Mehmed Mesa Bazdarevic - Selektor reprezentacije

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Locked
5 0 5

#851 Re: Mehmed Mesa Bazdarevic - Selektor reprezentacije

Post by 5 0 5 »

luckylaka wrote:Mehmed Mesa Bazdarevic - Selektor reprezentacije
o penzionerima samo najbolje.
phillie

#852 Re: Mehmed Mesa Bazdarevic - Selektor reprezentacije

Post by phillie »

Tako je lucky, i stvarno bi trebalo prestati pisati vise o bivsem selektoru. Svi znamo sta je uradio i kako se sve na kraju zavrsilo. A zavrsilo se. Slijedi novo poglavlje sa novim selektorom.

Ima jos vremena do nastavka kvalifikacija, tako da se mozemo nadati da ce se reprezentativci vratiti u formu, a potencijalni da ce se svojim igrama nametnuti, kako u svojim klubovima, tako i selektoru Bazdarevicu, koji im je dao do znanja da ce biti "praceni" :thumbup:
luckylaka

#853 Re: Mehmed Mesa Bazdarevic - Selektor reprezentacije

Post by luckylaka »

Idi bolan Mesha gledaj gdje nasi igraju a ne gdje sjede na klupi(ustvari ima li iko da igra osim Bese,Bege,Spahe)Mehmed Baždarević: Moramo dati podršku igračima koji ne igraju za svoje klubove
05.02.2015. | Rubrika: SelektorKomentara:
0

Selektor nogometne reprezentacije Bosne i Hercegovine Mehmed Baždarević nastavlja obilaziti Njemačku. Nakon što je prošlog vikenda bio kod Vedada Ibiševića, kolo koje je igrano u srijedu naš strateg iskoristio je da skokne do Sinsheima, prenosi “Dnevni Avaz”.

Meša je gledao utakmicu Hoffenheima protiv Werdera, ali na njegovu nažlost, umjesto tri, na djelu je vidio samo jednog našeg fudbalera. Dok je Sejad Salihović sjedio na klupi domećg tima, a Izet Hajrović za Werder igrao samo minut-dva u finišu, Baždarević je mogao malo bolje pogledati samo Ermina Bičakčića, koji je igrao svih 90 minuta i uz to postigao prvi gol u dresu ovog kluba.

- Jedino što je pozitivno je to što je Bičakčić odigrao odlično. Veoma sam zadovoljan onim što sam vidio od njega. Očekivao sam malo više od ove posjete. Bilo bi idealno da sam gledao svi trojicu, ali šta se može. Iskreno, nije mi jasno zašto Salihović nije nastupio. Prošlu utakmicu je igrao jako dobro i zaslužio je da igra. Nažalost, nismo se vidjeli, ali sam mu poslije utakmice poslao poruku podrške, jer mu ona, očito treba – kaže Baždarević u kratkom raportu iz Njemačke.

Ono što brine selektora je što naši fudbaleri u Njemačkoj na početku proljetne polusezone jako malo igraju, a do utakmice s Andorom, koja se igra 28. marta, nema previše vremena.

- Moramo s njima biti strpljivi i podržavati ih, i kada igraju i kada sjede na klupi. Stalno im govorim da vrijede i da se ne brinu, ohrabrujem ih i pomažem im u trenucima kada im ne ide najbolje. To im sada treba više nego bilo šta drugo – govori Baždarević za “Dnevni Avaz”.
limeni

#854 Re: Mehmed Mesa Bazdarevic - Selektor reprezentacije

Post by limeni »

@kipar
bio bi heroj jer je ovaj prije njega sjebao pola kvalifikacija..bilo bi cudo da dobijemo sve utakmice do kraja i smatram da bi ovaj put na prvenstvu igrali zapazenu ulogu jer smo to mogli i u brazilu ali i budali je bilo jasno da je atmosfera unistena pozivom t.s. susicu i hadzicu iz sturma jos u martu 2014. da je bilo ozbiljnog saveza ne bi nas safet vodio u brazil nego dusko ili neko drugi a eto bilo proslo.
Paul F.

