Oj sto izmisljas. Kako mi da znamo da je ovo Kerbela. Mescini da je ovo u katarskom studiju. A i ako je stvarno u pitanju Kerbela kako da znamo da su ovi dobri ljudi šije? Moguce da su ovo vehabije poslane od strane mosadam_l wrote:Srce siizma - Kerbela, asura, prosle godine:salik79 wrote:Lazu te, duso, lazu! I to upravo ovi licemjeri koji se medjusobno optuzuju za finansiranje terorizma, teroristickih skupina i radikalizma...Niemand wrote:Jasta ce. Lupaju se nekakvim hepecima po ledjima, neka fala.
Evo, sta prave sije rade:
Zaljevske monarhije + Jordan
- insomnia78
#851 Re: Zaljevske monarhije + Jordan
- Point.
#852 Re: Zaljevske monarhije + Jordan
Znam sije iz Irana i Afghanistana ubise se po ledjima, to ne moze majice na sebe navuci po heftu.
- japin_mutapi
- Location: Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.
#853 Re: Zaljevske monarhije + Jordan
ovaj salik na koju god temu dodje pokvari je
jos malo i cijeli forum ce obatalit
jos malo i cijeli forum ce obatalit
- insomnia78
#854 Re: Zaljevske monarhije + Jordan
Kolko si srebrenjaka dobio od Rotšilda za ovo Judo?Point. wrote:Znam sije iz Irana i Afghanistana ubise se po ledjima, to ne moze majice na sebe navuci po heftu.
- Point.
#855 Re: Zaljevske monarhije + Jordan
Dobio dva zlatnika i two days tour u lozi Skull and Bones. Ma sad ce Salik reci da to nisu prave sije.insomnia78 wrote:Kolko si srebrenjaka dobio od Rotšilda za ovo Judo?Point. wrote:Znam sije iz Irana i Afghanistana ubise se po ledjima, to ne moze majice na sebe navuci po heftu.
- Kikibombona
#856 Re: Zaljevske monarhije + Jordan
Bgm Salik, ako je od ovoga 50% istina, sije su zglajzale. Ma sta 50%, ako je 10%.m_l wrote:Po obicaju - govorim istinu. Ovo je vidjelo Kerbele, jer ovo jeste Kerbela. Dva hrama (Huseinov i Abbasov) i put izmedju njih - su vrlo jasne slike.salik79 wrote:Po obicaju, lazes! Ovo vidjelo nije Kerbele. Ove stvari, koje su haram, obicavaju pojedine sije u Pakistanu i Indiji.m_l wrote:
Srce siizma - Kerbela, asura, prosle godine:
Hafiz nekakav...
- japin_mutapi
#857 Re: Zaljevske monarhije + Jordan
nije problem sto oni sjeku i probadaju sebe, problem je sto sjeku druge
-
oakville
#858 Re: Zaljevske monarhije + Jordan
Sve je još jedan fake zaljevski konflikt i igra ogledala, stvaran koliko i arapski bojkot Izraela - dakle nestvaran i prividanGojeni H wrote:Na Bliskom Istoku nista nije onako kako izgleda.
Gas iz Katara sa Dolhin projekta nesmetano tece cjevovodom u UAE.
Qatar has no plan to shut Dolphin gas pipeline to UAE despite rift: sources
https://www.reuters.com/article/us-gulf ... SKBN18X1WA
Navodno da je Bahrein prosirio koridor za letove iz i za Katar u zadnjih sedmicu dana.
Od 13 "zahtjeva od kojih se nikad neće odustati" Saudije i njenih "saveznika" spalo se na "6 principa od kojih se nikad neće odustati", za par mjeseci to će biti "dva sladoleda od kojih nikad nećemo odustati."
Samo je još ostalo da se svim učesnicima ove tzv. krize spase obraz i nađe formula da svi mogu tvrditi da su pobjednici. Nakon toga će svi zajednički potpisati "potvrdu o vječitom arapskom bratstvu," pa se u duhu bratstva ukrcati na jahtu sa ruskim eskort damama i kartonima Johnie Walkera - i još jedna kriza je uspješno prebrođena.
