Islam - pitanja i odgovori

Rasprave o vjerskim temama.
Post Reply
5 0 5

#851 Re: Islam - pitanja i odgovori

Post by 5 0 5 »

nasa wrote: Jadno
plus je pokazalo tvoje neshvatanja i neznanje jer upravo odgovor koji ti je ponudjen je nevalidan, islamski nevalidan i moj odgovor je bio istina cinican ali podrska tvom pitanju medjutim naislo je na plitko shvatanje s tvoje strane i jednak odgovor.

A jos jednom opleti po moderatorima s tom dosadnom i izlizanom pricom, imas ban 8-)
:lol: :lol: :lol:

nemoj se uvrijediti. pricam samo sa muskarcima.
nasa

#852 Re: Islam - pitanja i odgovori

Post by nasa »

Sto bi se uvrijedila, ja mogu pisati sta hocu ti ne mozes ali svidja mi se tvoj duhovit pristup :mrgreen:
prenosnik

#853 Re: Islam - pitanja i odgovori

Post by prenosnik »

Bila jednom cetvorica po imenu Svatko, Netko, Bilotko i Nitko.
Trebalo je obaviti jedan vrlo vazan posao i Svatko je mislio da ce ga Netko obaviti.
Bilotko je to mogao uciniti, a Nitko nije htio.
Netko se zbog toga naljutio jer je to bio posao za Svakoga. Svatko je opet mislio da bi ga Bilotko mogao obaviti, no Nitko nije shvatio da ga Netko ne zeli obaviti. Na kraju je Svatko krivio Nekoga jer Nitko nije ucinio ono sto je mogao napraviti Bilotko.
Last edited by prenosnik on 23/04/2015 13:19, edited 1 time in total.
nasa

#854 Re: Islam - pitanja i odgovori

Post by nasa »

Eh sad, vjerdostojni su u najmanju ruku koliko i oni koji kazu da je imala devet medjutim za one koji hadise ne prihvataju to i nije problematicno pitanje cak i kad bismo historijsko utvrdili da jeste imala devet, tako da ne bih rekla da je to njihov pokusaj da nesto navuku na svoj mlin.Sije imaju drugaciji pristup, sunije uglavnom prihvataju hadise da je imala devet...

Medjutim, nisi upravo za dalje....Gledaj, ja sam ovaj odgovor koji je kritichar napisao procitala na ovom forumu million puta od niza muslimana i bas sam se pitala da li ce neko odgovoriti nesto ali eto nije...
Nema nikakve veze konkretno s @kriticharem koji mi je cak drag i za kojeg znam da je musliman koji prihvata hadise i upravo ovdje je problematicnost, a ne kao sto si zakljucio da se njegov odgovor zasniva na istim...njegov stav je suprotnost istim.
Ako je Muhamed ozenio Ajsu s devet godina, analogijom kojom mi koristimo u islamu pri pristupu hadisima, to bi znacilo automatski i dozvolu za sve muslimane da urade isto, naravno pod uslovom da je islamski punoljetna odnosno da je dobila mjesecnicu pa makar i sa devet godina.
Ne stoji odgovor da mi u danasnje vrijeme to ne radimo jer nije u skladu s zivotom danasnjih zena itd.mogli bi raditi i mnogi po raznim zabitima rade upravo oslanjajuci se na ovaj hadis da jeste imala devet i tumaceci ga kao i druge hadise odnosno da to znaci dozvola.Nazalost ti ljudi ne grijese u smislu kako se tumace hadiski propisi, pogresan je hadis i pristup mnogim hadisima pa tako i ovom koji podrzavaju nakaradne pojave i
da, muslimani se trebaju iscupati iz takvih tumacenja i odmaci od takvih pojava na sve moguce nacine pa i na nacin da osporavaju vjerodostojnost hadisa koji o tome govori.
5 0 5

#855 Re: Islam - pitanja i odgovori

Post by 5 0 5 »

nasa wrote:Sto bi se uvrijedila, ja mogu pisati sta hocu ti ne mozes ali svidja mi se tvoj duhovit pristup :mrgreen:
tako je i nin mislio, pa gdje je sad.
nasa

#856 Re: Islam - pitanja i odgovori

Post by nasa »

Moja reakcijana tvoje nebuloze je bila bas prikladna tako da ne vidim svrhu te poruke....Hajd' ohani sto bi rekao @nin :D bezveze se nesto koprcas i ljutis.

