LG G3

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Post Reply
Free Spirit

#851 Re: LG G3

Post by Free Spirit »

Naslovnica wrote:Razmišljao sam da uzmem G3, ali kada vidim kakvi su problemi vezano za GPS i signal općenito, neka hvala.
Generalno nije loš telefon uopšte, pogotovo za te pare. Uzmeš ovu jaču verziju i nema aplikacije/programa da će štopati. Mob ima svoje nedostatke, kao i svaki drugi, ali za normalnu upotrebu će poslužiti bez problema. Evo naveli su probleme oko GPS navigacije koja nije loša ali imaš i boljih primjera na drugim telefonima. Ja ti mogu reći, ako misliš igrati puno igrica na mobu G3 nije za tebe jer se dosta grije zbog displeja i rezolucije. Meni odgovara jer me ne interesuju igrice za mob, zato za ostale stvari - odličan. Ima dobru zadnju kameru (prednja realno nije čemu) al opet ne bacam selfije pa mi je i to nebitno.

Ako hoćeš da eksperimentišeš sa kamerom snimi program XCAM, pošto ovaj na telefonu i nema baš puno opcija. Slikanje pri lošem osvjetljenju pravi baš puno buke pa ja sa ovom aplikacijom smanjim ISO koliko god mogu a kasnije u PS-u dorađujem po želji.
G4 ima puno bolju kameru, ako te to interesuje, a za ostale telefone provjeri već :-D

@ado znam odlično kakva je situacija kod nas, ja zbog toga ipak idem na ovu skuplju varijantu s tim da sačekam pred kraj serije da me dođe što jeftinije. Sa švercerima jednostavno nemam sreće pa više ne rizikujem što se tiče telefona
Naslovnica

#852 Re: LG G3

Post by Naslovnica »

Na BH Telecomu je ova jača verzija?
Ne igram se na mob, uglavnom email, internet.
mufa1

#853 Re: LG G3

Post by mufa1 »

Pretjeraste ga brate za gps, al bas debelo.. Bas sam nesto dosta u zadnje vrijeme palio navigaciju, sto google maps, sto here maps i nikad nikakvih problema. Cak sam prosli vikend u nekoj prašumi Bogu iza nogu, gdje nije čak bilo ni mreže, upalio gps da me locira, da vidimo jesmo na dobrom putu ka cilju...i bez po muke je sve ferceralo..
I nikad mi se nije desilo da izgubi gps signal dok je upaljena navigacija... 32 gb model je u pitanju.
Free Spirit

#854 Re: LG G3

Post by Free Spirit »

Naslovnica wrote:Na BH Telecomu je ova jača verzija?
Ne možeš uzeti više G3 u telekomu, samo novije. Ja kad sam uzimao već je bilo pred kraj serije i došle su G4 od LG-a. Morali su donijeti iz druge centrale.

@mufa1 Ja isto nisam imao problema uopšte, baš sam ove zime na Jahorini testirao pravo, hodao do vrha i nazad. Lokacija bez problema
forest gump

#855 Re: LG G3

Post by forest gump »

Ja ne znam majke mi, gdje su ovi što imaju problema sa GPS-om uzimali telefon? Na Heco pijaci?

Apsolutno nikakvih problema nemam sa GPS-om. Radi ko singerica.

LG G3 je beton telefon. I danas nakon 2-3 godine nakon što je izašao na tržište. Jedino što bi mu ja promjenio je downgrade rezolucije na 1080x1920.

4K je totalno bespotreban udar na bateriju.
Naslovnica

#856 Re: LG G3

Post by Naslovnica »

Free Spirit wrote:
Naslovnica wrote:Na BH Telecomu je ova jača verzija?
Ne možeš uzeti više G3 u telekomu, samo novije. Ja kad sam uzimao već je bilo pred kraj serije i došle su G4 od LG-a. Morali su donijeti iz druge centrale.

