Ti ne kontaš, sa ove strane može biti bilo ko i Fahrudin Radončić, Dodik jednostavno ne želi normalne odnose u BiH jer zna da u takvoj konstalaciji odnosa gubi i vjerovatno zaglavljuje u zatvoru kao Sanader. Narod niko ništa ne pita već očekuju da ih se slijedi, pogotovo u RS-u gdje vlada jedan unitarizam i centralizam, jednoumlje. Dodik proganja i one Srbe koji misle drugačije u RS-u. Sa druge strane koliko god F.BiH ima nerješenih problema ipak je društvo gdje imaš koliko-toliko oponente slobodu drugačijeg mišljenja dok je u RS-u to nemoguća misija pod režimom Dodika. Tek Čavić, Bosić i Ivanić donekle mogu kontrirati Dodiku ali vidimo po Bosiću da je i to gotovo nemoguće jer režim odmah tuži putem svojih sudova i tužilaca. Bosiću recimo ne dozvoljavaju da pristupi informacijama iz arhiva RS-a, statistčkog zavoda pod izgovorom nekih proceduralnih razloga. Čovjek treba samo analizirati stvari i vidjeti, a znamo i iz prošlosti, da za rat treba samo jedna budala a mi ih u BiH "hvala Bogu" imamo na pretek.ilkbahar wrote:ma da bitno je na sta su politicari spremni, u tom grmu lezi zec. pokrali su sve sto su mogli i nasi i njhovi i sad su u corsokaku. jedini izlaz je zaratit , pa hajmo sve ispocetka. a narod ko telad!Drvosjeca iz Dejcica wrote:ilkbahar wrote:
Prvo nisam djecak, nego sam gospodja.
Drugo zastava sa ljiljanima je ukinuta (nazalost) nakon Dejtona kao i njihova 4 esa.
Trece zasto nije maho ljiljanima prije 20 godina (1995) ???? Zasto sada u sklopu svih ovih desavanja? Mogao je odrzati konferenciju i u Sarajevu.
Ovo ide samo u prilog Srpbima, ovim se u stvari zeli pokazati da je RS vec drzava za sebe i da BiH ti nema sta vise traziti!
Ponavljam obicnom svijetu nije do ratovanja, kako ni nama tako ni njima. Ljudi nedajte da nas opet obmane!
Ja se ne bih složio sa tobom. Evo već gotovo deceniju, od 2006. godine od kako je Mile došao na vlast, vrti mantru da će raspisati referendum, da će se BiH raspasti, da ne voli BiH...itd.itd. Kakva je reakcija u tih 10 godina bila sa naše strane, vrlo blaga i odmjerena; te predizborna, te ovo, te želi pridobiti glasače, on samo priča...itd. Tek kada se krenulo sa bezobzirnim hapšenjima 2015. godine i naši su krenuli sekundu agresivnije ali i dalje odmjereno reagovati na takve provokacije. Eto govorili su da je Siladžić problem, da je on napravio Dodika, govorili su da je Lagumdžija problem, pa Tihić, eto danas nemamo niti jednog od njih da je politički relevantan pa danas imamo samo nastavak jedne retrogradne politike Dodika. Je li to danas Tokić kriv za ovakvo stanje od 2006. godine? Naravno da običan narod ne želi rat ali ko je pitao običan narod 1992. godine da li želi rat? Ako treba da bude onda treba što prije da se desi jer ovakva situacija jednostavno nije održiva. Ili će se neke stvari u BiH promijeniti ili će biti novih sukoba. Samo u ovom novom sukobu ulog je ogroman, može se izgubiti sve ali i dobiti sve, pitanje koliko su političari na pozicijama spremni riskirati.