#855 Re: Mehmed Mesa Bazdarevic - Selektor reprezentacije

Post by Paul F. »

Ma Tin ubi sve po svlačionici. Ne moš proć pored njega a da barem klempu ne fasuješ. :D
Timotije

#856 Re: Mehmed Mesa Bazdarevic - Selektor reprezentacije

Post by Timotije »

shake69 wrote:Mehmed pokazuje dovoljno mudrosti da 'kupi' novinare i javnost za eventualno novi mandat i ako ne dohvatimo ni baraz. Ohrabrio je momke diljem Evrope i sadaima smisla trcati za loptom dok kod tvrdoglavog Safeta nikakve fajde. Sta Pariz napravi od seljaka, hebemti.
Covjek se mijesa u svoj posao i to mi se jako dopada. Nadam da ce mu produziti mandat i u slucaju ispadanja, a Mesa nije glup covjek, radi kvalitetnu samopromociju prije ozbiljnog rada na terenu, svjestan je da mu itekako treba podrska na svim poljima. Stanje na tabeli, forma igraca, sve mi govori da smo dotakli dno i da je vrijeme da krenemo naprijed. Puno je do covjeka koji te vodi, vjerujem da Mesa ima dovoljno i strucnog i jalijaskog- kad zatreba u sebi, da kvalitetno odradi taj posao. Zarekao sam se bio sebi i odrzao obecanje, nisam uzivo nista gledao poslije Brazila, sve dok je stari selektor na klupi bio....
Tallin, Pariz, Vilnius/Kaunas, sve te letove sam imao puno, puno prije nego se znalo o vaznosti istih. Vodeci se malo, tom svojom suhvom, a jos vise, zimskom dosadom :D , kupim i let do Larnace na Kipru (imam i onaj do Brisela). Valjda nece biti cisti turizam!
Matematika je protiv nas. ali cuda se desavaju....
luckylaka

#857 Re: Mehmed Mesa Bazdarevic - Selektor reprezentacije

Post by luckylaka »

Timotije wrote:
shake69 wrote:Mehmed pokazuje dovoljno mudrosti da 'kupi' novinare i javnost za eventualno novi mandat i ako ne dohvatimo ni baraz. Ohrabrio je momke diljem Evrope i sadaima smisla trcati za loptom dok kod tvrdoglavog Safeta nikakve fajde. Sta Pariz napravi od seljaka, hebemti.
Covjek se mijesa u svoj posao i to mi se jako dopada. Nadam da ce mu produziti mandat i u slucaju ispadanja, a Mesa nije glup covjek, radi kvalitetnu samopromociju prije ozbiljnog rada na terenu, svjestan je da mu itekako treba podrska na svim poljima. Stanje na tabeli, forma igraca, sve mi govori da smo dotakli dno i da je vrijeme da krenemo naprijed. Puno je do covjeka koji te vodi, vjerujem da Mesa ima dovoljno i strucnog i jalijaskog- kad zatreba u sebi, da kvalitetno odradi taj posao. Zarekao sam se bio sebi i odrzao obecanje, nisam uzivo nista gledao poslije Brazila, sve dok je stari selektor na klupi bio....
Tallin, Pariz, Vilnius/Kaunas, sve te letove sam imao puno, puno prije nego se znalo o vaznosti istih. Vodeci se malo, tom svojom suhvom, a jos vise, zimskom dosadom :D , kupim i let do Larnace na Kipru (imam i onaj do Brisela). Valjda nece biti cisti turizam!
Jebem ti matematiku .Ima da idemo na euro.5 pobjeda I boba iz belgije zagarntovano drugo ili najmanje baraz.I daj ohladite vise od bivseg.Nema ga .By.
Point.

#858 Re: Mehmed Mesa Bazdarevic - Selektor reprezentacije

Post by Point. »

luckylaka wrote:
Timotije wrote:
Jebem ti matematiku .Ima da idemo na euro.5 pobjeda I boba iz belgije zagarntovano drugo ili najmanje baraz.I daj ohladite vise od bivseg.Nema ga .By.

