Masakar u Parizu

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Locked
chupacabra

#851 Re: Masakar u Parizu

Post by chupacabra »

It_is_a_Leclerc wrote:
KatarinaKosaca wrote:
animals wrote:Ne znam je li glavni ali jedan visoki Imam je dosao na mjesto dogadjaja danas i pred tv kamerama, javno ogradio od terorista..
rekao je da su to sotone, i da takvi nisu i ne mogu biti muslimani..
i niko normalan ne misli da su svi muslimani teroristi..ali radikali, samo nanose medvjedju uslugu svim muslimanima..
i samo ljudi kao sto je ovaj Imam, koji se javno ogradio mogu doprinjeti miru i suzivotu..
Kad je ETA i IRA ubijala, ne vidjeh niti jednog katoličkog, a kamoli katoličkog iz Hrvatske svećenika da se nešto ograđuje, da bi potvrdio tvoju tezu o ljudima koji donose mir i suživot..
Koja perfidna nit na temi da se kao sad svi muslimani osjećaju odgovornim i da se kao svi nešto pravdaju. Ne pada mi na pamet tražiti niti očekivati od mojih susjeda, prijatelja muslimana da se nešto ograđuju. I da to učine, pitala bih se zašto :?
ETA i IRA kad ubijaju ne govore - "Ovo je u ime Oca, sina i duha svetog".
AlQiada kad ubija govori - "Ovo je u ime Allaha i svih muslimana".

Jel sad malo jasnije zašto se moramo ograditi ?!
Interesantno razmisljanje. Znaci dovoljno je da neko zagalami da radi neki belaj u ime necega ili nekoga i onda taj deseti neko ili cijeli kolektiv mora da se slomi objasnjavajuci kako to nije tako. Zamisli sad koliko nekog indonezijskog ili kineskog muslimana zanima sta se dogadja u Francuskoj ili sto to tamo neki Arap terorise nevine ljude pozivajuci se na "Allaha". Isto ti je i sa mojom bosnjackom malenkoscu. Nisu se nesto ni katolici na zapadu puno brinuli niti ogradjivali kada je Joseph Kony terorisao po Ugandi sa Isusom na usnama. Niti su se Budisti u Indiji ili Vietnamu ogradjivali od masovnog klanja koje su cinili budisticki monasi u Mianmaru nad Rohinga muslimanima. Generalizacija je opasna stvar. Svaki teroristicki cin svakako treba osuditi, bio on na ulicama Pariza ili Gaze. Pariski teroristi ce biti uhvaceni ili ubijeni, dok recimo izraelske docekujemo sa najvecim pocastima. Svjetska pravda.
dpjokala26

#852 Re: Masakar u Parizu

Post by dpjokala26 »

Za par minuta ubiti i raniti toliko ljudi sa tom preciznoscu,mirise na profesionalnu i uigranu ekipa . :sad:
Havatar

#853 Re: Masakar u Parizu

Post by Havatar »

hrasno38 wrote:
Havatar wrote:Pa i neke Pape su direktno podrzavale neke zlocine kroz historiju pa se opet katolici niti katolicizam ne optuzuje za zlocine niti da su svi zlocinci ili da je religija zlocinacka . Ista stvar je za neke druge religije . sa druge strane kod muslimana toga nije bilo pa su opet svi na tapetu.
Da su svi muslimani na tapetu davno bi bili istrebljeni i u USA a i veceras bi bila potjera po cijeloj Francuskoj za njima. Dakle nije tacno da su svi muslimani na tapetu i sada tvoje neko obaranje argumenata protiv ovakvih zivotinja tesko da ce piti vode. Ovo jesu muslimani ali pored onoga muslimani stoji jos zivotinje i ubice i nemaju veze sa ovim prvima. I dzaba koliko se god trudio danas ne mozes izjednacavati terorizme samo zato stio si i sam musliman. Neki dan su ubili bruku jadne djece u skoli naravno nenaoruzanu, danas novinare naravno goloruke i to su jedne najobicnije teroristicke picke koje sasvim sigurno cvile kao psi kad im je guzici zort. Ovakva ideologija je kukavicka kad puskama ubijas nekoga ko nema priliku da se brani a sve u ime iskrivljene verzije Islama.
I jos nesto hriscanstvo je cinilo strasne zlocine u proslosti i to niko ne moze pobiti ali se mijenjalo kroz vrijeme za razliku od ovih kozojebaca koji su jos uvijek u mladjem kamenom dobu sa istim zakonima kao i prije 1000 godina iako danas piju vodu iz pipe i voze ferarije umjesto sto jasu kamile.
Kad kazem na tapetu mislim da traze da se svaki musliman mora oglasiti, da se svaka licnost ili rganizacija od znacaja mora oglasiti povodom necega sa cim nije po nikakvom osnovu povezan i na to da se za razliku od tih slucajeva sada to koristi da se krivi islam. Sto se tice drugih nije tacno da je to bilo nekad posto u Africi i danas postoji vise krscanskih teroristickih organizacija , bilo i je mnogo ratnih zlocina koje su podrzavali lokalni velikodostojnici , bilo je i ratnih zlocina pripadnika drugih religija iz cisto religioznih razloga , na primjer u Mianmaru pa se opet to tako ne tumaci, niti se te religije krive i to pokazuje perfidnost , pokvarenost, malicioznost i vidi se zla namjera i ja na to reagujem.
ExNihilo