Tokić uhapšen zbog zastave Republike BIH
- Drvosjeca iz Dejcica
#851 Re: Tokić uhapšen zbog zastave Republike BIH
- skupljac_zeljeza
#852 Re: Tokić uhapšen zbog zastave Republike BIH
Mene ne zanimaju teorije zavjere nego kakva je trenutna sigurnost u zemlji u kojoj živim, a ono juče je pokazalo da te može hapsiti ko i kada i zbog čega hoće. Kontam da me može masa linčovati, toliko sam svjestan gdje sam, ali problem je kada to pravo sebi uzme policajac i on objašnjava zakon. Kada de 'državni teroristi' hapse pod optužbom da si terorista. Naći će neki razlog. Dok si ti u pokušaju da dokažeš da nisi, već 'dokazano' da jesi.DoZeN wrote:Naravno da se nista nije promjenilo ni u Federaciji BIH a ni u RS,jer mediji,Dodici,Suljagici,Tokici,Senadi itd nece da kazu istinu narodu o ratu u BIH,to nije bila Agresija na BIH ili odbrana Srpstva,nego rat interesa I novaca,da nije tako Mladic se ne bi vratio sa Igmana 93,ili Milovanovic iz Bihaca 93,a Dudakovic i HV isped Banjaluke 95.skupljac_zeljeza wrote: On je najavio da će tog dana izaći sa zastavama i pričati o primanju BiH u UN. Došle su kamere i zabilježile one poglede policajaca i pristrasnost, a i pravo lice onih 'mirnih' prolaznika koji šetaju svaki dan ulicama. Juče su psovali i mnogo toga ružnog dobacivali i Tokiću i novinarima. Ko je bio naivan i vjerovao do juče u tu tamo idilu, Tokić je skinuo maske i pokazao da se ništa nije promijenilo od '92.
Kontas,vidis da te rade? Malo Dodik,Malo Tokic,malo sladja malo zorka,malo trupci i motorka pa Senad i njegov performans kada ne pita Dodika ima li curu![]()
![]()
![]()
- ilkbahar
#853 Re: Tokić uhapšen zbog zastave Republike BIH
kontam ja i te kako, nek jedu govna svi. narod je glup ako ih bude slijedio, a po komentarima na ovoj temi vidimo da hoce! ja necu , via njemacka!Drvosjeca iz Dejcica wrote:
Ti ne kontaš, sa ove strane može biti bilo ko i Fahrudin Radončić, Dodik jednostavno ne želi normalne odnose u BiH jer zna da u takvoj konstalaciji odnosa gubi i vjerovatno zaglavljuje u zatvoru kao Sanader. Narod niko ništa ne pita već očekuju da ih se slijedi, pogotovo u RS-u gdje vlada jedan unitarizam i centralizam, jednoumlje. Dodik proganja i one Srbe koji misle drugačije u RS-u. Sa druge strane koliko god F.BiH ima nerješenih problema ipak je društvo gdje imaš koliko-toliko oponente slobodu drugačijeg mišljenja dok je u RS-u to nemoguća misija pod režimom Dodika. Tek Čavić, Bosić i Ivanić donekle mogu kontrirati Dodiku ali vidimo po Bosiću da je i to gotovo nemoguće jer režim odmah tuži putem svojih sudova i tužilaca. Bosiću recimo ne dozvoljavaju da pristupi informacijama iz arhiva RS-a, statistčkog zavoda pod izgovorom nekih proceduralnih razloga. Čovjek treba samo analizirati stvari i vidjeti, a znamo i iz prošlosti, da za rat treba samo jedna budala a mi ih u BiH "hvala Bogu" imamo na pretek.
-
Bodkin
#854 Re: Tokić uhapšen zbog zastave Republike BIH
Ljudi se prave ludi pa pisu kako nije provokacija. Naravno da jeste. Zalosno je sto je tako ali je provokacija. Provokacija je i srpska zastava na godisnjicu atentata u sarajevu. Zato su je i slikali u 5 ujutro. Tako su ljudi ovdje na forumu pjeniki i govorili kako bi ih licno u miljacku bacali da su vidjeli.
