Problem pasa lutalica

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Locked
L u c i f e r

#851 Re: Problem pasa lutalica

Post by L u c i f e r »

Ubijanje u cilju vlastitog opstanka je prirodna stvar.
Sve životinjske vrste ubijaju, a i neke biljne, pa tako i čovjek.
Mesojedi ubijaju biljojede radi hrane, biljojedi ubijaju biljke radi hrane (koje su također živo biće), a i mesojedi i biljojedi ubijaju pripadnike svoje ili drugih vrsta koje ugrožavaju njih i njihovo potomstvo.
Čovjek dnevno ubija milione živih bića koje koristi za hranu, a milione drugih koji ga ugrožavaju na bilo koji način (pacovi, zmije, kojoti, vukovi, itd.).

Etički neprihvatljivo za čovjeka je samo ubijanje vlastite vrste, te bezrazložno ubijanje drugih živih bića, kao i njihovo mučenje.
Psi lutalice su bili i ostali štetočine, kojih se čovjek oduvijek rješavao na jedan od dva načina: udomljavanjem (pod tim podrazumijevam i azile) ili ubijanjem.
Trećeg rješenja nema.
Država za azile para nema. Ako udruženja građana imaju, bujrum. Ako pojedinci imaju želje i srestava, dupli bujrum.
Mada po mom shvatanju doživotni azili nisu adekvatno udomljavanje. Psu je potrebna pažnja i dom, a azili su bezlični zatvori.
Kad bih ja birao želim li biti beskućnik, doživotni robijaš ili mrtav, izabrao bih ovo treće.
Al opet velim, bujrum.

Volim životinje i imao sam psa.
Ali realnost je realnost, barem za nas odrasle i racionalne ljude.
Onaj ko dobrobit pripadnika druge vrste stavlja ispred dobrobiti pripadnika vlastite vrste, jednostavno nije psihički zdrava osoba koju treba sažalijevati.
Onaj ko radi kao vlastite finansijske dobrobiti podržava ugroženost ljudi i njihove djece od strane poludivljih životinja, čovjek je vrijedan prezira.

Posljednh dana, promjenom vremenskih prilika, došlo je do drastičnog povećanja napada lutalica na ljude.
http://www.klix.ba/vijesti/bih/sve-vise ... /140912035
http://www.klix.ba/vijesti/bih/nastavlj ... /140912135

Nastavimo sa pritiskom na naše govnitičare putem zatrpavanja e-mailovima, medijskim pritiscima, kroz stranačke kanale, te na kraju krajeva i pisanjem na ovom forumu...
Nastavimo i sa samoorganizacijom, te što je moguće humanijem rješenju ovog pitanja vlastitom sposobnostima i snagama.

Zaustavimo ovo nametnuto ludilo u kojem su lutalice postale svete životinje koje imaju više prava od naše djece i bespomoćnih pojedinaca.
Zaustavimo traumiranje naše djece.

Kad bude izgubljen prvi život, biće prekasno...

ps: hinspiracija majka... :ginisovac:
Prpa.ba

#852 Re: Problem pasa lutalica

Post by Prpa.ba »

Kad god u nekom placenom oglasu, tj. tekstu "slobodnomislecih boraca za ljudska prava divljih zivotinja" vidim pojam "napusteni pas", dodje mi da se samoranim. Dakle, napustanje znaci da je konkretna zivotinja nekad bila u registrovanom vlasnistvu neke osobe koja ju je kasnije ostavila na cjedilu i izbacila van. Za napustanje imamo konkretnu zivotinju i konkretnog vlasnika (ili vise njih). Zivotinja koja nikad nije imala vlasnika nije napustena jer nikad nije bila u necijem vlasnistvu. Logicno? Ocito da ne, jer propagandisti i placeni aktivisti agentura stranih vlada u BiH koriste termin ne bi li divlje zivotinje, konkretno pse na nasim ulicama, sveli na nivo napustenih jadnih zivotinjica koje su dusmani izbacili na ulicu.

Jedno su vlasnicki psi, drugo su napusteni psi, a trece su divlji psi sa cijom obradom kantonalna kafilerija pocinje od ponedjeljka. :thumbup:
Naslovnica

#853 Re: Problem pasa lutalica

Post by Naslovnica »

Gledam jutros na Alipašinom i Mojmilu nigdje ni jednog kera na ulici!
100% su ih ove psihoze sakrile da ih šinteraj ne bi pokupio.
Hemera

#854 Re: Problem pasa lutalica

Post by Hemera »

uglavnomja wrote:Realno, ovaj tekst je dovoljan razlog da se preispitaju i obezvrijede tzv. Diplome tih placenih fakultetica.

