Gradjanski savez, nova stranka, osnivac Reuf Bajrovic

Sve o općim izborima, strankama, kandidatima...
Locked
VjecitiStudent

#851 Re: Gradjanski savez, nova stranka, osnivac Reuf Bajrovic

Post by VjecitiStudent »

Šteta bi bilo da ova Sidranova iskrena podrška radikalnom Reufu ostane zatrpana u bespućima FB

Image

:D
KatarinaKosaca
Location: Izmedju kurvinih sinova i pokvarenih kurvinih sinova

#852 Re: Gradjanski savez, nova stranka, osnivac Reuf Bajrovic

Post by KatarinaKosaca »

Pa, ova prodana pijanica im samo odmaze, to sigurno. Ustvari, nekako mi ide sa Smuljagicem potpuno. Reuf je bezidejan i supalj, sinoc nas je i poslije policije ubjedjivao kako je bomba na Vratniku politicki napad na Solakovica, ali ipak, nije, mora se priznati ludak kojem ide pjena na usta
Crvene_brigade

#853 Re: Gradjanski savez, nova stranka, osnivac Reuf Bajrovic

Post by Crvene_brigade »

KatarinaKosaca wrote:Pa, ova prodana pijanica im samo odmaze, to sigurno. Ustvari, nekako mi ide sa Smuljagicem potpuno. Reuf je bezidejan i supalj, sinoc nas je i poslije policije ubjedjivao kako je bomba na Vratniku politicki napad na Solakovica, ali ipak, nije, mora se priznati ludak kojem ide pjena na usta
Veoma je ružno i krajnje odvratno to što pišeš za Sidrana. Ipak, kakav god da je, uz sve svoje mane i lutanja, Sidran je za jedno kreativno pijanstvo više doprinio kulturi i ovom gradu nego ti za sav svoj dosadašnji život.

Tvoje ad hominem vrijeđanje mnogih osoba na ovom forumu, skriveno iz anonimnosti i lične praznine iz dana u dan najbolje govori o tebi i tvojim frustracijama.
Last edited by Crvene_brigade on 30/09/2016 18:51, edited 1 time in total.
kakonako

#854 Re: Gradjanski savez, nova stranka, osnivac Reuf Bajrovic

Post by kakonako »

KatarinaKosaca wrote:Pa, ova prodana pijanica im samo odmaze, to sigurno. Ustvari, nekako mi ide sa Smuljagicem potpuno. Reuf je bezidejan i supalj, sinoc nas je i poslije policije ubjedjivao kako je bomba na Vratniku politicki napad na Solakovica, ali ipak, nije, mora se priznati ludak kojem ide pjena na usta
Dobro Kato,eto Avdo pijanica i prodana dusa.A sta ti trijezna mislis o Bosinoj podrsci?
KatarinaKosaca

#855 Re: Gradjanski savez, nova stranka, osnivac Reuf Bajrovic

Post by KatarinaKosaca »

Crvene_brigade wrote:
Veoma je ružno i krajnje odvratno to što pišeš za Sidrana. Ipak, kakav god da je, uz sve svoje mane i lutanja, Sidran je za jedno kreativno pijanstvo više doprinio kulturi i ovom gradu nego ti za sav svoj dosadašnji život.

Tvoje ad hominem vrijeđanje mnogih osoba na ovom forumu, skriveno iz anonimnosti i lične praznine iz dana u dan najbolje govori o tebi i tvojim frustracijama.
takva,su pravila foruma...zali se nekom drugom. A ako cemo o frustracijama tebi sve sa prebjeguljom iz Londona treba salit stravu od SDA :mrgreen:
KatarinaKosaca

#856 Re: Gradjanski savez, nova stranka, osnivac Reuf Bajrovic

Post by KatarinaKosaca »

kakonako wrote:
Dobro Kato,eto Avdo pijanica i prodana dusa.A sta ti trijezna mislis o Bosinoj podrsci?
Ta podrska im pomaze. Kao i Cedina. Spomenuta odmaze ko imalo zna o osobi....
Crvene_brigade

#857 Re: Gradjanski savez, nova stranka, osnivac Reuf Bajrovic

Post by Crvene_brigade »

