BRUKA U DUBLINU

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Locked
BHCluster

#851 Re: BRUKA U DUBLINU

Post by BHCluster »

uglavnomja wrote:Image
Uvjek mi se osmjeh vrati na lice ali u pozitivnom smislu kad vidim ovu zastavu samo steta nije se niko imao boriti za nju kad je trebalo.
supercali

#852 Re: BRUKA U DUBLINU

Post by supercali »

BHCluster wrote:
supercali wrote: ok imali priliku
a ovo fasisticko izdanje je pokazalo koliko navijaca?
pa mozes i na prste prebrojati koliko je tih navijaca koji istinski mrze sve vezano za bih
da nije ovakvih kromanjonaca siguran sam da bi bilo bar 100-200 ljudi koji bi navijali za bih tj podrska i sl
ovako sa ovakvim kromanjoncima ti isti ljudi ne zele doci da ne bi imali problema
ovo isto preslikaj na nastupe u vecinski bosnjackim mjestima sto se tice srba i hrvata i dobit ces odgovor
Sto su izabrali bas ova obiljezja sto nisu donjeli zastavu HB-a, mogli su pa navijaj. Ali problem su zastave sa ljiljanima i oni sto ih nose ha ja.
pa to pitaj ove sa slike sto su bas to izabrali ne mene
za mene ljiljani su problem jedino kad se intonira himna a ostatak utakmice masi ako hoces 90 minuta boli me
ovaj cin koji sam rekao je za mene nepostivanje drzave bih za koju navija i podrzava je

al generalno bi trebali biti problem svakako na utakmici jer to nije drzavna zastava
van stadiona masi po citav dan
supercali

#853 Re: BRUKA U DUBLINU

Post by supercali »

BHCluster wrote:
uglavnomja wrote:Image
Uvjek mi se osmjeh vrati na lice ali u pozitivnom smislu kad vidim ovu zastavu samo steta nije se niko imao boriti za nju kad je trebalo.
vidis onda se moze komotno mahati i ovom zastavom al znamo obojica kako bi prosao neko kad bi ovo donio na utakmicu
BHCluster

#854 Re: BRUKA U DUBLINU

Post by BHCluster »

supercali wrote: pa to pitaj ove sa slike sto su bas to izabrali ne mene
za mene ljiljani su problem jedino kad se intonira himna a ostatak utakmice masi ako hoces 90 minuta boli me
ovaj cin koji sam rekao je za mene nepostivanje drzave bih za koju navija i podrzava je

al generalno bi trebali biti problem svakako na utakmici jer to nije drzavna zastava
Zadnji put kad sam provjerio zastava sa ljiljanima nije bila protiv bilo kojeg zakona.
supercali

#855 Re: BRUKA U DUBLINU

Post by supercali »

BHCluster wrote:
supercali wrote: pa to pitaj ove sa slike sto su bas to izabrali ne mene

Zadnji put kad sam provjerio zastava sa ljiljanima nije bila protiv bilo kojeg zakona.
provjeri i za trobojku je li protiv zakona a znas i sam kako bi bila docekana na tribini
BHCluster

#856 Re: BRUKA U DUBLINU

Post by BHCluster »

supercali wrote: provjeri i za trobojku je li protiv zakona a znas i sam kako bi bila docekana na tribini
Opet neke hipoteticke price, dobro onda kad je zastava sa ljiljanima dobro dosla onda nema potrebe da se tjera.
supercali

#857 Re: BRUKA U DUBLINU

Post by supercali »

BHCluster wrote:
supercali wrote: provjeri i za trobojku je li protiv zakona a znas i sam kako bi bila docekana na tribini
Opet neke hipoteticke price, dobro onda kad je zastava sa ljiljanima dobro dosla onda nema potrebe da se tjera.
nije hipoteticka
obje zastave nisu oficijelne zastave drzave bih
a obje zastave imaju svojih poklonika u bih kojima pripada bilokoja reprezentacija podjednako

kao sto rekoh licno meni su problem za vrijeme intoniranja himne
i zbog toga su protiv zakonite jer ne postujes drzavne simbole
znaci nije u pitanju je li ona zabranjena nego sto ne postujes zvanicnu
BHCluster

#858 Re: BRUKA U DUBLINU

Post by BHCluster »

supercali wrote:
BHCluster wrote:
nije hipoteticka
obje zastave nisu oficijelne zastave drzave bih
a obje zastave imaju svojih poklonika u bih kojima pripada bilokoja reprezentacija podjednako

kao sto rekoh licno meni su problem za vrijeme intoniranja himne
i zbog toga su protiv zakonite jer ne postujes drzavne simbole
znaci nije u pitanju je li ona zabranjena nego sto ne postujes zvanicnu
Dali te druge dvije zastave asociraju na drzavu ili etnicku pripadnost mozda je tu razlika ova zastava sa ljiljanima taj problem nema?
uglavnomja

#859 Re: BRUKA U DUBLINU

Post by uglavnomja »

"Član 6.