Kajav sud i pascad? Lupa mala ko maksim po divixiji ... A nazalost nadje se jos "obrazovanijih" pa joj pljescu.

I onda, staro pitanje: ko se jos cudi sto je bosna na dnu tabele iq :roll: kad su ovo eksperti :skoljka:
Vidis da nije normalna kakve je sve idiotizme krhala. Svaka recenica je kretenizam i to drogirani.
Capsicum

#855 Re: Problem pasa lutalica

Post by Capsicum »

Možemo li sastaviti spisak onih koji podržavaju ovo nenormalno stanje ili su njemu doprinijeli, a članovi su političkih stranaka, eventualno čak i njihovi kandidati na izbornim listama?
Alfons Kauders

#856 Re: Problem pasa lutalica

Post by Alfons Kauders »

Prpa.ba wrote:Kad god u nekom placenom oglasu, tj. tekstu "slobodnomislecih boraca za ljudska prava divljih zivotinja" vidim pojam "napusteni pas", dodje mi da se samoranim. Dakle, napustanje znaci da je konkretna zivotinja nekad bila u registrovanom vlasnistvu neke osobe koja ju je kasnije ostavila na cjedilu i izbacila van. Za napustanje imamo konkretnu zivotinju i konkretnog vlasnika (ili vise njih). Zivotinja koja nikad nije imala vlasnika nije napustena jer nikad nije bila u necijem vlasnistvu. Logicno? Ocito da ne, jer propagandisti i placeni aktivisti agentura stranih vlada u BiH koriste termin ne bi li divlje zivotinje, konkretno pse na nasim ulicama, sveli na nivo napustenih jadnih zivotinjica koje su dusmani izbacili na ulicu.

Jedno su vlasnicki psi, drugo su napusteni psi, a trece su divlji psi sa cijom obradom kantonalna kafilerija pocinje od ponedjeljka. :thumbup:
U zakonu se mogu naci dva clana - 14. govori o eutanaziji i napustenim zivotinjama - njega pokusavaju primjeniti na sve lutalice. Medjutim Clan 13. govori o stetocinama, zivotinjama koja npr. ugrozavaju lovista ili neke druge vrste. Clan 13. se moze primjeniti na golubove, pacove, macke ili bilo koju drugu vrstu koja je namnozi u toj mjeri da ugrozava druge vrste. Psi nisu izuzetak.

Ogromna vecina lutalica nije napustena i termin napustena zivotinja se na njih uopste ne treba odnositi. Cak i da treba, i da se treba raditi eutanazija u skladu za Clanom 14, prva dva stava tog clana govore o vlasnicima i njihovoj diskreciji da primjene eutanaziju u nekoliko situacija. Taj dio se ignorise, jer aktivisti smatraju da se eutanazija ne smije primjeniti, ali to cesto ne govore vlasnicima pasa, jer se velika vecina s tim ne bi slozila. Ljudi ne koriste eutanaziju jer su sadisti ili jer im je dosadilo imati ljubimca, vec da tom ljubimcu skrate muke u slucaju bolesti, starosti itd. Fanatici smatraju da psi trebaju umirati iskljucivo prirodnom smrcu, sto je vecini vlasnika potpuno nepojmljivo, jer niko od njih ne bi u zivotu odrzavao psa koji se godinama pati. Ne znam nijednog vlasnika kojem je pas uginuo na taj nacin, osim kada bi se radilo o nesretnom slucaju. Svi vlasnici uspavaju svoje pse kada za to dodje vrijeme.

Emotivno nezreli ljudi se s tim ne mogu pomiriti jer svoje osjecaje stavljaju ispred interesa zivotinje, koju bi mucili godinama cisto radi svoje ideologije i psiholoske nemogucnosti da se nose sa takvom odlukom. Takvim ljudima nikad ne bi dao zivotinju da se o njoj brinu, jer su u stanju drzati bolesne i stare zivotinje koje se pate, dopustati ili podrzavati nekontrolisano razmnozavanje istih, a onda drzati copore u katastrofalnim uslovima - sve radi vlastitih emocija i ideologije, mada time ne cine nikakvu uslugu zivotinjama.

