Arapi u BiH, dobro ili lose?

Locked
and

#851 Re: Arapi u BiH, dobro ili lose?

Post by and »

Fudo Bosna wrote:@and
Ja svoje nissm prodo , niti cu, niti je iko od moje familije.Nisam to ni spomenuo , spomenuo sam ne svoj nego primjer prijatelja koji ima problem zbog razlike cc 50m2 da zavrsi papire na Ilidzi a hladno mu geometar Memicev kaze , u diskreciji da ce sve pokupovati Arapi...
Velis ako Bosnjaci imaju manje suveteniteta u dijelu Domovine koji se zove RS, pa ako se neko i zeznuo i prodao, zasto mi ne bi ovih 1/3 poklonili strancima, pa da se kolektivno odselimo, e jesu ti argumenti u pm, ovo je dio BIH, gdje se srce BIH, i kicma Bosnjastva cuva u ako i ovo rssprodamo poklonimo gdje cemo zivjeti, mozds kao vi forumasi van BIH, i biti patriote izdaleka, gdje ce moje djete zivjeti, a gdje moji unuci, neka prodamo prodali su neki i u RS u, e jesi pametan u sto pm ,izdaj prodaj pa vi svakako i ne zivite, vecina vas koji bi improdali drzavu ne zivi uopce u BIH !
nisi ti prodao, al to je bila masovna pojava koju niko nije konstatovao.da ne kažem da se napravio neki fond koji bi tu zemlju za male pare otkupio, a otkupili su drugi.
živim u bih i nemam namjeru nigdje ići.niko ne prodaje zemlju pa se seli, već se uglavnom prodaje zemlja koja se i ne koristi.
a ako te ko upita kičma bošnjaštva se čuva na drini,savi,uni, pa ti vidi u kakvom je stanju ta kičma i koliko se o njoj brinemo.
stvari treba postaviti na pravo mjesto, ne tražiti neprijatelje u onima koji to nisu.
a misliti da si kao pametan :zzzz:
Fudo Bosna

#852 Re: Arapi u BiH, dobro ili lose?

Post by Fudo Bosna »

insomnia78 wrote:Ali profesor Dizdarevic kaze...

Tebi dosandno u Francuskoj pa bi se malo seruckalo po forumu ? :izet:
Fudo Bosna

#853 Re: Arapi u BiH, dobro ili lose?

Post by Fudo Bosna »

and wrote:
Ja svoje nissm prodo , niti cu, niti je iko od moje familije.Nisam to ni spomenuo , spomenuo sam ne svoj nego primjer prijatelja koji ima problem zbog razlike cc 50m2 da zavrsi papire na Ilidzi a hladno mu geometar Memicev kaze , u diskreciji da ce sve pokupovati Arapi...
Velis ako Bosnjaci imaju manje suveteniteta u dijelu Domovine koji se zove RS, pa ako se neko i zeznuo i prodao, zasto mi ne bi ovih 1/3 poklonili strancima, pa da se kolektivno odselimo, e jesu ti argumenti u pm, ovo je dio BIH, gdje se srce BIH, i kicma Bosnjastva cuva u ako i ovo rssprodamo poklonimo gdje cemo zivjeti, mozds kao vi forumasi van BIH, i biti patriote izdaleka, gdje ce moje djete zivjeti, a gdje moji unuci, neka prodamo prodali su neki i u RS u, e jesi pametan u sto pm ,izdaj prodaj pa vi svakako i ne zivite, vecina vas koji bi improdali drzavu ne zivi uopce u BIH !
nisi ti prodao, al to je bila masovna pojava koju niko nije konstatovao.da ne kažem da se napravio neki fond koji bi tu zemlju za male pare otkupio, a otkupili su drugi.
živim u bih i nemam namjeru nigdje ići.niko ne prodaje zemlju pa se seli, već se uglavnom prodaje zemlja koja se i ne koristi.
a ako te ko upita kičma bošnjaštva se čuva na drini,savi,uni, pa ti vidi u kakvom je stanju ta kičma i koliko se o njoj brinemo.
stvari treba postaviti na pravo mjesto, ne tražiti neprijatelje u onima koji to nisu.
Nije uopce masovna pojava , vecina u Prijedoru , Trebinju, Zap Bosni itd, nije prodala, a pogotovu i da jeste, to bi bio RAZLOG VISE DA SE "BOSNJACKI DIO " U FEDERACIJI CUVA , po svaku cijenu !
PeppermintSA

#854 Re: Arapi u BiH, dobro ili lose?

Post by PeppermintSA »

Ja stvarno ne razumijem ovo kmečenje o gruntu.

Šta mene briga jel vlasnik neke parcele naš ili stranac. Parcela svakako nije moja i svakako je privatno vlasništvo. To poistovjećivanje naših vlasnika sa državom je iskočilo iz 19. vijeka. Suverenitet države je mrtvo slovo na papiru. Otiđite na Jug Francuske pa vidite šta su uradili od tog famoznog državnog grunta.

Otiđite u neku zemlju tipa Malte ili Kipra. Sve živo pokupovaše stranci, a standard raste li raste. Ja bio, ja vidio. Dođe ruski guzonja i samo prstom pokaže na ulicu punu stambenih zgrada i kupi je. Pobogu, ljudi državljanstva prodaju za milion eura. Zašto? Jer kupovanje grunta vodi ka većim dolascima, što vodi ka većim ulaganjima u uslužne djelatnosti i industriju zabave. To zauzvrat vodi ka rastu turističkih kapaciteta i za kraj se veći broj ljudi sa kapitalom tamo seli kako bi pokretao ili vodio od tamo poslove. Vi bi da se mi poredimo sa Njemačkom. Mi se trebamo porediti sa zemljama poput Malte ili Kipra.

Ako mislite da mi možemo postati industrijska država grdno se varate. Ako mislite da možemo biti poljoprivredna država grdno se varate, budući da naša država nikad neće biti u stanju davati subvencije. Mi možemo isključivo da živimo od turizma i malog poduzetništva. Mislim na ovaj bošnjački dio. Dakle, da bogati Arapi, Turci, Rusi, Kinezi, Zapadnjaci, Tunguzijci dođu, otvore resorte (zimske, ljetne), počnu ulagati u sopstvenu zabavu - hoteli, tržni centri, kazina, diskoteke, kafane, strip klubove, luna parkovi. Da država to poprati i počne organizovati festivale, sistematski uvoditi liberalne vrijednosti i financijski sve to pratiti.

