Ja bojkotujem Konzum...A vi?

Ekonomija, biznis, dionice, posao, (ne)zaposlenost...

Moderator: anex

Bojkotujete li Konzum?

Da
157
52%
Ne
119
39%
Ne znam
28
9%

Total votes: 304

nosara

#851 Re: Ja bojkotujem Konzum...A vi?

Post by nosara »

razonoda wrote:
nosara wrote:Konzum ce zglajzat... Toliko je skup da to nije normalno... Treba ga sjebat bojkotom na sve nacine, pa ili neka se dozovu pameti ili neka propadnu...

Mlogo sam razocaran... MLO-GO...! :-)
Skupo ti ? Pa zaradi i plati, ako nemas ima javna kuhinja......... :-) Lijepa ti kuca al skupa je. hm Sta bi ti htjeo?
Ja bih htjeo da se ti vratis u osnovnu skolu... :D
nosara

#852 Re: Ja bojkotujem Konzum...A vi?

Post by nosara »

bach wrote:Image

Milion ljudi dobilo ovaj spam na kućnu adresu i niko čini mi se nije primjetio da umjesto "program" piše POGRAM
Treba da pise pogrom... :D
dobar osjecaj

#853 Re: Ja bojkotujem Konzum...A vi?

Post by dobar osjecaj »

Pika karticu sam nekako mogla trpiti u slovenskom Merkatoru. Iako kontam pokusaj da se zadrzi dio emocija i navika koje su horde ljubitelja Pika kartice razvili prema toj budalastini, ne kontam zasto jedan Konzum s naseg govornog podrucja nastavlja koristiti slovensku rijec za tacku po nasim trgovinama. Prvo mi je bilo zao onih kasirki koje pred svako kucanje pitaju "Imate li Pika karticu? Zelite li Pika karticu?" a sad su jos uveli i one dosadne promotorke na ulazu u trgovine. Ako ce me ista natjerati da pocnem izbjegavati Konzum trgovine to ce biti rijec "pika".
karanana

#854 Re: Ja bojkotujem Konzum...A vi?

Post by karanana »

da ima "ch" u imenu pike i da to promoterke nude, ne bih se zalio.

ali najbolje mi je da su pustili program ali da uopste nisu dali nikakve pragove potrosnje niti koje su to "nagrade" za potrosnju. valjda dok ne vide koliko se trosi pa ce na osnovu rezultata prvog ciklusa odrediti pragove.
StupskaBitanga

#855 Re: Ja bojkotujem Konzum...A vi?

Post by StupskaBitanga »

Bingo Kvadrant i Konzum u istom objektu-Dallas samo različiti ulazi
Jednom pogađajte ko je pun kupaca a u kojem nigdje nikog
kox

#856 Re: Ja bojkotujem Konzum...A vi?

Post by kox »

Ja sam maloprije bio u tom Bingu kod Dallasa, redovi su na svim kasama k'o da se džaba dijeli, žali Bože čekanja za 15 km kupovine. Ali mi je drago da tako dobro rade.
StupskaBitanga

#857 Re: Ja bojkotujem Konzum...A vi?

Post by StupskaBitanga »

kox wrote:Ja sam maloprije bio u tom Bingu kod Dallasa, redovi su na svim kasama k'o da se džaba dijeli, žali Bože čekanja za 15 km kupovine. Ali mi je drago da tako dobro rade.
A tek sto ljudi Zewu na akciji kupuju to mi je fascinantno
I neko ovdje bi organizovao proteste
Ma daj
Nisrin

#858 Re: Ja bojkotujem Konzum...A vi?

Post by Nisrin »

nosara wrote:Konzum ce zglajzat... Toliko je skup da to nije normalno... Treba ga sjebat bojkotom na sve nacine, pa ili neka se dozovu pameti ili neka propadnu...

A sta je skupo? Danas u 3 Konzuma udjem i svi KRCATI, Konzum na Pofalicima od 22 kase radi 17 i sve su krcate kupaca sa punim kolicima...danas su imali super kacije sireva, voca, povrca, mlijeka, jogurta itd...
Bas mi ide na zivce pljuvanje svega i svacega! Neke stvari su jeftinije u Bingu, neke u Konzu,u, isto su tako neke skuplje...Neke stvari su jeftinije u Hosetu i Amku nego u Bingu pa niko ne pljuje ni jedne ni druge, samo pljujete po Konzumu, koji ztrenutno imaju najraznovrsniju ponudu, sto je CINJENICA!
nosara

#859 Re: Ja bojkotujem Konzum...A vi?