Ah da, kada ti psi vec nisu napusteni, kada su se nakotili kroz 5-10 godina i nekoliko generacija. Ko je njihov vlasnik? Ko placa odstetu u slucaju napada? Lokalna zajednica, opstine...
Naslovnica

#857 Re: Problem pasa lutalica

Post by Naslovnica »

Ovo je odavno zrelo da Jagomira!
Eto kakve psihoze drže 99% ljudi ovog grada taocima!

Sandra Kenda
6 hours ago
13. 9. 2014 u 2,30 min.. ---- ne mogu da spavam od bola.. zaklinjem se : -- OD SUTRA BORIĆU SE KRVLJU ZA ULIČNE PSE.. zgaziću, polomiti, uništiti i proliti krv svakoj gnjidi koja mi ikada dotakne psa na ulici.. -- vratiću svaku kapljicu boli ako je ikada zadate biću koje volim više od života.. -- OD SUTRA NEMA MILOSTI, NEMA STRAHA, NEMA ZAUSTAVLJANJA.. BORIĆU SE KRVLJU ZA SVAKOG ULIČNOG PSA.. kunem se

Sandra Kenda
8 hours ago
- my paypal blocked a little, I can not withdraw your donacion into my account .. PLEASE ALL OF YOU WHO SENT DONATES TO MY PAYPAL to confirm with " recipe confirm " please.. thank you

Image
Image
Image
Alfons Kauders

#858 Re: Problem pasa lutalica

Post by Alfons Kauders »

Capsicum wrote:Možemo li sastaviti spisak onih koji podržavaju ovo nenormalno stanje ili su njemu doprinijeli, a članovi su političkih stranaka, eventualno čak i njihovi kandidati na izbornim listama?
SBB, NS, SNSD, HDZ BiH i jos par stranaka

protiv su SDA i SDP

Proguglaj ko je podrzao izmjene zakona koje je predlozila Nermina Uzunovic (SDP).

Btw jako mi je drago sto se SNSD i HDZ tako brinu o 'dobrobiti' sarajevskih pasa. Siguran sam da nemaju nikakve lose motive.
julisiz es grant

#859 Re: Problem pasa lutalica

Post by julisiz es grant »

Je li stvarno neko misli da je ova drKenda normalan insan?
Naslovnica

#860 Re: Problem pasa lutalica

Post by Naslovnica »

julisiz es grant wrote:Je li stvarno neko misli da je ova drKenda normalan insan?
Sandra Kenda
16 hours ago
pozdrav budalama .. svim budalama tj. mojim jadnim smrdljivim neprijateljima ... danas sam neraspoložena pa da vam lagano objasnim.. :: ---- SVIMA VAMA KOJI ME PONOVO PLJUJETE I KAŽETE DA KRADEM OD ULIČNIH PASA, ALI JARANE OVAJ PUT JA KRADEM OD TEŠKO BOLESNIH PASA :: da kažem svojim jezikom kada sam ljuta -- " FUCK OFF " -- ODJEBITE IZ MOG ŽIVOTA U SKOKOVIMA i tračajte i ukopavajte materu svoju , jadnu , koja vas je rodila tako debilne i glupe.. zaboli me ona stvar za vas, vaše lupetanje i svaki komadić vazduha koji dišete.. MRŠ ba iz svake pore mog života.. - MY DEAR ENEMIES " FUCK OFF "
rekla-kazala

#861 Re: Problem pasa lutalica

Post by rekla-kazala »

homega wrote:
Piše: Dalida Kozlić dipl. iur.

....

Što se tiče “napada” (ljudi) na (pse) to je vrlo kompleksna tema. Termin “napad” nije prikladan niti pravno utemeljen. ( Čovjek) kao i bilo koja druga životinja “napada” odnosno reaguju u situacijama kada se osjeća ugroženim i reakcija ( ljudi) koja za rezultat ima tjelesne ozljede i psihičke traume kod ( pasa) je posljedica instiktivne reakcije, koja ima duboko ukorjenjene razloge u psihi ( čovjeka). Naime, ( čovjek) kao niti bilo koja druga životinja ne reaguje sa umišljajem. Jedina životinjska vrsta koja reaguje sa umišljajem pa tako i napada sa umišljajem je (pas).

