Jugoslovenstvo

Post Reply
arzuhal

#851 Re: Jugoslovenstvo

Post by arzuhal »

Ako se donese kakva nova Niška deklaracija kojom Srbija želi da se dođe do nekog novog aranžamana i ujedinjenja - ne Srba ili srpskih zemalja i prostora, nego svih južnoslavenskih naroda (Srba, Hrvata i Slovenaca) - ne vidim razloga da ne dođe i do Treće Jugoslavije :mrgreen: . S tim da tome prethodne i neki preduvjeti kao, npr. napad izvanzemaljske sile koja hoće da nas sve potčini ili potpuno istrijebi i sl.
GeeTnT

#852 Re: Jugoslovenstvo

Post by GeeTnT »

General War wrote:]

JA sam cuo da se jugoslavija raspala a ne bankrotirala :D
Od jugoslavije ti je samo na klirinskom dugu rusije prema virtuelnim ces dobit 150 miliona, ko je sta zaradio od ovih tvoji "stvarnih bosnjaka", da makar cumur se mozes kupit :D
Djenerale, cumur nije bio problem nikad...problem su drva, balvani na putu...kontas.
aratet

#853 Re: Jugoslovenstvo

Post by aratet »

BHCluster wrote:
aratet wrote:
Ovo me podsjeti na nesto drugo.
Da ti pomognem, ne mislim na drzavu sa Olimpijskim Sarajevom nego na drzavu sa "bez vode Sarajevom".
Onu isto sto ne postoji vise! :lol: I naravno njenim "virtualnim jugoslovenima" koji nisu imali ni dana radnog staza u istoj... Pricaj mi bajkice jos...
I Olimpijske igre u Sarajevu su bajka.

Ovi tvoji ni Zemaljski Muzej ne mogu drzati otvorenim, a ti se nasao kritikovati Jugoslaviju
Connaisseur Karlin

#854 Re: Jugoslovenstvo

Post by Connaisseur Karlin »

aratet wrote:
Connaisseur Karlin wrote: u ZG nikad nije bilo puno jugosalvena,ni u SFRJ, ni u danasnjoj HR :)
Ali ima puno onih koji znaju da je bilo ljepsih vremena.
ali kakve to veze ima sa danasnjim jugoslovenstvom :D

tema nije jugonostlagija :)
BHCluster

#855 Re: Jugoslovenstvo

Post by BHCluster »

General War wrote:
Od jugoslavije ti je samo na klirinskom dugu rusije prema virtuelnim ces dobit 150 miliona, ko je sta zaradio od ovih tvoji "stvarnih bosnjaka", da makar cumur se mozes kupit :D
Koliki je ono dug BiH naslijedila od bivse drzave?
_BataZiv_0809
Nindža revizor
Vozim: Lancia na servisu

#856 Re: Jugoslovenstvo

Post by _BataZiv_0809 »

arzuhal wrote:Ako se donese kakva nova Niška deklaracija kojom Srbija želi da se dođe do nekog novog aranžamana i ujedinjenja - ne Srba ili srpskih zemalja i prostora, nego svih južnoslavenskih naroda (Srba, Hrvata i Slovenaca) - ne vidim razloga da ne dođe i do Treće Jugoslavije :mrgreen: . S tim da tome prethodne i neki preduvjeti kao, npr. napad izvanzemaljske sile koja hoće da nas sve potčini ili potpuno istrijebi i sl.
Cetvrte :D
BHCluster

#857 Re: Jugoslovenstvo

Post by BHCluster »

aratet wrote:

Ovi tvoji ni Zemaljski Muzej ne mogu drzati otvorenim, a ti se nasao kritikovati Jugoslaviju
Koji moji?
General War

#858 Re: Jugoslovenstvo

Post by General War »

GeeTnT wrote:
General War wrote:]

Djenerale, cumur nije bio problem nikad...problem su drva, balvani na putu...kontas.
Tako je, "balvani" su uvjek problem :wink:
Connaisseur Karlin