Nama je neophodan dolijev stranog kapitala jer u našoj zemlji nema dovoljno potentnog kapitala, a nismo u stanju sami ga stvoriti od ničega. Dakle, možda vam se neće svidjeti ali u trenutnoj konstalaciji odnosa imamo dvije opcije - i dalje biti šupak svijeta, svađati se oko Dejtona i živjeti od kladionice ili od zemlje napraviti javnu kuću za bogate strance.
and

#855 Re: Arapi u BiH, dobro ili lose?

Post by and »

Fudo Bosna wrote:
and wrote:
Nije uopce masovna pojava , vecina u Prijedoru , Trebinju, Zap Bosni itd, nije prodala, a pogotovu i da jeste, to bi bio RAZLOG VISE DA SE "BOSNJACKI DIO " U FEDERACIJI CUVA , po svaku cijenu !
masovna je pojava bila.
od koga da se čuva? od par stotinjak arapa?
to je sporedna pojava.najveći broj njih se ovdje pojavljuju kao turisti i trebamo se nogama u guzicu udarati i razvijati turizam.
Fudo Bosna

#856 Re: Arapi u BiH, dobro ili lose?

Post by Fudo Bosna »

@and

Ne. 2011, je bili par stotina , pa je poslije bilo par hiljada pa je , bice, par desetina hiljada i i danas su iza bajrama mnogi "turisti" u Sarajevu i kupuju hektare i hektare zemlje a za 5 godina ce ih biti desetine hiljada i pokupovace sve sto vrijedi ,ali kakva korist ubjedjivati dijasporce ili ljude iz Krajine ili ko zna odakle vec?

Sarajevo za 5 godina nece imati izvoriste , obalu rijeke ili izletiste a da nece biti ogradjeno i u vlasnistvu stranca, ali kome ja ovo pisem, ljudima koji NE ZIVE OVDJE ILI ZIVE A KADA PRODAJU ZEMLJU, ODOSE, MADE IN ZAPAD ?
and

#857 Re: Arapi u BiH, dobro ili lose?

Post by and »

šta oni kupuju što vrijedi? zemlju koju niko nije koristio.
ovi što su kupili tu neku zemlju oko trnova, većina nas ne zna ni gdje je, prave ako je tačno 70 hotela u nekoj vukojebini.
e dok mi gledamo u njih kao u svemirce, oni će da uzimaju pare.
srbi i hercegovci će da im tuše robu, a mi ćemo pametovati i blejati kao i obično :zzzz:
Maharadza

#858 Re: Arapi u BiH, dobro ili lose?

Post by Maharadza »

Don't feed the troll, nije on meni bez razloga na foe listi! Ne znam samo koji me šejtan nagovori da ga uopšte citiram... :run:
Fudo Bosna

#859 Re: Arapi u BiH, dobro ili lose?

Post by Fudo Bosna »

Da citiram kolegu forumaša sa druge teme,a vezano za onaj „šupljak“ ili tzv. investiciju od „4,5 milijarde“ :izet: , o0naj šupljak u Trnovu... :-)

Daj Bože da na kraju bude i 400 miliona, a evo firme i „ozbiljnosti „ :-) investitora:

@DaysleepeR
"wrote:firma je šuhveli, načelink je šuhveli, čin potpisivanja je šuhveli, projekat je praaavo šuhveli, uostalom čovjek je sve rekao...

https://dariokristic.wordpress.com/2015 ... atizacija/
"

I opet se prolongira polaganje kamena temeljca ? :D
Mx

#860 Re: Arapi u BiH, dobro ili lose?

Post by Mx »

Fudo Bosna wrote:

@ Fudo

Sada ti smeta osim Arapa i Bosnjackobosanska Dijaspora i zelis da sjeces granu od koje zive Bosnjaci/Bosanci u Bosni i Hercegovini. Meni se cini da si ti isto tako branio Bosnjake u Sandzaku u Srbiji, njihov entitet teritorije i naroda i ljudi ostadose bez teritorije/grunta(o kojem pricas a nemas pojma), naroda, svedeni na malu vjersku grupu u rezervatu Srbije. Da te ja nesto naucim, posto si naucio pogresna tkz znanja; Vlasnik kompletne teritorije odnosno nepokretne zemlje kao imovine je vlasnik samo drzava BiH i njeni svi stanovnici. Niko tu zemlju ne moze otudziti i te parcele privatnih zemljista sa svom nepokretnom i pokretnom imovinom iznijeti iz BiH i odnijeti negde drugo. Sta mogu strani drzavljani kao i maticno stanovnistvo je, da mogu kupovati svoje parcele zemljista i tu graditi neke objekte da li privatnog ili privrednog karaktera, placati naknadu za koriscenje zemljista ispod objekata drzavi itd. Oni mogu prodavati te svoje privatne nekretnine/objekte ili iznajmljivati drugim licima i ponovo placati poreze drzavi. Znaci sva nepokretna imovina/zemlja parcela stoji uvijek tu gdje je i samo pravno prelazi iz ruke u ruku pri prodaji objekata izgradjenih na njoj i nista vise.
Fudo Bosna

#861 Re: Arapi u BiH, dobro ili lose?

Post by Fudo Bosna »

Mx wrote:
Fudo Bosna wrote:
is l
@ Fudo

Sada ti smeta osim Arapa i Bosnjackobosanska Dijaspora i zelis da sjeces granu od koje zive Bosnjaci/Bosanci u Bosni i Hercegovini. Meni se cini da si ti isto tako branio Bosnjake u Sandzaku u Srbiji, njihov entitet teritorije i naroda i ljudi ostadose bez teritorije/grunta(o kojem pricas a nemas pojma), naroda, svedeni na malu vjersku grupu u rezervatu Srbije. Da te ja nesto naucim, posto si naucio pogresna tkz znanja; Vlasnik kompletne teritorije odnosno nepokretne zemlje kao imovine je vlasnik samo drzava BiH i njeni svi stanovnici. Niko tu zemlju ne moze otudziti i te parcele privatnih zemljista sa svom nepokretnom i pokretnom imovinom iznijeti iz BiH i odnijeti negde drugo. Sta mogu strani drzavljani kao i maticno stanovnistvo je, da mogu kupovati svoje parcele zemljista i tu graditi neke objekte da li privatnog ili privrednog karaktera, placati naknadu za koriscenje zemljista ispod objekata drzavi itd. Oni mogu prodavati te svoje privatne nekretnine/objekte ili iznajmljivati drugim licima i ponovo placati poreze drzavi. Znaci sva nepokretna imovina/zemlja parcela stoji uvijek tu gdje je i samo pravno prelazi iz ruke u ruku pri prodaji objekata izgradjenih na njoj i nista vise.

:-) :-) :-) :-) :-) :-) :-)

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Zašto onda u Kuwajtu, Kataru itd ne daju da to prelazi , "iz ruke u ruku" nego u dijelu UAE može samo u free zoni i ograničeno ?

