BAKIRE ODLAZI

Post Reply
gepard_

#851 Re: BAKIRE ODLAZI

Post by gepard_ »

weredsf wrote:
Zanimljivo je da Bakirov odlazak traze ljudi koji nikada nisu glasali za njega niti ce glasati
, pisanje je nepotrebno jer tu se nije jevio niko razocaran njegovom politikom u zadnje cetiri godine nego uglavnom pristalice drugih stranaka
Zanimljivo da Karamarko i Kosor i Seks nikad nije ( nisu trazili ) trazio odlazak Franje Tnego je to trazio Cicak , Banac ...Zanimljivo da nikad Arkan nije trazio odlazak Milosevica i Karadjica nego je to trazio Zoran Djindjic , Nenad Canak i Ceda Jovanovic . Zanimljivo da nikad Gering nije trazio odlazak Hitlera nego je to trazio Brecht . Zanimljivo , bas zanimljivo . Meni je stvarno zanimljivo sto Radeljas i Saja ne traze odlazak Bakira I . Bas zanimljivo . Kao da ja sebi odrzem ruku . Bas zanimljivo sto to necu da uradim .
artime

#852 Re: BAKIRE ODLAZI

Post by artime »

weredsf wrote:Zanimljivo je da Bakirov odlazak traze ljudi koji nikada nisu glasali za njega niti ce glasati, pisanje je nepotrebno jer tu se nije jevio niko razocaran njegovom politikom u zadnje cetiri godine nego uglavnom pristalice drugih stranaka
Nisam sigurna koliko je ovo tacno.. no i da jeste ipak nije zanimljivo već sasvim logično.
dezurni_ucenik

#853 Re: BAKIRE ODLAZI

Post by dezurni_ucenik »

@gepard,nisam mislio na tebe. :-)
gepard_

#854 Re: BAKIRE ODLAZI

Post by gepard_ »

sulejman1

E jarane pošto si sve to dobro napisao, istina 100%, da ti samo kažem šta je problem, problem je u narodu, muslimanski narod se pokvario i okrenuo leđa Allahovim principima i sada je ponižen, i to će trajati sve dok se ne opameti i ne vrati se Božijim principima, sve ostalo je zabluda :izet:
aha i njemacki narod i svedski i norveski su okrenuli ledja Allahovim principima pa im opet dobro ide . Allahove principe postuju oni u Afganistanu i Iraku i Gazi ali njima slabo ide . Slusaj ,salu na stranu ali sa ovom nebulozom si pokazao da si potpuno odvaljen u glavi ili sto je moguce da si trolcina koja se zajebaje sa zrtvama genocida . Trece ne postoji . Sta kaze jos Bakir

citat ,, nije kriva SDA, kriv je narod sto je nije slijedio ,, THE END
gepard_

#855 Re: BAKIRE ODLAZI

Post by gepard_ »

dezurni_ucenik wrote:@gepard,nisam mislio na tebe. :-)
ma ne ljutim se ja bolan na tebe ali si mene citirao . post je upucen meni . nema veze prijatelju smrt fasizmu sloboda narodu :thumbup: mene ubi nepravda i laz . Bosna je u Jugoslaviji dozivjela procvat . Za 40 godina nijedna nepismena nacija( a mi smo to bili 1945 ) na svijetu nije tako napredovala kao Bosanci . Ako hoces kao BiH muslimani . Izvozili smo pamet u okolne drzave . U Zagrebu smo imali Kurjaka , Kulenovica , Fadila Hadzica , Hasanefendica , Kurtovica ,Enesa Kisevica masa novinara muzicara doktora sportasa a u Bih da ne govorim od Susica do Delibasica od Berbera do Zeca grafika , expresinizam , poezija , knjizevnost , slikarstvo , Akademmija na Obali , Audicija , top lista nadrealista , nocni program nocni zivot , Velez Sarajvo Borac sloboda Celik 6 prvoligasa u gornjem dijelu tabele ( jaci od srbije i od hrvatske skupa jos su nam uvijek krali igrace ) Zeljo Baljic Skoro Bazdarevic , Olimpijada , Bosna prvak Evrope 1978 Zeljo u polufinalu , muzicka scena rastura postajemo brand , srbija i Hrvatska ni u cemu nisu bolji od nas , sta vise i dapace mi Bosanci smo neko i nesto . u svakom pogledu . talenti za umjetnost , sport i nauku . imamo radna mjesta Energoinvest radi u Libiji gigant koji je digao Emrik Blum a njegovi ucenici nastavili njegovim stopama . Drvna industrija , imamo vodu rijeke jezera struju stocarstvo i poljoprivredu , imamo ugalj rude alumnjij glinica , prave se golfovi soko mostar avioni helkopteri Zark vitezit imamo namjensku idnustriju pravimo oruzje , imamo i malo mora . imamo sljivu krompir , lijevce polje zitarice i snijeg u Bosni a grozdje sipak dinju i sunce u hercegovini . Niko na svijetu na tako malom mjestu nema ono sto ima bosna . Ljudi su krsni jaki , djevojke visoke lijepe . i onda dodje neko i to preko noci unisti .Ok nisam ocekivao od fasista SDS i HDZ nista drugo ali ni dan danas ne mogu shvatiti da je SDA igrala u istom kolu . Ja bi bio najsretniji covjek na svijetu da sam u krivu a da je SDA u pravu . Ali ....... u zdravlje i sve najbolje
Gepard
weredsf

