Desničari osvajaju Evropu!

Post Reply
512MB

#851 Re: Desničari osvajaju Evropu!

Post by 512MB »

jeza u ledja wrote:Pojede mi forum post. :-x

Ma kazem samo da pripadnost islamu stvara dodatni problem. To je samo dio price.
Imas milione imigranata koji su krscani ili nesto trece, a iz tih siromasnih zemalja, pa i oni imaju problem integracije. Ovo je samo dodatna negativna varijabla.
Kako se dokazuje "pripadnost islamu" :?
animals

#852 Re: Desničari osvajaju Evropu!

Post by animals »

I jos mi nije nesto jasno..
briga Bosnjaka za Arape i njihovu integraciju :-)
512MB

#853 Re: Desničari osvajaju Evropu!

Post by 512MB »

Fudo387 wrote:Kome nije jasno da je ono neki dan u Varsavi bila kristalna noc, malo zapakovanija, on je haza budala.
To treba na vrijeme umlatiti dok se nije otelo kontroli.
Sta je bilo u Varsavi :?
animals

#854 Re: Desničari osvajaju Evropu!

Post by animals »

Ma Poljaci su nebitni u Evropi..
kad se Nijemci dignu, onda hvataj maglu..
jeza u ledja

#855 Re: Desničari osvajaju Evropu!

Post by jeza u ledja »

512MB wrote:

Ma kazem samo da pripadnost islamu stvara dodatni problem. To je samo dio price.
Imas milione imigranata koji su krscani ili nesto trece, a iz tih siromasnih zemalja, pa i oni imaju problem integracije. Ovo je samo dodatna negativna varijabla.
Dobro nisam se bas najbolje izrazio, zna se na sta mislim.
512MB

#856 Re: Desničari osvajaju Evropu!

Post by 512MB »

jeza u ledja wrote:
512MB wrote:

Dobro nisam se bas najbolje izrazio, zna se na sta mislim.
Ja neznam na sta mislis
daddy-kool

#857 Re: Desničari osvajaju Evropu!

Post by daddy-kool »

jeza u ledja wrote:
Kako ne integrise? Amerika integrise, Kanada integrise. Integrisu i neke drzave Zap. Evrope bolje nego neke druge. Negdje je to kroz uplitanje same drzave, negdje kroz programe koje drzava omogucava, negdje kroz stimuliranje kroz imigracione zakone, itd.
Imigranti se teško integrišu u Evropi zato što su nacije prilično kompaktne svojim obilježjima: rasom, jezikom, etnijom, kulturom, narodnim običajima, i ostalo. U USA i Kanadi samom činjenicom da imaš bijelu boju kože već si na konju što se tiče integracije. Što je tamnija boja kože imigranta, u Evropi integracija postaje sve više nemoguće, u S. Americi je situacija dosta bolja. Da bi djecu bolje integrisali ljudi prilagođavaju imena i prezimena novim domovinama, ostavljaju stare običaje i vjerovanja i prihvataju nova, djeca posebno kroz školovanje se oblikuju spram novog okruženja.

Postoje različiti nivoi imigranata i nije za sve isti put uklapanja, niti su poteškoće u prihvatanju kod domicilnog stanovništva iste. Englez i Švabo će biti prije prihvaćeni nego Talijan ili Španac, a oni prije nego Poljak ili Čeh. Naši, ex-yu, su na dnu evropske tabele, ispod su možda Albanci, Turci ako ih uračunamo u Evropu. Ali naši su i spremni na najveće žrtve u pogledu odbacivanja starog identiteta i prihvatanju novih pravila.
uglavnomja

#858 Re: Desničari osvajaju Evropu!