Pa da te podsjetim da drugima koji nam dolaze i kupuju, u njhovim državama dooobro smeta, a mi nemamo reciprocitet, pa se i mulja nelegalno kao firme kupuju ne fizička lica :izet: :

"Nije tacno. Ne moze se kupiti zemlja kod Arapa, svugdje. U Dubaiu postoje free hold zone u kojima mozes kupiti, zemlju i nekretnine.
Sto je mali prostor, za velicinu Emirata. Neki dijelovi Dubaia su free hold, ostalo je lease hold. Tj mozes kupiti zemlju na preiod do 99 godina. Na lease hold podrucijima mogu samo GCC nacionalnosti kupovati tj posjedovati. Ista je stvar i sa osnivanjem firme. U free hold zoni mozes osnovati firmu i biti vlasnik. U svim ostalim lokalac ti mora biti vecinski vlasnik 51 %. Ti radis on ti potpisuje papire, vodi se na njega i uzima procenat od tvog poslovanja. Ovo je samo za Dubai posto je on najotvoreniji. Cisto sumljam da u ostalim Emiratima moze ikako, sem lease hold..
S tim da to nije pravna drzava, s pravima ko u Evropi. Nego monarhija. Tako da mogu sutra ukinuti free hold zone. Ako budu htjeli.
Boravisnu vizu ove mozes dobiti samo ako kupis nekretninu u iznosu ne manjem od 1 milion dirhama oko 250000 ojra. Kao investitor da otvoris kompaniju sa velikim depozitom. Ili da ti kompanija u kojoj radis napravi boravisnu dozvolu. Ili kao turista. S tim da nema nikakvih prava, socijalno penziono i sl. Radis dokle mozes, poslije toga noga u guzicu.. Mozes ostati ali da platis.
Samo da dam mali doprinos temi, kako Arapi posluju. Pa pravite paralele kako mi.."

Drugdje ili ne može nikako ili još restrektivnije, zašto :izet: , pa "samo se", mijenja vlasništvo, baš su :"Arapi škrti a mi kao radodajke" a u njih, Boga mi , ne može, što li :izet: ?

Kome jadniče smeta, kažeš "i dijaspora mi smeta", ne , smeta mi to , da, ovi forumaši trolaši iz dijaspore kažu , eto , "nema veze", njima naravno nema veze, kada su se svakako "ispalili", i meni bi u USA ili Francuskoj bilo svejedno šta se zbiva ovdje ?

Ti mene "učiš"? :-)

Uči svoje ukućane šta je patriotizam a šta pljačka i izdaja zemlje :D
Rugafet

#862 Re: Arapi u BiH, dobro ili lose?

Post by Rugafet »

Ma badava ova rasprava...Vrijeme ce pokazati ko je bio u pravu...Samo nemojte meni kasnije dolazit i plakat kad budete arape pedikirali i lizali im nos za tri eura danas :lol: Inace, najsimpaticniji su mi raznorazni dijasporci po temama (pogotovo oni koji se ne misle vracat) ljubi ih majka sve mi znaju :lol:
crazy_diamond

#863 Re: Arapi u BiH, dobro ili lose?

Post by crazy_diamond »

Fudo Bosna wrote:Da samo sto ce od tih npr , 10 porodica Nijemaca ,svaka ce ta porodica biti u BIH, npr u Sarajevu , potrositi /boraviti kao turisti i otici...

A od 10 Arapskih porodica , najmanje dvije ce doci 1 ili 2 puta kao turisti, ali poslije ce im se svidjeti Stojcevac, Vrelo Bosne ili Barice i pokupovace i za male pare nas pravni sistem "izlevatiti", i ostaviti nas bez ovo malo Bosne, napraviti Arapsko naselje i biti ovdje nekada trajno a dok to ne postignu, barem 6 do 8 mjeseci, trajno ostajemo bez ovo malo bosanske zemlje a za koju se nasi borci 1992-1995 krvavo izborise, e da te pojave nema i da nije nazalost masovna , bili bi pozeljni i prvi i drugi turisti, podjednako...

I Turci su muslimani dolaze, trose, budu po 7 dana u BIH, ili investiraju i otvore pogon, Cilek, Dogtas ili sl, ali ne kupuju nas grunt, da smo "rasiste ili islamofobi " valjda bi nam i Turci kao "smetali" ? :-)

Nijedan evropski ili pogotovu bosanski turista ne ode van zemlje, bude 5, 7 ili vise dana vani kao turista i umjesto suvenira ne uzme, "kao pride", 10 tak "hektarcica" zemlje u kojoj je turisticki boravio ! :izet:
Fudaro moj, nikad ti meni ne odgovori na sustinska pitanja o tome koliko su arapi zaista spremni pokupovati toliko parcela da nas na kraju poklope gruntovno

Kazes sam da dobro poznajes situaciju dole u arapskim zemljama, i da ovo sto dolazi i bih je srednja klasa, haj ti nama koji dole nikad nismo bili sta znaci srednja klasa dole, jesu li to ko u cihelim svijet radnici koji solidno zaradjuju, ili nista dole ne rade pa mogu i u bosnu doci i ostajati po par mjeseci. Ako ne rade,otkud im par velike da kupuju i trose po bosni,a ako rade otkud onda mogu mjesecima izbivati sa posla, ima li dole srednja klasa neke prihode od nafte i koliki su otprike, mogu li se od tih para provoditi mjesecima i jos trositi ns nekretnine.

Izracunao sam ti na grubo da treba 20 000 arapa da kupuje po bosni i da potrose par milijardi maraka da bi otkupili citavih 0,2 posto bh teritorije,ima li ta srednja arappska klasa toliko zelje i lastre ili ti ga para, znaci da bi imo 20000 musterija potrebno je da udje pola miliona arapa, i kad odbijes zene djecu, one koji nisu solventni za kupovinu,i oni koji ne zele kupovati,

Nisi mi odgovorio na pitanje kako to arapi mogu prisiliti bh gradjane da im budu roblje za.mae pare,kako je to moguce izvesti u 21.stoljecu u tudjoj zemlji,kad platei kod nas cak rastu i kad raja ide ueu zaradjivati

Gdje i kako su arapi kupili izvorista i ogradili ih, i kako cemo biti bez vode kad su te stvari regulisane tako da se ne mogu prodati ni domacim ni strancima

Vidim proziva se i dikaspora i arapi, zanimljiva je stvar d su te dvije ponove jedina ozbiljnija ekonomska pozitiva za bih,.bih svake godine u medjunarodnoj razmjeni gubii nekoliko milijardi dolara zbog deficita ili ti ga sto se puno vise uvozi nego izvozi, ocigledno je da je dijaspora ta koja sa svojim parama koje salju u bih ili ih donose jedini svijetli primjer koji puno donosi novca, i uz kredite cuva sistem da se kako tako odrzi, i sad se pojavljuju arapi koji bi svojom bogatim pojavom mogli dodatno poboljsati omjer uliva i odliva novca
Mx

#864 Re: Arapi u BiH, dobro ili lose?

