Granična policija - konkurs

Ekonomija, biznis, dionice, posao, (ne)zaposlenost...

Moderator: anex

Post Reply
Abdel__111

#851 Re: Granična policija - konkurs

Post by Abdel__111 »

Pa mislim to je za ocekivati ,da je ne znam kakav ,ne moze zavrsiti dok ova grupa kadeta ne zavrsi obuku i tek onda. A to je tamo do septembra ili oktobra naredne godine.
sarkasticna

#852 Re: Granična policija - konkurs

Post by sarkasticna »

Abdel__111 wrote:Pa mislim to je za ocekivati ,da je ne znam kakav ,ne moze zavrsiti dok ova grupa kadeta ne zavrsi obuku i tek onda. A to je tamo do septembra ili oktobra naredne godine.
Pa ako je tako onda bi trebao već krenuti,jer svakako se sva ta testiranja razvuku po 6 mj i više...
c_g

#853 Re: Granična policija - konkurs

Post by c_g »

Preforsirat ćemo se spremajući.
Nego, u čemu se pliva? :D
Krizzia

#854 Re: Granična policija - konkurs

Post by Krizzia »

c_g wrote:Preforsirat ćemo se spremajući.
Nego, u čemu se pliva? :D
Sorc, kupace... i ne zamaraj se plivanjem
Abdel__111

#855 Re: Granična policija - konkurs

Post by Abdel__111 »

Ma fizicki testovi su najsitniji problem u ovome svemu. Postavljeni su tako niski kriteriji da ih mize svaki rekreativac zavrsit u rekordnom vremenu. Bez obzira zakucao ti svaku stavku koja postoji ,ako nemas štele ja mislim da bodovi ne igraju nikakvu ulogu. Nazalost..
Krizzia

#856 Re: Granična policija - konkurs

Post by Krizzia »

Dodji ti do intervjua sa 35b iz TOZ i tih "bezveznih" 30 sa fizickog i ne sekiraj se za dalje :D :mrgreen:
sarkasticna

#857 Re: Granična policija - konkurs

Post by sarkasticna »

Krizzia wrote:Dodji ti do intervjua sa 35b iz TOZ i tih "bezveznih" 30 sa fizickog i ne sekiraj se za dalje :D :mrgreen:
Da,to su ti bodovi :thumbup:
Abdel__111

#858 Re: Granična policija - konkurs

Post by Abdel__111 »

Nisam nešto optimistican po pitanju toga. Malo vremena provodim sa momcima koji su sada na obuci u Rodoču ,svaki kaze isto ,ja sam mislio da je pomalo apsurdno da svih 100 kandidata upadne sa stelom ,al’ eto oni me uvjeriše u to. Sa srecom nam svima.
Krizzia

#859 Re: Granična policija - konkurs

Post by Krizzia »

Abdel__111 wrote:Nisam nešto optimistican po pitanju toga. Malo vremena provodim sa momcima koji su sada na obuci u Rodoču ,svaki kaze isto ,ja sam mislio da je pomalo apsurdno da svih 100 kandidata upadne sa stelom ,al’ eto oni me uvjeriše u to. Sa srecom nam svima.
Pusti ti te iz Rodoca.
Ja ti napisah recept za uspjeh :mrgreen:
Abdel__111

#860 Re: Granična policija - konkurs

Post by Abdel__111 »

Ah onda smo se pogresno razumeli. Recept je vise nego izvrstan. :D
Krizzia

#861 Re: Granična policija - konkurs

Post by Krizzia »

Abdel__111 wrote:Ah onda smo se pogresno razumeli. Recept je vise nego izvrstan. :D
Vidim ja da ti mene ne shvacas ozbiljno :mrgreen:
Jel ti ovo prvi natjecaj u GP?
Abdel__111

#862 Re: Granična policija - konkurs

Post by Abdel__111 »

Jeste ,prije 4 godine sam bio za specijalce FUP-a pa sam odustao samoinicijativno ,to mi je bila ogromna prilika koju sam propustio ,opet radi GP gdje su mi bili vraceni papiri u roku 2 mjeseca. :lol: al’ eto opet se covjek nada.
sarkasticna

#863 Re: Granična policija - konkurs

Post by sarkasticna »

Abdel__111 wrote:Jeste ,prije 4 godine sam bio za specijalce FUP-a pa sam odustao samoinicijativno ,to mi je bila ogromna prilika koju sam propustio ,opet radi GP gdje su mi bili vraceni papiri u roku 2 mjeseca. :lol: al’ eto opet se covjek nada.

