Ostaviti brak radi druge osobe?

Seks, ljubav, erotika, odnosi među (s)polovima... Molimo ponašajte se kulturno.

Moderators: _BataZiv_0809, Euridika

Post Reply
Ramzess Veliki

#851 Re: Ostaviti brak radi druge osobe?

Post by Ramzess Veliki »

SaraFina wrote:Palestinka, ima tu dobrih ideja.. Slazem se.

Medjutim to je ipak zbunjujuća pomalo situacija. Otac i majka u ljubavnoj vezi kao vječni momak i djevojka..

Plus dupli troškovi.. Odrzavanje stanova, kirije ili krediti i sl..

A briga o djeci takodje košta ..

Ovo za razvedene nisam najbolje skontala? Mislila sam da govoriš, o ljubavnoj vezi u kojoj bi partneri zadrzali odredjene slobode ( poput stanova, izlazaka i općenito se ponašali kao mladić i djevojka ) u fazi zabavljanja.
Hajde nemoj sada tražiti mane, vidiš da je u pozadini skrivena namjera za švaleranje. ;-)
pici
Grijem se na: Ženske gHuzove
Vozim: Trajvan
Horoskop: Djevac

#852 Re: Ostaviti brak radi druge osobe?

Post by pici »

ovo mi se Đasvi...ti u jednom stanu ja u drugom, djeca u trećem...malo kod mene mako kod tebe, kresnemo se skupa, onda dovedem švacu pa utroje pa dovedeš švalera pa utroje pa dojdu švaca i švaler pa ućetvere, pa orgije...pa sadoMazo itd itd... :thumbup:
palestinka

#853 Re: Ostaviti brak radi druge osobe?

Post by palestinka »

i
palestinka

#854 Re: Ostaviti brak radi druge osobe?

Post by palestinka »

a
pakica_

#855 Re: Ostaviti brak radi druge osobe?

Post by pakica_ »

pici wrote:ovo mi se Đasvi...ti u jednom stanu ja u drugom, djeca u trećem...malo kod mene mako kod tebe, kresnemo se skupa, onda dovedem švacu pa utroje pa dovedeš švalera pa utroje pa dojdu švaca i švaler pa ućetvere, pa orgije...pa sadoMazo itd itd... :thumbup:
:lol: :lol: :lol: :lol:
_BataZiv_0809
Nindža revizor
Vozim: Lancia na servisu

#856 Re: Ostaviti brak radi druge osobe?

Post by _BataZiv_0809 »

Palestinka, sto pobrisa postove :?
palestinka

#857 Re: Ostaviti brak radi druge osobe?

Post by palestinka »

_BataZiv_0809 wrote:Palestinka, sto pobrisa postove :?

Ne ide iskreno iznositi šta misliš na forumu, to svi znamo nakon toliko godina. Znam i ja, samo sam zaboravila:-) Odmah 'optužena' za namjere švaleracije:-) :shock: :sax: ali, pratim dalje priču :D
Ridjobrki

#858 Re: Ostaviti brak radi druge osobe?

Post by Ridjobrki »

E onda si i zaboravila i ko je pici :lol: :lol: :lol:

Imaš zanimljiva razmišljanja i podijeli ih s nama, meni se fakat sviđa koncept.
_BataZiv_0809
Nindža revizor
Vozim: Lancia na servisu

#859 Re: Ostaviti brak radi druge osobe?

Post by _BataZiv_0809 »

palestinka wrote:

Ne ide iskreno iznositi šta misliš na forumu, to svi znamo nakon toliko godina. Znam i ja, samo sam zaboravila:-) Odmah 'optužena' za namjere švaleracije:-) :shock: :sax: ali, pratim dalje priču :D
Aaaa to je bila sala. Pusti picija, ponekad je malo dosadan,ali nije zlonamjeran. :sax:

Inace upis ti je bio zanimljiv :thumbup: :thumbup:
palestinka

#860 Re: Ostaviti brak radi druge osobe?

Post by palestinka »

_BataZiv_0809 wrote:
palestinka wrote:

Aaaa to je bila sala. Pusti picija, ponekad je malo dosadan,ali nije zlonamjeran. :sax:

Hvala. Bila sam nadahnuta, sad ne mogu više ništa uobličiti :-) Vidimo se na nekoj drugoj temi :D
Ridjobrki

#861 Re: Ostaviti brak radi druge osobe?

Post by Ridjobrki »

Vidimo se qrac, imaš jedan post po godišnjem dobu :lol: :lol: :lol:
palestinka

#862 Re: Ostaviti brak radi druge osobe?

Post by palestinka »

Ridjobrki wrote:Vidimo se qrac, imaš jedan post po godišnjem dobu :lol: :lol: :lol:
da da pod ovim nickom:-):-) :run:
pici

#863 Re: Ostaviti brak radi druge osobe?

Post by pici »

a šHo je neko muHanat ko ciganska mlada :shock: ...evo izvini...

pa primi :mrgreen:
pici

#864 Re: Ostaviti brak radi druge osobe?