EDIT Da si ti preletio, dokaz je moj odgovor @prenosniku.Jednostavna kada ti je odgovorene jeste, imala je devet moga si/ali nisi odgovoriti onda je to dozvola za sva vremena da se moze ozeniti devetogodisnjakinja i samo zato sam ti napisala "ne znas" "ja znam" u smislu da mene pustis da odgovorim na pricu o moralnim propisima i porukama koje religije tj.islam danas tumace i objasnjavaju.
Kroksica

#857 Re: Islam - pitanja i odgovori

Post by Kroksica »

m_l wrote:
Ja nemam nikakve veze sa agresivnoscu, ali sam vrlo ozbiljna i direktna, bez truni laskanja, prema nekome ko me optuzi za laz bez ikakve osnove. I ova rasprava mi je samo pomogla da sagledam neke stvari, vjerovala ili ne.

A komunikaciju nastavljamo naravno. Bas me zanima kako bi objasnila sljedeci ajet. Na prvu vrlo direktna i jasna kur'anska poruka, medjutim stvari su mnogo kompleksnije. Evo, uz Korkutov i Mlivin prevod da ne bude da su prevodi razliciti:

"Kradljivcu i kradljivici odsijecite ruke njihove, neka im to bude kazna za ono što su učinili i opomena od Allaha! A Allah je silan i mudar." (Korkut)

"A kradljivcu i kradljivici - pa odsijecite ruke njihove. Plaća za ono šta su zaradili - primjerena od Allaha. A Allah je Moćni, Mudri." (Mlivo)

Ako odlucis da opet budes nedosljedna vlastitim principima 'nista mimo Kur'ana', slobodno koristi usmene predaje koje su do tebe dosle od nane ili nekog treceg, pa taman se iste poklapale sa vjerodostojim hadisima kada su u pitanju pravila hadd kazni. :wink:

Nisam te optuzila za laganje, samo sam ti skrenula paznju da ne valja ljudima stavljati rijeci u usta, a to je upravo ono sto si ti radila i radis meni.

Da pokusamo sa boldom, nece li ti doprijeti do mozga:

Vjerujem da je samo Kur'an dovoljan za cistu vjeru u jednog Boga.
Vjerujem i u sunnet tj. praksu Poslanika, jer da ne vjerujem u to ne bih vjerovala ni u postojanje Muhammeda samim tim ni u Kur'an. Zar je to tesko shvatiti?
Ono sto ne vjerujem su price koje se poturaju pod taj Poslanikov sunnet, te price se danas nazivaju Poslanikovi hadisi i nametnuti su kao jedan od vaznih stubova vec spomenute vjere u jednog Boga. Bog o vaznosti hadisa nije nista rekao, da su toliko vazni sigurna sam da bi ih spomenuo.

Knjiga se spušta tebi - zato neka u grudima tvojim ne bude tjeskobe zbog nje - da opominješ njome, a opomena je vjernicima.
Slijedite šta vam se objavljuje od Gospodara vašeg, i ne slijedite mimo Njega zaštitnike. Malo čega se sjećate!
(7:2-3)

Ti se svezala bajrama k'o da je bajram ulaznica za dzennet samo zato sto je vjerovatno sunnet. Ja mogu da ga ne obiljezavam i to nikako nece umanjiti moju ljubav, respekt i odanost prema Bogu i Poslaniku. Medjutim, ja volim bajram, volim bajramsko raspolozenje, druzenje, ushicenost, lijepo obucene i namirisane ljude, raspremljene kuce, Hayatov program i sve lijepo sto ide uz bajram i ne vidim nista lose u obiljezavanju istog i nije mi tesko povjerovati da je i Poslanik isto volio.
Ista stvar sa stotine drugih hadisa koji govore o Poslaniku koji je lijep i voli lijepo.