Nepoštovanje zastave Bosne i Hercegovine predstavlja kaznjivo djelo. Entiteti ce usvojiti odgovarajuce propise u roku od dva mjeseca od dana stupanja na snagu ovog zakona. "

http://www.mvp.gov.ba/dobro_dosli_u_bih ... a/?id=7262

Č
lan 6.
Nepoštivanje himne
ć
e se sankcionisati posebnim zakonom.

http://www.mpr.gov.ba/biblioteka/zakoni ... -%2001.pdf

Č
lanak 2.

Č
lanak 6. mijenja se i glasi:
"Nepoštivanje državne himne Bosne
i Hercegovine sukladno odredbi
č
lanka 3. Zakona, kao i neizvo
đ
enje
državne himne Bosne i Hercegovine sukladno odredbi
č
lanka 5. Zakona predstav
lja prekršaj za koji
ć
e se kazniti
nov
č
anom kaznom:
1. u iznosu od 1.500 do 7.500 KM tijelo vlasti, gospodarsko društvo ili druga pravna osoba,
2. u iznosu od 300 do 750 KM odgovorna osoba u tijelu vlasti, gospodarskom društvu ili drugoj pravnoj osobi,
3. u iznosu od 300 do 750 KM osoba koja samostalno obavlja gospodarsku djelatnost,
4. u iznosu od 100 do 400 KM građanin

http://www.mpr.gov.ba/biblioteka/zakoni ... %2017-.pdf

znaci daklem, zakon postoji, samo ocito volje neJma ... ni sa jedne od 3 uhljebljene strane sa pripadajucim podmlatkom na ojrima, dolarima i krunama ili na domacim jaslama
supercali

#860 Re: BRUKA U DUBLINU

Post by supercali »

BHCluster wrote:
Dali te druge dvije zastave asociraju na drzavu ili etnicku pripadnost mozda je tu razlika ova zastava sa ljiljanima taj problem nema?
asocira na drzavu
jedna na republiku srpsku kao drzavu u periodu 92-95 a druga na etnicku pripadnost jer je hb proglasena neustavnom

na sta asociraju ljiljani sada?
animals

#861 Re: BRUKA U DUBLINU

Post by animals »

BHCluster wrote:
Nema za tebe..onda reprezentacija za koju ti mases ljiljanima nije reprezentacija BIH, vec reprezentacija Bosnjaka..
BHCluster

#862 Re: BRUKA U DUBLINU

Post by BHCluster »

animals wrote:
BHCluster wrote:
Nema za tebe..onda reprezentacija za koju ti mases ljiljanima nije reprezentacija BIH, vec reprezentacija Bosnjaka..
Na zalost tvoju to jeste reprezentacija BiH pos svim zvanicnim pravilima. :lol:
supercali

#863 Re: BRUKA U DUBLINU

Post by supercali »

BHCluster wrote:
animals wrote:
BHCluster wrote:
koju ti nepostujes i nameces svoja uvjerenja ostatku mahanjem zastavom sa ljiljanima

a ovamo na sav glas ide prozivanje ko je taj iz banja luke koji smije nametati svoje

dvostruki arsini i licemjerstvo
animals

#864 Re: BRUKA U DUBLINU

Post by animals »

BHCluster wrote:
animals wrote:
BHCluster wrote:
Sto moju..zalosno je da si ti za nekakvu jedinstvenu BIH, a mahao bi ljiljanima..
dvolican si, a prodajes Bosanstvo..
nasa

#865 Re: BRUKA U DUBLINU

Post by nasa »

Glede zastave, ja bih zabranila upotrebu svih osim ove aktuelne drzavne, zato sto smo svi redom precesto papci, sto gradimo neki negativni patriotizam itd.
Ali ne mogu da se ne zapitam kako smo uopce dosli na to da se zastava s ljiljanima poredi s nekim drugim ratnim, da se vuce po mulju i talogu svega onog protiv cega se jeste borila masa onih koji su tu zastavu nosili devedesetih....
BHCluster

#866 Re: BRUKA U DUBLINU

Post by BHCluster »

animals wrote:
Sto moju..zalosno je da si ti za nekakvu jedinstvenu BIH, a mahao bi ljiljanima..
dvolican si, a prodajes Bosanstvo..
Kako sam dvolican pa ja ne masem zastavom koja nema veze sa ovom drzavom kao drugi mislim na one sto se turche i ove kad su imali priliku u Mostaru pa im preca bila ona fasisticka a ne njihova HB ili one tamo trece sto prave koje kave turnire prijateljstva a simbole drzavne zaboravljaju pa dodu mi licemjeri da to sve onako relavitiziraju i objasne da su ljiljani problem. :lol:
animals

