Sljepilo i jalovost bošnjacke ljevice

Post Reply
Bloo
Globalna šefica

#851 Re: Sljepilo i jalovost bošnjacke ljevice

Post by Bloo »

hAZNADAR wrote:
Bloo wrote:Šta je BANU? Pandan SANU da ne bude usamljena u svojim naporima. Toliko o tome da Bošnjaci nemaju institutcija.

Što bi Supek rekao...nacionalizam je mentalna bolest koja se širi na susjede.
Pametnim i realnim ljudima ne treba objasnjavati razliku izmedju kvaliteta i kvantiteta. Usporedba BANU i SANU moze biti samo u znacaju, uticaju na politiku, skolstvo, tradiciji i historijatu, opcoj ulozi u drustvu, kreiranju drustvenih standarda, kreiranju zakonodavstva. A ne samo sto postoje.

Sustinska razlika je ipak u kvalitetu.

Greska ljevice je sto samo navodi kvantitet pa ce reci eto na jednoj strani je bilo vise zlocina pa je jasno koji nacionalizam je gori - ali u principu isto. Velika kobna greska koja ce nastaviti kostati.

Sad nastavi kopati.
Nema potrebe za izvrtanjem onog što sam napisala, iako si možda ne možeš pomoći.
Sam si naveo da: kao ideologija sa svojim ciljevima, misliocima, politikom i strankama, svojim udjelom u historiografiji,.. i napose institucijama.
Ponudih ti dokaz da postoji.
Bloo
Globalna šefica

#852 Re: Sljepilo i jalovost bošnjacke ljevice

Post by Bloo »

Btw, ja nemam potrebe da kopam :) ja živim ovdje i ćutim sve te nacionalizme.
hAZNADAR

#853 Re: Sljepilo i jalovost bošnjacke ljevice

Post by hAZNADAR »

Bloo wrote:
hAZNADAR wrote:
Pametnim i realnim ljudima ne treba objasnjavati razliku izmedju kvaliteta i kvantiteta. Usporedba BANU i SANU moze biti samo u znacaju, uticaju na politiku, skolstvo, tradiciji i historijatu, opcoj ulozi u drustvu, kreiranju drustvenih standarda, kreiranju zakonodavstva. A ne samo sto postoje.

Sustinska razlika je ipak u kvalitetu.

Greska ljevice je sto samo navodi kvantitet pa ce reci eto na jednoj strani je bilo vise zlocina pa je jasno koji nacionalizam je gori - ali u principu isto. Velika kobna greska koja ce nastaviti kostati.

Sad nastavi kopati.
Nema potrebe za izvrtanjem onog što sam napisala, iako si možda ne možeš pomoći.
Sam si naveo da: kao ideologija sa svojim ciljevima, misliocima, politikom i strankama, svojim udjelom u historiografiji,.. i napose institucijama.
Ponudih ti dokaz da postoji.
Bilo bi lijepo da usput objasnis kakav je to BANU uticaj i znacaj kada vec poredis.

Primjerice - SANU zakljuci da bosanski jezik ne postoji - i to onda imas u RS zakonu. SANU nekada zakljucio da je Srbija ostecena teritorijama - politika uslijedila i postoji i dan danas, SANU zakljucio da su Bosnjaci bivsi Srbi i to imas u udzbenicima u skolama, SANU rehabilitovao svoje fasiste iz WWII i isto slijedi i u drustvu, SANU postavio standarde u srpskoj politici, SANU poceo rusenje YU,..

Pa izvoli nadji to isto za BANU. Kada vec miniras temu po ko zna koji put - barem to uradi sa stilom.
LBVIEW

#854 Re: Sljepilo i jalovost bošnjacke ljevice

Post by LBVIEW »

cyprus wrote:
LBVIEW wrote:Ne znam da bilo ko spori postojanje bosnjackog nacionalizma, samo ljudi s pravom reagiraju na imputiranje fasizma Bosnjacima, kao i na negiranje istog kod Srba/Hrvata, od strane istih likova na forumu.
Spori forumaš koji se odaziva na nick haznadar...