Tokic je majmun nad majmunima. Propali kockar, propali socijaldemokrata i propalo vjernik. Sad fura da je nacionalista. Jel treba ljude hapsiti zbog zastava? Ne treba osim ako su nacisticke, isilove i ostala govna. Dakle nije ga trebalo hapsiti jer ne krsi zakon ali bi onda gorio forum jer bi ga nalupali gore pa bi bio jos veci mucenik
Tokic je majmun nad majmunima. Propali kockar, propali socijaldemokrata i propalo vjernik. Sad fura da je nacionalista. Jel treba ljude hapsiti zbog zastava? Ne treba osim ako su nacisticke, isilove i ostala govna. Dakle nije ga trebalo hapsiti jer ne krsi zakon ali bi onda gorio forum jer bi ga nalupali gore pa bi bio jos veci mucenik
-
hAZNADAR
#855 Re: Tokić uhapšen zbog zastave Republike BIH
Nije MIle izmislio referendum vec je prvi koji se usudio to javno reci. Nije on stvorio tenziju u RS prema drzavi i Bosnjacima - on se samo prilagodio tome i uklopio u vec postojeci standard.Drvosjeca iz Dejcica wrote: Ja se ne bih složio sa tobom. Evo već gotovo deceniju, od 2006. godine od kako je Mile došao na vlast, vrti mantru da će raspisati referendum, da će se BiH raspasti, da ne voli BiH...itd.itd. Kakva je reakcija u tih 10 godina bila sa naše strane, vrlo blaga i odmjerena; te predizborna, te ovo, te želi pridobiti glasače, on samo priča...itd. Tek kada se krenulo sa bezobzirnim hapšenjima 2015. godine i naši su krenuli sekundu agresivnije ali i dalje odmjereno reagovati na takve provokacije. Eto govorili su da je Siladžić problem, da je on napravio Dodika, govorili su da je Lagumdžija problem, pa Tihić, eto danas nemamo niti jednog od njih da je politički relevantan pa danas imamo samo nastavak jedne retrogradne politike Dodika. Je li to danas Tokić kriv za ovakvo stanje od 2006. godine? Naravno da običan narod ne želi rat ali ko je pitao običan narod 1992. godine da li želi rat? Ako treba da bude onda treba što prije da se desi jer ovakva situacija jednostavno nije održiva. Ili će se neke stvari u BiH promijeniti ili će biti novih sukoba. Samo u ovom novom sukobu ulog je ogroman, može se izgubiti sve ali i dobiti sve, pitanje koliko su političari na pozicijama spremni riskirati.
Kao socijaldemokrata, moderat, ... je bio marginalni politicar - dobio je izbore tek kada je poceo dizati i sam tri prsta i pricati o nametnutoj drzavi.
Sta to znaci - Beograd je prije vise od 20 god stvorio standard i politicku matricu za bosanske Srbe i to se nije promijenilo od dana danasnjeg. Ustvari je danas i gore nego 92-ge, jer je mrznja prema Bosnjacima iz politicke prerasla u mitolosku, rasisticku,... banjalucanin sam i znam jako dobro o cemu pricam.
Bosnjaci su prisiljeni na konfrontaciju i ne mogu se opustiti - jer ne zna covjek sta je gore - napad na gradove, opkoljavanje glavnog grada,.. kao nekada 92ge - ili mirna getoizacija Bosnjaka u maloj bosnjackoj enklavi koja vodi u lagano gusenje kao danas i u izvjesnoj buducnosti.
Nametnut nam je princip teritorije u rjesavanju nacionalnog pitanja i koliko god da je lud, destruktivan, skup,.. - ne mozemo ga izbjeci.
Jasno je da je Sejfo populista koji ubira poene - ali hvala sto je nanovo podsjetio sa kime i cime imamo posla. Posebno sarajevske minderase.
Ali sve to ne daje odgovor sta ciniti. Ne mozemo promijeniti standarde i tokove u RS, a ne mozemo ni prihvatiti podjelu i getoizaciju. Zbilja hebena situacija.
- SmokingMan
#856 Re: Tokić uhapšen zbog zastave Republike BIH
Ne kažu džaba,sa neznalicom i lažovom se nikada ne raspravljaj...Vizionar 1985 wrote:Forum Krstarice link
http://forum.krstarica.com/showthread.p ... p%C5%A1en!
- skupljac_zeljeza
-
hAZNADAR
#858 Re: Tokić uhapšen zbog zastave Republike BIH
Da zivis kao povratnik u Banjaluci nebi smio navijati za nasu repku, nebi smio imati ni zvanicnu vartinu drzavnu zastavu ni na majici ili retrovizoru,.. nebi smio spomenuti da pricas bosanski jezik, nebi smio ponosno istaci da si Bosnjak, nebi smio ni pomisliti nista o genocidu i cinjenicama o proslom ratu koje cijeli svijet zna, .... krace receno - nebi smio biti ono sto jesi.Bodkin wrote:Ljudi se prave ludi pa pisu kako nije provokacija. Naravno da jeste. Zalosno je sto je tako ali je provokacija. Provokacija je i srpska zastava na godisnjicu atentata u sarajevu. Zato su je i slikali u 5 ujutro. Tako su ljudi ovdje na forumu pjeniki i govorili kako bi ih licno u miljacku bacali da su vidjeli.
