Kuku bato!Opetja033 wrote:Bili kod mene i kod mojih. Tri domacinstva.
11 Bošnjaka
11 muslimana
11 osoba kojima je maternji jezik bosanski.
I sta bi? Jesu li vas popisali?
- mehodžeger
#851 Re: I sta bi? Jesu li vas popisali?
- Opetja033
#852 Re: I sta bi? Jesu li vas popisali?
Nesto smijesno? Prosvijetli nas pa da se svi zajedno nasmijemo.mehodžeger wrote:Kuku bato!Opetja033 wrote:Bili kod mene i kod mojih. Tri domacinstva.
11 Bošnjaka
11 muslimana
- mehodžeger
#853 Re: I sta bi? Jesu li vas popisali?
11 Bošnjaka ne može u isto vrijeme na popisu biti i 11 Muslimana.Opetja033 wrote:Nesto smijesno? Prosvijetli nas pa da se svi zajedno nasmijemo.mehodžeger wrote:Kuku bato!Opetja033 wrote:Bili kod mene i kod mojih. Tri domacinstva.
11 Bošnjaka
11 muslimana
Može biti samo 11 Bošnjaka, vjera islam, jezik bosanski.
Ni milion spotova i plakata izgleda nije pomoglo do kraja.
http://www.youtube.com/watch?v=dYaneeixqbs
- Opetja033
#854 Re: I sta bi? Jesu li vas popisali?
Ahaaa.mehodžeger wrote:
11 Bošnjaka ne može u isto vrijeme na popisu biti i 11 Muslimana.![]()
Može biti samo 11 Bošnjaka, vjera islam, jezik bosanski.
Ni milion spotova i plakata izgleda nije pomoglo do kraja.![]()
http://www.youtube.com/watch?v=dYaneeixqbs
Osoba kojoj je vjera islam jeste musliman. Jbt na kakve ti peripetije gubis vrijeme.
Last edited by Opetja033 on 06/10/2013 20:35, edited 1 time in total.
-
hAZNADAR
#855 Re: I sta bi? Jesu li vas popisali?
Citao sam negdje da se ne mogu popisati oni odsutni 12 mjeseci - i da se mora doci na lice mjesta.Havatar wrote:Tu gdje je odbijeno je napravljen prekrsajhAZNADAR wrote:
Nisu bili prisutni. U mnogo slucajeva su stariji roditelji dosli na svoju adresu u BL i docekali popisivace ali odrasla djeca sto zive u dijaspori zbog posla ili nekih drugih razloga nisu. Ali su dali roditeljima svoju licnu kartu izvadjenu u BL i time punomoc da ih roditelji upisu.
U nekim slucajevima su popisivaci glatko odbili da upisu odsutne sa objasnjenjem da popisuju samo prisutne clanove.
A u nekim su upisali ne samo odsutnu djecu vec i bracne drugove i njihovu djecu iako su odsutni.
Primjerice - otac i mati u BL popisani ali nisu mogli upisati kcerku iako su imali njenu licnu kartu.
Na drugom mjestu su otac i mati upisali i odsutnog sina i dijaspori na osnovu licne karte i njegovu zenu koja je iz drugog grada, plus dvoje djece.
Imas li neki link o pravilima?
-
motorola01
#856 Re: I sta bi? Jesu li vas popisali?
Kako moze znati je li odsutan 12 mjeseci, kad ima licnu kartu tu na stolu i kaze mu se da treba i njega popisati? LK validna i to je to. Mora popisati. Mene popisali, a nisam bio tu. Cak ni LK nije bila tu!
- drug_profi
#857 Re: I sta bi? Jesu li vas popisali?
