to uraditi, jer ti je potrebno ogromno istraživanje.
tranquil

#875 Re: LGBT parada

Post by tranquil »

S4mpion wrote:
Sara03 wrote:

Pa, između ostalog, i ta grupa djece spada u kategoriju koju sam naveo. Takva djeca postoje, ali to nije standard kojem težimo, ne težimo ka tome da dijete lišimo oca ili majke, za razliku od LGBT aktivizma koji se zalaže za takvo stanje.
Potpuno pogrešno, traži se mogućnost da se djetetu koje nema dom ni roditelje koji ga žele, da dodatna mogućnost da to stekne. Baš kao u slučaju usvajanja od strane heteroseksualnih parova.
Post Reply