Post by Mx »

Napisao Insomnia
Ali profesor Dizdarevic kaze...

Napisao Fudo

Napisao MX
@ Fudo

Napisao Fudo

Zašto onda u Kuwajtu, Kataru itd ne daju da to prelazi , "iz ruke u ruku" nego u dijelu UAE može samo u free zoni i ograničeno ?

Pa da te podsjetim da drugima koji nam dolaze i kupuju, u njhovim državama dooobro smeta, a mi nemamo reciprocitet, pa se i mulja nelegalno kao firme kupuju ne fizička lica :izet: :

"Nije tacno. Ne moze se kupiti zemlja kod Arapa, svugdje. U Dubaiu postoje free hold zone u kojima mozes kupiti, zemlju i nekretnine.
Sto je mali prostor, za velicinu Emirata. Neki dijelovi Dubaia su free hold, ostalo je lease hold. Tj mozes kupiti zemlju na preiod do 99 godina. Na lease hold podrucijima mogu samo GCC nacionalnosti kupovati tj posjedovati. Ista je stvar i sa osnivanjem firme. U free hold zoni mozes osnovati firmu i biti vlasnik. U svim ostalim lokalac ti mora biti vecinski vlasnik 51 %. Ti radis on ti potpisuje papire, vodi se na njega i uzima procenat od tvog poslovanja. Ovo je samo za Dubai posto je on najotvoreniji. Cisto sumljam da u ostalim Emiratima moze ikako, sem lease hold..
S tim da to nije pravna drzava, s pravima ko u Evropi. Nego monarhija. Tako da mogu sutra ukinuti free hold zone. Ako budu htjeli.
Boravisnu vizu ove mozes dobiti samo ako kupis nekretninu u iznosu ne manjem od 1 milion dirhama oko 250000 ojra. Kao investitor da otvoris kompaniju sa velikim depozitom. Ili da ti kompanija u kojoj radis napravi boravisnu dozvolu. Ili kao turista. S tim da nema nikakvih prava, socijalno penziono i sl. Radis dokle mozes, poslije toga noga u guzicu.. Mozes ostati ali da platis.
Samo da dam mali doprinos temi, kako Arapi posluju. Pa pravite paralele kako mi.."

Drugdje ili ne može nikako ili još restrektivnije, zašto :izet: , pa "samo se", mijenja vlasništvo, baš su :"Arapi škrti a mi kao radodajke" a u njih, Boga mi , ne može, što li :izet: ?

Kome jadniče smeta, kažeš "i dijaspora mi smeta", ne , smeta mi to , da, ovi forumaši trolaši iz dijaspore kažu , eto , "nema veze", njima naravno nema veze, kada su se svakako "ispalili", i meni bi u USA ili Francuskoj bilo svejedno šta se zbiva ovdje ?

I ti ovdje Fudo navodis kao argument Emirate, Dubai americkozidovsku koloniju. Oni su im i postavili takve zakone radi sebe da im nebi ko drugi dosao i uzeo im njihove kolonije pune ekonomskih resursa. Znaci dodji radi, gradi, trosi i ostavi veliku lovu njihovim kolonizatorima i onda mrs napolje. I ti bi isti takav sistem uvalio i Bosnjacima/Bosancima u BiH, toboze braneci Bosnjake/Bosance od stranaca, da investiraju u Bosni i Hercegovini i na taj nacin podignu sebi ekonomski i druge standarde i pozitivnu demografiju?
Fudo Bosna

#865 Re: Arapi u BiH, dobro ili lose?

Post by Fudo Bosna »

Mx wrote:
Napisao Insomnia
Ali profesor Dizdarevic kaze...

Napisao Fudo

Napisao MX
@ Fudo

Napisao Fudo

I ti ovdje Fudo navodis kao argument Emirate, Dubai americkozidovsku koloniju. Oni su im i postavili takve zakone radi sebe da im nebi ko drugi dosao i uzeo im njihove kolonije pune ekonomskih resursa. Znaci dodji radi, gradi, trosi i ostavi veliku lovu njihovim kolonizatorima i onda mrs napolje. I ti bi isti takav sistem uvalio i Bosnjacima/Bosancima u BiH, toboze braneci Bosnjake/Bosance od stranaca, da investiraju u Bosni i Hercegovini i na taj nacin podignu sebi ekonomski i druge standarde i pozitivnu demografiju?

Da trebao sam uzeti za argument Antarktik jer "odatle" nam dolaze i naseljavaju nas eto " pingvini" , ili mozda USA jer nam dolaze Ameri? (I jos sam uzeo za primjer samo jednu od drzava odakle nam dolaze, UAE, gdje su najliberalniji, drugi se jos vise stite, Kuwait , Katar, dakle stimulisu investiranje , podsticu turizam ali brane kupovinu grunta /naseljavanje stranih fizickih lica, trebam nacrtati)?

Da pravni.i ekonomski."geniju" jer nam upravo iz tih drzava i dolaze turisti, a postoji nesto sto se zove REPRICOTITET, znaci drzave se stite da ne budu na steti,
laicki receno ; (ako ne mogu kod ja kod tebe kupiti nekretninu, u Kuwaitu, Kataru i slicno,ne mozes ni ti u.mojoj drzavi, drzave se stite reciprocno, svoj grunt i svoju imovinu!)

Ko je "eksperte" protiv investicija, nije ako mi kupis hektare i hektare i pravis kucu u privatne svrhe u Bosni , to "investicija" u.moju ili tvoju Domovinu, to je "investicija" u vlastitu straznjicu, stranog drzavljanina, u mjesto stanovanja/boravka da ti pojasnim, ekonomski i pravni "geniju"! (Investicija je ako otvoris pogon, investiras u vec postojeci privredni subjekt npr, otvoris hotel ili slicno, zaposlis ljude, placas porez drzavi domacinu/BIH i postujes zakone nase zemlje domacina, ili dodjes kao turista i trosis u Bosni, a ne ako zaobidjes propise moje drzave , zloupotrjebis mogucnost osnivanja firme, i to kao stranac, koristis, tu firmu kao paravan, da nelegalno poslujes i kupujes zemljaku Arapu zemlju, kao fizickom licu, a protivno zakonu BIH, bez reciprocnosti?)

