Rat u BiH zbog referenduma?

Locked
Dozer

#851 Re: Rat u BiH zbog referenduma?

Post by Dozer »

Fudo387 wrote: Molim?
Bajri treba dozvola od kantona da posalje sina vani na skolovanje?
To ne, naravno. Mislio sam na pokretanje nekog biznisa.

Ali, onda si opet u problemu. To dijete, kada zavrsi nesto vani i vrati se ovamo s tom diplomom, a ta diploma je vise od predaleko od nase ovdje jer se tamo djeca na faksu kroz praksu uce razmisljanju i djelovanju u realnim uslovima (sto se ovdje ne zna ni sta to znaci) - ide na biro.

Znas kad ce to dijete neko negdje zaposliti, pogotovo negdje gdje bi bilo u poziciji da odlucuje o nekoj bitnoj promjeni? Nikad, haveru. A mozda ni tad.
Naravno, pod uslovom da nije dijete nekog vec "etabliranog" stranackog poslusnika/biznismena/politicara/funkcionera. Tada ce dobiti posao ekspresno, ali opet samo kao - parazitski klimoglav.
Njegova diploma i mjesto odakle je stigla ce samo posluziti da se kaze kako vlast, eto, zaposljava perspektivne mlade koji su vani zavrsili fakultet.
Last edited by Dozer on 01/09/2016 12:37, edited 3 times in total.
Fudo387

#852 Re: Rat u BiH zbog referenduma?

Post by Fudo387 »

Chmoljo wrote:
Fudo387 wrote:Ti opet o sitnoj sani i poplocavanju jedne ulice.
:lol:
Ako nece kanton, ima ko hoce i moze.
Neka qrceva elita je formirana, ima se, moze se, sad je do nje hoce li investirati u pamet ili audije.
pa ta elita je šanerska. da su barem kreativni u lopovluku... nego ni to.
Jedino sto je u ovom momentu bitno za ono o cemu pricam su milioni koje posjeduju.
Sad to treba unaprijediti, podici sanu na jedan novi nivo.
Ozbiljan biznis.
Fudo387

#853 Re: Rat u BiH zbog referenduma?

Post by Fudo387 »

Dozer wrote:
Fudo387 wrote: Molim?
Bajri treba dozvola od kantona da posalje sina vani na skolovanje?
To ne, naravno. Mislio sam na pokretanje nekog biznisa.

Ali, onda si opet u problemu. To dijete, kada zavrsi nesto vani i vrati se ovamo s tom diplomom, a ta diploma je vise od predaleko od nase ovdje jer se tamo djeca na faksu kroz praksu uce razmisljanju i djelovanju u realnim uslovima (sto se ovdje ne zna ni sta to znaci) - ide na biro.

Znas kad ce to dijete neko negdje zaposliti, pogotovo negdje gdje bi bilo u poziciji da odlucuje o nekoj bitnoj promjeni? Nikad, haveru. A mozda ni tad.
Nemoj se ljutiti, ali mislim da vec nemas pojma o cemu pricamo.
Dozer

#854 Re: Rat u BiH zbog referenduma?

Post by Dozer »

O cemu pricamo Dofu ...?
Ja mislim da smo sada usli u sve one uzroke koji su nas doveli do teme ovakvog naziva. Ti ne?
Nazalost, mnogi i dalje ne kontaju da je sve kako jeste, i radi stvari o kojima upravo pricamo...
Chmoljo
Administrativni siledžija u penziji

#855 Re: Rat u BiH zbog referenduma?

Post by Chmoljo »

Fudo387 wrote:
Jedino sto je u ovom momentu bitno za ono o cemu pricam su milioni koje posjeduju.
Ozbiljan biznis.
Fudo, ta elita je predvođena dobro znaš kim i na koji način. nema tu napretka dok nego bitan ne zaglavi debele robije, pa se ostali ukake pa skontaju da ne treba baš na svakom tenderu hajrovati.

ta elita o kojoj pričaš duboko je ovisna o politici i dok je tako, kočiće svaki napredak, jer će ostati bez osnovnih sredstava finansiranja. na kraju krajeva, referendum i sve ovo o čemu pričamo, upravo se i dešava zbog toga što se Milorad osjetio, s pravom, zaista ugroženim...
Gojeni H

#856 Re: Rat u BiH zbog referenduma?