Sto se tice ajeta, vec sam pisala o njima. Ne vjerujem u kidanje ruku, niti vjerujem u zarezivanje ruku da bi se obiljezio kradljivac niti bilo kakvu fizicku mutilaciju. Vjerujem u javno prozivanje kradljivca, zatvaranje i odradjivanje kazne. Evo ti hint: poslanik Jusuf.
Kroksica

#858 Re: Islam - pitanja i odgovori

Post by Kroksica »

http://answering-christianity.com/bassa ... uslims.htm

Evo inspiracije za jos pitanja da se ne vrtimo vazda oko istih. :D
Kroksica

#859 Re: Islam - pitanja i odgovori

Post by Kroksica »

kritichar wrote: 9 godina je imala, ni više ni manje
nama nije nigdje naređeno da ženimo žene te i te dobi, odnosno od 9 godina, imamo jasne propise i naredbe što se tiče braka, to što je Poslanik tako uradio, ne znači da i mi to moramo
to je za tebe primitivno i zaostalo, a za mene su današnji običaji primitivniji, blud, odnosno sex prije braka, to je po tebi civilizirano, e za mene nije
a da li bi ja ženio mladu žensku osobu, ne, ja bih ženio onda kad žena postane fizički i psihički zrela za brak
nekada su mlađe žene bile zrele za brak, pogledaj samo par generacija iza nas, kako su naše nene odgajale djecu, vodile domaćinstvo, a udavale u dobu koje se zove tinejdžersko, a sadašnje tinejdžerke nisu ni za šta osim za fejsbuka.

Vremena se mijenjaju, tako i ljudi.
Kako ne znaci? Poslanik obiljezavao Bajram, znaci da moramo i mi ako zelimo uzivati u vjecnom zivotu. Ista stvar sa devetogodisnjom zenom.
kritichar

#860 Re: Islam - pitanja i odgovori

Post by kritichar »

Kroksica wrote:
kritichar wrote: 9 godina je imala, ni više ni manje
nama nije nigdje naređeno da ženimo žene te i te dobi, odnosno od 9 godina, imamo jasne propise i naredbe što se tiče braka, to što je Poslanik tako uradio, ne znači da i mi to moramo
to je za tebe primitivno i zaostalo, a za mene su današnji običaji primitivniji, blud, odnosno sex prije braka, to je po tebi civilizirano, e za mene nije
a da li bi ja ženio mladu žensku osobu, ne, ja bih ženio onda kad žena postane fizički i psihički zrela za brak
nekada su mlađe žene bile zrele za brak, pogledaj samo par generacija iza nas, kako su naše nene odgajale djecu, vodile domaćinstvo, a udavale u dobu koje se zove tinejdžersko, a sadašnje tinejdžerke nisu ni za šta osim za fejsbuka.

Vremena se mijenjaju, tako i ljudi.
Kako ne znaci? Poslanik obiljezavao Bajram, znaci da moramo i mi ako zelimo uzivati u vjecnom zivotu. Ista stvar sa devetogodisnjom zenom.
ali to je došlo u predajama u koje ti ne vjeruješ, sad da li je stvarno obilježavao bajram i da li je on nju oženio :skoljka:
Towelie

#861 Re: Islam - pitanja i odgovori

Post by Towelie »

To sto je nesto dozvoljeno, ne znaci i da je preporuceno. A i vremenski kontekst ponekad zahteva drugacije razumevanje hadisa, cak i prividno odstupanje od spoljasnjeg znacenja, dok se pogodi intencija samog hadisa.
prenosnik

#862 Re: Islam - pitanja i odgovori

Post by prenosnik »

Bila jednom cetvorica po imenu Svatko, Netko, Bilotko i Nitko.
Trebalo je obaviti jedan vrlo vazan posao i Svatko je mislio da ce ga Netko obaviti.
Bilotko je to mogao uciniti, a Nitko nije htio.
Netko se zbog toga naljutio jer je to bio posao za Svakoga. Svatko je opet mislio da bi ga Bilotko mogao obaviti, no Nitko nije shvatio da ga Netko ne zeli obaviti. Na kraju je Svatko krivio Nekoga jer Nitko nije ucinio ono sto je mogao napraviti Bilotko.
Last edited by prenosnik on 23/04/2015 13:19, edited 1 time in total.
m_l

#863 Re: Islam - pitanja i odgovori

Post by m_l »

Kroksica wrote:
m_l wrote:
Ja nemam nikakve veze sa agresivnoscu, ali sam vrlo ozbiljna i direktna, bez truni laskanja, prema nekome ko me optuzi za laz bez ikakve osnove. I ova rasprava mi je samo pomogla da sagledam neke stvari, vjerovala ili ne.

