Ubijeni vojnici Oruzanih snaga u Sarajevu

Locked
uglavnomja

#851 Re: Ubijeni vojnici Oruzanih snaga u Sarajevu

Post by uglavnomja »

bjelave wrote:
refffko wrote:Nisu oni zalutali sami od sebe.
Postoje organizacije i ljudi koji rade na tome da oni zalutaju. Itekako postoje dzamije, centri i imami gdje se zagovara terorizam i sljedbenici se odgajaju i filuju da djeluju na ovaj nacin.

Slaze se da ne postoji Islamski terorizam. Ali slefijski postoji itekako.

Cinjenica je da su selefije muslimani, ali muslimani su i perzijanci, malezijci, ostali suniti pa ne rade ovakva sranja.
Dobar post. Inace ovih selefija nije bilo prije rata ovdje. Selefizam kao ideologija dolazi poslije rata u Bosnu sa NGO's iz zemalja zaljeva gdje je selefizam drzavna ideologija, koje ih finansiraju, vrbuju. Zna se da su zene placane mjesecno da nose burke sa po par stoja maraka. Bivsi reis je o tome sutio a vlast se pravila luda. Dio bosnjackih politicara, SDA usmjerenja, je na to gledao sa odobravanje, kao, momci mozda malo pretjeruju ali prave balans spram nevjernika i komunista.

Nadam se da je sad vrijeme da se to presjece.
:thumbup: za citav post, a narocito za podvuceno.
niti su dosli niti o(p)stali bez podrske vlasti i iz
Last edited by uglavnomja on 19/11/2015 17:52, edited 1 time in total.
splinter

#852 Re: Ubijeni vojnici Oruzanih snaga u Sarajevu

Post by splinter »

VjecitiStudent wrote:
Freamon Lester wrote:Medjutim najtuznije je od svega sto ministar kaze nema sredstava. Nemaju jebenih para da okupe IT strucnjake koji bi kozojebe sa portala dokinuli. A sto je najgore to nam treba vise nego ista.

Plus promjeniti zakon o izazivanju vjerske i nacionalne mrznje. Nista zatvor. Kazna 5000 KM. Pa kad dodjes da seres o tome kako treba cetnike,ustase,balije klati i protjerivati hajd fino plati. A od tih novcanica finansirati gore pomenute strucnjake. :D
Zadnju inkarnaciju vijesti ummeta možemo mi dokinuti.
https://vijestiummeta.wordpress.com/
Prijavite ih ovdje
https://wordpress.com/abuse/
jel bilo već?
http://www.index.hr/vijesti/clanak/otkr ... 56993.aspx
Man of steel

#853 Re: Ubijeni vojnici Oruzanih snaga u Sarajevu

Post by Man of steel »

U konačnici, posle svega što sam čuo i pročitao, mislim da je više nejebica kriva da ovaj krene u pohod nego bilo kakva religija.

Ali da ovaj slučaj treba iskoristiti za obračunavanje sa radikalnim elementima u našem društvu se slažem svakako.
Freamon Lester

#854 Re: Ubijeni vojnici Oruzanih snaga u Sarajevu

Post by Freamon Lester »

gospodja profiterka wrote: Dolaze još tokom rata, za ručicu ih se dovodilo. Kad konzerva nije mogla proći, oni su prolazili. Njihove razmjene zarobljenika uredno je nadzirao UNPROFOR kao da je riječ o regularnim jedinicama. Oni su posijali sjeme. Iza rata je počela disperzija među lokalnim stanovništvom. To su ti "plodovi mudžahida" o kojima pričaju Vijesti govneta.

Sada nije vrijeme da se to presječe. Sada je, naime, prekasno.
Jes jes. Zapad ih uvezo. Zapad ih i u Armiji BiH smjestio i dao da se bore. Da je bilo volje mogli su biti izbaceni naglavacke kao sto je bio slucaj na Kosovu. Nije i sad se placaju greske. Ali ziva bila te greske nemoj pripisivati visim silama vec nesnalazenju u vihoru rata naseg vojnog vodstva.
Kareem Abdul

#855 Re: Ubijeni vojnici Oruzanih snaga u Sarajevu

Post by Kareem Abdul »

Evo kako izgleda odgoj djece na teritorijima Sirije koje kontroliraju islamisti.

