Jugoslovenstvo
- arzuhal
#851 Re: Jugoslovenstvo
Ako se donese kakva nova Niška deklaracija kojom Srbija želi da se dođe do nekog novog aranžamana i ujedinjenja - ne Srba ili srpskih zemalja i prostora, nego svih južnoslavenskih naroda (Srba, Hrvata i Slovenaca) - ne vidim razloga da ne dođe i do Treće Jugoslavije
. S tim da tome prethodne i neki preduvjeti kao, npr. napad izvanzemaljske sile koja hoće da nas sve potčini ili potpuno istrijebi i sl.
- GeeTnT
#852 Re: Jugoslovenstvo
Djenerale, cumur nije bio problem nikad...problem su drva, balvani na putu...kontas.General War wrote:]
JA sam cuo da se jugoslavija raspala a ne bankrotirala![]()
Od jugoslavije ti je samo na klirinskom dugu rusije prema virtuelnim ces dobit 150 miliona, ko je sta zaradio od ovih tvoji "stvarnih bosnjaka", da makar cumur se mozes kupit
-
aratet
#853 Re: Jugoslovenstvo
I Olimpijske igre u Sarajevu su bajka.BHCluster wrote:Onu isto sto ne postoji vise!aratet wrote:
Ovo me podsjeti na nesto drugo.
Da ti pomognem, ne mislim na drzavu sa Olimpijskim Sarajevom nego na drzavu sa "bez vode Sarajevom".I naravno njenim "virtualnim jugoslovenima" koji nisu imali ni dana radnog staza u istoj... Pricaj mi bajkice jos...
Ovi tvoji ni Zemaljski Muzej ne mogu drzati otvorenim, a ti se nasao kritikovati Jugoslaviju
- Connaisseur Karlin
#854 Re: Jugoslovenstvo
ali kakve to veze ima sa danasnjim jugoslovenstvomaratet wrote:Ali ima puno onih koji znaju da je bilo ljepsih vremena.Connaisseur Karlin wrote: u ZG nikad nije bilo puno jugosalvena,ni u SFRJ, ni u danasnjoj HR
tema nije jugonostlagija
- BHCluster
#855 Re: Jugoslovenstvo
Koliki je ono dug BiH naslijedila od bivse drzave?General War wrote:
Od jugoslavije ti je samo na klirinskom dugu rusije prema virtuelnim ces dobit 150 miliona, ko je sta zaradio od ovih tvoji "stvarnih bosnjaka", da makar cumur se mozes kupit
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
- Vozim: Lancia na servisu
#856 Re: Jugoslovenstvo
Cetvrtearzuhal wrote:Ako se donese kakva nova Niška deklaracija kojom Srbija želi da se dođe do nekog novog aranžamana i ujedinjenja - ne Srba ili srpskih zemalja i prostora, nego svih južnoslavenskih naroda (Srba, Hrvata i Slovenaca) - ne vidim razloga da ne dođe i do Treće Jugoslavije. S tim da tome prethodne i neki preduvjeti kao, npr. napad izvanzemaljske sile koja hoće da nas sve potčini ili potpuno istrijebi i sl.
- BHCluster
#857 Re: Jugoslovenstvo
Koji moji?aratet wrote:
I Olimpijske igre u Sarajevu su bajka.
Ovi tvoji ni Zemaljski Muzej ne mogu drzati otvorenim, a ti se nasao kritikovati Jugoslaviju
- General War
#858 Re: Jugoslovenstvo
Tako je, "balvani" su uvjek problemGeeTnT wrote:Djenerale, cumur nije bio problem nikad...problem su drva, balvani na putu...kontas.General War wrote:]
- Connaisseur Karlin
#859 Re: Jugoslovenstvo
nisam negirala neciju odluku, ali kako ces danas biti jugosloven, ako nemas vlastitu drzavu jugosalvijuGeneral War wrote:Kad bi malo prosarao po temama, vidio bi da kao i postavljacica teme i ovi likovi koji negiraju ispravnu neciju odluku da se izjasnjavaju kako hoce pa i jugoslovenom, da na drugim temama negiraju i Bosanstvo, podrzavaju rasparacavanje bosne, i sta sve ne...ti nepamtis jugoslaviju, postujem...neki se sjecaju...nevidim nista lose u tome.Niemand wrote: Ako je ovo bravo ironicno, kenjac nije kritikovao sistem u bih, vec je napisao da bosna ne postoji. Treba pogledati realnosti u oci, jugoslavija ne postoji. Bosna postoji. Korumpirana, sa smijesnim dejtonskim sistemom, uzasna i ocajna, al i dalje postoji i jedina koju ja i generacije iza mene poznajemo i ne pamtimo nikakvu jugoslaviju.
