Veličanstveno... Inače Abdullah Saleh (bivši predsjednik po kome se ova džamija zove) slovi kao lice koje upravlja sa Hutima iz sjene.jastuk1 wrote:
Jemen
- Challenger__
#851 Re: Jemen
-
sarajevoxxxx
#852 Re: Jemen
Pa vojska koja je ostala lojalna bivšem predsjedniku je sklopila savez sa Hutima, mislim da su oni jedna strana u ovim sukobima.vivaldi wrote:jesu to huti ili neki drugi?sarajevoxxxx wrote:Vojska odana bivšem predsjedniku Salihu sve bliže Adenu, sada se nalaze samo 30 km od grada.
ustvari s kim se ti huti tamo i rokaju?
negdje sam vidio neku mapu..tamo ima 5-6 nekakvih feudalaca..niko nikog ne moze
- Challenger__
#854 Re: Jemen
1. Lojalisti, 2. Huti, 3. AQsarajevoxxxx wrote:Pa vojska koja je ostala lojalna bivšem predsjedniku je sklopila savez sa Hutima, mislim da su oni jedna strana u ovim sukobima.
Za sada.
Edit: da napomenem da su plemena i grupe lojalne bivšem predsjedniku Salehu, također na istoj strani sa Hutima. Tako da oni čine jedan front koji je širi od mainstream pojednostavljenja.
Last edited by Challenger__ on 30/03/2015 00:24, edited 1 time in total.
- vivaldi
#855 Re: Jemen
pa jel ovaj saleh s hutijima?sarajevoxxxx wrote:Pa vojska koja je ostala lojalna bivšem predsjedniku je sklopila savez sa Hutima, mislim da su oni jedna strana u ovim sukobima.vivaldi wrote:jesu to huti ili neki drugi?sarajevoxxxx wrote:Vojska odana bivšem predsjedniku Salihu sve bliže Adenu, sada se nalaze samo 30 km od grada.
ustvari s kim se ti huti tamo i rokaju?
negdje sam vidio neku mapu..tamo ima 5-6 nekakvih feudalaca..niko nikog ne moze
- Challenger__
#856 Re: Jemen
Protivi se intervenciji, tvrdi se da je lider iz sjene, tako da možemo reći - da.
-
sarajevoxxxx
#857 Re: Jemen
Izgleda u slijedećih nekoliko sati bi Huti mogli izvesti do sada najveći napad na Aden.U gradu se već vode manje borbe, Huti imaju snajperiste raspoređene po zgradama, koji već djeluju.
- vivaldi
#858 Re: Jemen
aha..
ma buni me sto se ovo predtsvalja opet ko sekstaski sukob, ali na toj mapi ima nekih raznih teritorija, koje kontorilisu neka plemena, al kaida, huti..klicni palci..a valjda niko nikog ne moze (ma cim je kokuzluk i ne cudi me) nego ne mogu da popamtim nicija imena sem ovih hutija
ma buni me sto se ovo predtsvalja opet ko sekstaski sukob, ali na toj mapi ima nekih raznih teritorija, koje kontorilisu neka plemena, al kaida, huti..klicni palci..a valjda niko nikog ne moze (ma cim je kokuzluk i ne cudi me) nego ne mogu da popamtim nicija imena sem ovih hutija
- _Reds_
#859 Re: Jemen
A sta su ovi Huti ?? Arapi ?? Sije ??
Koiko uopce u Jemenu ima siija procentualno ??
-
Kaligula I
#860 Re: Jemen
...Arapi su narod koji pati od kompleksa manje vrijednosti...naravno, kompleks su nabili Židovi, koji im već dekadama, uz maestralnu američku asistenciju, razvlače pamet na jedan groteskan, morbidan i maliciozan način...i sada tako iskompleksirani, poniženi, poraženi i uvrijeđeni Arapi su željni pobjede i trijumfa kako bi sebi povratili makar zrno samopouzdanja i poljuljanog dostojanstva...naravno, pošto im je pamet razvučena vrlo stručno i profesionalno, oni su, opet, izabrali pogrešan način i put dizanja samopouzdanja i vraćanja dostojanstva...deset na jednoga, dakle kukavički, krenuli su na svoga brata i po vjeri, i po jeziku, i po etniji...Arapi su, i definitivno je jasno, američko sredstvo za mlaćenje gloginja...umjesto da pokažu zube Izraelu, oni ih oštre na Jemencima...groteska par excellence ...
- Challenger__
#861 Re: Jemen
Za one koji znaju malo ili nimalo. Neka pogledaju dvije stvari:
1. Osnovne stvari o zemlji;
2. biografiju bivšeg predsejdnika Jemena (Abdullah Saleh).
Sa te dvije temeljne stvari (uključujući i religijske podjele) lakše ćete pohvatati konce današnje krize.
1. Osnovne stvari o zemlji;
2. biografiju bivšeg predsejdnika Jemena (Abdullah Saleh).
Sa te dvije temeljne stvari (uključujući i religijske podjele) lakše ćete pohvatati konce današnje krize.
- insomnia78
#862 Re: Jemen
Cisto sektaskivivaldi wrote:aha..