Doduše u ovom slučaju nije u pitanju Islamska Država već a-Nusra Front koji se smatraju ogrankom Al-Qaide i najjača su pobunjenička formacija u Siriji.

https://www.youtube.com/watch?v=7sPY0X8SrLo

Zanimljivo, djeca govore da im roditelji odobravaju takvo školovanje a neku i tjeraju da idu na to.
bjelave

#856 Re: Ubijeni vojnici Oruzanih snaga u Sarajevu

Post by bjelave »

Nije ih bilo puno za vrijeme rata jer su ovdje bili prisutni Iranci, koji i jesu najveci din dusmani ovim selefijama. Poslije rata su i Iranci protjerani a navalila su braca iz zaljeva kartkih pantalona i duzih bradica.

Helem nejse, nebitno jeli tokom ili poslije.
It_is_a_Leclerc

#857 Re: Ubijeni vojnici Oruzanih snaga u Sarajevu

Post by It_is_a_Leclerc »

S tim da ne treba potcijeniti notornu činjenicu da se dominantno financiraju iz saudijskih fondova, "humanitarnih", "povratničkih" i inih organizacija za "edukaciju", "promociju islamskih vrijednosti".

Stav Islamske zajednice je mlak i neučinkovit. Iako postoji fetva iz 1993. kojom se zabranjuje praktikovanje svih nehanefijskih teoloških škola u objektima Islamske zajednice BIH.
nosara

#858 Re: Ubijeni vojnici Oruzanih snaga u Sarajevu

Post by nosara »

Interesantna sprega sa Saudijcima, koji su glavni ahbabi nasim svetim kravama iz Vasingtona... Jebe lud zbunjenog... Ne smijes se previse zamjerit bradama, jer se po toj logici zamjeras obmani i raji... Ili to nema veze, dje bi obmana, ha ja... :D

Image
Last edited by nosara on 19/11/2015 17:59, edited 1 time in total.
gospodja profiterka

#859 Re: Ubijeni vojnici Oruzanih snaga u Sarajevu

Post by gospodja profiterka »

Freamon Lester wrote:
gospodja profiterka wrote: Dolaze još tokom rata, za ručicu ih se dovodilo. Kad konzerva nije mogla proći, oni su prolazili. Njihove razmjene zarobljenika uredno je nadzirao UNPROFOR kao da je riječ o regularnim jedinicama. Oni su posijali sjeme. Iza rata je počela disperzija među lokalnim stanovništvom. To su ti "plodovi mudžahida" o kojima pričaju Vijesti govneta.

Sada nije vrijeme da se to presječe. Sada je, naime, prekasno.
Jes jes. Zapad ih uvezo. Zapad ih i u Armiji BiH smjestio i dao da se bore. Da je bilo volje mogli su biti izbaceni naglavacke kao sto je bio slucaj na Kosovu. Nije i sad se placaju greske. Ali ziva bila te greske nemoj pripisivati visim silama vec nesnalazenju u vihoru rata naseg vojnog vodstva.
A ti živ bio ne pripisuj to nekakvom "nesnalaženju", osim svom vlastitom. Nikakvog nesnalaženja tu nije bilo, već je riječ o realizaciji jedne doktrine, koja je, dok ste vi puzali po rovovima, puštala duboko korijenje u skladu s planom.

I žao mi je Lestere, stvarno jeste, duša me moja boli, ali oni jesu došli sa zapada. Ko ih je puštao i zašto, ko ih je ovdje želio, a ko samo trpio iz pragmatičnih razloga, to je druga priča za trotomnog romana.

Međutim, nisam si na vrijeme oči pletaćom iglom isčačkala.

Mi smo Saudijcima najljepši dar.
Last edited by gospodja profiterka on 19/11/2015 17:58, edited 1 time in total.
Freamon Lester

#860 Re: Ubijeni vojnici Oruzanih snaga u Sarajevu

Post by Freamon Lester »

bjelave wrote:Nije ih bilo puno za vrijeme rata jer su ovdje bili prisutni Iranci, koji i jesu najveci din dusmani ovim selefijama. Poslije rata su i Iranci protjerani a navalila su braca iz zaljeva kartkih pantalona i duzih bradica.