Post by nosara »

Nisrin wrote:

A sta je skupo? Danas u 3 Konzuma udjem i svi KRCATI, Konzum na Pofalicima od 22 kase radi 17 i sve su krcate kupaca sa punim kolicima...danas su imali super kacije sireva, voca, povrca, mlijeka, jogurta itd...
Bas mi ide na zivce pljuvanje svega i svacega! Neke stvari su jeftinije u Bingu, neke u Konzu,u, isto su tako neke skuplje...Neke stvari su jeftinije u Hosetu i Amku nego u Bingu pa niko ne pljuje ni jedne ni druge, samo pljujete po Konzumu, koji ztrenutno imaju najraznovrsniju ponudu, sto je CINJENICA!
I ja kupujem u konzumu, ali volio bih da propadnu... U cemu je proGlem...? :D
Warashii

#860 Re: Ja bojkotujem Konzum...A vi?

Post by Warashii »

Svi oni nas deru po džepu uveliko, ne samo oni, ogromna većina koja nesto prodaje su većinom preskupi.
Ja znam da jedino želim mnogo različitih lanaca koji nisu u dobrim odnosima. Mislim da jedino tako može da profitira običan narod. A ako ostane samo jedan najjači bit će svejedno koji je, neće biti ok.
mokra_carapa

#861 Re: Ja bojkotujem Konzum...A vi?

Post by mokra_carapa »

Nisrin wrote:

Ma nije istina juce sam bio u vf i prolazim prema dm. Konzum prazan, jedva 10 osoba. Onda prolazim pored konzuma kod hose 0 osoba vise ima u onom pored beko salonu :run: u ex interex bingu ne mozes se okrenuti, nema ni mjesta za parking, toliko o tom prepunom konzumu…
bach

#862 Re: Ja bojkotujem Konzum...A vi?

Post by bach »

Nisrin wrote:

Lažeš zlato lažeš vještice,
Lažeš svojim slatkim jezikom
Kurve sveticeeee...
Trošiii, Konzum je ispred tebeee
StupskaBitanga

#863 Re: Ja bojkotujem Konzum...A vi?

Post by StupskaBitanga »

samo pljujete po Konzumu, koji ztrenutno imaju najraznovrsniju ponudu, sto je CINJENICA!
Naravno kad su u pitanju Kplus proizvodi a oni domaćih NEMA
Nisrin

#864 Re: Ja bojkotujem Konzum...A vi?

Post by Nisrin »

StupskaBitanga wrote:
samo pljujete po Konzumu, koji ztrenutno imaju najraznovrsniju ponudu, sto je CINJENICA!

Ma kupujte smece, samo nek je domace- nije tacno da je dobro sve sto je domace!!! Kao sto nije dobro ni sve sto je uvozno...

Druga stvar, jucer je Konzum kod Hitne bio KRCAT, za VF ne znam...bio je krcat onaj na Dobrinji i jedan i drugi, kao i onaj u SCCu i u BBIu, bila sam sve u jednom, nesto trazili tako da nemam razloga lagati!
I ja se podmirujem u wx Interexu na Pofalicima, ali je cinjenica da su neke proizvode izbacili i da ne mogu vise da ih nadjem...
StupskaBitanga

#865 Re: Ja bojkotujem Konzum...A vi?

Post by StupskaBitanga »

Ne bi vjerovala ljudi u kupovinu u SCC i BBI samo idu da bi bili viđeni ma koliko to šašavo zvučalo to je nažalost tako
mayab

#866 Re: Ja bojkotujem Konzum...A vi?

Post by mayab »

StupskaBitanga wrote:Ne bi vjerovala ljudi u kupovinu u SCC i BBI samo idu da bi bili viđeni ma koliko to šašavo zvučalo to je nažalost tako
... a jos tamo nema pive! :-) :izet:
P308

#867 Re: Ja bojkotujem Konzum...A vi?

Post by P308 »

Nisrin wrote:
StupskaBitanga wrote:

Ma kupujte smece, samo nek je domace- nije tacno da je dobro sve sto je domace!!! Kao sto nije dobro ni sve sto je uvozno...