Pod formulacijom da su razlozi za instiktivnu reakciju (čovjeka) ukorjenjeni u psihi (čovjeka se podrazumijeva to da su napušteni (ljudi) izloženi izgladnjelosti, žeđi, ekstremno visokim ili niskim temparaturama i svakodnevnom zlostavljanju od strane(pasa) . ( Čovjek) koji se svakodnevno traumira je podložan naglim instiktivnim reakcijama zbog generalno lošeg psiho – fizičkog stanja. Pod terminom (agresivan čovjek)„agresivan pas“ se podrazumijeva (čovjek) pas koji povremeno ne osjeća empatiju prema drugim (ljudima) psima ili drugim životinjskim vrstama i u određenim situacijama se ponaša asocijalno. Nije svako asocijalno ponašanje istovremeno i agresivno ponašanje.

Kod tzv. (agresivnog čovjeka) postoji kontinuitet u asocijalnom ponašanju većeg inteziteta. (Ljudi) se ne rađaju agresivni, oni to postaju uslijed izloženosti okrutnostima ulice i (pasa). Istinskih agresivnih ( ljudi) uglavnom nema i tim terminom se ne treba olako korisiti. Ima (ljudi) koji su pod utjecajem vanjskog faktora postali nepredvidljivi eventualno ili koji različito reaguju na različitu energiju koja im se odašilje.

Dalida, sve čestitke na preciznom i jasnom objašnjenju. :thumbup: :thumbup: :thumbup:
Tekst je OK samo kad se u tekstu zamjeni mjesto čovjeka i psa.
Last edited by rekla-kazala on 13/09/2014 09:01, edited 2 times in total.
Bullet Tooth Tony

#862 Re: Problem pasa lutalica

Post by Bullet Tooth Tony »

uglavnomja wrote:hebote patak, ko studira pravo u kiseljaku postane strucnjak za psecu psihu :lol: :lol: :lol:
:lol: :lol: :lol: :lol:
bubi_mama

#863 Re: Problem pasa lutalica

Post by bubi_mama »

Ova bi i iz Jagomira bila izbacena kao beznadezan slucaj... :-)
julisiz es grant

#864 Re: Problem pasa lutalica

Naslovnica wrote:
julisiz es grant wrote:Je li stvarno neko misli da je ova drKenda normalan insan?
Sandra Kenda
16 hours ago
pozdrav budalama .. svim budalama tj. mojim jadnim smrdljivim neprijateljima ... danas sam neraspoložena pa da vam lagano objasnim.. :: ---- SVIMA VAMA KOJI ME PONOVO PLJUJETE I KAŽETE DA KRADEM OD ULIČNIH PASA, ALI JARANE OVAJ PUT JA KRADEM OD TEŠKO BOLESNIH PASA :: da kažem svojim jezikom kada sam ljuta -- " FUCK OFF " -- ODJEBITE IZ MOG ŽIVOTA U SKOKOVIMA i tračajte i ukopavajte materu svoju , jadnu , koja vas je rodila tako debilne i glupe.. zaboli me ona stvar za vas, vaše lupetanje i svaki komadić vazduha koji dišete.. MRŠ ba iz svake pore mog života.. - MY DEAR ENEMIES " FUCK OFF "
Halo ba, ona se petinguje s paščadima, eno vidi se iz priloženog...kako iko ijednu njenu riječ može uzeti za ozbiljno?
Alfons Kauders

#865 Re: Problem pasa lutalica

Post by Alfons Kauders »

uglavnomja wrote:Realno, ovaj tekst je dovoljan razlog da se preispitaju i obezvrijede tzv. Diplome tih placenih fakultetica.

Kajav sud i pascad? Lupa mala ko maksim po divixiji ... A nazalost nadje se jos "obrazovanijih" pa joj pljescu.

I onda, staro pitanje: ko se jos cudi sto je bosna na dnu tabele iq :roll: kad su ovo eksperti :skoljka:
Nisu krivi takvi 'eksperti' vec 'mediji' koji im daju prostor iz samo njima znanih razloga. Zena se predstavlja kao jebeni strucnjak, a nikom ne padne na pamet da proguglaju njeno ime i u roku od par minuta procitaju kakve ima kvalifikacije, gdje je radila itd.