Post by Gojeni H »

Dozer wrote: - Sitom i zadovoljnom covjeku ...
Da ne citiram citav post ...
Zar zaista neko obrazovan i sa prosjecnim nivoom inteligencije moze zamisljati da je nekome iz klana Izetbegovic/Cengic/Brankovic stalo da zemlja bude prosperitetna? Za Dodika i Covica znamo sta je pa ih i ne pominjem u ovom kontekstu.

Preporucujem knjigu Zasto (neke,opa.) nacije propadaju iliti Why NAtions Fail by DARON ACEMOGLU AND JAMES ROBINSON.
Mozda ce ti biti jasno zasto se za demokratsku, slobodnu i ekonomski prosperitetnu zemlju mora boriti ... ponekad i vise generacija, a zasto i male promjene u historiji mogu uzrokovati velike rezultate kasnije.
raoul duke

#857 Re: Rat u BiH zbog referenduma?

Post by raoul duke »

Vi da nemate nekog da vam kontrira ovdje ne bi ste imali o cemu pisati.

Egomanijaci
BarbaDue

#858 Re: Rat u BiH zbog referenduma?

Post by BarbaDue »

sema911s wrote:
BarbaDue wrote:Izgleda da smo osuđeni da se ponovo narišemo sa srbima iz Bosne i iz srbije. Pazi kako su složni, kao jedan. Nije đaba ono četiri "s"!!!

Ja cu bit logistika, blizu mi KRUPP, pa saljem leoparde, pantere, tigrove,8.8cm AA, 8.8mm flak, tornado hafijone, a komsija ima zastekano par 7,5cm topica sa kupolama za panter1( ostatak je blizu a i nevoli ruse pa je ovo dz. Sa par kamiona municije), ima jos svasta iz ww2 ali ih cuva za kasniju ofanzivu.. MG4, PZH2000 ovih par komada namah saljem(domet granatle 56km puca 10komada u minutu, 60 kom u magacinu a nekk rece ima u Bosni alat za 155mm granatlu)
Necu vas odrat ko baboo sve dira dzabee... Samo saljite pare krupp trazi 30% avansaa ostalo po isporuci...
Nije problem, kupio sam kalaša '92 kupi ću ga opet. Samo što će to sada biti M16.
Dozer

#859 Re: Rat u BiH zbog referenduma?

Post by Dozer »

Upravo tako, Chmoljke.
Gubi tlo pod nogama, tj. vlast, a s tim jos ponesto. Recept za ostanak na vlasti = radikalizacija na etno-nacionalnim osnovama. Pa i prijetnje ratom, zasto da ne...?

Zasto su s druge dvije strane mlaki u reakcijama? Pa i to je jasno k'o dan - pad jedne etno-nacionalisticke oligarhije za sobom lako moze povuci i ostale dvije, jer oni naprosto ne mogu opstajati i "funkcionisati" jedni bez drugih.

Da li je ovo, na kraju, njihov zajednicki dogovor, da se sve malo radikalizuje, digne na veci nivo straha i paranoje? Definitivno jeste. Jer - to im svima odgovara.

I, kakav je krajnji zakljucak ako svi oni opet pobijede na izborima, a hoce... Po meni - BH narod je nepovratno glup.
BarbaDue wrote: Nije problem, kupio sam kalaša '92 kupi ću ga opet. Samo što će to sada biti M16.
Smece ;)
Topla preporuka - ostani na kalasu.
raoul duke wrote:Vi da nemate nekog da vam kontrira ovdje ne bi ste imali o cemu pisati.
Egomanijaci
Ko su "vi"...?
Last edited by Dozer on 01/09/2016 12:47, edited 1 time in total.
FAP mashina

#860 Re: Rat u BiH zbog referenduma?

Post by FAP mashina »

raoul duke wrote:Vi da nemate nekog da vam kontrira ovdje ne bi ste imali o cemu pisati.

Egomanijaci

nije forum losa psihoterapija :D
sema911s

#861 Re: Rat u BiH zbog referenduma?

Post by sema911s »

BarbaDue wrote: Nije problem, kupio sam kalaša '92 kupi ću ga opet. Samo što će to sada biti M16.
Smece ;)
Topla preporuka - ostani na kalasu.[/quote]

Kalas je za africka plemena, ludjake sa istoka i tu stoku...
De se malo modernizujte...

2016godina vi bi da ratujete, sada kontam onu ekspediciju za mars
Fudo387

#862 Re: Rat u BiH zbog referenduma?