- Gojeni H
#859 Re: Zaljevske monarhije + Jordan
Cirkus, zivi cirkus. Primjer: Drzavljani Katara koji su dugo zivjeli u Emiratima, najcesce kao bracni partneri drzavljan-ina/-ke Emirata su morali izaci iz zemlje u roku od sedmicu dana, zbog navodnih veza Katara sa Iranom.oakville wrote:Sve je još jedan fake zaljevski konflikt i igra ogledala, stvaran koliko i arapski bojkot Izraela - dakle nestvaran i prividanGojeni H wrote:Na Bliskom Istoku nista nije onako kako izgleda.
Gas iz Katara sa Dolhin projekta nesmetano tece cjevovodom u UAE.
Qatar has no plan to shut Dolphin gas pipeline to UAE despite rift: sources
https://www.reuters.com/article/us-gulf ... SKBN18X1WA
Navodno da je Bahrein prosirio koridor za letove iz i za Katar u zadnjih sedmicu dana.
.
Od 13 "zahtjeva od kojih se nikad neće odustati" Saudije i njenih "saveznika" spalo se na "6 principa od kojih se nikad neće odustati", za par mjeseci to će biti "dva sladoleda od kojih nikad nećemo odustati."Pošto Amerika neće odustati od baza u Kataru, to je svim zaljevskim bundžijama i novootkrivenim "regionalnim liderima" poruka "vratite se djeco svako u svoju sobu i fino se igrajte, da vas ne bih sve kaznio za ono što znate da finansirate, a i ja znam šta je to što vi finansirate"
. Dva simbolička gubitnika će biti Saudija i Egipat, prva jer je bespotrebno pokazala da nema snage koliko tvrdi da ima, a Egipat jer je potvrdio da je zemlja koja se nalazi na rasprodaji po diskontnim cijenama (ako je ovo uopšte novost o Egiptu), prodali su ostrva, a mogli bi i nastaviti rasprodaju na Sinaju.
Samo je još ostalo da se svim učesnicima ove tzv. krize spase obraz i nađe formula da svi mogu tvrditi da su pobjednici. Nakon toga će svi zajednički potpisati "potvrdu o vječitom arapskom bratstvu," pa se u duhu bratstva ukrcati na jahtu sa ruskim eskort damama i kartonima Johnie Walkera - i još jedna kriza je uspješno prebrođena.
U isto vrijeme, u Emiratima zivi oko 400 hiljada Iranaca, postoje iranske skole, bolnice, hrpa izuzetno bogatih biznismena iz te zemlje zivi u Emiratima ... i nijedan nije istjeran!
Ali, zato su libanska i pakistanska siitska buranija, normalni ljudi, prijetnja nacionalnoj sigurnosti.
Cirkus svojstven beskicmenjacima, polugmizavcima i americkim podguznim muhama. Nikakvo cudo sto se Arapi loze na teorije zavjere.
Kako drugacije prezivjeti i kakvog smisla ima zivot u hronicno dvolicnjackim drustvima, u kojima NISTA nije onako kako na prvi pogled izgleda?
- rajv0sa
#860 Re: Zaljevske monarhije + Jordan
Kerbela je u iraku a ne u iranu
, logično na kerbelu dolaze ljudi sa svih strana svijeta pa tako i ti što se tuku, što se tiče iranaca ajatolah je donio fetvu o zabrani udranja i proklinjanja ashaba

Ayatollah Khomeini forbade it, therefore Hizbullah does not allow the members to perform Tatbir. Instead, Khomeini and Khamenei encourage the members to donate their blood.[2]
https://books.google.ba/books?id=_62A00 ... &q&f=false

-
oakville
#861 Re: Zaljevske monarhije + Jordan
"Ja i moj brat protiv rođaka, ja i moji rođaci protiv stranca, ja i moje pleme protiv cijelog svijeta."Gojeni H wrote:Cirkus, zivi cirkus. Primjer: Drzavljani Katara koji su dugo zivjeli u Emiratima, najcesce kao bracni partneri drzavljan-ina/-ke Emirata su morali izaci iz zemlje u roku od sedmicu dana, zbog navodnih veza Katara sa Iranom.oakville wrote:
Sve je još jedan fake zaljevski konflikt i igra ogledala, stvaran koliko i arapski bojkot Izraela - dakle nestvaran i prividan.