A što se tiče fašizma, pa jebiga, očito da ima i takvih - ili se to ne smije primijetiti? :-) Samo mi nije jasno ko negira postojanje istog kod Srba/Hrvata? :? Ja slabo koga takvog znam na klixu :) , osim ponekog kratkotrajnog trola...
Smije se primjetiti, samo reagirat ce se na imputiranje fasisticke ideologije Bosnjacima, sto je historijski falsifikat u cilju relativuzacije prvenstveno srpskog fasizma. Onaj Mad Max, kako li, non-stop drvi o nekakvom ustastvu Bosnjaka. :-)
Sto se negiranja tice, Bodkin, vaskrsnuli Kenjac i jos par,
su se pravo zadali kako bi opovrgli postojanje srpskog fasizma. Semanticke vratolomije, te "sta je teorija krvi i tla", te "imas to i kod drugih" i sl.
kamen spoticanja

#855 Re: Sljepilo i jalovost bošnjacke ljevice

Post by kamen spoticanja »

nosara wrote:U par dana od lijevog gradjanskog bloka, do svebosnjacke koalicije...

Image
nece biti svebosnjacke koalicije
biti ce samo razbijena lijeva opcija na one protiv sda i one kojima telekom ne zvuci lose :wink:
al' ne mogu reci da nisu znali :oops:
hAZNADAR

#856 Re: Sljepilo i jalovost bošnjacke ljevice

Post by hAZNADAR »

LBVIEW wrote:
cyprus wrote:
LBVIEW wrote:Ne znam da bilo ko spori postojanje bosnjackog nacionalizma, samo ljudi s pravom reagiraju na imputiranje fasizma Bosnjacima, kao i na negiranje istog kod Srba/Hrvata, od strane istih likova na forumu.

A što se tiče fašizma, pa jebiga, očito da ima i takvih - ili se to ne smije primijetiti? :-) Samo mi nije jasno ko negira postojanje istog kod Srba/Hrvata? :? Ja slabo koga takvog znam na klixu :) , osim ponekog kratkotrajnog trola...
Smije se primjetiti, samo reagirat ce se na imputiranje fasisticke ideologije Bosnjacima, sto je historijski falsifikat u cilju relativuzacije prvenstveno srpskog fasizma. Onaj Mad Max, kako li, non-stop drvi o nekakvom ustastvu Bosnjaka. :-)
su se pravo zadali kako bi opovrgli postojanje srpskog fasizma. Semanticke vratolomije, te "sta je teorija krvi i tla", te "imas to i kod drugih" i sl.
Ostaje samo loviti budale muslimanskog imena koji seru pa u tumacenju toga izmedju vjerskog ekstremizma, reakcionizma konto zadnjeg rata, obicnog balkanskog primitivizma, tradicionalne ruralne zaguljenosti i nacionalizma - izaberes samo i iskljucivo nacionalizam i fasizam i sunce te ogrije. :D
hAZNADAR

#857 Re: Sljepilo i jalovost bošnjacke ljevice

Post by hAZNADAR »

dupli
kamen spoticanja

#858 Re: Sljepilo i jalovost bošnjacke ljevice

http://zurnal.info/novost/21875/nije-lj ... DnlwEjtt28

voli avdo avdic po drugarima pocesto :oops:
Bodkin

#859 Re: Sljepilo i jalovost bošnjacke ljevice

Post by Bodkin »

LBVIEW wrote:
cyprus wrote:

Rekao sam ti davno dok dam ti jos odgovarao na postove da ili pocnes citati sta ljudi pisu i odgovarati na to ili da ides na ignore. Ti si nastavio i otisao si na ignore iako se na svakoj temi trudis da izazoves neki odgovor. Nista od toga sefe. Tako ni ovdje. Sve to sto pises ima svoj odgovor koji neces dobiti jer nisi neko ko je vrijedan odgovaranja. Dokazao si masu puta

Ne slazem se fundamentalno ni sa haznadarom pa mu odgovorim tu i tamo
MaksprotivMarksa

#860 Re: Sljepilo i jalovost bošnjacke ljevice

Post by MaksprotivMarksa »

cyprus wrote:
hAZNADAR wrote:Znam da se topis. Fakat imas vremena loviti po Facebooku sta budale pisu?
To je profil mimologija na FB.

https://www.facebook.com/mimologija

Samo - ovo sto si ti stavio i ono sto stoji na komentarima nije bas isto. Na FB na komentrima ima samo nekoliko sa tvoje slike. Ne kontam.
Isti video stoji i na ovoj stranici:

https://www.facebook.com/bosnjackiprepo ... SEARCH_BOX

Pa sam sastavio komentare...

