I...kako se izjasniste...? :)

Post Reply

Kako ste se izjasnili na popisu?

BBI
167
56%
BBA
38
13%
HHK
15
5%
HHA
3
1%
SSP
5
2%
SSA
4
1%
BoBI
28
9%
BoSP
2
1%
BoHK
3
1%
BoDA
35
12%

Total votes: 300

biske

#851 Re: I...kako se izjasniste...? :)

Post by biske »

Great Cornholio wrote:Ja sam se izjasnio da se ne izjašnjavam, i ne bih više da začatavam temu.
+1
madner

#852 Re: I...kako se izjasniste...? :)

Post by madner »

salvatore paradise wrote:
madner wrote:Problem sa pojedinacnim shvatanjem zlocina sto Mladic nije iste izveo samo zato sto je uzivao u istima, nego zato sto je iza toga ideologija koja pravi takve ljude. Mladic i Draza su simtomi te ideologije, koja nije iskorijenjena. Mogu se svi zlocinci kazniti, ali za 30 godina ce biti neki novi.

Zato je zamka individulizacija.
Naravno da stoji ideologija koja nije iskorijenjena. Ali nije rijesenje uzgajati slicnu ideologiju kao odgovor na tu.
Naravno, ili raditi za interese te ideologije.

No principi su mnogima jasni, u izvedbi puno ljudi pada. :D
tm84

#853 Re: I...kako se izjasniste...? :)

Post by tm84 »

kad ce biti zvanicni rezultati popisa?
LBVIEW

#854 Re: I...kako se izjasniste...? :)

Post by LBVIEW »

MuaDib wrote:Konfliktna nacionalna svijest i dalje je pitanje svih pitanja ovdje. Rasprava o Gavrilu Principu je pokazala ne samo sagledavanje te ličnosti iz savremenog odnosa bošnjačkih nacionalista spram prošlosti, već pokazuje i podsvjesnu mržnju prema Srbiji, Srbima i svemu što je srpsko. A time se postavljaju koncepti, koji ovu zemlju vode u raspad, prvenstveno mentalni raspad, u tri-četiri poimanja stvarnosti, koji će kad tad dovesti i do fizičkog raspada BiH.

P.S.
Karadžić je ostvario svoj cilj "Naša vojska i politika, trebaju učiniti sve da Muslimanima i Hrvatima više nikad ne padne napamet da žive s nama".
A sta cemo s "konceptom" zivljenja pored masovnih grobnica gdje se smjestilo dojucerasnje komsije, o kakvoj se to podsvjesti tu radi? Prije nego sto se pozabavis "bosnjackom", red bi valjda bio, sve se pozivajuci na red velicina "izvitoperenosti podsvijesti",gdje jedni prednjace za najmanje jednu decimalu, fokusirati na onu istih, ono da te ljudi pocnu uzimati za ozbiljno. :-) A ista stvar ti je i s doprinosom raspadu, "Muadibe".
KatarinaKosaca
Location: Izmedju kurvinih sinova i pokvarenih kurvinih sinova

#855 Re: I...kako se izjasniste...? :)

Post by KatarinaKosaca »

Rasprava o Gavrilu Principu je pokazala ne samo sagledavanje te ličnosti iz savremenog odnosa bošnjačkih nacionalista spram prošlosti, već pokazuje i podsvjesnu mržnju prema Srbiji, Srbima i svemu što je srpsko.
Nije se još od 1988 smislila smislenija fraza? Ova vam je, bre, mnogo više ofucana i preslušana ploča.. A i svojevrstan uvod u ratove bijaše..
Kal El

#856 Re: I...kako se izjasniste...? :)

Post by Kal El »

shiljak wrote:I kako se izjasniste po entitetskom državljanstvu? :D
Nisam morao :mrgreen:

Sent from my LT26i using Tapatalk
LBVIEW

#857 Re: I...kako se izjasniste...? :)

Post by LBVIEW »

KatarinaKosaca wrote:
Rasprava o Gavrilu Principu je pokazala ne samo sagledavanje te ličnosti iz savremenog odnosa bošnjačkih nacionalista spram prošlosti, već pokazuje i podsvjesnu mržnju prema Srbiji, Srbima i svemu što je srpsko.
Nije se još od 1988 smislila smislenija fraza? Ova vam je, bre, mnogo više ofucana i preslušana ploča.. A i svojevrstan uvod u ratove bijaše..
K'o biva Bosnjaci mrze , a neki drugi,koji doslovce zive pored masovnih grobnica gdje potrpase komsije nesrpske nacionalnosti 90-tih, su clanovi hippie pokreta,sta li. :-)
fatamorgana

#858 Re: I...kako se izjasniste...? :)

Post by fatamorgana »

LBVIEW wrote:
K'o biva Bosnjaci mrze , a neki drugi,koji doslovce zive pored masovnih grobnica gdje potrpase komsije nesrpske nacionalnosti 90-tih, su clanovi hippie pokreta,sta li. :-)
Pa look im je manje više taj, :lol:
LBVIEW

#859 Re: I...kako se izjasniste...? :)

