Februar! Mrnjauuuu!HAVANA wrote:Boli me kita, ja jos malo,petnestak godina i odo na more zivit.Oni ne idu na more,osim u februaru.
Konvertiti=ljudi koji mjenjaju vjeru!
- fatamorgana
#851 Re: Konvertiti=ljudi koji mjenjaju vjeru!
-
mirzaaa33
#852 Re: Konvertiti=ljudi koji mjenjaju vjeru!
A opet među njima najveći broj bombaša i terorista. Čudo kako im islam nije pomogao.HardcoreMX wrote:...bivših narkomana.Čudo je kako im ateizam nije pomogao jel?!dustaban wrote: ..
A promjena religije nije nista drugo nego promjena droge. Zato medju konvertitima i ima najvise narkomana...
- dustaban
#853 Re: Konvertiti=ljudi koji mjenjaju vjeru!
I tako dodjosmo do kljucnog zakljucka - da ipak ima veze izmedju religije i fanatizma, a fanatizam je majka terorizma.mirzaaa33 wrote:A opet među njima najveći broj bombaša i terorista. Čudo kako im islam nije pomogao.HardcoreMX wrote:...bivših narkomana.Čudo je kako im ateizam nije pomogao jel?!dustaban wrote: ... a promjena religije nije nista drugo nego promjena droge. Zato medju konvertitima i ima najvise narkomana...
- Jack Be Nimble
#854 Re: Konvertiti=ljudi koji mjenjaju vjeru!
Vecinom se muvam po "nasim" dzamijama u Americi i da prazne su sem bajrama. Hodza se ljuti 'sto smo gradili "bosansku" dzamijiu ako Bosanac samo dolazi za bajram?' Njemu je veci problem sto ima dobar broj djece u mejtefu, ali nakon 12 ili 13 godine ne mozes ih platiti da dodju. Sto nije slika Islama u Americi ili hodze/dzamije, nego cjelokupno drustvo u mojoj mahali vec zadnjih 15 godina vuce ka ateizmu. Koliko god hodza kukao kako nasa djeca ne dolaze, tako isto pop i rabaj preko puta vrte istu pricu.skupljac_zeljeza wrote:Da li si obilazio te džamije po Evropi ili Americi, da li su prazne? Koliko su protestanti ili katolici prodali svojih crkvi koje su poslije adaptirane u džamije? Ovo samo navodim kao argument da islam na Zapadu nije u defanzivi kako se gore pokušalo prikazati nego se širi. Radi jasnije slike uporedi stanje prije samo 50 godina. Iznenadit ćeš se.PRO testant wrote:
Postojanje đamija ne znači ogroman rast broja muslimana, to samo znači da je neko spreman platiti njihovu izgradnju, a svi možemo pretpostaviti odakle te pare dolaze.
![]()
“Islam is the fastest-growing religion in America, a guide and pillar of stability for many of our people…” – Hillary Rodham Clinton
“Moslems are the world’s fastest-growing group…” – Timothy Kenny, “Elsewhere in the world,” USA Today
Jedno vrijeme sam zivio u blizini 'arapske' dzamije i ista prica. Ako nije ramazan samo starci bi redovno dolazili. Za vrijeme ramazana mnogi koji su zive oko kuce naplacivali su parking ispred svojih kuca posto dzamijski parking nije mogao da primi sva kola.
- aditon
#855 Re: Konvertiti=ljudi koji mjenjaju vjeru!
Pa to ti je standardan priča i ovdje, kad je Ramazan (pogotovo prvih par dana) ili Bajram tada su džamije pune, rek'o bi čovjek sve vjernik do vjernika a ono 94,5% ih je tu da napravi selfie iz džamije i sl.Jack Be Nimble wrote:Vecinom se muvam po "nasim" dzamijama u Americi i da prazne su sem bajrama. Hodza se ljuti 'sto smo gradili "bosansku" dzamijiu ako Bosanac samo dolazi za bajram?' Njemu je veci problem sto ima dobar broj djece u mejtefu, ali nakon 12 ili 13 godine ne mozes ih platiti da dodju. Sto nije slika Islama u Americi ili hodze/dzamije, nego cjelokupno drustvo u mojoj mahali vec zadnjih 15 godina vuce ka ateizmu. Koliko god hodza kukao kako nasa djeca ne dolaze, tako isto pop i rabaj preko puta vrte istu pricu.
