Zato si ti sad "stranac", jer ti je protjeralo fašističkog djedaULTRAK wrote:https://www.youtube.com/watch?v=FQCPUJxiBFU
Previse je kvazi Partizana medju Bosnjacima. Malo vasih djedova je bilo na pravoj strani nazalost. Kakvi djedovi takvi i unuci.
Novi rat
-
breuer
#851 Re: Novi rat
-
breuer
#852 Re: Novi rat
Bjež baVCorp wrote:Predlazem sveopćoj populaciji forumaša da ove trollove koji pričaju kako bi bježali i zabijaju glavu u pijesak dok ne vide šta im se radi pred nosom nazivamo NOJEVI. Oni nisu shvatili poentu teme koja nema nikakve veze s huškanjem na rat već etničkim jedinstvom Bosnjaka i hipoetetickim planovima o spasavanju njhovih glava, familija,prijatelja, kuća i gradova. Svima idu na živce huskaci na rat, prvom meni koji sam bio u njemu ali vi i dalje ne želite sagledati širu sliku umjesto da poslušate koji savjet koji vam može spasiti glavu. Samo mi živite u magli, nisam ništa drukčiji bio od vas, volio sam i volim i danas sve ljude iz bivše nam države ali za razliku od ovih wannabe hipster neoliberalista platio sam cijenu kao i na hiljade i hiljade mojih sunarodnjaka.
Govorite da bi bjezali ? Imao sam priliku, nije mi žao što sam bio i ostao. Meni ne treba vaša zahvalnost ali da imalo poštujete ljude zbog koji ste vi danas živi a oni mrtvi i invalidi ne bi tu pisali takve stvari. Možda jeste pametni što bi otišli ali to ne briše činjenicu da bi ostavili sve što je vaše na cijedilu kao što ne briše ni činjenicu da ste kukavice. Znam da će se sad javiti horde onih koji će to opravdavati ali to je istina, to je činjenica. Ljudi se vraćali od Amerike do Njemačke da pomažu Bosni a vi tu pričate kako su svi budale i da bi otišli. Idite ali onda nemojte ni pametovati o ratu
-
ULTRAK
#853 Re: Novi rat
Ma kakav fashizam? Pa i Merkelov djd je bio fashist po tebi.breuer wrote:Zato si ti sad "stranac", jer ti je protjeralo fašističkog djedaULTRAK wrote:https://www.youtube.com/watch?v=FQCPUJxiBFU
Previse je kvazi Partizana medju Bosnjacima. Malo vasih djedova je bilo na pravoj strani nazalost. Kakvi djedovi takvi i unuci.
Handzar Divizija je bila nabliza autonomnom pokretu BiH.
Last edited by ULTRAK on 07/07/2015 11:44, edited 1 time in total.
- Gojeni H
#854 Re: Novi rat
PM72 wrote:Prilikom snimanja filma Neretva angažovani su statisti iz lokalnih sela da glume četnike.Kažu da su pitali režisera hoće li im oni dati uniforme ili da ponesu svoje.
-
breuer
#855 Re: Novi rat
I da ja sa ovakvim otpadom dijelim rovULTRAK wrote:Handzar Divizija je bila nabliza autonomnom pokretu BiH.
- madner
#856 Re: Novi rat
Pa jedino u Holandiji ako se zapuca mozes djeliti rov. 
-
howdy
#857 Re: Novi rat
madner wrote:Pa jedino u Holandiji ako se zapuca mozes djeliti rov.
-
ULTRAK
#858 Re: Novi rat
Previse si gledao Partizanskih filmova.breuer wrote:I da ja sa ovakvim otpadom dijelim rovULTRAK wrote:Handzar Divizija je bila nabliza autonomnom pokretu BiH.
-
breuer
#859 Re: Novi rat
Neki dan na BNu baš bio MostULTRAK wrote:Previse si gledao Partizanskih filmova.
obnovilo se gradivo
- Tesla10
#860 Re: Novi rat
Handžar divizija je fašistička divizija. Nešto kao četnici i ustaše.breuer wrote:I da ja sa ovakvim otpadom dijelim rovULTRAK wrote:Handzar Divizija je bila nabliza autonomnom pokretu BiH.
-
ULTRAK
#861 Re: Novi rat
A JNA i komunisti su dobri momci. Anti fashisti...Tesla10 wrote:Handžar divizija je fašistička divizija. Nešto kao četnici i ustaše.breuer wrote:I da ja sa ovakvim otpadom dijelim rovULTRAK wrote:Handzar Divizija je bila nabliza autonomnom pokretu BiH.