Kako mislis "dizati" sa Arapima demografiju, ne mozes ni u snu ozeniti njihovi Arapku, oni ce za jeftine pare handriti nas kao roblje ili zeniti zenske iz tvoje familije, a ti ne mozes ni primirisati njihovom zenskom rodu, prvo , jer si nearap, a bosanac je nepozeljan za zeta, (za njih neko ko je nepozeljan ako je "adzem"), a i zato sto nemas miraz od 50000 hiljada ili vise dolara, kokuz si da razmjenjuju gene i neodgovarajuce nacije, raspitaj se malo...
(Znao sa barem 30 tak nasih studenata u Saudiji ili ljudi koji su boravili na radu u zemljama zaliva, upitaj zasto ni jedan NIKADA nije ozenio Arapku, oni to ne dozvoljavaju, a uglavnom su cesti slucajevi zenidbe unutar familije, od 2 ili 3 koljena, imas debate na Jeziri o tome, i zato imas radjanje cesto bolesne djece jer dolazi do genetskih poremecaja, pogledaj debate o tome, i to je zloupotreba islamskih propisa, jer islam NE PODRZAVA ZENIDBU RODJAKA, ali valja da imovina ostane unutar familije, zar ne?)

Ja inace nisam zainteresovan dati kcerku Arapu kao 3 ili 4 tu suprugu, a ti ako jesi , bujrum, "dizi" demografiju Bosne.

KUPOVINA ZEMLJE I GRADNJA NASELJA FIZICKIH LICA/ NEKRETNINE SA DRZAVAMA ZALIVA , BEZ RECIPROCITETA , JE KAZNJIVA I PROTUZAKONITA I TO NIJE "INVESTICIJA", TO JE NASELJAVANJE STRANIH LICA MIMO PROPISA MOJE DOMOVINE, GOSPODINE , "PRAVNI I EKONOMSKI EKSPERTE" !

Nisu, ponavljam 20 ti put, sporne investicije ili turizam vec nelegalna kupovina grunta od strane drzavljana tih zemalja, na protuzakonit nacin, pod plastom osnivanja firmi pa poslije prebacivanjem tih kupljenih parcela na fizicka lica...
Haman

#866 Re: Arapi u BiH, dobro ili lose?

Post by Haman »

Izgleda da na Forumu ima puno anam onih koji odobravaju dolazak Arapa i kupovinu Bosnjacke zemlje, jer jedva cekajun ocekivani sukob do poslednjeg muslimana. U prvo vrijeme oruzje ce slati dzaba a kasnije za pare. Kad ne bude vise muslimana, Hrvati i Srbi ostvaruju svoj vjekovni san o podjeli BiH.

Evo vidite naseg vrhunskog politicara koji realizira ono sto je njegov babo potpisao poslije dobijene Fahdove nagrade za sirenje islama.
Na pitanje kako gleda na navode da Arapi koloniziraju BiH” i da ih živi već preko 40.000 u BiH, Bakir Izetbegović je komentirao da su posrijedi besmislice.

„Ta proizvoljna brojka, puštena u opticaj u sklopu jedne histerične i ksenofobične medijske kampanje u koju je uključen dio medija u BiH, pa i neki regionalni mediji, nije ni blizu realnosti. A realnost je takva da se zemlje regije s pravom nadmeću u privlačenju bogatih investitora iz Zaliva i dobrostojećih turista iz te regije.

Isto to s uspjehom radi i Srbija - najbolji primjer su kupoprodaja državne avio-kompanije i projekat „Beograd na vodi“. U BiH želimo privući investitore. Medijske hajke ne pomažu u tome, ali stanje na terenu je takvo da Arapi ipak osjećaju dobrodošlicu i uživaju u našem tradicionalnom gostoprimstvu širom BiH“, rekao je Izetbegović.
Iako je pitanje jasno postavleno o kolonizaciji nase zemlje, on govori o turizmu a ne kupovini i prodaji zemlje Bosne. Primjecujem da ima puno sledbenika na ovom Forumu, koji uvijek pricaju o turizmu a niko o naseljavanju Arapa. Aferim na velikim lazima.
Frankyee

#867 Re: Arapi u BiH, dobro ili lose?

Post by Frankyee »

PeppermintSA wrote:Ja stvarno ne razumijem ovo kmečenje o gruntu.

Šta mene briga jel vlasnik neke parcele naš ili stranac. Parcela svakako nije moja i svakako je privatno vlasništvo. To poistovjećivanje naših vlasnika sa državom je iskočilo iz 19. vijeka. Suverenitet države je mrtvo slovo na papiru. Otiđite na Jug Francuske pa vidite šta su uradili od tog famoznog državnog grunta.

Otiđite u neku zemlju tipa Malte ili Kipra. Sve živo pokupovaše stranci, a standard raste li raste. Ja bio, ja vidio. Dođe ruski guzonja i samo prstom pokaže na ulicu punu stambenih zgrada i kupi je. Pobogu, ljudi državljanstva prodaju za milion eura. Zašto? Jer kupovanje grunta vodi ka većim dolascima, što vodi ka većim ulaganjima u uslužne djelatnosti i industriju zabave. To zauzvrat vodi ka rastu turističkih kapaciteta i za kraj se veći broj ljudi sa kapitalom tamo seli kako bi pokretao ili vodio od tamo poslove. Vi bi da se mi poredimo sa Njemačkom. Mi se trebamo porediti sa zemljama poput Malte ili Kipra.

Ako mislite da mi možemo postati industrijska država grdno se varate. Ako mislite da možemo biti poljoprivredna država grdno se varate, budući da naša država nikad neće biti u stanju davati subvencije. Mi možemo isključivo da živimo od turizma i malog poduzetništva. Mislim na ovaj bošnjački dio. Dakle, da bogati Arapi, Turci, Rusi, Kinezi, Zapadnjaci, Tunguzijci dođu, otvore resorte (zimske, ljetne), počnu ulagati u sopstvenu zabavu - hoteli, tržni centri, kazina, diskoteke, kafane, strip klubove, luna parkovi. Da država to poprati i počne organizovati festivale, sistematski uvoditi liberalne vrijednosti i financijski sve to pratiti.

Nama je neophodan dolijev stranog kapitala jer u našoj zemlji nema dovoljno potentnog kapitala, a nismo u stanju sami ga stvoriti od ničega. Dakle, možda vam se neće svidjeti ali u trenutnoj konstalaciji odnosa imamo dvije opcije - i dalje biti šupak svijeta, svađati se oko Dejtona i živjeti od kladionice ili od zemlje napraviti javnu kuću za bogate strance.
sve fino covjek objasni, ko je malo putovao po svijetu isto je to i vidio.
Mx

#868 Re: Arapi u BiH, dobro ili lose?