Te dvije stranice su ponajbolji primjeri u kojem pravcu se kreće šizofreno ludilo kod bošnjačkih nacionalista, onih istih za koje ti kažeš da ne postoje :oops:
Ne radi se o nacionalistima, ovo je cisi fasizam, dovoljno je baciti pogleda na te ljude, svaki od njih velica handzar diviziju, procitajte tekstove o handzarcima, o svemu i svacemu, o bosnjackoj vecini na protoru Jugoslavije, gomila mitova i mrznje, profili se bukvalno zovu handzar divizija, handzarac itd, Zahini fanovi.
tvojkomsija

#861 Re: Sljepilo i jalovost bošnjacke ljevice

Post by tvojkomsija »

https://www.youtube.com/channel/UCu7TvI ... 9uHQFmIPVg

Pregledajte par klipova na ovom kanalu pa cete vidjeti o cemu ljudi pricaju. Fasizam medju Bosnjacima jaca, za razliku od srpskohrvatskog koji je od 90ih na istom nivou. Ovaj "nas" fasizam je duplo gori po nas jer se desava u nasoj avliji, i moze sluziti kao sasvim opravdan razlog da se kaze da je suzivot u BiH nemoguc.
Prizivanje islamske drzave, scene ratnih zlocina mudzahedina u klipovima, velicanje fasistickih bosnjackih jedinica (Handzar divizije), imate klipove posvecene ratnom zlocinu u Kravici (noz zica Kravica u komentarima) i jos svakakvih gluposti. 99% ljudi koji sire ovu propagandu su fanatici SDA. Na jednoj od fb stranica (Bosnjacki preporod) je pricano o BiH kao drzavi Bosnjaka, u kojoj ce nevjernici biti robovi itd.
Ovo meni smeta 10 puta vise nego srpskohrvatski nacionalizam jer se od ovog dosta teze ograditi.
MaksprotivMarksa

#862 Re: Sljepilo i jalovost bošnjacke ljevice

Post by MaksprotivMarksa »

tvojkomsija wrote:https://www.youtube.com/channel/UCu7TvI ... 9uHQFmIPVg

Pregledajte par klipova na ovom kanalu pa cete vidjeti o cemu ljudi pricaju. Fasizam medju Bosnjacima jaca, za razliku od srpskohrvatskog koji je od 90ih na istom nivou. Ovaj "nas" fasizam je duplo gori po nas jer se desava u nasoj avliji, i moze sluziti kao sasvim opravdan razlog da se kaze da je suzivot u BiH nemoguc.
Prizivanje islamske drzave, scene ratnih zlocina mudzahedina u klipovima, velicanje fasistickih bosnjackih jedinica (Handzar divizije), imate klipove posvecene ratnom zlocinu u Kravici (noz zica Kravica u komentarima) i jos svakakvih gluposti. 99% ljudi koji sire ovu propagandu su fanatici SDA. Na jednoj od fb stranica (Bosnjacki preporod) je pricano o BiH kao drzavi Bosnjaka, u kojoj ce nevjernici biti robovi itd.
Ovo meni smeta 10 puta vise nego srpskohrvatski nacionalizam jer se od ovog dosta teze ograditi.
O lafe, drago mi je da kod Hadzikadica ipak ima normalnih ljudina, zivio za ovo :thumbup: :thumbup: :bih:
kamen spoticanja

#863 Re: Sljepilo i jalovost bošnjacke ljevice

cyprus wrote:Image

Ne postoji bošnjački nacionalizam... Jelde haznadare?
na toj istoj mimologiji,pedji su na čelo stavili metu s 4C

a to je strasno
dakle grozomorno
a stranicu vodi nova mlada zvijezda zelenih u sarajevu...

sto je jos strasnije
LBVIEW

#864 Re: Sljepilo i jalovost bošnjacke ljevice

Post by LBVIEW »

