BiH - Belgija 03-09-15

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Locked
Tipicoti

#851 Re: BiH - Belgija 03-09-15

Post by Tipicoti »

Ma ne mogu da vjerujem, sta smo mi sebi dopustili - mi smo bili u prvom sesiru !!!!!!
Prva dva tima idu direktno, a treci u baraz ...

:zid:

Image

http://forum.klix.ba/euro-2016-kvalifik ... 20567.html
Artest

#852 Re: BiH - Belgija 03-09-15

Post by Artest »

Izgubili smo od jedne od najpotentnijih ekipa u svijetu. Bila je to igra macke i misa od prve minute. Realno, osim Dzeke, mi nemamo klasnog igraca. Ustvari, imamo Pjanica, ali on svoje najbolje partije gotovo redovno ostavlja za klub. S druge strane, vecina rezervnih igarca Belgije bi startalo u nasoj ekipi. O njihovim superklasama iz prvog tima, izlisno je govoriti.

Obratio bih paznju na par nasih igraca veceras te selektora.
Kao prvo, sanjam dan kad cemo naci novo lijevo krilo (mozda pocet uvodit Hajradinovica?), samo da vise ne gledam seprtljavog Lulica. Osim sto je nevjerovatno trapav i neucinkovit, njegova glava je u kurcu. Svaki put kad ima priliku prvom izbacit naseg igraca u gol sansu, on je zastao, napravio dva kontakta viska, i onda pisi propalo. Otprilike u 9 od 10 situacija Senad Lulic ce donijeti losu odluku. Iskreno, meni je misterija kako taj momak opstaje u Laziju jer cesto i tamo ostavlja dojam zamlate.

Drugi igarc u fokusu je Visca.
Veceras se vidjelo zasto je on tu gdje jeste, tj. prosjecnom turskom prvoligasu. Defincija limitiranog igraca. Koristan kad ima brisani prostor ispred sebe, ali i, isto tako bitno - slabiji tim ispred sebe. Nema centarsut, nema prodor, ne zna cuvat loptu, los tehnicar...

Besic je jod jedan od onih na ciju buducnost pada velika sjena. Donosenje odluka vrlo upitno.

Medunjanin veceras ocekivano blijed; Belgija je ipak prevelik zalogaj za njega. Mesa je trebao rizikovat s Vrancicem, jer je Medunjanin bio igrac manje u polju, pogotovo prvo poluvrijeme. Medo je dobar igrac, ali neigranje je ostavilo traga. Morao je agresivnije izaci na sut De Bruynea.

Na Mesinom mjestu, ja bih startao sa Sunjicem umjesto Vranjesa, samo zbog onog majmuna sto je zabio gol iz kornera, odnosno njihove generalne prevlasti u zraku. Njima je korner prakticno pola gola; ne kontam zasto je Vranjes bio nuzan u jednoj ovakvoj utakmici? Lukaku nije okretni brzanac pa da moras ostavit Sunjica na klupi i dati prednost Vranjesu. Jeste napravio glup penal, zamahajuci nogom u 16 m. ko konjina, ali je trebao imat prednost u odnosu na Vranjesa.

Za kraj, cestitke svim paketovcima jer njihov san jos zivi. Jedan od tragikomcinih likova je onomad, u trenucima iskrenosti, napisao slijedece : safet susic ce biti i ostati nas najuspjesniji selektor. Sto ce reci, Ku Goveče Klan se potajno nada da se vise nikad necemo plasirati!?!

Jos jednom hvala nasem najuspjesnijem selektoru, sto je prosuo bodove od velesile Kipra i Izraela.
legionar2010

#853 Re: BiH - Belgija 03-09-15

Post by legionar2010 »

Logovan wrote:Ovu utakmicu smo morali bolje odigrati. Greška Baždarevića je što smo igrali previše povučeno. Dopuštali smo Belgijancima da drže loptu u svom posjedu.
Zašto je Vranješ igrao ispred Bičakčića? :? Zašto Vrančić ni minute nije dobio? :-)
Kakav je kreten ispao Šunjić jebo on sebe. Ne mogu da vjerujem da je na onakav način napravio penal, frajer je baš ispao glup, naivan. Jebo te život ne možeš onako reagovati. Gol Džeke :thumbup: Majstorski ga je zabio.

