Problem pasa lutalica vol 2

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
kr0 0ss

#851 Re: RE: Re: RE: Re: Problem pasa lutalica vol 2

Post by kr0 0ss »

nadžak wrote:
kr0 0ss wrote:
Tomahawk11 wrote:Ovo su vanzemaljski psi.
Kao sto ima cudoviste iz Loch Nessa, tako imaju vanzemaljski psi u Sarajevu.
Niko ne zna otkud :?
Vlasnici su ih pustali jer nisu mogli da ih hrane. Ostalo se nakotilo jer nisu kastrirati.

Kako se ovdje niko ne sjeća da prije više godina skoro svaka kuća je imala kera u avliji! O tome se ovdje ne komentariše :-( da ih čuva od provalnika i pljačkaša! !!
A gdje su sad ti psi? više nisu od koristi jer sad postoje kamere i drugi sigurnosni uredjaji a vlasnici su ih penzionisali i izbacili na ulice ...
Ja sam surovo iskren :-)
Ma ti si druže surovo blesav! :-)

Čuj grad treba da dijele ljudi i životinje! Znači tebi je normalno da psi žive sa nama po ulicama?
Kolega, nemoj da vredjaš!
Iznesi samo svoje mišljenje.
Ja živim u 21 v. i tako razmišljam i imam svoj stav. Ne moraju svi da se slože sa mnom. To i ne tražim. Ali je interesantno i pročitati i druga razmišljanja pa bila ona konstruktivno ili ne :-)

Ja nisam nikad rekao da je to normalno već da su građani krivi za to... i oni trebaju da snose posledice a ne nedužne životinje. I rekao sam da Ubijanje nije pravo rešenje ovog problema.
Ako ih sve poubijaš onda će sledećeg mjeseca opet biti isto. Ovaj problem se godinama ponavlja :-(
Razmisli ponovo i ne trči pred rudu ;-)
kr0 0ss

#852 Re: RE: Re: RE: Re: Problem pasa lutalica vol 2

Post by kr0 0ss »

Nanananana wrote:Oglasio se i nas "heroj"
Image

Image
E moji glupi stranci :-)
kr0 0ss wrote: Da li će se problemi riješiti kada se poubijaju svi psi ovog grada?
Šta će onda drugo biti na redu?
Mačke, vrane, komarci ....

Traba li ovaj grad sterilisati i ne dozvoliti nikakvom živom biću da ovdje živi osim ljudi?

Ponavljam: za narušavanje ravnoteže su ljudi krivi a ne životinje.
Macke o kojima ti pricas su poubijane od strane tih istih dzukela koje branis, i nije ni cudo odakle ovoliki misevi i pacovi.
Ne nisu! Ima ih djuture. Mačke su se prilagodile ovom gradu isto kao i golubovi. :-) samo što ih ti ne vidiš... Jer izbegavaju svaki kontakt sa ljudima
benjen

#853 Re: Problem pasa lutalica vol 2

Post by benjen »

Ako ih sve poubijas definitivno nece sve biti isto narednog mjeseca.
A vala nikome normalnom ovo stanje nije u redu.
Svako ziv je ugrozen.od djece do odraslih.
Podrzavam maksimalno akciju ciscenja svih pasa bez nadzora vlasnika sa ulica na bilo koji nacin,human ili neki drugi,volim pse i zivotinje opcenito ali nakon iskustva sa napadom copora na mene tokom voznje biciklom ove lutalice mogu lansirat na Mjesec ako je potrebno.
Isto tako ovi "samaricani" koji bi sprecavali sluzbe da rade posao bi trebali biti sankcionisani po dzepu i to zestoko.
kr0 0ss

#854 Re: RE: Re: Problem pasa lutalica vol 2

Post by kr0 0ss »

Nanananana wrote:Dobro, znaci treba zvati Cesara da od ovih pascadi napravi mirne i poslusne pse. [emoji38]
Ma ne ba. Već pitaj tvog komšu što je pustio kera da mu mahalom zvrca? ;-)
Nanananana

#855 Re: Problem pasa lutalica vol 2

Post by Nanananana »

Svaki dan nadjem mrtvu macku u parku, mora da su ih golubovi zadavili. :roll:
KB9

#856 Re: Problem pasa lutalica vol 2

Post by KB9 »

opalis jednom kaznu nekoj od ovih ubleha sto vole pse samo dok im nisu obaveza, povukli bi se iste sekunde u misije rupe i nasli neku novu tematiku kojom ce se bavit za zivota

lagano je glumit i krojit zakon po svom kad znas da te nece isti odrat al valjda ce doc i taj dan jednom
ST11