#856 Re: BAKIRE ODLAZI

Post by weredsf »

artime wrote:
weredsf wrote:Zanimljivo je da Bakirov odlazak traze ljudi koji nikada nisu glasali za njega niti ce glasati, pisanje je nepotrebno jer tu se nije jevio niko razocaran njegovom politikom u zadnje cetiri godine nego uglavnom pristalice drugih stranaka
Nisam sigurna koliko je ovo tacno.. no i da jeste ipak nije zanimljivo već sasvim logično.
Sta ima logicno u tome da trazis odlazak nekoga za koga nisi glasao, nekoga u ciju politiku nisi vjerovao ni prije cetiri godine pa mu nisi dao glas.
Ne vidim vas na temama politickih partija za koje ste glasali, samo tu kmecite
sulejman1

#857 Re: BAKIRE ODLAZI

Post by sulejman1 »

gepard_ wrote:sulejman1

E jarane pošto si sve to dobro napisao, istina 100%, da ti samo kažem šta je problem, problem je u narodu, muslimanski narod se pokvario i okrenuo leđa Allahovim principima i sada je ponižen, i to će trajati sve dok se ne opameti i ne vrati se Božijim principima, sve ostalo je zabluda :izet:
aha i njemacki narod i svedski i norveski su okrenuli ledja Allahovim principima pa im opet dobro ide . Allahove principe postuju oni u Afganistanu i Iraku i Gazi ali njima slabo ide . Slusaj ,salu na stranu ali sa ovom nebulozom si pokazao da si potpuno odvaljen u glavi ili sto je moguce da si trolcina koja se zajebaje sa zrtvama genocida . Trece ne postoji . Sta kaze jos Bakir

njemački i švedski i norveški narod su primjenili više Allahovih principa u svom sistemu nego što su to primjenile muslimanske zemlje, počevši od ljudskih prava, jednakosti i brige države. Ja tebe razumijem jer ti ne poznaješ Allahove principe, pa ti je sve čudno. Iako ove države nisu toga svjesne, analiziraj njihov sistem i vidjećeš da imaju puno toga što se slaže sa Božijim, naravno ako nastave sa devijantnim stvarima, nemoral, pederluk i druge gluposti prijeti im katstrofa što se pomalo nadzire
Chisum

#858 Re: BAKIRE ODLAZI

Post by Chisum »

:lol:

Dobro, ovo sad vec postaje komicno.
gepard_

#859 Re: BAKIRE ODLAZI

Post by gepard_ »

sulejman1 wrote:
gepard_ wrote:sulejman1

njemački i švedski i norveški narod su primjenili više Allahovih principa u svom sistemu
nego što su to primjenile muslimanske zemlje, počevši od ljudskih prava, jednakosti i brige države. Ja tebe razumijem jer ti ne poznaješ Allahove principe, pa ti je sve čudno.
Iako ove države nisu toga svjesne,
analiziraj njihov sistem i vidjećeš da imaju puno toga što se slaže sa Božijim, naravno ako nastave sa devijantnim stvarima, nemoral, pederluk i druge gluposti prijeti im katstrofa što se pomalo nadzire
jos samo da ih osenutimo i kozu proslijedimo u Visoko da Izetbegovici i Cengici prave kozne jakne i kozne metke :lol: :lol: :lol:
post scriptum :

znas li ti ko je hadzija u visokom ? otac od Hasana Cengica covjek sa 4 razreda osnovne skole koji je isao u Beograd sa dzukcima i srpskim akademicima da raspravlja i rastavlja i sastavlja ......elem taj logisticar Armije BiH kaze u jednom momentu ,, ne moze dobiti pusku onaj ko ne posti Ramazan ,, kraj citata . Pa sto onda njegov sin i alijin sin i mnogi drugi sinovi koji poste Ramazan ne dobise pusku ? U mojoj jedinici svi koji su imali pusku nisu vala postili a pusku platili svojom lovom . e tugo moja , ni poginuti nisi mogao ako nisi bio po mjeri SDA . Bas me zanima u sljedecem ratu kako ce izgledati kada dzematlije i postaci ramazana uzmu pusku u ruke . Garantiram zivotom da Bakir ne zna ni okvir gurnuti u ,, ciganku ,,
wolf07

#860 Re: BAKIRE ODLAZI

Post by wolf07 »

@gepard

Bespredmetna je svaka rasprava s ljudima poput tebe. Imam ja tih komunizmom zadojenih likova i u krugu svoje rodbine. Osnovna karakteristika vaseg politickog rezona je jedna vrsta sljepila!!! Vi ne vidite, ili necete da vidite, kako se okrece tocak istorije. Period od 20 godina nije nesto za istoriju u cjelini, ali s druge strane i jeste, jeste za ljudski vijek. A cetrdeset godina je vec pola dobrog ljudskog zivota. Izdesava se svasta u tom periodu.

