stranacc wrote:Joj ovo kad se cita da se covjek rasplace od tuge za yebenom yugoslavijom.
Vama u sarajevu mozda i jeste bilo dobro , dobijali ste i stanarska prava i asfalt i vodu i kulturu i sve ostale kurce palce.
U mom selu pak je bilo totalno kontra.
Porez se placao redovno..
Ali od drzave se dobijao kurac.
Kad se radio put bio je lokalni samodoprinos, vodovod> lokalni samodoprinos, tj plati pa se klati
Kad se razvodila struja ma lokalni doprinos. Sve i jedan kurac kad se radio bilo je iz svog dzepa.
Eh sad sto je stari morao ici 150 km na posao je drugi par cipela o razvijenosti yuge.
Sto benzina nije bilo na pumpama kriv je bio kapitalizam, sto kahve nije bilo opet kapitalizam, secera, ulja , kurca palca... Pa nista nije bilo jebote.
Jedino se pjevalo. Pjevali smo ko mahniti, i kad treba i kad ne treba.
Onda pocnete o kulturi u jugoslaviji.
Mpopisam se ja na kulturne radnike na budzetu.
Vele kako je na zapadu...aha citav holivud na drzavnoj sisi.
Kulturiraj se i pokazi vrijednos , samim time ces i zaraditi.
Ja sad trebam placati dini merlinu da se on bavi kulturom. Izvini dino merline al boli me kita i za tobom i t ojom pjesmom.
Trebam placati sulji mujicu da bude pisac... Boli me taki za tvojim knjigama napisi knjigu da valja i prodaj i zivi od toga. Kultura je kurac , sve go uhljeb.
Cuj radnici mu slusali filharmoniju...
O jebote sta se ondje ima slusati. Skripe vrata i skripe. I sad ja od trebam prodati mlijeko i kajmak da bi taj mogo svirati u filharmoniji.
Da se narodu svidjala ta vasa kultura nebi trcali da plate ceci da joj gledaju guzove , isli bi na ta vasa kulturna sranja.
Cak je i ovaj kazaz Kultura , yebote.
Yebala vas vasa yugoslavija pacenici.
odlicno. sve si dokazao svojim primjerom.