Post by uglavnomja »

daddy-kool wrote:
jeza u ledja wrote:
Kako ne integrise? Amerika integrise, Kanada integrise. Integrisu i neke drzave Zap. Evrope bolje nego neke druge. Negdje je to kroz uplitanje same drzave, negdje kroz programe koje drzava omogucava, negdje kroz stimuliranje kroz imigracione zakone, itd.
Imigranti se teško integrišu u Evropi zato što su nacije prilično kompaktne svojim obilježjima: rasom, jezikom, etnijom, kulturom, narodnim običajima, i ostalo. U USA i Kanadi samom činjenicom da imaš bijelu boju kože već si na konju što se tiče integracije. Što je tamnija boja kože imigranta, u Evropi integracija postaje sve više nemoguće, u S. Americi je situacija dosta bolja. Da bi djecu bolje integrisali ljudi prilagođavaju imena i prezimena novim domovinama, ostavljaju stare običaje i vjerovanja i prihvataju nova, djeca posebno kroz školovanje se oblikuju spram novog okruženja.

Postoje različiti nivoi imigranata i nije za sve isti put uklapanja, niti su poteškoće u prihvatanju kod domicilnog stanovništva iste. Englez i Švabo će biti prije prihvaćeni nego Talijan ili Španac, a oni prije nego Poljak ili Čeh. Naši, ex-yu, su na dnu evropske tabele, ispod su možda Albanci, Turci ako ih uračunamo u Evropu. Ali naši su i spremni na najveće žrtve u pogledu odbacivanja starog identiteta i prihvatanju novih pravila.

amerika, kanada i australija su useljenicke zemlje, svaki gradjanin zna kad mu je prvi predak dosao i odakle.

bezze porediti sa europom :-)

a ovo da je ex-yu na dnu bas i ne pije vode, s moje tacke gledista. na dnu smo zbog papira, ne zbog integracije
prvo postoji duga tradicija gastarbajtera, koju ostale ex-soc zemlje nemaju
trenutno mislim da su rumuni na dnu, jer 90% (profesionlanih) prosjaka na ulicama ovdje su od tamo. pa bi se dalo jos razglabati, ali genralno, o latvijcima, estoncima, ukrajinkama ...
daddy-kool

#859 Re: Desničari osvajaju Evropu!

Post by daddy-kool »

uglavnomja wrote:

amerika, kanada i australija su useljenicke zemlje, svaki gradjanin zna kad mu je prvi predak dosao i odakle.

Ma ne poredim, skroz su drugačija društva i upravo zato je tamo se lakše integrisati.

uglavnomja wrote: a ovo da je ex-yu na dnu bas i ne pije vode, s moje tacke gledista. na dnu smo zbog papira, ne zbog integracije
prvo postoji duga tradicija gastarbajtera, koju ostale ex-soc zemlje nemaju
trenutno mislim da su rumuni na dnu, jer 90% (profesionlanih) prosjaka na ulicama ovdje su od tamo. pa bi se dalo jos razglabati, ali genralno, o latvijcima, estoncima, ukrajinkama ...
Da li smo 4 ili 5 red nije ni bitno, sigurno smo sa ostalom evropskom buranijom.
Drvosjeca iz Dejcica

#860 Re: Desničari osvajaju Evropu!

Post by Drvosjeca iz Dejcica »

_BataZiv_0809 wrote:
animals wrote:Ma nije ni meni bilo lako..
pusti religiji, na stranu..
jeste da u muslimana je religija najveci problem..
ako si pravi musliman, onda ti se jebe za Evropu i integraciju..
a onda ti kriv krscanski zapad..
mani se religije, velika vecina zapada je se manila..
i onda je sve lakse..
ako neces, onda nemoj kukati o islamofobiji..
Odbijaju li Vajnaht geld :D
Isto k'o Srbi i Hrvati bajramluk. :mrgreen:
uglavnomja

#861 Re: Desničari osvajaju Evropu!

Post by uglavnomja »

daddy-kool wrote:
uglavnomja wrote:

Ma ne poredim, skroz su drugačija društva i upravo zato je tamo se lakše integrisati.

.
:thumbup:

nije bilo kontra tvom postu, nego nastavak, upuceno dvojici "amerikanaca" i njihovoj prici o laganoj integraciji
GeeTnT

#862 Re: Desničari osvajaju Evropu!