Jedno vrijeme sam zivio u blizini 'arapske' dzamije i ista prica. Ako nije ramazan samo starci bi redovno dolazili. Za vrijeme ramazana mnogi koji su zive oko kuce naplacivali su parking ispred svojih kuca posto dzamijski parking nije mogao da primi sva kola.
Hodža naravno kuka, ne što mu je mrsko klanjati u praznoj džamiji, nego "nema ni njega tu". Ako nema vjernika, od koga će keš uzeti? Neće mu Allah sigurno poslati kintu iako u njegovo ime istu i uzima. Mada biti hodža ili pop/sveštenik je ovdje u Bosni još uvijek isplativo biti. Ne samo isplativo već ti ljudi žive kao lordovi, a sve pod krinkom vjere.
- skupljac_zeljeza
#856 Re: Konvertiti=ljudi koji mjenjaju vjeru!
Bošnjaci i ne čine neki važan procenat u broju muslimana Amerike, ali nije baš da su se odrodili od islama. Imam prijatelja tamo i neki su 'bliže', a neki 'dalje' džamijama kao i ovdje.Jack Be Nimble wrote:Vecinom se muvam po "nasim" dzamijama u Americi i da prazne su sem bajrama. Hodza se ljuti 'sto smo gradili "bosansku" dzamijiu ako Bosanac samo dolazi za bajram?' Njemu je veci problem sto ima dobar broj djece u mejtefu, ali nakon 12 ili 13 godine ne mozes ih platiti da dodju. Sto nije slika Islama u Americi ili hodze/dzamije, nego cjelokupno drustvo u mojoj mahali vec zadnjih 15 godina vuce ka ateizmu. Koliko god hodza kukao kako nasa djeca ne dolaze, tako isto pop i rabaj preko puta vrte istu pricu.skupljac_zeljeza wrote:Da li si obilazio te džamije po Evropi ili Americi, da li su prazne? Koliko su protestanti ili katolici prodali svojih crkvi koje su poslije adaptirane u džamije? Ovo samo navodim kao argument da islam na Zapadu nije u defanzivi kako se gore pokušalo prikazati nego se širi. Radi jasnije slike uporedi stanje prije samo 50 godina. Iznenadit ćeš se.PRO testant wrote:
Postojanje đamija ne znači ogroman rast broja muslimana, to samo znači da je neko spreman platiti njihovu izgradnju, a svi možemo pretpostaviti odakle te pare dolaze.
![]()
“Islam is the fastest-growing religion in America, a guide and pillar of stability for many of our people…” – Hillary Rodham Clinton
“Moslems are the world’s fastest-growing group…” – Timothy Kenny, “Elsewhere in the world,” USA Today
http://www.icnab.com/
- HardcoreMX
#857 Re: Konvertiti=ljudi koji mjenjaju vjeru!
terorizam nema religijumirzaaa33 wrote:
A opet među njima najveći broj bombaša i terorista. Čudo kako im islam nije pomogao.
- SamoVasGledam
#858 Re: Konvertiti=ljudi koji mjenjaju vjeru!
We will cast terror into the hearts of those who disbelieve for what they have associated with Allah of which He had not sent down [any] authority. And their refuge will be the Fire, and wretched is the residence of the wrongdoers. - 3:151HardcoreMX wrote:terorizam nema religijumirzaaa33 wrote:
A opet među njima najveći broj bombaša i terorista. Čudo kako im islam nije pomogao.
[Remember] when your Lord inspired to the angels, "I am with you, so strengthen those who have believed. I will cast terror into the hearts of those who disbelieved, so strike [them] upon the necks and strike from them every fingertip." - 8:12
And those of the people of the Scripture who backed them (the disbelievers), Allah brought them down from their forts and cast terror into their hearts, (so that) a group (of them) you killed, and a group (of them) you made captives. - 33:26
...But Allah's (Torment) reached them from a place whereof they expected it not, and He cast terror into their hearts so that they destroyed their own dwellings with their own hands and the hands of the believers. Then take admonition, O you with eyes (to see). - 59:2
The Messenger of Allah (ﷺ) said: I have been helped by terror (in the heart of the enemy)...
http://sunnah.com/muslim/5/11
Allah's Messenger (ﷺ) said, "I have been sent with the shortest expressions bearing the widest meanings, and I have been made victorious with terror (cast in the hearts of the enemy)
http://sunnah.com/bukhari/56/186
- mousstapha
#859 Re: Konvertiti=ljudi koji mjenjaju vjeru!