jugoostalgija nije tema
nikad nisam negirala Bosanstvo
BiH je trenutno drzava sastavljna od dva etniteta,drzavice,a to je posljedica lose politike i brutalne opterecenosti proslosti
- arzuhal
#860 Re: Jugoslovenstvo
Jugloslavenstvo je super dok ne izlazi iz kulturološko-pridjevske forme, ono kao kad se kaže mediteranska kuhinja, mediteranski temperament i pri tome imaš na umu i Grčku, i Tursku, i arapske zemlje, i Italiju, Španiju, itd. a nikako ništa političko, vojno-sigurnosno, ekonomsko i sl. jedinstvo ili ujedinjavanje

- Connaisseur Karlin
#861 Re: Jugoslovenstvo
arzo podrzava neazivnos Kosovo, ti Bato ne podrzavas nezavisno Kosovo, kako cete vas dvojica kao jugoslavenni 4te jugoslavije rijesti doticnu dilemu_BataZiv_0809 wrote:Cetvrtearzuhal wrote:Ako se donese kakva nova Niška deklaracija kojom Srbija želi da se dođe do nekog novog aranžamana i ujedinjenja - ne Srba ili srpskih zemalja i prostora, nego svih južnoslavenskih naroda (Srba, Hrvata i Slovenaca) - ne vidim razloga da ne dođe i do Treće Jugoslavije. S tim da tome prethodne i neki preduvjeti kao, npr. napad izvanzemaljske sile koja hoće da nas sve potčini ili potpuno istrijebi i sl.
- arzuhal
#862 Re: Jugoslovenstvo
Haj dobro...Treći jugoslavenski rajh i nije za primjera, dobro si_BataZiv_0809 wrote:Cetvrtearzuhal wrote:Ako se donese kakva nova Niška deklaracija kojom Srbija želi da se dođe do nekog novog aranžamana i ujedinjenja - ne Srba ili srpskih zemalja i prostora, nego svih južnoslavenskih naroda (Srba, Hrvata i Slovenaca) - ne vidim razloga da ne dođe i do Treće Jugoslavije. S tim da tome prethodne i neki preduvjeti kao, npr. napad izvanzemaljske sile koja hoće da nas sve potčini ili potpuno istrijebi i sl.
- BHCluster
#863 Re: Jugoslovenstvo
Koliko se ono autoputa napravi u bivsoj drzavi po BiH?
- Connaisseur Karlin
#864 Re: Jugoslovenstvo
a joj to je toooarzuhal wrote:Jugloslavenstvo je super dok ne izlazi iz kulturološko-pridjevske forme, ono kao kad se kaže mediteranska kuhinja, mediteranski temperament i pri tome imaš na umu i Grčku, i Tursku, i arapske zemlje, i Italiju, Španiju, itd. a nikako ništa političko, vojno-sigurnosno, ekonomsko i sl. jedinstvo ili ujedinjavanje![]()
- arzuhal
#865 Re: Jugoslovenstvo
Ja ne podržavam Project Yugoslavia the 4th, 'nako pričam, o potrebnim uvjetima da bi se ona, eventualno, ostvarilaConnaisseur Karlin wrote:arzo podrzava neazivnos Kosovo, ti Bato ne podrzavas nezavisno Kosovo, kako cete vas dvojica kao jugoslavenni 4te jugoslavije rijesti doticnu dilemu_BataZiv_0809 wrote:Cetvrtearzuhal wrote:Ako se donese kakva nova Niška deklaracija kojom Srbija želi da se dođe do nekog novog aranžamana i ujedinjenja - ne Srba ili srpskih zemalja i prostora, nego svih južnoslavenskih naroda (Srba, Hrvata i Slovenaca) - ne vidim razloga da ne dođe i do Treće Jugoslavije. S tim da tome prethodne i neki preduvjeti kao, npr. napad izvanzemaljske sile koja hoće da nas sve potčini ili potpuno istrijebi i sl.
-
aratet
#866 Re: Jugoslovenstvo
Iz tvojih postova se da zakljuciti da ti je ovo ratnoprofitersko drustvo bolje od onog, ili sam u krivu, ispravi me ako nije?BHCluster wrote:Koji moji?aratet wrote:
I Olimpijske igre u Sarajevu su bajka.