Nebi te policija hapsila - sikaniralo bi te samo drustvo na razne nacine, imao bi problema i sa radnim kolegama(ako bi uopce imao posao), sa komsijama, sa slucajnim prolaznicima, dijete bi ti bilo prebijano u skoli i tretirano lose i od strane ucenika i nastavnika, i na svaku nepravdu bi se okretala glava i precutno odobravalo sve sto ti se desava.
Jeli provokacija biti ono sto jesi i voliti, ponositi se onim sto zelis?
Podsjecam da Sejfo nije napao nikoga, prekinuo nesto, pokvario nesto, zaustavio saobracaj, stao nekome na put, umijesao se nepozvan u nesto,.... on je samo bio sto jeste, kakav jeste,.... pa ako je samo zato majmun - puno Sarajevo, Zenica, Tuzla,... majmuna po tvojoj logici.
Zasto bi Srbima prva zastava republike BiH bila manja provokacija u Zenici negoli u Banjaluci? Osim ako nismo prihvatili njihov princip podjele zemlje sta je nase a sta samo njihovo?
- bubi_mama
#859 Re: Tokić uhapšen zbog zastave Republike BIH
Ne mogu da nadjem temu od @drvosjece na kojoj ga napljuvase, jer je postavio pitanje kakav bi trebao biti Bosnjo po Srpskim mjerilima, aman i kuka i motika na njega, da provocira,laze i sta sve ne. A mislim da je odgovor na ovu tu temu upravo ovdje.
Dobri Bosnjo treba da sagne glavu, guta smotre ravnogorskih cetnika, sirenje zastave pod kojom su ga klali na sred Sarajeva,Dobrovoljacku, hapsenje zato sto mu je zena ili majka pokrivena ili sto je (neuzubila) vjernik pa ima svoje vjerske knjige. Na sve to treba dobri Bosnjo da sagne glavu, proguta knedlu i nastavi kao da se to njega ne tice, jer zaboga odakle mu pravo?! Mora da pljuje na svakog svog koji Nebeski narod bar malo potrese. Bosnjina uloga je da poslije svakog pokolja nad njim, dobije amneziju nastavi da radja djecu i odgaja, da bi imali sta krvolocnici da kolju svako malo. Ako se ovog ne drzi bosnjo postaje terorista,fanatik i potencijalni koljac.
Samo Bosnjo zakopaj glavu u pjesak ko noj
kao i uvjek...
Dobri Bosnjo treba da sagne glavu, guta smotre ravnogorskih cetnika, sirenje zastave pod kojom su ga klali na sred Sarajeva,Dobrovoljacku, hapsenje zato sto mu je zena ili majka pokrivena ili sto je (neuzubila) vjernik pa ima svoje vjerske knjige. Na sve to treba dobri Bosnjo da sagne glavu, proguta knedlu i nastavi kao da se to njega ne tice, jer zaboga odakle mu pravo?! Mora da pljuje na svakog svog koji Nebeski narod bar malo potrese. Bosnjina uloga je da poslije svakog pokolja nad njim, dobije amneziju nastavi da radja djecu i odgaja, da bi imali sta krvolocnici da kolju svako malo. Ako se ovog ne drzi bosnjo postaje terorista,fanatik i potencijalni koljac.
Samo Bosnjo zakopaj glavu u pjesak ko noj
-
aktivacija
#860 Re: Tokić uhapšen zbog zastave Republike BIH
Bra'o!skupljac_zeljeza wrote:On je najavio da će tog dana izaći sa zastavama i pričati o primanju BiH u UN. Došle su kamere i zabilježile one poglede policajaca i pristrasnost, a i pravo lice onih 'mirnih' prolaznika koji šetaju svaki dan ulicama. Juče su psovali i mnogo toga ružnog dobacivali i Tokiću i novinarima. Ko je bio naivan i vjerovao do juče u tu tamo idilu, Tokić je skinuo maske i pokazao da se ništa nije promijenilo od '92.mO k3 wrote:Čovjek ima toliko velike testise kao svi mi zajedno , svaka mu čast
- Drvosjeca iz Dejcica
#861 Re: Tokić uhapšen zbog zastave Republike BIH
Ta je tema samo zatvorena iz ko zna kojih razloga.bubi_mama wrote:Ne mogu da nadjem temu od @drvosjece na kojoj ga napljuvase, jer je postavio pitanje kakav bi trebao biti Bosnjo po Srpskim mjerilima, aman i kuka i motika na njega, da provocira,laze i sta sve ne. A mislim da je odgovor na ovu tu temu upravo ovdje.