KatarinaKosaca wrote:
Crvene_brigade wrote:

takva,su pravila foruma...zali se nekom drugom. A ako cemo o frustracijama tebi sve sa prebjeguljom iz Londona treba salit stravu od SDA :mrgreen:
Osoba bez vlasitog života i karijere. Do podne mrzi cijeli svijet, od podne i samu sebe. Žalim te, ali iskreno, posveti se sebi, svom životu i prestani mrziti druge ljude i diskreditirati ih na ličnoj osnovi.
Last edited by Crvene_brigade on 30/09/2016 19:11, edited 1 time in total.
KatarinaKosaca

#858 Re: Gradjanski savez, nova stranka, osnivac Reuf Bajrovic

Post by KatarinaKosaca »

:wink:
Banksy

#859 Re: Gradjanski savez, nova stranka, osnivac Reuf Bajrovic

Post by Banksy »

VjecitiStudent wrote:Šteta bi bilo da ova Sidranova iskrena podrška radikalnom Reufu ostane zatrpana u bespućima FB

Image

Mislim da mu je i sin na listi za Centar.
Crvene_brigade

#860 Re: Gradjanski savez, nova stranka, osnivac Reuf Bajrovic

Post by Crvene_brigade »

Banksy wrote:
VjecitiStudent wrote:Šteta bi bilo da ova Sidranova iskrena podrška radikalnom Reufu ostane zatrpana u bespućima FB

Image

Mislim da mu je i sin na listi za Centar.
@Banksy,

Moram da te pohvalim, uvijek tačno, dobro provjereno i precizno. :thumbup:

Tarik Sidran, sina Abdulaha Sidrana, na broju 5. liste kandidata Građanskog saveza za Općinsko vijeće Centar Sarajevo.
VjecitiStudent

#861 Re: Gradjanski savez, nova stranka, osnivac Reuf Bajrovic

Post by VjecitiStudent »

Crvene_brigade wrote: Osoba bez vlasitog života i karijere. Do podne mrzi cijeli svijet, od podne i samu sebe. Žalim te, ali iskreno, posveti se sebi, svom životu i prestani mrziti druge ljude i diskreditirati ih na ličnoj osnovi.
:-)
A biće da je vlastiti život i karijera, dane i noći reklamirati ... radikalnog Reufa?
Banksy

#862 Re: Gradjanski savez, nova stranka, osnivac Reuf Bajrovic

Post by Banksy »

Džaba me hvališ, još uvijek ne znam za koga ću glasati... :D Ovo sam našla jer sam danas pretresala liste za Centar. Puno poznatog, pristojnog, dragog svijeta, ali i varalica i propalica.
Vjerovatno ću odlučiti u zadnji čas.
Crvene_brigade

#863 Re: Gradjanski savez, nova stranka, osnivac Reuf Bajrovic

Post by Crvene_brigade »

Banksy wrote:Džaba me hvališ, još uvijek ne znam za koga ću glasati... :D Ovo sam našla jer sam danas pretresala liste za Centar. Puno poznatog, pristojnog, dragog svijeta, ali i varalica i propalica.
Slažem se u poptunosti s tobom. Ni ja još nisam definitivno odlučio za koga ću glasati. Ima dosta dobrih i kvalitetnih kandidata na listama SDP-a, NS-a i GS-a.

Jedan od takvih kandidata kojeg izuzetno cijenim je dr. Stevanović, na izbornoj listi SDP-a.
Crvene_brigade

#864 Re: Gradjanski savez, nova stranka, osnivac Reuf Bajrovic

Post by Crvene_brigade »

VjecitiStudent wrote:
Crvene_brigade wrote: Osoba bez vlasitog života i karijere. Do podne mrzi cijeli svijet, od podne i samu sebe. Žalim te, ali iskreno, posveti se sebi, svom životu i prestani mrziti druge ljude i diskreditirati ih na ličnoj osnovi.
:-)
A biće da je vlastiti život i karijera, dane i noći reklamirati ... radikalnog Reufa?
Samo ne treba nikoga vrijeđati ad hominem i diskvalifikovati ga na najružniji mogući način. To je sasvim dovoljno za početak. :thumbup:

Niti sam Reufov advokat, a još manje agitator. I on ima svojih mana ali i vrlina. Treba pošteno, objektivno i pristojno govoriti - pisati o svakome, bili pohvalno ili kritički.
VjecitiStudent