Evo da malo pokusamo spustiti loptu ako se slazes, mada nisam neki optimista da cu uspjeti u svojoj namjeri. Ja ne tvrdim, niti sam to ikad tvrdio, da je SDA, Alija, Bakir nesto najbolje i najljepse sto je u teoriji i praksi ova zemlja mogla imati na svom celu. Samo kazem da stvari treba posmatrati u pravilnom kontekstu, u pravilnom vremenskom i politickom okviru. Apsolutna je besmislica bilo kakva kvalitativna usporedba SDA i KPJ, Alije i Tita, BiH i SFRJ. Stranke mozemo porediti jednu s drugom po kojecemu, od strukture do nacina donosenja odluka, ali ne mozemo ih porediti na nacin - ovi su bolji a ovi su gori. U stvari mozemo, ali ta analiza nema smisla iz prostog razloga sto te dvije stranke nisu djelovale u isto vrijeme i u istim uslovima. Ista stvar sa Alijom i Titom. Mozemo ih porediti kao ljude, elokvenciju, harizmu, pa i fizicki izgled, ali je totalno bespredmetno i bezveze porediti politiku koju je vodio jedan i drugi kada iskusenja pred kojima su stajali nisu ni nalik jedno na drugo. Te rasprave ko je bolji od dvojice politicara mozete vidjeti i cuti samo na Balkanu, posebno u slucaju kad se porede dva politicara koji nisu istovremeno u "utakmici"!!!! Takve rasprave nikad necete cuti u Francuskoj, nikome ne pada na pamet da poredi De Gola i Siraka npr., ili u V.Britaniji Cercila i Blera. To su notorne gluposti! To se radi samo na Balkanu. Pri tome je uglavnom mjera uspjeha u tim tupavim raspravama kolicina izgovorenih uvreda prema "kandidatu" suprotne strane i licnih uvreda prema suprotnoj strani s kojom se vodi razgovor.

Pored toga, evo gledam sta si sve nabrojao kao bosanske uspjehe u tom periodu SFRJ. Slazem se! Stvarno se slazem s navedenim. Bili smo dosli na "zelenu granu" i poravnali se sa Srbijom i Hrvatskom, a u nekim elementima smo ih i prebacili.

E pa bas zato nas i jesu napali!!!

Zato i jest pokrenuta lavina sa istoka. Srbija je gubila dah u toj medjurepublickoj utakmici s drugim takmacima. Nema to veze ni sa kakvom SDA, ni sa kakvim Alijom, ni sa kakvim hodzom ni hadzijom, niti sa dzamijom i islamom. To je samo bila maska i tacka razlaza, tacka identifikacije ko ce biti eliminisan a ko ne. Ako se zoves Hakim i zivis u Visegradu koga je bolio qrc jesi li ti komunista, ateista, vjernik, SDP ili SDA, za ili protiv Alije. Zar je moguce da ne vidite tako ociglednu stvar? Ovo oko cega se mi ovdje glodjemo je neprijateljima ove zemlje i ovog naroda - potpuno nebitno!!!!! Ista stvar se desila i 1992.g. kad su pocetkom aprila krenule one demonstracije. Ljudi su nosali Titove slike i zastave SFRJ i SR BiH, niko od njih nije velicao lik i djelo Alije Izetbegovica, naprotiv, ljudi su ga i tada tretirali u istoj ravni sa Radovanom ciji snajperisti su bili kojih stotinjak metara dalje. Po istom obrascu ces i danas cuti da Bosnjaci u isti kos trpaju Bakira i Dodika. To je ono sljepilo koje ti napomenuh na pocetku posta. U hotelu "Holidej in" imas SDS snajperiste koji ce otvoriti vatru na narod, potpuno neselektivno, mozes biti za SDA ili protv nje, mozes cak biti i Srbin!!! Njihov cilj je bio da ta republika nestane jer je, u fer utakmici, ta BiH bila prijetnja Srbiji kao sto je to i Slovenija i Hrvatska!!!