E, vidis, upravo zato sto srpskohrvatski fasizam "nije smetao" koliko je trebao, doslo je do jacanja ovakvih ideja kod Bosnjaka. Jebo te, citav srpski politicki establisment bez ikakvih pravnih posljedica negira genocid, slavi zlocince, za iste optuzuje zrtve, osniva kojekakve komisije s ciljem istrage desavanja u Srebrenici i Sarajevu, uprkos tome sto su iste vec sprovedene, te rezultirale sudskim presudama. Istovremeno, fucking MZ suti, a sukoblljene strane "miri" sumnjivom rokadom haskih sudija koji su skloni oslobadjati ratne zlocince poput Seselja i, koji bi mogli tu praksu nastaviti(procitati tekst Nikolaidisa). Kakvu to poruku ztvama srpskog fazima salje, nije tesko zakljuciti.
Cinjenica je da kod Bosnjaka jos uvijek ne postoji politicka opcija koja ce frustracije i gnijev zbog ocigledne nepravde artikulirati, no za buducnost nisam siguran. :oops:
kamberovica polje

#865 Re: Sljepilo i jalovost bošnjacke ljevice

Post by kamberovica polje »

Znači ljestvica je postavljena na srpskom i hrvatskom nacionalizmu i dok se ne dođe do tog nivoa, Bošnjački nacionalizam se ne treba kritikovat. Jesam li dobro razumio?
LBVIEW

#866 Re: Sljepilo i jalovost bošnjacke ljevice

Post by LBVIEW »

kamberovica polje wrote:Znači ljestvica je postavljena na srpskom i hrvatskom nacionalizmu i dok se ne dođe do tog nivoa, Bošnjački nacionalizam se ne treba kritikovat. Jesam li dobro razumio?
Naravno da treba, samo ljudima je pun kurac histerisanja
na najmanju naznaku bosnjackog nacionalizma, dok, se na drugoj strani, sasvim normalno, bez ustezanja, s ponosom, zive UZP.
Haman2

#867 Re: Sljepilo i jalovost bošnjacke ljevice

Post by Haman2 »

Molim vas LEPO. SDP, DF i Nasa strange mastaju o nekoh gradjanskoj BiH. To je utopija u sadanjim politickim okolnostim, gdje gradjansku BiH ne zele druga dva naroda, bolje receno Hrvati i Srbi. Oni rade na otcjepljenju teritirija koje kontroliraju a to su Rep. Srpska i zamisljena Herceg Bosna.

U ovakvim okolnostim Bosnjacima treba jedinstvo ako misle ocuvati BiH i ne izgubiti i ono malo sto imaju. Nisioci politike da se ne pravi koalicija sa narodnom strankom SDA su kako vidimo, Kojovic i Magazinovic i jos neki iskopleksirani Bosnjaci (ako se uopste tako i izjasnjavaju ) kao npr Damir Masic.
Zasto pomenuti trojac ne zeli u vlast? Da li je to dobro za BiH ili za njene rusitelje. Nasa stranka nam je prvo podmetuna B. Falatera koji sada grije skute Covicu i drugim ekstremina u Z. Hercegovini. Kojovic, Magazinovic su to sto jesu iskljucivo zahvaljujuci bosnjackim glasovima. Kome ide u priliog njihova politika? Kako ce proci na sledecim isborima ostaje da vidimo.
hAZNADAR

#868 Re: Sljepilo i jalovost bošnjacke ljevice

Post by hAZNADAR »

Tema je o greskama ljevice a ne o tobozem bosnjackom fasizmu gdje su glavni argumenti youtube klipovi koje moze napraviti svaka budala i izjave primitivaca na FB. Ima tema o tome pa slobodno opletite, raniji drekavci na bosnjacki fasizam se nisu nesto narocito pokazali.

https://forum.klix.ba/antifasizam-u-bih ... 52463.html

Za razliku od susjednih velicanja fasizama iz WWII, rehabilitovanja zlocinaca i iz tog rata i zadnjeg, fasizma u skolskom gradivu, institucijama, zakonodavstvu,... bosnjacki je bio i ostao na pojedincima koji se ni u domacoj politici niti institucijama nemaju zasta uhvatit.

