Tu je i sunjic, koji se sigurno dobro uklapa u taj stil igre. Bice ovdje vjerovatno puno dugih lopti sa obje strane. Volio bi sa nase strane da vidim dzeku i djurica u tandemu.shake69 wrote:Trebat ce nam fizicki spremni igraci, posebno u odbrambenom dijelu, visoki i sto je moguce brzi pa se nekako namecu, po meni: Kolasinac, Bicakcic, Zuka, Cocalic...Rado bih Bicakcica vidio na beku umjesto Mujdze, recimo jer je protiv SAD odigrao solidno na toj poziciji.
iRCI Malo primaju golova a i tesko daju i to vrlo lahko moze biti i 1:0,0:1,pa neki produzeci ILI 0:0, 1:1, ali svejedno, necemo ih podcijeniti i nadam se ozbiljnom pristupu.
EURO 2016 baraž: BiH - Republika Irska
Moderators: Charuga, Tomahawk11
- ILVIIR
#851 Re: BiH-IRSKA / IRSKA-BiH Euro 2016 baraz
- SkyLimit
#852 Re: BiH-IRSKA / IRSKA-BiH Euro 2016 baraz
Na facebook stranici irskog saveza preko 100 lajkova dobio navijac koji je napisao "brisat cu besplatno taolet u prostorijama saveza godinu dana ako Glenn Whealen ne dobije poziv". Izgleda i oni svog Anela Hadzica imaju.
Last edited by SkyLimit on 18/10/2015 15:00, edited 1 time in total.
- shake69
#853 Re: BiH-IRSKA / IRSKA-BiH Euro 2016 baraz
U prijateljskoj s Ircima smo nadskakani a igrao Jahic, onaj Vrancic stariji itd., prolazili nas kao od sale i ta ce utakmica Mehmedu dosta pomoci jer vidim da od tada nema Duffa a ostali su vecim dijelom tu kod Iraca.ILVIIR wrote:Tu je i sunjic, koji se sigurno dobro uklapa u taj stil igre. Bice ovdje vjerovatno puno dugih lopti sa obje strane. Volio bi sa nase strane da vidim dzeku i djurica u tandemu.shake69 wrote:Trebat ce nam fizicki spremni igraci, posebno u odbrambenom dijelu, visoki i sto je moguce brzi pa se nekako namecu, po meni: Kolasinac, Bicakcic, Zuka, Cocalic...Rado bih Bicakcica vidio na beku umjesto Mujdze, recimo jer je protiv SAD odigrao solidno na toj poziciji.
iRCI Malo primaju golova a i tesko daju i to vrlo lahko moze biti i 1:0,0:1,pa neki produzeci ILI 0:0, 1:1, ali svejedno, necemo ih podcijeniti i nadam se ozbiljnom pristupu.
- cyprus
#854 Re: BiH-IRSKA / IRSKA-BiH Euro 2016 baraz
Ako govorimo o šansama, rekao bih da smo blagi favoriti (55% šansi), ali opet generalno nisam nimalo zadovoljan protivnikom kojeg smo dobili... Mislim da su Irci igrali ove kvalifikacije bolje nego mi, al imali su peh da budu u grupi sa prvakom svijeta i usuđujem se reći nikad boljom Poljskom (bar otkad ja pratim fudbal)...
- USAblues
#855 Re: BiH-IRSKA / IRSKA-BiH Euro 2016 baraz
USA to Dablin 800 $ avio-karta... Eh jos samo da se karte za tekmu nabave ... To ce biti umjetnost ... Svaki savjet kako nsbaviti kartu za tekmu dobro dosao 
- USAblues
#856 Re: BiH-IRSKA / IRSKA-BiH Euro 2016 baraz
Vazda Ti dobri komentaricyprus wrote:Ako govorimo o šansama, rekao bih da smo blagi favoriti (55% šansi), ali opet generalno nisam nimalo zadovoljan protivnikom kojeg smo dobili... Mislim da su Irci igrali ove kvalifikacije bolje nego mi, al imali su peh da budu u grupi sa prvakom svijeta i usuđujem se reći nikad boljom Poljskom (bar otkad ja pratim fudbal)...