Tacno je, napredovali smo u SFRJ samo nemoj da zaboravis da je taj napredak imao i svoju cijenu. Ona je vrlo cesto placana u jednoj sasvim ociglednoj, ali istovremeno prikrivenoj formi. Zasto je Mesa Selimovic odlucio da se izjasni kao SRBIN? Zasto je Lepa Brena bas to a ne Fahreta ili Fahra, zasto je jos prije nje Silvana Armenulic bila bas to kad joj to nije rodjeno ime. Svi ovi mali a veliki slucajevi su se desavali po jednom te istom obrsacu! Zadnji u tom nizu su Fikret Abdic i Emir Kusturica. Uvijek se uspjesan Bosnjak po rodjenju u vecoj ili manjoj mjeri mora konvertirati, mora biti u manjoj ili vecoj mjeri posrbljen. Bosnjak mora dokazati svoje jugoslovenstvo na nacin da jede svinjetinu, da mu je svejedno kako se ko zove pa ce kao konacni dokaz te teorije sinu dati ime Goran (to sto u Sumadiji ni jedan Milovan nece svom sinu dati ime Nurija, to nema veze). Platice Bosna cijenu i na nacin da Predsjednika Saveznog izvsnog vijeca tj. drzavne vlade Dzemala Bijedica najvjerovatnije smaknu njegovi neprijatelji unutar partije. Pogledaj dokumentarac o Dzemi, svome rodjaku je neposredno prije pogibije rekao - ubice me. Ubice me jer previse znam! Pogledaj kako je "odradjen" Fikret. Pa danas svaka budala zna da je "Agrokomerc" poslovao na isti nacin kao i druge firme u to doba. Samo je bitna razlika to sto je bio dosta uspjesniji. I onda kad je Beogradu prekipjelo oboren je i raskomadan "Agrokomerc", Pozderac politicki likvidiran i gurnut u stranua Abdic zatvoren gdje su ga vrbovali i "arhivirali" za kasnije. Zasto kada govorite o SFRJ svi vi koji ste na tragu politike "Tito-partija-omladina-akcija" zaboravljate ove stvari? Zasto zaboravljate kako je napadan jedan Mak Dizdar radi naizgled tako trivijalne stvari kao sto je pjesnistvo. Pa i nije bas trivijalna ako ces pjesme pjevati o srednjovjekovnoj Bosni, glave su mu dosli. Zasto se u tadasnjoj drzavi kroz obrazovanje, a narocito kroz casove istorije, generacije odgajaju na temeljima 1. i 2. srpskog ustanka protiv Turaka i slicnim momentima, govori se sve najbolje o hajducima, Njegosu, Kraljevicu Marku, Gavrilu Principu... a nema ni rijeci o Husein-kapetan Gradascevicu ili hadzi-Loji. Ako se i pominju, onda je to uvijek na marginama, uvijek uz neki otklon (uvijek ima neko jebeno "ali" pa je za Husein-kapetana to "ali" bilo kako je on ipak bio feudalac, kao da su kolovodje srpskih ustanaka bili sve sami komunisti). U toj nesuvisloj kritici i usporedbi drzava i politckih sistema u najbanalnijoj ravni sam pomenuo primjer auta prije rata i sad. Tacno sam znao da ce se potegnuti pitanje godista auta jer kad neko polazi s pozicije da uljepsava sve iz perioda SFRJ onda je u njegovoj glavi slika novih auta a danasnja auta su sva stara 18-20 godina i nista ne valjaju. Prvi auto mog oca je bila polovna "Skoda", pa nakon toga polovan "Moskvic", amidze - ista stvar! Niko nije novog auta kupio do 1980-ih! A bas tih 80-ih nama je Beograd uveliko skrojio kapu jer je vidio da i pored svih pritisaka ne moze da zadrzi nas progres. Isli smo naprijed i to se moralo zaustaviti.

E sad, vidim, imate sva rjesenja. Ovo bi povjesali, one bi strpali u zatvor, te tamo bi protjerali.... Jel vi stvarno mislite da je moguce vratiti tocak istorije natrag? Jel stvarno mislite da bi taj isti Zapad na koji se svi svako malo pozivamo dopustio skrstenih ruku da im se u avliji neko opet igra komunizma "a la Mao Ce Tung"? Zapamtite da Zapad vise nikad i nigdje u Evropi nece dopustiti takvo sta ni po cijenu 3.Svjetskog rata! Danas nekome moze biti simpaticno da stavi svom djetetu titovku na glavu i crvenu maramu, nekome (npr. meni :) ) to je smijesno ali to ne uzimam za zlo, svako ima pravo na svoje zablude! To je isto kao i da ste mu obukli caksire i stavili fes na glavu, cisti folklor! Medjutim, zapamtite da ima ljudi kojima takvo sta izgleda mozda i opasno kao trend! Ako vi kao alternativu SDA nudite crvenu petokraku tek tada ova drzava nece prezivjeti, na koga racunate kao na saveznika u toj utakmici? Koja internacionala ce stati iza vas, koji Staljin, Breznjev...?

Za kraj, mislim da jedino sto zaista ima smisla u ovom trenutku jeste poredjenje politicara koji su aktuelni. Okanite se idealiziranja SFRJ, komunizma... to je uzaludno trosenje energije i zivaca. Mozemo i da ucimo, toga nam treba najvise! Izmedju ostalog, mislim da je i demokratija nesto do cega se dolazi postupno, ucenjem. To je proces a ne nesto sto osvane jednog dana. Zbog toga sam uvijek gledao na ljude koji zastupaju pricu "nama ne treba demokratija vec nam treba cvrsta ruka" kao na glupe, neobrazovane i iznad svega LIJENE! Ne budite od tih, ne zbog mene, vec zbog sebe i svoje djece! Bakira izabrali-ne izabrali moramo dalje, grijesimo i mi i nasi politicari, ali nije poenta u tome da li se pogrijesilo ili ne vec da li se ista radi da se ta greska ispravi ili ne. Ono sto me brine je cinjenica da na neke greske nemamo pravo a lako bi nam se moglo desiti da zeznemo stvar. Beograd upravlja s pola ove drzave, nije ni zagrebacko "maslo za Ramazana", ako ne budemo pametni i vrijedni progutace nas!
sulejman1

#861 Re: BAKIRE ODLAZI

Post by sulejman1 »

gepard_ wrote:[quote="sulejman1"
jos samo da ih osenutimo i kozu proslijedimo u Visoko da Izetbegovici i Cengici prave kozne jakne i kozne metke :lol: :lol: :lol:
post scriptum :

,,
Vjerovo ti ili ne sunete se oni više nego što ti misliš, što iz higijenskih i zdravstvenih razloga što iz vjerskih razloga, jer svakodnevno prelaze na islam. I kada pređu bolji su praktičari vjere nego 90% muslimana po rođenju. Ako mi ne vjeruješ, prečešljaj malo internet pa ćeš vidjeti, mada je to odavno poznata stvar. Milioni zapadnjaka su u pitanju ako nisi znao.Pa se ti cerekaj, rođen si ko musliman, a pojma nemaš. :-)
hizo ramidovic