Druga stvar, jucer je Konzum kod Hitne bio KRCAT, za VF ne znam...bio je krcat onaj na Dobrinji i jedan i drugi, kao i onaj u SCCu i u BBIu, bila sam sve u jednom, nesto trazili tako da nemam razloga lagati!
I ja se podmirujem u wx Interexu na Pofalicima, ali je cinjenica da su neke proizvode izbacili i da ne mogu vise da ih nadjem...
StupskaBitanga uvijek tvrdi da u Konzumu ima vise prodavaca nego kupaca. :oops:
StupskaBitanga

#868 Re: Ja bojkotujem Konzum...A vi?

Post by StupskaBitanga »

eto imam veliki preko puta
Komplet WiSA je propala čak toliko da sada prodaju šanesku odjeću kao lafo ekskluzivu robu ekskluzivnih robnih marki
StupskaBitanga

#869 Re: Ja bojkotujem Konzum...A vi?

Post by StupskaBitanga »

mayab wrote:
StupskaBitanga wrote:Ne bi vjerovala ljudi u kupovinu u SCC i BBI samo idu da bi bili viđeni ma koliko to šašavo zvučalo to je nažalost tako
... a jos tamo nema pive! :-) :izet:
pa to je naše licemjerstvo
JohnnyS

#870 Re: Ja bojkotujem Konzum...A vi?

Post by JohnnyS »

BiH je jedna od rijetkih država na svijetu gdje potrošači navijaju za nastanak monopola :D
StupskaBitanga

#871 Re: Ja bojkotujem Konzum...A vi?

Post by StupskaBitanga »

JohnnyS wrote:BiH je jedna od rijetkih država na svijetu gdje potrošači navijaju za nastanak monopola :D
pa neka vrsta duopola je već prisutna dok monopol je na pragu
JohnnyS

#872 Re: Ja bojkotujem Konzum...A vi?

Post by JohnnyS »

StupskaBitanga wrote:
JohnnyS wrote:BiH je jedna od rijetkih država na svijetu gdje potrošači navijaju za nastanak monopola :D

Kakav monopol živ bio, ima Bosne, a i Hercegovine i van Sarajeva? Više trgovačkih lanaca je normalno svugdje u svijetu, navijati da jedan postane dominantan je pilanje grane na kojoj se sjedi jer kad ostvari dominaciju sigurno neće imati niske cijene jer nitko ne pokreće trgovački lanac iz altruističkih motiva i da stavi ljudima kruh na stol, već da sebi zgrne što više para...
mokra_carapa

#873 Re: Ja bojkotujem Konzum...A vi?

Post by mokra_carapa »

JohnnyS wrote:
StupskaBitanga wrote:

Kakav monopol živ bio, ima Bosne, a i Hercegovine i van Sarajeva? Više trgovačkih lanaca je normalno svugdje u svijetu, navijati da jedan postane dominantan je pilanje grane na kojoj se sjedi jer kad ostvari dominaciju sigurno neće imati niske cijene jer nitko ne pokreće trgovački lanac iz altruističkih motiva i da stavi ljudima kruh na stol, već da sebi zgrne što više para...
Pa dokle god Konzum forsira hrvatske proizvode i vadi novac u HR, dotle će valjda i građani bojkotovati i gledati da onaj što uzgaja maline u tešnju ih uspije prodati, pa da te iste maline stignu ili u Klas ili u neki drugi domaći izlog (Isto kao što rade u HR pa nam prodaju njihovo voće i povrće.. a tek VODU!) :bih:
saiks

#874 Re: Ja bojkotujem Konzum...A vi?

Post by saiks »

A kupovali bi njemacko da se Lidl otvori,sve daj sam nek nije od komsije
kox

#875 Re: Ja bojkotujem Konzum...A vi?

Post by kox »

JohnnyS wrote:
StupskaBitanga wrote:

Ako se bojiš monopola onda ti je zaista pogrešan avatar jer trenutno samo taj trgovinski lanac ima polumonopolističku poziciju u dobrom dijelu BiH. Evo npr. postoji Bingo na Otoci i sljedeći je bivši Interex na Pofalićima. Na istom tom potezu postoji najmanje 10 manjih Konzuma, od supereta do granapa, i još bivši Mercator i Konzum na Koreji. U nekim zgradama postoje po dva Konzuma, tj. Drvopromet i Konzum :-) . U gradu mislim da postoji samo Bingo na Ciglanama, a Konzuma ima više desetina. Nije dobro da bilo koji trgovinski lanac ima tako dominantnu poziciju, a pogotovo ako je strani koji uz to daje prednost stranim proizvodjačima.
Last edited by kox on 09/02/2015 00:20, edited 1 time in total.
Post Reply