#854 Re: Masakar u Parizu

Post by ExNihilo »

Image
sema911s

#855 Re: Masakar u Parizu

Post by sema911s »

L u c i f e r wrote:
sema911s wrote:luciferkoo,., iz danasnjeg covjeka ttesko je istjert tu vjeru u boga(neko ko ja to ne prihvata te vjere ) ali objasni to covjeku koji 20godina to prakticira,
koji i ako mu taj bog zabranjuje mrznju kaze za one druge vjere da su nevjernici i da ce ih njegov bog kazniti, kako da tome covjeku objasnis da grijesi,
ja sam pokusao docekao me zid, noz, mrznja i to svih ljudi i vjera, ja sam nesto ko antikrist sta vec nesto lose a kada ih pitas de pokazite to bozansto tada nastaje problem,.,

a pariz ce djelovat lose, na nas sve pravo lose,. jer ce ovo dat budalama povoda da igraju jos zesce,jace a opoziciji pune sanzere ispasatacemo mi sitne ribe,porezni duznici,obican narod,

ovo ce potaci one ekstremne koji mrze muslimane da rde mnogo gore stvari nego ovi, a kad se to klupko pocne odmotavat jbga tesko zaustavit,.

u sali sam izvalio gdje je bio bog u srebrenici, ausvicu, hirosimi, gdje je bog u africi dok djeca gladuju, gdje bi bog u srilanki dok za deset dana nestade milion ljudi,.,
to ti je ono što se kae
lakše će našem insanu metar u guicu neg cenat u glavu
ma kakav u guzicu nam ulazi ima vec 600godina al mi ne kontamo nekima i vise od toga ulazi ali jos nista,. kazu da ako nema vjera tih podjela maerkianci ce vladat njima a amerikanci su zloo, a nesto se nesjecam ko bombardova tenkove i topove oko Sarajeva,.
al dobro kazu da se projekat kolonizacije marsa blizi kraju valjda gore nece vodit te vjernike, bozije ljude
Grean

#856 Re: Masakar u Parizu

Post by Grean »

Eno naso' se Marko da ih obavjesti da je municija iz "muslim part of Bosnia".
don vito

#857 Re: Masakar u Parizu

Post by don vito »

Nomo wrote:
don vito wrote: Knjigu u sake, moze i arhivske dokumente na internetu pa ces saznati da su nakon genocida u Srebrenici i masakra na Markalama, na zahtjev Francuske i uz najvece ucesce Francuske, pokrenuti zracni udari na srpske snage sto je pomoglo da se u mjesec-dva totalno promijeni situacija na terenu, Armija BiH krece u ofanzivne operacije i zajedno sa HVO-om i HV-om slobodnu teritoriju prosiruje na
30 na 58 posto
i osigurava duplo jace pregovaracke pozicije za Dayton.
51 :-D
58
pa se pojavio neocekivan problem da je Federacija uzela vise nego sto treba od dogovorenog principa 51:49. I umjesto da RS vraca teritoriju to je morala raditi Federacija i vratiti Srbima Mrkonjic-Grad i pustahiju u okolini zbog cega je Unsko-sanski kanton izgubio putnu povezanost sa centralnom Bosnom.
Pjanic15

#858 Re: Masakar u Parizu

Post by Pjanic15 »