@mufa1 Ja isto nisam imao problema uopšte, baš sam ove zime na Jahorini testirao pravo, hodao do vrha i nazad. Lokacija bez problema
Onda bi ih trebao kontaktirati da vidim imaju li ga na stanju, ako se odlučim.
Na stranici ga još uvijek reklamiraju.
forest gump

#857 Re: LG G3

Post by forest gump »

Zašto ne uzmete u Univerzalnom? Mnogo su jeftiniji.
Naslovnica

#858 Re: LG G3

Post by Naslovnica »

forest gump wrote:Zašto ne uzmete u Univerzalnom? Mnogo su jeftiniji.
Neka, hvala.
Nekakve "garancije na softver", cijena 480km za cash, 624km na karticu, hoću li ili neću dobiti račun, da li je telefon dekodiran sa neke mreže ili nije, nije to za mene.
forest gump

#859 Re: LG G3

Post by forest gump »

Pošteno.
Free Spirit

#860 Re: LG G3

Post by Free Spirit »

Naslovnica wrote:Onda bi ih trebao kontaktirati da vidim imaju li ga na stanju, ako se odlučim.
Na stranici ga još uvijek reklamiraju.
Ima ona opcija "donesi mi na vrata" pa se može tako naručiti. Najsigurniji način da provjeriš je ako znaš nekog u telekomu pa preko njega vidiš šta imaju/nemaju na stanju.

Btw vidim sad da su ga opet vratili na stranicu, ja kad sam uzimao poslije 4-5 dana više nije bio na reklami... Moguće onda da ima ponovo :-D
baja

#861 Re: LG G3

Post by baja »

Naslovnica wrote: Neka, hvala.
Nekakve "garancije na softver", cijena 480km za cash, 624km na karticu, hoću li ili neću dobiti račun, da li je telefon dekodiran sa neke mreže ili nije, nije to za mene.
+1
Rizik od 100km u džepu ali bez garancije je nesto sto ni ja ne rizikujem. a u Univerzalno je sa racunom druga prica.
Ja svoj uzeo u telekomu na rate.
Očito se ovo s GPS ne dešava svima. Kome to nije bitno tel je dobar, a kome jest uzima na rizk.
nookey

#862 Re: LG G3

Post by nookey »

forest gump wrote:Ja ne znam majke mi, gdje su ovi što imaju problema sa GPS-om uzimali telefon? Na Heco pijaci?

Apsolutno nikakvih problema nemam sa GPS-om. Radi ko singerica.

LG G3 je beton telefon. I danas nakon 2-3 godine nakon što je izašao na tržište. Jedino što bi mu ja promjenio je downgrade rezolucije na 1080x1920.

4K je totalno bespotreban udar na bateriju.
isti slučaj i sa mnom, otišao u Švicarsku i vratio se sa Here navigacijom na telefonu, jednom u 32 sata se izgubio signal na izlazu iz tunela i našao ga za dvije minute i to je to...
pepeljara

#863 Re: LG G3

Post by pepeljara »

Raja, de mi recite vrijedil ga upgrade na 6.0 android il da ga ostavim na 5.o ?
madridist

#864 Re: LG G3

Post by madridist »

pepeljara wrote:Raja, de mi recite vrijedil ga upgrade na 6.0 android il da ga ostavim na 5.o ?
Apsolutno vrijedi, telefon kao novi..
Free Spirit

#865 Re: LG G3

Post by Free Spirit »

Evo ima 2 sedmice sa update-om, meni nije loš. Koliko sam vidio, baterija mi traje duže, WiFi je još bolji kod slabijih signala. Brzina telefona je haman ista, sve u svemu isplati se svakako :thumbup:
pepeljara

#866 Re: LG G3

Post by pepeljara »

Free Spirit wrote:Evo ima 2 sedmice sa update-om, meni nije loš. Koliko sam vidio, baterija mi traje duže, WiFi je još bolji kod slabijih signala. Brzina telefona je haman ista, sve u svemu isplati se svakako :thumbup:

Kako ste odradili update ?
Free Spirit

#867 Re: LG G3

Post by Free Spirit »

pepeljara wrote: Kako ste odradili update ?
Skini LG PC Suite, instaliraj driver-e što treba, povežeš USB kablom mobitel i računar. Treba potvrdit na mobitelu ono za "allow PC suite" čini mi se. E onda otvoriš program na računaru i nađeš Software update.