Nigga, whtaaaaat? :shock:

:D
cyprus

#859 Re: Mehmed Mesa Bazdarevic - Selektor reprezentacije

Post by cyprus »

limeni wrote:@kipar
bio bi heroj jer je ovaj prije njega sjebao pola kvalifikacija..bilo bi cudo da dobijemo sve utakmice do kraja i smatram da bi ovaj put na prvenstvu igrali zapazenu ulogu jer smo to mogli i u brazilu ali i budali je bilo jasno da je atmosfera unistena pozivom t.s. susicu i hadzicu iz sturma jos u martu 2014. da je bilo ozbiljnog saveza ne bi nas safet vodio u brazil nego dusko ili neko drugi a eto bilo proslo.
E tako sam ja ispo levat u prošlim kvalifikacijama, pa se zaletio da mislim kako je plasman na SP uspjeh... Još se uz to i napio i slavio na ulici do 4 ujutro... Kad tamo prc... Malo mi iza toga kažu - ako ti ovo uspjeh i ako ti je ''važno učestvovati'', to je odličan primjer luzerskog mentaliteta...

Ovaj put sam odlučio biti pametniji i ne biti luzer... Plasman nije uspjeh... Šta jeste - još nisam siguran... Znaću kad ispadnemo... Plasman bi mogao postat uspjeh samo u slučaju da ispadnemo u kvalifikacijama...
MOSALJOZE

#860 Re: Mehmed Mesa Bazdarevic - Selektor reprezentacije

Post by MOSALJOZE »

trcicu trceci

#861 Re: Mehmed Mesa Bazdarevic - Selektor reprezentacije

Post by trcicu trceci »

Kad se sabere, vas tri-cetiri forumasa na ovoj stranici, prosjek inteligencije bi mozda prebacio 100.
Zasto Zaragoza nema apetite da osvoji Primeru? bas su luzeri. :-)

Po kvaliteti mi nismo ni u top 30 reprezentacija trenutno, uspjeh je kvalificirati se.
Korisničkoime

#862 Re: Mehmed Mesa Bazdarevic - Selektor reprezentacije

Post by Korisničkoime »

trcicu trceci wrote:Kad se sabere, vas tri-cetiri forumasa na ovoj stranici, prosjek inteligencije bi mozda prebacio 100.
Zasto Zaragoza nema apetite da osvoji Primeru? bas su luzeri. :-)

Po kvaliteti mi nismo ni u top 30 reprezentacija trenutno, uspjeh je kvalificirati se.
Ma pametnice nasa :)
Kvalifikacije su uspjeh i na SP bio je uspjeh i na ovo EP bi bio uspjeh. Kvalitet nam je veci nego sto mislis divoljan i za Kipra i za Wales i za Izrael jedino je Belgija druga prica kako god okrenes sto se kvalitete tice lagano drugo mjesto ali sasvim lagano eh sad nije islo kako je trebalo i bilo planirano sada se valja vaditi iz govana lako nece biti ali nije nemoguce bas zbog kvalitete. Jbg forma nije idealna kod vecine igraca ali nasi igraci nisu iznimka pa da budu postedeni od pada forme ali kako padne tako se i vrati nazad valja biti strpljiv i nadati se da se nece prekasno vratiti
trcicu trceci

#863 Re: Mehmed Mesa Bazdarevic - Selektor reprezentacije

Post by trcicu trceci »

pad forme je poceo od prvodana kvalifikacija, niko to da pogleda, svi se tjese Safet kriv, a covjek najveci selektor u historiji nase reprezentacije :run:
Korisničkoime