Samo Bosnjo zakopaj glavu u pjesak ko nojkao i uvjek...
http://forum.klix.ba/uzoran-bosnjak-po- ... 2s100.html
Last edited by Drvosjeca iz Dejcica on 23/05/2015 11:17, edited 1 time in total.
- pici
- Grijem se na: Ženske gHuzove
- Vozim: Trajvan
- Horoskop: Djevac
#862 Re: Tokić uhapšen zbog zastave Republike BIH

SEJFO CARE NEK SI POKAZAO i DOKAZAO DA ĆETALJ OSTAJE ĆETALJ...
- tandmand
#863 Re: Tokić uhapšen zbog zastave Republike BIH
A za kim da krenu u trenutku kada Jugoslavija vise nije postojala a u Karadjordjevu dogovorena podjela Bosne. Ko je taj drugi koji se ponudio da vodi Bosnjake u jednoj takvoj sitaciji? Trebao je da ih vodi Milosevic? A sa ovim "muslimani" si pokazao dokle sezu dobre namjere prema jednom narodu, koji bi rado sveli na vjersku grupu poput Amiša, Jehovinih svjedoka ....hajducka travica wrote:Da muslimani nisu krenuli za kim su krenuli ne bi bilo Palestine.Olahko su se muslimani poigrali sa svojom sudbinom i prepustili je u ruke covjeka koji nije dorastao tyakvoj situaciji kakava je bila devedesetih godina.Za palestinu u rs,muslimani mogu jedino zahvaliti A.I.cu.Jadan je onaj kome Tokic otvara oci,taj nema ni ociju ni mozga.
- Drvosjeca iz Dejcica
#864 Re: Tokić uhapšen zbog zastave Republike BIH
Slažem se, nadopunio si ono što i sam mislim. Po meni trebamo jednog političara i politiku koji će javno reći hajmo se podijeliti, da vidimo šta je to šta Bošnjaci mogu dobiti. Je li ti želiš da živiš sa ljudima koji rehabilituju četnike? Ja ne, pa makar to bila cijena i ovakve BiH.hAZNADAR wrote:Nije MIle izmislio referendum vec je prvi koji se usudio to javno reci. Nije on stvorio tenziju u RS prema drzavi i Bosnjacima - on se samo prilagodio tome i uklopio u vec postojeci standard.Drvosjeca iz Dejcica wrote: Ja se ne bih složio sa tobom. Evo već gotovo deceniju, od 2006. godine od kako je Mile došao na vlast, vrti mantru da će raspisati referendum, da će se BiH raspasti, da ne voli BiH...itd.itd. Kakva je reakcija u tih 10 godina bila sa naše strane, vrlo blaga i odmjerena; te predizborna, te ovo, te želi pridobiti glasače, on samo priča...itd. Tek kada se krenulo sa bezobzirnim hapšenjima 2015. godine i naši su krenuli sekundu agresivnije ali i dalje odmjereno reagovati na takve provokacije. Eto govorili su da je Siladžić problem, da je on napravio Dodika, govorili su da je Lagumdžija problem, pa Tihić, eto danas nemamo niti jednog od njih da je politički relevantan pa danas imamo samo nastavak jedne retrogradne politike Dodika. Je li to danas Tokić kriv za ovakvo stanje od 2006. godine? Naravno da običan narod ne želi rat ali ko je pitao običan narod 1992. godine da li želi rat? Ako treba da bude onda treba što prije da se desi jer ovakva situacija jednostavno nije održiva. Ili će se neke stvari u BiH promijeniti ili će biti novih sukoba. Samo u ovom novom sukobu ulog je ogroman, može se izgubiti sve ali i dobiti sve, pitanje koliko su političari na pozicijama spremni riskirati.
Kao socijaldemokrata, moderat, ... je bio marginalni politicar - dobio je izbore tek kada je poceo dizati i sam tri prsta i pricati o nametnutoj drzavi.
Sta to znaci - Beograd je prije vise od 20 god stvorio standard i politicku matricu za bosanske Srbe i to se nije promijenilo od dana danasnjeg. Ustvari je danas i gore nego 92-ge, jer je mrznja prema Bosnjacima iz politicke prerasla u mitolosku, rasisticku,... banjalucanin sam i znam jako dobro o cemu pricam.
