Izbjeglički talas iz Azije i Afrike

Post Reply
jastuk1

#851 Re: Izbjeglički talas iz Azije i Afrike

Post by jastuk1 »

Zviz wrote:
Pa kad je Danska najobicnija rupa, reci mi sto onda ta najobicnija rupa ima za ljude iz BiH najbolji povratni program od svih drugih. 860KM zagarantovane penzije i pomoc paket od 33.000KM!
A koji status se mora imat u Danskoj i koliko dugo za to pravo kod povratka?
emillio estevez
Location: http://www.klix.ba/vijesti/bih/rasema-h ... /120430110

#852 Re: Izbjeglički talas iz Azije i Afrike

Post by emillio estevez »

Zviz wrote:
jastuk1 wrote:
Pa ti se tivra vamo, valjda se šta uštedilo?! ha ja :D

Pod jednim uslovom, da mi koji smo vani decenijama, da mi upravljamo drzavom.
Kako bi ti to vladao kao povratnik u tudjoj drzavi ?
jefff

#853 Re: Izbjeglički talas iz Azije i Afrike

Post by jefff »

Stalno se u našim javnom prostoru ističe da će izbjeglički val pogoditi i našu zemlju te sutra, te u zimu, te dogodine.
Ja mislim da naši mediji kriju pravu istinu i da već milion izbjeglica čeka pritajeno uz naše granice da provale u ove naše dzenetske bašće.
tututuuuu

#854 Re: Izbjeglički talas iz Azije i Afrike

Post by tututuuuu »

BHCluster wrote:
Zviz wrote:
BHCluster wrote:
1951 Geneva Convention on the protection of refugees
I kad sve fino procitas opet temelji na dobroj volji i humanosti. Nista vise. Konstitucija je beton a ne neke tamo Svicarski marifetluci. I koliko mi je poznato Sirija to nikada nije potpisala, kao sto nije ni Qatar, Saudiska Arabija itd.
De procitaj opet samo ovaj put obrati paznju. Ne radi se o sirevima i marifetlucima nego o kljucnom pravnom dokumentu u definiranju koji je izbjeglica, njihova prava i zakonske obaveze drzava, a sad sto se neke drzave potpisnice se ne drze vec potpisanog to je druga prica. Ne znam kakve veze imaju ove drzave sto si ih nabrojao kada se citava prica svodu na dolazak izbjeglica u EU?
Ovi ljudi krse Konvenciju. Odnosno bolje receno ona se ne odnosi na njih. Ne odnosi se na Albance npr., a ne odnosi se ni na Sirijce koji prelaze ilegalno iz jedna sigurne zemlje u drugu. Da bi neko mogao prelaziti granicu kao izbjeglica, ta zemlja, iz koje prelazi mora predstavljati neposrednu opasnost za takvu osobu. Turska, Grcka, Makedonija, Srbija, Hrvatska, Slovenija... to sigurno ne predstavljaju.
Last edited by tututuuuu on 27/09/2015 10:50, edited 2 times in total.
Edin H.

#856 Re: Izbjeglički talas iz Azije i Afrike

Post by Edin H. »

tututuuuu

#857 Re: Izbjeglički talas iz Azije i Afrike

Post by tututuuuu »

Dok srpski premijer Vučić i njegovi ministri Vulin i Ljajić uče Hrvate o humanosti, a sebe prikazuju kao najhumaniju zemlju u regiji, situacija na terenu pokazuje suprotno. Od početka migrantske krize na terenu sam razgovarao s mnoštvom izbjeglica i svi koji su prošli kroz Hrvatsku kažu da je to jedina zemlja u kojoj su sve dobili besplatno, uključujući i prijevoz.

Dobročinstva građana

Čim smo stupili na hrvatsko tlo, prestali smo plaćati. Na svakom koraku dočekivali su nas ljudi i dijelili nam hranu, vodu, odjeću i obuću. Nudili su nam svoje kuće da se odmorimo i prespavamo. Nisam mogao vjerovati da ćemo, nakon toliko patnje i krađe koja nam se dogodila na putu, naići na takvo gostoprimstvo – kazao je Sirijac Jihad koji je do granice s Hrvatskom potrošio oko 4000 eura.