- Mister Yes
#862 Re: Novi rat
Drage patriote,
Morate razumjeti da je ljude jako teško nagovoriti da napadju tuđe. Da brane svoje ne treba ih ni nagovarati ali da napadaju tuđe većina ipak neće. E sad, u prošlom ratu nije se znalo šta je čije pa je svako mogao interpretirati da brani svoje. Sada nije tako jer ima entitetska linija koja je tu već 20 godina. U glavama većine ljudi ono što je sa one strane entitetske linije je tuđe i to je tako.
Zato se stratezi tipa "skijaš" uzdaju u povratnike. Ali povratnika je jako malo, većinom su stariji ljudi, i rašireni su na širokom području bez mogućnosti da se vojno organizuju i formiraju neku frontu. Biće ih sve manje dok ne padnu ispod 5% što je već debela manjina. To su ljudi koji su već jednom prodani i čiji domovi su od strane njihovih lidera ostavljeni u nečemu što se zove "Republika SRPSKA". Očekivati od tih ljudi da se žrtvuju ponovo nije ni realno ni humano.
Ova tema je počela pričom da treba zaratiti ako Dodik uradi referendum o Sudu i Tužilaštvu BiH. OHR i VP su već rekli da taj referendum neće imati nikakve pravne posljedice. Da neće biti u službenom glasniku tako da isto kao i da se nije desio. SIPA će i dalje raditi po nalozima Tužilaštva BiH. To što Dodik neće nešto priznavati nema nikakve konkretne posljedice. SIPA će i dalje hapsiti po RS-u i privoditi u Sud BiH. Ako Dodik pokuša zabraniti SIPI da hapsi po RS-u e onda već možemo pripremati tenkove i puške.
A pitanje je i kako će referendum proći jer nemojmo zaboraviti da opozicija + Bošnjaci ima više pristalica nego Dodik (Ivanić sa glasovima Bošnjaka pobjedio Željku). Dakle, ako opozicija pozove svoje pristalice da glasaju ZA plus Bošnjaci za vjerovati je da će na referendumu pobjediti opcija ZA.
E sad, neko će reći da je to ipak tiho uvođenje referenduma u političku praksu. Ali to je i dalje potpuno nepriznat referendum i nema nikakve pravne posljedice. Dakle niko ga neće uvesti u praksu osim onih u čijim glavama je svakako.
Ne vrijedi da jedan jedini čovjek izgubi život zbog ovog pitanja. Potpuno nevažna stvar koja samo služi Dodiku za skupljanje poena i za skretanje pažnje sa ekonomskih pitanja. Ali ako krene konkretno sprječavati SIPU da djeluje u RS-u i ako to dopusti OHR, e onda otvorite ovakvu temu.
Morate razumjeti da je ljude jako teško nagovoriti da napadju tuđe. Da brane svoje ne treba ih ni nagovarati ali da napadaju tuđe većina ipak neće. E sad, u prošlom ratu nije se znalo šta je čije pa je svako mogao interpretirati da brani svoje. Sada nije tako jer ima entitetska linija koja je tu već 20 godina. U glavama većine ljudi ono što je sa one strane entitetske linije je tuđe i to je tako.
Zato se stratezi tipa "skijaš" uzdaju u povratnike. Ali povratnika je jako malo, većinom su stariji ljudi, i rašireni su na širokom području bez mogućnosti da se vojno organizuju i formiraju neku frontu. Biće ih sve manje dok ne padnu ispod 5% što je već debela manjina. To su ljudi koji su već jednom prodani i čiji domovi su od strane njihovih lidera ostavljeni u nečemu što se zove "Republika SRPSKA". Očekivati od tih ljudi da se žrtvuju ponovo nije ni realno ni humano.
Ova tema je počela pričom da treba zaratiti ako Dodik uradi referendum o Sudu i Tužilaštvu BiH. OHR i VP su već rekli da taj referendum neće imati nikakve pravne posljedice. Da neće biti u službenom glasniku tako da isto kao i da se nije desio. SIPA će i dalje raditi po nalozima Tužilaštva BiH. To što Dodik neće nešto priznavati nema nikakve konkretne posljedice. SIPA će i dalje hapsiti po RS-u i privoditi u Sud BiH. Ako Dodik pokuša zabraniti SIPI da hapsi po RS-u e onda već možemo pripremati tenkove i puške.
A pitanje je i kako će referendum proći jer nemojmo zaboraviti da opozicija + Bošnjaci ima više pristalica nego Dodik (Ivanić sa glasovima Bošnjaka pobjedio Željku). Dakle, ako opozicija pozove svoje pristalice da glasaju ZA plus Bošnjaci za vjerovati je da će na referendumu pobjediti opcija ZA.
E sad, neko će reći da je to ipak tiho uvođenje referenduma u političku praksu. Ali to je i dalje potpuno nepriznat referendum i nema nikakve pravne posljedice. Dakle niko ga neće uvesti u praksu osim onih u čijim glavama je svakako.