Post by Fudo387 »

Chmoljo wrote:
Fudo387 wrote:
Ozbiljan biznis.
Fudo, ta elita je predvođena dobro znaš kim i na koji način. nema tu napretka dok nego bitan ne zaglavi debele robije, pa se ostali ukake pa skontaju da ne treba baš na svakom tenderu hajrovati.

ta elita o kojoj pričaš duboko je ovisna o politici i dok je tako, kočiće svaki napredak, jer će ostati bez osnovnih sredstava finansiranja. na kraju krajeva, referendum i sve ovo o čemu pričamo, upravo se i dešava zbog toga što se Milorad osjetio, s pravom, zaista ugroženim...
Nece tu niko zaglaviti debele robije, imaju vazda u rukavu nekog sitnog luzera da ga zaloze kad zatreba.
Jebo ga ja, jesam li ja jedini koji je gledao Kum prvi dio, drugi dio...? :D
I Don Vito je skont'o da je najbolje da Majki ide u skolu, da se uglavi u senat i unaprijedi, citaj, legalizuje bizMis.
Dobro njima, dobro i siroj zajednici, svi sretni i zadovoljni.
Eto, i ako me prisilite da vam opet crtam fakat cu pomisliti da se zajebajete na jednoj ozbiljnoj temi.
Gojeni H

#863 Re: Rat u BiH zbog referenduma?

Post by Gojeni H »

piupiu wrote:
Dozer wrote: Ovdje te moram nesto pitati...
Da li u, sta znam, Njemackoj vlada nekakvo "bratstvo i jedinstvo"? U Australiji? Austriji? Italiji? Americi? Ne.
Da li to "bratstvo i jedinstvo" vlada, i uopste postoji bilo gdje na planeti, u bilo kojoj demokratskoj drzavi u kojoj zive desetine etnija/naroda? Ne.
Da li na planeti postoji i jedna jedina 100% cista monoetnicka drzava? Ne.
Da li su sve razvijene demokratske drzave, ili hajmo reci ogromna vecina (sto znaci preko 90%) - gradjanske? Da.
Pa sta je onda problem u jebenoj kliker-BiH-drzavi? B, H i S.
Privrzenost BiH jeste to, samo su se neki umorili haman. BiH je zemlja svih koji je vole. U interesu je svakog covjeka da kao individua moze izboriti svoja prava, dakleM slazem se, pravo pojedinca mora biti broj 1, ali napadna prica o "gradjanskoj" nece pomoci ... do sada nije.
Pa, pobogu...gradjanska = pravo svakog pojedinca iznad svega... A ne prvo pravo naroda/etnija, a pojedinca kao gradjanina ni na mapi.

Ovo ovako, da su etnicki kolektiviteti iznad prava gradjanina pojedinca, postoji samo u BiH. A i ona se, eto, svrstava u demokratske drzave. Samo, sto je to, po obicaju, demokratija na nas nacin...
:thumbup:
@Dozerasu

Nisam ja izmislio bratstvo i jedinstvo. A pitaj i djeda ako je ziv sto su u Bosni 3 naroda, pa se onda dohvati historije iz 7 razreda pa i tu pokusaj dokuciti zasto imas ovakvu situaciju u zemlji.
Kad to sve skontas, onda trebas da znas da ne znas nista, jer se blento s Romanije nikad ne bi usudio sljegnuti u grad da neko iz Beograda ne komanduje i ne finansira. I tako je i danas ... dzaba to 3 naroda, sve je to nista bez Zagreba i Beograda.
Kmetovi idu gospodarima uz skute, a mi Bosnjaci smo te srece da nam vlada gola nesorta, sto ni grad u kojem zive ne mogu opskrbiti vodom a da znaju sta se desava u Mostaru, Tuzli, BIhacu, ...

Sve je to ovako kako ti ja pisem, ali to je nasa zemlja ... valja se boriti da bude bolje, svako koliko moze od sebe. Ili idi u tu Australiju i sisaj ovce hebiga ...

@piupiu
Sta ti mila, navijas? :D
piupiu

#864 Re: Rat u BiH zbog referenduma?

Post by piupiu »

Gojeni H wrote: @piupiu
Ja za gradjansku, sekularnu, slobodnu, multinacionalnu, multivitaminsku ... i da se Rifat makne iz kuhinje. :D :kiss:
_BataZiv_0809
Nindža revizor
Vozim: Lancia na servisu

#865 Re: Rat u BiH zbog referenduma?

Post by _BataZiv_0809 »

Fudo, halali sto cu biti lican.

