Novi rat
- BayrakTB
#851 Re: Novi rat
Ma pričajte vi šta hoćete, ali ovdje sve smrdi na novu agresiju, da ne kažem miriše. Normalnom insanu se želudac okreće čim se ima potreba razglabati o tome da li će biti rata ili ne.
- KatarinaKosaca
- Location: Izmedju kurvinih sinova i pokvarenih kurvinih sinova
#852 Re: Novi rat
Sto ne ostade tamo? Fina raja sve...tamo ti je boljeshbc wrote:Jos dan. Ima li barikada? Paravojnih? Ja jucer do Lukavice odletio, sve mirno, ali mi se ucini da se nesto mice po zbunju.
-
megaman4
#853 Re: Novi rat
Trenutno gledam N1 sa prof. Sadikovicem. Sve je prof. objasnio.BayrakTB wrote:Ma pričajte vi šta hoćete, ali ovdje sve smrdi na novu agresiju, da ne kažem miriše. Normalnom insanu se želudac okreće čim se ima potreba razglabati o tome da li će biti rata ili ne.
- BayrakTB
#854 Re: Novi rat
Šta je u pitanju, maloprije sam gledao uz kahvu razgovo sa onom nekom ženom, aktivisticom ili šta li već, bila je organizator nekog foruma mladih. Nisam baš dobro upratio, ali nije ni bilo ništa vrijedno pomena. Šta kaže profa?megaman4 wrote:Trenutno gledam N1 sa prof. Sadikovicem. Sve je prof. objasnio.BayrakTB wrote:Ma pričajte vi šta hoćete, ali ovdje sve smrdi na novu agresiju, da ne kažem miriše. Normalnom insanu se želudac okreće čim se ima potreba razglabati o tome da li će biti rata ili ne.
- shbc
#855 Re: Novi rat
Ma jok. Veca plata vamo. A nije ni zanimljivo. Ovdje mi je interesantno kao "saloncu".KatarinaKosaca wrote:Sto ne ostade tamo? Fina raja sve...tamo ti je boljeshbc wrote:Jos dan. Ima li barikada? Paravojnih? Ja jucer do Lukavice odletio, sve mirno, ali mi se ucini da se nesto mice po zbunju.
- Edin H.
#856 Re: Novi rat
Moderni, doslo novo vrijemeanimals wrote:Ratovala bi vecinom budalasta djeca, i vecinom preko tastature..
-
Bodkin
#857 Re: Novi rat
To, sve su to izdajnici. Nek si mu reklaKatarinaKosaca wrote:Sto ne ostade tamo? Fina raja sve...tamo ti je boljeshbc wrote:Jos dan. Ima li barikada? Paravojnih? Ja jucer do Lukavice odletio, sve mirno, ali mi se ucini da se nesto mice po zbunju.
-
radostan dan
#858 Re: Novi rat
Jel istina da je @lucifer smjenjen sa mjesta glavnokomandujuceg forumskih snaga (vojno krilo), zbog par pojedenih sampita u onoj slasticarni u istocnom sarajevu, i stalnih kontakata sa seksualnim predumisljajem spram Bilje, kelnerice u navedenom objektu?
- dječak sa šibicama
#859 Re: Novi rat
Nista jos nije potvrdjeno, ceka se presuda sudinice katarine.radostan dan wrote:Jel istina da je @lucifer smjenjen sa mjesta glavnokomandujuceg forumskih snaga (vojno krilo), zbog par pojedenih sampita u onoj slasticarni u istocnom sarajevu, i stalnih kontakata sa seksualnim predumisljajem spram Bilje, kelnerice u navedenom objektu?
Mada glasine govore da je on vec prekomandovan u Lukavicu.
- dječak sa šibicama
#860 Re: Novi rat
Edin H. wrote:Moderni, doslo novo vrijemeanimals wrote:Ratovala bi vecinom budalasta djeca, i vecinom preko tastature..![]()

madafaka!