– U Turskoj, Grčkoj, Makedoniji i Srbiji sve smo morali plaćati, od prijevoza do vode. Vrijedile su posebne cijene za nas migrante, i bile su dvostruko više nego za lokalno stanovništvo – govori Jihad. Ahmed, koji je sa ženom i troje djece došao iz Sirije, kaže da nije siguran kako bi nastavio put da nije došao do Hrvatske.

...Sirijci i Iračani u beogradskim parkovima kazali su mi da su, osim na putovanje gumenim čamcima, najviše novca potrošili u Srbiji gdje su sve morali plaćati po znatno višim cijenama od uobičajenih.

Sve u blizini željezničkog i autobusnog kolodvora u Beogradu je oživjelo, cijene su preko noći udvostručene. Promet je pečenjarama i taksistima rastao kao nikad, preko noći su se otvarali improvizirani hoteli ili kontejnerska naselja. Isto su radili i Makedonci. Njihovi policajci naplaćivali su i besplatne autobuse, čak i punjenje mobitela. Kako bi mi dočarao kako je to izgledalo u Srbiji i Makedoniji, jedan Sirijac je to objasnio ovako: – U Makedoniji i Srbiji bili smo trupci, a oni pila. Svakim pokretom pile trupac se zareže, a svako rezanje odnosilo nam je novac.
Toliko o samoprozvanom srpskom gostoprimstvu, kao i njihovi mitovi o ratnim pebedama tako i mitovi o gostoprimstvu Srba. I braca Turci su im sve uredno naplacivali, a sad dobili milijardu eura od EU kao za pomoc, a tako su i Srbi dobili lovu.

http://www.vecernji.hr/hrvatska/jedino- ... li-1027132
Drvosjeca iz Dejcica

#858 Re: Izbjeglički talas iz Azije i Afrike

Post by Drvosjeca iz Dejcica »

Zaista čovjek doživi neku vrstu satisfakcije kada vidiš da ljudi od struke vide isto ono što sam govorio od početka. Još veća satisfakcija je kada jedan fašista Orban kaže ono zbog čega ga kritikujem cijelo vrijeme a onda zaista vidiš da su neki slijepi pored očiju. Sjećam se da me napadoše i pravdaše Orbana zbog ovoga, još pitaju kako se usuđujem da spominjem da Orban ima teritorijalne pretenzije prema susjedima, kako sam samo drzak...itd. :mrgreen:

Gadafi me podsjeća na onu djevojčicu u filmu Apocalypto od Mel Gibsona gdje proriče dolazak Portugalaca i pad arogantnog carstva. Tako je isto Gadafi proprekao ovo danas. :thumbup:

Last edited by Drvosjeca iz Dejcica on 27/09/2015 11:32, edited 1 time in total.
tututuuuu

#859 Re: Izbjeglički talas iz Azije i Afrike

Post by tututuuuu »

S druge strane, "izbjeglice" kazu:
STOTINE Iračana proputovalo je cijelu Europu kako bi stigli do Finske, da bi se na kraju odlučili vratiti natrag. Tvrde da im se ne živi na tako hladnom i dosadnom mjestu, piše AFP.
http://www.index.hr/vijesti/clanak/stot ... 44398.aspx

"Slovenija bijedna", "Francuska je fina za posjetiti, al nije za zivjeti", "Finska dosadna" itd... :oops: :D

Sta ti je reci gospoda. :D
emillio estevez
Location: http://www.klix.ba/vijesti/bih/rasema-h ... /120430110

#860 Re: Izbjeglički talas iz Azije i Afrike

Post by emillio estevez »

tututuuuu wrote:S druge strane, "izbjeglice" kazu:
STOTINE Iračana proputovalo je cijelu Europu kako bi stigli do Finske, da bi se na kraju odlučili vratiti natrag. Tvrde da im se ne živi na tako hladnom i dosadnom mjestu, piše AFP.