Ako su ovo reference 'eksperta' onda sam ja dobitnik Nobela i Fields medalje, u istoj godini. Zena nadrobi tekst koji nema veze s pravom, barem ne onim koje smo izucavali mi koji smo studirali na pravim, drzavnim fakultetima. Vec u prvih par receniva optuzi komunalnu firmu za kriminal, naziva ih zlocinackom organizacijom, sto bi u vecini zemalja bilo dovoljno za tuzbu i masnu odstetu (i kod nas bi, samo sto se sudovi ne mogu baviti svim sranjima koja objave 'mediji' jer ne bi imali vremena za druge stvari - a dvije trecine novinara, urednika i izdavaca bi fasovalo takve ostetne zahtjeve da ih do kraja zivota ne bi bili u stanju otplatiti).
JaneEyre

#866 Re: Problem pasa lutalica

Post by JaneEyre »

a gdje ova živi jel u sarajevu? ako je vidim da znam da je zaobiđem u krugu od pet metara ne smijem ni zamisliti kojim je sve bolestima zaražena...

naravno da je bolesna...ni kod nje, ni kod dalide i njima sličnih - nema ni trunke empatije prema žrtvama ugriza...
Bullet Tooth Tony

#867 Re: Problem pasa lutalica

Post by Bullet Tooth Tony »

Naslovnica wrote:
Sandra Kenda
16 hours ago

:lol: :lol: :lol: :lol: Koliko godina ima ? oko 6 ? cuj fuck off :lol: :lol: :lol: MY DEAR ENEMIES :lol: :lol:
Norm

#868 Re: Problem pasa lutalica

Post by Norm »

Naslovnica wrote:Ovo je odavno zrelo da Jagomira!
Eto kakve psihoze drže 99% ljudi ovog grada taocima!

Sandra Kenda
6 hours ago
13. 9. 2014 u 2,30 min.. ---- ne mogu da spavam od bola.. zaklinjem se : -- OD SUTRA BORIĆU SE KRVLJU ZA ULIČNE PSE.. zgaziću, polomiti, uništiti i proliti krv svakoj gnjidi koja mi ikada dotakne psa na ulici.. -- vratiću svaku kapljicu boli ako je ikada zadate biću koje volim više od života.. -- OD SUTRA NEMA MILOSTI, NEMA STRAHA, NEMA ZAUSTAVLJANJA.. BORIĆU SE KRVLJU ZA SVAKOG ULIČNOG PSA.. kunem se
HALO, nadlezni organi...imate li povod da reagujete u ovome slucaju? Otvorene prijetnje, krvlju? Prekrsajna prijava?
Ista?
'Azil' za ovu zvijer?
Sandra Kenda
8 hours ago
- my paypal blocked a little, I can not withdraw your donacion into my account .. PLEASE ALL OF YOU WHO SENT DONATES TO MY PAYPAL to confirm with " recipe confirm " please.. thank you
Ljubav za zivotinje?
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Alfons Kauders

#869 Re: Problem pasa lutalica

Post by Alfons Kauders »

JaneEyre wrote:
a gdje ova živi jel u sarajevu? ako je vidim da znam da je zaobiđem u krugu od pet metara ne smijem ni zamisliti kojim je sve bolestima zaražena...

naravno da je bolesna...ni kod nje, ni kod dalide i njima sličnih - nema ni trunke empatije prema žrtvama ugriza...
Nema ni prema zivotinjama.

Okruzena je bolesnim psima koji su zreli za eutanaziju, ali ona ih i dalje drzi i muci, cisto radi svog ega i svoje ideologije.

Ponavljam, svako ko je spreman doslovno muciti stare i nemocne zivotinje radi toga ne bi trebao imati nista s njima. Mesari su humaniji od ljudi koji muce zivotinje radi vlastite dobiti, promocije ili emotivne nezrelosti/nestabilnosti.
Norm

#870 Re: Problem pasa lutalica

Post by Norm »

Bullet Tooth Tony wrote:
uglavnomja wrote:hebote patak, ko studira pravo u kiseljaku postane strucnjak za psecu psihu :lol: :lol: :lol:
Zajebala je Cezara...Saptacica kerovima...
forest gump

#871 Re: Problem pasa lutalica

Post by forest gump »

Mensčini da u izjavama ove drkende ima materijala za policiju i krivično gonjenje.
julisiz es grant

#872 Re: Problem pasa lutalica

Norm wrote:
Bullet Tooth Tony wrote:
Zajebala je Cezara...Saptacica kerovima...
Al cura je jebeni ADVOKAT (tako se predstavila) :-)
Čuj 18 kerova drži, ćaća joj nema poso, mater ih hrani sve troje+18 paščadi...i to da je normalan insan, iz normalne porodice?
Naslovnica