- irac300
#861 Re: Novi rat
Ne čitam ove seratorske teme na politici, pa samo da priupitam, kako stojimo, koliko je kvadratnih kilometara oslobođeno i jesmo li blizu BL? Fala.
-
radostan dan
#862 Re: Novi rat
E jbg, dozivi seferovu sudbinu, ni prva cetvrtina utakmice se ne zavrsi, smjenilo ga...dječak sa šibicama wrote:Nista jos nije potvrdjeno, ceka se presuda sudinice katarine.radostan dan wrote:Jel istina da je @lucifer smjenjen sa mjesta glavnokomandujuceg forumskih snaga (vojno krilo), zbog par pojedenih sampita u onoj slasticarni u istocnom sarajevu, i stalnih kontakata sa seksualnim predumisljajem spram Bilje, kelnerice u navedenom objektu?
Mada glasine govore da je on vec prekomandovan u Lukavicu.
A jel istina da ce da postave @prog-a321, zvanog - pola covjek, pola wikipedia?
- dječak sa šibicama
#863 Re: Novi rat
Tesko je reci, ima vise kandidata, onaj koji izlozi najbolji ekspoze "kako zauzeti Romaniju sa tri bataljona", ima najvece sanse.
- KatarinaKosaca
#864 Re: Novi rat
Mirno spavaj. Samo nemoj za 20 godina optuzivati Alijuirac300 wrote:Ne čitam ove seratorske teme na politici, pa samo da priupitam, kako stojimo, koliko je kvadratnih kilometara oslobođeno i jesmo li blizu BL? Fala.
- and
#865 Re: Novi rat
za rat naravno treba biti spreman da se ne ponovi 92, a rat ko opcija nama u bih uopšte nije potreban i nema potrebe ga spominjati.
imamo državu,zakone,institucije i treba ih samo znati koristiti.
imamo državu,zakone,institucije i treba ih samo znati koristiti.
- mO k3
#866 Re: Novi rat
KatarinaKosaca wrote:Mirno spavaj. Samo nemoj za 20 godina optuzivati Alijuirac300 wrote:Ne čitam ove seratorske teme na politici, pa samo da priupitam, kako stojimo, koliko je kvadratnih kilometara oslobođeno i jesmo li blizu BL? Fala.
Opet će kriv biti Izetbegović
- animals
#867 Re: Novi rat
A jesi li ti stvarno za to da se ratuje,ili ima i drugi opcija..KatarinaKosaca wrote:Mirno spavaj. Samo nemoj za 20 godina optuzivati Alijuirac300 wrote:Ne čitam ove seratorske teme na politici, pa samo da priupitam, kako stojimo, koliko je kvadratnih kilometara oslobođeno i jesmo li blizu BL? Fala.
- Grean
#868 Re: Novi rat
Kud ne izgradise onaj krst na Zlatistu da Sarajevu bude jasnije gdje bi bila Srbija kad bi proslo ono sto su zamislili i o cemu pricaju.Edin H. wrote:
Halo ba u kom filmu vi zivite, kakvi domovi, kuce, mahale, gradovi, process etnickog ciscenja je pocinjen na svim stranama sto nasilnim putem, sto zastrasivanjem, sto "humanim preseljenjem"i manje vise uspjesno kompetiran, nema vise ko za sta ratovati. Dobro, imaju jos odredjeni dzepovi gdje je malo nejasno, ali to ne moze dovesti do vece eskalacije.
Doduse ne znam jesi li iz Sarajeva ali nebitno, ima ih koji jesu sa istom pricom. Nisam nikakav zagovornik rata ali su klasicne nebuloze ove price kako se nema za sta boriti (da ne kazem ratovati jer to sigurno ne prizeljkujem) ali mi sigurno nije svejedno da li me sa Zlatista posmatra qurcev MUP RS-a ili vojska Srbije.