Ne vrijedi da jedan jedini čovjek izgubi život zbog ovog pitanja. Potpuno nevažna stvar koja samo služi Dodiku za skupljanje poena i za skretanje pažnje sa ekonomskih pitanja. Ali ako krene konkretno sprječavati SIPU da djeluje u RS-u i ako to dopusti OHR, e onda otvorite ovakvu temu.
-
ULTRAK
#863 Re: Novi rat
Znaci Srebrenica, Visegrad, Zvornik i Prijedor su tudji? Pa nebi me nista ni cudilo da ovi Partizani tako i zaista razmisljaju. Cim tebe trpe godinama da se lazno predstavljas to najbore govori o njihovom mentalnom sklopu.Mister Yes wrote:Drage patriote,
- pici
- Grijem se na: Ženske gHuzove
- Vozim: Trajvan
- Horoskop: Djevac
#864 Re: Novi rat
Tudje je sladje 
- tandmand
#865 Re: Novi rat
I oni što su otišli u Siriju ratuju iz inostranstva.GAU8 wrote:Svi bi mi ratovali iz inostranstva ...
ne zajebajte ljudi...
- Mister Yes
#866 Re: Novi rat
Nama koji čitav život živimo u Federaciji i koji nismo podložni teorijama krvi i tla svakako da su tuđi. Ako bi gledali ko je gdje živio bojim se da bi otišli do srednjeg vijeka pa i dalje i onda sve to svakako gubi smisao. Jednom se mora podvući linija i prestati živjeti u prošlosti. Dogovor je postignut, teritorije razmjenjene, rukovali se, potpisali, potpisale i sve svjetske sile. Dosta brate više. Sve nas je manje i jednih i drugih i trećih. Teritorije više nego dovoljno. Potpuno je besmisleno gubiti živote zbog teritorije kad je ima više nego dovoljno a nas sve manje i manje. Jedan dječiji život nije vrijedan bilo kojeg sela u RS-u. Ko ima djecu zna to.ULTRAK wrote:Znaci Srebrenica, Visegrad, Zvornik i Prijedor su tudji?
-
bluesjunior
#867 Re: Novi rat
Waffen-SS divisions:ULTRAK wrote:Ma kakav fashizam? Pa i Merkelov djd je bio fashist po tebi.breuer wrote:Zato si ti sad "stranac", jer ti je protjeralo fašističkog djedaULTRAK wrote:https://www.youtube.com/watch?v=FQCPUJxiBFU
Handzar Divizija je bila nabliza autonomnom pokretu BiH.
Number Division name Ethnic origin
. Years active
.
.
13th "Handschar" Bosniaks (then Croats), Croats, Ethnic Germans from Croatia
Last commander: SS-Brigadeführer und Generalmajor der Waffen-SS Desiderius Hampel
Years active: 1943–1945
Maximum manpower: 21,065 (1943)
-
ULTRAK
#868 Re: Novi rat
Ma sta to ti pricas Hrvatino? Pa u Srebrenici zivi 50% Bosnjaka. Kolko znam gradonacelnik je uvijek Bosnjak a ista se nalazi u BiH. I kako je onda tudja? I do kada ces se predstavljati kao Bosnjak kad si otvoreno pokazao da si veliko Hrvat? Cak imas i kartu "Vece" Banovine Hrvatske u avartatu.Mister Yes wrote:Nama koji čitav život živimo u Federaciji i koji nismo podložni teorijama krvi i tla svakako da su tuđi. Ako bi gledali ko je gdje živio bojim se da bi otišli do srednjeg vijeka pa i dalje i onda sve to svakako gubi smisao. Jednom se mora podvući linija i prestati živjeti u prošlosti. Dogovor je postignut, teritorije razmjenjene, rukovali se, potpisali, potpisale i sve svjetske sile. Dosta brate više. Sve nas je manje i jednih i drugih i trećih. Teritorije više nego dovoljno. Potpuno je besmisleno gubiti živote zbog teritorije kad je ima više nego dovoljno a nas sve manje i manje. Jedan dječiji život nije vrijedan bilo kojeg sela u RS-u. Ko ima djecu zna to.ULTRAK wrote:Znaci Srebrenica, Visegrad, Zvornik i Prijedor su tudji?
Izgleda da nam falili ipak Yuka da daje casove letenja (Sa nebodera).
Last edited by ULTRAK on 07/07/2015 12:33, edited 1 time in total.