Bili su i u toku rata. Cak je bio sukob izmedju brace Sunita i brace Sita u Zenici, mislim 94-te...
preludezalude

#861 Re: Ubijeni vojnici Oruzanih snaga u Sarajevu

Post by preludezalude »

mouton noir wrote:
preludezalude wrote:
mouton noir wrote:Znaci Tuzilastvo BiH kavilifikalo zlocin kao terorizam, Ministarstvo odbrane, Oruzane snage a evo sada i ministar sigurnosti potvrdio da se radi o aktu terorizma.

Ostale potvrdjene cinjenice koje je iznio Ministar: Ubica namjenski ubio vojnike i poslije sebe raznio rucnom bombom. njegova setra zena od nekog radikalnog islamiste koji je vec bio hapsen... pametnom dosta.
To je za neobrazovanog covjeka dosta. Za obrazovanog, pametnog... nije dosta.
Ako je ministar izjavio da je ubica namjenski ubio vojnike onda bi to trebalo i potkrijepiti argumentima i dokazima. Ako vec takvu vijest plasira u javnost onda bi je trebao i objasniti. Mene interesuje da li je taj ubica sta govorio, vikao, slao neku poruku.
Znaci ti bi da ministar na preskonferenciji nastupi kao tuzilac pred sudom i pocne iznositi argumente i dokaze? :lol: :-) Sigurno je da covjek iznosi informacije nakon sto je izvjesten od strane izvora iz policijskih agencija, nije napamet covjek poceo lupati.

Ti bi tako isto za napad na kafic u Parizu rekao francuskom minsitru, haj dokazi argumentima i dokazima da je to zlocin terorizma kako je i definisan u zakonu, mozda je odmazda protiv vlasnika kafica od strane kriminalaca :-) :-)

Strasni napori se ovdje ulazu da se izbjegnu vec ocigledne cinjenice - radikalni islam je problem u BiH i mora se poceti rjesavati inace ce se ovakve stvari nastaviti desavati.
Ako ministar iznosi na preskonferenciji vijest da se radi o teroristickom napadu, onda treba odmah da i kaze zasto je to okarakterisano tako kako jeste. Pobogu radi se o tako krupnoj stvari i treba oprezno sa takvim izjavama. Nasli njegov dnevnik u kojem velica ISIL!!! Pa sta onda??? Ovaj forum je pun takvih pa evo ne vidim i ne cujem da je neko uhapsen. Ovo meni vise lici na neko isljedjivanje po sistemu sovjetske skole.
Citav ovaj slucaj meni vise lici da je ubica bio kivan te ubijene iz nekog razloga i onda rijesio to na svoj nacin.
Pobogu ljudi, dajte budite pametni i malo razmisljajte i ne donosite presude tako lako. Proglasiti ubicu teroristom zato jer je citao neke nebuloze islamske...ne ide. Kada covjek ne postuje zakon u saobracaju i prodje kroz crveno i ubije pjesaka, on je pocinio svjesno ubistvo. Ako se jos ispostavi da je musliman i da pise dnevnik i u dnevniku velica ISIL... DA LI JE ON AUTOMATSKI TERORISTA.

A za ovo crveno. Nemoj pricati gluposti... Za ubistva pocinjena u Parizu je preuzela odgovornost teroristicka organizacija.
gospodja profiterka

#862 Re: Ubijeni vojnici Oruzanih snaga u Sarajevu

bjelave wrote:Nije ih bilo puno za vrijeme rata jer su ovdje bili prisutni Iranci, koji i jesu najveci din dusmani ovim selefijama. Poslije rata su i Iranci protjerani a navalila su braca iz zaljeva kartkih pantalona i duzih bradica.

