Hvala mnogo!!!argyle wrote:
Filmovi (i knjige) Avde Huseinovića
- Šveđanin
#851 Re: Prijedorska polja smrti
- smasma
#852 Re: Prijedorska polja smrti
gledam film, i jezim se.
akoBogda, iduće poplave, nek ih voda sve odnese u pičku materinu.
-
Djuro11
#853 Re: Prijedorska polja smrti
Ime osobe je Marko Pavic, sadasnji nacelnik opcine Prijedor koji je bio DIREKTOR POSTA za vrijeme genocida nad Bosnjacima u opcini Prijedor 1992 godine .I cije je telefone sve iskljucio kad je klanje krenulo, pa ti sad vidi.............
Tuzilastvo Bih

Tuzilastvo Bih
-
Djuro11
#854 Re: Prijedorska polja smrti
Bile nebile te famozne cijevi Bosnjacima u Prijedoru je bilo sudjeno da budu ubijeni...
Prije samog napada na Prijedora.Srbi su imali 3 cijele brigade spremne za napad
5 Kozarska brigada, sjeverni dijelovi Prijedora i Dubica
6 Sanska brigada.Dio Prijedora i S.Most
Kao i 43 Prijedorska
Do 31 Maja.Vecinom su nestali Bosnjaci iz Bosanskog Novog i Dubica.Prijedorski Bosnjaci su ostali sami
Evo ti naprimjer Bosanska Dubica.Tamo je ubijeno 50 civila na podrucju cijele opcine.I 243 vojnika.Od tog 23 zene i 220 muskaraca.18 zena civila i 5 zena u vojsci.Sto je interesantno, znaci na oko 6500 stanovnika tadasnje Bosnjacke populacije opcine Bos Dubica
U opcini Bosanska Dubica ubijeno je 28 Bosnjaka:27 Civila i 1 vojnik.22 Srba civili.Zadnjih dana rata od strane Hrvata.I ovo ostalo su sve Srbi vojnici
Znaci ako imas populaciju od 6500 Bosnjaka u B.Dubici i stradalo je 27 Bosnjackih civila.Nek je musko stanovnistvo 3200.To je opet manje od 1% muskog stanovnistva svih Bosnjaka opcine Bos Dubica
No, kako je u Prijedoru ubijeno 3689 osoba, od tog 3515 Bosnjaka civila ili 100 puta vise nego u Bosanskoj Dubici gdje je ubijeno manje od 30 Bosnjaka
Cinjenice su da su Srbi odmah vec u aprilu pustili ''pipu'' uz granicna podrucja, i svak je pobjegao.Ostali su samo oni u zaledju da se bave Srbima, vidi pod Kljuc, Sanski Most i Prijedor
Opcina Sanski Most 1064 ubijena civila:844 Bosnjaka, 115 Srba i 85 Hrvata
Opcina Kljuc 712 civila oko 690 Bosnjaka civila
Naravno u Kljucu i Sanskom Mostu ubijeno je preko 1500 Bosnjackih civila.No i to je bilo nista, kako su se obracunali s Prijedorom.Prijedor kao centar tog kraja, a Srbi su pricali jos 1991 da je popis ''namjesten'' jer tad su Bosnjaci imali vecinu.Vec su 1991 ukopali se na najvaznija mjesta opcine Prijedor.Kozaracki kamen, Hasin Vrh inace dominantna kota u ''Srpskom selu'''.Kao i gore prema Ljubiji.Isto to su uradili u Sarajevu, samo makar su ljudi vise imali oruzja dole
Nakon sto su ovladali Prijedorom, bio im je cilj znaci da se spuste sve do Bihaca.I kraj je to price bio
Interesantno.Prijedorska dijaspora Bosnjacka je dala vise od 50 000 000 na kupovanje Srpske imovine na podrucju opcina Kljuc i Sanski Most, a kupci Srbi su to lijepo sve prodali i to u zaletu
I kazu da bi dali jos 500 000 000.Ali, druga je to prica
Ako navratite na Banju Ilidzu kod S.mosta.To drzi jedna iz Kozarca zena
-
Djuro11
#855 Re: Prijedorska polja smrti
Ma, saljite im vruce bureke, no sikiriki.Kad vidim onog Lipovacu.Patetika od covjekasmasma wrote:gledam film, i jezim se.