#857 Re: Problem pasa lutalica vol 2

Post by ST11 »

Kod nas u Slo. nadlezne sluzbe bez izuzetka maknu pse lutalice s ulica, 30 dana drze u psecem azilu i ako u to vrijeme ne nadju nekog da ih udomi, psi se evtaniziraju. Vsi vlasnicki psi moraju biti cipirani od treceg mjeseca starosti dalje, a kazna za nepostivanje tog zakona je 320€, koju veterinarski inspektori s najvecom radoscu napisu neodgovornom vlasniku.
Da ne zaboravim, kod nas pasa lutalica nema, tako da doslijedno sprovodjenje zakona u stvarnom zivotu daje rezultate.

Moj skraceni post iz 30. marta ove godine, tek da ne trebam dokazivati cinjenice:
ST11 wrote:http://www.24ur.com/novice/slovenija/in ... -psov.html
V Šentjerneju je inšpekcija pred dnevi ukazala odlov tropa 14 prostoživečih psov. Lastnica je sprva imela le psico. Seveda nesterilizirano. Mladiči so rasli in preganjali divjad, otroke, poštarje. Osem so jih že odlovili. Tri najbolj agresivne evtanazirali. Društvo Animal angels je prosilo za pomoč. "1000-odstotno jih bodo evtanazirali, če ne najdemo ljudi, ki bi pomagali pri socializaciji. Slovenija, imamo tako veliko srce?" so zapisali na Facebooku. Odzvale so se Lea, Teja in Dona. Jih bodo rešile?
Brzi prijevod:
U Šentjerneju inspekcija odredila ulov copora 14 pasa lutalica. Vlasnica prvo imala zenku, koju nije sterilisala, mladunci su odrasli i podivljali te ugrozavali djecu, lovili divlje zivotinje i trcali za postarima. U to vrijeme (27.2.2016) uhvatili su 8 tih pasa, od toga tri najagresivnije odmah eutanazirali. Drustvo Animal je onda trazilo pomoc u udomljavanje ostalih, jer ce i oni dozivjeti istu sudbinu, ako se ne nadju ljudi, koji ce ih primiti na dom.
kr0 0ss

#858 Re: RE: Re: Problem pasa lutalica vol 2

Post by kr0 0ss »

benjen wrote:Ako ih sve poubijas definitivno nece sve biti isto narednog mjeseca.
Podrzavam maksimalno akciju ciscenja svih pasa bez nadzora vlasnika sa ulica na bilo koji nacin,human ili neki drugi,volim pse i zivotinje opcenito ali nakon iskustva sa napadom copora na mene tokom voznje biciklom ove lutalice mogu lansirat na Mjesec ako je potrebno.
Isto tako ovi "samaricani" koji bi sprecavali sluzbe da rade posao bi trebali biti sankcionisani po dzepu i to zestoko.
Paščadi je i prije bilo i bice ih uvijek. Ne možeš ih istrijebiti.
Čovjek ga je stvorio da mu bude prijatelj, da mu služi, da mu pomaže u lovu, da ga čuva. ...
Što se tiče tog problema treba nešto preuzeti ali ubijanje nije pravo rešenje!

1000x sam prošao pored njih i nikad mi nije dlaka sa glave falila. Uopšte nisu bili agresivni niti su imali neko ineresovanje da me ozlede.

Prije nekoliko dana sam sjedio na klupi i nisam ni primjetio kada je veliki prandavi Rundo koji je odnekud došao, legao pored klupe ...
Ja sam mu samo rekao: gdje si Rundo :-) njega uopšte nije zanimalo :-) nastavio je da se izležava ... ja sam nastavio dalje da telefoniram i to je to :-)
Da sam se pokazao agresivnim ili da sam počeo da mrškam i sl. možda bi drugačije bilo. Ovo je živa istina!