Nema potrebe da ja ikom govorim sta je. Svak za sebe zna.House wrote:drugi profil wrote:Nisu komunjare nego okupatori koji su u ime drzave umetnuli Hercegovinu da tako izbrisu svaki pojam drzavnosti i nacije.House wrote:Cuj "bosanci"![]()
a gdje su hercegovci ? kod nas komunjare napravile show od nacije
Bosna je pravo ime ovoj zemlji u kojoj zive Bosanci i Ostali. Samo sto to sad izgleda smjesno jer su mozgovi isprani.
Reci Hercegovcu da je Bosanac , dobti ces aperkat u stilu Mike Aziza
-
shandrprcSA
#858 Re: I sta bi? Jesu li vas popisali?
Svasta
Sent from my Nokia Lumia 920 using Tapatalk
Sent from my Nokia Lumia 920 using Tapatalk
-
hAZNADAR
#859 Re: I sta bi? Jesu li vas popisali?
Kome se onda zaliti - ocito su neki popisivaci pokusali malo "popraviti prosjek"motorola01 wrote:Kako moze znati je li odsutan 12 mjeseci, kad ima licnu kartu tu na stolu i kaze mu se da treba i njega popisati? LK validna i to je to. Mora popisati. Mene popisali, a nisam bio tu. Cak ni LK nije bila tu!
-
motorola01
#860 Re: I sta bi? Jesu li vas popisali?
Valjda ce neko ovdje napisati kome se treba zaliti. Ovo je vjerovatno najcesci problem ovog popisa.
- It_is_a_Leclerc
#861 Re: I sta bi? Jesu li vas popisali?
Osobe koje su van BiH duže od 12 mjeseci se ne popisuju u mjesto boravišta u BiH, već downloadaju popisnicu sa stranice i šalju je poštom.
Nije moguće provjeriti je li neko van BIH duže od 12 mjeseci, jer je Popis stanovništva, kao i u svakoj drugoj državi - intervju, a ne svjedočenje na sudu.
Nije moguće provjeriti je li neko van BIH duže od 12 mjeseci, jer je Popis stanovništva, kao i u svakoj drugoj državi - intervju, a ne svjedočenje na sudu.
- It_is_a_Leclerc
#862 Re: I sta bi? Jesu li vas popisali?
Žalite se Agenciji za statistiku BIH na broj telefona koji su otvorili za to.motorola01 wrote:Valjda ce neko ovdje napisati kome se treba zaliti. Ovo je vjerovatno najcesci problem ovog popisa.
Nemojte se žaliti onom kukavičijem jajetu - Darku Brkanu koji mjesecima opstruira popis.
- hrastov žižak
#863 Re: I sta bi? Jesu li vas popisali?
nek se osobe žale PKLS-u (popisnoj komisiji lokalne samouprave). u svakoj općini postoji ta komisija i njoj upućujete žalbe. samo kažete ime i prezime popisivača (popisivač se mora predstavit)
- JoseMujica
- Grijem se na: malograDŽane
- Vozim: Tuarega
- Horoskop: Poskok
#864 Re: I sta bi? Jesu li vas popisali?
đe li je Brkan da mobilizira mase za jmbg? ...biće trenutno niko ne daje pare za te aktivnostiIt_is_a_Leclerc wrote:Žalite se Agenciji za statistiku BIH na broj telefona koji su otvorili za to.motorola01 wrote:Valjda ce neko ovdje napisati kome se treba zaliti. Ovo je vjerovatno najcesci problem ovog popisa.
Nemojte se žaliti onom kukavičijem jajetu - Darku Brkanu koji mjesecima opstruira popis.
- Paranoid
#865 Re: I sta bi? Jesu li vas popisali?
Da nije Brkana, ne bi se nikad sjetio strip junaka Jave, prijatelja Marti Misterije... U našem slučaju je Brkan (Java) vrlo interesantan prijatelj Lagumdzije (M.Misterije) koji ne komuniciraju, ali se jako dobro slažu...JoseMujica wrote:đe li je Brkan da mobilizira mase za jmbg? ...biće trenutno niko ne daje pare za te aktivnostiIt_is_a_Leclerc wrote:Žalite se Agenciji za statistiku BIH na broj telefona koji su otvorili za to.motorola01 wrote:Valjda ce neko ovdje napisati kome se treba zaliti. Ovo je vjerovatno najcesci problem ovog popisa.