#862 Re: BAKIRE ODLAZI

Post by hizo ramidovic »

sulejman1 wrote: njemački i švedski i norveški narod su primjenili više Allahovih principa u svom sistemu nego što su to primjenile muslimanske zemlje, počevši od ljudskih prava, jednakosti i brige države. Ja tebe razumijem jer ti ne poznaješ Allahove principe, pa ti je sve čudno. Iako ove države nisu toga svjesne, analiziraj njihov sistem i vidjećeš da imaju puno toga što se slaže sa Božijim, naravno ako nastave sa devijantnim stvarima, nemoral, pederluk i druge gluposti prijeti im katstrofa što se pomalo nadzire
da nije zalosno bilo bi smijesno.
p.s. kaze se "nazire" a ne "nadzire", nepismenjakovicu...
Man of steel

#863 Re: BAKIRE ODLAZI

Post by Man of steel »

gepard_ wrote:
dezurni_ucenik wrote:@gepard,nisam mislio na tebe. :-)
ma ne ljutim se ja bolan na tebe ali si mene citirao . post je upucen meni . nema veze prijatelju smrt fasizmu sloboda narodu :thumbup: mene ubi nepravda i laz . Bosna je u Jugoslaviji dozivjela procvat . Za 40 godina nijedna nepismena nacija( a mi smo to bili 1945 ) na svijetu nije tako napredovala kao Bosanci . Ako hoces kao BiH muslimani . Izvozili smo pamet u okolne drzave . U Zagrebu smo imali Kurjaka , Kulenovica , Fadila Hadzica , Hasanefendica , Kurtovica ,Enesa Kisevica masa novinara muzicara doktora sportasa a u Bih da ne govorim od Susica do Delibasica od Berbera do Zeca grafika , expresinizam , poezija , knjizevnost , slikarstvo , Akademmija na Obali , Audicija , top lista nadrealista , nocni program nocni zivot , Velez Sarajvo Borac sloboda Celik 6 prvoligasa u gornjem dijelu tabele ( jaci od srbije i od hrvatske skupa jos su nam uvijek krali igrace ) Zeljo Baljic Skoro Bazdarevic , Olimpijada , Bosna prvak Evrope 1978 Zeljo u polufinalu , muzicka scena rastura postajemo brand , srbija i Hrvatska ni u cemu nisu bolji od nas , sta vise i dapace mi Bosanci smo neko i nesto . u svakom pogledu . talenti za umjetnost , sport i nauku . imamo radna mjesta Energoinvest radi u Libiji gigant koji je digao Emrik Blum a njegovi ucenici nastavili njegovim stopama . Drvna industrija , imamo vodu rijeke jezera struju stocarstvo i poljoprivredu , imamo ugalj rude alumnjij glinica , prave se golfovi soko mostar avioni helkopteri Zark vitezit imamo namjensku idnustriju pravimo oruzje , imamo i malo mora . imamo sljivu krompir , lijevce polje zitarice i snijeg u Bosni a grozdje sipak dinju i sunce u hercegovini . Niko na svijetu na tako malom mjestu nema ono sto ima bosna . Ljudi su krsni jaki , djevojke visoke lijepe . i onda dodje neko i to preko noci unisti .Ok nisam ocekivao od fasista SDS i HDZ nista drugo ali ni dan danas ne mogu shvatiti da je SDA igrala u istom kolu . Ja bi bio najsretniji covjek na svijetu da sam u krivu a da je SDA u pravu . Ali ....... u zdravlje i sve najbolje
Gepard
Sve si ti to fino napisao još samo da nam pojasniš na koji je to zapravo način SDA sve to uništila preko noći?
RahatHurmašica

#864 Re: BAKIRE ODLAZI

Post by RahatHurmašica »

Man of steel wrote:
Sve si ti to fino napisao još samo da nam pojasniš na koji je to zapravo način SDA sve to uništila preko noći?
kako ne znaš, sda je kriva za rat, nisu milošević i srbi. :roll:
Dozer

#865 Re: BAKIRE ODLAZI

Post by Dozer »

gepard_ wrote: ma ne ljutim se ja bolan na tebe ali si mene citirao . post je upucen meni . nema veze prijatelju smrt fasizmu sloboda narodu :thumbup: mene ubi nepravda i laz . Bosna je u Jugoslaviji dozivjela procvat . Za 40 godina nijedna nepismena nacija( a mi smo to bili 1945 ) na svijetu nije tako napredovala kao Bosanci . Ako hoces kao BiH muslimani . Izvozili smo pamet u okolne drzave . U Zagrebu smo imali Kurjaka , Kulenovica , Fadila Hadzica , Hasanefendica , Kurtovica ,Enesa Kisevica masa novinara muzicara doktora sportasa a u Bih da ne govorim od Susica do Delibasica od Berbera do Zeca grafika , expresinizam , poezija , knjizevnost , slikarstvo , Akademmija na Obali , Audicija , top lista nadrealista , nocni program nocni zivot , Velez Sarajvo Borac sloboda Celik 6 prvoligasa u gornjem dijelu tabele ( jaci od srbije i od hrvatske skupa jos su nam uvijek krali igrace ) Zeljo Baljic Skoro Bazdarevic , Olimpijada , Bosna prvak Evrope 1978 Zeljo u polufinalu , muzicka scena rastura postajemo brand , srbija i Hrvatska ni u cemu nisu bolji od nas , sta vise i dapace mi Bosanci smo neko i nesto . u svakom pogledu . talenti za umjetnost , sport i nauku . imamo radna mjesta Energoinvest radi u Libiji gigant koji je digao Emrik Blum a njegovi ucenici nastavili njegovim stopama . Drvna industrija , imamo vodu rijeke jezera struju stocarstvo i poljoprivredu , imamo ugalj rude alumnjij glinica , prave se golfovi soko mostar avioni helkopteri Zark vitezit imamo namjensku idnustriju pravimo oruzje , imamo i malo mora . imamo sljivu krompir , lijevce polje zitarice i snijeg u Bosni a grozdje sipak dinju i sunce u hercegovini . Niko na svijetu na tako malom mjestu nema ono sto ima bosna . Ljudi su krsni jaki , djevojke visoke lijepe . i onda dodje neko i to preko noci unisti .Ok nisam ocekivao od fasista SDS i HDZ nista drugo ali ni dan danas ne mogu shvatiti da je SDA igrala u istom kolu . Ja bi bio najsretniji covjek na svijetu da sam u krivu a da je SDA u pravu . Ali ....... u zdravlje i sve najbolje
Gepard
:thumbup:
Zaista odlicno nabacano :)