Post by LBVIEW »

fatamorgana wrote:
LBVIEW wrote:
Pa look im je manje više taj, :lol:
Pa sad, mozda im je look takav, al' im je ponasanje slicnije kanibalskom.
salvatore paradise

#860 Re: I...kako se izjasniste...? :)

Post by salvatore paradise »

LBVIEW wrote:
KatarinaKosaca wrote:
Vlastita mrznja se ne moze opravdati tudjom... Mozda nekima pomaze da smire vlastitu savjest, ali i to je kratkog daha...
salvatore paradise

#861 Re: I...kako se izjasniste...? :)

KatarinaKosaca wrote:
Mrznja prema Gavrilu odista potice samo zbog toga sto je u pitanju Srbin. Da je bio Bosnjak, slavljen bi kao najveci bosnjacki sin ikad.. Sto kaze Kazo, budimo realni :wink: . I sto je najsmjesnije u bobu ste isti kao i ti koje mrzite. I po prici, i po stavovima, i po mitomaniji i po prekrajanju povijesti.
KatarinaKosaca

#862 Re: I...kako se izjasniste...? :)

Post by KatarinaKosaca »

salvatore paradise wrote:Mrznja prema Gavrilu odista potice samo zbog toga sto je u pitanju Srbin. Da je bio Bosnjak, slavljen bi kao najveci bosnjacki sin ikad.. Sto kaze Kazo, budimo realni :wink: . I sto je najsmjesnije u bobu ste isti kao i ti koje mrzite. I po prici, i po stavovima, i po mitomaniji i po prekrajanju povijesti.
Zato si ti tu da prosvjetliš, kao i da skreneš pozornost da u biti svo zlo leži u Bošnjačkom nacionalizmu. I ko se drzne reći da je Bošnjak, taj je nacionalista, a i šovinista, a samim tim i odgovoran za sve :D
U toj časnoj misiji koju sebi daješ mijenjaš puno nikova, ipak onaj @Bandini je najprepoznatljiviji. :wink:
salvatore paradise

#863 Re: I...kako se izjasniste...? :)

KatarinaKosaca wrote:
salvatore paradise wrote:Mrznja prema Gavrilu odista potice samo zbog toga sto je u pitanju Srbin. Da je bio Bosnjak, slavljen bi kao najveci bosnjacki sin ikad.. Sto kaze Kazo, budimo realni :wink: . I sto je najsmjesnije u bobu ste isti kao i ti koje mrzite. I po prici, i po stavovima, i po mitomaniji i po prekrajanju povijesti.
Zato si ti tu da prosvjetliš, kao i da skreneš pozornost da u biti svo zlo leži u Bošnjačkom nacionalizmu. I ko se drzne reći da je Bošnjak, taj je nacionalista, a i šovinista, a samim tim i odgovoran za sve :D
U toj časnoj misiji koju sebi daješ mijenjaš puno nikova, ipak onaj @Bandini je najprepoznatljiviji. :wink:
Nisam ja tu da vas prosvjetlim, ja sam tu da kazem sta vidim. A ti si tu da mi trpas rijeci u tastaturu. Zlo podjednako lezi u svim nacionalizmima, nista manje u bosnjackom nego u srpskom... Ne, ko se drzne slagati i mijenjati povijesne cinjenice u cilju sirenja dezinformacija, podvala i mrznje je sovinista i samim tim odgovoran za svo buduce zlo.

Ne kontam posljednju recenicu, al nikako...
KatarinaKosaca

#864 Re: I...kako se izjasniste...? :)

Post by KatarinaKosaca »

Da si kad šta čitao od sociologije znao bi da je najveće zlo od najmnogobrojnijeg nacionalizma. Na primjer u Sarajevu nikad Jevrejski nacionalizam ne može biti tako opsan kao Bošnjački, radi brojnosti. U tom smislu, a na Balkanu , najopasnijei je onaj... naravno, opet Bošnjački :D
salvatore paradise

#865 Re: I...kako se izjasniste...? :)

KatarinaKosaca wrote:Da si kad šta čitao od sociologije znao bi da je najveće zlo od najmnogobrojnijeg nacionalizma. Na primjer u Sarajevu nikad Jevrejski nacionalizam ne može biti tako opsan kao Bošnjački, radi brojnosti. U tom smislu, a na Balkanu , najopasnijei je onaj... naravno, opet Bošnjački :D
Ako cemo koristiti tu logiku, u Bosni i Hercegovini je najopasniji bosnjacki nacionalizam :roll: :D..
fatamorgana

#866 Re: I...kako se izjasniste...? :)

Post by fatamorgana »

KatarinaKosaca wrote:Da si kad šta čitao od sociologije znao bi da je najveće zlo od najmnogobrojnijeg nacionalizma. Na primjer u Sarajevu nikad Jevrejski nacionalizam ne može biti tako opsan kao Bošnjački, radi brojnosti. U tom smislu, a na Balkanu , najopasnijei je onaj... naravno, opet Bošnjački :D
Zašto uopšte nacionalizam kad postoji i patriotizam, nacionalisti mrze druge a patriote vole svoje bez da pritom neophodno mrze druge, lafo Kato, :wink:
hizo ramidovic