Jel' terorista odmah nije naš. A kad izgovara šehadet nije bitno kakav je do tada bio, sad je naš.HardcoreMX wrote:terorizam nema religijumirzaaa33 wrote:
- aurora313
#860 Re: Konvertiti=ljudi koji mjenjaju vjeru!
Stepincu poništena presuda. Ne znam zašto me to ne iznenađuje.
Sada treba podnijeti žalbu na Isusovu presudu i kaznu!
Sada treba podnijeti žalbu na Isusovu presudu i kaznu!
- aurora313
#861 Re: Konvertiti=ljudi koji mjenjaju vjeru!
Što bi rek'o PROtestant, ovo ja zasigurno izvučeno iz konteksta.SamoVasGledam wrote:We will cast terror into the hearts of those who disbelieve for what they have associated with Allah of which He had not sent down [any] authority. And their refuge will be the Fire, and wretched is the residence of the wrongdoers. - 3:151
- HardcoreMX
#862 Re: Konvertiti=ljudi koji mjenjaju vjeru!
SamoVasGledam wrote:
We will cast.......etc
Ne razumijem,ako može na jezik foruma da prevedeš,i usput takodjer tefsir.Neka ti rad bude potpun.
I ovo We znači Mi? Ko su ti Mi?
- HardcoreMX
#863 Re: Konvertiti=ljudi koji mjenjaju vjeru!
mirza kaže da im Islam nije pomogao,očigledno je u pravu,da jeste pomogao, ne bi bili teroristi,kome Islam pomogne postane vjernik jel?mousstapha wrote:Jel' terorista odmah nije naš. A kad izgovara šehadet nije bitno kakav je do tada bio, sad je naš.HardcoreMX wrote:terorizam nema religijumirzaaa33 wrote:
čiji naš? šta izgovara u tom šehadetu,jeli tu ima neki terorizam u tom šehadetu,mislim ja ne znam,ti bolje znaš,pa nas prosvijetli...
-
foton
#864 Re: Konvertiti=ljudi koji mjenjaju vjeru!
Rijec "terror" znaci strah i ocaj a ne terorizam.SamoVasGledam wrote:We will cast terror into the hearts of those who disbelieve for what they have associated with Allah of which He had not sent down [any] authority. And their refuge will be the Fire, and wretched is the residence of the wrongdoers. - 3:151HardcoreMX wrote:terorizam nema religijumirzaaa33 wrote:
[Remember] when your Lord inspired to the angels, "I am with you, so strengthen those who have believed. I will cast terror into the hearts of those who disbelieved, so strike [them] upon the necks and strike from them every fingertip." - 8:12
And those of the people of the Scripture who backed them (the disbelievers), Allah brought them down from their forts and cast terror into their hearts, (so that) a group (of them) you killed, and a group (of them) you made captives. - 33:26
...But Allah's (Torment) reached them from a place whereof they expected it not, and He cast terror into their hearts so that they destroyed their own dwellings with their own hands and the hands of the believers. Then take admonition, O you with eyes (to see). - 59:2
The Messenger of Allah (ﷺ) said: I have been helped by terror (in the heart of the enemy)...
http://sunnah.com/muslim/5/11
Allah's Messenger (ﷺ) said, "I have been sent with the shortest expressions bearing the widest meanings, and I have been made victorious with terror (cast in the hearts of the enemy)
http://sunnah.com/bukhari/56/186
Pokvariste covjeku temu o konvertitima. Doslo se cak i do pitanja da li ateizam pomaze narkomanima! Ne znam zasto bi? Nije funkcija ateizma da lijeci dusevno labilne...
Jedino sto je uspjesno ustanovljeno je da broj dzamija/crkava ne govori o konvertitima koliko o migracijama stanovnistva.
Usput, u Sarajevu (kantonu) imaju 122 dzamije, znaci nekih 15-20 novih (od prije rata), sto jeste veliki porast, ali daleko od 250-400 cime se na temi barata.
- mousstapha
#865 Re: Konvertiti=ljudi koji mjenjaju vjeru!