#864 Re: Mehmed Mesa Bazdarevic - Selektor reprezentacije

Post by Korisničkoime »

trcicu trceci wrote:pad forme je poceo od prvodana kvalifikacija, niko to da pogleda, svi se tjese Safet kriv, a covjek najveci selektor u historiji nase reprezentacije :run:
Aha opet o Safetu jbg onda ću radije preskočiti tema je novi selektor te kvalifikacije koje su još preostale, bodova imamo koliko imamo, protivnici su poznati, valja sačekati i vidjeti kakvi će i hoće li promjena biti. O tome rado, o bivšem radije ne bih jbg ode tema uvijek u off na p.p. možemo ako ti je volja ali ovdje ne hvala.
Altsa

#865 Re: Mehmed Mesa Bazdarevic - Selektor reprezentacije

Post by Altsa »

Samo zbog toga sto obilazi igrace po evropi Mesa mi se svida kao selektor. nadam se da ce i rezultati doci. samo kad se sjetim onog uhljupa susica :lol:
trcicu trceci

#866 Re: Mehmed Mesa Bazdarevic - Selektor reprezentacije

Post by trcicu trceci »

cuj uhljup.

ako ne dobijes ban, smatrat cu se pozvanim da i sadasnjeg tako nazivam, ali sacekat cemo dan-dva
shake69

#867 Re: Mehmed Mesa Bazdarevic - Selektor reprezentacije

Post by shake69 »

Mehmed na derneku BHF u Roterdamu (15 godinja postojanja skupine) zajednos predsjednikom FSBiH. Dobar potez. :thumbup:
Point.

#868 Re: Mehmed Mesa Bazdarevic - Selektor reprezentacije

Post by Point. »

trcicu trceci wrote:cuj uhljup.

ako ne dobijes ban, smatrat cu se pozvanim da i sadasnjeg tako nazivam, ali sacekat cemo dan-dva
Zasto trollas? Zasto? Jest uhljup, dokazo je da je uhljup i ti tu ne mozes nista.
luckylaka

#869 Re: Mehmed Mesa Bazdarevic - Selektor reprezentacije

Post by luckylaka »

Point. wrote:

Zasto trollas? Zasto? Jest uhljup, dokazo je da je uhljup i ti tu ne mozes nista.
Nemoj samo da mi kazete kako ja trolam ovu temu o selektoru.Hebo vas bivsi sto ne otvorite sebi temu o bivsem kada vam toliko fali. :-)
trcicu trceci

#870 Re: Mehmed Mesa Bazdarevic - Selektor reprezentacije

Post by trcicu trceci »

Ja Lucky kontradiktornijeg lika nisam vidio na ovome forumu od tebe. Danas zastupas jedan stav, sutra dijametralno suprotan, i tako sve. Ali, to je tvoj problem.

Ne trolam, samo cu stati u Safetovu odbranu, bar toliko da ne zasluzuje da ga se pogrdno naziva. I to od koga, od likova koji i Dzeku, i Spahica i sve ostale reprezentativce su slicno castili. To govori o vama.
Cak se islo dotle, da se zabrani spominjenje Safetovog imena ovdje, covjeka koji kao prosli selektor itekako mora biti spominjan ovdje, radi komparacije i svega ostaloga. Ne znam zasto vam je to toliki trn u oku.
luckylaka

#871 Re: Mehmed Mesa Bazdarevic - Selektor reprezentacije

Post by luckylaka »

trcicu trceci wrote:Ja Lucky kontradiktornijeg lika nisam vidio na ovome forumu od tebe. Danas zastupas jedan stav, sutra dijametralno suprotan, i tako sve. Ali, to je tvoj problem.

Ne trolam, samo cu stati u Safetovu odbranu, bar toliko da ne zasluzuje da ga se pogrdno naziva. I to od koga, od likova koji i Dzeku, i Spahica i sve ostale reprezentativce su slicno castili. To govori o vama.
Cak se islo dotle, da se zabrani spominjenje Safetovog imena ovdje, covjeka koji kao prosli selektor itekako mora biti spominjan ovdje, radi komparacije i svega ostaloga. Ne znam zasto vam je to toliki trn u oku.
Pa nisam kontradiktoran jebem ga.Hajmo otvoriti temu o Safetu I naglabati o njemu.Ovdje je samo mene moderator upozorio da trolam sto pisem o Safetu ali drugi me navlace :D na to kada ga stalno spominju nebitno pozitivno ili negativno.Ja sam 100 puta napisao sta mislim o najuspjesnijem do sada I onda ljudi kad nemaju argumenata pocnu vrijedjati.Da Bog da da Mesha ponovi ono sto je bivsi radio.
Last edited by luckylaka on 10/02/2015 06:23, edited 1 time in total.
Korisničkoime