#859 Re: Jugoslovenstvo

General War wrote:
Niemand wrote: Ako je ovo bravo ironicno, kenjac nije kritikovao sistem u bih, vec je napisao da bosna ne postoji. Treba pogledati realnosti u oci, jugoslavija ne postoji. Bosna postoji. Korumpirana, sa smijesnim dejtonskim sistemom, uzasna i ocajna, al i dalje postoji i jedina koju ja i generacije iza mene poznajemo i ne pamtimo nikakvu jugoslaviju.
Kad bi malo prosarao po temama, vidio bi da kao i postavljacica teme i ovi likovi koji negiraju ispravnu neciju odluku da se izjasnjavaju kako hoce pa i jugoslovenom, da na drugim temama negiraju i Bosanstvo, podrzavaju rasparacavanje bosne, i sta sve ne...ti nepamtis jugoslaviju, postujem...neki se sjecaju...nevidim nista lose u tome.
nisam negirala neciju odluku, ali kako ces danas biti jugosloven, ako nemas vlastitu drzavu jugosalviju :D

jugoostalgija nije tema :) to je sprat vise pdf :)

nikad nisam negirala Bosanstvo :kiss:

BiH je trenutno drzava sastavljna od dva etniteta,drzavice,a to je posljedica lose politike i brutalne opterecenosti proslosti :)
arzuhal

#860 Re: Jugoslovenstvo

Post by arzuhal »

Jugloslavenstvo je super dok ne izlazi iz kulturološko-pridjevske forme, ono kao kad se kaže mediteranska kuhinja, mediteranski temperament i pri tome imaš na umu i Grčku, i Tursku, i arapske zemlje, i Italiju, Španiju, itd. a nikako ništa političko, vojno-sigurnosno, ekonomsko i sl. jedinstvo ili ujedinjavanje :mrgreen: :lol:
Connaisseur Karlin

#861 Re: Jugoslovenstvo

_BataZiv_0809 wrote:
arzuhal wrote:Ako se donese kakva nova Niška deklaracija kojom Srbija želi da se dođe do nekog novog aranžamana i ujedinjenja - ne Srba ili srpskih zemalja i prostora, nego svih južnoslavenskih naroda (Srba, Hrvata i Slovenaca) - ne vidim razloga da ne dođe i do Treće Jugoslavije :mrgreen: . S tim da tome prethodne i neki preduvjeti kao, npr. napad izvanzemaljske sile koja hoće da nas sve potčini ili potpuno istrijebi i sl.
arzo podrzava neazivnos Kosovo, ti Bato ne podrzavas nezavisno Kosovo, kako cete vas dvojica kao jugoslavenni 4te jugoslavije rijesti doticnu dilemu :D
arzuhal

#862 Re: Jugoslovenstvo

Post by arzuhal »

_BataZiv_0809 wrote:
Haj dobro...Treći jugoslavenski rajh i nije za primjera, dobro si :mrgreen:
BHCluster

#863 Re: Jugoslovenstvo

Post by BHCluster »

Koliko se ono autoputa napravi u bivsoj drzavi po BiH?
Connaisseur Karlin

#864 Re: Jugoslovenstvo

arzuhal wrote:Jugloslavenstvo je super dok ne izlazi iz kulturološko-pridjevske forme, ono kao kad se kaže mediteranska kuhinja, mediteranski temperament i pri tome imaš na umu i Grčku, i Tursku, i arapske zemlje, i Italiju, Španiju, itd. a nikako ništa političko, vojno-sigurnosno, ekonomsko i sl. jedinstvo ili ujedinjavanje :mrgreen: :lol:
a joj to je tooo :lol: :thumbup: :kiss:
arzuhal

#865 Re: Jugoslovenstvo

Post by arzuhal »

Connaisseur Karlin wrote:
_BataZiv_0809 wrote:
arzo podrzava neazivnos Kosovo, ti Bato ne podrzavas nezavisno Kosovo, kako cete vas dvojica kao jugoslavenni 4te jugoslavije rijesti doticnu dilemu :D
Ja ne podržavam Project Yugoslavia the 4th, 'nako pričam, o potrebnim uvjetima da bi se ona, eventualno, ostvarila :mrgreen:
aratet

#866 Re: Jugoslovenstvo

Post by aratet »

BHCluster wrote:
aratet wrote:

Koji moji?
Iz tvojih postova se da zakljuciti da ti je ovo ratnoprofitersko drustvo bolje od onog, ili sam u krivu, ispravi me ako nije?
_BataZiv_0809
Nindža revizor
Vozim: Lancia na servisu