Pa konstatuješ da im ateizam nije pomogao, što može implicirati da bi im Islam pomogao. Onda kad si skontao da to ipak nije tako poslužio si se standardnim floskulama. Terorizam nema religiju. Istina, ali zato sigurno ima ideologiju. Radi se o takvim osobama da im ni vjera ni nevjera ne mogu puno pomoći. Još gore je da se njima može lako manipulisati.HardcoreMX wrote: mirza kaže da im Islam nije pomogao,očigledno je u pravu,da jeste pomogao, ne bi bili teroristi,kome Islam pomogne postane vjernik jel?
- HardcoreMX
#866 Re: Konvertiti=ljudi koji mjenjaju vjeru!
Čini mi se da ti ne znaš čitati,to je konstatovao mirza,a ne ja,vidiš da je njegov citat?!I nije konstatovao da im ateizam nije pomogao,nego islam.Terorizam nema religiju,ali ima ideologiju,a koja je to ideologija?mousstapha wrote:Pa konstatuješ da im ateizam nije pomogao, što može implicirati da bi im Islam pomogao. Onda kad si skontao da to ipak nije tako poslužio si se standardnim floskulama. Terorizam nema religiju. Istina, ali zato sigurno ima ideologiju. Radi se o takvim osobama da im ni vjera ni nevjera ne mogu puno pomoći. Još gore je da se njima može lako manipulisati.HardcoreMX wrote: mirza kaže da im Islam nije pomogao,očigledno je u pravu,da jeste pomogao, ne bi bili teroristi,kome Islam pomogne postane vjernik jel?
- mousstapha
#867 Re: Konvertiti=ljudi koji mjenjaju vjeru!
Pa evo šta si napiso.HardcoreMX wrote:...bivših narkomana.Čudo je kako im ateizam nije pomogao jel?!dustaban wrote: ..
A promjena religije nije nista drugo nego promjena droge. Zato medju konvertitima i ima najvise narkomana...
- SamoVasGledam
#868 Re: Konvertiti=ljudi koji mjenjaju vjeru!
Od 3:10foton wrote: Rijec "terror" znaci strah i ocaj a ne terorizam.
Pokvariste covjeku temu o konvertitima. Doslo se cak i do pitanja da li ateizam pomaze narkomanima! Ne znam zasto bi? Nije funkcija ateizma da lijeci dusevno labilne...
Jedino sto je uspjesno ustanovljeno je da broj dzamija/crkava ne govori o konvertitima koliko o migracijama stanovnistva.
Usput, u Sarajevu (kantonu) imaju 122 dzamije, znaci nekih 15-20 novih (od prije rata), sto jeste veliki porast, ali daleko od 250-400 cime se na temi barata.
- HardcoreMX
#869 Re: Konvertiti=ljudi koji mjenjaju vjeru!
rekao je da su konvertirali na religiju,nisu otišli u ateiste,znači nisu vidjeli nikako rješenje,ili spas sebe, u ateizmu.mousstapha wrote:
Pa evo šta si napiso.
-
foton
#870 Re: Konvertiti=ljudi koji mjenjaju vjeru!
Kao ateista nemam namjeru da budem advokat za bilo koju religiju (niti sam dovoljno upucen niti sam mjerodavan). Video klip i tvoji raniji navodi, koliko vidim, ponavljaju cinjenicu da je monoteistickim religijama (a mozda i nekim politeistickim) vaznije samo vjerovanje u odredjenog boga nego bilo sta drugo. Da je nevjera sama po sebi neprijatelj. (Da ne zivim u sekularnoj drzavi, mozda bi ovo "bacilo strah u moje srce".) Spaljivanje vjestica, detaljni opisi bozije kazne, izgaranje u paklu, sjecanje glava, copanje jetre, inkvizicija itd. imaju upravo za cilj da utkaju strah od nevjerovanja, bas kao sto video klip koji si postavio i kaze (mada se video ogranicio na vezu ISILa i Islama).
Sam terorizam moze imati politicke, religiozne, rasne i/ili neke sasvim druge ideoloske pobude (Ku Kluks Klan, Pol Potov rezim... su neki primjeri).
Da napravimo vezu sa temom, da li su ikome strah, prijetnja ili ucjena legitimni motivi za konverziju?
-
patriot_1
#871 Re: Konvertiti=ljudi koji mjenjaju vjeru!