SkyLimit wrote:
Pjanic15 wrote: Opet ne kontaš i brkaš pojmove opravdavanja sa ograđivanjem/osvješćavanjem, ko je uopšte rekao da se ti pravdaš nešto u ime tih zločinaca, govorim o ograđivanju od njihovih načela i djela u ime islama i muslimana, jel ti shvataš da oni uništavaju religiju islama i da niko osim samih muslimana ne može zaustaviti da mnogi drugi muslimani ne postanu dio istih, a to se jedino može suzbiti muslimanskim aktivizmom već sam naveo primjere, ali ništa, ili su pasivni ili ko ti pronalaze opravdanja te tako doprinose tim zločincima.
Teroristi nisu problem religije, već općedruštveni. Mislim ako tebi treba hodža da kaže da nije u redu uletiti sa puškom i ubiti 12 ljudi jer ti se nije svidjelo šta su nacrtali, s tobom već nešto dobrano nije uredu.
Onda se nemojte čuditi kad ljudi masovno poistovjećuju islam i terorizam, kad raste islamofobija, kad ih toliko postaju pripadnici ekstremizma i kreću za siriju i irak na ratišta, kad buja propaganda od portala, fb grupa, blogova i džemata itd. Uništavaju islam kao i čast muslimana, a niko od muslimana ni habera, da bar spase ove buduće neuke koje će ti ekstremisti lagano u svoje redove odvući itd., nego se još pronalaze opravdanja i čini u korist zločincima.
House

#859 Re: Masakar u Parizu

Post by House »

05. 01. 2015

Zaokret iz Pariza, predsjednik Hollande: "Sankcije prema Rusiji moraju prestati"

07.01.2015

Pariz: U napadu na redakciju magazina ubijeno 12 osoba, najmanje 10 ranjeno
VjecitiStudent

#860 Re: Masakar u Parizu

Post by VjecitiStudent »

agnostic_front wrote:
area51 wrote:Kad se dese ovakve stvari prvo i osnovno pitanje koje se postavlja je:"ko od ovakvog događaja ima korist " ?
Muslimani u Evropi,čisto sumnjam
Rusija ima koristi.
Stéphane Charbonnier, the Charlie Hebdo publishing director and cartoonist, was on an al Qaeda "wanted" list and lived under police protection.

The editor, who used the pen name Charb, defended the Prophet Muhammad cartoons that caused outrage in the Muslim world.

In 2013, his name was included in a Wanted Dead or Alive for Crimes Against Islam article published by Inspire, the terrorist propaganda magazine published by al Qaida.

The banned magazine has been the inspiration behind the majority of successful and foiled Islamist terror plots around the world since its first issue in 2010.

MI5 believe it was read by plotters in seven out of ten major attack plots foiled in the UK in that time.
http://www.telegraph.co.uk/news/worldne ... -list.html
pirpa

#861 Re: Masakar u Parizu

Post by pirpa »

licno ne vjerujem da su napadaci muslimani i ako govore ALLAHU EKBER
moguce da su unajmljeni bivsi pripadnici legije stranaca od strane muslimana za ovaj zadatak .

volio bi da ih sto prije ufate i da se sazna tko su i kome pripadaju.
ovako je proslo skoro 10h od zlocina i sve su manje sanse za njihovo privodzenje a mozda su vec i pobjegli iz zemlje .
JohnnyS

#862 Re: Masakar u Parizu

Post by JohnnyS »

pirpa wrote:licno ne vjerujem da su napadaci muslimani i ako govore ALLAHU EKBER
moguce da su unajmljeni bivsi pripadnici legije stranaca od strane muslimana za ovaj zadatak .

volio bi da ih sto prije ufate i da se sazna tko su i kome pripadaju.
ovako je proslo skoro 10h od zlocina i sve su manje sanse za njihovo privodzenje a mozda su vec i pobjegli iz zemlje .

http://www.jutarnji.hr/identificirali-t ... a/1270101/
spinel_

#863 Re: Masakar u Parizu

Post by spinel_ »

[quote="chupacabra"

Interesantno razmisljanje. Znaci dovoljno je da neko zagalami da radi neki belaj u ime necega ili nekoga i onda taj deseti neko ili cijeli kolektiv mora da se slomi objasnjavajuci kako to nije tako. Zamisli sad koliko nekog indonezijskog ili kineskog muslimana zanima sta se dogadja u Francuskoj ili sto to tamo neki Arap terorise nevine ljude pozivajuci se na "Allaha". Isto ti je i sa mojom bosnjackom malenkoscu. Nisu se nesto ni katolici na zapadu puno brinuli niti ogradjivali kada je Joseph Kony terorisao po Ugandi sa Isusom na usnama. Niti su se Budisti u Indiji ili Vietnamu ogradjivali od masovnog klanja koje su cinili budisticki monasi u Mianmaru nad Rohinga muslimanima. Generalizacija je opasna stvar. Svaki teroristicki cin svakako treba osuditi, bio on na ulicama Pariza ili Gaze. Pariski teroristi ce biti uhvaceni ili ubijeni, dok recimo izraelske docekujemo sa najvecim pocastima. Svjetska pravda.[/quote]