A komunikaciju nastavljamo naravno. Bas me zanima kako bi objasnila sljedeci ajet. Na prvu vrlo direktna i jasna kur'anska poruka, medjutim stvari su mnogo kompleksnije. Evo, uz Korkutov i Mlivin prevod da ne bude da su prevodi razliciti:

"Kradljivcu i kradljivici odsijecite ruke njihove, neka im to bude kazna za ono što su učinili i opomena od Allaha! A Allah je silan i mudar." (Korkut)

"A kradljivcu i kradljivici - pa odsijecite ruke njihove. Plaća za ono šta su zaradili - primjerena od Allaha. A Allah je Moćni, Mudri." (Mlivo)

Ako odlucis da opet budes nedosljedna vlastitim principima 'nista mimo Kur'ana', slobodno koristi usmene predaje koje su do tebe dosle od nane ili nekog treceg, pa taman se iste poklapale sa vjerodostojim hadisima kada su u pitanju pravila hadd kazni. :wink:

Nisam te optuzila za laganje, samo sam ti skrenula paznju da ne valja ljudima stavljati rijeci u usta, a to je upravo ono sto si ti radila i radis meni.

Vjerujem i u sunnet tj. praksu Poslanika, jer da ne vjerujem u to ne bih vjerovala ni u postojanje Muhammeda samim tim ni u Kur'an. Zar je to tesko shvatiti?
Ono sto ne vjerujem su price koje se poturaju pod taj Poslanikov sunnet, te price se danas nazivaju Poslanikovi hadisi i nametnuti su kao jedan od vaznih stubova vec spomenute vjere u jednog Boga. Bog o vaznosti hadisa nije nista rekao, da su toliko vazni sigurna sam da bi ih spomenuo.

Knjiga se spušta tebi - zato neka u grudima tvojim ne bude tjeskobe zbog nje - da opominješ njome, a opomena je vjernicima.
Slijedite šta vam se objavljuje od Gospodara vašeg, i ne slijedite mimo Njega zaštitnike. Malo čega se sjećate!

Ti se svezala bajrama k'o da je bajram ulaznica za dzennet samo zato sto je vjerovatno sunnet. Ja mogu da ga ne obiljezavam i to nikako nece umanjiti moju ljubav, respekt i odanost prema Bogu i Poslaniku. Medjutim, ja volim bajram, volim bajramsko raspolozenje, druzenje, ushicenost, lijepo obucene i namirisane ljude, raspremljene kuce, Hayatov program i sve lijepo sto ide uz bajram i ne vidim nista lose u obiljezavanju istog i nije mi tesko povjerovati da je i Poslanik isto volio.
Ista stvar sa stotine drugih hadisa koji govore o Poslaniku koji je lijep i voli lijepo.

Sto se tice ajeta, vec sam pisala o njima. Ne vjerujem u kidanje ruku, niti vjerujem u zarezivanje ruku da bi se obiljezio kradljivac niti bilo kakvu fizicku mutilaciju. Vjerujem u javno prozivanje kradljivca, zatvaranje i odradjivanje kazne. Evo ti hint: poslanik Jusuf.
Iskreno, sada jako zalim sto sam uopce pokrenula ovu raspravu, sto sam te ista pitala. :( Kad sam mogla skoro tri godine prelaziti preko tvojih postova, mogla sam i sad. I opet me potvaras da ti stavljam rijeci u usta. Samo da te jos jednom podsjetim od kojih rijeci je krenula nasa rasprava:
Kroksica wrote:S druge strane, ne treba mi dokaz jer Kur'an ne priznaje nikakav side-text, pa sve i da se pojave ti pisani hadisi ne bi bili od neke vaznosti.
Slazem se sa Vazi glede toga da nam mimo Kur'ana nista i ne treba ali ocito veliki broj muslimana ne misli tako.
Postavila ti pitanje u vezi namaza u dzematu vodjena ovim tvojim prethodnim rijecima, a ti ovako odgovorila:
Klanja se za imamom, koliko god da on klanja, klanjas i ti. On uci Kur'an, ostali sute i slusaju ga te rade ono sto i on radi. Imas ajete koji upucuju na to, malo procitaj.
Sve poslije sto je bilo ti si nadogradjivala kako ti je pasalo, od vec prethodno citiranog do, parafraziram, pa da mi danas klanjamo po sunnetu poslanika a.s., ali to je doslo tradicijom, a ne hadisima.