"Slovenija bijedna", "Francuska je fina za posjetiti, al nije za zivjeti", "Finska dosadna" itd... :oops: :D

Turisticka agencija koja je organizator mmigracije im nije dala potpune podatke.
Drvosjeca iz Dejcica

#861 Re: Izbjeglički talas iz Azije i Afrike

Je li je ko upratio povodom izbjegličke krize da li su se naše vrle vjerske zajednice u BiH oglasile po tom pitanju? Kakav je njihov stav?
Mobile_Disco

#862 Re: Izbjeglički talas iz Azije i Afrike

Post by Mobile_Disco »

Da bi se rasteretili Svedi slali izbjeglice u Finsku a oiv jedva docekali nesto ovako da se vrate nazad jer kao nisu dobro dosli u Finsku :D

A Fince malo prenio alkohol pa se budalesu :lol:
Edin H.

#863 Re: Izbjeglički talas iz Azije i Afrike

Post by Edin H. »

tututuuuu wrote:S druge strane, "izbjeglice" kazu:

Iracanin objasnio :izet:

Sjecam se jedne zgodne Iranke, kaze u Engleskoj sve klosari, vidi kako stara auta voze :D, Teheran je prekuco za ove.
sinuhe

#864 Re: Izbjeglički talas iz Azije i Afrike

Post by sinuhe »

Ne znaju razliku izmedju bogatstva i uredjenosti. A niko se ne zna upecaniti kao Arapi.
Edin H.

#865 Re: Izbjeglički talas iz Azije i Afrike

Post by Edin H. »

sinuhe wrote:Ne znaju razliku izmedju bogatstva i uredjenosti. A niko se ne zna upecaniti kao Arapi.
Gledaju previse zapadne seije i filmove, koje ne odslikavaju realno stanje.

Ne kontaju da je i na Zapadu tesko zakaciti cifru i da sto je losije vrijeme, to vise rade, pa nakon 25 godina, kada odu u peMziju, imaju kucu za stanovanje, a pocesto ikada umru kuca je pod kreditom.
Šunj

#866 Re: Izbjeglički talas iz Azije i Afrike

Post by Šunj »

Dodjite u Bosnu i Hercegovinu:
Harao po naseljima Jelovo Brdo i Gojčin šokirani

KALESIJA Piroman Jovan Jezdić pušten iz pritvora, mještani šokirani

- See more at: http://www.avaz.ba/clanak/197231/kalesi ... 7Fk5t.dpuf
Image
ovan Jezdić (33), iz Pandura kod Osmaka, noć uoči Kurban-bajrama, u kalesijskim naseljima Jelovo Brdo i Gojčin podmetnuo je požar pod autobus koji je potpuno izgorio, potom zapalio nadstrešnicu za odmor, drva za ogrjev u dvorištu jedne porodične kuće, čardak za kukuruz, šadrvan, sijena i oštetio spomenik Malki Osmančević, prvoj žrtvi agresije na ova naselja. Istog dana Jezdić je uhapšen i predat Policijskoj stanici Kalesija. Tokom saslušanja priznao je sva navedena djela. No, nakon toga je pušten iz pritviora na slobodu. Ova vijest je potpuno šokirala mještane Jelova Brda i Gojčina. - Ne možemo da vjerujemo da je pušten na slobodu. Ono je bilo jezivo, na sedam mjesta plamen bukti i sad ga puste iz pritvora. Svi smo ogorčeni. Ko nam garantuje da ponovo neće doći da pali, kazao nam je Sead Šehić, predsjednik MZ Gojčin – Jelovo Brdo. Njemu i ostalim mještanima je zasmetalo što niti jedna televizijska ekipa nije došla u njihova sela da vidi šta se dogodilo. Hasan Ramić je iz Jelovog Brda, a danas živi u Kalesiji, je također ogorčen puštanjem Jovana Jezdića na slobodu. - See more at: http://www.avaz.ba/clanak/197231/kalesi ... 7Fk5t.dpuf
Image
- Da je neki Bošnjak iz Jelovog Brda ili Gojčina ovo uradio u Jezdićevim Pandurima svi bi brujali o terorizmu. Na televizijama bi bili otvoreni programi i svi bi pričali o islamskom terorizmu. Sada niko ne spominje terorizam, a pogotovo ne spominju kršćanski terorizam iako je sam istotiviran krstovima, kazuje Hasan Ramić.