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
- Vozim: Lancia na servisu
#867 Re: Jugoslovenstvo
Jednostavno ne mogu da ne reagujemarzuhal wrote:
Haj dobro...Treći jugoslavenski rajh i nije za primjera, dobro si
- General War
#868 Re: Jugoslovenstvo
...kojeg Bosna nije bila dio..pa sto bi bila ista duzna?BHCluster wrote:Koliki je ono dug BiH naslijedila od bivse drzave?General War wrote:
- BHCluster
#869 Re: Jugoslovenstvo
Najbolje je ovo virtualno jugoslovenstvo.
- Connaisseur Karlin
#870 Re: Jugoslovenstvo
ma ne trebasm setati po doticnom forumu, Novi Sad je bio vise crven od BGGeneral War wrote:Jesi li mozda postovala temu na forumHR?Connaisseur Karlin wrote:u ZG nikad nije bilo puno jugosalvena,ni u SFRJ, ni u danasnjoj HRGeneral War wrote: S.I.S opet djeluje na otkrivanju srbo-cetnika po kolindinom naputku..kod Muje doduse, a ne po Zagrebu ili Splitu![]()
Koji su grad govorili da je "crveni grad"
1. Sarajevo
2.Beograd
3.Split
- arzuhal
#871 Re: Jugoslovenstvo
U pravu si, slažem se. Koliko god to SR Jugoslavija zvučalo i djelovalo beslovesno (dugo je i trajalo...), to je tako kako veliš._BataZiv_0809 wrote:Jednostavno ne mogu da ne reagujemarzuhal wrote:
Haj dobro...Treći jugoslavenski rajh i nije za primjera, dobro siTo nije sukcesor SFRJ nego skroz nova drzava. Tako bar veli njakvo medjunarodno pravo. A vrlo je vazno u ovim raspravama
- BHCluster
#872 Re: Jugoslovenstvo
Nemas ti pojma moj "virtualni jugoslovenu".General War wrote:...kojeg Bosna nije bila dio..pa sto bi bila ista duzna?BHCluster wrote:Koliki je ono dug BiH naslijedila od bivse drzave?General War wrote:
- Connaisseur Karlin
#873 Re: Jugoslovenstvo
nasmijao si me upravo radi price " o potrebnim uvjetima"arzuhal wrote:Ja ne podržavam Project Yugoslavia the 4th, 'nako pričam, o potrebnim uvjetima da bi se ona, eventualno, ostvarilaConnaisseur Karlin wrote:arzo podrzava neazivnos Kosovo, ti Bato ne podrzavas nezavisno Kosovo, kako cete vas dvojica kao jugoslavenni 4te jugoslavije rijesti doticnu dilemu_BataZiv_0809 wrote:
Cetvrte
- General War
#874 Re: Jugoslovenstvo
Pa u drugoj temi si negirala i BiH samo sto je par sabana pitalo je li vrijeme za bosnjacku drzavu...nemoj meni te priceConnaisseur Karlin wrote:nisam negirala neciju odluku, ali kako ces danas biti jugosloven, ako nemas vlastitu drzavu jugosalvijuGeneral War wrote:Kad bi malo prosarao po temama, vidio bi da kao i postavljacica teme i ovi likovi koji negiraju ispravnu neciju odluku da se izjasnjavaju kako hoce pa i jugoslovenom, da na drugim temama negiraju i Bosanstvo, podrzavaju rasparacavanje bosne, i sta sve ne...ti nepamtis jugoslaviju, postujem...neki se sjecaju...nevidim nista lose u tome.Niemand wrote: Ako je ovo bravo ironicno, kenjac nije kritikovao sistem u bih, vec je napisao da bosna ne postoji. Treba pogledati realnosti u oci, jugoslavija ne postoji. Bosna postoji. Korumpirana, sa smijesnim dejtonskim sistemom, uzasna i ocajna, al i dalje postoji i jedina koju ja i generacije iza mene poznajemo i ne pamtimo nikakvu jugoslaviju.![]()
jugoostalgija nije temato je sprat vise pdf
![]()
nikad nisam negirala Bosanstvo![]()
BiH je trenutno drzava sastavljna od dva etniteta,drzavice,a to je posljedica lose politike i brutalne opterecenosti proslosti
- SaraFina
#875 Re: Jugoslovenstvo
Još tema traje?
Zamišljam tu novu Yugu i Yugoslovene... Ono kakvog bi metalnog sklopa to bili ljudi?Koga bi birali?Ono Jelena Karleuša ministrica kulture, domet vjerovatno