Post by GeeTnT »

Daddy-kool
Meni je zao ako si medju "buranijom" jer moje i iskustva na hiljade nasih koji su svoj odlazak i boravak u EU ispisali na ovom i drugim serverima pokazuje sasvim drugaciju sliku. Veseli me cinjenica da vec danas uspjesne institucije, firme pa i vladajuce strukture unutar EU imaju mlade i uspjesne ljude porijeklom iz BiH...Imao sam priliku da razgovaram i da otvorim saradnju sa nekima od njih i kljucni momenat je bio samo spominjanje naseg Bosanskog jezika i BIH..
fakat

#863 Re: Desničari osvajaju Evropu!

Post by fakat »

Drvosjeca iz Dejcica wrote:
_BataZiv_0809 wrote:
animals wrote:Ma nije ni meni bilo lako..
pusti religiji, na stranu..
jeste da u muslimana je religija najveci problem..
ako si pravi musliman, onda ti se jebe za Evropu i integraciju..
a onda ti kriv krscanski zapad..
mani se religije, velika vecina zapada je se manila..
i onda je sve lakse..
ako neces, onda nemoj kukati o islamofobiji..
Odbijaju li Vajnaht geld :D
Isto k'o Srbi i Hrvati bajramluk. :mrgreen:
Ili uhljebiti se na budzetu mrske im drzave.
Bodkin

#864 Re: Desničari osvajaju Evropu!

Post by Bodkin »

jeza u ledja wrote:
animals wrote:
jeza u ledja wrote:
Da ti objasnim malo..
drzava Austrija i integracija..
imas slobodno mjesto za dijete u vrticu..
i Tunezanin i Bosanac..imate mjesto u skoli obojica..
znaci obojici je isto u startu..
e sto se Bosanac integrise a Tunezijac ne moze, nije do drzave..
Odlicno sto dijete Tunizanina ima slobodno mjesto u vrticu. Je li to sve sto je potrebno da se integrise on i to dijete mu?
A da ne kazemo sto austrijanac mrzi i jednog i drugog
daddy-kool

#865 Re: Desničari osvajaju Evropu!

Post by daddy-kool »

GeeTnT wrote:Daddy-kool
Meni je zao ako si medju "buranijom" jer moje i iskustva na hiljade nasih koji su svoj odlazak i boravak u EU ispisali na ovom i drugim serverima pokazuje sasvim drugaciju sliku. Veseli me cinjenica da vec danas uspjesne institucije, firme pa i vladajuce strukture unutar EU imaju mlade i uspjesne ljude porijeklom iz BiH...Imao sam priliku da razgovaram i da otvorim saradnju sa nekima od njih i kljucni momenat je bio samo spominjanje naseg Bosanskog jezika i BIH..
Ja samo pišem kako nas ostali u Evropi vide.

Naši se trude i uče, nisu ovo više generacije gastarbajtera - fizičkih radnika od prije.
Naši su neki našli dobre poslove, to je odlično, ali to nije prihvatanje od strane domicilnog stanovništva. Da li ti smatraš da ti (ili tvoje dijete) imaš iste društvene mogućnosti kao rođeni, etnički švabo?
GeeTnT

#866 Re: Desničari osvajaju Evropu!

Post by GeeTnT »

daddy-kool wrote:
GeeTnT wrote:Daddy-kool
Ja samo pišem kako nas ostali u Evropi vide.

Naši se trude i uče, nisu ovo više generacije gastarbajtera - fizičkih radnika od prije.
Naši su neki našli dobre poslove, to je odlično, ali to nije prihvatanje od strane domicilnog stanovništva. Da li ti smatraš da ti (ili tvoje dijete) imaš iste društvene mogućnosti kao rođeni, etnički švabo?
Nisam bas shvatio pitanje, ali ne vidim nikakve drustvene prepreke...pogotovo za moje dijete.
Drvosjeca iz Dejcica

#867 Re: Desničari osvajaju Evropu!

Post by Drvosjeca iz Dejcica »

Evo da ne bude moja paranoja... :oops:

Polish far-right demonstrators carried signs saying 'Pray for Islamic Holocaust' at weekend march

After the rally ended in the evening, a reporter asked Poland's interior minister - a member of the right-wing government - what he thought of the banners and chants. Of “white Europe” and “pure blood.”