Ništa nisam shvatila,bio si specijalac u FUPu pa si odustao zbog GP a oni ti vratili papire? Ne razumijem?
Kinaski

#864 Re: Granična policija - konkurs

Post by Kinaski »

kad je konkurs
Abdel__111

#865 Re: Granična policija - konkurs

Post by Abdel__111 »

Ne ,ne ,nisam bio specijalac ,bio sam samo na konkursu gdje sam samoinicijativno odustao i da mi je prvi put za GP ,pa sam naglasio da vec imam malo iskustva po pitanju konkursa ,al’ da se sa ovim nisam susretao nikad.
Da sam bio specijalac ,nikad ne bih otisao sa tog mjesta. To mi je zivotni san. :-D
Last edited by Abdel__111 on 20/12/2018 16:17, edited 1 time in total.
Abdel__111

#866 Re: Granična policija - konkurs

Post by Abdel__111 »

Kinaski wrote:kad je konkurs
Konkurs je zavrsio 20.10.2018 g.
Krizzia

#867 Re: Granična policija - konkurs

Post by Krizzia »

Ja sam ti ozbiljna po pitanju ovih bodova do intervjua. Kazes da mozes dobiti maksimum iz fizickog testa, to je 35b plus 35 iz TOZ, to je 70. Na intervjuu da ga j ne mozes dobiti manje od 15 (pretpostavljam da se znas predstaviti, reci nesto o sebi ukratko, odgovoriti na jedno ili nijedno pitanje vezano za zakone koje si spremao za test i slicno). To je ukupno 85 bodova. Na zadnjem natjecaju na ljecnicko su pozivani i sa 79 bodova, na predzadnjem sa 82, ali nisam sigurna. I eto, jednostavno je :mrgreen:
Ovdje se svasta moze procitati, od nekakvih kracih ramena do onih kojima nije bilo jasno kako su esej dobili 2,3 (dobijo sam 2 iz eseja nie mi jasno zasto, neznam trebam li se iči zaliti)
Samo samouvjereno i sigurno, i sve bi trebalo biti ok 8-)
Abdel__111

#868 Re: Granična policija - konkurs

Post by Abdel__111 »

Da li si ti bila zadnjih godina na konkursima ?
sarkasticna

#869 Re: Granična policija - konkurs

Post by sarkasticna »

Krizzia wrote:Ja sam ti ozbiljna po pitanju ovih bodova do intervjua. Kazes da mozes dobiti maksimum iz fizickog testa, to je 35b plus 35 iz TOZ, to je 70. Na intervjuu da ga j ne mozes dobiti manje od 15 (pretpostavljam da se znas predstaviti, reci nesto o sebi ukratko, odgovoriti na jedno ili nijedno pitanje vezano za zakone koje si spremao za test i slicno). To je ukupno 85 bodova. Na zadnjem natjecaju na ljecnicko su pozivani i sa 79 bodova, na predzadnjem sa 82, ali nisam sigurna. I eto, jednostavno je :mrgreen:
Ovdje se svasta moze procitati, od nekakvih kracih ramena do onih kojima nije bilo jasno kako su esej dobili 2,3 (dobijo sam 2 iz eseja nie mi jasno zasto, neznam trebam li se iči zaliti)

Sve je ovo lijepo što si ti napisala,ali na žalost nije tako. Ma ni blizu.
Nonchy

#870 Re: Granična policija - konkurs

Post by Nonchy »