Kome nije jasno sta bi za Bosnjake znacila sprovedba ovog plana ovo mu je samo jedan primjer. Neka virtuelno u glavi proba proci put od Sarajeva do Gorazda, neka zamisli prolaz iz Srednje Bosne do Kljuca i Bihaca, neka razmisli kuda vodi put od Zenice do Tuzle. Mislim da je i palestinska teritorija samoodrzivija nego ono sto bi Bosnjacima u tom slucaju ostalo.
Ne znam vrijedili ratovati za to ali znam da ne vrijedi ni pokusati zivjeti na onom sto bi od BiH ostalo za Bosnjake.
- and
#869 Re: Novi rat
naravno da je rat zadnja opcija i za njim s naše strane uopšte nema potrebe, kao ni 92.animals wrote:A jesi li ti stvarno za to da se ratuje,ili ima i drugi opcija..KatarinaKosaca wrote:Mirno spavaj. Samo nemoj za 20 godina optuzivati Alijuirac300 wrote:Ne čitam ove seratorske teme na politici, pa samo da priupitam, kako stojimo, koliko je kvadratnih kilometara oslobođeno i jesmo li blizu BL? Fala.
rat je nekima bio i 1. i jedina opcija, kao i danas.
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
#870 Re: Novi rat
PoceloPocelo puskaranje
Jeo graha
Jeo graha
- KatarinaKosaca
#871 Re: Novi rat
Naravno da sam za mir ali ne po svaku cijenu. Mada, totalno pogresna adresa za to pitanje. Sa tim pitanjem bi sutra trebalo otici na.biracka mjesta i pitati one koji krse Ustavanimals wrote:A jesi li ti stvarno za to da se ratuje,ili ima i drugi opcija..KatarinaKosaca wrote:Mirno spavaj. Samo nemoj za 20 godina optuzivati Alijuirac300 wrote:Ne čitam ove seratorske teme na politici, pa samo da priupitam, kako stojimo, koliko je kvadratnih kilometara oslobođeno i jesmo li blizu BL? Fala.
-
Mirza007
#872 Re: Novi rat
Nema potrebe da Ti se dalje objasnjava ako vec ne kontas. Cijeli prosli rat +Dejton I arbitraza je bilo bas oko Te dvije stvari.Guz Pojet wrote:To nisu nikakvi racionalni argumenti vec izmisljen izgovor za rat. Moras dokazati ove tvrdnje da bi to bio argument. Prvo, sta ce im korodor? Drugo, znas li ti koliko zemlje po glavi stanovnika imaju Bosnjaci a koliko Palestinci? Bosnjaci su svakako okruzeni Sebijom i Hevatakom te im stoga dobar odnos u regionu a ne prostor garantuje vezu sa svijetom.Mirza007 wrote:Velikosrbi ne odustaju od pripajanja matici a to fizicki ne mogu bez koridora. U takvoj situaciji od Bosne nastaje nova Zapadna Obala I Pojas Gaze a Bosnjaci se osudjuju na dugo I bolno (od)umiranje. Eto racionalnog razloga za ove strane.Guz Pojet wrote:Jos nijedan jedini racionalan argument nisam cuo za rat. Samo emocije.
-
muzicar_iz_parka
#873 Re: Novi rat
Nešto kontam, današnju mladost ako bi poslao u rat, oni bi zalutali u minsko polje tražeći Pokemone.
- bh.tornjak
#874 Re: Novi rat
Prosvjedi u Hrvatskoj: Srbi i Bošnjaci dogovaraju rat bez nas! Nećemo to dozvoliti!
Jutros se diljem Hrvatske održavaju prosvjedi zbog sve glasnijeg zveckanja oružjem i uzajamnih ratnih prijetnji Srba i Bošnjaka u Bosni i Hercegovini iz čega su hrvatske militantne skupine gotovo sasvim izostavljene.
Na zagrebačkom Trgu bana Jelačića održan je centralni prosvjed pod motom "Ovo je i naš rat".
