Pušenje na radnom mjestu-ANKETA-

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply

Da li je konzumiranje cigareta dozvoljeno na Vašem radnom mjestu?

Poll ended at 07/04/2015 10:03

1.DA
24
23%
2.NE
44
42%
3.IMA POSEBNA PROSTORIJA ZA KONZUMATORE CIGARETA
19
18%
4.NIJE DOZVOLJENO ALI SE ZABRANA NE POŠTUJE
19
18%

Total votes: 106

detroit-mercy

#851 Re: Pušenje na radnom mjestu-ANKETA-

Post by detroit-mercy »

madner wrote:
šatirana_ljubičica wrote:
madner wrote:Vidim manjak nikotina lose utice na kognitivne sposobnosti.

Jos jedan razlog za pusenje.
Kada biste vi samo sebe mogli pogledati našim očima.
Porazgovaraj sa nekim iskrenim bivšim pušačem, da vidiš šta on misli :)
Ne znam sta je problem, vec smo se dogovorili oko svih tacaka.
Pusacima pusacko, nepusacima nepusacko i svi sretni.
Hocemo li i zdravstveno uplacivat po tom receptu, pusacima pusacko, nepusacima nepusacko :mrgreen: .
detroit-mercy

#852 Re: Pušenje na radnom mjestu-ANKETA-

Post by detroit-mercy »

Eurosa wrote:To je ono o cemu ja govorim, nedostatak svijesti i samosvijesti kod pusaca o stetnosti pusenja za okolinu i ljude koji ne puse ravna je 0.Djaba je njima ista pricati.
Recimo odes kod pusaca u kucu i postujes to sto on pusi, znaci ne nameces mu svoja pravila. Jebiga on je domacin.
Pusac dodje kod tebe u kucu, kazes mu da se ne pusi i da ako hoce da pusi moze vani, 90% nih napuse nos i komentarise nesto kao jebala ga njegova kuca. Rijetki su oni koji ce to primiti onako kako treba, ne pusi se i gotova stvar.
topcam
Vozim: uzbrdo

#853 Re: Pušenje na radnom mjestu-ANKETA-

Post by topcam »

detroit-mercy wrote: Hocemo li i zdravstveno uplacivat po tom receptu, pusacima pusacko, nepusacima nepusacko :mrgreen: .

Dio poreza na cigarete u normalnim drzavama ide u zdravstvo.
Pusaci placaju iste doprinose a umiru ranije (teoretski).
Znaci uplate, a ne iskoriste uplaceno. Fala Bogu!
Dok nepusaci, duzim ali ne i zdravijim zivotom vise kostaju sistem.
To cim kahne leti doktoru, dok neko ko pusi, konta jucer sam
zapalio drugu marku cigare pa zato kasljucam, necu vise mjesat cigare.
Ko to vise kosta sistem?
topcam

#854 Re: Pušenje na radnom mjestu-ANKETA-

Post by topcam »

Eurosa wrote:
detroit-mercy wrote:
Eurosa wrote:To je ono o cemu ja govorim, nedostatak svijesti i samosvijesti kod pusaca o stetnosti pusenja za okolinu i ljude koji ne puse ravna je 0.Djaba je njima ista pricati.
Recimo odes kod pusaca u kucu i postujes to sto on pusi, znaci ne nameces mu svoja pravila. Jebiga on je domacin.
Pusac dodje kod tebe u kucu, kazes mu da se ne pusi i da ako hoce da pusi moze vani, 90% nih napuse nos i komentarise nesto kao jebala ga njegova kuca. Rijetki su oni koji ce to primiti onako kako treba, ne pusi se i gotova stvar.

Tacno.Ali fazon je u tome sto je meni do neba i kad pita, moze li zapaliti,to mi je pokazatelj da ipak ima obzira,a to je ono o cemu ja cijelo vrijeme govorim,odgovornost,uvidjavnost.Nema tog zakona koji te tome moze nauciti.
Pa ja volim zapalit, ali kad dodje neko ko ne pusi, (vecinom je taj tip posjete) izadjem i zapalim, a u svojoj sam kuci. Ili se nacalim na prozor.
spreca

#855 Re: Pušenje na radnom mjestu-ANKETA-

Post by spreca »

topcam wrote:
Pa ja volim zapalit, ali kad dodje neko ko ne pusi, (vecinom je taj tip posjete) izadjem i zapalim, a u svojoj sam kuci. Ili se nacalim na prozor.
ja u svojoj kuci dozvolim da puse
topcam

#856 Re: Pušenje na radnom mjestu-ANKETA-

Post by topcam »

spreca wrote:
topcam wrote:
Ti ih jos propusis.