Bosnjaci su prisiljeni na konfrontaciju i ne mogu se opustiti - jer ne zna covjek sta je gore - napad na gradove, opkoljavanje glavnog grada,.. kao nekada 92ge - ili mirna getoizacija Bosnjaka u maloj bosnjackoj enklavi koja vodi u lagano gusenje kao danas i u izvjesnoj buducnosti.
Nametnut nam je princip teritorije u rjesavanju nacionalnog pitanja i koliko god da je lud, destruktivan, skup,.. - ne mozemo ga izbjeci.
Jasno je da je Sejfo populista koji ubira poene - ali hvala sto je nanovo podsjetio sa kime i cime imamo posla. Posebno sarajevske minderase.
Ali sve to ne daje odgovor sta ciniti. Ne mozemo promijeniti standarde i tokove u RS, a ne mozemo ni prihvatiti podjelu i getoizaciju. Zbilja hebena situacija.
Last edited by Drvosjeca iz Dejcica on 23/05/2015 11:17, edited 1 time in total.
- pici
#865 Re: Tokić uhapšen zbog zastave Republike BIH
a deste ČiČini piJoniri krme vas ubolo...

- JBT
#866 Re: Tokić uhapšen zbog zastave Republike BIH
Bosnjina uloga je, izgleda, da se upali na svaku provokaciju majmuna sa druge strane i onda da bude majmun kao onaj anamo i da se posteno popljuju pa opet nazad svako u svoj blindirani tor pod "zastitu" "branitelja nacionalnih interesa" tipa Dodika, Covica, Izetbegovica.... A huskachi sa svake strane bivaju dizani u nebesa kao heroji i zasluzni gradjani na budzetu.
Pa ima li iko u BiH da ne zna da se u RS-u sprovodi neki oblik apartheida nad nesrbima od strane Dodika i njegovih saucesnika? Svi to znaju i sad Tokic treba svima otvoriti oci ovim gestom.
Kao sto rekoh, ovim se ide na zicer Dodiku i onima mufljuzima na ulici koji se boje slabljenja volumena mrznje medju ljudima u BiH jer bi mogli ostati nezasticeni pred zakonom zbog pocinjenih ratnih zlocina ili posljeratnih ekonomskih mahinacija.
Taman se pojavi neko u RS-u ko kaze "hajde da trazimo ono u cemu se slazemo pa da suradjujemo na tom planu pa cemo uvecavati saradnju sa vremenom" i na osnovu toga se napravi Vijece ministara (sto je rak rana Dodiku i pulenu mu Covicu), a ono se pocnu javljati ovakve dijabole koje truju i sam zacetak bilo cega sto pocinje ici u nekom normalnom smjeru i provociraju u stilu kao "otvaraju oci" .
Pa ima li iko u BiH da ne zna da se u RS-u sprovodi neki oblik apartheida nad nesrbima od strane Dodika i njegovih saucesnika? Svi to znaju i sad Tokic treba svima otvoriti oci ovim gestom.
Kao sto rekoh, ovim se ide na zicer Dodiku i onima mufljuzima na ulici koji se boje slabljenja volumena mrznje medju ljudima u BiH jer bi mogli ostati nezasticeni pred zakonom zbog pocinjenih ratnih zlocina ili posljeratnih ekonomskih mahinacija.
Taman se pojavi neko u RS-u ko kaze "hajde da trazimo ono u cemu se slazemo pa da suradjujemo na tom planu pa cemo uvecavati saradnju sa vremenom" i na osnovu toga se napravi Vijece ministara (sto je rak rana Dodiku i pulenu mu Covicu), a ono se pocnu javljati ovakve dijabole koje truju i sam zacetak bilo cega sto pocinje ici u nekom normalnom smjeru i provociraju u stilu kao "otvaraju oci" .
- pici
#867 Re: Tokić uhapšen zbog zastave Republike BIH
naravno sad će 20 godina od genocida u srebrenici...tek će tad biti Apsane i nosanja kokošarskih obolježlja i postrojavanje kockastih glava...živi bili pa vidjeli...
- JBT
#868 Re: Tokić uhapšen zbog zastave Republike BIH
A onima koji zaista zele da se suprostave aparheidu u RS-u savjetujem da odu kod svojih sunarodnika i pomognu im da obrade zemlju, pomocnu u poljoprivredi, da im pomognu da oprem kuce, alatke, da im pomognu u zetvi, da im odu na konak da se osjete podrzanim.....