- Laertes
#857 Re: BiH-IRSKA / IRSKA-BiH Euro 2016 baraz
Well, ako ćemo tako gledati, i mi smo bili sa sad No.1 Belgijom i nikad boljim Velsom. Mislim da je to malo površno gledanje. Ako izađe postava kao protiv Kipra (sa Vranješom na DM i Ibiševićem naprijed), onda smo autsajderi. Mislim da je do Meše i postavke.cyprus wrote:Ako govorimo o šansama, rekao bih da smo blagi favoriti (55% šansi), ali opet generalno nisam nimalo zadovoljan protivnikom kojeg smo dobili... Mislim da su Irci igrali ove kvalifikacije bolje nego mi, al imali su peh da budu u grupi sa prvakom svijeta i usuđujem se reći nikad boljom Poljskom (bar otkad ja pratim fudbal)...
BTW, Roma se zahvalila Meši što je "pripazio" Džeku. Jel' se sad od njih može tražiti da mu Garcia da istu ulogu u sljedećih nekoliko u Romi ("benchwarmer"). Jbg ako se povrijedi.
- bingov buraz
#858 Re: BiH-IRSKA / IRSKA-BiH Euro 2016 baraz
Zavidim onima koji ce na gostovanje,opusten,prijateljski narod,vrhunsko pivo i muzika.
Naravno nakantati ih u Zenici prvu da ne im ne bi svakakve ideje padale na pamet u revansu
Ona prijateljska ako se ne varam je bila na kraju sezone i nasi su vec imali kupace ispod dresova tako da i nije relevantno
Naravno nakantati ih u Zenici prvu da ne im ne bi svakakve ideje padale na pamet u revansu
Ona prijateljska ako se ne varam je bila na kraju sezone i nasi su vec imali kupace ispod dresova tako da i nije relevantno
- cLo
#859 Re: BiH-IRSKA / IRSKA-BiH Euro 2016 baraz
nemojte se samo puno sekirat 
- Herr Flick
#860 Re: BiH-IRSKA / IRSKA-BiH Euro 2016 baraz
Napit im igrace i to je to a ko ovome moze odoljeti a de ne popije koju pivu

- micko green eyes
#861 Re: BiH-IRSKA / IRSKA-BiH Euro 2016 baraz
"Ocam" kad vidim komentare na ishod baraza, neznam jel 49-51 ili 51-49 za nas procjene 
Svih 8 ekipa u barazu su bare-bare, jebime ako je drugacije.
Fizika, kvalitet, trenutna forma, pojedinci u formi ili ne, kartoni... Ma hejbet stvari sto Moze okrenut u korist nekoga ili protiv istog.
Ja znam samo jedno, u Dublin na partaj
Fizika, kvalitet, trenutna forma, pojedinci u formi ili ne, kartoni... Ma hejbet stvari sto Moze okrenut u korist nekoga ili protiv istog.
-
channel10
#862 Re: BiH-IRSKA / IRSKA-BiH Euro 2016 baraz
Ja bih jos dodao i sudiju.micko green eyes wrote:"Ocam" kad vidim komentare na ishod baraza, neznam jel 49-51 ili 51-49 za nas procjene
- micko green eyes
#863 Re: BiH-IRSKA / IRSKA-BiH Euro 2016 baraz
Aferim, i ta ima mjestachannel10 wrote:Ja bih jos dodao i sudiju.micko green eyes wrote:"Ocam" kad vidim komentare na ishod baraza, neznam jel 49-51 ili 51-49 za nas procjene
-
Mobile_Disco
#864 Re: EURO 2016 kvalifikacije - Baraž, baraž
Droog wrote:Evo nas prije 3 godine...
https://www.youtube.com/watch?v=wJiq-Ee_9Gg
Evo i sastava ekipa...
http://int.soccerway.com/matches/2012/0 ... a/1253773/
Pogledaj Jahica kod svih sansi i gola..
- karanana
#865 Re: EURO 2016 kvalifikacije - Baraž, baraž
uh sta su nam radili.
-
Mirza007
#866 Re: BiH-IRSKA / IRSKA-BiH Euro 2016 baraz
Ja bih isto rekao da su nase sanse za prolaz nesto bolje, cak i do 55% sto rece Cyprus ali ce u svakom slucaju obje utakmce biti tvrde i neizvjesne do kraja. Ne ocekujem puno golova ni bogznakakvu igru. Utakmica u Dublinu ce rijesiti sve.Laertes wrote:Well, ako ćemo tako gledati, i mi smo bili sa sad No.1 Belgijom i nikad boljim Velsom. Mislim da je to malo površno gledanje. Ako izađe postava kao protiv Kipra (sa Vranješom na DM i Ibiševićem naprijed), onda smo autsajderi. Mislim da je do Meše i postavke.cyprus wrote:Ako govorimo o šansama, rekao bih da smo blagi favoriti (55% šansi), ali opet generalno nisam nimalo zadovoljan protivnikom kojeg smo dobili... Mislim da su Irci igrali ove kvalifikacije bolje nego mi, al imali su peh da budu u grupi sa prvakom svijeta i usuđujem se reći nikad boljom Poljskom (bar otkad ja pratim fudbal)...