Post by Mx »

NAJVEĆI PROBLEM ISTOČNIH SUSJEDA: Srbija je jedna od najstarijih nacija u svetu

Ministrica bez portfelja u Vladi Srbije Slavica Đukić Dejanović ocijenila je da se Srbija nalazi u veoma zabrinjavajućoj demografskoj situaciji

Regija Prije 14h Prije 13h

Izvor: Slodnaeuropa.orgFoto: TanjugIzvor: Koreni.rs

Kako kaže, stanovništvo Srbije sa prosječnom starošću većom od 40 godina spada u starije nacije u svijetu.

U intervjuu za Radio-televiziju Srbije, ministrica je ukazala da je u 2014. godini bilo više prekida trudnoća nego rođene dece, a da Srbija svake godine izgubi "manji grad" od oko 40.000 stanovnika, koliko je manje rođenih nego umrlih.

Ona je navela da je krajnje vrijeme da se ti problemi počnu rješavati, a ne samo analizirati, te dodala da će to biti jedan od njenih zadataka u narednom periodu.

Slavica Đukić Dejanović je kao dio problema označila i unutrašnje migracije sa sela u grad i ocijenila da zabrinjava to što je sve više obrazovanih žena starijih od 30 godina koje nemaju djecu i ne razmišljaju o tome, iako nisu ekonomski ugrožene, jer imaju visok stupanj potrebe za komforom.

Ministarka je dodala da nepovoljni parametri u ekonomiji nisu glavni razlog niske stope rađanja jer je iskustvo pokazalo da se siromašnije stanovništvo lakše odlučuje za rađanje.

"Ono što ćemo raditi u ovom mandatu biće vidljivo za nekoliko godina. Populacioni parametri se neće brzo mijenjati", rekla je Đukić Dejanović za RTS i dodala da se mora raditi na poboljšanju kvaliteta života ljudi, ali i analizirati unutrašnje migracije selo- grad, jer sa njima počinje populacioni pad.

Stručnjaci su još pedesetih godina ukazali da će demografija u ovom stoljeću biti najveći problem i podsjetila da je 2008. godine Srbija usvojila prvu strategiju za podsticaj rađanja.

Također, ministrica podsjeća da je Vladimir Putin problem u Rusiji riješio poticajem od 10.000 dolara za rađanje svakog drugog djeteta, te da je Danska uspjela riješiti problem agresivnom kampanjom.

(Agencije/SB)

http://www.slobodna-bosna.ba/vijest/376 ... svetu.html

ZABRINJAVAJUĆI TREND: Strmoglav pad nataliteta u RS-u

U Republici Srpskoj je prošle godine, u poređenju sa 2000. godinom, rođeno čak 35 odsto manje dece. Prema podacima Zavoda za statistiku RS, prije deceniju i po na svet je došlo 14.191, a lani 9.357 beba. S druge strane, broj umrlih je u pomenutim godinama sa 13.370 porastao na 15.059.
Društvo
Prije 11h Prije 11h
0

Iz ove statistike više je nego jasno da je u Republici Srpskoj konstantno prisutan veći mortalitet, a samo u 2015. je umrlo čak 5.700 više osoba nego što je rođeno. Posebno zabrinjava podatak da je u čak 61 lokalnoj zajednici u RS lani zabilježen negativan prirodni priraštaj.

Zato ne čudi što smo na samom začelju država kad je riječ o broju rođene djece u odnosu na broj žena. To je i nedavno potvrdio francuski Institut demografskih studija, u čijem se izvještaju navodi da se u BiH na 10 žena rodi tek dvanaestoro djece. S druge strane, u Srbiji bude rođeno 14, a u Hrvatskoj 15 beba na 10 majki.

Alarmantan je i podatak da je u prve razrede ove školske godine upisano 400 prvačića manje nego prošle.

U Udruženju porodica sa četvoro i više djece RS kažu da će situacija biti i gora ako i dalje budu izostajale mjere kojima bi bilo stimulisano veće rađanje.

"Ovdje prvenstveno mislim na uvođenje penzija za majke sa više djece, rješavanje njihovog stambenog pitanja, besplatne studije. Bez toga, roditelji će se sve teže odlučivati na proširenje porodice, jer su svjesni da ne mogu da računaju ni na kakvu pomoć", kaže predsjednik ovog udruženja Jovan Radovanović.

Marija V. iz Banjaluke kaže da je u braku 10 godina, ali da ne namjerava da proširuje porodicu.
"Imam jedno dijete od šest godina i mislim da će tako ostati. Muž radi kod privatnika, a ja sam nezaposlena. O drugom i ne razmišljamo, jer ionako jedva preživljavamo, tako da jedini spas vidimo u odlasku u inostranstvo", ističe ova sagovornica.

Demografi naglašavaju da je problem u tome što oni koji imaju jedno ili dvoje djece ne razmišljaju o proširenju porodice.

"Glavni razlog je što izostaje materijalna podrška države porodicama sa djecom, a uz to je neophodna edukacija mladih o značaju rađanja. Direktna materijalna davanja su, svakako, prva mjera koja bi mogla da podstakne natalitet. Međutim, pitanje je koliko jedna nerazvijena zemlja to može", ističe demograf Stevo Pašalić.

Izvor: Blic.rs

http://www.slobodna-bosna.ba/vijest/376 ... _rs_u.html
crazy_diamond

#869 Re: Arapi u BiH, dobro ili lose?

Post by crazy_diamond »

Haman wrote:Izgleda da na Forumu ima puno anam onih koji odobravaju dolazak Arapa i kupovinu Bosnjacke zemlje, jer jedva cekajun ocekivani sukob do poslednjeg muslimana. U prvo vrijeme oruzje ce slati dzaba a kasnije za pare. Kad ne bude vise muslimana, Hrvati i Srbi ostvaruju svoj vjekovni san o podjeli BiH.

Evo vidite naseg vrhunskog politicara koji realizira ono sto je njegov babo potpisao poslije dobijene Fahdove nagrade za sirenje islama.
Na pitanje kako gleda na navode da Arapi koloniziraju BiH” i da ih živi već preko 40.000 u BiH, Bakir Izetbegović je komentirao da su posrijedi besmislice.

„Ta proizvoljna brojka, puštena u opticaj u sklopu jedne histerične i ksenofobične medijske kampanje u koju je uključen dio medija u BiH, pa i neki regionalni mediji, nije ni blizu realnosti. A realnost je takva da se zemlje regije s pravom nadmeću u privlačenju bogatih investitora iz Zaliva i dobrostojećih turista iz te regije.