#867 Re: I...kako se izjasniste...? :)

Post by hizo ramidovic »

Ako cemo koristiti tu logiku, u Bosni i Hercegovini je najopasniji bosnjacki nacionalizam :roll: :D..
jest, pod uslovom da postoji u dovoljnoj mjeri...
KatarinaKosaca

#868 Re: I...kako se izjasniste...? :)

Post by KatarinaKosaca »

Pa, to i kažem svugdje je najopsaniji Bošnjački, na svakom dijelu svijeta..
A, sad fakat kako te nije sramota? Poslije genocida, poslije najvećeg stradanja od 2. svjetskog rata jednog naroda, ti relativiziraš i braniš ubojicu trudne žene i optužuješ narod koji je rasturren, pobijen kao ovce za klanje, protjeran, rasut što po svijetu što po grobnicama za najopsaniji nacionalizam? Kome ti, salonac, ublehe prosipaš od 0-24h na forumu isto guslanje?
salvatore paradise

#869 Re: I...kako se izjasniste...? :)

hizo ramidovic wrote:
jest, pod uslovom da postoji u dovoljnoj mjeri...
Postoji i to u vise nego dovoljnoj mjeri... To me i brine
KatarinaKosaca

#870 Re: I...kako se izjasniste...? :)

Post by KatarinaKosaca »

fatamorgana wrote:
Zašto uopšte nacionalizam kad postoji i patriotizam, nacionalisti mrze druge a patriote vole svoje bez da pritom neophodno mrze druge, lafo Kato, :wink:
Ne razumijem što si htio reći ili pitati?Nije ironično, fakat te ne kontam :roll:
KatarinaKosaca

#871 Re: I...kako se izjasniste...? :)

Post by KatarinaKosaca »

salvatore paradise wrote:Postoji i to u vise nego dovoljnoj mjeri... To me i brine
Popij apaurin i pobrini se za majke koje još uvijek traže kosti svoje djece. Korisnije je..
Last edited by KatarinaKosaca on 13/11/2013 17:39, edited 1 time in total.
fatamorgana

#872 Re: I...kako se izjasniste...? :)

Post by fatamorgana »

KatarinaKosaca wrote: Pa, to i kažem svugdje je najopsaniji Bošnjački, na svakom dijelu svijeta..
A, sad fakat kako te nije sramota? Poslije genocida, poslije najvećeg stradanja od 2. svjetskog rata jednog naroda, ti relativiziraš i braniš ubojicu trudne žene i optužuješ narod koji je rasturren, pobijen kao ovce za klanje, protjeran, rasut što po svijetu što po grobnicama za najopsaniji nacionalizam? Kome ti, salonac, ublehe prosipaš od 0-24h na forumu isto guslanje?
Malo smo frustrirani danas "Kato", razlozi? Opšta ili lična kriza? :wink:
fatamorgana

#873 Re: I...kako se izjasniste...? :)

Post by fatamorgana »

KatarinaKosaca wrote:
fatamorgana wrote:
Ne razumijem što si htio reći ili pitati?Nije ironično, fakat te ne kontam :roll:
Naravno da ne razumiješ kad je namjerno napisano nerazumljivo, :wink:
salvatore paradise

#874 Re: I...kako se izjasniste...? :)

KatarinaKosaca wrote:
Pa, to i kažem svugdje je najopsaniji Bošnjački, na svakom dijelu svijeta..
Sta sad, posto su Bosnjaci prezivjeli genocid ne smiju biti izlozeni nikakvoj kritici bez obzira sta rade? Dobro onda, to cu reci i prvom koji bude napadao Jevreje zbog odnosa prema Palestincima. Reci cu, da Jevreji rade pogresnu stvar, ali oni su znate bili zrtve Holokausta, te su kao takvi imuni na kritiku.

Protjerani su, pobijeni i rasuti po svijetu mnogi, pa sta sad? Da li svijet treba stati zbog toga? Odgovorni za nedjela su pronadjeni i procesuirani.

Nije bila trudna, necu vise ponavljati. Prestani da lazes zamolio bih te. Sve i da jeste, Gavrilo je sam rekao da mu namjera nije bila da ubije zenu, ali kao sto znamo metak cesto ne ode tamo gdje je planirano.

Ja 0-24 sata na forumu a ti imas preko 10 tisuca postova? Jel me zajebavas?
salvatore paradise

#875 Re: I...kako se izjasniste...? :)

KatarinaKosaca wrote:
salvatore paradise wrote:Postoji i to u vise nego dovoljnoj mjeri... To me i brine
Popij apaurin i pobrini se za majke koje još uvijek traže kosti svoje djece. Korisnije je..
Mojne mi patetike, mnoge su majke i umrle a nikad nisu nasle kosti svoje djece. Postavljate se kao da je ovo jedini rat ikad i kao da su Bosnjaci jedine zrtve svih vremena. E pa netje da moze... I ne, nije korisnije. Korisnije je raditi na prevenciji mrznje, da buduce majke opet ne bi trazile kosti svoje djece.
Post Reply