Makedonija

Post Reply
AleksoMKD

#851 Re: Makedonija

Post by AleksoMKD »

cyprus wrote: Ukratko, zbog kineskog veta UN se povukao sa prostora Makedonije baš u najdelikatnije vrijeme - kada su ovu državu preplavile izbjeglice sa Kosova...
Da se UN nije povukao NATO ne bi mogao uci (tako jednostavno) u Makedoniju te bi bombardovanje Srbije bilo puno teze ili bi se odlozilo. Plus je tu pritisak na srbiju da NATO ima trupe na granici maltene.

To su onda izveli Tupurkovski i Georgievski, dok je Kiro Gligorov bio protiv priznavanja.

Inace momentalnog precednika Georgija Ivanova ljudi ovde vise vide ko maskotu ili pajaca nego ko politicara. Vlast je svrsto u rukama Gruevskog i Ahmetija.
bh.tornjak

#852 Re: Makedonija

Post by bh.tornjak »

155_mm wrote:
bh.tornjak wrote:
155_mm wrote:
ja sam isao od pretpostavke da su njemci znali za tu grupu mnogo prije im se makedonski presjednik pozalio da mu se nesto u zemlji kuha. i kako sam rece bez ikakvog uspijeha.

a njemci sigurno nisu sto su nekad bili. nekad su ratovali protiv amera a danas po njihovom nalogu spijuniraju pola EU. a onu drugu polovinu spijuniraju englezi vec odavno.

ali nisu se samo njemci promijenili. i srbi su takodje. nekad pobjednici WW1 a kako je bilo sa srbima i 100godisnjicom proslave znamo svi. ni bosnjaci nisu sto su bili. nekad vjerska skupina bez ikakve politicke, ekonomske i vojne moci danas itekako bitan faktor u BiH. cak su uspijeli u devedesetim izvojevati medjunarodno priznatu drzavu.

tako da se nebtreba cuditi promijenama naroda. to je potpuno normalan proces.
to ti ozbiljno....???
ja to najozbiljnije.ali sam se mozda pogresno izrazio. evo da kazem nasli su se na pobjednickoj strani. za razliku od na primjer madjara koji su se nasli na gubitnickoj strani. i zato je vjekovna madjarska sveta zemlja danas poznatija kao vojvodina u srbiji a ne u madjarskoj. i madjari imaju svoje "kosovo" samo sto oni mudro sute i cekaju priliku.
to je vec ispravnije....jer.....bjezanija (al ono bas)....i plandovanje vise od dvije godine pod grckim suncem,dok je stanovnistvo ostavljeno na rodnoj grudi...sve dok saveznici nisu krenuli u proboj fronta....ne moze se nazvati pobjedom...
dakle, nasli su se na pravoj strani....i to je to
llull

#853 Re: Makedonija

Post by llull »

Razumijem sve i mrznju i prezir ali ovoliku kolicinu izvala dugo nisam cuo... Hajde da zanemarimo srpske istoricare, ali jarane moj ne treba se gubiti i negiranju svega njihovog. Nije bas tako kao sto pises ili cak jos gore, mislis.
radostan dan

#854 Re: Makedonija

Post by radostan dan »

:zoka:
ovdje bolje, nego na -vicevima-...
Duka Dizel

#855 Re: Makedonija

Post by Duka Dizel »

bh.tornjak wrote:
to je vec ispravnije....jer.....bjezanija (al ono bas)....i plandovanje vise od dvije godine pod grckim suncem,dok je stanovnistvo ostavljeno na rodnoj grudi...sve dok saveznici nisu krenuli u proboj fronta....ne moze se nazvati pobjedom...
dakle, nasli su se na pravoj strani....i to je to
Ma da...bacale se kockice i Srbi se ne krivi ni dužni našli na pravoj strani...i spletom još sretnijih okolnosti objediniše Južne Slovene pod svojom krunom.
Kad nekog sere, onda ga baš sere...
Fantassin

#856 Re: Makedonija

Post by Fantassin »

llull wrote:Razumijem sve i mrznju i prezir ali ovoliku kolicinu izvala dugo nisam cuo... Hajde da zanemarimo srpske istoricare, ali jarane moj ne treba se gubiti i negiranju svega njihovog. Nije bas tako kao sto pises ili cak jos gore, mislis.
Iako su se borili veoma dobro i hrabro nema veze Srbi su sto znaci da se nisu borili dobro i da su izgubili.To ti je baza kod dosta ljudi ovdje :D
sumirprimus

#857 Re: Makedonija

Post by sumirprimus »

a tema sranje u makedoniji? :D
llull

#858 Re: Makedonija

Post by llull »

Ma kao i vecina tema ovdje, zavrsi na istom ...

Hoce li sada ta bajna zemlja Makedonija mozda pokusati neku vecu akciju likvidacije ili hapsenja militanata i secesionista po zemlji ili pojeo vuk magarca na kraju.
Duka Dizel

#859 Re: Makedonija

Post by Duka Dizel »

Kiro Gligorov je u stvari bio veoma mudar i dalekovid makedonski političar.
Ne znam čemu te neke ironične insinuacije na njegov račun.
On je Makedoniju elegantno izvukao iz SFRJ, ali svestan komplikovanog makedonskog položaja i okruženja, on je ostavio prostor i mogućnost za ponovno udruživanje sa Srbijom i Crnom Gorom.
Last edited by Duka Dizel on 12/05/2015 11:01, edited 1 time in total.
Putnik ali stvarno

#860 Re: Makedonija

Post by Putnik ali stvarno »

sumirprimus wrote:a tema sranje u makedoniji? :D
Promene naroda kazu gore, sasvim normalan process....