Na isti način razmišljaju i ostali mještani, ali nisu svi spremni da javno govore.

- Ja da vam pričam, a on će da dođe i da mi zapali kuću, e to neću. Šta ja imam od toga što će oni njega kazniti možda sa godinu-dvije zatvora, ako ga i toliko kazne jer već se već potura priča da je psihički bolesnik, kaže jedan od mještana.

Milisav Garić, predsjednik udruženja “Agrorazvoj” iz Gojčina, srpski povratnik koji se vratio na svoje imanje u Federaciji, poznavao je Jovana Jezdića. Kako kaže, samo su poslovno sarađivali.

Za jedan od loklanih portala Garić je izjavio da je Jovan ranije radio u šumi sa drvima, a nakon toga je dvije godine boravio u Njemačkoj.

- Nakon povratka iz Njemačke kod njega su dolazili momci iz nekih pokreta, tetovirani ratnim herojima i slično – izjavio je Milisav Garić.

Mještane Jelova Brda i Gojčina posebno brine ta Jezdićeva naklonost ratnim zločincima Ratku Mladiću i Radovanu Karadžiću i njegova pripadnost Ravnogorskom četničkom pokretu jer vjeruju da u svemu ovome nije sam.

Drvosjeca iz Dejcica

#867 Re: Izbjeglički talas iz Azije i Afrike

Šunj wrote:Dodjite u Bosnu i Hercegovinu:
Harao po naseljima Jelovo Brdo i Gojčin šokirani

KALESIJA Piroman Jovan Jezdić pušten iz pritvora, mještani šokirani

Image
ovan Jezdić (33), iz Pandura kod Osmaka, noć uoči Kurban-bajrama, u kalesijskim naseljima Jelovo Brdo i Gojčin podmetnuo je požar pod autobus koji je potpuno izgorio, potom zapalio nadstrešnicu za odmor, drva za ogrjev u dvorištu jedne porodične kuće, čardak za kukuruz, šadrvan, sijena i oštetio spomenik Malki Osmančević, prvoj žrtvi agresije na ova naselja. Istog dana Jezdić je uhapšen i predat Policijskoj stanici Kalesija. Tokom saslušanja priznao je sva navedena djela. No, nakon toga je pušten iz pritviora na slobodu. Ova vijest je potpuno šokirala mještane Jelova Brda i Gojčina. - Ne možemo da vjerujemo da je pušten na slobodu. Ono je bilo jezivo, na sedam mjesta plamen bukti i sad ga puste iz pritvora. Svi smo ogorčeni. Ko nam garantuje da ponovo neće doći da pali, kazao nam je Sead Šehić, predsjednik MZ Gojčin – Jelovo Brdo. Njemu i ostalim mještanima je zasmetalo što niti jedna televizijska ekipa nije došla u njihova sela da vidi šta se dogodilo. Hasan Ramić je iz Jelovog Brda, a danas živi u Kalesiji, je također ogorčen puštanjem Jovana Jezdića na slobodu. - See more at: http://www.avaz.ba/clanak/197231/kalesi ... 7Fk5t.dpuf
Image
- Da je neki Bošnjak iz Jelovog Brda ili Gojčina ovo uradio u Jezdićevim Pandurima svi bi brujali o terorizmu. Na televizijama bi bili otvoreni programi i svi bi pričali o islamskom terorizmu. Sada niko ne spominje terorizam, a pogotovo ne spominju kršćanski terorizam iako je sam istotiviran krstovima, kazuje Hasan Ramić.