"Ovo je sramota. Pogledajte samo što se događa u Bosni i Hercegovini. Srbi i Bošnjaci dogovaraju rat, a nas uopće nisu pozvali. Zar smo mi građani drugog reda? Nismo valjda toliko krvarili u nedavnom ratu da sada u miru ne bismo imali pravo ravnopravno ratovati. Ovdje je dovedena u pitanje naša tradicija i običaji, i to nećemo dopustiti. Spočitavaju nam i to da nemamo više novaca za rat, a ja im s ovog mjesta poručujem: Jesmo sirotinja i ne stidimo se toga, ali za rat ćemo nekako sakupiti. Nikada ovaj narod nije živio u tolikoj bijedi da ne bi mogao barem malo ratovati. Zato s ovog mjesta apeliram na okupljene: pokrenimo i neku humanitarnu akciju, da sakupimo barem za prvih tjedan dana granatiranja, a kasnije će već biti lakše", rekao je jedan od organizatora prosvjeda.
Na Trgu bana Jelačića okupljenima su se obratili militanti iz Hrvatske i dijaspore, a oduševljene je kulminiralo prilikom obraćanja gosta iz Bosne i Hercegovine:
"E pa ne može tako, dragi moji Srbi i Bošnjaci. Hoćete nam zabiti nož u leđa i započeti rat bez nas? Neće moći! Slažemo se s novim konceptom ratovanja bez cilja i bez teritorijalnih pretenzija kao u zadnjem ratu, i mi smo zato da se ratuje zbog tradicije i običaja u fer i sportskom duhu, ali trebali smo i mi biti pozvani, red je red."
Posebno srdačan aplauz i ovacije dobili su gosti prosvjeda; militanti iz zapadne i istočne Evrope, kao i predstavnici međunarodnih organizacija za krijumčarenje oružja i vojne opreme iz SAD-a i Rusije.
Jutros se diljem Hrvatske održavaju prosvjedi zbog sve glasnijeg zveckanja oružjem i uzajamnih ratnih prijetnji Srba i Bošnjaka u Bosni i Hercegovini iz čega su hrvatske militantne skupine gotovo sasvim izostavljene.
Na zagrebačkom Trgu bana Jelačića održan je centralni prosvjed pod motom "Ovo je i naš rat".
"Ovo je sramota. Pogledajte samo što se događa u Bosni i Hercegovini. Srbi i Bošnjaci dogovaraju rat, a nas uopće nisu pozvali. Zar smo mi građani drugog reda? Nismo valjda toliko krvarili u nedavnom ratu da sada u miru ne bismo imali pravo ravnopravno ratovati. Ovdje je dovedena u pitanje naša tradicija i običaji, i to nećemo dopustiti. Spočitavaju nam i to da nemamo više novaca za rat, a ja im s ovog mjesta poručujem: Jesmo sirotinja i ne stidimo se toga, ali za rat ćemo nekako sakupiti. Nikada ovaj narod nije živio u tolikoj bijedi da ne bi mogao barem malo ratovati. Zato s ovog mjesta apeliram na okupljene: pokrenimo i neku humanitarnu akciju, da sakupimo barem za prvih tjedan dana granatiranja, a kasnije će već biti lakše", rekao je jedan od organizatora prosvjeda.
Na Trgu bana Jelačića okupljenima su se obratili militanti iz Hrvatske i dijaspore, a oduševljene je kulminiralo prilikom obraćanja gosta iz Bosne i Hercegovine:
"E pa ne može tako, dragi moji Srbi i Bošnjaci. Hoćete nam zabiti nož u leđa i započeti rat bez nas? Neće moći! Slažemo se s novim konceptom ratovanja bez cilja i bez teritorijalnih pretenzija kao u zadnjem ratu, i mi smo zato da se ratuje zbog tradicije i običaja u fer i sportskom duhu, ali trebali smo i mi biti pozvani, red je red."
Posebno srdačan aplauz i ovacije dobili su gosti prosvjeda; militanti iz zapadne i istočne Evrope, kao i predstavnici međunarodnih organizacija za krijumčarenje oružja i vojne opreme iz SAD-a i Rusije.
-
muzicar_iz_parka