- bubi_mama
#869 Re: Tokić uhapšen zbog zastave Republike BIH
Ne pali se Bosnjo na svaku provokaciju, nemoj tako, jer da se pali i skace na svaku provokaciju, ne bi ti sad pisao o aparthejdu koji postoji i koji ce cinjenica. Bosnjo je u stanju hibernacije ne reaguje ni on ni oni sto je izabrao, suti i odmahuje glavom. I opet suti. Nazalost.JBT wrote:Bosnjina uloga je, izgleda, da se upali na svaku provokaciju majmuna sa druge strane i onda da bude majmun kao onaj anamo i da se posteno popljuju pa opet nazad svako u svoj blindirani tor pod "zastitu" "branitelja nacionalnih interesa" tipa Dodika, Covica, Izetbegovica.... A huskachi sa svake strane bivaju dizani u nebesa kao heroji i zasluzni gradjani na budzetu.
- SaraFina
#870 Re: Tokić uhapšen zbog zastave Republike BIH
Blizi se obljetnica Srebrenice.. Ovo maltretiranje povratnika i hapšenje po RS treba maksimalno iskoristiti tom prigodom.
Ogroman broj svjetskih priznatih TV postaja prenosice prilog ..
U tu svrhu treba uraditi i dodatnu emisiju, kako se tretiraju Bošnjaci u RS zrtve genocida, masovnih egzikucija, silovanja i etničkog čišćenja ..
I onda svakog uhapsenog nakon incidenta u Zvorniku pojedinačno prikazati i njegove utiske, sela i susjede.. Na kraju priloga orgijanje ravnogoraca po Podrinju..
Gospodja Evropa koja legalizirala genocid onda neka se zamisli nad tim činom
Ogroman broj svjetskih priznatih TV postaja prenosice prilog ..
U tu svrhu treba uraditi i dodatnu emisiju, kako se tretiraju Bošnjaci u RS zrtve genocida, masovnih egzikucija, silovanja i etničkog čišćenja ..
I onda svakog uhapsenog nakon incidenta u Zvorniku pojedinačno prikazati i njegove utiske, sela i susjede.. Na kraju priloga orgijanje ravnogoraca po Podrinju..
Gospodja Evropa koja legalizirala genocid onda neka se zamisli nad tim činom
-
KENJAC
#871 Re: Tokić uhapšen zbog zastave Republike BIH
Cekao sam kad ce se neko sjetiti da kaze ovo. Dodaj jos i Nikolu Gardovica i price o mahanju zastavama dobija kompletniju sliku. Odkud sad ovolika hipokrizija ? Pa jebo te ispade da se u Bosni od 92-95 monopola igralo. Nako uz zajebanciju i mezu. Jebo te , vise od sto hiljada ljudi je mrtvo zbog raznih zastava i raznih mahanja , a sad se ovdje ko cudimo nesto. Jest , eto prvi put se tako nesto desilo pa cemo da se zgrazavamo. Ljudi , Bosna je takva kakva je. Treba li kome crtat ? U ovu situaciju je dosla bas iz jednog jedinog razloga. A to je "ja imam pravo" ! Ja imam pravo da se odvojim od Yu, ali ja imam pravo da se odvojim od BiH , ja imam pravo da branim moja , ali ja imam pravo da branim moje. Ja imam pravo da masem mojom zastavom , ali ja ima pravo ... Od svih tih imanja prava , nemamo nikakvog prava. Srpski se narod u Bih identificira sa Srbijom. Hrvatski sa Hrvatskom a Bosnjaci sa Bosnom. Nemojte preskocit pricu o mahanju Sahovnicama i Turskim zastavam na Spanskom trgu u Mostaru. Juce je bilo slicnih incidenata na pripremi za matursko vece u Mostaru. Meni je lako pricat. Ja moje zastave nemam. Spaljena je nekih osamdesetih. Svi su je spalili. Nek sad gore i vase. Ne izaziva u meni nista ni trobojka ni sahara ni Optima Ulje. U meni izaziva bijes i gorcinu kad cujem da ce negdje neki povratnik provest neprospavanu noc jer se naso neko ko ce tjerat inat i u pet ujutro se slikat pored jebene zastave. Tjerajuci neke nase inate , proci ce nam zivoti , a nigdje stici necemo !Bodkin wrote:Ljudi se prave ludi pa pisu kako nije provokacija. Naravno da jeste. Zalosno je sto je tako ali je provokacija. Provokacija je i srpska zastava na godisnjicu atentata u sarajevu. Zato su je i slikali u 5 ujutro. Tako su ljudi ovdje na forumu pjeniki i govorili kako bi ih licno u miljacku bacali da su vidjeli.