#865 Re: Gradjanski savez, nova stranka, osnivac Reuf Bajrovic

Post by VjecitiStudent »

Banksy wrote:Džaba me hvališ, još uvijek ne znam za koga ću glasati... :D Ovo sam našla jer sam danas pretresala liste za Centar. Puno poznatog, pristojnog, dragog svijeta, ali i varalica i propalica.
DF, broj 15, ne možeš fulati. :D
Banksy

#866 Re: Gradjanski savez, nova stranka, osnivac Reuf Bajrovic

Post by Banksy »

Crvene_brigade wrote:
Slažem se u poptunosti s tobom. Ni ja još nisam definitivno odlučio za koga ću glasati. Ima dosta dobrih i kvalitetnih kandidata na listama SDP-a, NS-a i GS-a.

Jedan od takvih kandidata kojeg izuzetno cijenim je dr. Stevanović, na izbornoj listi SDP-a.
Jeste, on, ne znam zašto su ga stavili tako nisko na listi. Ima nekih desetak ljudi koje bih rado zaokružila, ali su se rasuli po raznim listama.
Za načelnika bih Vlastu, no izgleda da je i on sam odustao, bar ga ja nigdje nisam vidjela ovaj mjesec. Negativnom selekcijom jednog po jednog došla sam do Reufa, možda...
KatarinaKosaca

#867 Re: Gradjanski savez, nova stranka, osnivac Reuf Bajrovic

Post by KatarinaKosaca »

Crvene_brigade wrote: Samo ne treba nikoga vrijeđati ad hominem i diskvalifikovati ga na najružniji mogući način. To je sasvim dovoljno za početak. :thumbup:
Ti bas pokazujes kako se to radi :jbt: :pisnula: :pisnula:
VjecitiStudent

#868 Re: Gradjanski savez, nova stranka, osnivac Reuf Bajrovic

Post by VjecitiStudent »

Crvene_brigade wrote:

Jah, SDP koji je najveći krivac za ovakvo stanje u Centru i šire.
NEMA IZLAZA U GLASANJU ZA MITSKO BIĆE tzv. POŠTENOG POJEDINCA UNUTAR STRANKE. "On mi je komšija, znam ga sto godina. S njom u školu išao. Častan sportista! Stare tete preko ulice prevodila!" Stranke su mašinerija za osvajanje vlasti radi ostvarivanja interesa određene skupine. Pojedinac tu može biti simpatičniji ili ne, ali van okvira stranke ne može izaći. Tako da - tete možda i dalje mogu prevoditi preko ulice ali kad se glasa, oni su vojnici partije. Nema slobodnih strijelaca u partijama, baš kako nema ni malo trudnih. Ako vam ne valja stranka i njen program, od zaokruživanja dragog komšije na njihovoj listi - nećete nikakva dobra vidjeti.
Crvene_brigade

#869 Re: Gradjanski savez, nova stranka, osnivac Reuf Bajrovic

Post by Crvene_brigade »

Banksy wrote:
Crvene_brigade wrote:

Jeste, on, ne znam zašto su ga stavili tako nisko na listi. Ima nekih desetak ljudi koje bih rado zaokružila, ali su se rasuli po raznim listama.
Za načelnika bih Vlastu, no izgleda da je i on sam odustao, bar ga ja nigdje nisam vidjela ovaj mjesec. Negativnom selekcijom jednog po jednog došla sam do Reufa, možda...
Dobio sam informaciju da je on završio na sramotnom 17 mjestu jer nije imao dovoljno snažnu podršku unutar organa SDP OO Centar Sarajevo. Mislim da je dr. Stevanović "kolateralna šteta" u sukobu između struje koju predvode Igor Stojanović i Igor Kamočaji sa jedne, i Slavena Kovačevića, a koji se odavno približio SDA u pokušaju da sačuva dobro plaćenu funkciju od otprilike 4000 KM (zamjenika predsjedavajućeg Općinskog vijeća Centar) sa druge strane.
Last edited by Crvene_brigade on 30/09/2016 19:54, edited 1 time in total.
Banksy

#870 Re: Gradjanski savez, nova stranka, osnivac Reuf Bajrovic

Post by Banksy »

Mada mislim da gradove ne čine aktuelni, živi ljudi, već zgrade, naslijeđe i nevidljivi duh stoljeća, Stevanović je jedan od onih rijetkih ljudi zbog kojih još uvijek volim ovo, današnje Sarajevo. Veliki čovjek.
Crvene_brigade