“It's only your opinion, because you behave like a political activist,” he replied, Politico reported. According to the AP, the same minister called that swollen, crimson-fogged march across Warsaw “a beautiful sight.”
http://www.independent.co.uk/news/world ... 52256.html
fakat

#868 Re: Desničari osvajaju Evropu!

Post by fakat »

Drvosjeca iz Dejcica wrote:Evo da ne bude moja paranoja... :oops:

Polish far-right demonstrators carried signs saying 'Pray for Islamic Holocaust' at weekend march

After the rally ended in the evening, a reporter asked Poland's interior minister - a member of the right-wing government - what he thought of the banners and chants. Of “white Europe” and “pure blood.”

“It's only your opinion, because you behave like a political activist,” he replied, Politico reported. According to the AP, the same minister called that swollen, crimson-fogged march across Warsaw “a beautiful sight.”
http://www.independent.co.uk/news/world ... 52256.html

Od kada nema vise straha od Rusa glupi istocni evropljani umislili da su i oni arijevci.
Paori.
hAZNADAR

#869 Re: Desničari osvajaju Evropu!

Post by hAZNADAR »

To je dodatni problem samo tamo gdje su muslimani pod lupom, nepozeljni,.... zbog opce satanizacije i sl. Ali sami vjernici nicim ne stvaraju problem osim izgledom. Pokrivena cura koja postuje zakone, strucnjak u svojoj struci, marljiva i vrijedna, socijalna i lagana za saradnju, raja,.... moze imati dodatni problem samo zbog predrasuda, fobija,.... sredine u kojoj zivi i radi. Ja sam licno znao doziviti situacije gdje nakon duzeg poznavanja sa nekim i vremenom negdje provedenim odgovorim na pitanje oko religije i ljudi dozive sok, ko samaru da opalis. I neki promijili odnos i poceli traziti dlake u jajetu.

Osnovni problemi sa integracijom su kriminal i socijalno parazitarenje. Nazalost velika vecina kriminalaca, parazita, vandala, jalije,.... jesu muslimani. Nisu takvi zbog vjere vec zato sto su sa sobom vise donijeli ruralnu kulturu gdje ne postoji nikakav red i obzir. Oni sto postavljaju vjeru kao barijeru te hoce samo halal te da klanjaju te nece timski,... to ne rade kod kuce
animals

#870 Re: Desničari osvajaju Evropu!

Post by animals »

Mislim da je najveci problem danas na zapadu veliki prilljev imigranata iz muslimanski zemalja..
glava porodice radi, a zena i mnogo djece na socijali..
i to im je dovoljno..i najgore sto i djeca ne napreduju,vec vecina kao i roditelji nastavljaju isti zivot..i tako dolazi do one cuvene neintegracije..
i mislim da religija je jedna od najveci prepreka integraciji..
daddy-kool

#871 Re: Desničari osvajaju Evropu!

Post by daddy-kool »

animals wrote:Mislim da je najveci problem danas na zapadu veliki prilljev imigranata iz muslimanski zemalja..
glava porodice radi, a zena i mnogo djece na socijali..
i to im je dovoljno..i najgore sto i djeca ne napreduju,vec vecina kao i roditelji nastavljaju isti zivot..i tako dolazi do one cuvene neintegracije..
i mislim da religija je jedna od najveci prepreka integraciji..
:D
Gojeni H

#872 Re: Desničari osvajaju Evropu!

Post by Gojeni H »

daddy-kool wrote:

:thumbup:

Mada mislim da barem nekoliko forumasa nisu shvatili o cemu govoris ... pogotovo u ovom dijelu o spremnosti na odbacivanje vlastitog identiteta.
Valjda ima jos onih koji kontaju da prije 1992. niko nije zavirio u UK, SAD, Australiju ...
jeza u ledja

#873 Re: Desničari osvajaju Evropu!

Post by jeza u ledja »

512MB wrote: Ja neznam na sta mislis
Ah pa sta cu ti ja.
512MB

#874 Re: Desničari osvajaju Evropu!

Post by 512MB »

jeza u ledja wrote:
512MB wrote: Ja neznam na sta mislis
Ah pa sta cu ti ja.
Pa nista, mozes pojasnit a i nemoras, onda ostane bubanje u prazno