Ja ne znam zašto za vama trče ili vas grizu? Tu nešto ne štima :-(
benjen

#859 Re: Problem pasa lutalica vol 2

Post by benjen »

Doduse mozda je do nas,znaci druga opcija je da se svi mi koji smatramo da kerovima bez nadzora nije mjesto na ulici iselimo negdje :lol:
Nema smisla raspravljati na ovu temu,svi mi i ja i ti koji tvrdis da ti ne smetaju znamo da psima nije mjesto na ulici bez vlasnika.
To sto ce velika vecina njih nastradat nisam kriv ni ja ni neko iz sluzbi koji ce ih pohvatat.
Kriv je idiot koji je pogurao idiotski zakon kojim je sluzbama onemoguceno kontrolisanje stanja.
Sad dolazimo na isto samo 100x gore.
Nadam se da ce debil ili grupa njih koji su doveli do ovoga da bi sebi spremili novac od donacija u dzep platiti na kraju...
Montana

#860 Re: RE: Re: Problem pasa lutalica vol 2

Post by Montana »

kr0 0ss wrote:
Čovjek ga je stvorio da mu bude prijatelj, da mu služi, da mu pomaže u lovu, da ga čuva. ...

1000x sam prošao pored njih i nikad mi nije dlaka sa glave falila. Uopšte nisu bili agresivni niti su imali neko ineresovanje da me ozlede.

Prije nekoliko dana sam sjedio na klupi i nisam ni primjetio kada je veliki prandavi Rundo koji je odnekud došao, legao pored klupe ...
Ja sam mu samo rekao: gdje si Rundo :-) njega uopšte nije zanimalo :-) nastavio je da se izležava ... ja sam nastavio dalje da telefoniram i to je to :-)
Da sam se pokazao agresivnim ili da sam počeo da mrškam i sl. možda bi drugačije bilo. Ovo je živa istina!

Ti i Rundo. Fina priča,osjećajna,puna ljubavi...

Rundo i ostali iz čopora moraju pokupljeni bit sa ulica,cesta,polja.

Država treba lovu komunama osigurat za smještaj tih pasa.Država ima pare al ne daje ih zato,ima prečeg ili sebi u džep stave.Svjetskim organizacijama to treba prijavit,da se špendira lova,šta je isto nemoguće jer politika,država,kontrolira špendirane pare.

Organiziraj Rundi i svim ostalim psima,prebivalište.Pokreni nešto i rješi ovu katastrofu..ovo nije problem...katastrofa.Spasi pse..Rundu..Apeliramo te :bih:
shiny

#861 Re: RE: Re: RE: Re: Problem pasa lutalica vol 2

Post by shiny »

kr0 0ss wrote: Ja se sa tobom ne bih složio.
Imati psa je obaveza! A mnogi nisu tome dorasli! Većina vas misli da je pas samo igračka za zabavu ili zaštitu. Pas se mora odgajati isto kao i djete. Svaki dan sa njim izlaziti vani, njegovati ga itd itd... kada neki vide da je to previše onda ga puste ili se odreknu takve obaveze.

Kakav odgoj takav pas :-)
Ako gospodar želi da pas ujeda to će biti tako
Ako gospodar želi da pas bude miran to će biti tako ....

Pogledaj na yutube kako to Ceser Millan radi :-) od agresivne životinje u nekoliko obrtaja napravi mirnog i poslušnog kera.

Ubijanje nije rešenje ovog problema.

Sorry, napisao sam previše ali sam surovo iskren ;-)
Da li ti imas svog psa?
kr0 0ss

#862 Re: RE: Re: RE: Re: Problem pasa lutalica vol 2

Post by kr0 0ss »

radiša wrote:
kr0 0ss wrote: I ljudi isto to rade. Ja ne vidim baš neku razliku. :-(
Hoće te i ubiti, udariti, opljačkati, ujesti, u teškim slučajevima i pojesti! silovati, zapaliti..... itd itd itd

Nije problem u životinjama već u ljudima. Ako narušiš ravnotežu u prirodi ona moraš da snosiš posledice koje slede.
Tako je i u ovom gradu Sarajevu!
Psi nisu došli sa neba već su ih njihovi vlasnici ovog grada napustili. A sad se žale da ih ujedaju i sa ne mogu mirno ulicom da šetaju.
OVAJ GRAD NE PRIPADA SAMO LJUDIMA.
Ljudi su ljudi a zivotinje zivotinje to ne mozes porediti nikako ako si pri cistoj pameti.Divljim zivotinjama je mjesto u divljini a ne na ulici.Pitome zivotinje se drze po kucama,stanovima...
Dovoljno drzimo ravnotezu prema ljudskim rasama i to nam je previse,druge nam ne trebaju.Ti kad tako volis zivotinje niko te ne sprijecava da pokupis ove sve ulicare i dovedes ih sebi kuci,ne samo ti nego svi ovi koji se za njih zalazu.Hranite ih,vezite na povodac kad izlazite sa njima i svi sretni i zadovoljni.U protivnom nemas sta pricat jer nemas osnova...
Molim te reči mi samo gdje ti vidiš u gradu divlje životinje?
A šta su za tebe pitome životinje?