Da ne pricamo o poslovima Energoinvesta, Zraka, Pretisa, itd. koji su '91 bili ugovoreni na ino trzistima i sta bi sve to JOS donijelo BiH (samo Energoinvest je imao ugorenih poslova u vrijednosti od 6 milljardi USD za period 1991-2001).

E, onda dodjose kleptokratska braca po idiotluku - SDA, HDS i SDS, i sve to uredno sjebase dok si rek'o "keks". Svi su se nadali da ce to uredno podijeliti i prisvojiti medjusobno, sto na kraju i jesu uradili, ali su imali jendu sitnu ma(ha)nu - totalnu nesposobnost da bilo sta prave i grade.
Sve za sta su ove gomile imbecila bile i jesu sposobni jeste da razvale, izgube, propadnu. Nisu cak sposobni ni da odrze sve ono sto im je dato na tanjiru...
weredsf

#866 Re: BAKIRE ODLAZI

Post by weredsf »

E, onda dodjose kleptokratska braca po idiotluku - SDA, HDS i SDS, i sve to uredno sjebase dok si rek'o "keks". Svi su se nadali da ce to uredno podijeliti i prisvojiti medjusobno, sto na kraju i jesu uradili, ali su imali jendu sitnu ma(ha)nu - totalnu nesposobnost da bilo sta prave i grade.
Sve za sta su ove gomile imbecila bile i jesu sposobni jeste da razvale, izgube, propadnu. Nisu cak sposobni ni da odrze sve ono sto im je dato na tanjiru...
O tome ja pricam, neko ko izjednaci SDA, HDZ i SDS trazi Bakirov odlazak, to znaci nije moglo ni uz pomoc JNA, ne znam na osnovu cega sada gajite nade u to..
Za razliku od 92 mi sada imamo "malo" vise cijevi za vas...
KatarinaKosaca
Location: Izmedju kurvinih sinova i pokvarenih kurvinih sinova

#867 Re: BAKIRE ODLAZI

Post by KatarinaKosaca »

weredsf wrote:
privremeni wrote:
:thumbup:
Dobraaa, jos kad bi se sam zadrzao na ovoj temi, a da ti ne spadas u grupu razocaranih glasaca, znaci necemo te vise citati ni ovdje.

Zanimljiva je razocaranost u politiku nekoga za koga nisi ni glasao, to je uvijek zanimljivo
Super, onda da pri glasanju da trazimo kopiju listica pa da kasnije legitimno kritiziramo samo one kojesmo glasali. Jednako. tom logikom nismo duzni prihvatati zakonske odluke onih koje nismo glasali. dakle ne moramo postovati zakone onih koji su neki zakon izglasali, jer mi njih nismoo glasali.
Dozer

#868 Re: BAKIRE ODLAZI

Post by Dozer »

weredsf wrote:
O tome ja pricam, neko ko izjednaci SDA, HDZ i SDS trazi Bakirov odlazak, to znaci nije moglo ni uz pomoc JNA, ne znam na osnovu cega sada gajite nade u to..
Lupas k'o Maksim po diviziji jarane...al' nema veze :thumbup:
Ima ovaj forum i drugih tema osim ove na kojoj si po zadatku, pa eto...mozda da malo zraknes i te neke druge teme, cisto da ne valjas gluposti... A na ovom forumu, takodjer, ima i ljudi koji imaju vlastiti mozak, a ne matricni ;)
Last edited by Dozer on 29/08/2014 10:19, edited 1 time in total.
swanfilter

#869 Re: BAKIRE ODLAZI

Post by swanfilter »

wolf07 wrote:Daj ne bulazni jbg ti! Kakve veze imaju gradovi kad su neke globalne stvari i procesi u pitanju. Sta ti vrijedi sva vlast u Sarajevu ako je "Energoinvest" rasturen! Sta ti vrijedi Zenica ako je tehnologija njene zeljezare predpotopna. Istovremeno imas "Natron" Maglaj koji je kako-tako uspjesno privatizovan i radi, cementaru u Kaknju i sl. akle, te stvari idu od slucaja do slucaja i ne moze se to tako lako genarilizirat SDA je ovo i SDA je ono. Eto sta je SDP izvadio iz govana za ove 4 godine, daj mi jednu jacu firmu a imali su vlast i duze od 4 godine na nekim nivoima.