#867 Re: Jugoslovenstvo

Post by _BataZiv_0809 »

arzuhal wrote:
Jednostavno ne mogu da ne reagujem :) To nije sukcesor SFRJ nego skroz nova drzava. Tako bar veli njakvo medjunarodno pravo. A vrlo je vazno u ovim raspravama :sax:
General War

#868 Re: Jugoslovenstvo

Post by General War »

BHCluster wrote:
General War wrote:
...kojeg Bosna nije bila dio..pa sto bi bila ista duzna? :roll:
BHCluster

#869 Re: Jugoslovenstvo

Post by BHCluster »

Najbolje je ovo virtualno jugoslovenstvo.
Connaisseur Karlin

#870 Re: Jugoslovenstvo

General War wrote:
General War wrote: S.I.S opet djeluje na otkrivanju srbo-cetnika po kolindinom naputku..kod Muje doduse, a ne po Zagrebu ili Splitu :D
u ZG nikad nije bilo puno jugosalvena,ni u SFRJ, ni u danasnjoj HR :)
Jesi li mozda postovala temu na forumHR? :roll:
Koji su grad govorili da je "crveni grad"
1. Sarajevo
2.Beograd
3.Split
ma ne trebasm setati po doticnom forumu, Novi Sad je bio vise crven od BG ;-)
arzuhal

#871 Re: Jugoslovenstvo

Post by arzuhal »

_BataZiv_0809 wrote:
arzuhal wrote:
Jednostavno ne mogu da ne reagujem :) To nije sukcesor SFRJ nego skroz nova drzava. Tako bar veli njakvo medjunarodno pravo. A vrlo je vazno u ovim raspravama :sax:
U pravu si, slažem se. Koliko god to SR Jugoslavija zvučalo i djelovalo beslovesno (dugo je i trajalo...), to je tako kako veliš.
BHCluster

#872 Re: Jugoslovenstvo

Post by BHCluster »

General War wrote:
BHCluster wrote:
General War wrote:
...kojeg Bosna nije bila dio..pa sto bi bila ista duzna? :roll:
Nemas ti pojma moj "virtualni jugoslovenu".
Connaisseur Karlin

#873 Re: Jugoslovenstvo

arzuhal wrote:
_BataZiv_0809 wrote:
Ja ne podržavam Project Yugoslavia the 4th, 'nako pričam, o potrebnim uvjetima da bi se ona, eventualno, ostvarila :mrgreen:
nasmijao si me upravo radi price " o potrebnim uvjetima" :-D :kiss:
General War

#874 Re: Jugoslovenstvo

Post by General War »

General War wrote:
Niemand wrote: Ako je ovo bravo ironicno, kenjac nije kritikovao sistem u bih, vec je napisao da bosna ne postoji. Treba pogledati realnosti u oci, jugoslavija ne postoji. Bosna postoji. Korumpirana, sa smijesnim dejtonskim sistemom, uzasna i ocajna, al i dalje postoji i jedina koju ja i generacije iza mene poznajemo i ne pamtimo nikakvu jugoslaviju.
Kad bi malo prosarao po temama, vidio bi da kao i postavljacica teme i ovi likovi koji negiraju ispravnu neciju odluku da se izjasnjavaju kako hoce pa i jugoslovenom, da na drugim temama negiraju i Bosanstvo, podrzavaju rasparacavanje bosne, i sta sve ne...ti nepamtis jugoslaviju, postujem...neki se sjecaju...nevidim nista lose u tome.
nisam negirala neciju odluku, ali kako ces danas biti jugosloven, ako nemas vlastitu drzavu jugosalviju :D

jugoostalgija nije tema :) to je sprat vise pdf :)

nikad nisam negirala Bosanstvo :kiss:

BiH je trenutno drzava sastavljna od dva etniteta,drzavice,a to je posljedica lose politike i brutalne opterecenosti proslosti :)
Pa u drugoj temi si negirala i BiH samo sto je par sabana pitalo je li vrijeme za bosnjacku drzavu...nemoj meni te price ;-)
SaraFina

#875 Re: Jugoslovenstvo

Post by SaraFina »

:sax:

Još tema traje?

Zamišljam tu novu Yugu i Yugoslovene... Ono kakvog bi metalnog sklopa to bili ljudi?Koga bi birali?Ono Jelena Karleuša ministrica kulture, domet vjerovatno :zoka:
Post Reply