Ljudi mogu čak biti gori od životinja. Štetu koju ljudi prave jedni drugima to životinje ne mogu nikad :-)
AmirBaa

#863 Re: RE: Re: Problem pasa lutalica vol 2

Post by AmirBaa »

kr0 0ss wrote:
benjen wrote:Ako ih sve poubijas definitivno nece sve biti isto narednog mjeseca.

nema veze sto si troll i sto moderacija suti ali evo http://www.klix.ba/vijesti/bih/sarajevo ... /160717038 hoces li tako i ovim ljudima objasnjavati kako je moguce da su njih ujeli a tebe nisu ?
uglavnomja

#864 Re: RE: Re: Problem pasa lutalica vol 2

Post by uglavnomja »

kr0 0ss wrote: Vlasnici su ih pustali jer nisu mogli da ih hrane. Ostalo se nakotilo jer nisu kastrirati.

Kako se ovdje niko ne sjeća da prije više godina skoro svaka kuća je imala kera u avliji! O tome se ovdje ne komentariše :-( da ih čuva od provalnika i pljačkaša! !!
A gdje su sad ti psi? više nisu od koristi jer sad postoje kamere i drugi sigurnosni uredjaji a vlasnici su ih penzionisali i izbacili na ulice ...
Ja sam surovo iskren :-)
:lol: :lol: :lol: :lol:

tito dragi ...

sta ti znaci "prije vise godina"? prije vise godina, decenija ili stoljeca????? :D :D

pricamo o sarajevu, centru grada recimo i ono uz miljacku do ilidze ... nemoj dijelova gdje koza pase pod rucnom, to svakako nije grad.

cuj kamere krive hahahahaha

dalje, vezano za cezara milana: on sredjuje samo rasne pse, pse koji imaju urodjene karakteristike, pse koji su imali vlasnika koji ga je "upustio, pokvario, razmazio ..."

i sam cezar je ostao izujedan i posramljen pred nekim talijanskim scenetom maloo vecim od macke. i tad je rekao-. za ulicare ne vrijede "pseca" pravila.

kad se vec gadjate cezarom, bio bi red da mu znate opus. a ne ono 3 epizode ssssssssss ssssss ssss i cuko k'o maca :-)

a za ove kokosi sa fb :zzzz: :run:
kr0 0ss

#865 Re: RE: Re: RE: Re: RE: Re: Problem pasa lutalica vol 2

Post by kr0 0ss »

shiny wrote:
kr0 0ss wrote: Ja se sa tobom ne bih složio.
Imati psa je obaveza! A mnogi nisu tome dorasli! Većina vas misli da je pas samo igračka za zabavu ili zaštitu. Pas se mora odgajati isto kao i djete. Svaki dan sa njim izlaziti vani, njegovati ga itd itd... kada neki vide da je to previše onda ga puste ili se odreknu takve obaveze.

Kakav odgoj takav pas :-)
Ako gospodar želi da pas ujeda to će biti tako
Ako gospodar želi da pas bude miran to će biti tako ....

Pogledaj na yutube kako to Ceser Millan radi :-) od agresivne životinje u nekoliko obrtaja napravi mirnog i poslušnog kera.

Ubijanje nije rešenje ovog problema.

Sorry, napisao sam previše ali sam surovo iskren ;-)
Da li ti imas svog psa?
Ne. Zbog posla i obaveza koje imam nemam vremena da se brinem o njemu.
KB9

#866 Re: Problem pasa lutalica vol 2

Post by KB9 »

za sve se ima vremena ako se ima volje

ti samo ides linijom manjeg otpora kojom stetis svim drugim ljudima
Montana

#867 Re: RE: Re: RE: Re: RE: Re: Problem pasa lutalica vol 2

Post by Montana »

kr0 0ss wrote: Da li ti imas svog psa?
Uzmi dan slobodno,neplaćeno, i idi pred parlament u sarajevo,protestiraj,da se krene...evo ti tabla,ponesi:

Image
uglavnomja

#868 Re: RE: Re: RE: Re: RE: Re: Problem pasa lutalica vol 2

Post by uglavnomja »

kr0 0ss wrote:
shiny wrote: Da li ti imas svog psa?