Bolan, nije sva Bosna na Bjelave stala. Puna ih je Srednja Bosna bila cijeli rat.
insomnia78

#863 Re: Ubijeni vojnici Oruzanih snaga u Sarajevu

Post by insomnia78 »

HadiRa wrote:ti da si rodjen i zivio tamo odakle su oni dosli, i ti bi bio istraumatiziran i pozelio bi sto prije da odes sa ovoga svijeta, ubijedjena sam.
Ono su, vecina njih, rodjeni i odrasli u Francuskoj, u Parizu
Edit: evo bas sad gledam, lik koji je "mozak" ovih teroristickih napada je odrast'o u Belgiji

DakleM...
Last edited by insomnia78 on 19/11/2015 19:47, edited 1 time in total.
Maharadza

#864 Re: Ubijeni vojnici Oruzanih snaga u Sarajevu

Post by Maharadza »

It_is_a_Leclerc wrote:S tim da ne treba potcijeniti notornu činjenicu da se dominantno financiraju iz saudijskih fondova, "humanitarnih", "povratničkih" i inih organizacija za "edukaciju", "promociju islamskih vrijednosti".

Stav Islamske zajednice je mlak i neučinkovit. Iako postoji fetva iz 1993. kojom se zabranjuje praktikovanje svih nehanefijskih teoloških škola u objektima Islamske zajednice BIH.
Pa neće valjda sjeći granu na kojoj sjede...petrodolari su svima dragi! :oops:

Inače, da imamo organizovanu državu kao što nemamo, ovo bi se sada moglo iskoristiti da se počisti sav ekstremistički šljam iz društva, počevši od onih ekstremista u našim redovima pa do ravnogoraca i sl. fašističkih i radikalnih skupina! Ali bit' će opet tresla se gora, rodio se miš a jedino će porodice ispaštati nakon gubitka voljenih, dok će i ovo narod ubrzo zaboraviti kao i mnogo toga drugoga što mu se desilo!
Last edited by Maharadza on 19/11/2015 18:01, edited 1 time in total.
nadžak

#865 Re: Ubijeni vojnici Oruzanih snaga u Sarajevu

Post by nadžak »

Ima i ovaj način gledanja na to. Hajd budi pametan.
gospodja profiterka

#866 Re: Ubijeni vojnici Oruzanih snaga u Sarajevu

nosara wrote:Interesantna sprega sa Saudijcima, koji su glavni ahbabi nasim svetim kravama iz Vasingtona... Jebe lud zbunjenog... Ne smijes se previse zamjerit bradama, jer se po toj logici zamjeras obmani i raji... Ili to nema veze, dje bi obmana, ha ja... :D

Image
Kao što rekoh, mi smo Saudijcima najljepši dar. A bogami, slabo se ko i ovdje buni, osim ostaci ostataka...
prog321

#867 Re: Ubijeni vojnici Oruzanih snaga u Sarajevu

Post by prog321 »

Ovaj lik je tipican luzer sa sindromom nejebice. Nikakav vehabija. Otac mu je potvrdio da nije imao skacene tole. Nije ni bradu nosio. Kakav ba vehabija ?
Prestanite zajebavati.
bjelave

#868 Re: Ubijeni vojnici Oruzanih snaga u Sarajevu

Post by bjelave »

Freamon Lester wrote:

Bili su i u toku rata. Cak je bio sukob izmedju brace Sunita i brace Sita u Zenici, mislim 94-te...
Nebitno, tek su se poslije rata rasirili kad su Iranci istjerani.
sinuhe

#869 Re: Ubijeni vojnici Oruzanih snaga u Sarajevu

Post by sinuhe »

prog321 wrote:Ovaj lik je tipican luzer sa sindromom nejebice. Nikakav vehabija. Otac mu je potvrdio da nije imao skacene tole. Nije ni bradu nosio. Kakav ba vehabija ?
Prestanite zajebavati.
OK. Do sljedeceg napada.
costacurta

#870 Re: Ubijeni vojnici Oruzanih snaga u Sarajevu

Post by costacurta »

Al i dalje se pjeni na vehabije i selefizam iako rekose da je chojk bio đanki.
Jest teroristički akt al ne iz vjerskih pobuda.
Jok, kako to. Jest i jest i ako nije ima da bude vehabija i tacka. Jbga nema smisla radi komšija oni su se bas svojski od sinoc potrudili da nas sve ocrne. Najjaci naslov danas bi:
SOKANTNO otkrice! TERORISTA iz SARAJEVA RODJEN U FRANCUSKOJ.
Onako čisto informativno, kakve bi koristi vehabije imale od pocinjenja nekog od djela za koje im se pripisuje da su u stanju izvrsiti? Sta bi to značilo za njihovu "perspektivu" u okruženju u kom se nalaze, političkom i geografskom?
gospodja profiterka