Ide u Prijedor kod Pavica, koji dan bijelih traka, zove paradom pedera
Meni to nije smijesno, jer ubijena su mi 3 rodjaka, jedan je imao 20 tak godina, i nikad se ne bi smijao.No, budimo realni
Jel stvarno smijesno.On tebe zakolje,protjera, pobije ti sve zivo i mrtvo.A, ti njemu saljes vruce bureke, sigurno mnogi su u pokradenim Bosnjackim kucama, ali eto
Salji ti njemu vruce bureke
- Man of steel
#856 Re: Prijedorska polja smrti
Zanimljivo je kako četnici još uvijek nisu smislili teoriju i iskonstruisali laži za masakr i pokolj u Prijedoru.
Za Sarajevo, Srebrenicu, Tuzlu, Bijeljinu...i sve ostale malo zvučnije i poznatije zločine imaju razne izgovore i opravdanja poput onog standardnog da smo se sami ubijali kako bi njih okrivili.
Za skoro 4000 ubijenih u Prijedoru još ni jedan takav izgovor nisam čuo pa će biti veoma zanimljivo čuti i pročitati kakve će laži iskonstruisati da opravdaju i ovu pizdariju, a biće ih sigurno.
Za Sarajevo, Srebrenicu, Tuzlu, Bijeljinu...i sve ostale malo zvučnije i poznatije zločine imaju razne izgovore i opravdanja poput onog standardnog da smo se sami ubijali kako bi njih okrivili.
Za skoro 4000 ubijenih u Prijedoru još ni jedan takav izgovor nisam čuo pa će biti veoma zanimljivo čuti i pročitati kakve će laži iskonstruisati da opravdaju i ovu pizdariju, a biće ih sigurno.
- insomnia78
#857 Re: Prijedorska polja smrti
Polako jedno po jedno
Envoyé de mon iPhone à l'aide de Tapatalk
Envoyé de mon iPhone à l'aide de Tapatalk
-
Djuro11
#858 Re: Prijedorska polja smrti
Pa, nemam zivaca da pisem o ovome.Samo ce me depresija ufatiti ponovo
Uvijek oni imaju izgovor, tako dzaba se nadas

Uvijek oni imaju izgovor, tako dzaba se nadas
- Arsenal Royal
#859 Re: Prijedorska polja smrti
Lijepo vi njima burek i pomoć oni vama kosti vašeg naroda. Zato sam bio i otvorio temu Bošnjački merhamet blagodat ili mahana pa se zaključala.Definitivno mi Bošnjaci nemamo tri čiste u glavi. Ja i da sam mogao pomoći ne bi pomogao ljudima iz PC-a.Pomogao bi našim to jest. Ljudi vi ne shvatate da oni jednostavno neće suživot.Nemojte forsisirati nešto što ne ide.
Ne govorim ovo prijedorčanima koji su preživili genocid u prijedoru možda je ovo pogrešna tema na kojoj bi trebao ostavit ovaj komentar ali me iznerviralo kad sam pogledao ovaj dokumentarac a onda se sjetio kako smo im išli pomagati...Evo sad su nam i ploču zakucali na vracama ....
Ne govorim ovo prijedorčanima koji su preživili genocid u prijedoru možda je ovo pogrešna tema na kojoj bi trebao ostavit ovaj komentar ali me iznerviralo kad sam pogledao ovaj dokumentarac a onda se sjetio kako smo im išli pomagati...Evo sad su nam i ploču zakucali na vracama ....
- Romanista 101%
#860 Re: Prijedorska polja smrti
Ko nije dosao pameti nakon zadnjeg rata, nece nikad.
-
FASIZMU SMRT
- al_akhisari
#862 Re: Prijedorska polja smrti
...nemam riječi
emocije su toliko jake
nadam se i vjerujem da će krivce i neljude stići zaslužena kazna, prije ili kasnije;
...poštovanje gospodinu avdi huseinoviću
-
arslanbey
#863 Re: Prijedorska polja smrti
al_akhisari wrote:...nemam riječiemocije su toliko jake
nadam se i vjerujem da će krivce i neljude stići zaslužena kazna, prije ili kasnije;
+1
-
podrinjskivuk
-
podrinjskivuk
-
goldenwings
#866 Re: Na Drini krvavi Višegrad
Nisam sigurna koliko sam u skladu s temom... Ja sam bila mala kad je počeo rat, ali mi se vraćaju fleshevi scena koje ni jedno dijete ne bi trebalo imati u glavi... A previše nas je koji to imaju...