Da se korigujem i ja (onima kojima smeta) i naravno pred djecom, bolesnim nema pusenja.
spreca

#857 Re: Pušenje na radnom mjestu-ANKETA-

Post by spreca »

Eurosa wrote:
spreca wrote:
topcam wrote:

:lol: :lol: :lol: ko pravi domacin!
jos se niko nije zalio....cak sta vise me i hvale :mrgreen: :lol: ...moji mnogi poznanici su sa duhanom rascistili davno......kad sam ja kod njih u gostima uvijek ima neki kutak gdje ja mogu da zadimim....tako isto kad oni meni dodju u goste ja nadjem kutak gdje njima nebih smetao svojim dimljenjem.....bio sam kod jednog i on kaze ....dok sam ja dimio ja sam to radio na hodniku.....nisam mu cest gost.....znaci narod na hodniku moze da dise dimom umjesto recimo na balkonu.....ali balkon je iz spavace sobe i neda...ko da mu u to vrijeme draga spava u sobi :oops: :lol:
spreca

#858 Re: Pušenje na radnom mjestu-ANKETA-

Post by spreca »

topcam wrote:
spreca wrote:
topcam wrote:
Ti ih jos propusis.

Da se korigujem i ja (onima kojima smeta) i naravno pred djecom, bolesnim nema pusenja.
ako si mislio na ljepsi pol :oops: za njih nema ogranicenja :oops: :lol: :lol: :lol:

sto se tice djece i bolesnih :thumbup:
spreca

#859 Re: Pušenje na radnom mjestu-ANKETA-

Post by spreca »

Eurosa wrote:

Ma drzi te covjek na sigurnoj udaljenosti...sto je sigurno-sigurno je
et spreca vaki naki :oops: :lol: :lol: ...nisam ba :mrgreen:
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#860 Re: Pušenje na radnom mjestu-ANKETA-

Post by Truba »

ja Čuh u Britaniji za kredit veća kvota ako pusis zbog rizika nevraćanja
Radio Sarajevo

#861 Re: Pušenje na radnom mjestu-ANKETA-

Post by Radio Sarajevo »

topcam wrote:
detroit-mercy wrote: Hocemo li i zdravstveno uplacivat po tom receptu, pusacima pusacko, nepusacima nepusacko :mrgreen: .

Ko to vise kosta sistem?
• Pušenje izaziva srčani i moždani udar. • Pušenje izaziva rak pluća, rak usne, rak jezika, rak glasnih žica. • Pušači rizikuju da obole od raka jednjaka, raka želuca, raka grlića materice, raka bešike… • Toksini iz cigareta utiču na rad pankreasa i povećavaju verovatnoću pojave dijabetesa. • Pušači češće boluju od akutnih i hroničnih bolesti disajnih organa. • Pušenje izaziva bolesti krvnih sudova kao što su „pušačka noga“ i impotencija. • Pušenje nepovoljno utiče na plodnost kod muškaraca i žena. • Trudnice koje puše rizikuju da izgube bebu i oštete njeno zdravlje. • Deca se ugledaju na Vas! Deca pušača i sama češće postaju pušači. • Deca pušača češće boluju od astme, upale grla i srednjeg uha. • Pušenje narušava izgled i zdravlje vaših zuba, kože, kose, noktiju i dr. • Duvanski dim štetno utiče i na nepušače koji borave u zadimljenom prostoru i prisilno udišu duvanski dim, odnosno izloženi su tzv. pasivnom pušenju.
I šta kažeš, nepušači više koštaju sistem? Pa ako duže žive, duže i uplaćuju valja???
TheHound

#862 Re: Pušenje na radnom mjestu-ANKETA-

Post by TheHound »

topcam wrote:

Ko to vise kosta sistem?
:zid: :zid: :zid:
Konkurent za najgluplji post na klix forumu ikad'. K'o da se doprinosi za zdravstvo uplate odjednom za narednih 100 godina :zid: :zid: :zid:
topcam

#863 Re: Pušenje na radnom mjestu-ANKETA-

Post by topcam »

TheHound wrote:
topcam wrote:

Ko to vise kosta sistem?
:zid: :zid: :zid:
Konkurent za najgluplji post na klix forumu ikad'. K'o da se doprinosi za zdravstvo uplate odjednom za narednih 100 godina :zid: :zid: :zid:
Udri jace, zna zid i popustit. :oops: :mrgreen:
šatirana_ljubičica

#864 Re: Pušenje na radnom mjestu-ANKETA-

Post by šatirana_ljubičica »

uuu..fakat provale... :D

topcam, ne zanosi se previše :D otkrivaš se :lol:
topcam

#865 Re: Pušenje na radnom mjestu-ANKETA-

Post by topcam »

Radio Sarajevo wrote:
I šta kažeš, nepušači više koštaju sistem? Pa ako duže žive, duže i uplaćuju valja???
Pa moze neko (nepusac) zivjeti 100 godina, ali ako 50 godina provede po cekaonicama bolnica ili
ko ovaj sto lupa glavom u zid institucija, vise kosta sistem od pusaca, koji jos dodatno kroz porez odrzava sistem.
TheHound

#866 Re: Pušenje na radnom mjestu-ANKETA-

Post by TheHound »

topcam wrote:
Radio Sarajevo wrote:
Pa moze neko (nepusac) zivjeti 100 godina, ali ako 50 godina provede po cekaonicama bolnica ili
ko ovaj sto lupa glavom u zid institucija, vise kosta sistem od pusaca, koji jos dodatno kroz porez odrzava sistem.
Znaci da sumiramo, ti tvrdis:
- da se zdravstveno uplati odjednom za citav zivot, pa ko prije umre bolji je za drzavu jer ce manje iskoristit to sto je uplatio :lol:
- ti tvrdis da se pusaci ne mogu razboliti pa nikako ne idu doktoru (ili jako rijetko)
- pa onda ovaj komentar gore - ti smatras da se to ne moze desiti pusacu (jer si to naveo kao argument protiv nepusaca)

Kakvih pacijenata ima da covjek ne povjeruje :zid: :zid:
topcam

#867 Re: Pušenje na radnom mjestu-ANKETA-

Post by topcam »

TheHound wrote:
Kakvih pacijenata ima da covjek ne povjeruje :zid: :zid:
Ima eto i takvih da im covjek ne smije dati supenu kasiku u ruku. :mrgreen:

I ne izvrci napisano, fino procitaj.
šatirana_ljubičica

#868 Re: Pušenje na radnom mjestu-ANKETA-

topcam...
ti ili si bad guy kojem bude krivo što je pokazao svoje pravo lice pa se onda pravda
ili si good guy kojem bude krivo što je ispao bad pa se onda pravda
trećeg nema
topcam

#869 Re: Pušenje na radnom mjestu-ANKETA-

Post by topcam »

šatirana_ljubičica wrote:uuu..fakat provale... :D

topcam, ne zanosi se previše :D otkrivaš se :lol:
Govorim subjektivno, uplacujem doprinose i u zadnjih 20 godina nisam bolestan bio, jesam 1x u vrh glave,
hoce to neko sad reci, eh da ne pusis nebi ni jednom. :?:

Evo mladji mi brat, ne pusi nije nikad, pa stalno nesta bolestan, i nek pola od toga otpadne na 3 djece
eto nek i od njih fasuje poneki virus.. Opet vise nego ja cijeli zivot, a imam vise od 25 godina konzumentskog staza.

Kad god odem ono troje me uslini i ubali i meni nista, a svi ostali ko da ih je grom pokosio (sve nepusaci).

Moje je kad hoce doci sa djecom da prozracim, a cjelokupna familija, ne s vrata, nego se telefonom informise,
jesu li svi zdravi (pogotovu sad, dok je sezona ovih gripa i upala).

Usput burazer je otkako znam za sebe bio protiv pusenja, dok kod nas primjecujem veliki broj, koji su to
postali "odjednom". Jer je "moderno" i pripada dobrom ukusu.

Offtopic: znas koliko ih ima, do jucer sjedio kod njih, cigare pepeljare, ma sve "normalno" ispale se negdje u
skandinaviju ili neku drugu zemlju, i odjednom "gospoda" postane ne pusi se kod nas, nikad se nije pusilo fore i fazoni.