Tema je podsjecam ljevica i ako je bosnjacki fasizam relevantan u ovoj temi na taj nacin da ga ljevica istice kao toliki problem - onda to moze samo posluziti kao antireklama ljevice. Narod generalno niti je nacionalisticki nastrojen niti fasisticki i vrlo osjetljiv na prozivke fasizma zbog par budala.
hAZNADAR

#869 Re: Sljepilo i jalovost bošnjacke ljevice

Post by hAZNADAR »

kamberovica polje wrote:Znači ljestvica je postavljena na srpskom i hrvatskom nacionalizmu i dok se ne dođe do tog nivoa, Bošnjački nacionalizam se ne treba kritikovat. Jesam li dobro razumio?
Tipicno za jednu krajnost. Il voljem il koljem. Niko ne kaze da ne treba kritikovati izljeve mrznje i to se i desava. Od svakom moguceg incidenta koji se pojavi na vijestima se svi ogradjuju, opravdavaju,.... U vremenu kojem zivimo i sa sranjima, diskriminacijama, razlicitim arsinima,... cemu tolika dreka bosnjackom nacionalizmu koji je bio i ostao na pojedincima?

A tema je ljevica. Zar domaca ljevica nema pametnija posla i bitnije probleme u drustvu od bosnjackog nacionalizma. Ako se vec prodaju kao politicka opcija za cijelu BiH, za sve narode, multikuturalizam, gradjanstvo,... onda je red da svoju borbu usmjere na nacionalizme veceg kalibra.
Bodkin

#870 Re: Sljepilo i jalovost bošnjacke ljevice

Post by Bodkin »

:thumbup:
General War

#871 Re: Sljepilo i jalovost bošnjacke ljevice

Post by General War »

Haman2 wrote:Molim vas LEPO. SDP, DF i Nasa strange mastaju o nekoh gradjanskoj BiH. To je utopija u sadanjim politickim okolnostim, gdje gradjansku BiH ne zele druga dva naroda, bolje receno Hrvati i Srbi. Oni rade na otcjepljenju teritirija koje kontroliraju a to su Rep. Srpska i zamisljena Herceg Bosna.

U ovakvim okolnostim Bosnjacima treba jedinstvo ako misle ocuvati BiH i ne izgubiti i ono malo sto imaju. Nisioci politike da se ne pravi koalicija sa narodnom strankom SDA su kako vidimo, Kojovic i Magazinovic i jos neki iskopleksirani Bosnjaci (ako se uopste tako i izjasnjavaju ) kao npr Damir Masic.
Zasto pomenuti trojac ne zeli u vlast? Da li je to dobro za BiH ili za njene rusitelje. Nasa stranka nam je prvo podmetuna B. Falatera koji sada grije skute Covicu i drugim ekstremina u Z. Hercegovini. Kojovic, Magazinovic su to sto jesu iskljucivo zahvaljujuci bosnjackim glasovima. Kome ide u priliog njihova politika? Kako ce proci na sledecim isborima ostaje da vidimo.
U sadasnjim politickim okolnostima ne zele oni prvo Bosnjake,25 godina nije trebalo jedinstvo e sad hajmo...i sta jedinstvo moze uraditi u "sadasnjim politickim okolnostima" sto kazes? Mislis li krsiti dejton, izborne rezultate? Treba pametnijh a ne ujedinjenih glupana i skorojevica.
Last edited by General War on 09/02/2019 17:50, edited 1 time in total.
hAZNADAR

#872 Re: Sljepilo i jalovost bošnjacke ljevice

Post by hAZNADAR »

Kad je vec tolika dreka ovdje na opasnost bosnjackog fasizma - ima li ljevica muda da izadje u predizbornoj kampanji sa tim? Da ovu pricu sa ovog foruma o Bosnjacima lijepo prebacimo na javne prezentacije i kampanje stranaka?

Nije valjda da se borba protiv bosnjackog fasizma svodi na klixov forum? Kakva je to ljevica koja ne smije javno o ovome na ovakav nacin zboriti?
General War

#873 Re: Sljepilo i jalovost bošnjacke ljevice

Post by General War »

Samo promjeniti ime entiteta, a sve isto.
Ko to poziva na jedinstvo u RS?
Jedinstvo jednog naroda je uvijek pozitivna ideja, pogotovo ako govorimo o srpskom narodu koji je imao tešku i burnu prošlost, ali, kada govorimo o njemu moramo se zapitati ko su ljudi koji pozivaju na jedinstvo – rekao je poslanik u Narodnoj skupštini Republike Srpske Draško Stanivuković (PDP).
On dodaje da moramo iskreno odgovoriti na pitanje: Ko poziva na jedinstvo i kakva je njegova prošlost?