- JBT
#872 Re: Tokić uhapšen zbog zastave Republike BIH
Hoces reci da bi Bosnjo sve poravnao u BiH? Poizbacivao iz BiH sve sto nije kako treba biti? I, kao, to bi i komsije i svijet gledao kao neki crtani film sa kokicama u krilu? Prijatelju, nije slucajno zaustavljena ofanziva prema Banja Luci i Prijedoru. I da se nije stalo ne bi mi imali ni ovo sto imamo, a malo je i premalo. Valja nama gledati kako cemo zajedno sto bezbolnije u interesu svih. Jer da imamo i nuklearnu bombu ni to nam ne bi pomoglo da se osamimo.
- area51
#873 Re: Tokić uhapšen zbog zastave Republike BIH
Naravno da je provokacija i trebalo ih je isklofati da im više nikad na um ne padneilkbahar wrote:prosle godine na godisnjicu atentata dosla ge grupica srpske omladine i ranom zorom rasirili cetnicku zastava na principovom mostu. je li to bila provokacija? naravno da jeste, samo nije bila najavljena pa ih niko nije mogao uhapsiti.asurbanipal wrote:1. Zavisi od situacije i okolnostiarea51 wrote: Bi li zastava entiteta RS u F BiH bila provokacija ?
Bi li dres recimo C.Zvezde u F BiH bio provokacija ?
Bi li krst/križ na retrovizoru u F BiH gdje su muslimani Bošnjaci bio provokacija ?
2. Toliko sam puta viđao taj dres po gradu, tako da je odgovor što se mene tiče, a kako izgleda i većine - NE
3. NE
- asurbanipal
#874 Re: Tokić uhapšen zbog zastave Republike BIH
JBT wrote: Kao sto rekoh, ovim se ide na zicer Dodiku i onima mufljuzima na ulici koji se boje slabljenja volumena mrznje medju ljudima u BiH jer bi mogli ostati nezasticeni pred zakonom zbog pocinjenih ratnih zlocina ili posljeratnih ekonomskih mahinacija.
Kojim i kakvim zakonom ? Priče o Dodikovim malverzacijama i skorom hapšenju traju evo već 10 godina, pa nikom ništa. Taj "zakon" ih štiti, a kako i neće kada na strateškim mjestima ima svoje ljude.
-
pemanapemani
#875 Re: Tokić uhapšen zbog zastave Republike BIH
Dobri Bošnjo ne treba saginjati glavu i prilagođavati se.bubi_mama wrote:Ne mogu da nadjem temu od @drvosjece na kojoj ga napljuvase, jer je postavio pitanje kakav bi trebao biti Bosnjo po Srpskim mjerilima, aman i kuka i motika na njega, da provocira,laze i sta sve ne. A mislim da je odgovor na ovu tu temu upravo ovdje.
Samo Bosnjo zakopaj glavu u pjesak ko nojkao i uvjek...
Dobri Bošnjo je još prije 15 godina trebao napraviti ofanzivu na europske sudove i potencirati očitu segregaciju u manjem entitetu.
Dobri Bošnjo je najkasnije do 2000. godine trebao natjerati svoje političke predstavnike da budu prvi u koloni povratnika u manji entitet.
Dobri Bošnjo je svoje političke predstavnike trebao natjerati da od 2000. godine stanuju sa njim u šatorskim naseljima, poluobnovljenim kućama i kolektivnim smještajima.
Dobri Bošnjo je trebao svaki napad na povratnike u manji entitet postaviti na nivo svjetske ili bar europske top vijesti.
Dobri Bošnjo je trebao zahtijevati fakture o donacijama koje su namijenjene povratnicima.
Dobri Bošnjo treba jačati državu BiH pod svaku cijenu, a ne da se uljuljkava u neizvjesnoj i patološkoj "rahat patnji"...
Državna strategija = koliko toliko podrška Međunarodne zajednice.
Etnička strategija = slaba podrška pojedinih država.