:lol: :lol: :lol:

klasika :thumbup:

ne daju mu/joj mama i tata da ima zivotinju :D dok je pod njihovim krovom.

ali bi da odredjuje kako ce drugi zivjeti. :-)
Naslovnica

#869 Re: Problem pasa lutalica vol 2

Post by Naslovnica »

Jedna od ovih stuja iz B-faze što obilaze i hrane paščad min 2 pita dnevno na povodcu voda pekinezera. Nije usvojila neku škevriju. Ove ostale nemaju nikakvog psa. Niti jesna od njih nije usvojila škevrijanera.
LICEMJERNE kuje.
Nanananana

#870 Re: Problem pasa lutalica vol 2

Post by Nanananana »

Pa naravno da nema psa, k'o ni 90% ovih dusebriznika. A ovih ostalih 10% vecina ih ima rasnog psa. :roll:
shiny

#871 Re: RE: Re: RE: Re: RE: Re: Problem pasa lutalica vol 2

Post by shiny »

kr0 0ss wrote: Ne. Zbog posla i obaveza koje imam nemam vremena da se brinem o njemu.
Ja sam usvojila psa bez pedigreea prije nekoliko godina. U stanu mi je. Dozvoljavam mu da se penje po krevetima i ima slobodu kretanja po svim prostorijama. Djeca mu prilaze, nikad ne reži, posebno ne napada, pa im još ostavi svu mogućnost "maltretriranja" bez da se buni. Naučio je da da šapu, da sjedne na komandu, da legne na komandu. Redovno je vakcinisan, ima uredniji medicinski karton od moga. Kad hodam sa njim trotoarom vežem ga. Ako vidim da se neko boji, skroz ga pribijem uz nogu ili stanem dok osoba prođe. Ja ne mogu osuđivati tuđi strah. Oni koji vole pse mu priđu redovno, maze ga. Da ne pričam koliko ga je djece na sred ceste pomilovalo. Ima nekoliko jarana, vlasničkih pasa, s kojim ga pustim da trči. Igraju se, valjaju, ganjaju loptu i frizbi. Postoje vlasnički psi s kojima nije na ti, najčešće drugi mužjaci, ali incidenti se spriječe pravovremenom reakcijom vlasnika.

Međutim, ja pravovremenom reakcijom ne mogu spriječiti napad cijelog čopora, koji mi se jedno vrijeme na dnevnoj bazi događao. Na Ciglanama kod Binga smo oboje izujedani. On završio kod veterinara, ja u hitnoj. Jednom smo šetali mirno Betanijom, onom lijepom šetnicom ispod porodilišta, kad se iz pravca Bara niodakle pojavilo njih 15, okružilo nas sa svih strana... ne sjećam se ni kako smo se izvukli. Da ne pričam da ne smijem ni u ludilu pomisliti da sa njim odem u neki dio grada u kojem ne znam situaciju. Jednom nas je i onaj čopor u centru Ferhadije napao. Gradom sa njim proći više ne smijem.

I sad mi reci da mrzim pse... A vidiš, želim da se problem riješi...
broj dva

#872 Re: Problem pasa lutalica vol 2

Post by broj dva »

L u c i f e r wrote:Moje je skromno misljenje da ne treba zakljucavati teme, vec banovati one koji krse pravila foruma.

Narocito zato jer neki radikalni dzukeloljupci i krse da bi tema bila zakljucana.

On topic: postoje samo 3 rjesenja ovog problema: eutanazija, uspavljivanje i eliminacija.
I kazniti osobe koje se ne brinu o svojim psima, u sto obavezno pripada i udomacivanje novorodjeni psica. Ako nisi u stanju sterilizirati svog ljubimca ili alternativno naci dom novorodjenim psima nemas sta raditi sa psom, drzi papigu ili zlatnu ribicu...
Naslovnica

#873 Re: RE: Re: RE: Re: RE: Re: Problem pasa lutalica vol 2

Post by Naslovnica »

shiny wrote:
kr0 0ss wrote: Ne. Zbog posla i obaveza koje imam nemam vremena da se brinem o njemu.
Ja sam usvojila psa bez pedigreea prije nekoliko godina. U stanu mi je. Dozvoljavam mu da se penje po krevetima i ima slobodu kretanja po svim prostorijama. Djeca mu prilaze, nikad ne reži, posebno ne napada, pa im još ostavi svu mogućnost "maltretriranja" bez da se buni. Naučio je da da šapu, da sjedne na komandu, da legne na komandu. Redovno je vakcinisan, ima uredniji medicinski karton od moga. Kad hodam sa njim trotoarom vežem ga. Ako vidim da se neko boji, skroz ga pribijem uz nogu ili stanem dok osoba prođe. Ja ne mogu osuđivati tuđi strah. Oni koji vole pse mu priđu redovno, maze ga. Da ne pričam koliko ga je djece na sred ceste pomilovalo. Ima nekoliko jarana, vlasničkih pasa, s kojim ga pustim da trči. Igraju se, valjaju, ganjaju loptu i frizbi. Postoje vlasnički psi s kojima nije na ti, najčešće drugi mužjaci, ali incidenti se spriječe pravovremenom reakcijom vlasnika.