:thumbup:
detroit-mercy

#864 Re: Masakar u Parizu

Post by detroit-mercy »

area51 wrote:
It_is_a_Leclerc wrote:
Havatar wrote:

Pa nema veze sa islamom nego sa sirenjem vjerske mrznje i sa brutalnom i primitivnom kampanjom protiv muslimana , sa cinjenjem zla i stavljanjem muslimana izvan zakona. Mozda je neko mislio da zlo moze da rodi dobro ali to nikad ne biva niti ce i ne mogu sad oni koji su to radili da se iscudjavaju otkud to niti da druge krive za ono sto je njihova odgovornost.

Beskrajno netačno.

Dalje ?!
Evo hajde ti meni reci ko bi po tebi (onako zdravorazumsko razmišljanje) imao korisiti od svega ovog danas ?
Uzmi u obzir to da nije bio samoubilački čin već visoko-profesionalno odrađeno ubistvo.
Jah eto, ovo je prvi takav cin pa se ko ibretis ko bi mogao imati koristi :mrgreen:, to je ono o cemu je neko par postova prije pisao. Muslimani jednostavno zbijaju glavu u pijesak na ovakve stvari ili sto je jos gore pokusavaju da na svaki nacin nadju oravdanje za isti cin, pa krenu od vrijedjanja osjecanja, krstaskih ratova, CIAe, Masona i cega jos sve ne.
kopijas34

#865 Re: Masakar u Parizu

Post by kopijas34 »

https://pbs.twimg.com/profile_images/53 ... wGxxV.jpeg

Marko Popovic ih obavjestuje da smo im mi metke napravili :D
Havatar

#866 Re: Masakar u Parizu

Post by Havatar »

kopijas34 wrote:https://pbs.twimg.com/profile_images/53 ... wGxxV.jpeg

Sigurno neki marco from klix.ba forum
House

#867 Re: Masakar u Parizu

Post by House »

:lol: yebo familiju genocidašku
Pjanic15

#868 Re: Masakar u Parizu

Post by Pjanic15 »

Onda se nema šta drugo reći, nego naprijed muslimani sa tom pasivnošću i opravdanjima zločinaca, pomagajte tako onda braći teroristima, i da nam što više Mevlida i Bosnića hoda ulicom u budućnosti i njihovi podanici raznesu koji tramvaj, školu, ambasadu, jer eto i mi smo valjda marioneta Zapada koja po Istoku ubija nevinašca pa moramo platiti, samo naprijed daleko ćemo dogurati. :bih: :thumbup:
kopijas34

#869 Re: Masakar u Parizu

Post by kopijas34 »

Havatar wrote:

Sigurno neki marco from klix.ba forum
:lol: :lol:

Neka Marka... samo neznam sto su svi avako crni i ruzni koda ih je turcin pravio. :D
Zviz
Location: Sarejevo / Gvineja-Bisau / Tokijo / Brisel / Kopenhagen / Guam

#870 Re: Masakar u Parizu

Post by Zviz »

spinel_ wrote:[quote="chupacabra"

Interesantno razmisljanje. Znaci dovoljno je da neko zagalami da radi neki belaj u ime necega ili nekoga i onda taj deseti neko ili cijeli kolektiv mora da se slomi objasnjavajuci kako to nije tako. Zamisli sad koliko nekog indonezijskog ili kineskog muslimana zanima sta se dogadja u Francuskoj ili sto to tamo neki Arap terorise nevine ljude pozivajuci se na "Allaha". Isto ti je i sa mojom bosnjackom malenkoscu. Nisu se nesto ni katolici na zapadu puno brinuli niti ogradjivali kada je Joseph Kony terorisao po Ugandi sa Isusom na usnama. Niti su se Budisti u Indiji ili Vietnamu ogradjivali od masovnog klanja koje su cinili budisticki monasi u Mianmaru nad Rohinga muslimanima. Generalizacija je opasna stvar. Svaki teroristicki cin svakako treba osuditi, bio on na ulicama Pariza ili Gaze. Pariski teroristi ce biti uhvaceni ili ubijeni, dok recimo izraelske docekujemo sa najvecim pocastima. Svjetska pravda.