Krizzia wrote:Ja sam ti ozbiljna po pitanju ovih bodova do intervjua. Kazes da mozes dobiti maksimum iz fizickog testa, to je 35b plus 35 iz TOZ, to je 70. Na intervjuu da ga j ne mozes dobiti manje od 15 (pretpostavljam da se znas predstaviti, reci nesto o sebi ukratko, odgovoriti na jedno ili nijedno pitanje vezano za zakone koje si spremao za test i slicno). To je ukupno 85 bodova. Na zadnjem natjecaju na ljecnicko su pozivani i sa 79 bodova, na predzadnjem sa 82, ali nisam sigurna. I eto, jednostavno je :mrgreen:
Kao da čitam svoje postove kada sam prvi put predavala. Draga, vjeruj mi, ništa nije tako. Možeš dobiti max bodove na testu općeg znanja isključivo ako imaš jaku vezu! Može tvoj esej biti za 10tke, možeš ti sva pitanja odgovoriti točno, oni će ti naći grešku, izmislit će je!
Itekako mogu da te obore na intervju, makar ti bila najopuštenija na svijetu i sve im rekla baš kako oni žele da čuju. Od 100 ljudi u Rodoču, svih 100 su imali štelu i to je nažalost tako. (Ovo kažem jer barem 30 ljudi trenutno poznajem sa akademije i ljudi tamoo budu iskreni i kažu kako su upali) Što se prije pomiriš sa tim, manje ćeš se razočarati poslije! :)
sarkasticna

#871 Re: Granična policija - konkurs

Post by sarkasticna »

Nonchy wrote:
Kao da čitam svoje postove kada sam prvi put predavala. Draga, vjeruj mi, ništa nije tako. Možeš dobiti max bodove na testu općeg znanja isključivo ako imaš jaku vezu! Može tvoj esej biti za 10tke, možeš ti sva pitanja odgovoriti točno, oni će ti naći grešku, izmislit će je!
Itekako mogu da te obore na intervju, makar ti bila najopuštenija na svijetu i sve im rekla baš kako oni žele da čuju. Od 100 ljudi u Rodoču, svih 100 su imali štelu i to je nažalost tako. (Ovo kažem jer barem 30 ljudi trenutno poznajem sa akademije i ljudi tamoo budu iskreni i kažu kako su upali) Što se prije pomiriš sa tim, manje ćeš se razočarati poslije! :)

Jao Nonchy što tješiš ovu omladinu :lol:

Pustite vi nju,mi koji izlazimo 7. put nije nam nitko kriv,nego nismo na intervju dobro rekli ime,prezime,gdje živimo...
Abdel__111

#872 Re: Granična policija - konkurs

Post by Abdel__111 »

To sve stoji ,nisam ni ja vjerovao na pocetku kad su mi govorili ,da od 100 ljudi koji su upali ,svi da su imali neku stelu. Tek kad sam sreo momke iz Rodoca sa akademije ,otvoreno su mi sve rekli.
Nego jesu li ikoga zvali ?
sarkasticna

#873 Re: Granična policija - konkurs

Post by sarkasticna »

Abdel__111 wrote:To sve stoji ,nisam ni ja vjerovao na pocetku kad su mi govorili ,da od 100 ljudi koji su upali ,svi da su imali neku stelu. Tek kad sam sreo momke iz Rodoca sa akademije ,otvoreno su mi sve rekli.
Nego jesu li ikoga zvali ?

Nisu,mene nisu. Vjerujem da iza Nove ide pismeno testiranje. Bolje,neka bude ljepše vrijeme za fizičko :lol:
Tko će trčati po minusu :-)
Abdel__111

#874 Re: Granična policija - konkurs

Post by Abdel__111 »

Vjerovatno nikoga nisu ,mozda su povratili papire sa nepotpunom dokumentacijom ,al’ sto se tice zvanja jos nisam ni od koga cuo.
Da li morfoloski pregled ide prije fizicke spreme ili poslije ?
I da li neko zna na sta se bazirati po pitanju znanja za ToZ?
sarkasticna

#875 Re: Granična policija - konkurs

Post by sarkasticna »

Abdel__111 wrote:Vjerovatno nikoga nisu ,mozda su povratili papire sa nepotpunom dokumentacijom ,al’ sto se tice zvanja jos nisam ni od koga cuo.
Da li morfoloski pregled ide prije fizicke spreme ili poslije ?
I da li neko zna na sta se bazirati po pitanju znanja za ToZ?
Morfološki ide taj dan kada je fizičko testiranje,na bazenu prije plivanja izmjere visinu i težinu.
Za ToZ,hmmm... Pa zakoni o graničnoj,policiji,ustav,opće znanje,gluposti neke često znaju biti i tako. Bude svačega uglavnom. Na prošlom je bilo dosta pitanja iz zakona o graničnoj.
Post Reply