Od 13 "zahtjeva od kojih se nikad neće odustati" Saudije i njenih "saveznika" spalo se na "6 principa od kojih se nikad neće odustati", za par mjeseci to će biti "dva sladoleda od kojih nikad nećemo odustati."Pošto Amerika neće odustati od baza u Kataru, to je svim zaljevskim bundžijama i novootkrivenim "regionalnim liderima" poruka "vratite se djeco svako u svoju sobu i fino se igrajte, da vas ne bih sve kaznio za ono što znate da finansirate, a i ja znam šta je to što vi finansirate"
. Dva simbolička gubitnika će biti Saudija i Egipat, prva jer je bespotrebno pokazala da nema snage koliko tvrdi da ima, a Egipat jer je potvrdio da je zemlja koja se nalazi na rasprodaji po diskontnim cijenama (ako je ovo uopšte novost o Egiptu), prodali su ostrva, a mogli bi i nastaviti rasprodaju na Sinaju.
U isto vrijeme, u Emiratima zivi oko 400 hiljada Iranaca, postoje iranske skole, bolnice, hrpa izuzetno bogatih biznismena iz te zemlje zivi u Emiratima ... i nijedan nije istjeran!
Ali, zato su libanska i pakistanska siitska buranija, normalni ljudi, prijetnja nacionalnoj sigurnosti.![]()
Cirkus svojstven beskicmenjacima, polugmizavcima i americkim podguznim muhama. Nikakvo cudo sto se Arapi loze na teorije zavjere.
Kako drugacije prezivjeti i kakvog smisla ima zivot u hronicno dvolicnjackim drustvima, u kojima NISTA nije onako kako na prvi pogled izgleda?
Cirkus jeste, ali ne daj bože biti žrtva tog cirkusa, kao što su mnogi. Saudija je skrenula pažnju sa propale vojne avanture u Jemenu, gdje su toliki ljudi ubijeni bez ikakve potrebe, a jedino što je postignuto je 1) da su pokazali da saudijska vojska može pobjediti jedino ako u njoj budu posebne brigade indonezijskih i filipinskih služavki kao logistika i pješadija 2) da se sad i Turska i Pakistan igraju po zaljevu kao djeca u plićaku. A u stvarnosti bez obzira na tolike mrtva i patnju ne postoji nikakav pravi konflikt, svi su na istoj strani - strani $$$$$
Bošnje u BiH još nisu skroz naučili da cijene (pošto su besplatno dobili), ali će naučiti: čak i onakva ishandrena BiH u Evropi i činjenica što su Bošnjaci bijelci je neprevaziđena transferabilna vrijednost - lako se snaći u Evropi (Americi, Kanadi, Australiji itd) i uklopiti u sekularizana proto-kršćanska društva (što je i sama BiH, gledano kulturološki) kad ti je startna pozicija bijelac iz Evrope.
A šta ćeš kad si Arap kojem su vrata zatvorena i na Zapadu i među Arapima? Život prosječnog Arapa je bezizlazna situacija.
-
MMM1977
#862 Re: Zaljevske monarhije + Jordan
Evo sad imaju sirom otvorena vrata u BiH tako da nema brige.oakville wrote:"Ja i moj brat protiv rođaka, ja i moji rođaci protiv stranca, ja i moje pleme protiv cijelog svijeta."Gojeni H wrote:Cirkus, zivi cirkus. Primjer: Drzavljani Katara koji su dugo zivjeli u Emiratima, najcesce kao bracni partneri drzavljan-ina/-ke Emirata su morali izaci iz zemlje u roku od sedmicu dana, zbog navodnih veza Katara sa Iranom.oakville wrote:
Sve je još jedan fake zaljevski konflikt i igra ogledala, stvaran koliko i arapski bojkot Izraela - dakle nestvaran i prividan.
Ali, zato su libanska i pakistanska siitska buranija, normalni ljudi, prijetnja nacionalnoj sigurnosti.![]()
Kako drugacije prezivjeti i kakvog smisla ima zivot u hronicno dvolicnjackim drustvima, u kojima NISTA nije onako kako na prvi pogled izgleda?![]()
Cirkus jeste, ali ne daj bože biti žrtva tog cirkusa, kao što su mnogi. Saudija je skrenula pažnju sa propale vojne avanture u Jemenu, gdje su toliki ljudi ubijeni bez ikakve potrebe, a jedino što je postignuto je 1) da su pokazali da saudijska vojska može pobjediti jedino ako u njoj budu posebne brigade indonezijskih i filipinskih služavki kao logistika i pješadija 2) da se sad i Turska i Pakistan igraju po zaljevu kao djeca u plićaku. A u stvarnosti bez obzira na tolike mrtva i patnju ne postoji nikakav pravi konflikt, svi su na istoj strani - strani $$$$$. I dok $$$$ teku i Arapi financiraju američki dug kroz "ulaganja" i "nabavku najnovijih tehnologija" sve će ostati kako jeste, a kad se Amerika povuče - spašavaj se ko može.