:thumbup:[/quote]

Sve je to stoji. Nebitno gdje i sta zlocin je zlocin. Sto se tice Izraela tu stvari stoje jasno. Oni sjede na svim svjetski parama i ako oni zavrnu pipu ja i ti necemo imati za kifle, ni koliko je zrno zrna. Tako da sta oni radi je svejedno, jer jaci kaci oni mogu, jer oni imaju ono na sta se mi svi palimo a to su pare. Jebga tako stvari stoje kad su oni u pitanju. Jedina zemlja na svijetu koja moze da bankrotira i Svicarsku, Norvesku i Ameriku za 10 minuta je Izrael. Sve banke su u njihovim rukama. Ubijali ili ne, njima se gleda kroz prsti. Znamo i ja i ti da to nije u redu. Ali ljudi imaju patent nad parama i stas a bez njih se mozemo hbat.
House

#871 Re: Masakar u Parizu

Post by House »

Marko :bih: :lol:
detroit-mercy

#872 Re: Masakar u Parizu

Post by detroit-mercy »

Umalo popisivac wrote:
KatarinaKosaca wrote:
animals wrote:Ne znam je li glavni ali jedan visoki Imam je dosao na mjesto dogadjaja danas i pred tv kamerama, javno ogradio od terorista..
i niko normalan ne misli da su svi muslimani teroristi..ali radikali, samo nanose medvjedju uslugu svim muslimanima..
i samo ljudi kao sto je ovaj Imam, koji se javno ogradio mogu doprinjeti miru i suzivotu..
Kad je ETA i IRA ubijala, ne vidjeh niti jednog katoličkog, a kamoli katoličkog iz Hrvatske svećenika da se nešto ograđuje, da bi potvrdio tvoju tezu o ljudima koji donose mir i suživot..
Koja perfidna nit na temi da se kao sad svi muslimani osjećaju odgovornim i da se kao svi nešto pravdaju. Ne pada mi na pamet tražiti niti očekivati od mojih susjeda, prijatelja muslimana da se nešto ograđuju. I da to učine, pitala bih se zašto :?
Pa ETA i IRA, kao sto sam vec pisao je ubijala i katolike, protestante, krscane opcenito. Oni nisu ubijali iz vjerskih, vec politickih razloga. Ubijali su prvenstveno duznosnike vlasti, a civili su bili vise kolateralna zrtva. Pa ne znam kakve veze tu imaju katolicki svecenici. njima je bilo potpuno ravno ko je koje vjere. Cak su suradjivali s Palestincima.
Pa to ti je ista ona argumentacija ko kad bi reako pa i Tito je slao na Goli Otok ili trijebio emigraciju po Zapadu. Nekima je izgleda tesko razdvojiti neke stvari. Sto je najgore, zapanjuje me taj pokusa opravdavanja cina time sto si eto ko uvrijedio necija osjecanja :-) .
detroit-mercy

#873 Re: Masakar u Parizu

Post by detroit-mercy »

Umalo popisivac wrote:
KatarinaKosaca wrote:
Pa ETA i IRA, kao sto sam vec pisao je ubijala i katolike, protestante, krscane opcenito. Oni nisu ubijali iz vjerskih, vec politickih razloga. Ubijali su prvenstveno duznosnike vlasti, a civili su bili vise kolateralna zrtva. Pa ne znam kakve veze tu imaju katolicki svecenici. njima je bilo potpuno ravno ko je koje vjere. Cak su suradjivali s Palestincima.
Pa to ti je ista ona argumentacija ko kad bi reako pa i Tito je slao na Goli Otok ili trijebio emigraciju po Zapadu. Nekima je izgleda tesko razdvojiti neke stvari. Sto je najgore, zapanjuje me taj pokusa opravdavanja cina time sto si eto ko uvrijedio necija osjecanja :-) .
Zviz
Location: Sarejevo / Gvineja-Bisau / Tokijo / Brisel / Kopenhagen / Guam

#874 Re: Masakar u Parizu

Post by Zviz »

SmokingMan wrote:
Freamon Lester wrote:
Ovo ako je tacno najebali smo... :(
Black market...
Jos samo treba da neki levat od novinara napise Bosna im prodala i pisaj kuci po sako. :skoljka:
detroit-mercy

#875 Re: Masakar u Parizu

Post by detroit-mercy »

Umalo popisivac wrote:
KatarinaKosaca wrote:
Locked