Post by pici »

_BataZiv_0809 wrote:
palestinka wrote:

Gabrielo

#865 Re: Ostaviti brak radi druge osobe?

Post by Gabrielo »

Nikakvih napada nije bilo. Bezveze pisete protiv forumasica. One su zlatne. :skoljka:
krater

#866 Re: Ostaviti brak radi druge osobe?

Post by krater »

budalastinja :-) :?
River_isle

#867 Re: Ostaviti brak radi druge osobe?

Post by River_isle »

al_akhisari wrote:
palestinka wrote:Brak je težak. Želiš ostati svoj, dati sve od sebe porodici, partneru, raditi, živjeti, biti...I kao što Ramo Veliki reče, djeca postanu ljubav tvog života, plačeš i dotiču te sudbine djece, filmovi o roditeljskoj požrtvovanosti, a ne romantični filmovi. Najlakše se izliječiti od zaljubljenosti tako što se udaš ili oženiš svojom najvećom ljubavi. U braku ljudi postaju, da upotreijebim stari izraz, bračni drugovi ili partneri koji ispunjavaju obaveze iz bračnog ugovora. A u tom ugovoru nisu navedene prave stvari koje održavaju ljubav. Nije čudo što u taj procjep lako upadne neka treća osoba. Mislim da je idealan "divlji" brak, po mogućnosti u različitim stanovima. Da ljudi imaju djecu, dijele odgovornosti, ali da se i dalje osjećaju kao da su u vezi i da su zajedno zato što se vole, a ne zato što moraju.
:) mnogo tačnog si napisala; kao neko ko je u braku već nekoliko godina, a i prije stupanja u isti, bio svjestan načina na koji funkcioniše prosječan brak, mogu potvrditi zahtjevnost i potrebu svakodnevnog truda na očuvanju i kvaliteti braka :) a, moguće je
mislim da ovi postovi sve govore.... ili meni najdrazi za citirati: "tisina, najgora je tisina"
Ramzess Veliki

#868 Re: Ostaviti brak radi druge osobe?

Post by Ramzess Veliki »

Sad nešto razmišljam ... brak se ostavlja radi Prve, a ne radi Druge osobe.
arena1

#869 Re: Ostaviti brak radi druge osobe?

Post by arena1 »

Ramzess Veliki wrote:Sad nešto razmišljam ... brak se ostavlja radi Prve, a ne radi Druge osobe.

36 strana ispisano da bi se jednom prostom rečenicom sve objasnilo :thumbup:
Ramzess Veliki

#870 Re: Ostaviti brak radi druge osobe?

Post by Ramzess Veliki »

arena1 wrote:
Ramzess Veliki wrote:Sad nešto razmišljam ... brak se ostavlja radi Prve, a ne radi Druge osobe.

E da ... čitam i čitam, i sve oko te neke imaginarne ili stvarne Druge osobe ... a uglavnom zahtjev za razvod podnese osoba koja nema Drugu osobu.
Prekipi joj. Često poslije ni ne nađe ili ne traži nekog drugog.
arena1

#871 Re: Ostaviti brak radi druge osobe?

Post by arena1 »

Ramzess Veliki wrote:
arena1 wrote:

a uglavnom zahtjev za razvod podnese osoba koja nema Drugu osobu.
kog su zmije jele i guštera se boji , ne vjeruje nikom
skuterumoj

#872 Re: Ostaviti brak radi druge osobe?

Post by skuterumoj »

["arena1"][="Ramzess Veliki"][="arena1"]="Ramzess Veliki"]Sad nešto razmišljam ... brak se ostavlja radi Prve, a ne radi Druge osobe.

a uglavnom zahtjev za razvod podnese osoba koja nema Drugu osobu.

kog su zmije jele i guštera se boji , ne vjeruje nikom[/quote]

Potpisujem od Rame zadnjih nekoliko recenica tu gore u postu iznad, a tako isto i ovu isto zadnju ovdje.
Kao mnogo drugih stvari u zivotu i razlazi, razvodi su razliciti. Ima ih zbog svih mogucih i nemogucih razloga, gdje cak ni osobe
koje dugo zivjele u da napisem bracnoj zajednici budu/bude pod uticajem od nekog/nekih, ne mislim na trecu ono ostavi me ili ostavljena
sam.

Nije nekad jednostavno, bude i opasnih kriza jer neki koji to prodju, pogotovo ako su duge veze, brakovi bili. Osobe da ne pisem prijatelji odjednom se povuku kao da imas variola veru. Tu nekada covjek i nema izbora pa se i sam povuce.
Moze se zivjeti sam, znam nekome nije normalno, ne mislim samo na vezu kad pisem sam. Vec cisto izolovan/izolovana. Ti i ti sam/sama sa sobom.

Sto vise godine prolaze vise se, ne svi, povuku i totalno naviknu. Steknu neku da nazovem naviku "isto" kao kad je covjek imao vezu, brak
dijete, djecu uza sebe svaki dan.
Ramzess Veliki

#873 Re: Ostaviti brak radi druge osobe?