Isto to s uspjehom radi i Srbija - najbolji primjer su kupoprodaja državne avio-kompanije i projekat „Beograd na vodi“. U BiH želimo privući investitore. Medijske hajke ne pomažu u tome, ali stanje na terenu je takvo da Arapi ipak osjećaju dobrodošlicu i uživaju u našem tradicionalnom gostoprimstvu širom BiH“, rekao je Izetbegović.
Iako je pitanje jasno postavleno o kolonizaciji nase zemlje, on govori o turizmu a ne kupovini i prodaji zemlje Bosne. Primjecujem da ima puno sledbenika na ovom Forumu, koji uvijek pricaju o turizmu a niko o naseljavanju Arapa. Aferim na velikim lazima.
Cuj o naseljavanju, vi zabrinuti non stop suplju ponavljate, u svim navedenim primjerima konkretnim i svim dostupnim podacima evidentno je da arapi dolaze i odlaze,i oni koji kupuju odlaze dole na nazad da rade, pa opet dodju i opet odu, sta je to do turizam

Niko od zabrinutih da objasni realno kako je moguce da pripadnik srednje arapske klase se naseli u bosni, sta ce raditi ovdje,hoce li raditi za deset put manju platu nego dole,ako se naseli tu od cega ce zivjeti ovdje,imal iko da nam objasni ovu najednostavniju cinjenicu da se mora zaradjivati da bi se nesto kupovalo i zivjelo, kako to funkcionise kod arapskih profesora,trgovaca itd koji ovdje dodju na odmor, kako bi zivjeli ovdje ako nigdje ne rade, dakle sve se svodi na turizam,s tim da su ti turisti tako dobro placeni dole da imaju luksuz da ovdje sebi kupe nekretnine i zemlju gdje ce uzivati za vrijeme odmora, a nikako se za stalno preseliti jer za to je potreban prije svega posao

Oni koji ovdje borave duze su uglavnom oni koji ovdje planiraju baviti se biznisom,praviti naselja i ista ta naselja iznajmljivati ili prodavati apartmane,ulazu velike pare u naselja, i u tome vide poslovnu priliku da svojim zemljacima to iznajmljuju ili prodaju, i na taj nacin zarade, i sta je to nego investicija

Arapi su blagodat u ova teska vremena, ima dosta investicija u privredu koje su vec odradili, da krenu u stvarnu gradnju buroya i da po najavi kupe agrokomerc,samo ta dva najavljena projekta bi ekonomske pokazatelje drasticno poboljsali

U pravu je ridjobradi, strah je pretjeran i brojke su proizvoljne. Kakvih .urhevih 40 hiljada koji tu zive, treb vidjeti podatak koliko ih je uslo u bih a koliko izasli,podaci s aerodroma recimo, vidjecemo jasne podatke, i da vidimo koliko je tu onih od kojih se strahuje huda majko
Fudo Bosna

#870 Re: Arapi u BiH, dobro ili lose?

Post by Fudo Bosna »

Ne mozes ogranicenim budalama i prodanim dusama vise nacrtati, nije problem turizam, neka ulaganja trebaju nam svjeze investicije?

Problem je ovo 30% BIH, sa bijelom Bosnjackom , islamskom vjerskom vecinom, Arapi ce ulagati u Srbiju ili Hrvatsku ili BIH, jer imaju potrebu da negdje investiraju ali nikada u Srbiji nece se naseljavati jer su Srbija ili Hrvatska zemlje krscanstva, ovdje ce, ako i sada nisu, sigurno ce u buducnosti, ako mi ne budemo imali zastitne mehanizme dolaziti/naseljavati se masovno, i eto Bosnjacima demografski i punnooo opasnije politicki problem, jer Dodik i Covic ce imati ispriku sasvim realnu za otcjepljenje, jer ne zele tzv ISLAMSKU BIH, sa muslimanskom vecinom, a ne zeli ni krscanska Evropa. Arapi ce napraviti "Beograd na vodi", ili ulagati u Hrvatsku i slicno, ali tu ce stati, a ovdje u BiH, ce napraviti aerodrom, uloziti u Skenderiju, u Sarajevo i dovuci za 5 do 10 godina , 20, 50 pa i 100 hiljada Arapa koji ce pokupovati ovo malo bosnjackog grunta i demografski i politicku nas ugroziti i napraviti realan povod buducem Dodiku /ili buducim, " Dodicima/Covicima" za novi referendum/referendume, jer su kao majorizirani i nece "islamsku" BIH, a nece je ni EU, u svome predvorju, ni da joj buduca clanica bude arapska kolonija na 1/3 teritorija, to je problem.

A arapi pa bili i srednja klasa , hoce prijatnu bosansku klimu i da se uvale ovdje jer imaju bijele, naivne i tolerantne muslimane , nemaju probleme kao u ostatku krscanske Evrope, to je VELIKI PROBLEM, NISU PROBLEM INVESTICIJE NEGO MASOVAN DOLAZAK ARAPA I KUPOVINA ZEMLJE ZA KUCE U NAREDNIH 10 tak ili manje godina, a mi nemamo rezervne Domovine a krvavo smo se borili da opstanemo !

Bakir se pravi budala, i ne vidi taj problem, jedno je prednost investicija, turizma,to je O.K., svaka cast , ali moramo imati mehanizme zastite od masovnog naseljavanja u narednih 10 godina, ne dolaze nam npr. Turci, slicni i po nacinu ispovjedanja islama i mentalitetu, dolazi sasvim druga kultura /Arapi, dakle, neko ko nas gleda kao naivne buduce sluge, za par stotina maraka," bijele muslimane", jeftinu radnu snagu ?
Matijevic_Vlado
Location: Da sam prazna glava, potpuno zdrava, ne bih više ništa učio za badava..

#871 Re: Arapi u BiH, dobro ili lose?

Post by Matijevic_Vlado »

Fudo na prvoj liniji odbrane :mrgreen: . Ne citam tvoje duge postove al svaka cast na istrajnosti.
Jucer ih gledam u Grand centru, sjeli u kafic da odmore, nece nista da naruce al zato su imali punu kesu sladoleda na stapicu :mrgreen: . Smece su naravno ostavili po cijelom stolu :mrgreen: , tri odrasle osobe i troje dijece.
Fudo Bosna

#872 Re: Arapi u BiH, dobro ili lose?

Post by Fudo Bosna »

Haman wrote:Izgleda da na Forumu ima puno anam onih koji odobravaju dolazak Arapa i kupovinu Bosnjacke zemlje, jer jedva cekajun ocekivani sukob do poslednjeg muslimana. U prvo vrijeme oruzje ce slati dzaba a kasnije za pare. Kad ne bude vise muslimana, Hrvati i Srbi ostvaruju svoj vjekovni san o podjeli BiH.