![]()
Bošnje u BiH još nisu skroz naučili da cijene (pošto su besplatno dobili), ali će naučiti: čak i onakva ishandrena BiH u Evropi i činjenica što su Bošnjaci bijelci je neprevaziđena transferabilna vrijednost - lako se snaći u Evropi (Americi, Kanadi, Australiji itd) i uklopiti u sekularizana proto-kršćanska društva (što je i sama BiH, gledano kulturološki) kad ti je startna pozicija bijelac iz Evrope.
A šta ćeš kad si Arap kojem su vrata zatvorena i na Zapadu i među Arapima? Život prosječnog Arapa je bezizlazna situacija.
-
oakville
#863 Re: Zaljevske monarhije + Jordan
Neće ni oni u BiHMMM1977 wrote:Evo sad imaju sirom otvorena vrata u BiH tako da nema brige.oakville wrote:"Ja i moj brat protiv rođaka, ja i moji rođaci protiv stranca, ja i moje pleme protiv cijelog svijeta."Gojeni H wrote:
Cirkus, zivi cirkus. Primjer: Drzavljani Katara koji su dugo zivjeli u Emiratima, najcesce kao bracni partneri drzavljan-ina/-ke Emirata su morali izaci iz zemlje u roku od sedmicu dana, zbog navodnih veza Katara sa Iranom.
Kako drugacije prezivjeti i kakvog smisla ima zivot u hronicno dvolicnjackim drustvima, u kojima NISTA nije onako kako na prvi pogled izgleda?![]()
Cirkus jeste, ali ne daj bože biti žrtva tog cirkusa, kao što su mnogi. Saudija je skrenula pažnju sa propale vojne avanture u Jemenu, gdje su toliki ljudi ubijeni bez ikakve potrebe, a jedino što je postignuto je 1) da su pokazali da saudijska vojska može pobjediti jedino ako u njoj budu posebne brigade indonezijskih i filipinskih služavki kao logistika i pješadija 2) da se sad i Turska i Pakistan igraju po zaljevu kao djeca u plićaku. A u stvarnosti bez obzira na tolike mrtva i patnju ne postoji nikakav pravi konflikt, svi su na istoj strani - strani $$$$$. I dok $$$$ teku i Arapi financiraju američki dug kroz "ulaganja" i "nabavku najnovijih tehnologija" sve će ostati kako jeste, a kad se Amerika povuče - spašavaj se ko može.
![]()
Izbjeglica novinaru: Ne želim ostati u Sloveniji, čula sam da je siromašna država
https://www.vecernji.hr/vijesti/izbjegl ... va-1026135
-
MMM1977
#864 Re: Zaljevske monarhije + Jordan
Nisam mislio na te nego na ove "Resort Arape". Njima su vrata kod nas širom otvorena a uglavnom se radi o ljudima iz nižih staleža, ovi bogatiji su po Monte Carlu, Londonu, Parizu i sl.
- japin_mutapi
#865 Re: Zaljevske monarhije + Jordan
hahahahahahaha
doslo je do provale ... pa kad nece izbjeglice bez igdje ista da zive u bih, sto bi ljudi finansijski stabilni, solidnih primanja iz bogatih zemalja preselili iz svojih drzava i kuca u bih
ove izbjeglice nece ni u tranzit kroz bosnu, kontaju ako zaglave gotovi su, nema ih nidje
- ElRe
#866 Re: Zaljevske monarhije + Jordan
https://www.dailysabah.com/football/201 ... qatar-saysAccording to Thawadi, Malaysian was replacing Saudi steel, while Oman will provide building materials originally ordered from the United Arab Emirates (UAE). China was also trying to capitalize on the ongoing crisis, he said.
- asurbanipal
#867 Re: Zaljevske monarhije + Jordan
Ummet se ujedinjuje.