Moja majka je imala rodbinu u Višegradu, Srebrenici, Bratuncu... Stravične su priče preživjelih..
Gledale smo Husejnovicev film o Višegradu i komentarisale kako je nezamislivo nakon svega sresti takve krvnike u gradu, na poslu... Mada nisam odgojena da mrzim i jedinu razliku medju ljudima pravim po tome da li su dobri ili zli, dubinski i istinski prezirem sve te zvijeri koje su okrvavile ruke samo jer im se nije dopadalo nečije ime i tradicija koja nikoga nije ugrozavala...
Počnem ja da radim u banci, dolazi mi tip užasno poznat, naročito imenom. To sto mu je trebalo biće gotovo za par dana, doći će on opet. Ljubazan, fin, strpljiv... Pita me za ime, ja kažem, hoće on kod šefa da me pohvali, nadodje da mi zna oca od prije rata (tata je nekad svirao), nadaleko nije bilo boljeg muzičara.
Tada bi aktuelno batkovo privođenje i ta priča... Podjoh ja googlati o tome, kad taj gospodin prvi do batka bio...
Kad je došao slijedeći put, noge mi se odsjekle...
Onda shvatim koliko je se ljudi vratilo tamo odakle su otjerati i da oni nesto slično,ako ne i gore prolaze svaki dan...
Takvi treba da nosaču zlatno ordenje
Moja majka je imala rodbinu u Višegradu, Srebrenici, Bratuncu... Stravične su priče preživjelih..
Gledale smo Husejnovicev film o Višegradu i komentarisale kako je nezamislivo nakon svega sresti takve krvnike u gradu, na poslu... Mada nisam odgojena da mrzim i jedinu razliku medju ljudima pravim po tome da li su dobri ili zli, dubinski i istinski prezirem sve te zvijeri koje su okrvavile ruke samo jer im se nije dopadalo nečije ime i tradicija koja nikoga nije ugrozavala...
Počnem ja da radim u banci, dolazi mi tip užasno poznat, naročito imenom. To sto mu je trebalo biće gotovo za par dana, doći će on opet. Ljubazan, fin, strpljiv... Pita me za ime, ja kažem, hoće on kod šefa da me pohvali, nadodje da mi zna oca od prije rata (tata je nekad svirao), nadaleko nije bilo boljeg muzičara.
Tada bi aktuelno batkovo privođenje i ta priča... Podjoh ja googlati o tome, kad taj gospodin prvi do batka bio...
Kad je došao slijedeći put, noge mi se odsjekle...
Onda shvatim koliko je se ljudi vratilo tamo odakle su otjerati i da oni nesto slično,ako ne i gore prolaze svaki dan...
Takvi treba da nosaču zlatno ordenje
- insomnia78
#867 Re: Na Drini krvavi Višegrad
Zlocin u Visegradu je specifican iz vise razloga
Najvise iz toga sto je vecina kasnijih zrtava prilikom pada grada bila izbjegla u Gorazde i okolna sela da bi zatim bili namamljeni na povratak samo da bi mogli biti poklani, popaljeni i silovani
Znaci nije im bio dovoljan etnicki cist grad i imovina koja je ostala poslije ljudi nego su zeljeli pobiti svoje dojucerasnje komsije na najgnusnije nacine
Najvise iz toga sto je vecina kasnijih zrtava prilikom pada grada bila izbjegla u Gorazde i okolna sela da bi zatim bili namamljeni na povratak samo da bi mogli biti poklani, popaljeni i silovani
Znaci nije im bio dovoljan etnicki cist grad i imovina koja je ostala poslije ljudi nego su zeljeli pobiti svoje dojucerasnje komsije na najgnusnije nacine
-
podrinjskivuk
-
podrinjskivuk
-
podrinjskivuk
-
FASIZMU SMRT
#871 Re: Na Drini krvavi Višegrad
https://www.youtube.com/watch?v=dxcbX2GvPyU
Kulturno društvo Bošnjaka-džemat Ženeva vam predstavlja novu jedinstvenu knjigu o najvećim herojima odbrane Bosne, o velikim i nezaboravnim bitkama za odbranu Republike Bosne i Hercegovine
Kulturno društvo Bošnjaka-džemat Ženeva vam predstavlja novu jedinstvenu knjigu o najvećim herojima odbrane Bosne, o velikim i nezaboravnim bitkama za odbranu Republike Bosne i Hercegovine
-
basant341
#872 Re: A BILI SU SAMO DJECA-novi film Avde Huseinovića
Oprosti, ali zna li ko imena ovog djecaka i sta se desilo sa ovom porodicom? Da li su se opet sastali?