:thumbup:

Svaka cast.Samo budala ne bi podrzala turizam i investicije i u tom kontekstu i Arapskog turistu i pogotovu i Arapa kao investitora, ali ugradi mehanizam zastite od prodaje grunta i naseljavanja, jer ce Bosnjake ovo ponajvise, dugorocno kostati, mozda cak i opstanka, kao naroda i BIH kao drzave, ako ne ogranicimo dolazak i kupovinu grunta u buducnosti...

P.S.
@Matijevic_Vlado
Dobro , ti mozda ne trose, ali mnogi trose, i nisu problem turisti, problem je ovo na sta kolega forumas i mi ostali upozoravamo, ne na turiste, ne na investitore , nego na latentnu opasnost masovnog dolaska u dio BIH , jer svaka komparacija sa Francuskom, Njemackom, UK, je glupa , ovo je demografski i teritorijom veoma mala zemlja...
crazy_diamond

#873 Re: Arapi u BiH, dobro ili lose?

Post by crazy_diamond »

Opasnost uopste nije latentna, latentnije je bilo u crnoj gori kad je kod njih krenulo nesto slicno sa navalom rusa,i to crna gora je dosta manja ,sveukupno stanovnika ko sarajevska regija, i vecina te male povrsine je teski krs, jos je rusa 200 miliona a tih arapa je dosta manje kad im sve drzavice saberes,i jos je rusija svjetska politicka sila, i znamo za istorijsku njihovu teznju da izadju na jadran i sve to, i sta bi, isto ko i s arapima,ispocetka pomama dok je bilo jeftino,kupuju dok je bilo jeftino,kako vise kupuju iz mjeseca u mjesec i cijene rastu, i onda sve manje i manje i stane to, to su osnovni ekonomski zakoni koji ce uvijek pokazati se u praksi i jaci su od bilo kakvih spekulacija i strahova
Mx

#874 Re: Arapi u BiH, dobro ili lose?

Post by Mx »

Bez mlade i velike populacije/demografije stanovnistava i u kombinaciji sa dobrom skolovanoscu BiH ili bosnjaci/bosanci nemaju nikakvih sansi na kratke staze od nekih 100 godina. Pali bi sa danasnjih mozda nekih 2 miliona (od toga koliko starih osoba?) na 500 000 i u tom slucaju ostavili iza sebe besplatno praznu drzavu, teritoriju i gruntove i mogucnost naseljavanja drugih naroda recimo iz azije i afrike. Najvece i najjace bogatstvo i snaga jedne drzave na duge staze je uvecavanje stanovnistva kao humani resurs a ne smanjivanje. Zapadne drzave evrope njihovu losu ili negativnu demografiju popravljaju stalno uvozeci stanovnike iz svih drzava svijeta mijesajuci ih sa njihivim maticnim stanovnicima. Danasnji bosnjaci/bosanci u BiH ako ih ima 2 miliona od toga izuzeti najmanje 500 000 starijih, male djece, djece po skolama, bolesne i tako dalje ostaje mozda nekih 700 000 radno sposobnih koji trebaju da izdrzavaju sve ostale radeci i placajuci poreze drzavi od kojih ce se njihov dio teritorije i naroda odrzavati i reprodukovati.

Tkz Fudo je jedan obicni luzer koji nema nikakvih bitnih parametara u glavi za kalkulaciju i unaprijedjenje bosnjaka/bosanaca i njihovog dijela teritorije i drzave u cjelini, U njegovoj glavi su jedini parametri za racunanje necega da mu neko ne dodje, da nema nikakve konkurencije i da sebicno cuva samo za sebe ono sto eventualno ima a to je egoizam, pravdajuci se cijelo vrijeme i zaklanjajuci se iza fol branjenja bosnjaka/bosanaca i neke njegove sizofrene scenarije totalno lose på bosnjake /bosance u buducnosti. Mislim da Fudo pod hitno treba da ide kod nekog dobrog psihijatra/psihologa da mu ubace u glavu novi cip bitnih i pozitivnih parametara da bi Fudo mogao pametno razmisljati, rezonovati, praviti zdrave kalkulacije i predvidjati zdrave, pametne i konstruktivne scenarije za dobrobit bosnjaka/bosanaca i drzave Bosne i Hercegovine.
Fudo Bosna

#875 Re: Arapi u BiH, dobro ili lose?

Post by Fudo Bosna »

@Mx
Ti bi se Arapima dobrovoljno nazigu a mene psihijatru, a da ga sam posjetis, opsjednut si sa Arapima i "mijesanjem krvi" pomalo i patoloski postaje, to tvoje "dubinsko" uvlacenje strancima, zar ne? :wink:

Pa da te upoznam sa cinjenicama?
Ne postoji slučaj da su Arapi dali snahu Bosancu nearapu ni studentu u Saudiji ni našem uposleniku u Zalivskim zemljama, prvo jer nije Arap," niža rasa za njih-adžem", drugo jer valja iskeširati 50 do 100 milja EUR a miraza, znači šupljak je svježa krv. :-) ?

Može biti konkubina 3 ili 4 žena u pričuvi-rezervi, da ima šta povaliti kada je ovdje onih 8 mjeseci mimo zime u Rajvosa, pa bujrum ko ima kćer ili seku neka izvoli :-)
Ima slučajeva u Bosni, ali to su kćerke Palestinaca ili Sirijaca koji su ovdje već od 1980 tih godina i studirali i postali Bosanci i niđe veze sa ovim što se u nas naseljavaju, Zaljevskim Arapima...A ti njihovu oženiti, ni pod razno ? :D

Svježa krv, ne nego svježe meso za Arape :lol: :lol: :lol: !

@crazy
Ne možeš porediti nas i Crnogorce , oni faktički svoji u svom, mi na 30 % Bosne koja je zemlja tri naroda, praktično smo protaktorat velikih sila USA, EU i Rusije, a svi nam naklonjeni u 100 pm, pravo gotive musliće u Evropi , nama je pitanje golog, bioloskog opstanka, ne sekiraj se ti za pretezno krscansku, Crnu Goru :izet: !

P.S.
Arapi su dobrodosli i kao turisti i kao investitori, ali ne kao kupci naseg grunta, "tzv svjeza krv", ne kao doseljenici !
AKO IM SE BUDE PRUZILA PRILIKA I AMBIJENT DA INVESTIRAJU A NE NASELJAVAJU SE, NECEMO IMATI ODLJEV 70000'MLADIH BOSANACA GODISNJE I ETO BOSANSKE, "SVJEZE KRVI", I ZAPOSLJAVANJA. !
Last edited by Fudo Bosna on 18/09/2016 18:47, edited 7 times in total.
Locked