#871 Re: Gradjanski savez, nova stranka, osnivac Reuf Bajrovic

Post by Crvene_brigade »

KatarinaKosaca wrote:
Crvene_brigade wrote: Samo ne treba nikoga vrijeđati ad hominem i diskvalifikovati ga na najružniji mogući način. To je sasvim dovoljno za početak. :thumbup:
Vidiš kako se može lijepo i kulturno izraziti mišljenje i vlastiti stav, a da pritom nekoga ne nazivaš pogrdnim imenima ili omalovažavaš na ličnoj osnovi. :thumbup:
Crvene_brigade

#872 Re: Gradjanski savez, nova stranka, osnivac Reuf Bajrovic

Post by Crvene_brigade »

[quote="Banksy"]Mada mislim da gradove ne čine aktuelni, živi ljudi, već zgrade, naslijeđe i nevidljivi duh stoljeća, Stevanović je jedan od onih rijetkih ljudi zbog kojih još uvijek volim ovo, današnje Sarajevo. Veliki čovjek.[/quote

@Banksy,

Poptisujem. :thumbup:
KatarinaKosaca

#873 Re: Gradjanski savez, nova stranka, osnivac Reuf Bajrovic

Post by KatarinaKosaca »

Crvene_brigade wrote:
KatarinaKosaca wrote:
Vidiš kako se može lijepo i kulturno izraziti mišljenje i vlastiti stav, a da pritom nekoga ne nazivaš pogrdnim imenima ili omalovažavaš na ličnoj osnovi. :thumbup:
Nisam ja otkrila toplu vodu, to se zna u Sarajevu. I sto umjetnik pije, nista novo. Radio je to i Ujevic i Hemingvej i mnogi. Dzenis Dzoplin se i drogirala. To im ne umanjuje umjetnicku vrijednost. Ali danas 'vako, sutra 'nako radi malo KM, to znamo svi o osobi, ali neki licemjerno sute. A ti p mom licnom zivotu i.mojoj karijeri ne znas nista. U povjerenju.....imam sitne interese od SDA ali me stid priznat. Nemoj nikom rec'.
Last edited by KatarinaKosaca on 30/09/2016 20:03, edited 1 time in total.
VjecitiStudent

#874 Re: Gradjanski savez, nova stranka, osnivac Reuf Bajrovic

Post by VjecitiStudent »

Banksy wrote:Mada mislim da gradove ne čine aktuelni, živi ljudi, već zgrade, naslijeđe i nevidljivi duh stoljeća, Stevanović je jedan od onih rijetkih ljudi zbog kojih još uvijek volim ovo, današnje Sarajevo. Veliki čovjek.
Da, izvanredan, a s druge strane nevjerovatno, potpuno odsustvo političke pameti.

SDP ga se sjetio tek sada, a on dopustio da ga taj, potpuno propali, korumpirani, izblamirani SDP Centra stavi na dno svoje liste, gdje će im poslužiti kao dobra reklama, ali sa vrlo malim šansama da prođe.
Crvene_brigade

#875 Re: Gradjanski savez, nova stranka, osnivac Reuf Bajrovic

Post by Crvene_brigade »

VjecitiStudent wrote:
Banksy wrote:Mada mislim da gradove ne čine aktuelni, živi ljudi, već zgrade, naslijeđe i nevidljivi duh stoljeća, Stevanović je jedan od onih rijetkih ljudi zbog kojih još uvijek volim ovo, današnje Sarajevo. Veliki čovjek.
Da, izvanredan, a s druge strane nevjerovatno, potpuno odsustvo političke pameti.

SDP ga se sjetio tek sada, a on dopustio da ga taj, potpuno propali, korumpirani, izblamirani SDP Centra stavi na dno svoje liste, gdje će im poslužiti kao dobra reklama, ali sa vrlo malim šansama da prođe.
Prepustimo biračima, građanima Općine Centar Sarajevo da kažu kakve su šanse jednom takvom časnom i hrabrom čovjeku poput dr. Stevanovića.

Eto, pošto ga i ti cijeniš zašto onda ne glasaš za njega? Demagogija je uvijek pristuna kada se radi o tvojim postovima. :lol:
Locked