- York Light 100`s
#866 Re: I sta bi? Jesu li vas popisali?
Javljam se poslije dugo vremena zbog jednog pitanja (za kojeg se bojim da ću dobiti negativan odgovor)
Da budem iskren nemam vremena i previše sam ljut i nervozan da čitam sve postove i nađem možda odgovor na moje pitanje.
(Oprostite ako je moje pitanje suvišno jer bi i malo dijete trebalo znati moj odgovor
)
Kratka verzija mog problema, zadnjih dana sam imao dosta rasprave sa mojom porodicom oko toga da se neću izjasniti kao Bošnjak nego Bosanac. Jučer sam imao slobodan dan i sretnem momka koji vrši popis koji mi kaže da će naredni dan doći do nas. Danas sam morao raditi pa nisam bio kod kuće pa sam zamolio moju porodicu, naročito ters oca da kaže da sam Bosanac. Poslije duge rasprave mi kaže "pa eto budi Indijanac što se mene tiče. Poslušat ću te"
Sada dolazim kući sa posla i saznajem da sam se izjasnio kao Bošnjak. Ima li spasa da se promjenu moji podaci? Da se izjasnim kao Bosanac i da se žalim da ja nisam lično dao podatke? Toliko sam iznerviran da mi nije žao čak i platiti samo da se poništi.
Oprostite ako sam ovako ljut napravio par gramatičkih grešaka
Da budem iskren nemam vremena i previše sam ljut i nervozan da čitam sve postove i nađem možda odgovor na moje pitanje.
(Oprostite ako je moje pitanje suvišno jer bi i malo dijete trebalo znati moj odgovor
Kratka verzija mog problema, zadnjih dana sam imao dosta rasprave sa mojom porodicom oko toga da se neću izjasniti kao Bošnjak nego Bosanac. Jučer sam imao slobodan dan i sretnem momka koji vrši popis koji mi kaže da će naredni dan doći do nas. Danas sam morao raditi pa nisam bio kod kuće pa sam zamolio moju porodicu, naročito ters oca da kaže da sam Bosanac. Poslije duge rasprave mi kaže "pa eto budi Indijanac što se mene tiče. Poslušat ću te"
Sada dolazim kući sa posla i saznajem da sam se izjasnio kao Bošnjak. Ima li spasa da se promjenu moji podaci? Da se izjasnim kao Bosanac i da se žalim da ja nisam lično dao podatke? Toliko sam iznerviran da mi nije žao čak i platiti samo da se poništi.
- hrastov žižak
#867 Re: I sta bi? Jesu li vas popisali?
@York lajt
može se taj list poništit i ispuniti novi, nazovi pkls svoje općine i s njima se dogovori kada vam odgovara da vam popisivač dođe, pa neka ga oni obavjeste kada će vam doći ili pitaj popisivača lično neka ponese tvoj p-1 obrazac kada se dogovorite, neka ga pred tobom poništi i ispuni novi.
može se taj list poništit i ispuniti novi, nazovi pkls svoje općine i s njima se dogovori kada vam odgovara da vam popisivač dođe, pa neka ga oni obavjeste kada će vam doći ili pitaj popisivača lično neka ponese tvoj p-1 obrazac kada se dogovorite, neka ga pred tobom poništi i ispuni novi.
Last edited by hrastov žižak on 06/10/2013 21:25, edited 1 time in total.
-
miki.ba
#868 Re: I sta bi? Jesu li vas popisali?
Sta ima ba veze, ne nerviraj se zbog gluposti.York Light 100`s wrote:Javljam se poslije dugo vremena zbog jednog pitanja (za kojeg se bojim da ću dobiti negativan odgovor)
(Oprostite ako je moje pitanje suvišno jer bi i malo dijete trebalo znati moj odgovor)
Vaznije pitanje je koliko ti kuhinja ima kvadrata.