Međutim, ja pravovremenom reakcijom ne mogu spriječiti napad cijelog čopora, koji mi se jedno vrijeme na dnevnoj bazi događao. Na Ciglanama kod Binga smo oboje izujedani. On završio kod veterinara, ja u hitnoj. Jednom smo šetali mirno Betanijom, onom lijepom šetnicom ispod porodilišta, kad se iz pravca Bara niodakle pojavilo njih 15, okružilo nas sa svih strana... ne sjećam se ni kako smo se izvukli. Da ne pričam da ne smijem ni u ludilu pomisliti da sa njim odem u neki dio grada u kojem ne znam situaciju. Jednom nas je i onaj čopor u centru Ferhadije napao. Gradom sa njim proći više ne smijem.

I sad mi reci da mrzim pse... A vidiš, želim da se problem riješi...
Svaka čast za post, kapa dole.
uglavnomja

#874 Re: Problem pasa lutalica vol 2

Post by uglavnomja »

broj dva wrote:
L u c i f e r wrote:Moje je skromno misljenje da ne treba zakljucavati teme, vec banovati one koji krse pravila foruma.

Narocito zato jer neki radikalni dzukeloljupci i krse da bi tema bila zakljucana.

On topic: postoje samo 3 rjesenja ovog problema: eutanazija, uspavljivanje i eliminacija.
I kazniti osobe koje se ne brinu o svojim psima, u sto obavezno pripada i udomacivanje novorodjeni psica. Ako nisi u stanju sterilizirati svog ljubimca ili alternativno naci dom novorodjenim psima nemas sta raditi sa psom, drzi papigu ili zlatnu ribicu...
kazniti i one sto ih hrane, i to na istim mjestima redovno pa se formiraju tertorijalno nastrojeni copori divljih zivotinja.
lijepa u dusi

#875 Re: Problem pasa lutalica vol 2

Post by lijepa u dusi »

Nanananana wrote:Pa naravno da nema psa, k'o ni 90% ovih dusebriznika. A ovih ostalih 10% vecina ih ima rasnog psa. :roll:
:thumbup:
Mada, pas nije nista manje vrijedan ako je skevlija, cesto su inteligentniji od rasnih... Mene osudjuju, mene koja sam ih do juce hranila, vode nosila, zimi toplu vodu nosila, nesto toplo da pojedu da se zgriju... Vratilo se tako sto su napali komsinicu s bebom i 7-godisnjim djetetom, hoces mi reci da ih je i ona provocirala? Muza su napali dok je bio na biciklu, sestru ujeli, antitetanus primala... To su samo meni bliski ljudi, sta je s ostalim komsijama...

Slazem se ja da su za ovakvo stanje krivi ljudi, prije svega oni koji su zapoceli sve pustajuci pse na ulicu, a zatim oni koji zive od nase nesrece.

Ovaj grad pripada i mackama i golubovima i vranama itd. (posto se na ljude i djecu alergicni, ne spominjem), ali nemaju slobodu kretanja.
Redovno nadjem nesto od ovog samo zadavljeno, rascerupano... Misevi se nakotili u podrumima zgrade preko puta, oni leze, macke nijedne nigdje u radijusu 2 km. Komsinica s dvije bebe u kuci, 2 misa ubila u spavacoj sobi, gdje joj i djeca spavaju. Trebaju djeca bolest kakvu fasovat, sta li?

Shvatite da nije normalno da vam pas bude ispred djeteta. Vecina onih koji se zalazu za to da ovi psi ostanu na ulicama, nemaju svoju djecu. U redu je da ne razumijete, ali nije u redu da ocekujete da se drugi povinuju vasim principima i shvatanjima.

Svima kojima je zao ulicnih pasa, nek ih pokupe i vode sto dalje od civilizacije. Ja cu prva biti sretnija s tim rjesenjem.
Post Reply