Baždarević je trebao poslati pozive Medunjaninu i Pjaniću. :oops: Nije ih trebao zanemariti. :oops:

Nama u reprezentaciji treba svježe krvi, a zahvaliti se potrošenim igračima i tarabama, a ima ih vala pun klinac.
Haj se ti djete malo ohladi, jer govoris nesto sto svako ko malo prati repku zna da Bicakcic nema uatkmica u nogama i nije ni vise standardan u Hoffenheimu uz to za visoke Belgijance nema visinu kao ni Vranjes.
Kao drugo penal je napravio Vranjes a Sunjic je prigovarao i dobio on zuti. Polovica greske ide i Besicu jer mu je Hazard kroz noge prebacijo par metara od gola.
Kao trece govoris napamet, nismo mi dopustali Belgijancima nego oni nisu nama dopustali pored onakvog veznog red Hazard-De Bryne-Fellaini.
Tekmu se gleda ne samo zbog golova nego i cijele taktike, tesko je sve svrnuti na jedan trenutak a igra se 90 minuta. Prvo pogedaj jos koju tekmu pa onda komentarisi jer ispadas ko neko ko je danas u skoli bio pa nije uspio sve o tekmi provjeriti.
Last edited by legionar2010 on 04/09/2015 00:33, edited 1 time in total.
oridjidji

#854 Re: BiH - Belgija 03-09-15

Post by oridjidji »

Najaci smo narod. Prelako se mi odricemo igraca i selektora nakon jednog poraza. Usporedimo ovu utakmicu koju je vodio Bazdarevic protiv Belgije i onu Papetovu protiv Izraela i vidjecemo sta znaci kad je neko nadmocniji pa ti cijepa guzove, a sta je selektorovo izivljavanje i glupost zbog koje te mlatne tanja ekipa od tebe 3-0
bingov buraz

#855 Re: BiH - Belgija 03-09-15

Post by bingov buraz »

Najseljackiji penal u istoriji nase reprezentacije,ono kad napravis na seoskom turniru ljudi se snebivaju.
Edin odigrao u skladu sa renomeom,Besic prolazna ocjena,Pjanic najvise razocarao,nikako da u bitnim utakmicama iskoci.Ostali u skladu sa svojim mogucnostima,znaci jad i tuga.
Ne mozes se vaditi na najkvalitetnijoj reprezentaciji u grupi.
Artest

#856 Re: BiH - Belgija 03-09-15

Post by Artest »

Nije Sunjic napravio penal? Jbg, nisam ni pogledao reprizu :-)
Logovan

#857 Re: BiH - Belgija 03-09-15

Post by Logovan »

legionar2010 wrote: Haj se ti djete malo ohladi, jer govoris nesto sto svako ko malo prati repku zna da Bicakcic nema uatkmica u nogama i nije ni vise standardan u Hoffenheimu uz to za visoke Belgijance nema visinu kao ni Vranjes.
Kao drugo penal je napravio Vranjes a Sunjic je prigovarao i dobio on zuti. Polovica greske ide i Besicu jer mu je Hazard kroz noge prebacijo par metara od gola.
Kao trece govoris napamet, nismo mi dopustali Belgijancima nego oni nisu nama dopustali pored onakvog veznog red Hazard-De Bryne-Fellaini.
Tekmu se gleda ne samo zbog golova nego i cijele taktike, tesko je sve svrnuti na jedan trenutak a igra se 90 minuta. Prvo pogedaj jos koju tekmu pa onda komentarisi jer ispadas ko neko ko je danas u skoli bio pa nije uspio sve o tekmi provjeriti.
Nek' si mi rek'o. :D
Ti se našao nešto govoriti, naprđivati mi bezveze, hajde ba vozdra. Još treba da se svađam sa nadrkanim likovima nakon poraza.
It_is_a_Leclerc

#858 Re: BiH - Belgija 03-09-15

Post by It_is_a_Leclerc »

Belgija je nadmoćno bolja i kvalitetnija od Bosne u svakom pogledu fudbalske igre. Večeras su demonstrirali tu svoju nadmoć u više navrata. I tu treba biti vrlo jasan i precizan.

Mi smo igrali koliko smo, sa ovakvim "rosterom", realno, i mogli. I svaka čast momcima za to. Dali smo gol iz ničeg, da tako kažem. Tek na kraju utakmice par puta probili preko veznog reda superiorne belgijske ekipe. Možda smo malo kukavički ušli, branili nepostojeći bod. Vidim, već je analizirano da smo stajali predaleko, kretnje bez lopte - nula, i sl.