- vivaldi
#869 Re: I sta bi? Jesu li vas popisali?
dijelice smederevce pred izbore, zato je to vazno pitanjemiki.ba wrote:Vaznije pitanje je koliko ti kuhinja ima kvadrata
- JoseMujica
- Grijem se na: malograDŽane
- Vozim: Tuarega
- Horoskop: Poskok
#870 Re: I sta bi? Jesu li vas popisali?
to je za ove preko 15m2...ispod toga kraljicavivaldi wrote:dijelice smederevce pred izbore, zato je to vazno pitanjemiki.ba wrote:Vaznije pitanje je koliko ti kuhinja ima kvadrata
-
hajjatt
#871 Re: I sta bi? Jesu li vas popisali?
Mene još nisu garant me država zaboravila,ma kad je sve neka su me vala i u popisivanju. 
- Danguba
#872 Re: I sta bi? Jesu li vas popisali?
York Light 100`s wrote:Javljam se poslije dugo vremena zbog jednog pitanja (za kojeg se bojim da ću dobiti negativan odgovor)
(Oprostite ako je moje pitanje suvišno jer bi i malo dijete trebalo znati moj odgovor)
na sto smo spali...na silu ljude pobosnjavati
i zamisli sada, hiljade studenata, radnika, neradnika, kladionicara...koji iz opravdanih razloga nisu na adresi i roditelji ih upisu u bosnjake...skandal nevidjeni
-
kakavdanakneiskustvu
#873 Re: I sta bi? Jesu li vas popisali?
JoseMujica wrote:đe li je Brkan da mobilizira mase za jmbg? ...biće trenutno niko ne daje pare za te aktivnostiIt_is_a_Leclerc wrote:Žalite se Agenciji za statistiku BIH na broj telefona koji su otvorili za to.motorola01 wrote:Valjda ce neko ovdje napisati kome se treba zaliti. Ovo je vjerovatno najcesci problem ovog popisa.
- It_is_a_Leclerc
#874 Re: I sta bi? Jesu li vas popisali?
Poništavanje iz navedenih razloga nije moguće. Naime, popisani ste u skladu sa zakonom i pravilima, a ona ne predviđaju mogućnost "predomišljavanja". Popisnicu je moguće poništiti jedino u slučaju tehničke greške, odnosno dvostrukog obilježavanja, neodgovaranja na jedno ili više obaveznih pitanja itd.York Light 100`s wrote:Javljam se poslije dugo vremena zbog jednog pitanja (za kojeg se bojim da ću dobiti negativan odgovor)
Zamislite na šta bi to ličilo da se sad svi idu predomišljavati, ispravljati, prepravljati.. Ne bi popis do nove godine bio gotov.
- Chmoljo
- Administrativni siledžija u penziji
#875 Re: I sta bi? Jesu li vas popisali?
Isključen/a korisnik/ca iz razloga “kršenje pravila foruma”chill001 wrote:Uvijek pomijesam vas pojedine "Bosance" sa cetnicima i ustasama kad procitam pojedine komentare... valjda je do menetalić wrote:Da, tako su i srpske majke po 5 sinova slale u rat i smrt zato što ih vole.![]()
Ako ste stvarno pravi Bošnjaci onda prihvatite i kršćanstvo jer je velika vjerovatnoća da vam je od pradjedovog pradjeda čukundjeda bio Muhamed sin Ante kršćanina.![]()
A gdje nadje Antu...Da nije Josip? Ili Hrvoje mozda?
![]()
A reci mi sta su bili svi krscani na Balkanu prije nego sto su ih nasilno pokrstili? Kako imas obraza i mozga da nama nesto prebacujes?
Mi smo svojom voljom Islam prihvatili a vi niste imali izbora.
» chill001, talić