- vivaldi
#863 Re: Jemen
jemen ima 25 miliona stanovnika, a huta /shiita je valjda oko 30-40% to sam negdje neki dan procitao, ali su toliko sromasni da ne znam da li se moze vjerovati tim popisima/procjenama_Reds_ wrote:A sta su ovi Huti ?? Arapi ?? Sije ??
meni jedino nije jasno da ameri kojima je ocigledno jako stalo zadnjih godina da naprave neki deal sa iranom, bas sada kada su pregovori kako sami tvrde u kljucnoj fazi, podrze napade na ove iranske saveznike???
nema mi smisla da zbog nekakvih huta i podrske bombardovanju rizikuje dogovor s iranom...
fali mi neko logicko objasnjenje
-
sarajevoxxxx
#864 Re: Jemen
Huti su izuzetno jaki, nešto poput IS-a u Siriji i Iraku.Zanimljivo da ratuju protiv velikih bogatih zemalja, a oni siromašni, go siromah
mislim bezze
Također, Egipat je zvanično protiv Huta, znači Sisi koji je došao prevratom na vlast sada je u ratu sa Hutima koji žele isto tako prevratom doći na vlast, sada protiv sebe ima jaku vojsku, a ne civile na ulici kao u Kairu.Bit će ovdje svega.
Također, Egipat je zvanično protiv Huta, znači Sisi koji je došao prevratom na vlast sada je u ratu sa Hutima koji žele isto tako prevratom doći na vlast, sada protiv sebe ima jaku vojsku, a ne civile na ulici kao u Kairu.Bit će ovdje svega.
-
Kaligula I
#865 Re: Jemen
...svako ima pravo na sivu eminenciju pa i Huti...nego zanima me način na koji su ovi ljudi došli do struje...slika je fenomenalna i vidim ne stede na električnoj energiji...Challenger__ wrote:Veličanstveno... Inače Abdullah Saleh (bivši predsjednik po kome se ova džamija zove) slovi kao lice koje upravlja sa Hutima iz sjene.jastuk1 wrote:
- vivaldi
#866 Re: Jemen
sad procitah tweet da je neki egipatki pilot odbio da bombarrduje jemen i rekao da hoce da rauje protiv izraela..uglavnom zavrsio je u murijisarajevoxxxx wrote:Huti su izuzetno jaki, nešto poput IS-a u Siriji i Iraku.Zanimljivo da ratuju protiv velikih bogatih zemalja, a oni siromašni, go siromahmislim bezze
-
Kaligula I
#867 Re: Jemen
...baš ti hvala na informaciji, jer ona jednim djelom potvrđuje moj prethodni upis...jedan od rijetkih ili bolje rečeno hrabrijih koji misle svojom glavom...vivaldi wrote:sad procitah tweet da je neki egipatki pilot odbio da bombarrduje jemen i rekao da hoce da rauje protiv izraela..uglavnom zavrsio je u murijisarajevoxxxx wrote:Huti su izuzetno jaki, nešto poput IS-a u Siriji i Iraku.Zanimljivo da ratuju protiv velikih bogatih zemalja, a oni siromašni, go siromahmislim bezze
- JohnnyS
#868 Re: Jemen
Sreća njegova da ne ratuje protiv Izraela nego protiv tih beduina, vjerojatno ne bi ni poživio dovoljno dugo da daje izjave...
- insomnia78
#869 Re: Jemen
Pa istovremeno pruzaju zracnu podrsku irackoj vojsci i iranskim milicijama u Irakuvivaldi wrote:jemen ima 25 miliona stanovnika, a huta /shiita je valjda oko 30-40% to sam negdje neki dan procitao, ali su toliko sromasni da ne znam da li se moze vjerovati tim popisima/procjenama_Reds_ wrote:A sta su ovi Huti ?? Arapi ?? Sije ??
meni jedino nije jasno da ameri kojima je ocigledno jako stalo zadnjih godina da naprave neki deal sa iranom, bas sada kada su pregovori kako sami tvrde u kljucnoj fazi, podrze napade na ove iranske saveznike???
nema mi smisla da zbog nekakvih huta i podrske bombardovanju rizikuje dogovor s iranom...
fali mi neko logicko objasnjenje
- Challenger__
#870 Re: Jemen
Z. Dizdarević tumači kao dodatni pritisak na Teheran. Ama, Vivaldi...vivaldi wrote:fali mi neko logicko objasnjenje
Evo ti je ovdje.
Piromanska politika.
-
sarajevoxxxx
#872 Re: Jemen
Vojni prevrat u Hadramautu u gradu al-Mukalla http://wikimapia.org/1615405/Al-Mukalla-City u predsjedničkoj palači.Vojska prešla na stranu Huta!
- vivaldi
#873 Re: Jemen
a jebes ga, u taj irak su ulozili ogormne pare, mislim da bi se to i na unutrasnjem planu moglo obiti o glavu obami da ih ovi isilovci pregaze pa me ne cudi da ih zbog svog obraza malo poguraju da ne sipadne sve uzaludno sto su tamo radil zadnjih 10 godina..insomnia78 wrote:Pa istovremeno pruzaju zracnu podrsku irackoj vojsci i iranskim milicijama u Iraku
al haj ga znaj..nekako mi ovaj jemen od svega se cini najmanje bitan..nekako odjednom explodira. sigunrno nije slucajno, a koje zakuho boga pitaj
Last edited by vivaldi on 30/03/2015 00:51, edited 1 time in total.
- Challenger__
#874 Re: Jemen
Notorne psihopate i piromani Vivaldi.
_____
Šta je smješno Nesanice? "The Project for the New American Century" je taj dokument, da. Bukmarkuj i čitaj. Koristi priliku dok još imam vremana za ove zajebancije, bićeš mi zahvalan.
_____
Šta je smješno Nesanice? "The Project for the New American Century" je taj dokument, da. Bukmarkuj i čitaj. Koristi priliku dok još imam vremana za ove zajebancije, bićeš mi zahvalan.
- Co0l
#875 Re: Jemen
Ne pise se njemu dobro ni zbog takvih izjava protiv Sisijevog Izraela.JohnnyS wrote:Sreća njegova da ne ratuje protiv Izraela nego protiv tih beduina, vjerojatno ne bi ni poživio dovoljno dugo da daje izjave...