Pojedinci su stvaro preloši. Naprimjer, Vranješ. Dva od tri gola su njegova krivnja. Onaj De Bruyneov može i na dušu (ako se onakva majstorija uopšte i može nekom staviti na krivnju) prepisati beskrajno i neopjevano bezobraznom Emiru Spahiću, koji je ugrozio interese reprezentacije, da on pokaže navijačima kako je on patriJota koji neće da izađe, iako ga boli. To nije odluka koju Spahić ima pravo da donese, a činjenica da se Baždarević i stručni štab boje ovog samodopadnog kabadahije, je prestrašno. Pjanić ? Jezivo i neoprostivo loš, kao i obično, kad je reprezentacija u pitanju. Možda da je sinoć u 01:00h spavao, a ne se slikao sa Miralemom Nalićem, po briselskim sobama, bilo bi i bolje.

Dalje ne zavisi od nas. U tri utakmice, BiH mora uzeti 9, a Izrael ne smije više od 4 boda za plasman u baraž. Ako je Izrael u stanju pobijediti Belgiju u Briselu i Vels u Cardifu, onda i zaslužuju da umjesto neprepoznatljive BiH idu na smotri najboljih evropskih fudbalskih nacija.
legionar2010

#859 Re: BiH - Belgija 03-09-15

Post by legionar2010 »

Artest wrote: Na Mesinom mjestu, ja bih startao sa Sunjicem umjesto Vranjesa, samo zbog onog majmuna sto je zabio gol iz kornera, odnosno njihove generalne prevlasti u zraku. Njima je korner prakticno pola gola; ne kontam zasto je Vranjes bio nuzan u jednoj ovakvoj utakmici? Lukaku nije okretni brzanac pa da moras ostavit Sunjica na klupi i dati prednost Vranjesu. Jeste napravio glup penal, zamahajuci nogom u 16 m. ko konjina, ali je trebao imat prednost u odnosu na Vranjesa.
Faul je napravio Vranjes, Sunjic je dobio zuti zbog prigovaranja na odluku sudca za penal. Sta ste vi gledali...
al-em

#860 Re: BiH - Belgija 03-09-15

Post by al-em »

Šibicar wrote:Joj Safete u crno si nas zavio jebem li ti kosti seljačke.....
Sta kazes na izmjenu kolasinac-hajrovic?

Dzeko najjaci igrac! Ovo ostalo mlako i slabo, ali ne mozemo se vaditi u briselu.

Ocekujem da ce izrael uzeti poneki bod od belgije/velsa i teoretski nam onemoguciti baraz mjesto.

Mada je pitanje mozemo li mi velsa pobijediti.
denimb

#861 Re: BiH - Belgija 03-09-15

Post by denimb »

Ovo veceras bi realno, vise me buducnost brine...mrka kapa...
oridjidji

#862 Re: BiH - Belgija 03-09-15

Post by oridjidji »

Artest wrote:Izgubili smo od jedne od najpotentnijih ekipa u svijetu. Bila je to igra macke i misa od prve minute. Realno, osim Dzeke, mi nemamo klasnog igraca. Ustvari, imamo Pjanica, ali on svoje najbolje partije gotovo redovno ostavlja za klub. S druge strane, vecina rezervnih igarca Belgije bi startalo u nasoj ekipi. O njihovim superklasama iz prvog tima, izlisno je govoriti.

Obratio bih paznju na par nasih igraca veceras te selektora.
Kao prvo, sanjam dan kad cemo naci novo lijevo krilo (mozda pocet uvodit Hajradinovica?), samo da vise ne gledam seprtljavog Lulica. Osim sto je nevjerovatno trapav i neucinkovit, njegova glava je u kurcu. Svaki put kad ima priliku prvom izbacit naseg igraca u gol sansu, on je zastao, napravio dva kontakta viska, i onda pisi propalo. Otprilike u 9 od 10 situacija Senad Lulic ce donijeti losu odluku. Iskreno, meni je misterija kako taj momak opstaje u Laziju jer cesto i tamo ostavlja dojam zamlate.

Drugi igarc u fokusu je Visca.
Veceras se vidjelo zasto je on tu gdje jeste, tj. prosjecnom turskom prvoligasu. Defincija limitiranog igraca. Koristan kad ima brisani prostor ispred sebe, ali i, isto tako bitno - slabiji tim ispred sebe. Nema centarsut, nema prodor, ne zna cuvat loptu, los tehnicar...

Besic je jod jedan od onih na ciju buducnost pada velika sjena. Donosenje odluka vrlo upitno.

Medunjanin veceras ocekivano blijed; Belgija je ipak prevelik zalogaj za njega. Mesa je trebao rizikovat s Vrancicem, jer je Medunjanin bio igrac manje u polju, pogotovo prvo poluvrijeme. Medo je dobar igrac, ali neigranje je ostavilo traga. Morao je agresivnije izaci na sut De Bruynea.