Ako cemo mak na konac, odakle tebi uopce dokazi da je usmena predaja, tradicija - vjerodostojna, a hadisi nisu. A, da, predaje, pardon hadise (O, Boze, da li je to isto?!), je odlucio iz hobija - kako ti kazes, skupiti Buharija. Mislim, stvarno... :-)

Vrati se par stranica unazad pa pogledaj sta si sve pisala. Uglavnom, vise lutanja i nedosljednosti odavno na jednom mjestu nisam procitala.

I nemam vise tefsirskih pitanja, bolje da nisam ni prethodno postavila. :run:

Svako dobro!
nasa

#864 Re: Islam - pitanja i odgovori

Post by nasa »

@m_i, ima problema s nekim hadisima, kazem ovo neovisno o tvojoj prici s @kroskicom...jedan od njih je i ovaj o Ajsinim godinama, ima istine da muslimani moraju preispitati s kojom svrhom i s kojm pozadinom su uveli neke hadise kao validne reference za neka pitanja.
S druge strane ima problema i za one koji hadise odbacuju, pisala sam vec da to prakticno znaci da nam nista nij ostalo od poslanika, a medju raznm hadisima mi i mamo i divnih primjera primjene islama i shvatanja islama od strane Poslanika.

Onako iskreno, nisam za radikalne pristupe ali svakako da ce muslimani morati promisliti neke stvari, bolje to nego da nas sve oko nas natjera da odbacujemo kao sto se krscanstvu desilo s mnogim propisima.
nasa

#865 Re: Islam - pitanja i odgovori

Post by nasa »

Towelie wrote:
To sto je nesto dozvoljeno, ne znaci i da je preporuceno. A i vremenski kontekst ponekad zahteva drugacije razumevanje hadisa, cak i prividno odstupanje od spoljasnjeg znacenja, dok se pogodi intencija samog hadisa.
E @towelie pusti tu pricu ili probaj objasniti onim koji zene djecu.Vremenski kontekst i sve ostalo je suplje skroz jer ako uzimamo to kao kriterij pri pristupu hadisima onda, jel', to treba biti za sve hadise...posto nije tako vec sasvim suprotno....ne moramo dalje.
Znas da ja prihvatam hadise ali istina je istina.
zijancer

#866 Re: Islam - pitanja i odgovori

Post by zijancer »

pokusaj
Kroksica

#867 Re: Islam - pitanja i odgovori

Post by Kroksica »

m_l wrote:
Kroksica wrote:
m_l wrote:

Iskreno, sada jako zalim sto sam uopce pokrenula ovu raspravu, sto sam te ista pitala. :( Kad sam mogla skoro tri godine prelaziti preko tvojih postova, mogla sam i sad. I opet me potvaras da ti stavljam rijeci u usta. Samo da te jos jednom podsjetim od kojih rijeci je krenula nasa rasprava:
Kroksica wrote:S druge strane, ne treba mi dokaz jer Kur'an ne priznaje nikakav side-text, pa sve i da se pojave ti pisani hadisi ne bi bili od neke vaznosti.
Slazem se sa Vazi glede toga da nam mimo Kur'ana nista i ne treba ali ocito veliki broj muslimana ne misli tako.
Postavila ti pitanje u vezi namaza u dzematu vodjena ovim tvojim prethodnim rijecima, a ti ovako odgovorila:
Klanja se za imamom, koliko god da on klanja, klanjas i ti. On uci Kur'an, ostali sute i slusaju ga te rade ono sto i on radi. Imas ajete koji upucuju na to, malo procitaj.
Sve poslije sto je bilo ti si nadogradjivala kako ti je pasalo, od vec prethodno citiranog do, parafraziram, pa da mi danas klanjamo po sunnetu poslanika a.s., ali to je doslo tradicijom, a ne hadisima.

Ako cemo mak na konac, odakle tebi uopce dokazi da je usmena predaja, tradicija - vjerodostojna, a hadisi nisu. A, da, predaje, pardon hadise (O, Boze, da li je to isto?!), je odlucio iz hobija - kako ti kazes, skupiti Buharija. Mislim, stvarno... :-)

Vrati se par stranica unazad pa pogledaj sta si sve pisala. Uglavnom, vise lutanja i nedosljednosti odavno na jednom mjestu nisam procitala.