-
Itakoto
#869 Re: Novi rat
Haj' ne rise. Cisto onako bez ijednog protuargumenta.Mister Yes wrote:Nama koji čitav život živimo u Federaciji i koji nismo podložni teorijama krvi i tla svakako da su tuđi. Ako bi gledali ko je gdje živio bojim se da bi otišli do srednjeg vijeka pa i dalje i onda sve to svakako gubi smisao. Jednom se mora podvući linija i prestati živjeti u prošlosti. Dogovor je postignut, teritorije razmjenjene, rukovali se, potpisali, potpisale i sve svjetske sile. Dosta brate više. Sve nas je manje i jednih i drugih i trećih. Teritorije više nego dovoljno. Potpuno je besmisleno gubiti živote zbog teritorije kad je ima više nego dovoljno a nas sve manje i manje. Jedan dječiji život nije vrijedan bilo kojeg sela u RS-u. Ko ima djecu zna to.ULTRAK wrote:Znaci Srebrenica, Visegrad, Zvornik i Prijedor su tudji?
- Mr.Sojic
#870 Re: Novi rat
Pisu da je Toma "diploma" pisao kraljici da urgira u parlamentu da ne usvaja rezoluciju.
Ja pitao na TV BN jeli poslao uz original i kopiju diplome cetnickog vojvode pa nece da objave-ne znam zasto

Ja pitao na TV BN jeli poslao uz original i kopiju diplome cetnickog vojvode pa nece da objave-ne znam zasto
-
Itakoto
#871 Re: Novi rat
ULTRAK wrote: Izgleda da nam falili ipak Yuka da daje casove letenja (Sa nebodera).
Jebo te i "Yuka". Zlocinac koji je ubijao svoj narod po Hercegovini. Rekoh kad se vec busas u prsa pisajuci njegovo ime... dajte mi ban.
-
ULTRAK
#872 Re: Novi rat
Slazem se ali je na pocetku ipak uradio dosta pozitivnog. Kasnije je se osilio pa nije znao vise sta radi. No njegova zasluga na pocetku rata je ipak velika. To je moje misljenje. Ovakvih poput Mister Yes-a je i tada bilo po Sarajevu sa snajperima u stanovima. Oni su zahvaljujuci Juke dobijali besplatne casove letenja.Itakoto wrote:ULTRAK wrote: Izgleda da nam falili ipak Yuka da daje casove letenja (Sa nebodera).
Jebo te i "Yuka". Zlocinac koji je ubijao svoj narod po Hercegovini. Rekoh kad se vec busas u prsa pisajuci njegovo ime... dajte mi ban.
-
prog321
#873 Re: Novi rat
Nije to sa RS sve cisto osjeceno.
Malo ko je od Bosnjaka prodao svoju imovinu u tom entitetu. A da ne pricam o mjestima kao Kozarac, Doboj, Zvornik. Ima tu nesrpske imovine koju ne bi tako lako dali da odseli.
Malo ko je od Bosnjaka prodao svoju imovinu u tom entitetu. A da ne pricam o mjestima kao Kozarac, Doboj, Zvornik. Ima tu nesrpske imovine koju ne bi tako lako dali da odseli.
- Mister Yes
#874 Re: Novi rat
U Novom Pazaru Bošnjaci su 90%. Jel i to naše ili je srbijansko?ULTRAK wrote:Ma sta to ti pricas Hrvatino? Pa u Srebrenici zivi 50% Bosnjaka. Kolko znam gradonacelnik je uvijek Bosnjak a ista se nalazi u BiH. I kako je onda tudja?
Mađari u Vojvodini većina na trećini teritorije. Jel ta teritorija Mađarska ili srbijanska?
Antwerpen se nalazi u Belgiji. Da li je Valonski?
-
ULTRAK
#875 Re: Novi rat
Novi Pazar je apsolutno Srbijanski. Tamo bi Bosnjaci mogli samo krenuti u secesiju kada bi zaratili Albanci i Srbijanci. Isto tako; svje istocno od Sarajeva bi u slucaju secesije bilo pregazeno za 2 sedmmice jer tamo osim Lukavice i Pala (koji su manji gradici) ima samo jos par sela i shuma.Mister Yes wrote:U Novom Pazaru Bošnjaci su 90%. Jel i to naše ili je srbijansko?ULTRAK wrote:Ma sta to ti pricas Hrvatino? Pa u Srebrenici zivi 50% Bosnjaka. Kolko znam gradonacelnik je uvijek Bosnjak a ista se nalazi u BiH. I kako je onda tudja?
Mađari u Vojvodini većina na trećini teritorije. Jel ta teritorija Mađarska ili srbijanska?
Antwerpen se nalazi u Belgiji. Da li je Valonski?
Madjari u vojvodini; ta teritorija je Srbijanska. U slucaju secesije Srbi bi to pregazili dok si rekao kex. Nikakve sanse to Madjari nebi imali. I ti bi u Sarajevu da tako otvoreno pricas u slucaju zaostravanja odnosa bio izveden na cas letenja sa Fahrinog Nebodera.