Na Mesinom mjestu, ja bih startao sa Sunjicem umjesto Vranjesa, samo zbog onog majmuna sto je zabio gol iz kornera, odnosno njihove generalne prevlasti u zraku. Njima je korner prakticno pola gola; ne kontam zasto je Vranjes bio nuzan u jednoj ovakvoj utakmici? Lukaku nije okretni brzanac pa da moras ostavit Sunjica na klupi i dati prednost Vranjesu. Jeste napravio glup penal, zamahajuci nogom u 16 m. ko konjina, ali je trebao imat prednost u odnosu na Vranjesa.

Za kraj, cestitke svim paketovcima jer njihov san jos zivi. Jedan od tragikomcinih likova je onomad, u trenucima iskrenosti, napisao slijedece : safet susic ce biti i ostati nas najuspjesniji selektor. Sto ce reci, Ku Goveče Klan se potajno nada da se vise nikad necemo plasirati!?!

Jos jednom hvala nasem najuspjesnijem selektoru, sto je prosuo bodove od velesile Kipra i Izraela.
Ne bih bas sada sipao pepeo po glavama igraca i rekao da mi u timu nemamo klasnog igraca. Spahic, Pjanic i Dzeko su potvrdili svoju klasu kroz karijeru. Spaha je zavrsava. Ova dvojica jos mogu pisati historiju.

Lulic nema konstantnost. On u utakmicama cas bljesne, cas potone. Moze se reci da ga povrede, upravo cine takvim. Zato je kondiciono kratak poprilicno, sto na kraju se i vidi na njegovoj igri. Takav je i u Laciju.

Visca bez upotrebljivih lopti u fazi napada, ne moze mnogo napraviti, pored onakve odbrane Belgije. Nije Mesi da ih trese ko sline, kad ide sam na par igraca Belgije. Momak je odigrao pristojno.

Besic je opet u vezi najvise trcao, puno je boljih lopti gurnuo za napadace nego Pjanic, steta sto jos jednog takvog igraca nemamo u vezi. Mozda bi jos u toj vezi trebao da bude Visca prije nego u napadu. Medo je pored njega izgledao kao stanica pored brzog voza. Danas je Medo bio poprilicno los. Inace su stoperi danas totalno zakazali. Najlosiji pojedinci na mecu.
marschall

#863 Re: BiH - Belgija 03-09-15

Post by marschall »

da nismo bar poveli sve bi lakse bilo. al das gol i onda i dva suta na gol i dva gol.
ljudi povedi u 44 minuti. neznam, daj boze da bar baraz zakacimo.
It_is_a_Leclerc

#864 Re: BiH - Belgija 03-09-15

Medunjanin je prevara od igrača.
Kao i Višća - upgrade-ovana verzija onog nesretnog Vrška.

Treba to konačno reći.
north

#865 Re: BiH - Belgija 03-09-15

Post by north »

Možda malo preoptimistično, ali nimalo neralno, ali ako mi dobijemo Vels ići ćemo u baraž...samo možemo li mi pobijediti ovakav Vels, to je pitanje :-) ...Duplo su jači od Izraela, a sa njima nije baš bilo lagano u Zenici...Izrael na gostovanju u Belgiji i Velsu će osvojiti max.bod, jer će ih Belgija satrati, a Vels se bojim da će igrati malo rasterećenije jer već imaju osiguran odlazak na EP..ali eto neka i X odigraju, to im ne bi trebao biti problem, mi ako dobijemo Vels, AKO, mi na Kipru igramo za baraž...jeste kalkulacija, ali ne vidim šta je ovdje nerealno...Ne treba se predavati jebi ga....Ali kad skontaš da u baražu lako možeš na holanđane, onda :skoljka:
dezurni_ucenik

#866 Re: BiH - Belgija 03-09-15

Post by dezurni_ucenik »

north wrote:Možda malo preoptimistično, ali nimalo neralno, ali ako mi dobijemo Vels ići ćemo u baraž...samo možemo li mi pobijediti ovakav Vels, to je pitanje :-) ...Duplo su jači od Izraela, a sa njima nije baš bilo lagano u Zenici...Izrael na gostovanju u Belgiji i Velsu će osvojiti max.bod, jer će ih Belgija satrati, a Vels se bojim da će igrati malo rasterećenije jer već imaju osiguran odlazak na EP..ali eto neka i X odigraju, to im ne bi trebao biti problem, mi ako dobijemo Vels, AKO, mi na Kipru igramo za baraž...jeste kalkulacija, ali ne vidim šta je ovdje nerealno...Ne treba se predavati jebi ga....Ali kad skontaš da u baražu lako možeš na holanđane, onda :skoljka:
Pomijesao si. Sa Welsom smo igrali kod njih u gostima, oni sada nama dolaze.
noiserr