Šia i sunia piu sok

Šia i sunia piu sok

- ElRe
#868 Re: Zaljevske monarhije + Jordan
Gulf blockade broken in hours with Turkish assistance: Qatari minister
https://www.dailysabah.com/economy/2017 ... i-minister
https://www.dailysabah.com/economy/2017 ... i-minister
- Gojeni H
#869 Re: Zaljevske monarhije + Jordan

Saudi Arabia History Textbook Includes Jedi Master Yoda in 1945 UN Photo With King Faisal
When teenagers in the Middle Eastern country of Saudi Arabia opened their history textbooks, they had a pleasant surprise in their lesson about the United Nations.
https://pjmedia.com/lifestyle/2017/09/2 ... ng-faisal/
http://www.euronews.com/2017/09/22/saud ... -with-king
- arzuhal
#870 Re: Zaljevske monarhije + Jordan
Kralj Fejsal je, mečščini, jedini pozitivan lik u toj plejadi, s obzirom na njegovu odluku o embargu...
- Gojeni H
#871 Re: Zaljevske monarhije + Jordan
Jest u odnosu na ostale.arzuhal wrote:Kralj Fejsal je, mečščini, jedini pozitivan lik u toj plejadi, s obzirom na njegovu odluku o embargu...
Mislim da je "greska" odradjena ne zbog njega, vec zbog razbijanja nedodirljivosti Sauda. Nemam nikakvog dokaza za to, ali to je prvo sto mi pada na pamet.
- jao_situacije
- Gojeni H
- Gojeni H
#874 Re: Zaljevske monarhije + Jordan
Saudi Arabia driving ban on women to be lifted
Saudi Arabia's King Salman has issued a decree allowing women to drive for the first time, state media say.
Government ministries are to prepare reports within 30 days and the order will be implemented by June 2018, the Saudi Press Agency reported.
http://www.bbc.com/news/world-middle-east-41408195
KOMENTAR: Vrtoglavi uspon Muhamed bin Salmana, iako propracen devastirajucim ratom u Jemenu, donio je i vjetrove promjena. Analiticari tvrde da su promjene u saudijskom drustvu primarno pokrenute usljed smanjenja priliva novca u drzavnu kasu. Isti analiticari tvrde da ce ultrakonzervativne snage po istoj inerciji, postajati sve slabije, i da ce doci do dramaticne transformacije saudijskog drustva u narednih 20-30 godina. Ukoliko naravno, ove promjene jednostavno ne dovedu do raspada drzave. U tom slucaju, na BI bi doslo do ogromnih sukoba i kompletne promjene mape ove regije.
Saudi Arabia's King Salman has issued a decree allowing women to drive for the first time, state media say.
Government ministries are to prepare reports within 30 days and the order will be implemented by June 2018, the Saudi Press Agency reported.
http://www.bbc.com/news/world-middle-east-41408195
KOMENTAR: Vrtoglavi uspon Muhamed bin Salmana, iako propracen devastirajucim ratom u Jemenu, donio je i vjetrove promjena. Analiticari tvrde da su promjene u saudijskom drustvu primarno pokrenute usljed smanjenja priliva novca u drzavnu kasu. Isti analiticari tvrde da ce ultrakonzervativne snage po istoj inerciji, postajati sve slabije, i da ce doci do dramaticne transformacije saudijskog drustva u narednih 20-30 godina. Ukoliko naravno, ove promjene jednostavno ne dovedu do raspada drzave. U tom slucaju, na BI bi doslo do ogromnih sukoba i kompletne promjene mape ove regije.
-
Hendrix
#875 Re: Zaljevske monarhije + Jordan
A sta ce bit sa ovih 800.000 privatnih sofera sto voze zene do sada?
Ipak vjerujem da ce rijetke i uspjeti voziti, mozda ce biti u zakonu njihovo standardno ako ti babo-muz-brat dopusti pa mozes voziti, sto naravno vecina nece. A sad dodaj onom ludom saobracaju kod njih i zene koje voze dzipove od 5 tona i 500 konja...samo u tenku ces biti siguran na njihovim ulicama.
Saudija se mijenja definitivno, je li prekasno ili nije...vidicemo.
Saudija se mijenja definitivno, je li prekasno ili nije...vidicemo.