BTW, Roma se zahvalila Meši što je "pripazio" Džeku. Jel' se sad od njih može tražiti da mu Garcia da istu ulogu u sljedećih nekoliko u Romi ("benchwarmer"). Jbg ako se povrijedi.
Irci koriste svoju fizicku spremu i predispozicije pa u formaciji 4-4-2 igraju na duge lopte, proboje i ubacaje preko krila. To nam ne odgovara pogotovo jer smo odbrambeno tanki na desnom beku a i ako bih Begovicu trazio kakvu slabost mislim da na ubacaje u svoj peterac ne reagira adekvatno avojoj snazi i konstituciji.
Naravno, to znaju i Mesa i O'Neal pa je pitanje ko ce koga takticki nadmudriti. Mislim da Mesa nece zapeti u Zenici napad od prve. Ocekujem otvaranje sa nase strane u 4-2-3-1 formaciji (naravno bez Vranjesa na DM, to je bio opasan, propao eksperiment). Pjanic moguce na box-to-box a Medo kao ofanzivni vezni. Dva tehnicki potkovana igraca na srediti terena mogu Ircima napraviti velike probleme. Uz Dzeku naprijed i par dobrih zadnjih lopti mislim da je moguce da ih u Zenici dobijemo minimalno. Nasa najveca slabost ce biti DM i desni bek.
E sto se tice revansa, tu smo jaci za Besica i to puno znaci. Ako ostvarimo minimalnu prednost u Zenici Irci ce se morati prvi otvoriti a onda eto sanse za nas. Krenuti sa 4-2-3-1.
Za slucaj nepovoljnog rezultata preci na 4-4-2 na pred kraj uvesti i Djurica pa sta nam Bog da.
- cyprus
#867 Re: BiH-IRSKA / IRSKA-BiH Euro 2016 baraz
Ma da, znam da su Poljaci bili sila 70-tih i 80-tih, kad su igrali Lato i Boniek, zato i stavih ovo u zagradi, jer ih nisam imao priliku gledati... Kako god, ova generacija sa Lewandowskim ima potencijala da također dogura vrlo visoko, al vidjećemo... Pored njih, po meni Irci i nisu imali realnu šansu da budu ispred...USAblues wrote:Vazda Ti dobri komentaricyprus wrote:Ako govorimo o šansama, rekao bih da smo blagi favoriti (55% šansi), ali opet generalno nisam nimalo zadovoljan protivnikom kojeg smo dobili... Mislim da su Irci igrali ove kvalifikacije bolje nego mi, al imali su peh da budu u grupi sa prvakom svijeta i usuđujem se reći nikad boljom Poljskom (bar otkad ja pratim fudbal)...: btw poljaci imali pakleni tim 1974 SP
- cyprus
#868 Re: BiH-IRSKA / IRSKA-BiH Euro 2016 baraz
Stoji to sve, ali opet je Irska ostavila generalno bolji dojam od nas u ovim kvalifikacijama... U svakom slučaju, blagi favoriti možda jesmo (zbog nekoliko individualaca), ali to ne mora ništa značiti, jer nas vjerovatno čeka teška rovovska bitka...Laertes wrote:Well, ako ćemo tako gledati, i mi smo bili sa sad No.1 Belgijom i nikad boljim Velsom. Mislim da je to malo površno gledanje. Ako izađe postava kao protiv Kipra (sa Vranješom na DM i Ibiševićem naprijed), onda smo autsajderi. Mislim da je do Meše i postavke...cyprus wrote:Ako govorimo o šansama, rekao bih da smo blagi favoriti (55% šansi), ali opet generalno nisam nimalo zadovoljan protivnikom kojeg smo dobili... Mislim da su Irci igrali ove kvalifikacije bolje nego mi, al imali su peh da budu u grupi sa prvakom svijeta i usuđujem se reći nikad boljom Poljskom (bar otkad ja pratim fudbal)...