Turska nije MOZDA clanica NATO saveza nego je druga najbrojnija vojska tog saveza. Za ovu zemlju (BiH) bi bilo bitnije u sigurnosnom smislu da postane clanica NATO nego EU al' to je neka druga prica. Turska ovakva kakva je danas ne mora u EU, i da je EU cisto ekonomska struktura onda bi stremljenje EU-a da primi Tursku u svoje okrilje bilo daleko vece nego sto je stremljenje Turske ka EU. Problem i jeste u tome sto je Turska skontala da nikad nece postati clanicom EU zbog politickih motiva i otkako se okreula sama sebi ide joj bolje nego ikad. Naravno, ne mislim da bi Turska mogla sama da zastiti BiH u slucaju da se cijeli svijet okrene protiv nas, ali pravo pitanje je treba li mi sebi zbog toga i od Turske da napravimo neprijatelja? Uostalom, svakako je malo vjerovatno da bi nam bas svi okrenuli ledja. Zbog toga nema ni jedan razlog da ignorisemo turski uticaj na diplomatske, vojne, politicke, kulturne i ekonomske tokove. Stetit nam nece a mogli bi biti od koristi!!!

Sto se tice pitanja nataliteta i obrazovanja. Ja sam za obrazovanje ali ne treba ni natalitet bas zanemariti. Ako cemo o tome evo bas cemo uzeti primjer Kosova. Nisu oni dobili tosto imaju znanjem vec natalitetom. Kad su se dokopali pozicije da 92% stanovnistva Kosova cine etnicki Albanci Srbima je bilo kasno da djeluju silom. Svijet jednostavno nije mogao dopustiti da se pod teretom tolikih izbjeglica slome jos dvije drzave zbog srpske bestijalnosti. Dakle, indirektno ipak ih je izvadio natalitet. Sad kad su "o sebi i pri sebi" tek cemo vidjeti o cemu i o kome se radi, ja im predvidjam relativno brz napredak kao i Albaniji koja kad je jednom zbacila okove Envera Hodze i rigidnog komunizma ide solidno naprijed, vrijedni su to ljudi da bi propali. O Izraelu pricaj sta god hoces ali ostaje cinjenica da ta drzava i danas dobija vise vojne pomoci od SAD-a nego sve ostale drzave koje SAD pomaze, ovako ili onako, sto dobiju zajedno. Cifra je na grubo oko 2-3 mlrd. $ godisnje!!! Ovo je podatak iz Washinton posta od prije par godina a mislim da se takav podatak ne bi proturio u javnost na nacin kako to radi nas "Avaz"!
Spomenuo bih samo ovaj prvi dio tvojih navoda. Nisam glasac SDP, ali spominjes njihovu 4-godisnju vladavinu i vađenje iz govana subjekata koje je SDA vrhuska drzala cvrsto u rukama 15 godina, a unutar tih struktura je od 92 godine ... Mozes ti vaditi iz govana SDA i prati ih koliko zelis, al cinjenica jeste da je Bakirova stranka unistila ovu drzavu do temelja! Pokrala sto se pokrasti dalo ... Energoinvest moze zahvaliti stranom trzistu da jos uvijek rade, inace bih i i njih samo sjecali. Bakiru zelim bolan poraz pa neka razmisli malo ..
weredsf

#870 Re: BAKIRE ODLAZI

Post by weredsf »

Super, onda da pri glasanju da trazimo kopiju listica pa da kasnije legitimno kritiziramo samo one kojesmo glasali. Jednako. tom logikom nismo duzni prihvatati zakonske odluke onih koje nismo glasali. dakle ne moramo postovati zakone onih koji su neki zakon izglasali, jer mi njih nismoo glasali.
Ne, vecina likova na ovoj temi se bavi samo Bakirom, ne vidim ih na stranicama stranaka za koje su glasali.
Dakle kako mozes biti razocaran u nekoga kome nisi dao povjerenje niti glas, na osnovu cega.
Ti si vjerovatno glasala za komsica, ne vidim da trazis nejgov odlazak ili da si nesto pretjerano nezadovoljna njegovom politikom..
Zakone donose delagati koji su izabrani demokratskim izborima i legitimni su predstavnizi naroda, ne kontam kakve to veze ima sa ovim, ovdje se radi o jednom covjeku
weredsf

#871 Re: BAKIRE ODLAZI

Post by weredsf »

Dozer wrote:
weredsf wrote:
Ima ovaj forum i drugih tema osim ove na kojoj si po zadatku, pa eto...mozda da malo zraknes i te neke druge teme, cisto da ne valjas gluposti... A na ovom forumu, takodjer, ima i ljudi koji imaju vlastiti mozak, a ne matricni ;)
Ma naravno da lupam, izjednaciti SDA sa SDS-om je lupanje...U Sarajevu nije srusena ni jedna crkva tokom rata, pogledaj teritoriju kojom je upravljao SDS ili HDZ pa nam dodji pricati te mudrosti, pardon gluposti izvan matrice
madner

#872 Re: BAKIRE ODLAZI

Post by madner »

Tsk koji primjeri, pa Energoinvest je i ovaj mandate pripao SDA.

