gledao sam ovaj dokumentarac... sve je mnogo jasnije nakon njega... a i ko god je imalo išta čitao znao je to
međutim suptilno se ističu neki podatci i lako se prelazi preko njih bez ANALIZE
prva stvar
ARAPI MUSLIMANI NIŠTA NISU UČINILI ZA SVOJU SUBRAĆU.... ništa konkretno... na to dokumentarac potroši oko 1.5 mikrosekundi... dakle ništa nula, nada, nema propalo...bespredmetno je da se mi sada peglamo oko toga kad im sunarodnjaci nisu ništa konkretno pomogli da izađu iz te pozicije...još su ih koristili za raskusuravanje
druga stvar
arapi se predstavljaju kao KRŠĆANI I MUSLIMANI... ali se ne objašnjava zašto je npr sunovrat kršćana u jednom gradu sa 75% na 15% za samo 50 godina...zašto se broj muslimana nije smanjio????
treća stvar
doseljavanje židova je predstavljeno kao najveći probelm i početak pakla....
kad ovo ukazuje ORBAN za mađarsku onda je fašista i naci komunist a u švicarskoj su najbolje kurve mađarice (pisanje bošnjaka po fejsu)
međutim nije napomenuto da su židovi dolazili u britanski protektorat ne u palestinsku državu
četvrta stvar
uzet je neki period mislim druge intifade kada su židovi ubili OKO 4000 palestinaca a palestinci 1000 (ovo je šokantno s obzirom da su izraelci jači 8909789909 puta) a većina žrtava na obje strane su doseljenici tojest civili
peta stvar...
glavni problem trenutno nisu ni židovi kao vjera ni židovi kao narod već vlada koja daje poticaje za naseljavanje zapadne obale...u vidu keša, nemoranju vraćati kredit ako ostanu 10 godina tamo ... tu se pojavljuju dvije skupine... vjerski radikali i interesdžije
osobno sam vidio te ceste za židove koje presjecaju gradove i to maltretiranje između čekpointa... te bazene na jednoj a redukcije vode na drugoj strani....naš vodič koji je 30 puta bio u izraelu kaže da je VODA jedini pokretač ratova u slučaju izraela... ništa vjera i keš... samo voda..
šesta stzvar i neću dalje ima još toga
od originalnih 750 000 izbjeglica sada ih ima 4. milijuna
zamislite da je omiljeni forumski vojskovođa njofra hrvate iz bosanske posavine lijepo 1992. oko slavonskog broda, svinjarevaca, pitomače i požege fino sabrao u izbjegličke logore ne odzvolivši im integracijiu u hrvatsko društvo ili prolazak dalje ka europi...i te ljude koristio kao politički rpitisak na svijet i republiku srpsku u daytonu...što bi bilo da je bošnjake držao na nekim brodovima u splitu ne dozvoljavajući im odlazak dalje???
što bi bilo da grci danas imaju izbjegličke logore za grke koji su izbjegli za vrijeme sukoba s turcima? i da te ljude koriste kao sredstvo političke borbe protiv turske...
neću dalje uglavnom cionizam je veliki problem
velika negativna uloga amera (prijatelja mnogih forumaša

kada treba karat srbe )
i tako