Ja sam ubjedjen da ti zapravo nisi tolika junetina kakvom se trudis predstaviti na forumu. Motivi mi nisu jasni, a i ne zanimaju me plaho.

Elem: ima jedna stara narodna mudrost koja kaze "ne govori ljudima kako im je".

Tebi su ove teme daleke ko nama te pucnjave po Americi. Mislimo da kontamo, znamo dosta toga, a ustvari nemamo pojma.
Dozer

#866 Re: Rat u BiH zbog referenduma?

Post by Dozer »

Fudo387 wrote:
Chmoljo wrote:
Fudo387 wrote:
Ozbiljan biznis.

Nece tu niko zaglaviti debele robije, imaju vazda u rukavu nekog sitnog luzera da ga zaloze kad zatreba.
I Don Vito je skont'o da je najbolje da Majki ide u skolu, da se uglavi u senat i unaprijedi, citaj, legalizuje bizMis.
Eto, i ako me prisilite da vam opet crtam fakat cu pomisliti da se zajebajete na jednoj ozbiljnoj temi.
Ne kontam te ja... A sta mi drugacije govorimo ....?
raoul duke

#867 Re: Rat u BiH zbog referenduma?

Post by raoul duke »

FAP mashina wrote:

Egomanijaci

nije forum losa psihoterapija :D
:lol: :thumbup:
Dozer

#868 Re: Rat u BiH zbog referenduma?

Post by Dozer »

piupiu wrote:
Ja za gradjansku, sekularnu, slobodnu, multinacionalnu, multivitaminsku ... i da se Rifat makne iz kuhinje. :D :kiss:
A ne i za multietnicku?! E - ne meRe :D
Ili je sad pravilno "nemere"? :D
Gojeni H

#869 Re: Rat u BiH zbog referenduma?

Post by Gojeni H »

Dozer wrote:
piupiu wrote:
Zasto vi Bosanci ignorisete Rifata?

'te Bosanac i pitanje sta sam. :D
Dozer

#870 Re: Rat u BiH zbog referenduma?

Post by Dozer »

:lol: :lol: :lol: :lol:
Nisam te pit'o sta si, nego sta ti sta znaci :mrgreen:
Fudo387

#871 Re: Rat u BiH zbog referenduma?

Post by Fudo387 »

_BataZiv_0809 wrote:Fudo, halali sto cu biti lican.

Ja sam ubjedjen da ti zapravo nisi tolika junetina kakvom se trudis predstaviti na forumu. Motivi mi nisu jasni, a i ne zanimaju me plaho.

Elem: ima jedna stara narodna mudrost koja kaze "ne govori ljudima kako im je".

Tebi su ove teme daleke ko nama te pucnjave po Americi. Mislimo da kontamo, znamo dosta toga, a ustvari nemamo pojma.
To sto mi je daleko ne znaci da nemam pojma od cega sam otisao.
Nije Fudo japanac pa da nema pojma kako to fercera, i kavi ste banditi. :twisted:
piupiu

#872 Re: Rat u BiH zbog referenduma?

Post by piupiu »

Dozer wrote:
piupiu wrote:
Treba updateovati :D

Image
_BataZiv_0809
Nindža revizor
Vozim: Lancia na servisu

#873 Re: Rat u BiH zbog referenduma?

Post by _BataZiv_0809 »

Fudo387 wrote:
Nije Fudo japanac pa da nema pojma kako to fercera, i kavi ste banditi. :twisted:
Vjeruj da si veci stranac nego neki Japanez.
Chmoljo
Administrativni siledžija u penziji

#874 Re: Rat u BiH zbog referenduma?

Post by Chmoljo »

Fudo387 wrote:
bogami ti nas zajebavaš...

ja ti upravo govorim o tome kako je ta nazovi elita generalno nesposobna da napravi taj iskorak.

to je, recimo, Ganić uradio. koliko god mu djeca bila omražena, uradio je logičnu stvar u postratnoj, tranzicijskoj zemlji u situaciji u kojoj je bio. iako je imao poprilično nemoralnih postupaka (dobijanje kuće), i ne bih trunke žalio da ga vidim na sudu, opet je mačja guza kakvi su ostali.
Fudo387

#875 Re: Rat u BiH zbog referenduma?

Post by Fudo387 »

_BataZiv_0809 wrote:
Fudo387 wrote:
Vjeruj da si veci stranac nego neki Japanez.
Ma jok, bezveze me provociras.
Kontas cmoljo je tu pa ces me navuci na tanak led da ti tetku spomenem. Vratimo se temi.
Locked