#873 Re: Problem pasa lutalica

Post by Naslovnica »

Javljanje iz Zagreba:

Jasmina Merdanović
Jebem im sve sitno što imaju u kuči rod i porod.Da Bog da si vlastitu mater i djete davio i nosio na takoj žičanoj uzici Jebem mu rod i porod i zrmlju u koju će lečiProkkleta gamad.Ubice nije im bi9lo dosta ubijanja za rata pa moraju sada još nadoknaditi Da mogo pucat kroz kompjutor da ta dva gada smrljiva ubijem bez razmišljanjaIsuse dragi zar viudi9š tu krvoločnu zvjer-i što rade jadno0m psu.Pička im materina krvoločna,krvnici.nemogu doči sebi to0liko sam uzrujana i tresem se.Koje vlasti to rade i drže taj način na koji oni to radeMa proklet im bio svaki dan i jutro koje ugledali Da Bog da se paralizirali i puzali ko gliste i zmijeProklet im svaki zalogaj i u njemu vidjeli tog psa kojeg dave a on sa šapicama moli i taj pogled i bolnu cilenje sa otvorenim ustima ma jebem djete ,prokkleto mu bilo
6 hours ago · Like · 3

Jasmina Merdanović
Pa očito u toj vladi i jesu smo krvoloci dok mogu da donesu takav čin i uživati u tome umjesto da su pokupili ih sa ulice i našli im pristojni smještaj a i tim ljudima ako ih se može nazvati ljudima koji ih prvo uzmu za kučnog ljubimca pa ga poslije bace na ulicu upravo da ove gnjide od ljudi se i8življavaju na njima Jadne životinjeJebem i tu vladu skupina govnara retardiranih smradova jer da su normalni nebi mogli tako što napraviti nego se na humaniji način pobriniti da se pomogtne toj jadnoj životinji -ma SRAM IH BILO FUJ ZA TAKVU VLADEU treba njih tako sve objesiti za primjer nehumanosti na sred Baš čaršije gmizavci
6 hours ago · Like · 5
bubi_mama

#874 Re: Problem pasa lutalica

Post by bubi_mama »

Nije bolest sve sto boli :run:
Ova Kenda i njeni "istomisljenici" su opasni i krvolocni.
Ovakvi bi bili u stanju napasti fizicki i djete.
Fuj!
L u c i f e r

#875 Re: Problem pasa lutalica

Post by L u c i f e r »

L u c i f e r wrote:Evo glupače koja je podnijela tu krivičnu prijavu:

http://rujanajeger.com/index.php/razno/ ... -rade-24-7

http://www.visoko.co.ba/vijesti/politik ... anke-breza

Besposlena balavica, 24 godine, "diplomirana pravnica", "s već više od 15 godina iskustva" :roll: i - predsjednica opštinskog odbora Naše stranke Breza... E moj Peđa, čitaš li ti ovo... :)

Image

Ako sam imao ikakve sumnje, sad više nemam i sad makar 100% znam za koga NEĆU glasati. :nargila:
L u c i f e r wrote:Pa jebe se njoj u Brezi, tamo se nije nakotilo ko po Sarajevu i njoj ne odgrizaju guzove...

Pazi idiotluka iz njene "krivične prijave":
Građani moraju da znaju da svaki vid pomaganja “radnicima higijesnkog servisa” predstavlja saučesništvo u niz kaznenih djela i da će protiv svakog građanina koji pomaže i podstrekava na ilegalno hvatanje pasa biti podnesena kaznenan prijava.

Također, napominjen da svako dijete i svaki građanin koji je pretrpio duševnu bol zbog prisustvovanja okrutnosti nad napuštenim psima koju svakodnevno provode radnici higijenskog servisa, ima pravo da tuži općinu Novi Grad Sarajevo, J. P. „Lokom“, načelnika općine Novi Grad Sarajevo i direktora J. P. „Lokom“ d. o. o., kao i nadležne organe gonjenja koji svojim neprovođenjem zakonom previđenih radnji, doprinose stvaranju ozračja da građani BiH žive u nečijem privatnom dvorištu u kojem oligarhija radi što hoće i kako hoće.
Načitao sam se u životu svakakvih gluposti, ali ovo...nevjerovatno... :facepalm:
Locked