Svako dobro!
Stavljas mi rijeci u usta, to si uradila onda kad si rekla da ja ne priznajem Poslanikov sunnet na osnovu svojih pretpostavki i informacija koje si ti odlucila primiti a ostalo, pa i sustinu zanemariti. Ja na znam na kojem jeziku da ti objasnim a da ti shvatis.
RNG je takodjer skontao poentu pa ti pokusao pribliziti, no ti si ostala pri svojoj ignoranciji i nastavila da me optuzujes za sta me vec optuzujes.

Medjutim, ja s tim nemam nikakvih problema, svakom svoje ali me zalosti sto sva pitanja upucena meni glede sadrzaja Kur'ana zapravo nisu ispitivanje mene nego Bozanske poruke i savrsenosti Kur'ana. Ne smeta mi ni kad Harac i ekipa dovode u pitanje to isto ali kad muslimani ne vjeruju Bogu, e to je porazavajuce.

Live long and prosper. ;)
RNG_25

#868 Re: Islam - pitanja i odgovori

Post by RNG_25 »

m_l wrote:Iskreno, sada jako zalim sto sam uopce pokrenula ovu raspravu, sto sam te ista pitala. :( Kad sam mogla skoro tri godine prelaziti preko tvojih postova, mogla sam i sad.

Čemu žaljenje za nečim što si trebala učiniti? Nisi nikome direktnu štetu nanijela... Druga tvrdnja je netačna, treća je tačna samo ovisno od konteksta, a za četvrtu ne možeš znati da je tačna makar i da si upravu sa takvom tvrdnjom.

Uostalom, kako ono kažu... "u svakom zlu i neko dobro"... nekima je ovo bilo zanimljivo... "teškim" riječima unatoč.
zagortenej

#869 Re: Islam - pitanja i odgovori

Post by zagortenej »

nasa wrote:@m_i, ima problema s nekim hadisima, kazem ovo neovisno o tvojoj prici s @kroskicom...jedan od njih je i ovaj o Ajsinim godinama, ima istine da muslimani moraju preispitati s kojom svrhom i s kojm pozadinom su uveli neke hadise kao validne reference za neka pitanja.
S druge strane ima problema i za one koji hadise odbacuju, pisala sam vec da to prakticno znaci da nam nista nij ostalo od poslanika, a medju raznm hadisima mi i mamo i divnih primjera primjene islama i shvatanja islama od strane Poslanika.

Onako iskreno, nisam za radikalne pristupe ali svakako da ce muslimani morati promisliti neke stvari, bolje to nego da nas sve oko nas natjera da odbacujemo kao sto se krscanstvu desilo s mnogim propisima.
E @towelie pusti tu pricu ili probaj objasniti onim koji zene djecu.Vremenski kontekst i sve ostalo je suplje skroz jer ako uzimamo to kao kriterij pri pristupu hadisima onda, jel', to treba biti za sve hadise...posto nije tako vec sasvim suprotno....ne moramo dalje.
Znas da ja prihvatam hadise ali istina je istina.
:thumbup: ne mogu da se ne složim.
P.S. Jel ti to neko hakovao profil? :D
kerima1

#870 Re: Islam - pitanja i odgovori

Post by kerima1 »

Nije Nasi niko hakovao profil odavno se i kod nje uvukao crv sumnje :D
zagortenej

#871 Re: Islam - pitanja i odgovori

Post by zagortenej »

kerima1 wrote:Nije Nasi niko hakovao profil odavno se i kod nje uvukao crv sumnje :D
A sta se s tobom desilo? :D
kerima1

#872 Re: Islam - pitanja i odgovori

Post by kerima1 »

zagortenej wrote:
kerima1 wrote:Nije Nasi niko hakovao profil odavno se i kod nje uvukao crv sumnje :D
Isto :lol:
nasa

#873 Re: Islam - pitanja i odgovori

Post by nasa »

hahaha
Nije nego, ne smije se robovati podjeli, a podjela jeste da se sve odbaci od drugog pravca samo zbog toga sto je drugaciji.U ovom slucaju drugi pravac su oni koji hadise odbacuju, ima kod njih itekako korisnih promisljanja o mogucnosti drugacijeg pristupa nekim pitanjima.
zagortenej

#874 Re: Islam - pitanja i odgovori

Post by zagortenej »

Uglavnom, imamo mi i oni :wink:
zagortenej

#875 Re: Islam - pitanja i odgovori

Post by zagortenej »

kerima1 wrote:
zagortenej wrote:
Isto :lol:
Lako vam je sumLjati iz sigurnosti sekularne države :skoljka:
Post Reply