– Ako odgovorite na to pitanje iskreno shvatićete da je ta prošlost krajnje diskutabilna, kriminalna, koruptivna i zatrpana velom neotkrivenih ubistava – rekao je Stanivuković.

Dodaje da takvi ljudi mogu da formiraju samo interesno jedinstvo, koje nije za dobrobit građana.

– Ako vi kao odgovorna ličnost koju ljudi prate i ličnost koja predstavlja neku stranu pristanete na takvo nešto, znači da ste postali saučesnik te mračne prošlosti koja nije dobro donijela narodu oko koga pravite to jedinstvo – kaže on.

Dodaje da, kad god su se ujedinili to je išlo na štetu građana, te da on nije za to.

– Ako mene pitate nisam za takvo nešto. Niti bi moglo to da se desi dok se ne stvore neke nove generacije u ovoj zemlji – zaključio je Stanivuković.
General War

#874 Re: Sljepilo i jalovost bošnjacke ljevice

Post by General War »

hAZNADAR wrote:Kad je vec tolika dreka ovdje na opasnost bosnjackog fasizma - ima li ljevica muda da izadje u predizbornoj kampanji sa tim? Da ovu pricu sa ovog foruma o Bosnjacima lijepo prebacimo na javne prezentacije i kampanje stranaka?

Nije valjda da se borba protiv bosnjackog fasizma svodi na klixov forum? Kakva je to ljevica koja ne smije javno o ovome na ovakav nacin zboriti?
Sto bi se ljevica sa time bavila, eto u sarajevu su biraci sami pokazali sta misle.
meme_machine

#875 Re: Sljepilo i jalovost bošnjacke ljevice

Post by meme_machine »

cyprus wrote:
Slazem se sa tobom da je bosnjacki nacionalizam specificniji i u neku ruku opasniji po BiH od druga dva, i ako ovi trendovi nastave, vjerovatno cemo u sljedecih desetak godina vidjeti stvaranje neke bosnjacke verzije Dodika. Kad se to desi, vjerovatno ce se povecati opasnost od nekog novog sukoba.

Ali nisam siguran da li ovaj trend moze zaustaviti bh. ljevica (da je ne etiketiramo kao samo bosnjacku :D ), jer srpski i hrvatski nacionalizam drze zivim ovaj trend. Mislim da bh. ljevica u trenutnom rasporedu snaga tesko da moze ista znacajnije uraditi po tom pitanju. SDA bi tu npr. bila puno jaci glas, kad su vec na sebe preuzeli titulu prve stranke bosnjackog desnog centra, gdje bi se tacno naznacilo koja je ideoloska pozicija bosnjacke desnice, i koje su crvene linije preko kojih se ne treba preci (recimo, imati takvu politiku koja unaprjedjuje bosnjacke interese, medjutim koja ne ugrozava tudja prava, bilo prava drugih konstitutivnih naroda, bilo prava manjina). Na neki nacin zakovati poziciju na desni centar, i ne ici vise ni korak udesno.

Sve u svemu, mislim da se slazemo po svim ili skoro svim tackama, samo bih dodao da bi ovakav bosnjacki desni centar bio daleko veci saveznik bh. ljevici nego neprijatelj, jer mislim da se misljenja ova dva tabora poklapaju u jedno 80% slucajeva, i da se treba fokusirati na tih 80%.

Jedan primjer toga je da evo HDZ moze vrsiti blokadu FBiH preko Doma Naroda, tako da bi bosnjacki desni centar bio prosto ekstatican kada bi se ukinuo Dom Naroda, i preslo se na sistem jednodomnog parlamenta.

S druge strane, Dennis Gratz (NS) je predlozio da se predje na elektorski sistem popunjavanja Doma Naroda, sto bi vjerujem znacajno oslabilo poziciju HDZ-a, jer bi sada Dom Naroda postao puno slicniji Vijecu Naroda u RS-u, koji nije nista drugo nego "rubber stamp" za Narodnu Skupstinu.

Dakle, cak i u vrucim socijalnim temama se moze naci zajednicka pozicija, a da ne pricamo o ekonomiji.
Post Reply