#872 Re: Mehmed Mesa Bazdarevic - Selektor reprezentacije

Post by Korisničkoime »

luckylaka wrote:
Point. wrote:

Nemoj samo da mi kazete kako ja trolam ovu temu o selektoru.Hebo vas bivsi sto ne otvorite sebi temu o bivsem kada vam toliko fali. :-)
Samo da podrzim covjeka ako je iko bio za ili ti pro Susic onda je to on ali covjek bio, sada dosao drugi. Hocete samo dzabe da tjerate temu u off, bicujete mrtvog konja bezveze (mislim na temu ne na covjeka).
Dobro rekao covjek otvorite sebi temu pa jedni oplakujte a drugi slavite mi ostali moramo dalje jbg bilo proslo.
SkyLimit

#873 Re: Mehmed Mesa Bazdarevic - Selektor reprezentacije

Post by SkyLimit »

Sport Avaz objavio da su od novih igrača najbliži pozivu: Milan Đurić, Ivan Martić, Edin Cocalić, Senad Husić i Mario Vrančić.

Znači:

- Milan Đurić, napadač, nekada odličan u mladoj reprezentaciji, visok skoro dva metra pa je dominantan u skoku, tavori između Seria A i B bez značajnijeg golgeterskog učinka, za njeg se može reći da je bolje imati bilo kakvog rezervnog napadača nego nikakvog, teško da je za nešto više u ovom trenutku.

- Ivan Martić, desni bek, igra u Veroni i mogao bi biti prijeko potrebno novo riješenje na desnom beku usred uvijek povrijeđenog Mujdže i nedostojnog mjesta u reprezentaciji Vršajevića, problem je što nema naše državljanstvo i pitanje je hoće li ga i kada izganjati.

- Edin Cocalić, stoper, vječiti kandidat za reprezentaciju, nekad igrao za Željenzičar, nakon par sezona u Grčkoj i Izraelu skoro potpisao za belgijski Mechelen.

- Senad Husić, lijevi bek, odigrao nekoliko sezona za Zvijezdu u našoj ligi, sjećam ga se kao izuzetno ofanzivnog i prodornog beka dok je u odbrani bio nešto slabiji, sada igra u Mađarskoj za Diosgyori.

- Mario Vrančić, centralni vezni, igrač Paderborna, o njemu se manje - više sve zna, samo ga administrativne prepreke dijele od nastupa za BiH.

O Mahmutoviću ni riječ :roll: Ako je iko odavno zaslužio šansu u reprezentaciji, to je on.
diason

#874 Re: Mehmed Mesa Bazdarevic - Selektor reprezentacije

Post by diason »

http://scsport.ba/vijesti/bazdarevic-i- ... bar-/87440

Za sad samo dobri potezi Meše, od razgovora sa svim igračima, ne odvajanjem u startu, omalovažavanjem kao što se znalo događati bez da se i provjere igrači, želja za uspjehom i objektivnost u izjavama.Hvalospjevke što se mene tiče.
Tomahawk11
Globalni moderator

#875 Re: Mehmed Mesa Bazdarevic - Selektor reprezentacije

Post by Tomahawk11 »

Zato ce hrakanje biti nikad jace, ko sto gledam. Sad svi hvale, sad je sve pozitiva, a jos se ni jedna utakmica nije odigrala. Ne sporim da Mesa dobro priprema teren za svoj posao, ali ovo je ostrenje raznja, a zec je u sumi.
Mesa ima tezak zadatak. Veliki bodovni zaostatak, must win svaku utakmicu i losa forma najbitnijih igraca.
Locked