#867 Re: BRUKA U DUBLINU

Post by animals »

nasa wrote:Glede zastave, ja bih zabranila upotrebu svih osim ove aktuelne drzavne, zato sto smo svi redom precesto papci, sto gradimo neki negativni patriotizam itd.
Ali ne mogu da se ne zapitam kako smo uopce dosli na to da se zastava s ljiljanima poredi s nekim drugim ratnim, da se vuce po mulju i talogu svega onog protiv cega se jeste borila masa onih koji su tu zastavu nosili devedesetih....
Problem je, ciji su ljiljani..
nikako da se dogovorimo :D
BHCluster

#868 Re: BRUKA U DUBLINU

Post by BHCluster »

supercali wrote: koju ti nepostujes i nameces svoja uvjerenja ostatku mahanjem zastavom sa ljiljanima

a ovamo na sav glas ide prozivanje ko je taj iz banja luke koji smije nametati svoje

Ako F/N savezu BiH, UEFA-i i FIFA-i ne smeta moje isticanje zastave sa ljiljanima zasto sta je zapravo tu problem?
supercali

#869 Re: BRUKA U DUBLINU

Post by supercali »

nasa wrote:Glede zastave, ja bih zabranila upotrebu svih osim ove aktuelne drzavne, zato sto smo svi redom precesto papci, sto gradimo neki negativni patriotizam itd.
znamo sta predstavlja zastava sa ljiljanima sada
tako isto bez uzimanja u obzir emocije pristranost i sl na istom nivou je i zastava republike srpske iz rata jer su i ljiljani ratna zastava

to je rezultat toga sto nije bilo pobjednika u ratu
supercali

#870 Re: BRUKA U DUBLINU

Post by supercali »

BHCluster wrote:
supercali wrote: koju ti nepostujes i nameces svoja uvjerenja ostatku mahanjem zastavom sa ljiljanima

Ako F/N savezu BiH, UEFA-i i FIFA-i ne smeta moje isticanje zastave sa ljiljanima zasto sta je zapravo tu problem?
pa nasem savezu ne smeta i sto se u prijedoru skandira ime ratka mladica tako da ti bas ne ide to u prilog
a fifu i uefu zaboli ljubavni misic za zastave sve dok nisu rasisticke nacisticke i fasisticke jer je to malo veci problem u europi nego unutrasnji problemi tamo neke drzavice na jugu zvana bih
BHCluster

#871 Re: BRUKA U DUBLINU

Post by BHCluster »

animals wrote:
Nije problem ciji su ljiljani problem je sto su oni koji su prihvatili simbole drugih drzava kao svoje (sto uopste ne osporavam ni u jednom trenutku) sada bi da kao nesto pametuju na zastavu koja je vezana iskljucivo za drzavnost Bosne i Hercegovine.
supercali

#872 Re: BRUKA U DUBLINU

Post by supercali »

BHCluster wrote:
animals wrote:
Nije problem ciji su ljiljani problem je sto su oni koji su prihvatili simbole drugih drzava kao svoje (sto uopste ne osporavam ni u jednom trenutku) sada bi da kao nesto pametuju na zastavu koja je vezana iskljucivo za drzavnost Bosne i Hercegovine.
ako cemo u istoriju i ljiljani su izvorno simbol druge drzave
BHCluster

#873 Re: BRUKA U DUBLINU

Post by BHCluster »

supercali wrote:
BHCluster wrote:

pa nasem savezu ne smeta i sto se u prijedoru skandira ime ratka mladica tako da ti bas ne ide to u prilog
a fifu i uefu zaboli ljubavni misic za zastave sve dok nisu rasisticke nacisticke i fasisticke jer je to malo veci problem u europi nego unutrasnji problemi tamo neke drzavice na jugu zvana bih
Zbog skandiranja Mladiću Rudar kažnjen sa dvije utakmice bez publike i 7.000 KM kazne. Ne smeta?
nasa

#874 Re: BRUKA U DUBLINU

Post by nasa »

animals wrote:
Nekih ljudi kojih su devedesetih vjerovali da sve ovo nece biti ovako, da ce odbraniti mir, suzivot, onih koji su upravo birali ljiljane kao simbol zajednicke zemlje prije svih podjela, koji jesu voljeli ovu zemljiu...

Posto su takvi ili pod zemljom ili prokleli hiljadu puta sto nisu otisli preko granice pod bilo ciju zastavu, onda vjerovatno i ljiljani zasluzuju da ih se spakuje u historiju.
animals

#875 Re: BRUKA U DUBLINU

Post by animals »

BHCluster wrote:
animals wrote:
Razumijem ja tebe..
problem je mnogo kompleksniji..
Ljiljani su bili to na pocetku zamisljeni, kasnije iz mnogo razloga, to vise nisu bili..
Locked