#871 Re: Ubijeni vojnici Oruzanih snaga u Sarajevu

prog321 wrote:Ovaj lik je tipican luzer sa sindromom nejebice. Nikakav vehabija. Otac mu je potvrdio da nije imao skacene tole. Nije ni bradu nosio. Kakav ba vehabija ?
Prestanite zajebavati.
Prestanite lagati, može?
Otac mu bunca, dvije logične nije spojio. Ne zamjeram nesretniku i sigurna sam da u tom komšiluku nije jedini takve sudbine. Ali meni su jedini kredibilan izvor Tužiteljstvo BiH, ministar sigurnosti, zamjenik ministra odbrane i direktor Sipe.
bjelave

#872 Re: Ubijeni vojnici Oruzanih snaga u Sarajevu

Post by bjelave »

gospodja profiterka wrote:

Bolan, nije sva Bosna na Bjelave stala. Puna ih je Srednja Bosna bila cijeli rat.
Nisam sa Bjelava kao sto ni ti ocito nisi gospodja.

U ratu dobar dio bio u Zenici.

I haj sad razguli.
gospodja profiterka

#873 Re: Ubijeni vojnici Oruzanih snaga u Sarajevu

bjelave wrote:
gospodja profiterka wrote:

Nisam sa Bjelava kao sto ni ti ocito nisi gospodja.

U ratu dobar dio bio u Zenici.

I haj sad razguli.
Ne trtljaj. Ako si bio u Zenici onda svjesno lažeš.
I haj sad u skokovima mišu.
prog321

#874 Re: Ubijeni vojnici Oruzanih snaga u Sarajevu

Post by prog321 »

gospodja profiterka wrote: Ali meni su jedini kredibilan izvor Tužiteljstvo BiH, ministar sigurnosti, zamjenik ministra odbrane i direktor Sipe.
Svi oni kazu samo nesto o zetu, a pocinocu nikakve naznake o vjerskom teroristi. Jednostavno rodjeni gubitnik koji je zivio u podrumu porodicne kuce i 35 godina nije omrsio picku.
Pukao od nejebice. I to je to. :-D
Last edited by prog321 on 19/11/2015 18:07, edited 1 time in total.
Freamon Lester

#875 Re: Ubijeni vojnici Oruzanih snaga u Sarajevu

Post by Freamon Lester »

gospodja profiterka wrote: Jes jes. Zapad ih uvezo. Zapad ih i u Armiji BiH smjestio i dao da se bore. Da je bilo volje mogli su biti izbaceni naglavacke kao sto je bio slucaj na Kosovu. Nije i sad se placaju greske. Ali ziva bila te greske nemoj pripisivati visim silama vec nesnalazenju u vihoru rata naseg vojnog vodstva.
A ti živ bio ne pripisuj to nekakvom "nesnalaženju", osim svom vlastitom. Nikakvog nesnalaženja tu nije bilo, već je riječ o realizaciji jedne doktrine, koja je, dok ste vi puzali po rovovima, puštala duboko korijenje u skladu s planom.

I žao mi je Lestere, stvarno jeste, duša me moja boli, ali oni jesu došli sa zapada. Ko ih je puštao i zašto, ko ih je ovdje želio, a ko samo trpio iz pragmatičnih razloga, to je druga priča za trotomnog romana.

Međutim, nisam si na vrijeme oči pletaćom iglom isčačkala.

Mi smo Saudijcima najljepši dar.[/quote]

Ko god da ih je regrutovao, mi smo ih morali vratiti odakle su dosli kao i OVK na Kosovu. Saudijci su naknadno dosli sa svojom ideologijom preko humanitarnih organizacija. Iranci su dosli prvi, za njima dosta Arapa, a nakon toga i ekipa iz Francuske koja je regrutovana po okupljalistima radikalnih dzihadista u Parizu i Marseju. I svi redom u ratu su dolazili kao "humanitarci" i ostajali. A ekipa iz Francuske je uglavnom bila profila kao ovaj nas monstrum. Ljeceni narkomani i konvertiti, brzo radikalizovani i poslani u rat. Inace prije nego sto skocis na Francusku procitaj https://en.wikipedia.org/wiki/Gang_de_Roubaix
Locked