Poceo opsti delirij, stranacki klovnovi poceli vjerovat u svoju propaganda da je SDA ovaj ciklus bila opozicija.
Man of steel

#873 Re: BAKIRE ODLAZI

Post by Man of steel »

Dozer wrote: :thumbup:
Zaista odlicno nabacano :)

Da ne pricamo o poslovima Energoinvesta, Zraka, Pretisa, itd. koji su '91 bili ugovoreni na ino trzistima i sta bi sve to JOS donijelo BiH (samo Energoinvest je imao ugorenih poslova u vrijednosti od 6 milljardi USD za period 1991-2001).

Klasično komunjarsko naglabanje i trkeljanje.

Ovakvi su 92-e mahali JNA zastavama i Titinim slikama dok su se na brdima oko njih četnici već ukopali i podesili nišanske sprave.

Na stranu što su tada bili naivni kao francuske sobarice ali što i danas nakon svega uporno vrte tu priču je za psihijatrijsko vještačenje.

Malo bitnih stavki koje vi izgleda uporno zaobilazite i negirate:

-Nije SDA sama od sebe došla na vlast je već je izabrana od strane naroda na prvim demokratskim izborima.

-Nije Bosna sama napustila Jugoslaviju već je narod na referendumu sam to izglasao.

-Nije SDA uništila državu i osakatila poljoprivredu i privredu već secionisti koji su željeli raskomadati ovu zemlju.

-Nije Alija i SDA uništila Jugoslaviju već baš naprotiv. Oni su do kraja bili zagovornici očuvanja Jugoslavije u jedinom mogućem obliku u kojem je ona mogla preživiti, a to je konfederacija.
Dozer

#874 Re: BAKIRE ODLAZI

Post by Dozer »

@weredsf
Ma naravno da lupam, izjednaciti SDA sa SDS-om je lupanje...U Sarajevu nije srusena ni jedna crkva tokom rata, pogledaj teritoriju kojom je upravljao SDS ili HDZ pa nam dodji pricati te mudrosti, pardon gluposti izvan matrice
Lupas po pitanju mene, genijalac :D
Mada, ni ostalo nije daleko od toga :)

@Man of steel
Klasično komunjarsko naglabanje i trkeljanje.
:lol: :lol: :lol: :lol:
Klasicna etno-nacionalisticka matrica - kad nemas argumenata, ud'ri s etiketiranjem :D
Ovakvi su 92-e mahali JNA zastavama i Titinim slikama dok su se na brdima oko njih četnici već ukopali i podesili nišanske sprave.
:lol: :lol: :lol: :lol:
Moguce da jesu. Na tvoju zalost, ja nisam bio medju njima nego sam to vrijeme ucio ljude da pucaju kako bi se mogli braniti od tih s brda ;)
Btw, vi matricni branioci stvarno imate cudan, moram reci prilicno idiotski sindrom - optuzujete neistomisljenike na sve moguce nacine, a niste u stanju odvojiti ni 5 minuta da bar procitate neke druge postove onih koje napadate, na nekim drugim temama. I onda, logicno, ispadate potpuni idioti koji sami sebe diskredituju svojim nebulozama.
Na stranu što su tada bili naivni kao francuske sobarice ali što i danas nakon svega uporno vrte tu priču je za psihijatrijsko vještačenje.
:lol: :lol: :lol:
Vrlo je upitno kome je ovdje potrebno prihijatrijsko vjestacenje :D
Malo bitnih stavki koje vi izgleda uporno zaobilazite i negirate:
-Nije SDA sama od sebe došla na vlast je već je izabrana od strane naroda na prvim demokratskim izborima.
Tacno. Vrlo tacno.
-Nije Bosna sama napustila Jugoslaviju već je narod na referendumu sam to izglasao.
Opet vrlo tacno. I ja sam glasao ZA. ;)
-Nije SDA uništila državu i osakatila poljoprivredu i privredu već secionisti koji su željeli raskomadati ovu zemlju.
Djelimicno tacno, i to samo za ratni period. Poslijeratni period je vec skroz druga prica, pogotovo u dijelu drzave na kojem SDA vlada od '96. ;)
-Nije Alija i SDA uništila Jugoslaviju već baš naprotiv. Oni su do kraja bili zagovornici očuvanja Jugoslavije u jedinom mogućem obliku u kojem je ona mogla preživiti, a to je konfederacija.
Mi ovdje i ne pricamo o Jugoslaviji, nego o BiH. Zna se ko je rasturio Jugu, ali SDA sigurno nije bila zagovornik opstanka Juge, malo si polupao loncice, haveru...
A, izgleda da nisi ni bio rodjen '90, ili si bio jako, jako mali, a upravo zato je neoprostivo da pricas o necemu cemu nisi bio licno svjedok ;)
Last edited by Dozer on 29/08/2014 10:51, edited 1 time in total.
joint union

#875 Re: BAKIRE ODLAZI

Post by joint union »

Dozer wrote:
weredsf wrote:
Bogami Dozeru ode i ti u "anamone" :D
Shvatam sve, uhljebljenje, namjestene poslove, kradju "iz oka", podobni a ne sposobni itd, itd. no gazenje nekih svetinja radi stranacke "promidzbe" nikad necu shvatiti. Kakav mentalni sklop moras biti...
Zali Boze moj Dozeru one mladosti koja izginu da bi danas ovi mogli "promicati" ovakve ideale.
Post Reply