Jako dobro pitanje!foton wrote:Kao ateista nemam namjeru da budem advokat za bilo koju religiju (niti sam dovoljno upucen niti sam mjerodavan). Video klip i tvoji raniji navodi, koliko vidim, ponavljaju cinjenicu da je monoteistickim religijama (a mozda i nekim politeistickim) vaznije samo vjerovanje u odredjenog boga nego bilo sta drugo. Da je nevjera sama po sebi neprijatelj. (Da ne zivim u sekularnoj drzavi, mozda bi ovo "bacilo strah u moje srce".) Spaljivanje vjestica, detaljni opisi bozije kazne, izgaranje u paklu, sjecanje glava, copanje jetre, inkvizicija itd. imaju upravo za cilj da utkaju strah od nevjerovanja, bas kao sto video klip koji si postavio i kaze (mada se video ogranicio na vezu ISILa i Islama).
Sam terorizam moze imati politicke, religiozne, rasne i/ili neke sasvim druge ideoloske pobude (Ku Kluks Klan, Pol Potov rezim... su neki primjeri).
Da napravimo vezu sa temom, da li su ikome strah, prijetnja ili ucjena legitimni motivi za konverziju?
Strah može samo natjerati nekog da ne mjenja religiju!Ubit će ga njegovi!To vežem bitno uz Islam.Nek se ne ljute ali ako netko napusti Islam , u mnogim zemljama,,,,ode glava zbog toga!Kršćani su tu puno tolerantniji,ne proganjaju...(više) a nekad jesu!Na svoju sramotu!Mislim da svaki čovjek treba sam odlučiti u kojeg I kakvog boga želi vjerovati ili ne želi ni u jednog!
- aurora313
#872 Re: Konvertiti=ljudi koji mjenjaju vjeru!
...Ako piše kao gore (MI ćemo prouzrokovati očaj/strah/paniku...) onda je to vrsta direktne prijetnje koja se postiže aktom terorizacije individue ili grupe. Zovi to ili ne terorizmom, ne mijenja rezultat prijetnje terorom.foton wrote:SamoVasGledam wrote: We will cast terror into the hearts of those who disbelieveRijec "terror" znaci strah i ocaj a ne terorizam.
- arzuhal
#873 Re: Konvertiti=ljudi koji mjenjaju vjeru!
'nači Gospode Bože...

-
patriot_1
#874 Re: Konvertiti=ljudi koji mjenjaju vjeru!
Evo jednoga;
Primož Trubar (Rašica, Slovenija, 9. lipnja 1508. - Deredingen, Njemačka, 28. lipnja 1586.) je bio slovenski protestantski reformator, pisac i prevoditelj.
Smatra se ocem slovenske književnosti u autorom prve tiskane knjige na slovenskom jeziku - Catechismus i Abecedarium, tiskanih u Tübingenu 1550. godine. Autor je više od 25 knjiga od kojih je najvažniji prijevod Novog zavjeta (1582.).
Od 1520. do 1521. bio je učenik škole u Rijeci, a dalje je školovanje nastavio u Salzburgu. Kasnije je otišao u Trst gdje je bio pod tutorstvom biskupa Pietra Buonuoma. Tamo se povezao s humanistima od koji je jedan bio i Erazmo Roterdamski. 1528. upisao je studij na Bečkom sveučilištu, ali ga nije završio. 1530. vratio se u Sloveniju i postao svećenik. Za vrijeme protureformacije, 1547. godine, bježi u Njemačku koja je bila tolerantnija prema protestantizmu. Umro je u Deredingenu, a sahranjen u Tübingenu u današnjoj Njemačkoj 1586. godine.
Primož Trubar (Rašica, Slovenija, 9. lipnja 1508. - Deredingen, Njemačka, 28. lipnja 1586.) je bio slovenski protestantski reformator, pisac i prevoditelj.
Smatra se ocem slovenske književnosti u autorom prve tiskane knjige na slovenskom jeziku - Catechismus i Abecedarium, tiskanih u Tübingenu 1550. godine. Autor je više od 25 knjiga od kojih je najvažniji prijevod Novog zavjeta (1582.).
Od 1520. do 1521. bio je učenik škole u Rijeci, a dalje je školovanje nastavio u Salzburgu. Kasnije je otišao u Trst gdje je bio pod tutorstvom biskupa Pietra Buonuoma. Tamo se povezao s humanistima od koji je jedan bio i Erazmo Roterdamski. 1528. upisao je studij na Bečkom sveučilištu, ali ga nije završio. 1530. vratio se u Sloveniju i postao svećenik. Za vrijeme protureformacije, 1547. godine, bježi u Njemačku koja je bila tolerantnija prema protestantizmu. Umro je u Deredingenu, a sahranjen u Tübingenu u današnjoj Njemačkoj 1586. godine.
