SamoVasGledam wrote:HardcoreMX wrote:...
Nisam ja optužio Jevreje da preuveličavaju antisemitizam, već naprotiv. Čitaj pažljivije šta pišem. A mogli bi da se žale i kukaju na antisemitizam, jer antisemitiskih ispadi se dešavaju svakodnevno u svetu. Znam ja da su i Arapi semiti, ali antisemitizam su uglavnom vezuje za ukazivanje mržnje prema Jevrejima, ne Arapima. Za Arape važi islamofobija. Nisam ja to izmislio. A ovo što me optužuješ bez ikakvih osnova za antisemitizam i islamofobiju neću ni da komentarišem. Komentarisao bih da sam iznenađen, ali nisam. Tako obično verski fanatici reaguju kada im kažeš nešto negativno o njihovoj religiji.
Kao što sam rekao - ne treba mi Kur'an da bi dokazao da je Islam oruđe za širenje arapskog nacionalizma. Dovoljno mi je to što ti i još neki ovde tako zdušno brane Arape pa da znam da je misija uspešna. Bilal kojeg spominješ je bio prvi mujezin jer nije imao izbora. Kao prvo bio je rob i morao je da radi šta mu se kaže, a kao drugo njega su izabrali da čini taj posao jer su živeli u Meki koja je tada bila paganska,...
Kažeš najveći broj konvertira u Americi su crnci. U pravu si. Je.... Ali svejedno, tek svaki 100ti afro amerikanac je musliman u SAD -
https://en.wikipedia.org/wiki/African_Americans
Koje su to 'dosta etnickih grupacija Mongola' koje su primile Islam, je tek 3-5% Mongola su danas muslimani? K....
Nisam spominjao oganj, ali nema veze. Rekao sam da su se i Islam i Hrišćanstvo širili oružjem, ali nisam porekao da je bilo onih koji su i mirnim putem prihvatili te vere. Međutim to ne briše njihovu ružnu prošlost i sve loše što se dogodilo u njihovo ime. A što se Indonežana tiče - 'In the 2010 Indonesian census, 87.18% of Indonesians identified themselves as Muslim (with Sunnis more than 99%,[32] Shias 0.5%,[33] Ahmadis 0.2%[34]), 6.96% Protestant, 2.91% Catholic, 1.69% Hindu, 0.72% Buddhist, 0.05% Confucianism, 0.13% other, and 0.38% unstated or not asked.'
Sad se vadis i jos dublje tones, evo moram onda da te citiram....
SamoVasGledam wrote: Čak Jevreji toliko ne kukaju na antisemitizam, a mogli bi. A dokle ćete vi da se pozivate na nekakvu islamofobiju svaki put kada čujete nešto što vam se ne sviđa, ne odgovara, što vam deluje uvredljivo? Ispada da o Islamu ne možeš ništa negativno reći. Za nekoliko godina ne bi me iznenadilo da se svako ko ne pređe na Islam smatra islamofobom.
-ovo su tvoje rijeci!!!drugim rijecima zasto arapi kukaju kao jevreji,svaki put kad nesto kazes protiv njih,nemozes nista protiv njih reci,ne mozes ih ni uvrijediti(wtf

?!),arapi cak vise pretjeruju nego jevreji...I kako da covjek ne zakljuci da ti nisi antisemit,odnosno islamofob?Cak i ako zanemarimo pravi znacaj i porijeklo rijeci semit.Ti se cudis sto oni odgovaraju na tvoje provokacije,lazi,insinuacije i sta jos sve ne??!Na tvoje pazi sad uvrede, ako bi ti odgovorili ti ces njih jos da strpas u kos kvazi vjerski fanatika mozes misliti?!Ti pljujes po citavim narodima,navodis lazne tvrdnje,ispoljavas mrznju i jos se cudis zasto si antisemit i islamofob!? I otkud ti znas da je neko uopce vjernik?!Moze to biti i neko ko deklarativno mrzi ublehe,lazi,supljiranje,dezinformacije,trolanje i slicno..,upravo sve ono sto cini glavninu tvojih postova.
Evo dalje iznosis lazi i bljuvotine.Pa upravo Islam je ukinuo ropstvo kod arapa.Ovdje gore te forumas pita za dokaze ali ti se i dalje pravis budala...
Mongoli su tada i poslije bili skup mnogobrojnih etnija,poslije raspada Mongolskog carstva su se sirom Azije razdvojili,i vrlo je nezahvalno govoriti o nekim tacnim podacima,mnoge etnije i danas drze sebi svojstvene religijske pravce,dok turkomongolske skupine su gotovo u potpunosti islamske religije,interesantno je da su upravo od najdominatnije njihove skupine,tatari ustvari prvobitno oznaceni pogresno kao cjelokupni mongoli,mongoli su porazeni,i to bas od arapa,time su pomogli i Europi jer su glavninu mongola odvukli na sebe, i da je bilo prisile u preuzimaju Islama onda su,nakon kraha trebali ubjedljivo u vecem procentu da budu islamske vjeroispovjesti...opet porediti vikinge i arape moze samo neobrazovana osoba,mora da si bio pod uticajem filma "13 ratnik"
Narodna izreka kaze „u lazi su kratke noge“....cak te i tvoji navedeni izvori demantiraju..evo primjera..
..kazes svaki 100-ti afro-amerikanac je musliman u SAD i postiras upravo ti link na kojem stoji...“ African-American Muslims constitute 20% of the total U.S. Muslim population, the majority are Sunni or orthodox Muslims“?!

to je dakle jedna petina,dakle po ovom svaki peti afro-amerikanac je musliman u SAD.
...Indonezija.ok, 87 % nije ubjedljiva vecina u odnosu na ostale?!...i zasto nisi objavio citav clanak koji si citirao?!

,nisi,zato sto bi te licno tvoj izvor demantirao.Opce je poznato da su Indonezani kroz tadasnje trgovinske odnose sa arapima bili zainteresovani za Islam.I upravo ti dajes link..Evo kako je vecinski Islam a kako tih 10 procenata krscanstva doslo u Indoneziju...
Indonesia is the world's most populous Muslim majority country, at 87.2% in 2010, with the majority being Sunni Muslims (99%).[192][193][194] The Shias and Ahmadis respectively constitute 0.5% and 0.2% of the Muslim population.[195]
In 2010, Christians made up almost 10% of the population (7% of the total population was Protestant, 2.9% Roman Catholic), 1.7% were Hindu, and 0.9% were Buddhist or other. Most Indonesian Hindus are Balinese,[196] and most Buddhists in modern-day Indonesia are ethnic Chinese.[197]
Though now minority religions, Hinduism and Buddhism remain defining influences in Indonesian culture. Islam was first adopted by Indonesians in northern Sumatra in the 13th century, through the influence of traders, and became the country's dominant religion by the 16th century.[198]
Roman Catholicism was brought to Indonesia by early Portuguese colonialists and missionaries,[199][200] and the Protestant denominations are largely a result of Dutch Reformed and Lutheran missionary efforts during the country's colonial period.[201][202][203]