Kad instaliraš drivere dobro provjeri koji model number označiš, provjeri na telefonu. I to bi trebalo biti to, ne diraj mob dok se ne završi sve.

Preporučujem da uradiš hard reset nakon update-a pa prije toga napravi backup obavezno :thumbup:
bumerangss

#868 Re: LG G3

Post by bumerangss »

Svidjaju mi se samsung mobiteli izgledom a valjda i sto sad imam galaxy S3 neo. Sad se dvoumim da uzmem samsung A5 ili LG G3? Pomozite mi pri izboru. Volio bih veci displej koji ima G3 i u telekomu bi me kostao 600 KM na 24 mjeseca uz Moja TV phone paket a A5 695 KM. Je li ko ima A5 i vaša iskustva?
Free Spirit

#869 Re: LG G3

Post by Free Spirit »

bumerangss wrote:Svidjaju mi se samsung mobiteli izgledom a valjda i sto sad imam galaxy S3 neo. Sad se dvoumim da uzmem samsung A5 ili LG G3? Pomozite mi pri izboru. Volio bih veci displej koji ima G3 i u telekomu bi me kostao 600 KM na 24 mjeseca uz Moja TV phone paket a A5 695 KM. Je li ko ima A5 i vaša iskustva?
Nećeš sigurno pogriješiti sa G3, pogotovo ako je model sa 3GB RAM-a. Bolja zadnja kamera, lošija prednja, veći i bolji displej, brži procesor, više RAM-a... Meni jako bitno je da je baterija na G3 izmjenjiva, na A5 koliko vidim nije. Pogledaj malo specifikacije i testove pa odluči sam. :thumbup:
mufa1

#870 Re: LG G3

Post by mufa1 »

Jel novi a5 ili stari..ako je novi, onda prednost njemu cisto zbog izrade i sto je noviji telefon. A g3 je provjeren telefon, radi solidno iako je 2 generacije star telefon, a po meni telefon sa savrsenim dizajnom...iskoristenost prostora perfektna...
Free Spirit

#871 Re: LG G3

Post by Free Spirit »

mufa1 wrote:Jel novi a5 ili stari..ako je novi, onda prednost njemu cisto zbog izrade i sto je noviji telefon. A g3 je provjeren telefon, radi solidno iako je 2 generacije star telefon, a po meni telefon sa savrsenim dizajnom...iskoristenost prostora perfektna...

Ima i ova mjesta. Btw što se dizajna tiče meni G3 u ruci leži puno bolje od G4, iako su po dimenzijama u milimetar. A5 dimenzijama nije puno manji od G3 a dobiješ manji ekran. Iskorištenost prostora na G3 je ekstra :D
Last edited by Free Spirit on 12/06/2016 17:51, edited 1 time in total.
Tomahawk11
Globalni moderator

#872 Re: LG G3

Post by Tomahawk11 »

bumerangss wrote:Svidjaju mi se samsung mobiteli izgledom a valjda i sto sad imam galaxy S3 neo. Sad se dvoumim da uzmem samsung A5 ili LG G3? Pomozite mi pri izboru. Volio bih veci displej koji ima G3 i u telekomu bi me kostao 600 KM na 24 mjeseca uz Moja TV phone paket a A5 695 KM. Je li ko ima A5 i vaša iskustva?
Dvoumio sam se izmedju G3 i Samsung A7 i uzeo G3. Mogu ti reci da nisam pogrijesio. Telefon je fantazija, imam ga godinu dana i nikakvih problema.
bumerangss

#873 Re: LG G3

Post by bumerangss »

Ok, hvala vam svima. Nakon 3 samsunga zadnjih godina sad cu najvjerovatnije uzeti LG G3
kokuz_sa

#874 Re: LG G3

Post by kokuz_sa »

Image

kad pokusam skinuti 6.0 :-? :roll:

sad je prethodni android na tel
pepeljara

#875 Re: LG G3

Post by pepeljara »

to i meni stoji
Post Reply