- SamoVasGledam
#875 Re: Konvertiti=ljudi koji mjenjaju vjeru!
Dokazi za neznanje? Nadam se da se šališ. Evo ti mi objasni šta znaš o novozavetnim spisima osim da su pisani na grčkom krajem prvog veka.PRO testant wrote:Izvori i relevantni dokazi su ??????? - Hvala unaprijed.
Iz NZ-a. Nema potrebe da Pavle laže za tako nešto ako mu to može samo štetu doneti.PRO testant wrote:Tačno, to znaš odakle ???
Da nije možda zato što mu se Isus ukazao u viziji, kao što se i Muhamedu ukazao Džibril i rekao mu da propoveda Islam?PRO testant wrote:Pitanje je zašto se to desilo? Koji je uzrok te ogromne promjene?
Što se tiče toga kako je Pavle postao hrišćanin, prvo moramo definisati kakvom je to Hrišćanstvu Pavle pristupio, jer se zna da je i on sam učestvovao u oblikovanju istog i to više od drugih. A pristupio mu je jer je u njemu video neku korist. Da se nametne kao novi verski vođa, da bude neki autoritet koji će govoriti drugima šta da rade, želeo je preko nove religije da prevede pagane na monoteizam itd. Ili ga je jednostavno grizla savest za ono što je radio prvim hrišćanima, pa je otišao kod njih i ponudio im pomoć za iskupljenje.
Kažeš Pavle je patio zbog svog ubeđenja. Pa šta? I Džozef Smit je patio zbog tvrdnje da je Božiji prorok, Bab isto. Obojica su ubijena od strane dobrih hrišćana/muslimana zbog tih tvrdnji, ali su do kraja istrajali. Baš kao i Pavle.
Galaćani 2:11-14 i Dela 21:18-22PRO testant wrote:Izvori za te tvrdnje?
Opet to je sve zapisao Luka koji je bio Pavlov učenik. Grk koji ko zna da li je ikada i bio u Izraelu i da li je uopšte ikada i video nekoga od Isusovih učenika. Opet svejedno, isti taj Pavle je osnivao svoje crkve u kojima je širio svoja učenja nezavisno od Isusovih apostola. Koja je logika da ljudi slušaju i veruju čoveku koji nikada nije ni video, ni čuo Isusa?PRO testant wrote:A nije ti čidno što su ga ti isti apostoli koji jesu bili sa Isusom poslali u mlau aziju?? Zašto?? Iz kojeg razloga su ga poslali? Ma ja ..... Ono što mi odgovara to promovišem.
Ne znam zašto ismevaš čoveka kada se smatra za najvažnijeg i najpoznatijeg rabina današnjice.PRO testant wrote:Aaaaaaa ..... infamous Shmoosing Shmuley - Hahahahahahahaah
Popularista i liberal samo takav.
A kako ti povezuješ termine 'son of man' iz SZ? Recimo ovde - Bog nije čovek da laže, ni sin čovečji da se pokaje. Šta kaže neće li učiniti, i šta reče neće li izvršiti? - Brojevi 23:19PRO testant wrote:Interesantno je da izbjegava povezati frazu "son of man" sa knjigom Danijela, koliko ja znam ona je u SZ-u
ili ovde - Ne uzdajte se u knezove, u sina čovečijeg, u kog nema pomoći. - Psalm 146:3
Koji prekršaji zakona, koji nepotrebni rituali, koji stvarni cilj Zakona? Pa Isus sam je kršio zakone i hulio Subotu kao sveti dan Jevreja. Jevreji su očekivali nekoga ko će zauzeti presto i spasiti ih od Rimljana, a umesto toga su dobili mlakog mirotvorca, pacifistu i hipika. Tako barem NZ kaže. Nije ni čudo što su hipici svi i izgledali kao Isus.PRO testant wrote:Ne prema svešteniškom establišmentu, prema prekršajima zakona, prema nametanju nepotrebmih i suvislih ritualnih mikro zakona zaboravljajuči njihov duh i stvarni cilj zakona, nego prema Rimu!