#867 Re: BiH - Belgija 03-09-15

Post by noiserr »

Hajmo se sada skoncentrisati na Andorru, nece ni oni biti laki, vidi ovaj kiks:

Netherlands 0 - 1 Iceland
marschall

#868 Re: BiH - Belgija 03-09-15

Post by marschall »

north wrote:Možda malo preoptimistično, ali nimalo neralno, ali ako mi dobijemo Vels ići ćemo u baraž...samo možemo li mi pobijediti ovakav Vels, to je pitanje :-) ...Duplo su jači od Izraela, a sa njima nije baš bilo lagano u Zenici...Izrael na gostovanju u Belgiji i Velsu će osvojiti max.bod, jer će ih Belgija satrati, a Vels se bojim da će igrati malo rasterećenije jer već imaju osiguran odlazak na EP..ali eto neka i X odigraju, to im ne bi trebao biti problem, mi ako dobijemo Vels, AKO, mi na Kipru igramo za baraž...jeste kalkulacija, ali ne vidim šta je ovdje nerealno...Ne treba se predavati jebi ga....Ali kad skontaš da u baražu lako možeš na holanđane, onda :skoljka:
ne bi me cudilo i ako dopuzamo do baraza da nas ceka holandija.
dezurni_ucenik

#869 Re: BiH - Belgija 03-09-15

Post by dezurni_ucenik »

noiserr wrote:Hajmo se sada skoncentrisati na Andorru, nece ni oni biti laki, vidi ovaj kiks:

Netherlands 0 - 1 Iceland
Standardno nase - tudjim neuspjesima pravdajmo nase poraze.
north

#870 Re: BiH - Belgija 03-09-15

Post by north »

dezurni_ucenik wrote:
:? Gdje sam napisao da gostujemo na Wales-u?
dezurni_ucenik

#871 Re: BiH - Belgija 03-09-15

Post by dezurni_ucenik »

north wrote:
dezurni_ucenik wrote:
:? Gdje sam napisao da gostujemo na Wales-u?
Ucinilo mi se. :D
Dead Man Walking

#872 Re: BiH - Belgija 03-09-15

Post by Dead Man Walking »

Cuj mi njima dopustali? :lol: Garant su nas pitali Hazard i De Bruyne hocemol im dopustiti! :lol: Jbte ne bi ih mogli cuvati Gatuso i Davids iz najboljih dana, a ovdje Mesa kriv jer je prepustio sredinu. Al da je Mr Digitron bio na klupi veceras, on bi znao kako da im dohaka i da se nadigrava.
It_is_a_Leclerc

#873 Re: BiH - Belgija 03-09-15

Eno Džeko završio u gipsu na rukama. Divno.

Sada smo osuđeni na Vedada Postača.
Fudo387

#874 Re: BiH - Belgija 03-09-15

Post by Fudo387 »

denimb wrote:Ovo veceras bi realno, vise me buducnost brine...mrka kapa...
Nije realan prikaz, mozemo mi puno bolje.
Oni su odigrali svojih najboljih 20 minuta od kad igraju skupa u drugoj polovici prvog poluvremena. U drugom smo se ponosali, i da nije bilo neoprostivih izmjena u timu, pogotovo vadjenje Kolasinca, moglo je biti svasta.
Jbg, i da udje ona Medina, al odbrani supak. :twisted:
Ja ne bih nista dirao, izveo bih Viscu i ubacio Vedu pa sta bude.
Taman je i Medo malo proradio prije izmjene...greska za greskom.
U biti, totalno losa postavka igre, ovaj tim nikad nije igrao ovu vrstu bunkera i on to nikad nece znati.
O
SkyLimit

#875 Re: BiH - Belgija 03-09-15

Post by SkyLimit »

It_is_a_Leclerc wrote:Medunjanin je prevara od igrača.
Kao i Višća - upgrade-ovana verzija onog nesretnog Vrška.

Treba to konačno reći.
+ dodati da je Lulic prema naprijed beskoristan, a prema nazad samo stetan

I da je Vranjes dobar kad igramo protiv losijih reprezentacija od nas jer je okretan i zna igrati lopte, ali je mazohizam staviti ga da igra u utakmicama gdje smo mi ti koji treba da se branimo.

I to nije samo zakljucak iz vecerasnje utakmice, vec poslije dugotrajnog promatranja.

Ostali koji su startali(Begovic, Kolasinac, Spahic, Mujdza, Besic, Pjanic - premda je veceras bio kriminalan, Dzeko) su nekad dobri a nekad losi, ali nije problem u njima.
Locked