Ne lupaj bez veze. PM je u pravu. Tada je tenk bio kao hljeb/kruh i zato sto vec tada tvoj neprijatelj ima neku obavezu prema nekome, treba je ispostovati.decembar2017 wrote:"Jebe im se za potpisani ugovor" jesi li to naucio na krusu za rezervnog drota ????PM72 wrote:Ma jebe se hrvatima za ugovorom i potpisanim obavezama Kuvajta i firme iz Beograda.Mislim,ne mogu da sažvaćem te teorije i zavjere.To bi mi bilo isto da je recimo Fabrika duhana Sarajevo 1993 natovarila tri šlepera Marlbora pa ih isporučila u Valjevo jer su imali potpisan ugovor prije rata...pa vojska bi prevrnula naopako i šlepere i direktora Loju a cigare bi svakako ispušili...
Nije tenk karton konjaka niti vreća kafe pa da se prošvercuje preko linija.
Ja u to ne vjerujem bez čvrstih dokaza,fotografija,brojeva .
Hrvatska je imala obavezu , potpisani ugovor , da isporuci tenkove ne beogradu ili valjevu vec Kuvajtu.
Ponavljam opet, Kuvajt a ne srbija su bili vlasnici tih tenkova jer su oni potpisanim ugovorom bili duzni da im ih isporuce.
Odbijanjem postivanja potpisanog ugovora znaci da bi bili podlozni ekonomskim a i politickim negativnim posljedicama a to su , pametno,izbjegli odlukom da ugovor ispostuju. Tada je hrvatska bila tek priznata drzava koja je trazila podrsku i priznanje u svijetu, politicki i ekonomski i riskirati to zbog 15 tenkova , a koje su mogli sami da nadomjeste u vecem broju ,bi bila glupost.
Ali kada pomislim mozda sam veci glupan ja koji to pokusava da objasni tipu koji misli da je 7 brodova natovarenih oruzjem slucajno uplovilo u pogresnu luku, istovarili oruzje koje su nabavili i platili neprijatelji te drzave i otplovili potpuno normalno.
Tu neisporuku moglo se obrazloziti sa hiljadu razloga.
Ako se stvarno i desila ta isporuka(a vjerujem da jeste bez obzira na kolicinu), taj neko je otvoreno radio protiv Hrvatskih interesa.
Sta da smo mi trebali iz BNT isporuciti neki finalni proizvod zato sto je Jugoslavija imala tu obavezu? Smijesno izgleda sa ove vremenske distance.