Post by Ramzess Veliki »

direktni wrote:Djeca su bitna.

Kako se djeca osjećaju, naročito ukoliko jedno živi sa majkom, drugo sa ocem? Kako je djeci čiji su roditelji rastavljeni i nemaju nikakvog kontakta? Kako će djeca odrasti u ljude, ako im se to desilo u pubertetu? Kako djeca reaguju, ako zbog razvoda nemaju za normalnu egzistenciju? Kako reaguju kada saznaju da im je roditelj, đubre, kurvetina - nebitno? Kako djeca sve to podnose? Znamo li to? Kako reaguju ukoliko im je roditelj bolestan ili brat, sestra a nisu uz njih?

Ko je kriv što su se našli u takvoj situaciji? Što su silom prilika drugačiji od drugih? Gdje im je kletvom obećana roditeljska ljubav? Kako reaguju ako jedan roditelj popije samo jednu kafu u gradu tokom godine, a dijete ne može da pojede jedan sladoled - zbog te kafe. Zašto se taj roditelj nerokne, jer je očito i više nego očito da je đubre i dušman sopstvenom djetetu.

Takvi roditelji su sebični i boli ih kurac za djecu, jer im ne bi, oni koji im razvaljuju porodicu, objašnjavali da im je ovako bolje i da je to najbolje za sve. Kurac im je bolje. Možda je bolje ocu ili majci, ali njima nije sigurno i nikada neće biti.

Nabijem na kitu sve ovakve roditelje-roditelje kojima je podsvijest naredila, još u braku, da čine ono što danas čine.
:thumbup:
apsidejzi

#874 Re: Ostaviti brak radi druge osobe?

Post by apsidejzi »

direktni wrote: Mora da si me pomiješala sa nekim drugim. Tebe uopće ne poznajem, niti sam ti se u svom pređašnjem postu na bilo koji način obratio ili na bilo koji način spomenuo opservirajući hipotetičko pitanje "Ostaviti brak, radi druge osobe?". Pitanje hipotetičko - odgovor hipotetički.

Na ovom forumu ne poznajem nikoga. U stvari poznavao sam jednu osobu, ali je ona istovremeno pisala pod više nickova i upravo ta činjenica mi je pomogla da je upoznam i više nego što sam želio.

Ukoliko te interesuje moje bivstvovanje u RL, ono je u granicama običnog razvedenog čovjeka. Kao što rekoh, razveden sam, a bivša je otišla svojim putem dok sam bio na banjsko - klimatskom liječenju. Sve je lijepo organizovala. Po mene u pola liječenja poslala svoga oca, da me obavijesti kako je otišla i ostavila pismo, dvoje djece i bolesnog mi oca (sada već rahmetli). Desetak dana nakon odlaska podnijela zahtjev za razvod braka i obavezala se da će plaćati alimentaciju za djecu u iznosu od 100KM po djetetu. Obavezu nije ispunila i jedno dijete je nakon 4 mjeseca otišlo da živi sa njom. Oh, da,umalo da zaboravim. Ja sam penzioner, a u penziju sam otišao u dogovoru sa bivšom, te nju zaposlio na svoje radno mjesto, kako bi nam svima bilo bolje. Nažalost, sada nikome nije bolje, osim možda njoj. Nisam znao da si razvedena i drago mi je da ti se djeca viđaju. I kod mene je isti slučaj, a kako sam naveo u pređašnjem postu nisam ni u kakvim kontaktima sa ex suprugom niti želim biti.

Jednom prilikom, nakon odlaska je pred našom djecom meni i njima u lice rekla "sutra ću se udati, da mi djeca imaju oca" i od tada je moja bivša za mene obična kurvetina i đubre, a potvrdu o tome mi je dalo njeno pisanje na ovom forumu (istina pod više profila u isto vrijeme).

Eto, toliko za sada, a ako te još šta interesuje slobodno se javi. Ukoliko si ti zaista moja bivša, osjećam u tvojim riječima neku grižnju savjesti, ali to nije važno jer do grižnje savjesti dolazi samo kod onih osoba koji nemaju savjesti, jer da je imaju nikada ne bi ni dozvolili da se uz savijest prikači riječ grižnja.

Haj uzdravlje.
Kad ono gospodski nekoga odfikaris bez i jedne ruzne rijeci. :thumbup:
apsidejzi

#875 Re: Ostaviti brak radi druge osobe?

Post by apsidejzi »

SaraFina wrote:
Black swan wrote:sjećam se priče doktora mladih na stažiranju
dolazi lik iz fojnice oženjen
karo neku i dobio gonoreju
kaže kako to obećala mi je da se samo sa mnom kara :lol: :lol: :lol: :lol:
Dokle IDE ljudska glupost.. Doktor!
Uzas. Takvog idiota treba javno lincovati. Kastrirati ako ima djecu i kamenovati.
Jesil to pocela naginjat serijatu mozda? Nista mi nije jasno... Nedavno si bila izricito protiv kamenovanja a vidi vraga sad???
Post Reply