Kiro je bio legenda ali zloupotrebili su ga mnogi. Vasil se bio trznuo na momenat ali isuvise inteligentan I prakticar da bi krenuo ka vrapcu na grani..

Razlicito gledamo na stvari, neuobicajeno mirno na relaciji B <-> S, kako sa uzasom primjeti forumas H grupe :)

Verovatno, jer je retka prilika da gledamo in vivo bez da smo glavni glumci... ne ponovilo se nikome ni Makedoniji naravno

PS Duka onda si verovatno mladji, Kiro je gromada nardnooslobodilacke revolucije, nacionalnog preporoda, socijalistickog samoupravljanja, krize 80etih & 90etih. Multifunctional & polyvalent, covek za skoro sve
Last edited by Putnik ali stvarno on 12/05/2015 11:03, edited 1 time in total.
sumirprimus

#861 Re: Makedonija

Post by sumirprimus »

puna podrska bivsim sunarodnicima,drugarima sa teskata govornata manata,postojbini aleksandra makedonskog velikog,i ajvara... :bih: neam onu sa soncetom... :D
johnnykola

#862 Re: Makedonija

Post by johnnykola »

Pravo stanje stvari:

Image

Image

Link:

http://bit.ly/1IyfEJq

Lijep pozdrav,

Gej SS-ovac
Duka Dizel

#863 Re: Makedonija

Post by Duka Dizel »

[quote="johnnykola"]

Nema spasa Makedoniji. :sad:
johnnykola

#864 Re: Makedonija

Post by johnnykola »

Nadam se da ima.<3
sumirprimus

#865 Re: Makedonija

Post by sumirprimus »

njihova vlada njihova stvar...
ako misle da im je vlada kriminalna neka je sikdaju,a puna podrska teritorijalnom integritetu,u odnosu prema grckoj,albaniji,srbiji,kome god...
mala simapticna zemlja puna domacih i stranih dusmana,nesto ko i mi... :D
radostan dan

#866 Re: Makedonija

Post by radostan dan »

Duka Dizel wrote: On je Makedoniju elegantno izvukao iz SFRJ, ali svestan komplikovanog makedonskog položaja i okruženja, on je ostavio prostor i mogućnost za ponovno udruživanje sa Srbijom i Crnom Gorom.
poslije općenja, nema rikverca.
nek se utope bugarima, ako im je frka...
radostan dan

#867 Re: Makedonija

Post by radostan dan »

llull wrote: Hoce li sada ta bajna zemlja Makedonija mozda pokusati neku vecu akciju likvidacije ili hapsenja militanata i secesionista po zemlji ili pojeo vuk magarca na kraju.
ma kakvi...i ovu eliminaciju su izveli na -frku-, samoinicijativno.
zna se ko se pita...
sumirprimus

#868 Re: Makedonija

Post by sumirprimus »

a ko se pita?
radostan dan

#869 Re: Makedonija

Post by radostan dan »

kiro, al nikako da se uključi u program...
sumirprimus

#870 Re: Makedonija

Post by sumirprimus »

eh ja sve kontam ozibljan odogovor..
Duka Dizel

#871 Re: Makedonija

Post by Duka Dizel »

sumirprimus wrote:njihova vlada njihova stvar...
ako misle da im je vlada kriminalna neka je sikdaju,a puna podrska teritorijalnom integritetu,u odnosu prema grckoj,albaniji,srbiji,kome god...
mala simapticna zemlja puna domacih i stranih dusmana,nesto ko i mi... :D
I treba menjati svaku kriminalnu vlast, ali ako ima dovoljno pameti medju Makedoncima i ako im je stalo države, menjaće je na izborima kao sav normalan svet...ili je neće menjati na kraju krajeva, ako vlast ima podršku većine gradjana.
AleksoMKD

#872 Re: Makedonija

Post by AleksoMKD »

radostan dan wrote: ma kakvi...i ovu eliminaciju su izveli na -frku-, samoinicijativno.
zna se ko se pita...
Inace, svi poginuli policajci su iz EBR (jedinica za brzo rasporedjivanje) iliti za razbijanje demonstracija i nereda. Nisu bili iz Tigrova (koji su nesto kao SWAT).

Sve vise lici da su brze-bolje poslani, da ne kazem bez planiranja.
radostan dan

#873 Re: Makedonija

Post by radostan dan »

AleksoMKD wrote:
radostan dan wrote: ma kakvi...i ovu eliminaciju su izveli na -frku-, samoinicijativno.
zna se ko se pita...
Inace, svi poginuli policajci su iz EBR (jedinica za brzo rasporedjivanje) iliti za razbijanje demonstracija i nereda. Nisu bili iz Tigrova (koji su nesto kao SWAT).
vidjeli smo po stomacima...prvo pupak, pa onda opasač.
želim ti svako dobro, i mir, druže...
sumirprimus

#874 Re: Makedonija

Post by sumirprimus »

na stranu uvijek i svima neprilagodjeni albanci, interesuje me sta tacno srbi zamjeraju makedoncima?
nije im mrsko njesra u makedoniji,i nije problem i niz vodu pustit?
aleks dje puklo?
radostan dan

#875 Re: Makedonija

Post by radostan dan »

sumirprimus wrote:na stranu uvijek i svima neprilagodjeni albanci, interesuje me sta tacno srbi zamjeraju makedoncima?
vasila ringova u dinamu...
Post Reply