- Laertes
#869 Re: BiH-IRSKA / IRSKA-BiH Euro 2016 baraz
Nisam baš siguran za Medunjanina... Možda sa povučenijim Džekom i Đurićem ispred njega? A opet, ko na DM-a? I šta sa desnim bokom? Majko mila... Nek' su Meši na pomoći Allah, Džizus, Krišna i Manitu!Mirza007 wrote:Ja bih isto rekao da su nase sanse za prolaz nesto bolje, cak i do 55% sto rece Cyprus ali ce u svakom slucaju obje utakmce biti tvrde i neizvjesne do kraja. Ne ocekujem puno golova ni bogznakakvu igru. Utakmica u Dublinu ce rijesiti sve.Laertes wrote:Well, ako ćemo tako gledati, i mi smo bili sa sad No.1 Belgijom i nikad boljim Velsom. Mislim da je to malo površno gledanje. Ako izađe postava kao protiv Kipra (sa Vranješom na DM i Ibiševićem naprijed), onda smo autsajderi. Mislim da je do Meše i postavke.cyprus wrote:Ako govorimo o šansama, rekao bih da smo blagi favoriti (55% šansi), ali opet generalno nisam nimalo zadovoljan protivnikom kojeg smo dobili... Mislim da su Irci igrali ove kvalifikacije bolje nego mi, al imali su peh da budu u grupi sa prvakom svijeta i usuđujem se reći nikad boljom Poljskom (bar otkad ja pratim fudbal)...
Irci koriste svoju fizicku spremu i predispozicije pa u formaciji 4-4-2 igraju na duge lopte, proboje i ubacaje preko krila. To nam ne odgovara pogotovo jer smo odbrambeno tanki na desnom beku a i ako bih Begovicu trazio kakvu slabost mislim da na ubacaje u svoj peterac ne reagira adekvatno avojoj snazi i konstituciji.
Naravno, to znaju i Mesa i O'Neal pa je pitanje ko ce koga takticki nadmudriti. Mislim da Mesa nece zapeti u Zenici napad od prve. Ocekujem otvaranje sa nase strane u 4-2-3-1 formaciji (naravno bez Vranjesa na DM, to je bio opasan, propao eksperiment). Pjanic moguce na box-to-box a Medo kao ofanzivni vezni. Dva tehnicki potkovana igraca na srediti terena mogu Ircima napraviti velike probleme. Uz Dzeku naprijed i par dobrih zadnjih lopti mislim da je moguce da ih u Zenici dobijemo minimalno. Nasa najveca slabost ce biti DM i desni bek.
E sto se tice revansa, tu smo jaci za Besica i to puno znaci. Ako ostvarimo minimalnu prednost u Zenici Irci ce se morati prvi otvoriti a onda eto sanse za nas. Krenuti sa 4-2-3-1.
Za slucaj nepovoljnog rezultata preci na 4-4-2 na pred kraj uvesti i Djurica pa sta nam Bog da.
-
elcaliente
#870 Re: EURO 2016 kvalifikacije - Baraž, baraž
Nesto se ni nesjecam da su nas ovako ubijali u toku tekme.
- kamen spoticanja
#871 Re: BiH-IRSKA / IRSKA-BiH Euro 2016 baraz
Muhamed besic bi,ako bude pameti,mogao desetkovati pola ekipe irske na jednom od sljedecih treninga evertona 
-
RtrnOfSalisbury
#872 Re: BiH-IRSKA / IRSKA-BiH Euro 2016 baraz
posto se pokazalo da je meske prihvatio moj savjet da igramo slovenacko-grcki stil podvarijanta jos gore, sad mu savjetujem trik kojim sigurno prolazimo. utakmicu u zenici nek igra kako hoce a u revansu nek metne tinketa susica od pocetka. dok se irci budu valjali po travi od smijeha ucerat im tri-cetri komada i to je to.
-
mega_mashcine
#873 Re: BiH-IRSKA / IRSKA-BiH Euro 2016 baraz
U prvoj utakmici smo bez Besica, a u drugoj bez Zukanovica.

-
RtrnOfSalisbury
#874 Re: BiH-IRSKA / IRSKA-BiH Euro 2016 baraz
ma hajde ba da su cemu cuveni trener sajke susic bi prvog davno pozvo a drugog vodio na spmega_mashcine wrote:U prvoj utakmici smo bez Besica, a u drugoj bez Zukanovica.![]()
-
InvestmentSLO
#875 Re: BiH-IRSKA / IRSKA-BiH Euro 2016 baraz
Ko če DMC? shta kažete na Tinky Swen suši?