Na isti način razmišljaju i ostali mještani, ali nisu svi spremni da javno govore.

- Ja da vam pričam, a on će da dođe i da mi zapali kuću, e to neću. Šta ja imam od toga što će oni njega kazniti možda sa godinu-dvije zatvora, ako ga i toliko kazne jer već se već potura priča da je psihički bolesnik, kaže jedan od mještana.

Milisav Garić, predsjednik udruženja “Agrorazvoj” iz Gojčina, srpski povratnik koji se vratio na svoje imanje u Federaciji, poznavao je Jovana Jezdića. Kako kaže, samo su poslovno sarađivali.

Za jedan od loklanih portala Garić je izjavio da je Jovan ranije radio u šumi sa drvima, a nakon toga je dvije godine boravio u Njemačkoj.

- Nakon povratka iz Njemačke kod njega su dolazili momci iz nekih pokreta, tetovirani ratnim herojima i slično – izjavio je Milisav Garić.

Mještane Jelova Brda i Gojčina posebno brine ta Jezdićeva naklonost ratnim zločincima Ratku Mladiću i Radovanu Karadžiću i njegova pripadnost Ravnogorskom četničkom pokretu jer vjeruju da u svemu ovome nije sam.

Pravoslavni vehabizam.
don vito

#868 Re: Izbjeglički talas iz Azije i Afrike

Post by don vito »

Medju migrantima sve je vise zena i djece

Image
don vito

#869 Re: Izbjeglički talas iz Azije i Afrike

Post by don vito »

Jos malo zena i djece

Image
don vito

#870 Re: Izbjeglički talas iz Azije i Afrike

Post by don vito »

Image
tututuuuu

#871 Re: Izbjeglički talas iz Azije i Afrike

Post by tututuuuu »

Je li ovaj na dnu slike onaj trener sto mu je ona podmetnula nogu, sto je sad u Spanjolskoj? :D
BHCluster

#872 Re: Izbjeglički talas iz Azije i Afrike

Post by BHCluster »

tututuuuu wrote:
Ovi ljudi krse Konvenciju. Odnosno bolje receno ona se ne odnosi na njih. Ne odnosi se na Albance npr., a ne odnosi se ni na Sirijce koji prelaze ilegalno iz jedna sigurne zemlje u drugu. Da bi neko mogao prelaziti granicu kao izbjeglica, ta zemlja, iz koje prelazi mora predstavljati neposrednu opasnost za takvu osobu. Turska, Grcka, Makedonija, Srbija, Hrvatska, Slovenija... to sigurno ne predstavljaju.
A ti procitaj to isto pogotovo definiciju izbjegle osobe a i duznosti drzava potpisnica i onad napisi ko je sta prekrsio.
don vito

#873 Re: Izbjeglički talas iz Azije i Afrike

Post by don vito »

tututuuuu wrote:Je li ovaj na dnu slike onaj trener sto mu je ona podmetnula nogu, sto je sad u Spanjolskoj? :D
Prije nego je postao trener i izbjeglica istakao se zlocinima nad Kurdima.
tututuuuu

#874 Re: Izbjeglički talas iz Azije i Afrike

Post by tututuuuu »

BHCluster wrote:
tututuuuu wrote:
A ti procitaj to isto pogotovo definiciju izbjegle osobe a i duznosti drzava potpisnica i onad napisi ko je sta prekrsio.
znam sta je sta i isto tako znam da ovi ni po kojoj definiciji niti konvenciji nisu izbjeglice.
tututuuuu

#875 Re: Izbjeglički talas iz Azije i Afrike

Post by tututuuuu »

don vito wrote:
tututuuuu wrote:Je li ovaj na dnu slike onaj trener sto mu je ona podmetnula nogu, sto je sad u Spanjolskoj? :D
Prije nego je postao trener i izbjeglica istakao se zlocinima nad Kurdima.
Izgleda da je uvazena gospodja novinarka imala nekakvo sesto culo. I trenira sad u Spanjolskoj, nakon ovih snimaka?
Post Reply