- luckylaka
#873 Re: A BILI SU SAMO DJECA-novi film Avde Huseinovića
Nisam pogledao ni jedan Avdin film(sramota je )ali jednostavno ne mogu,nemam snage i srca da to gledam.Volio bih itekako ali svaki pocetak ovih filmova me toliko potrese da se samo bojim da poslije odgledanog filma ne napravim kakav belaj(ne daj Boze)Moram se pripremiti i odgledati sve u paketu.Hvala dobrom Avdi sto nas jos uvijek podsjeca na srbo-cetnicku agresiju.
-
aldinjo
#874 Re: A BILI SU SAMO DJECA-novi film Avde Huseinovića
Jučer se navršila 21 godina od ubistva učiteljice i troje njenih učenika u improvizovanoj učionici ratne škole 1. maj na Alipašinom Polju od "golorukih i slabo nauružanih" srpskih vojnika iz Nedžarića.
- Woody
- Location: Jedna država, dva entiteta, tri naroda, četiri pičke materine
#875 Re: A BILI SU SAMO DJECA-novi film Avde Huseinovića
Vala bi red bilo i da im spomeneš imena, a ne k'o da su neke cuke, sram te bilo:
Fatima Gunić, učiteljica
Adis Mujalo, učenik
Vedad Mujkanović, učenik
Feđa Salkić, učenik
Al-Fatiha:
1.1. بِسْمِ اللّهِ الرَّحْمـَنِ الرَّحِيم
1.2 الْحَمْدُ للّهِ رَبِّ الْعَالَمِين
1.3 الرَّحْمـنِ الرَّحِيم
1.4 مَـالِكِ يَوْمِ الدِّين
1.5 إِيَّاك نَعْبُدُ وإِيَّاكَ نَسْتَعِين
1.6 اهدِنَــــا الصِّرَاطَ المُستَقِيمَ
1.7 صِرَاطَ الَّذِينَ أَنعَمتَ عَلَيهِمْ غَيرِ المَغضُوبِ عَلَيهِمْ وَلاَ الضَّالِّين
Bismillahi rrahmani rrahim.
El-Hamdu lillahi rrabil-alemin.
Er-rahmanir-rahim,
Maliki jevmid-din,
ijjake n'abudu ve ijjake neste'in,
ihdines-siratel mustekim,
siratallezine en'amte alejhim gajril-magdubi'alejhim veled-dallin!
Fatima Gunić, učiteljica
Adis Mujalo, učenik
Vedad Mujkanović, učenik
Feđa Salkić, učenik
Al-Fatiha:
1.1. بِسْمِ اللّهِ الرَّحْمـَنِ الرَّحِيم
1.2 الْحَمْدُ للّهِ رَبِّ الْعَالَمِين
1.3 الرَّحْمـنِ الرَّحِيم
1.4 مَـالِكِ يَوْمِ الدِّين
1.5 إِيَّاك نَعْبُدُ وإِيَّاكَ نَسْتَعِين
1.6 اهدِنَــــا الصِّرَاطَ المُستَقِيمَ
1.7 صِرَاطَ الَّذِينَ أَنعَمتَ عَلَيهِمْ غَيرِ المَغضُوبِ عَلَيهِمْ وَلاَ الضَّالِّين
Bismillahi rrahmani rrahim.
El-Hamdu lillahi rrabil-alemin.
Er-rahmanir-rahim,
Maliki jevmid-din,
ijjake n'abudu ve ijjake neste'in,
ihdines-siratel mustekim,
siratallezine en'amte alejhim gajril-magdubi'alejhim veled-dallin!