I na kraju, nemam ja nista protiv tebe ili bilo kojeg nepusaca, i ja bih volio taj "klik" u glavi pa da mogu prestati.
Prije nego sto taj "klik" napravi neki karcinom, pa da zbog neke hemoterapije vise ne podnosim nikotin.
Prvo zbog troska, pa zbog mirisa (ne goruce cigare, nego onog dimasto se svugdje uvuce), i na kraju zdravlja.
Mada ne znam da li bih bio zdraviji, bez ovog anti virusnog zastitnog sloja nikotina na plucima.

Ovo pisanje ovdje svakako nece promjeniti nista kod tebe na poslu. I zao mi je sto imas takve kolege.
Vidis da radimo skupa, ja u toj kancelariji ne bih zapalio, ni kad tebe nema (dobro bi´ali bi prozracio) :mrgreen:
šatirana_ljubičica

#870 Re: Pušenje na radnom mjestu-ANKETA-

aha, ipak si ovo drugo ;)
seln

#871 Re: Pušenje na radnom mjestu-ANKETA-

Post by seln »

detroit-mercy wrote:
seln wrote:
detroit-mercy wrote: To ti kazes :mrgreen: , ja cu ti dokazati da moze :mrgreen: .
Ma kako da ne, pogotovo u USA. Ima li komunisticka partija sekretara u tvojoj firmi?
Procitaj malo vise o pravima radnika, svaki poslodavac je duzan da obezbijedi safe environment na radnom mjestu za sve radnike. Znaci gazda lokala je pusac, on bi da se pusi u lokalu ali obzirom da je duzan da obezbijedi sigurno radno mjesto zaposlenom morao je da zabrani pusenje u lokalu :mrgreen:.
Trebal jos :mrgreen: .
To nema veze sa pravima radnika, vec sa americkom manijom kontra pusenja.
Izvini, cemu tolika zagrizenost u diskusiji? Razumijem da mrzis pusace (ili ih smatras idiotima), razumijem da zelis izaci pobjednik iz diskusije, ali cemu vrijedjanje?
Cemu jeftina polemika, koja je toliko ofirna ("eeee, ne znas vezu izmedju ljekara i zdravstvenog".... vjerujes li ti to stvarno?), cemu pubertetski trijumfalizam?
seln

#872 Re: Pušenje na radnom mjestu-ANKETA-

Post by seln »

cyprus wrote:
madner wrote:Odgovor je bio upucen kolegi detroitu. Ja nemam problem da se na javnim mjestima ne pusi.
Imam problem sa ovom fasistickom logikom koja vlasniku oduzima slobodu nad njegovim objektom. Ne zelis dim, ne ulazi u pusacke kafice i svi sretni.

Slažem se s tobom.Uostalom tema je pušenje na radnom mjestu, kafići su ok.
I izvinjavam se što sam ti pogrešno replicirala.
Ma nisu kafići OK... Znači ja trebam da tokom zime ne izađem iz kuće (jer skoro da nema kafića u kome se ne puši), ako ne želim da se usmrdim ili rizikujem vlastito zdravlje :-) :-)
Znaci, i ja trebam ne izaci iz kuce, jer ne postoji kafic u kojem se pusi?
seln

#873 Re: Pušenje na radnom mjestu-ANKETA-

Post by seln »

madner wrote:Vidim manjak nikotina lose utice na kognitivne sposobnosti.

Jos jedan razlog za pusenje.
Kada biste vi samo sebe mogli pogledati našim očima.
Porazgovaraj sa nekim iskrenim bivšim pušačem, da vidiš šta on misli :)
Razgovaraj sa nekim dzihadistom, koji je bio ateista, pa vidi sta on misli.
topcam

#874 Re: Pušenje na radnom mjestu-ANKETA-

Post by topcam »

šatirana_ljubičica wrote:aha, ipak si ovo drugo ;)
NE. Trece. :mrgreen:
todd_smith

#875 Re: Pušenje na radnom mjestu-ANKETA-

Post by todd_smith »

seln wrote: Znaci, i ja trebam ne izaci iz kuce, jer ne postoji kafic u kojem se pusi?
a inace ces se ono pojesti sav od muke ako ne ispusis odmah kutiju?

ili ides u kafic cisto da bi mogao zapaliti?

mislim svejedno mi je, ako ima pusaca, odmaknem se, ne volim em zbog zdravlja, em sto mi odjecu upropasti taj otrov

nego sega mi ono da se neciji merak stavlja ispred zdravlja, logika na nivou
Post Reply